Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Waterreus: ‘Als ik hem was, zou ik gisteren zijn opgestapt bij PSV’

Laatste update:

Ronald Waterreus snapt niets van het besluit van Roger Schmidt om Joël Drommel dinsdagavond weer op te stellen in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tegen NAC Breda (4-0 winst). De Duitse oefenmeester passeerde de 25-jarige doelman zaterdagavond nog voorafgaand aan het Eredivisie-duel met AZ (1-2 verlies) ten faveure van Yvon Mvogo, maar slachtofferde Mvogo na een kapitale blunder tegen de Alkmaarders vervolgens weer voor de midweekse bekerwedstrijd.

“Ik wil Schmidt hartstochtelijk verdedigen, maar wat hij gisteren heeft gedaan is onvergeeflijk. En dan spreek ik puur vanuit het oogpunt van beide keepers”, vertelt Waterreus in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. Schmidt verraste zaterdagavond door Drommel voor de competitiewedstrijd tegen AZ te passeren. De trainer zei bij ESPN dat de doelman 'ups en downs' heeft gekend en 'niet betrouwbaar genoeg' presteerde in de afgelopen wedstrijden.

“Eindelijk, dit heeft veel te lang geduurd”, was wat Waterreus dacht na het besluit van Schmidt om Drommel te passeren. “Uiteindelijk is het profvoetbal. Drommel heeft gewoon te weinig gebracht, over een veel te lange periode heeft hij niet goed gespeeld. Die wissel moest er dus een keer komen. Ik heb ook begrepen dat het de bedoeling was dat Mvogo voor de winterstop zou keepen tegen Fortuna Sittard in de beker. Toen was hij ziek. En ik dacht toen al: als hij die goed had gekeept, zou hij de laatste wedstrijden voor de winterstop hebben gespeeld.”

Mvogo kreeg zaterdag tegen AZ voor het eerst sinds de openingswedstrijd van het seizoen weer eens een kans van Schmidt, maar door een blunder van de Zwitserse doelman liep PSV tegen puntenverlies aan. De keeper verkeek zich lelijk op een lange bal van Yukinari Sugawara. Hij ging onder de bal door en bood Jesper Karlsson de niet te missen kans om de wedstrijd te beslissen. Zijn blunder kwam Mvogo uiteindelijk duur te staan, want drie dagen later passeerde Schmidt hem voor het bekerduel met NAC.

De fout van Yvon Mvogo tegen AZ is te zien vanaf minuut 1:20.

“Ik las de opstelling en ik was echt kwaad”, zegt Waterreus. “Ik ben zelf keeper geweest en weet: dit kan niet. Mvogo is nu tot op het bot geraakt. Wat er voor het duel met AZ gebeurde, kan ik volgen. Tijdens die wedstrijd maakte hij een inschattingsfout die keepers die zes maanden niet spelen maken.” Schmidt gaf de kapitale fout van Mvogo niet als enige reden om opnieuw voor Drommel te kiezen. De trainer liet ook weten dat het een keuze met het oog op de toekomst was. “Bullshit”, vindt Waterreus. “Eigenlijk zeg je tegen Drommel: ‘Omdat je een contract voor vijf jaar hebt, stel ik je op.’”

Waterreus verwacht dat er door de soap een zware taak voor keeperstrainer Raimond van der Gouw is weggelegd. “Ik was meteen opgestapt gisteren”, zegt de voormalig doelman van PSV. “Het kan niet wat er gebeurd is. Jij moet met die gasten werken. Je laat iemand die fouten maakt, en dat hoort erbij, een halfjaar keepen en dan mag de ander één keer spelen, die gaat onder de bal door en dan zagen we hem tot de oksels af. Die Mvogo weet nu: ik hoef het hele jaar niets meer te doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het wel eens met Waterreus. Drommel heeft nu eigenlijk een halfjaar blunders mogen maken bij PSV, dan krijgt Mvogo (eindelijk) de kans om zich te bewijzen, maakt hij ook een blunder en op basis van die ene blunder switch je weer naar de keeper wie een halfjaar lang heeft zitten blunderen. En net wat Waterreus zegt, kun je van een keeper wie langer dan een halfjaar niet heeft gekeept, wel verwachten dat hij ineens de sterren van de hemel keept? Eerst brand hij Drommel (terecht) af in de interview, geeft hij Mvogo een kans, pakt Mvogo zijn kans niet, zet hij vervolgens de man wie hij heeft afgebrand weer in de basis.


Snap het ook zo goed niet meer. Had gewoon Mvogo laten staan, hij was vorig seizoen in mijn ogen niet zo slecht als dat Drommel is dit seizoen. Drommel heeft dit PSV echt (te) veel punten gekost. Beide natuurlijk PSV onwaardig maar ik zie in Mvogo toch een betere keeper dan Drommel, wie het voornamelijk van vertrouwen moet hebben, zo lijkt het. Iets wat hij totaal niet heeft.

9 februari 2022 om 21:19

Ik denk dat Schmidt hoopte dat Mvogo er wel direct stond voor het restant vh seizoen waarbij er niet meer gemorst mag worden. Nu dat niet zo blijkt kan je wellicht beter de keeper die er volgend seizoen nog is proberen uit z’n dal te krijgen. Maar het is wel een lastige als coach, ben geen Schmidt fan maar ik snap m wel weer

9 februari 2022 om 21:28

Het is ook wel ontzettend lastig. Met alle respect, je hebt gewoon 2 waardeloze keepers in je selectie zitten haha, ze kunnen er beide niet veel van waarvan 1 het een halfjaar heeft kunnen laten zien en de ander 1 wedstrijd, op basis daarvan zou ik dan diegene wie 1 wedstrijd heeft gekeept op dit moment de kans geven om zich te laten zien, ik snap de logica niet zo dat hij weer ineens voor Drommel kiest na hem in een interview te hebben afgebrand. Tenzij, zoals al werd beweert door sommige mensen, Schmidt zelf op de vingers is getikt door de directie.

Schmidt had nooit dat interview mogen geven en Drommel mogen afbranden, zoiets zeg je gewoon niet in een interview over je spelers. Juist door dat interview krijgt hij dit soort (terechte) gezeik over z'n hoofd nu.

9 februari 2022 om 21:35

Ja het is wel gek als je openlijk zulke kritiek uit, vooral als je hem dan direct weer opstelt. Hij zorgt er zelf voor dat dit nu echt een ding gaat worden terwijl hij al onder een vergrootglas ligt. Zonde haha

9 februari 2022 om 22:40

Zulke openlijke kritiek is helemaal niet gek. Dit is gewoon topsport. Drommel keept niet goed, dat weten de supporters en Schmidt ook. Als Drommel dat zelf niet inziet of niet met zo'n reactie van Schmidt kan dealen, dan moet hij snel weer terug naar Twente, want dan heeft hij bij PSV niks te zoeken.

10 februari 2022 om 02:18



Het is lastig omdat beide keepers niet best zijn, maar Schmidt heeft het zeer klunzig aangepakt.
- Hij heeft Drommel (te) lang aan laten klooien en lijkt een definitieve keuze te maken voor Mvogo. Latt daarbij ook publiekelijk weten dat Drommel niet btrouwbaar genoeg is.
- Geeft Mvogo 1 wedstrijd de kans, die een fout maakt en switched weer terug naar Drommel.
Allereerst is het inconsequent: Mvogo krijgt slechts 1 wedstrijd de kans. Ten tweede heeft hij beide keepers publiekelijk als niet goed genoeg neergezet. Hij heeft natuurlijk gelijk, maar een coach diedaadwerkelijk betrokken is bij zijn team hoort dat niet te uiten. Ik denk dat hij hier heel duidelijk laat merken waaron hij z'n contract niet verlengt: het materiaal waar hij mee moet werken is niet goed genoeg.

10 februari 2022 om 04:48

Bij Twente hebben ze inmiddels al een keeper die prima bevalt, geloof ik.

Voor Mvogo, die zelf ook niet altijd goed speelde, werd de deur op een kiertje gezet omdat Drommel niet echt punten pakte. Het is Mvogo zelf die dat kiertje weer dicht klapte met een slap optreden. Dat is topsport Ronald Koeman

9 februari 2022 om 21:15

Wat heeft Koeman hiermee te maken?

9 februari 2022 om 21:22

Ik had gehoopt dat men zijn klassiekers zou kennen, spijtig dit haha

9 februari 2022 om 21:24

Ik had wel verwacht dat jij de analist-keepers zou kennen ...

(en ik ken een gevalletje stadionomroeper)

9 februari 2022 om 23:24

Ooooo Ronald Waterreus! Haha! In relatie tot keepers moet ik altijd terugdekken aan de typische manier waarop hij begon als hij de opstelling van Ajax opdreunde, met Lobont als eerste speler: 'lopã³ntoptekool.'

9 februari 2022 om 23:56

Hahaha ik kende hem niet maar heb hem even opgezocht. Prachtig! Je weet gewoon dat Waterreus dit niet kan waarderen

9 februari 2022 om 22:40

Hahah Ronald .......Koeman!! Gewoon bij zijn afscheid, heerlijk. Wat vond hij dat vervelend

10 februari 2022 om 00:17

Haha ja hij kan zo lekker zuur en ontevreden kijken. Gouden moment

10 februari 2022 om 08:43

Ik vind de 'fout' van Mvogo eigenlijk helemaal geen fout. Hij maakt een inschatting dat de eerste speler van AZ de bal aan zou nemen. Dan stond hij direct dicht op de situatie om in te grijpen. De pecht van Mvogo is dat de speler de bal mist en deze door stuitert.

Ik denk dat Schmidt door de directie terug is gefloten, omdat Drommel er volgend seizoen nog is en Mvogo niet. Als het waar is wat ik zeg dan vind ik dat Psv/schmidt heel slecht communiceert aan de buitenwereld.

Eigenlijk kan Schmidt gewoon beter tegen Mvogo en Drommel zeggen dat ze niet goed genoeg zijn, en gewoon delanghe in de Goal zetten.

9 februari 2022 om 21:16

Indirect heeft hij dat natuurlijk al gezegd tegen beide. Drommel is de keeper die nu een kans krijgt om zichzelf weer te bewijzen, het is aan hem om die kans te pakken. Heel zuur voor Mvogo uiteraard, maar die is gelukkig alleen maar op huurbasis.

9 februari 2022 om 21:37

Ik vind dat altijd veel te simpel. Het is voor een jonge doelman al erg lastig om met de druk om te gaan als je bij clubs als FC Twente, Vitesse, AZ e.d. speelt. De eerste drie seizoenen zul je zo'n jongen dan echt veel speeltijd moeten gunnen en dat gaat je sowieso veel punten kosten. Bij PSV is de druk en de aandacht natuurlijk hoger. Verder krijgt Jong PSV ook wel veel doelpunten tegen. In de top 11 zijn er maar 2 ploegen die nog een doelpunt meer moesten incasseren, waarvan er slechts 1 onder PSV staat. In 9 wedstrijden 12 doelpunten tegenkrijgen is zo indrukwekkend niet. Ik denk eigenlijk dat er vooralsnog geen enkele reden is om te denken dat Delanghe betrouwbaarder is dan Drommel of Mvogo. Ik heb het zien gebeuren met Pasveer, Pasveer, Stevens, Brondeel, Drommel; allen konden in hun beginjaren niet met druk omgaan. Ook Jeffrey de Lange verzoop eigenlijk al tijdens z'n debuut. Ik denk niet dat je moet onderschatten hoe sterk een jonge doelman in z'n schoenen moet staan om direct al stabiel te zijn.

9 februari 2022 om 22:08

Veel slechter kan hij het ook niet doen, dus dit is eigenlijk het perfecte moment om zo'n jongen een kans te geven.

9 februari 2022 om 23:55

Dat lijkt misschien zo, maar het kan wel degelijk slechter. Zeker gezien het feit dat deze Delanghe geen bovengemiddelde cijfers voor een KKD-doelman heeft.

Misschien mag Drommel de beker keepen en heeft Mvogo te horen gekregen dat hij in de competitie weer mag keepen. Waterreus is een ouwe chagrijn.

9 februari 2022 om 21:34

Precies, Waterreus, de man die Stanley Menzo heeft vergeleken met een bruin broodje pindakaas. Georg Koch een rare Mof heeft genoemd en ook Ivica Kralj eigenhandig heeft weggepest. Geen slechte keeper maar wel een hele vervelende en enge man.

Ach maakt het uit joh, beide keepers zijn middelmaat en mogen al in hun handjes klappen dat ze überhaupt een wedstrijd bij psv 1 onder de lat mogen staan.

Kan Psv Gomes niet uit z'n pensioen halen? De man is er denk ik gek genoeg voor. Kan die weer lekker rondjes rijden met de tomtom in Brabant en omstreken :'

Ik wist helemaal niet dat rommel alweer 25 was. Ik hoop dat hij het tegendeel bewijst, maar ik denk niet dat het iets gaat worden met hem.

Eens. Dit is echt niet fair en funest voor zijn zelfvertrouwen. Mvogo was vorig seizoen ook gewoon beter dan Drommel dit seizoen.

Helemaal eens. Drommel had veel eerder vervangen moeten worden, nu vervang je hem wel, veel te laat, maar dan ga je bij de eerste fout alweer wisselen. Dan maak je Mvogo dus kapot. Mocht twee weken geleden niet weg en nu hoef je hem niet meer te brengen. Ook niet als Drommel geblesseerd raakt of een rode kaart pakt.

9 februari 2022 om 23:14

Ach hou toch op. Mvogo is toch geen emotioneel wrak als Ihattaren of Marc O.? Mvogo is gewoon een dikbetaalde voetballer die echt wel een bal kan tegenhouden ondanks dat hij niet echt een echte kans heeft gekregen. Als (prof)voetballer wil je elke wedstrijd die je speelt toch altijd winnen? Of voelen de ballen die hij nu zou krijgen opeens aan als brandende vuurballen?

10 februari 2022 om 11:02

Het gaat om vertrouwen en perspectief zien. Eerst wordt hij gepasseerd aan het begin van het seizoen. Dan mag Drommel fout op fout maken, en dat maanden lang. Dan krijgt Mvogo een aanbieding in de winterstop waar hij wel oren naar heeft, maar hij wordt aan zijn huurcontract gehouden. Dan nog speelt Drommel, maar nadat de coach aangeeft dat Drommel lange tijd te weinig niveau laat zien krijgt hij zijn kans. Die kans duurt welgeteld 1 wedstrijd. Het is heus geen wrak ofzo... maar waarom zou hij zich nog volop geven voor PSV. Hij is aan de kant geflikkerd als huisvuil.

Tja, heel fair is het niet als je concurrent een halfjaar bijna wekelijks mocht schutteren alsof er geen morgen is. Aan de andere kant ben je ook wel een enorme hals als je de kans eindelijk krijgt en dan weer eens bevestigd dat je gewoon weer de kluns bent waar iedereen je vorig seizoen voor heeft versleten. Dan gum je ook gelijk het vertrouwen dat je krijgt weer uit.

Het zou van topsport getuigen als PSV beide doelmannen gewoon laat banken. Beide voldoen ze niet, dus hoeveel slechter kan een groot talent als Max Delanghe het dan doen? Inzetten die jongen en waarschijnlijk verrast-ie je ook nog!

Waarom zijn we verbaasd? Schmidt heeft een wisselbeleid van lik mijn vestje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren