Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman legt uit: ‘Natuurlijk is het een forse streep door de rekening’

Laatste update:

Nederland maakt zich zonder Memphis Depay op voor het duel met Wit-Rusland, in het kader van de EK-kwalificatie. De aanvaller, die tegen Noord-Ierland nog tweemaal trefzeker was, kampt met bovenbeenklachten. Bondscoach Ronald Koeman riep geen vervanger op, waardoor de selectie voor het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland uit 22 spelers bestaat.

“Dat was een te groot risico”, vertelde Koeman daags voor het duel met Wit-Rusland. “En hij is niet fit genoeg. Helaas. Het is natuurlijk een forse streep door de rekening. Aan de andere kant: we hebben gelukkig veel goede aanvallers die zich ontwikkelen. Maar het is duidelijk dat hij een speler is met een hoog rendement, maar dat hij ook belangrijk is met zijn spel. Dat soort spelers mis je altijd. Dat is logisch.”

Koeman wilde niet kwijt hoe hij de absentie van Depay wil gaan oplossen. “Donyell Malen is één van de logische oplossingen”, reageerde de bondscoach op de suggestie dat de aanvaller van PSV de plek zou kunnen innemen. “Dat zou kunnen.” Koeman riep geen vervanger op voor Depay. “Dat was niet nodig. Ook in verband met de korte termijn. We hadden al de beslissing genomen om een extra aanvaller te nemen in plaats van een extra middenvelder.”

“We spelen in principe met drie aanvallers en we houden er drie achter de hand. Je mag er toch maar drie wisselen.” Het baart Koeman geen zorgen dat zijn spelers wellicht niet honderd procent fris zijn. “De wedstrijd is morgen. Het is allemaal vrij logisch. Ze hebben donderdag een zware wedstrijd gespeeld. Je hebt een hersteldag. Je reist vandaag en je moet vroeg op. Je hebt te maken met tijdsverschil. Even lekker trainen en klaar zijn voor morgen. Ik geloof niet dat dat een probleem is.”

De moeizame wedstrijd tegen Noord-Ierland moet vooral een les zijn, vindt Koeman. “Gemakzucht? Nee, dat was het niet. “Het lag veel meer aan het baltempo, aan keuzes in het veld. Welke oplossing vind je als team? Die Noord-Ieren bespeelden ons heel goed, en Wit-Rusland, zal daar ongetwijfeld ook naar hebben gekeken. Het is aan ons om daar nu betere oplossingen voor te vinden in het veld.”

“Het veld mag helemaal geen excuus zijn’’, gaf Koeman tot slot aan. Het Nederlands elftal traint vandaag op een bijveld, om de grasmat te sparen. “Het is oktober, dan zie je vaker dat de velden wat minder zijn. Natuurlijk hadden we liever op de best denkbare mat gespeeld, wij willen domineren, maar ik vond de kwaliteit eerlijk gezegd nog meevallen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik zou gewoon met Malen beginnen, die heeft een goede klik met Bergwijn, is waanzinnig goed in vorm. Lijkt me geen discussie over mogelijk.

12 oktober 2019 om 17:42

Zou ook met Malen beginnen, had ik al eerder geschreven maar Bergwijn vind ik niet dat die erin moet. 2 à 3 goeie wedstrijden voor PSV en weer terug naar belabberd afgelopen donderdag.

12 oktober 2019 om 17:47

Ik vond iedereen voorin belabberd, dus dat vind ik niet echt een argument. Het was een collectief slechte wedstrijd. Bergwijn en Malen hebben in het veld wel een klik, dat laten ze bij PSV regelmatig zien. Het liefst zie ik overigens op dit moment een voorhoede met Promes - Malen - Bergwijn, maar dat zit er denk ik niet in.

12 oktober 2019 om 17:57

Geheel eens, donderdag j.l was een verschrikkelijke zaadpot, van iedereen. Maar toch, Bergwijn zou ik niet kiezen, heeft een redelijk slecht seizoen tot zover (ja, niet op zn normale positie enz) en is pas 3 wedstrijden goedin spel en assists. Dan zie ik m donderdag weer in Nl.... Maar ik kan me vergissen... De genoemde voorhoede zie ik ook niet gebeuren, zeker niet omdat Promes meer op een andere positie gebruikt word de laatste tijd.

12 oktober 2019 om 17:54

Waarom zou er geen discussie over mogelijk zijn? Niet dat ik het er wel of niet mee eens ben, maar we moeten niet doen alsof Malen nu god zelf is. Breng die jongen rustig. Luuk de Jong mag het van mij ook proberen.

12 oktober 2019 om 18:17

Zo letterlijk bedoel ik t ook niet Rustig brengen hoeft van mij overigens niet, goed genoeg is oud genoeg, en Malen is op dit moment erg goed en imo de beste optie voor de spits

Denk niet dat Koeman Malen durft te brengen als basisklant. Is-ie veel te conservatief voor. Waarschijnlijk kiest hij voor een aanval als Promes, Babel en Bergwijn ofzo.

12 oktober 2019 om 17:44

Hij kreeg toch ook een basisplek tegen Estland? Dus ik verwacht wel een basisplek, is ook wel de meest logische optie naar mijn mening.

12 oktober 2019 om 18:11

Naar mijn idee ook, maar het opstellen van Babel en De Roon t.o.v. Malen en Van de Beek vond ik ook niet logisch en toch doet Koeman het.

12 oktober 2019 om 18:23

Tja, vastigheid kiest hij voor maar ik zou wel graag malen Depay en Bergwijn zien in de aanval. En dan propper ipv de Roon.

12 oktober 2019 om 18:43

@gomes1psv Hoewel ik het met je eens ben denk ik dat Koeman met bergwijn misschien in zijn ogen al een risico nam en daarom ook voor de zekerheid van Babel koos. Pas na de aanvallende wissels kreeg Nederland grip op de wedstrijd.

Kluivert zou een goede vervanger zijn, die is explosief en doelgericht. Mijn ideale voorhoede zou zijn, Depay- Malen en Kluivert. Alle drie explosief, en erg goed in dribbelen, maar ook een enorm goed schot in de benen.

12 oktober 2019 om 17:39

Kluivert heeft in de afgelopen 15 maanden slechts 4 keer gescoord. Ik vind hem bij Roma nog veel te onopvallend en dat zal dan in Oranje niet anders zijn. Ik opteer voor een aanval met Bergwijn, Malen en Babel/promes.

12 oktober 2019 om 17:40

Kluivert laat bij Jong Oranje niet zien dat hij bij het grote zou moeten zitten. ITT Stengs.

12 oktober 2019 om 17:45

Voetbalt Kluivert nog??Oh je bedoelt zijn zoontje. Die heeft de afgelopen 12 maanden zeer weinig laten zien en bij Jong Oranje is hij ook matig.Dan toch liever Malen. Maar Koeman kennende wordt het Promes.

12 oktober 2019 om 17:48

Zeker Kluivert gisteren niet zien spelen? Was drama. Gapko deed het veel beter.

12 oktober 2019 om 18:17

@erodinho kluivert explosief en doelgericht. Ja absoluut alleen is Patrick te oud en totaal niet fit. Was een super spits. Zijn zoontje is leuk talentje voor de flank

12 oktober 2019 om 21:17

kluivert laat me niet lachen. Dat is dus echt een middelmatige voetballer die zijn carriere te danken heeft aan zijn vader. niets minder.

Ik blijf tegen zo een ploeg waarbij je veel in hun 16 zult zijn toch ook Huntelaar een optie vinden.

12 oktober 2019 om 18:11

Is ook een optie, en ik verwacht inderdaad ook dat ze veel in hun eigen 16 spelen. Met Malen heb je iemand die wat kan creëren en tja Huntelaar is iemand die fouten genadeloos kan afstraffen. Dus zeg het maar. Als je zeker wist dat ze echt niet uit hun 16 kwamen vanavond zou ik ze beide opstellen :P

Gewoon met Luc de jong in de spits spelen. Tegen dit type tegenstanders scoort hij vast wel. Bergwijn en Promes op de flanken en Donny op 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren