Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo: ‘Denk niet dat FIFA ooit nog een WK wil organiseren in Brazilië’

Laatste update:

Het lijkt vrijwel ieder groot toernooi weer de vraag of het organiserende land alle bouwprojecten op tijd af weet te ronden. Brazilië maakt het wel heel erg bont: het WK staat voor de deur en men heeft moeite om de stadions in gereedheid te krijgen. Levende legende Ronaldo stelt dat er op het gebied van de infrastructurele projecten nog veel werk te verrichten is. Volgens de Braziliaan is slechts dertig procent van de projecten afgerond.

/

“We missen een kans. Een serie investeringen is aangekondigd, maar nooit uitgevoerd. Slechts dertig procent wordt geleverd. Ik schaam me voor de mensen. Zij hoopten op flinke investeringen, zodat het WK een erfenis zou nalaten. Ze hadden er veel van verwacht en zij voelen de meeste pijn”, laat Ronaldo, lid van het organisatiecomité, optekenen in de Zuid-Amerikaanse media.

De wereldvoetbalbond FIFA is absoluut niet blij met de manier waarop men in Brazilië te werk gaat en dat kan volgens Ronaldo problemen opleveren voor de toekomst. “Ik denk niet dat de FIFA nog een WK wil organiseren in dit land. Ze zijn getraumatiseerd”, klinkt het.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh, dit kon je uiteraard van te voren weten. Ik snap sowieso niet wat de standaarden zijn v/d Fifa met de verkiezing voor de gastlanden. Brazilie is een prachtig team, maar qua land moet er nog zoveel in verbeteren.

30 mei 2014 om 10:38

De Fifa(blatter) hanteert maar één standaard, namelijk: smeergeld

30 mei 2014 om 10:59

Tjah dit krijg je dan, Zuid Afrika had je hetzelfde gezeik en ook met het EK had je gezeik met Polen en Oekraine.

Terwijl Turkije staat te springen om een WK of EK en de overheid garanties geeft en 300 gemotiveerd is maar krijgen uiteindelijk niks.

In plaats daarvan krijgt Frankrijk zijn 9e grote toernooi, 3x EK, 2x WK, 2x olympische spelen, en 2x olympische winterspelen.

Als ze de komende 10 jaar al niet nog 1 erbij krijgen

30 mei 2014 om 11:26

Met Frankrijk ben ik met je eens. Alleen met Turkije niet bepaald. De overheid zal idd garant staan en het zal er beter gaan als met brazilie en Rusland. Alleen zolang het conflict is in Syrie zullen ze die niet krijgen. Tevens word er bijna wekelijks gedemonstreerd tegen de regering in Istanboel. Vorig jaar klein weekje geweest, kwamen ook op een demonstratie terecht, was ook geen pretje. Er moet daar veel veranderen, willen ze een EK binnen slepen. WK lijkt me voorlopig ook uitgesloten, mits er wat veranderd binnen de top van de Fifa, maar dat kan nog wel even duren. Gok dat WK 2026 Australie word of iets dergelijks.

30 mei 2014 om 11:59

denk dat je Turkije met het foute regime daar echt niet wil hebben. maar goed, Qatar is ook gekozen en daar ben je als minderheid nog minder zeker van je mensenrechten.

30 mei 2014 om 12:00

Helemaal gelijk Turkije heeft genoeg geld om een perfect toernooi te organiseren. Nee geef die kut fransen maar weer een toernooi om dat ze te zielig zijn omzichzelf direct te plaatsen. Altijd met de hakken over de sloot.

30 mei 2014 om 13:10

Echt he volgens mij is het ook gewoon om die reden omdat ze zichzelf niet eens fatsoenlijk kunnen plaatsen... Daarnaast is het al veel te vaak in dat land geweest en gun ik dat ondankbare volk ook niks. No to France!!

30 mei 2014 om 13:36

Wat is dat nou voor een hypocritisch excuus.
In Turkije blijft het tenminste bij demonstraties. Ben jij wel op de hoogte wat er in Brazilie speelt? De ghetto's en hoeveel mensen daar dagelijks worden vermoord?
Je kan mij echt niet wijs maken dat een WK in Brazilie wel veilig is en in Turkije niet. Enige verklaring die ik kan geven is dat de Fifa tegen de Turkse regering is.
En ga elkaar niet voor de gek houden dat het met de veiligheid te maken heeft. Want een organisatie die zelfs bereid is om in Qatar een WK te houden met alle gevolgen van dien, zou echt wel een WK in Turkije kunnen organiseren.

30 mei 2014 om 14:24

@romariooo; vind jij het regime in Turkije wel goed dan? Ik vind dat Erdogan de weg kwijt is. De macht is het te veel geworden.

Ps. Ik weet waar ik over praat, heb een Turkse vader en volg de situatie goed.

30 mei 2014 om 17:51

Oh Rusland, China, Zuid-Afrika en Brazilie zijn zeker de hemel op aarde?

30 mei 2014 om 10:39

Nou ja, het ligt meer aan de haalbaarheid en financiele situatie van het land. Ondanks de vele sloppenwijken kon brazilie toch wel wat realiseren, maar hebben ze een groot deel van de beloftes niet ingelost. Wat mij het meest irriteert is dat het over dertien dagen begint en je hoort niks anders dan negatieve berichten. Voor hetzelfde geld was het niet door gegaan ofzo. Het is gewoon een regelrechte ramp en we mogen Blatter hierop aankijken. Kiest de meest idiote landen. Over vier jaar Rusland ofzo? Wordt ook feest. Acht jaar Qatar. Je verzint het niet hoor.

30 mei 2014 om 10:45

Rusland is toch niks mis mee? De winterspelen was een succes. Poetin regelt het wel.

30 mei 2014 om 10:47

Rusland is wel hartstikke ver.

30 mei 2014 om 10:54

Dit in tegenstelling tot Brazilië inderdaad.

30 mei 2014 om 11:30

Want Brazilië is niet ver? En voor een land als Servië

30 mei 2014 om 12:05

Rusland is niks mis mee? Er is op dit moment genoeg aan de hand met Rusland. En vergeet niet dat zo'n beetje iedereen weet dat het allemaal voor het geld is. Qatar en Rusland zit het grote geld, dus heeft de Fifa besloten daar een WK te organiseren. Zo idioot is die Blatter wel.

De dertig procent van de projecten die is afgemaakt is de dertig procent voor de welvarende bobo's en voetbalsupporters. De 70 procent die ten goede zou komen aan de gemiddelde Braziliaan is er niet. Was te verwachten..

Hadden daar sowieso niet heen moeten gaan. Net zoals over 4 jaar Rusland en 8 jaar Qatar. Het is belachelijk, dat Blatter en zijn vriendjes alleen maar naar geld kijken. Als Blatter een wereldpolitiek persoon was, had hij gezegd tegen Brazilie, gooi dat geld in de armoede en niet aan een duur WK. Zelfde geld voor Rusland. Al die armoede die je daar ziet, het is belachelijk voor woorden. Wij hadden het hier in NL relatief makkelijk en goedkoop kunnen realiseren. Als je gewoon kijkt naar alle doden die zijn gevallen, dan vraag ik me af, is dit het waard om een wk binnen te slepen???

30 mei 2014 om 12:21

Nederland had het relatief gemakkelijk en goedkoop kunnen organiseren? Dan heb jij een hele subjectieve kijk op de zaak hoor. Nederland zwemt sowieso niet in het geld, en een WK organiseren kost je altijd meer dan dat het oplevert. Ik denk dat men gezien alle bezuinigingen recent precies hetzelfde zou hebben gereageerd als in Brazilie nu. Bovendien is er geen een stadion in Nederland dat voor een WK stadion door kan gaan. De KNVB laat het eigen elftal nota bene alleen maar in de ArenA spelen. Zie je het al voor je? Spanje en Brazilie in de Adelaarshorst?

30 mei 2014 om 12:40

Beste wegenstelsel ter wereld evenals de spoorwegen. Stadions verdien je gewoon terug. En als je dit samen met Belgie had gedaan, was er echt geen probleem. Oke de wegen in Belgie zijn anders. Tevens behoren we nog steeds tot de top 10 van rijkste landen ter wereld. En als je gewoon in Enschede en Eindhoven stadions had uitgebreid en de Arena uitbreid en de Kuip had vervangen of uitgebreid, was je echt geen gods vermogen kwijt. 2x stadion 40000 Eindhoven En Enschede en 2 van 65000 dan had je voor relatief goedkoop beleid gewoon prima stadions. Bij alle 4 de clubs is het mogelijk uit te verkopen na een WK. En stadions verdienen zich gewoon terug op den duur, want die hoef je niet meteen af te breken. Ik gok dat je met een bedrag van 1 miljard een heel eind was gekomen. Misschien in Enschede en Eindhoven relatieve kleine aanpassing aan de wegen en bij de Kuip met het spoor. Je speelt op zijn minst gelijk kwa kosten. Oke er gaat veel geld naar de Fifa, maar wat de verkoop van eten en alles hotels, dan haal je dat met gemak. Kijk ook naar het werkleven. Veel landen vragen al naar onze infrastructuur, valt gewoon geld uit te halen. Het is bijna hetzelfde liedje waar Nederlanders over klagen met die top in Den Haag, het levert meer op, dan dat het kost.

30 mei 2014 om 15:46

Beste wegenstelsel en spoorwegen??
Als je dan toch met zulke dingen aankomt check ze ff de volgende keer.
zelfs in europa moeten we qua spoorwegen Zwitserland al voor ons dulden en dan heb ik het nog niet eens over Japan en singapore.

Ons wegenstelsel behoort tot de betere van de wereld maar staat zeker niet op 1, laatste onderzoeken zetten ons op 9.

Het enige waar we echt meedoen met de top is haveninfrastructuur, daar zijn we vaker als beste van de wereld verkozen, maar ik zie de voetbalsupporters zich niet per boot verplaatsten

Eerst presteren, dan beloning krijgen. Brazilië presteert als land niet(ik bedoel niet op voetbal gebied). Waarom dan wel een wk daar houden?
Onder het mom van; het geeft het land een boost. Ga toch weg. Hou het gewoon in een degelijk land. Frankrijk, Duitsland weet ik veel. Is garantie op succes.

30 mei 2014 om 19:55

@ Tomassorocchi

Over wat voor soort prestaties heb jij het ? Als men ( de overheid en Fifa) bepaalde beloftes niet had verbroken en andere zaken beter had aangepakt was er niet zoveel onrust geweest. In eerste instantie was men positief en apetrots om het tournooi te organiseren omdat men kon laten zien dat Brazilië meer was dan alleen de ellende die doorgaans alleen maar het nieuws halen.

Brazilië is de zevende rijkste economie ter wereld, als je naar de cijfers kijkt zul je ook zien dat langzaam maar zeker meer mensen profiteren van de groeiende economie. Dat er nog een hele hoop moet gebeuren is duidelijk maar het is niet zo dat het land stilstaat.

Als we het wereldkampioenschap alleen maar mogen houden in door jou zogenoemde "degelijke" landen kun je het geen wereldkampioenschap meer noemen. Overigens is er hier in het westen ook genoeg mis, dus zo "degelijk" is het hier ook al lang niet meer met zoveel gezinnen/mensen die onder de armoede grens leven. Hier worden de inkomensverschillen ook alsmaar groter, ik vind het dus onzin om te stellen dat we zulke evenementen alleen in westerse landen moeten houden.

Sinds een jaar of tien heeft Brazilie een enorme economische boost doorgemaakt en dat heeft het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn van de bevolking fors opgekrikt.
Talloze projecten zijn gestart, het merendeel op infrastructureel gebied en de bevolking werd van alles beloofd.
Echter de uitvoering van die projecten had nog steeds een typisch latijns-amerikaans tintje. Te optimische calculaties waardoor er zoveel geinvesteerd moest worden om alles alsnog in gereedheid te brengen zodat de meesten van die projecten verliesgevend waren.
Maar het is niet overal een puinhoop in Brazilie. Hoe verder je naar het zuiden komt, hoe beter men het voor elkaar heeft. Dat heeft ook voor een deel te maken met de etnische afkomst van de bevolking.

In Brazilie geldt nog steeds de gevleugelde uitspraak "in Sao Paolo verdient men het geld, in Rio maakt men het op".

In feite zijn slechts 6 van de 12 stadions helemaal gereed voor het WK, en dat zijn - niet toevallig - de stadions die bij de Confederations Cup in gebruik waren.
En nog groter probleem is de infrastructuur die nergens als WK waardig beschouwd mag worden.
Reizen tussen speelsteden kan alleen met de bus of het vliegtuig want er zijn in Brazilie geen treinverbindigen tussen de speelsteden.
Bovendien worden bestaande treinverbindingen alleen gebruikt voor goederenvervoer.
En degenen die ooit met een bus over grote afstanden door Brazilie zijn gereisd weten waar ze aan toe zijn. Op de plaats van bestemming uitstappen met rugklachten...

30 mei 2014 om 12:44

Je hebt het helemaal bij het rechte eind, 2 jaar geleden toen ik daar was, kon ik al zien dat de infrastructuur niet af zou zijn. Volgende week ga ik er voor 5 weken naar toe, pak een paar wedstrijden mee, het stadion is af, maar het vliegveld niet, er wordt een tent opgezet, dan nog maar te zwijgen wat voor puinhoop het wordt, rond het stadion met de infrastructuur, maarja ik ben het inmiddels al aardig gewend daar.

Brazilië zou eerst de armoede moeten oplossen.. je ziet daar kleine kinderen die worden neergeschoten in de getto's van Brazilië, Corruptie, Mensen die honger en geen kleding hebben. Er zijn daar dagelijks protesten tegen de World Cup maar daar hoor je niemand over.

30 mei 2014 om 11:48

Is regelmatig op tv te zien hoor dat er volop geprotesteerd wordt door de bevolking. Zowel Nieuwsuur als Eenvandaag hebben er al diverse malen aandacht aan besteed.

30 mei 2014 om 19:24

@ Lizzio

Doe nou niet alsof daar helemaal niets aan gedaan word, natuurlijk is er nog een hoop werk te verzetten. Alleen wilt dat niet zeggen dat er helemaal niks gebeurd. De laatste jaren zijn er wel degelijk successen geweest in de strijd tegen corruptie, progressie die geboekt is bij openbare aanklagers en rechtbanken (door middel van vervolging van corrupte mensen en het uitdelen van gevangenis straffen. Daarnaast is de economie ook gegroeid en maakt het land technologisch ook een groei door, wat uiteindelijk toch de basis moet worden om het land te verbeteren. Nogmaals, dat er nog een hoop werk te verzetten is klopt, alleen wilt dit niet zeggen dat er helemaal niets gebeurd. Helaas word wat dat betreft alleen de negatieve zaken hier op het nieuws gebracht, dus ik weet niet hoe jij erbij komt dat je daar niemand over hoort.

31 mei 2014 om 07:40

Sorry maar er wordt inderdaad niks gedaan als je zoveel miljard uitgeeft aan een WK en niet aan de problemen in het land dan wordt er in mij ogen niks gedaan!

Ik hoop dat je als toerist daar geen kleine kinderen dood op de straten ziet want dat komt elke dag daar voor, mensen sterven daar soms zelfs aan hongersnood kom op zeg en dan een Wk!?

2 juni 2014 om 19:54

@ Lizzio

Jij hebt duidelijk geen idee waar je het over hebt, als jij alleen maar denkt dat er totaal niks gedaan word. Ben jij überhaupt weleens in Brazilië geweest en ook al ben jij er geweest durf ik wel te wedden dat jij je niet verdiept hebt in de problematiek en de zaken waar wel aangewerkt word.

Dat er een hoop onmenselijk leed is klopt als een bus, maar er zijn toch echt zaken verbeterd o.a. de corruptie bij openbaar aanklagers en rechtbanken is verbeterd. Wat met name een goede zaak is in de strijd tegen corruptie. Het westen heeft ook een lange tijd nodig gehad om te komen waar men nu is, dus het is een beetje onnozel om te denken dat die problemen eventjes zijn op te lossen.

Verder kom ik al zo´n beetje mijn hele leven in Brazilië en het is echt niet zo dat je op elke hoek van de straat lijken vind. Als dat het geval zou zijn zouden er toch jaarlijks niet zoveel touristen naar Brazilië komen. Of bestaat Nederland ook alleen maar uit pedo´s, drugs verslaafden etc etc ? Tegenwoordig hebben we ook armoede in Nederland, iets wat we ook nog niet is opgelost, maar dat betekend toch ook niet dat er niks aan gedaan word. Sorry, maar je moet niet ongefundeerd lopen zwammen en een land veroordelen als je jezelf totaal niet verdiept hebt in de materie.

Geld, geld en geld, that's all.
Kijk naar Qatar. En in Brazilie is het nog lang niet klaar plus een slechte infrastructuur.

Ik denk inderdaad dat als Brazilië over 64 jaar weer aan de beurt is, de huidige problemen ervoor zullen zorgen dat ze het wk van 2078 niet krijgen toegewezen (tenzij iedereen dit in augustus 2014 alweer vergeten is natuurlijk).

Overigens is Brazilië natuurlijk in principe een prima keus als gastheer van het wk, de Fifa had zelf de voortgang beter moeten monitoren en eerder moeten ingrijpen. De Brazilianen staan geloof ik niet bekend om hun strakke planningen.

De protesten in Brazilië hadden mijn inzien voorkomen kunnen worden als men beter was om gegaan met de volgende zaken:

- De prijs verhoging van het openbaar vervoer (wat gewoon dom was).

- Men er voor gezorgd had dat het budget van de "confederations Cup" en "world Cup" niet drie keer duurder was uitgevallen dan oorspronkelijk geplant was.

- De belofte verbroken werd dat het meeste geld vandaan zou komen vanuit het bedrijfsleven.

- Als er minder (politie) geweld gebruikt werd in sociale (dwang) hulp programma´s die gebruikt worden om sommige wijken (favela´s) op te schonen. Daarmee doel ik niet alleen op politie geweld bij protesten maar ook het geweld wat er plaats vind bij sociale programma´s. Waarbij verslaafden met of zonder hun toestemming (hardhandig) van de straten worden geplukt om vervolgens ondergebracht te worden in afkick klinieken. Op zich is daar wat voor te zeggen, maar niet over de manier waarop. Dan is is er nog het wantrouwen richting de overheid dat het nu opeens wel mogelijk is om bepaalde sociale programma´s op te zetten. Klinieken en hulp programma´s waarvoor men al heel lang pleite, maar waar nooit gehoor aan gegeven werd; totdat Brazilië het wereldkampioenschap en de Olympische spelen toegewezen kregen. Veel mensen vertrouwen de overheid niet en denken dat zodra de sport evenementen klaar zijn vele sociale programma´s weer stop gezet worden en deze alleen bedoeld zijn om bepaalde mensen uit het zicht van de media te houden.

- Als er gedegen onderzoek gedaan werd of tot vervolging was over gegaan over de rol van de voormalig en toen populaire president Luiz Inácio Lula da Silva in het schokkende "mensalão scandal". Onder wiens beleid de economie groeide, en er wel degelijk wat vooruitgang geboekt werd in de strijd tegen corruptie. Progressie die voornamelijk geboekt werd bij openbaar aanklagers, rechtbanken en er begonnen werd met het opschonen van de politie (al is men zeker nog niet klaar). Dat men wel degelijk bezig met de strijd tegen corruptie bleek ook wel uit de "corruption Perceptions Index" waarin Brazilie in 2012 naar de 69e plaats steeg (helaas weer wat gedaald in 2013 naar de 72e plaats), waarin in Zuid-Amerika alleen Chili (22e plaats) en Uruguay (19e plaats) een betere notering hebben.

Daardoor was de "shock" ook zo groot toen naar buiten kwam dat onder zijn bewind een groot steekpenningen schandaal plaats had gevonden. En dat er vele miljoenen verduisterd waren, geld wat bedoeld was voor sociale projecten (zoals Bolsa Família) voor kans armen mensen.

- Last but certainly not least, het feit dat Brazilië instemde met de belasting voordelen (die Nederland weigerende) die de Fifa eiste. Wat bekend werd toen de Fifa record winsten bekend maakten uit televisie rechten en sponsoring waarvan geen cent (via belastingen) naar Brazilië gaat. Geld wat bijvoorbeeld weer voor onderwijs, gezondheidszorg en armoede bestrijding gebruikt kon worden. En net zoals in Zuid-Afrika de loze belofte dat kleine plaatselijke ondernemers ook een graantje konden meepikken van het tournooi, waar uiteraard niets van terecht gekomen is. Dan heb ik het ook nog niet eens over de gedwongen uit huis zettingen.

Nu zijn er meer zaken te noemen, alleen had men denk ik in mijn ogen de protesten kunnen voorkomen als men beter was om gegaan met bovengenoemde zaken. Het is gewoon doodzonde omdat dit ook een kans was om de wereld te laten dat Brazilië meer is dan alleen maar de negatieve zaken die men op televisie ziet. Wat dat betreft moet de Fifa ook eens een keer haar verantwoording nemen, maar goed zolang ze net als politici hun zakken vullen en overal mee weg komen zal er nooit wat veranderen. Hopelijk word het desondanks al deze zaken een schitterend tournooi waar eindelijk afgerekend word met het nationale voetbal trauma van 1950.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren