Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kaká ziet verschil: ‘In Brazilië is hij gewoon een dikzak die over straat loopt’

Vrijdag, 9 december 2022 om 08:02Tom Rofekamp • Laatste update: 08:13

Volgens Kaká is er buiten de Braziliaanse landsgrenzen veel meer respect voor Ronaldo dan in het land zelf. De oud-middenvelder vertelt in gesprek met BeIN Sports dat R9 door velen in Brazilië 'gewoon wordt gezien als een dikke vent die over straat loopt'. Dat is aldus Kaká echter slechts een weerspiegeling van een veel groter probleem: heel veel Brazilianen moedigen hun eigen spelers niet aan.

Brazilië legde Zuid-Korea maandag na een wervelende eerste helft met 4-0 over de knie in de achtste finale van het WK. Daardoor bekerde a Seleção door naar de laatste acht, waarbij het gekoppeld is aan vicewereldkampioen Kroatië. Op de vraag die Kaká krijgt over of er in het land geloof is dat Brazilië de wereldtitel kan behalen, heeft hij een opvallend antwoord. "Het is raar om te zeggen, maar veel Brazilianen moedigen Brazilië niet aan."

Kaká noemt onder meer dat Neymar verguisd wordt in eigen land, en dat ook voormalig steraanvaller Ronaldo er helemaal niet zo goed op staat. "Als je Ronaldo hier (in Europa, red.) ziet rondlopen, denk je: wow, hij heeft hier een andere status. In Brazilië is hij gewoon een dikke vent die over straat loopt. Natuurlijk zijn er veel Brazilianen die van Ronaldo houden – ik ook – maar er is een verschil tussen hoe hij in Brazilië en in het buitenland wordt gerespecteerd."

Databureau Gracenote berekende nog voor het WK dat de selectie van bondscoach Tite statistisch gezien de meeste kans maakt op de wereldtitel. Met twintig procent zou Brazilië de voornaamste kandidaat zijn, gevolgd door Argentinië (zestien procent). Na de groepsfase zijn de kaarten niet beduidend anders geschud. Brazilië staat nu zelfs op 25 procent kans op de eindzege, terwijl Argentinië het getal twintig van zijn buurland overneemt. Nederland maakt volgens het databureau elf procent kans, evenveel als Frankrijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door derkaiser123)

R9 toch wel de beste spits die ik heb mee mogen maken, die man had werkelijk alles. Snelheid kracht en een mooie actie in huis. Eeuwig zonde dat wij niet langer van hem hebben kunnen genieten..

9 december 2022 om 10:13

Phoh ik heb mogen opgroeien met een generatie spitsen. Trezeguet, Romario, Elber, Batistuta, Raul, Baggio, Shearer, Shevchenko, maar niemand kwam in de buurt van het fenomeen Calcio. Ronaldo9 is absoluut de beste spits die ik ooit heb gezien. Het is jammer dat hij en Bergkamp nooit samen hebben gespeeld.

9 december 2022 om 12:02

Dat lijstje wat je op noemt waren goede spitsen inderdaad, maar vallen in het niets bij aanvallers zoals Mbappe, Messi, CRonaldo, Haaland. Daarnaast vind ik Bergkamp, Ronaldo ook beter dan het lijstje aan spelers die je opnoemt. Spelers als van Basten heb ik niet meegemaakt, dus daar kan ik niet veel over zeggen.

9 december 2022 om 12:23

Met jou rijtje ben ik niet opgegroeid, dat was het punt

9 december 2022 om 12:24

Ja vond ik wel. Romario was niet zo compleet als Ronaldo. Romario was meer de beachtechnicus die geen stap teveel zette. Ronaldo bezat veel meer kracht, passeervermogen, explosiviteit. Maar wellicht is het net wat je aantrekt in spelers.

9 december 2022 om 20:13

Als pure spits, in de 16, nummer 9, deed Romario inderdaad niet onder t.o.v. Ronaldo. Misschien technisch zelfs beter. Echter kon Romario wel vanuit het middenveld dribbelen, op afstand schieten en maakte hij met zijn snelheid en kracht heel veel goed. Op die drie vlakken was ie sowieso beter dan Romario.

10 december 2022 om 13:35

Hoe hoog schat jij R9 eigenlijk in Almogaver? Ben wel eens benieuwd naar jouw lijstje als je spelers als Ronaldinho, Romario, Messi, Maradona, R9 en Cruijff zal moeten ranken en vergelijken met elkaar. Allemaal bij Barca gespeeld notabene. En dan had je natuurlijk ook nog een Laudrup, Xavi, Iniesta, Rivaldo, Neymar etc.

9 december 2022 om 10:42

Van Basten...zelfde uitzonderlijke niveau. Niet die samba, maar wel fluwelen techniek, dodelijkheid, spectaculaire goals, hoog doelpuntegemiddelde en te vroeg gestopt. Alleen was dat bij Marco vanwege een kapotgetrapte enkel en bij Ronaldo (vooral) vanwege uitgaan en dik worden.

9 december 2022 om 10:49

Bij Ronaldo kwam het niet door blessures? Bizarre constatering.

9 december 2022 om 11:05

tuurlijk, zware knieblessures. Maar ook tijdens die tijd waren er al vragen of dat niet ook kwam door overgewicht opgedaan tijdens het vele feesten. Niet vergelijkbaar met van Basten die bijna niet meer kon lopen, volledig te wijten aan zn enkel.
Zo bizar is die constatering niet aangezien zowel Romario, als Ronaldo als Ronaldinho na hun 26e flink minder waren omdat hun vlammetje toch wat minder brandde...

9 december 2022 om 12:00

Zelfs Capello , zegt dat Ronaldo de beste is die hij getraind heeft, terwijl hij toen al over de Hill was. En die heeft ook van Basten in z’n toptijd getraind

9 december 2022 om 12:32

Ronaldinho heeft nooit een dikke pens gehad. Hij hield alleen gewoon te veel van ‘het leven’ in plaats van ‘de sport’. Hij ging ook gewoon veel te vaak uit en feesten. Ronaldo daarentegen was de laatste jaren van zijn carriere ook al wat vol. Aan hem kon je wel zien dat hij wellicht dik zou worden. Neem die Brazilianen overigens niks kwalijk. Ze gaan van pure armoede naar pure rijkdom. Mensen vergeten dat deze jongens niet van mogelijk €30.000 naar 1 miljoen per jaar gaan. Nee ze gaan van €5000 naar 5+ miljoen per jaar. Ze hebben in één klap ontieglijk veel geld. Laat ze van het leven genieten. Het leven draait voor hun na de rijkdom om meer dan een voetballer zijn.

9 december 2022 om 12:34

@hangover : Romario ging al in 95 na 2 jaar barcelona terug naar brazilie om samba te dansen. In zn PSV tijd was ie al wekelijks in de brazil bar in amsterdam te vinden en de volgende dag moe. op en top professional?kom op. Hij heeft lang doorgevoetbald, maar in Brazilie wat lager niveau was en waar hij lekke op het strand kon chillen.

@kenner: Capello zet van Basten in zn beste elftal ooit. cappello was in tranen toen van basten moest stoppen. Ik zeg niet dat van Basten beter was maar ik heb ze allebei zien voetballen en meegemaakt. Van Basten was net zo speciaal als nr 9 als Ronaldo. Zij zijn de beste diepe spitsen ooit.

9 december 2022 om 14:22

klopt en capello vond van basten ook de beste die hij getraind had, totdat hij ronaldo getraind had. dit is gewoon op te zoeken.

9 december 2022 om 14:30

Dan is dat de mening van Capello. Ik vond ze beiden even speciaal. Anders, maar wel absolute buitencategorie. Beiden ver boven spelers als Lewandowski, Aguero, Batistuta, enz

9 december 2022 om 11:59

De acceleratie van R9 is ook echt beter dan Mbappe . Iedereen die Ronaldo in z’n Prime heeft gezien kan dat beamen. Vooral met bal, en het versnellen in verschillende richtingen, dat hebben we niet meer op een voetbalveld gezien .
En ja, ook beter dan Romario. Romario was bijvoorbeeld minder tweebenig dan Ronaldo , minder power . R9 is eigenlijk de enige spits die echt alles had. Van op de goede plek staan, tot snelheid , tweebenig noem maar op . alle soorten mogelijke goals gemaakt .

9 december 2022 om 13:28

En hij speelde tegen de beste verdedigers in de jaren 90 vanuit een centrale positie. Tegenwoordig loopt een Mbappe ook niet voor niets op links waar je veel meer een 1 op 1 hebt en niet alles vanuit alle hoeken op je af komt.

De enige die ik beter heb zien spelen (en uiteraard ook veel langer) dan R9 is Messi. Het zegt genoeg dat alle trainers en ook spelers zoals Zidane zeggen dat hij de beste is waar ze ooit mee en tegen gespeeld hebben. Het is eigenlijk bizar dat hij nog topspits bij Real was op het moment dat hij eigenlijk al te zwaar was en dus niet meer zijn volledige snelheid etc had. Op zijn top was het echt alsof hij vanuit stilstand uit een kanon geschoten werd en de bal alsnog aan een touwtje had. Ik hoop dat Mbappe ook net zo goed wordt en behouden blijft van blessures.

9 december 2022 om 13:33

En R9 zegt dan weer dat de beste waarmee hij ooit heeft samengespeeld... Luc Nilis is!! Als Belg, en Nilis fan, kan ik dat uiteraard alleen maar beamen:-)

Beetje onzin natuurlijk maar wel mooi dat R9 dat tot op de dag van vandaag bijft zeggen.

Dat kan je toch niet begrijpen man. R9 is de beste spits die ik ooit heb zien voetballen. Ben blij dat ik hem live heb zien voetballen. Wat een fenomeen was hij. Hij verdiend alleen maar lof.

9 december 2022 om 09:28

Seedorf is de meest succesvolle Nederlandse speler in de CL en legende in Italië, en krijgt hier een vergelijkbare behandeling

9 december 2022 om 09:47

Dat heb ik ook nooit begrepen. Ik ben opgegroeid met Italiaans, Nederlands en Engels voetbal en vanaf dag 1 stal Seedorf de show! Met als hoogtepunt die CL in 2007, waar ik hem gewoon beter vond spelen dan Kaka. Seedorf was geweldig!

9 december 2022 om 09:55

Wordt Sneijder ook niet gezien als dikzak? Niet zo goed als R9, maar wel succesvol geweest.

9 december 2022 om 10:09

Er is een verschil in wat roepen op TV en het niet uitvoeren, of directeur worden van een voetbalclub en het laten zien. Precies het verschil tussen Sneijder en Ronaldo9. Sneijder is hard op weg zichzelf te verguizen.

9 december 2022 om 11:17

Een tip als je na je carrière geliefd wil blijven, schop niet tegen je eerste club aan. Van Persie is enorm geliefd, Robben ook, beide gingen ook terug naar hun eerste club. Sneijder zegt Utrecht meer zijn club te vinden en niemand neemt het mee voor hem op. En ga niet lazarus op auto's dansen, maar dat is meer een algemene levensles die ook voor niet oud-voetballers geldt.

9 december 2022 om 09:56

Ik denk dat hij niet zo graag lof eet maar meer liefhebber is van fastfood

9 december 2022 om 10:22

Arnavut1

Kan het ook niet voorstellen, denk dat Kaka beetje aan het overdrijven is. Iemand als R9 is echt niet zomaar een dikkertje over straat. Die man kan daar echt niet over straat.

En kritiek hoort erbij. Neymar was in potentie echt een van de beste spelers. Sinds zijn vertrek naar PSG heeft hij niet meer de 100% drang. Deed zijn ding, maar kwam ook vaak in nieuws met feesten in Brazilie.
Hij is de hoop van het land en ja daarom begrijpelijk dat er kritiek komt.

Volgens mij had Neymar geprobeerd om Bolsenaro weer aan een verkiezingsoverwinning te helpen? Misschien dat dat ermee te maken heeft. R9 was natuurlijk een legendarische spits, maar dat hij er nu zo bij loopt is wel opvallend. Of hij moet net zulke goede grappen maken als Jan Boskamp.

9 december 2022 om 08:35

Kapotte knieën en daarmee sportief gehandicapt zou een oorzaak kunnen zijn dat hij niet is afgetraind?

9 december 2022 om 08:43

Eerder een zuip en vreet verslaving. Daar had hij tijdens zijn carrière al last van.

9 december 2022 om 09:36

"he wasn’t a compulsive eater, nor was he a lazy trainer. The real reason that Ronaldo was gaining weight was that he had hypothyroidism – a condition that has side effects such as fatigue, depression and weight gain."

Lekker meelevend weer mannen...

9 december 2022 om 08:37

Hij heeft het aan zijn schildklier. Beetje respectloos om dan gelijk zo te oordelen

9 december 2022 om 10:40

Ik noem het ook ‘opvallend’ niet schandalig of zo. Als hij schildklierproblemen heeft is dat inderdaad mogelijk de oorzaak en is dat goed klote.

9 december 2022 om 08:39

In zijn tijd bij Milan werd gemeld dat dit overgewicht kwam door schildklierproblemen (hypothyreoidie mocht je geinteresseerd zijn). Dat vertraagt je stofwisseling behoorlijk. Daarnaast hield Ronaldo altijd wel van het goede leven, qua eten, stappen, drinken. Je ziet natuurlijk sowieso vaker bij voetballers dat na hun carriere als ze losser gaan leven dat er wat gewicht bij komt, maar dat dit bij Ronaldo zo hard is gegaan zou door die medische redenen komen.

9 december 2022 om 12:20

Er zijn wel 30 redenen te bedenken waarom men óók in Brazilië geen fan van Neymar is

Naah dat zie je volgens mij overal wel een beetje. In Nederland wordt er soms ook zo gepraat over absolute legendes en spelers die in het buitenland hebben gespeeld worden weer op een hoger voetstukje geplaatst. Verder als je ziet hoe andere Braziliaanse (oud) spelers over Ronaldo praatten dan zegt dat in feite al genoeg. Die man wordt door velen gewoon gezien als een van de grootste aller tijden. In zijn prime misschien wel de beste ooit. Helaas niet de consistentie van spelers als Messi, Cristiano en Pele. Maar tussen 1996 en 1999 heb ik geen betere speler gezien namelijk. Zijn statistieken op grote toernooien zijn ook bizar. Volgens mij ook enige speler die topscorer werd op het WK, Copa America, Confederations Cup, meeste assists gaf en verkozen is tot beste speler. Absolute legende. Zijn docu op Viaplay is echt aan te raden man. Zijn comeback in 2002 op het WK is iets wat alleen in sprookjes gebeurt.

9 december 2022 om 08:53

Opmerkelijk is dat Ronaldo een van de 3 beste voetballers ooit, die wel hun hele carriere in Europa hebben gespeeld maar nooit de CL hebben gewonen. Net als Maradona en Zlatan.
Om die reden vind ik hen niet bij de allerbeste horen maar wel Romario, Cruyff en Eusebio wel in de top 5.

9 december 2022 om 08:56

Maar een Eusebio en Cruijff worden nooit een WK.

9 december 2022 om 08:59

De CL win je als team en niet als individu. Vind dat kijken naar gewonnen teamprijzen altijd onzinnig bij het beoordelen van een individu..

9 december 2022 om 10:23

Louis

Hoort Zlatan wel in het rijtje met R9 en Maradona? Dat waren echt buitencategorie.

9 december 2022 om 11:13

Eusebio en Cruijff hebben ook beduidend minder Wk's gespeeld. Vind sowieso het aantal prijzen geen goede graadmeter. Is Lewandowski een middelmatige spits? Wel heel weinig prijzen met Polen gewonnen.

9 december 2022 om 12:04

Spelers op hun individuele kwaliteiten beoordelen niet op prijzen. Daar gaat dit over. Je moet ook geluk hebben , dat alles samenvalt goede teamgenoten , scheidsrechter mee etc. veel spelers hebben de CL ook gemist door pech

9 december 2022 om 12:05

Romario won geen CL

9 december 2022 om 14:18

Zlatan in een rijtje met R9, @hangover96?

9 december 2022 om 20:20

Ieder toernooi win je als team. Geen enkel individu, ook absoluut Maradona niet, won een toernooi in zijn eentje. Nee. Ook niet in 1986.

9 december 2022 om 12:03

Zoals Mourinho zegt . “ if we talk strictly About talent en skill, nobody surpasses Ronaldo”

En zo is het. Iedereen die hem heeft zien spelen weet het

9 december 2022 om 18:08

DerKaiser, Cruyff is de grote man bij de oudere generatie hoor. Nooit een slecht woord over hem. Dus nee; in Nederland wordt er niet zo gesproken over legendes.

Ik ben het nooit weer vergeten. Ronaldo kwam als 17 jarige naar PSV. De NOS maakte een item over hem om hem te presenteren. Bescheiden jochie met een blokjesbeugel. Of hij even wat wilde laten zien op het veld. 1 cameraman ging in de goal staan. Schot van afstand, Ronaldo schiet de beste man vol in de kruising. Ronaldo was gelijk de man om naar te kijken. Pracht speler! De hele goat discussie, elke generatie heeft nieuwe helden. De tijd van Mbappe is nu aangebroken. R9 voor altijd 1 van de besten! Maar dat ene kapsel.....

Mijn vriendin is Braziliaanse, geeft niet veel om voetbal maar moedigt de gene kanaries wel aan (behalve Neymar, daar heeft ze een zware hekel aan). En overigens hoopt ze steeds vurig dat Argentina verliest. Maar als ze dan de oude generatie in beeld ziet komen (R9, Roberto C. Cafu, etc.), heeft ze daar toch enorm respect voor. Beetje wat wij hebben als we de generatie V. Persie, Robben, Sneijder en VDV zien, of ervoor waar de selecties van WK98 of Ek2000 ziet.

9 december 2022 om 08:52

Die generatie heeft ook wel een stuk meer bereikt dan de huidige kanaries. Wereldkampioen (sommige spelers zelfs 2x) en individueel vele CL titels en kampioenschappen. Daar is niet aan te tippen.

"Gewoon een dikke man die over straat loopt"
Dat moet een zeer overdreven,ook wat kwetsende uitspraak uitspraak zijn. Onnodig ook

Ronaldo lijkt mij altijd wel een gezellige kerel (en niet omdat hij altijd wat te knabbelen bij zich heeft), Neymar lijkt me een enge narcist. Bovendien is Ronaldo ook van een volstrekt andere orde natuurlijk, wie hem nooit heeft zien spelen heeft wat gemist.

9 december 2022 om 13:36

Iedereen die zegt dat Neymar vervelend is op het veld kan ik moeilijk ongelijk geven, mensen die twijfelen aan zijn dedication kan ik ook moeilijk ongelijk geven maar los daar van is het een beetje onzin wat je uitkraamt. Iedereen loopt juist weg met Neymar en vinden hem een super vriendelijk persoon naast het veld die om zijn teamgenoten/staff etc geeft. Martinelli zei ook al voor het WK dat hij nerveus was omdat hij nieuw is bij de ploeg en dat met name Neymar (en team genoot Gabi J) hem opvingen.

9 december 2022 om 18:05

Volgens mij is Neymar juist een hele lieve, naieve jongen.

Wandelende legende, wat een fenomeen.
Nooit meer zoiets gezien, blij dat ik hem vele malen heb mogen aanschouwen.

Als Nederland statistisch evenveel kans op de wereldtitel wordt toebedeeld als Frankrijk dan stel ik me grondige vragen bij dit databureau.

9 december 2022 om 09:50

numbers don't lie.

9 december 2022 om 10:34

Mee eens, echter is at hier niet echt van toepassing. Dit is interpretatie en berekening door mensen (of programma's gemaakt door mensen). Dat is onderhevig aan foutenmarges natuurlijk. Dit is een inschatting eerder dan droge cijfers.

9 december 2022 om 15:18

M'n post was een beetje sarcastisch bedoeld. Dacht drop gewoon een gebruikelijke spreuk. Nederland heeft denk ik niet evenveel kans zoals je zegt. Zeker een gekke berekening op basis van expected goals ofzo.

Ik ben heel erg actief op twitter en de verdeeldheid in Brazilie is mij wel eens opgevallen. In Brazilie worden mensen in politieke hokjes gedeeld dus je bent voor hem of voor hem.

Lang leve de translate button op Twitter.

Denk dat het hier ook wel te maken heeft, zou leuk zijn als er een Braziliaanse lid wat info kon geven.. Ben er erg benieuwd naar.

Clarence Seedorf, de meest succesvolle Nederlandse speler aller tijden, heeft ook nooit het respect en aanzien gekregen in Nederland. Misschien omdat hij zo lang en zo veel in het buitenland gespeeld heeft? Iets anders kan ik er niet van maken...

Wereldspeler die meer respect en aanzien verdiend in Nederland. Idem dito voor R9, dat in mijn ogen de allerbeste spits is die er ooit heeft rondgelopen (tot nu toe).

9 december 2022 om 10:40

Ik ben altijd een liefhebber geweest van de voetballer Seedorf en vind het dan ook spijtig dat hij er in Nederland niet zo goed opstaat.

De gemiste penalty tegen Frankrijk op het EK '96 (uitschakeling) en de gemiste penaly tegen Turkije voor de kwalificatie van het het WK '98 hebben hem "de kop gekost."

Hoewel Oranje zich toentertijd wel gekwalificeerd heeft word de penal tegen Turkije hem het zwaarst aangerekend en dat komt met name omdat hij degene was die de penal opeiste (volgens mij was hij niet de eerste penalty nemer) en vervolgens hoog over schoot.

Dit icm hoe hij overkwam in/door de media heeft hem dit label bezorgd, beetje jammer...

9 december 2022 om 11:59

Daar zat hoogstwaarschijnlijk een vleug racisme bij. Hij was pas 17 toen en toch werd hem die penalty jarenlang afgerekend. Terwijl een veel oudere de Boer en Stam op het ek 2000 ook penalties misten, maar bij lange na niet dezelfde kritiek kregen.

9 december 2022 om 12:16

Hij was 21 & 22 jaar toen hij de penalty's miste. Ik weet niet of er sprake was van racisme, Seedorf was/is nogal een eigengereid mannetje die op zijn 16e overkwam alsof het een man van 40 was zoals hij sprak en zoals Hangover96 hieronder ook aangeeft, zijn spel in Oranje was vaak niet om over naar huis te schrijven.

Ik heb de indruk dat de meeste mensen daar moeite mee hadden + zijn vertrek op zeer jonge leeftijd naar Sampdoria. Hij was zo'n beetje de eerste die op zo'n jonge leeftijd naar het buitenland vertrok en het ook heeft waargemaakt (understatement).

In mijn beleving hebben de Boer en Stam om die penalty's ook bakken met kritiek ontvangen, iig in mijn omgeving wel. Vooral de Boer die 2 penalty's in 1 wedstrijd mist 😖. Met kameraden komt het nog wel eens ter sprake, vaker dan de gemiste penalty's van Seedorf...

9 december 2022 om 17:24

Seedorf was niet de eerste penaltynemer dat klopt. Het probleem was dat niemand durfde. En toen stapte Seedorf naar voren.

9 december 2022 om 13:22

@glennn: Waar het mis is gegaan bij Seedorf is ook dat hij in een interview heeft gezegd dat Nederlanders eens respect moeten hebben voor hun 'sterren'.
Dat in combinatie met zijn houding, zorgt niet dat je in Nederland populair wordt.
Dus als je dan penalty's gaat missen en niet presteert dan krijg je het 5x zo hard voor je kiezen.

Niks geen racisme zoals Lewizkid aangeeft.

Dit noem je nou riooljournalistiek. Pure onzin. Ronaldo is een legende in Brazilië.

9 december 2022 om 18:04

Dat lijkt mij heel sterk dat hij het letterlijk zo zegt over een legende.

Kaka praat kakka denk ik.
Je zag en hoorde ook al die Brazilianen in het stadion juichen toen hij laatst in beeld kwam en in het stadion zat, dat zal niet voor niks zijn geweest.
Als ze mij daar in beeld zouden nemen zouden ze anders reageren heb ik zomaar het vermoeden.

Nouja, ik denk niet dat het te maken heeft met Brazilie.. maar dit is een beetje overal. Ik weet nog dat Seedorf op handen wordt gedragen in Brazilie (als ie er is), maar in Nederland is het gewoon “normaaltjes”.
Ik woon nu 16 jaar in NL, bijna de helft van mijn leven, en als ik EU met Zuid Amerika moet vergelijken dan moet ik toch concluderen dat voetbal daar iets meer leeft dan hier.. als we het over Landen teams hebben dan.

Ronaldo Lima wel een van de beste spitsen die op de voetbalden heeft gespeeld. Wat hij daarna doet is toch zijn leven al weegt die 300 kilo laat hem lekker genieten van zijn leven, voetballers moeten al bijna hun hele voetbal carrière streng op eten letten en weten wat er binnen gaat en op tijd slapen helemaal top en fit weer klaar staan en iedere ochtend trainen. Is zijn goed recht lekker eten en drinken en geniet van je leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
193 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Chili5-4
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
RodrygoAanvaller50
BentoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1291 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren