Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gevallen Braziliaanse topclub krabbelt op onder de vleugels van Ronaldo

Laatste update:

Cruzeiro heeft zich vrijdag – zonder in actie te komen – gekroond tot kampioen van de Série B. Met nog zes speelronden te gaan kan nummer twee Grémio de huidig koploper niet meer achterhalen. Het is de ultieme bekroning voor de herrijzenis van Cruzeiro, dat eind 2021 nog op het randje van de afgrond bungelde. Eigenaar Ronaldo was dan ook in alle staten bij het vieren van de titel.

De nederlaag van Grêmio bij Sampaio Corrêa was genoeg voor Cruzeiro om de champagne te kunnen ontkurken. Daardoor keert Raposa na drie jaar terug op het hoogste Braziliaanse niveau. Een onverwacht scenario, daar Cruzeiro eind 2021 nog middenin een financiële en administratieve crisis zat. Ronaldo, die ook al eigenaar van het Spaanse Real Valladolid is, sprong in om zijn jeugdliefde uit de brand te helpen. De voormalig topspits nam het merendeel van het aandelenpakket over voor een slordige zestig miljoen euro.

O Fenomeno besloot daarop de bezem door staf en bestuur te halen. Trainer Vanderlei Luxemburgo kreeg zijn congé, net als technisch directeur Ricardo Rocha. Dat de twee oude bekenden van hem waren, maakte voor Ronaldo niet uit. De hervormingen binnen de club wierpen snel hun vruchten af. Eindigde Cruzeiro vorig seizoen nog als veertiende in de Série B, werd het landskampioenschap deze jaargang al vroeg veiliggesteld.

"Ik ben nog steeds sprakeloos", schreef Ronaldo daarom op Twitter. "Ik probeer om alles te verwerken wat we de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Wij, de blauwe natie. Van het bestuur tot de supporters. Van de technische staf tot de tribunes. Van de backstage naar het veld. In de negen maanden die het wederopbouwproject duurt, is dit het best mogelijke resultaat. In mijn leven is het weer een hoofdstuk over 'overwinnen door voetbal'. Laten we gaan voor meer! Veel meer!", luidt het credo van de tweevoudig Ballon d'Or-winnaar. Cruzeiro werd in de 56 jaar dat de club bestaat onder meer vier keer kampioen van de Série A en twee keer winnaar van de Copa Libertadores.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk man, Ik ben in juni nog bij Fluminese-Cruzeiro geweest. En de wedstrijd was erg matig, ze hadden weinig echt goede spelers. Maar in het hotel zaten enkele supporters van Cruzeiro. En dat waren ontzettende leuke gasten. Mijn PSV shirt zorgde dat het gesprek gemakkelijk liep. Maar een prachtige club met prachtige supporters. Hopelijk blijven ze in de Serie A

3 oktober 2022 om 13:54

Was toch wel een leuke pot voor de neutrale toeschouwer? Dat was die wedstrijd met 2 aardig snelle goals van Fluminense toch

3 oktober 2022 om 14:00

Moah dat vond ik wel tegen vallen. Ja er vielen een aantal goals en een schandalige rode kaart. Maar het voetbal zelf was vreselijk

Goed om te lezen! Tuurlijk gewoon een club die hoort op het allerhoogste niveau, heb er 9 jaar geleden een wedstrijd van bijgewoond in het Mineirao een ervaring die niet me meer afpakt, wat gaaf! Rondom en in de stad zijn er ook nog veel betekenissen voor hen Ronaldo.

3 oktober 2022 om 13:17

Nummer 2 gremio anders ook

3 oktober 2022 om 13:55

Qua naam gremio wel inderdaad maar die gaan er per direct weer uit als ze niet volop uit gaan geven deze zomer. Cruzeiro heeft een sterk team staan die redden het nog wel

Sowieso ongelooflijk dat clubs als Cruzeiro, Gremio en Vasco de Gama op het tweede niveau spelen dit seizoen. Goed om te zien dat ze alledrie bijna terug zijn op het hoogste niveau!

3 oktober 2022 om 17:16

Cruzeiro, Gremio en Vasco da Gama zijn idd wel clubs met wereldwijde naam. Zonde dat dat soort clubs afglijden. Portsmouth, Middlesbrough en Blackburn in Engeland, Bordeaux & Saint-ettiene in Frankrijk en HSV in Duitsland zijn ook voorbeelden van clubs die eigenlijk gewoon op het hoogste niveau thuishoren.

De grote Ronaldo Nazario de Lima! Los van dit artikel, wat een aanvaller. Spits, spelmaker, pingelaar, samba, akka hier akka daar. En dat bij vlagen op zo'n enorme snelheid. Zeldzame speler.

3 oktober 2022 om 17:18

Noem maar gerust uniek. De Ronaldo van Psv t/m 2002 was echt de meest complete spits ooit.

Pff Cruzeiro en Gremio waren topclubs in Brazilie, door wanbeleid zijn ze dus allebei gedegradeerd.

" Eindigde Cruzeiro vorig seizoen nog als veertiende in de Série B, werd het landskampioenschap deze jaargang al vroeg veiliggesteld."

Dus als je in de Série B kampioen wordt, ben je meteen landskampioen? Hmm.. Dat voorspelt veel goeds voor Heracles of PEC dit seizoen. Direct de CL in!

On topic: Zo, je ziet aan Ronaldo wat er gebeurt als je stopt met topsport en echt ook helemaal niets meer doet qua fysieke training of gezonde voeding. Mooi dat hij zijn club zo kan helpen of zelfs redden, maar eigenlijk ook best treurig om te zien hoe zo'n geweldenaar er tegenwoordig bij loopt. Als je dan kijkt naar een Romario of, recenter, een Van Persie en hoe fit die mannen er nu nog uitzien..

3 oktober 2022 om 12:38

Inderdaad, ik snap dat ze wat losser kunnen leven en meer kunnen "genieten". Maar ik persoonlijk geniet er niet van om meer ongezonde voeding en alcohol binnen te krijgen als voorheen en hierdoor 25kg+ aankom. Snap ook niet dat Wesley in zijn geval meer geniet van het leven door ongezonde voeding en alcohol onbeperkt naar binnen te rammen. Als je zo fit bent geweest wil je toch niet jezelf in een paar jaar te grabbel gooien?

3 oktober 2022 om 13:10

Ronaldo heeft problemen met de schildklier en daar hoort moeite met de stofwisseling en gewichtstoename bij. Daar had hij trouwens tijdens zijn carriere al last van, maar doordat hij keihard trainde werd dat gecompenseerd.

Uiteraard gaat zo iemand na zijn carriere niet meer aan het tempo van een prof trainen, dat kan hij ook niet meer met zijn knieën.

3 oktober 2022 om 13:20

Als je dat altijd met trainen hebt gecompenseerd, prima. Mijn vrouw heeft ook een heftige schildklieraandoening, de nodige medicatie daarbij en een verlaagde stofwisseling, maar door te letten op wat je eet en regelmatig te bewegen (ook al is het maar wandelen), blijft bij haar een gewichtstoename uit. Natuurlijk zijn er verschillen, maar ik durf te wedden dat meneer Ronaldo er wel iets beter zijn best voor zou kunnen doen. Om op een gezond gewicht te blijven hoef je niet persé topsport te beoefenen.

3 oktober 2022 om 13:24

De beste man heeft twee(?) kapotte knieën, dan ga je niet zomaar elke dag een blokje joggen natuurlijk.

Gremio ook op 2de niveau?

3 oktober 2022 om 13:00

Klopt die zijn ook gedegradeerd

Mooie club. Ben hen wat intensiever beginnen volgen sinds de aflevering van hekkensluiters over hen en toch echt een uitermate knap seizoen doorgemaakt.

Kan onze held niet even de boel komen opfrissen bij PSV? Waar we er hier 10 jaar over doen om er iets van te maken, maar nog steeds met 3-0 weg getikt worden door Cambuur, veegt ronaldo de hele organisatie leeg en wordt kampioen.

Mooi hoor, dat hij de club waar hij groot is geworden weer nieuw leven in blaast. Ronaldo is een all time favorite waar weinigen aan kunnen tippen wat mij betreft. En off topic: schitterend tenue heeft die club ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren