Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald de Boer zat op vakantie ‘apart’ met Van der Sar: ‘Hij heeft het zwaar’

Laatste update:

Edwin van der Sar gaat door een zware periode, zo heeft Ronald de Boer maandagavond verteld bij Rondo. De voormalig middenvelder ging onlangs op vakantie met de opgestapte algemeen directeur en zag daar hoe aangeslagen hij was. Van der Sar maakte een week geleden bekend op te zullen stappen uit de directie van Ajax. De voormalig doelman, die twaalf jaar werkzaam was bij de club, heeft na een turbulent jaar zijn conclusies getrokken.

Volgens De Boer heeft Van der Sar het zwaar. "Ik heb even met hem apart gezeten bij het zwembad en je merkte echt dat het nog veel met hem deed", aldus de oud-Ajacied. "Hij zit er emotioneel nog helemaal in. Hij zei dat het moeilijk was om het na een dienstverband van elf jaar zo achter zich neer te leggen. Dat doe je niet en dat kan ook niet. Hij voelt zich nog zo emotioneel betrokken, dat duurt nog wel even voordat hij het kan verwerken. Je merkt echt dat het hem pijn heeft gedaan."

De Boer vermoedt dat de laatste twee à drie maanden de druppel zijn geweest voor Van der Sar. "Daarvoor heeft hij misschien ook wel eens gedacht dat het geen leuke job was, maar dan zal er ook het besef zijn geweest dat ze geweldige jaren hebben gehad. Als je zeven keer kampioen wordt en twee keer de beker wint in twaalf jaar... Nu beleven ze een verschrikkelijk jaar en daar word je op afgerekend. Als het ons zou overkomen zouden we ook denken: waar gaat dit over? Maar de voetbalwereld is hard. Ik denk niet dat hij het nog recht kon praten."

Het besluit van Van der Sar kan op begrip rekenen bij De Boer. "Ik vind niet dat hij dit heeft verdiend, maar ik begrijp zijn beslissing. Dit leg je niet zomaar naast je neer en we gaan weer door met de orde van de dag", aldus De Boer. Ook Van Basten begrijpt de beslissing van Van der Sar wel. "Het was natuurlijk heel teleurstellend de afgelopen achttien maanden. Dat gaat natuurlijk irriteren en vervelen. De laatste anderhalf jaar was zwak en daar speelt hij een hoofdrol in."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van der Sar is waarschijnlijk een prima vent en denk niet dat iemand twijfelt aan zijn inzet en betrokkenheid. Maar het is gewoon niet de beste CEO, ik ben alleen wel benieuwd wat we ervoor in de plaats gaan krijgen. Helaas kunnen we er ook nog steeds op achteruitgaan, die kans is nog best groot in de voetbalwereld.

6 juni 2023 om 10:58

Het is niet de beste CEO? Welke CEO heeft het beter gedaan dan hem in de afgelopen 20 jaar?

Hij en Overmars en ten Hag hebben echt TOP werk afgeleverd van wat er op het veld stond. Sinds die trio uit elkaar is, stond hij er alleen voor en toen heeft ie fouten gemaakt.

Maar hij heeft zelf CEO bij ManU naast zich neer gelegd.

6 juni 2023 om 11:10

Zie onder. Overmars ten Hag, van Geelen, de scouting hebben topwerk geleverd. Als t om vd Sar gaat zijn er best wel wat op en aanmerkingen te maken, ook in de zg goede jaren.

6 juni 2023 om 11:58

Het probleem van vd Sar. is dat er een jongetje staat als er problemen zijn en hij zich moet verantwoorden. Schuw, stiekem, komt niet uit zijn woorden. Je ziet ook gewoon aan Edwin dat hij een geweten heeft, hij doet stiekeme dingetjes en als je dan mensen in de ogen moet kijken en je moet verantwoorden voor de camera etc. dan sloop je je eigen reputatie. Dan komt er ehh uh uit en komt het jongetje weer naar boven. Jammer want de icoon keeper Vd Sar blijft natuurlijk qua nostalgie wel een held.

6 juni 2023 om 12:54

vd Sar heeft uiteraard mee beslist in alle zaken die Overmars , Ten Hag en v Geelen hebben gedaan. Hij was er zeker van op de hoogte.
Verder heeft hij ook achter de schermen veel goed werk verricht ook in Europa in commissies waarin hij zat.
Onder zijn AD schap is Ajax Europees gezien weer terug op de kaart gezet.
Dus verdient hij niet om door een slecht jaar zo behandeld te worden.
Hopelijk komt hij ooit weer terug bij Ajax in een of andere functie want hij is en blijft een echte Ajacied.

6 juni 2023 om 13:21

Zoals je zelf dus ook al zegt, in hun drieluik was het werk perfect en moet je maar afvragen wat zijn bijdrage was. Feitelijk kan hij dus niet los als CEO bepaalde kwaliteit brengen in de organisatie en daarom gewoon niet capabel. Dat is jarenlang verdoezeld door de prestaties en Overmars.

Daarover bestaat, hopelijk, geen misverstand. Van der Sar heeft fouten gemaakt, maar hij blijft een mens. De laatste maanden leek hij in zijn eentje de gifbeker te moeten leegdrinken, maar het falen van Ajax was een collectief falen.

6 juni 2023 om 14:06

Ja maar je staat wel aan de top van het bedrijf. Dus al doet iedereen het fout jij bent verantwoordelijk. Dat gaat in het bedrijfsleven niet anders. Vervelend bijeffect is hier alleen dat het een voetbalclub betreft die vol in de schijnwerpers staat en waar iedereen een mening over heeft en geeft. Als het dan fout gaat wordt je in de media afgemaakt en wordt je door supporters uitgefloten. Dat gebeurd dan in het bedrijfsleven met niet.

Voor de supporters was dit seizoen ook heel zwaar en totaal niet leuk. EN dat dankzij toch grotendeels zijn beleid waar hij zelf ook royaal voor werd betaald. Hij had nooit Overmars er zo makkelijk uit moeten gooien( hij was namelijk de grote kracht achter de opmars van Ajax en niet VD sar die lekker kon meeliften op zijn werk), hij dacht het wel ff zelf te kunnen zonder het brein achter de opmars. Geweldige keeper maar echt een zeer beroerde directeur.

6 juni 2023 om 10:31

Van der Sar kon niet anders dan te stoppen met Overmars, het was een logische beslissing. En ik vind het altijd wel knap dat mensen zo kunnen denken als jij nu denkt. Van der Sar - Overmars en Ten Hag was een trio wat het goed voor elkaar had maar er is ook een heleboel gebeurd in de laatste jaren. Naast een flink aantal prijzen en Ajax weer op de kaart zetten hadden we natuurlijk ook minder mooie dingen:het schandaal met Overmars zijn fotootjes, de situatie met Nouri, de rellen binnen de mini-klassieker, het gedoe met Promes, het pilletje van Onana, de cryptocoin van Overmars en het niet inschrijven van Haller, al is dat laatste iets wat gewoonweg kan gebeuren. En ik zal vast wel iets vergeten (mishandeling Labyad).

Het trio Van der Sar, Ten Hag en Overmars is verantwoordelijk voor de goede resultaten van de laatste jaren en daar wordt Van der Sar te weinig voor geprezen. Als het even minder gaat zoals nu, is Van der Sar opeens de boeman? Ik weet dat je als grootste boom de meeste wind vangt, dat hoort bij zo'n functie, maar wees dan ook zo grootst om complimenten te geven wanneer het wél goed gaat. Sterker nog, ik denk dat het schandaal van Overmars het begin van deze ellende was. Ik denk namelijk dat Overmars was gebleven als Ten Hag vertrok, maar dat het schandaal rond Overmars zelf roet in het eten heeft gegooid.

Van der Sar heeft zeker fouten gemaakt en daar mag je hem op afrekenen. Zo had er veel eerder een TD moeten komen en had de selectie vorig jaar op orde moeten zijn. Maar laten we niet vergeten dat het gewoonweg ook kan gebeuren dat Overmars een verkeerde trainer kan aantrekken, of 20 miljoen kan betalen voor een speler die niet genoeg levert.

Van der Sar was de laatste die de gifbeker in handen had, laat hem nu maar genieten van zijn welverdiende rust en hopelijk komen we bij Ajax snel weer in rustig vaarwater.

Ben het er absoluut mee eens dat er een groot deel van de supporters en de media veel te hard waren naar Van der Sar toe. Afgelopen jaar was niet goed, maar er werd gedaan alsof Ajax alweer vijf jaar zonder titel zat.

Zijn grootste fout het laatste jaar was het niet snel genoeg vinden van een nieuwe Technische Directeur. Want daar vloeiden alle andere problemen uit voort. Hamstra die niet goed genoeg was als interim directeur en Huntelaar die gewoon nog niet genoeg ervaring ervoor had. Zo krijg je een matige trainer als Schreuder en rare aankopen als Ocampos, Bassey, Sanchez, Grillitsch en Lucca. Brobbey, Bergwijn en Wijndal vond ik begrijpelijke aankopen alleen voor de eerste twee vond ik toen al dat er teveel betaald was.

Ik zie hem nog wel aan de slag gaan bij Manchester United als hij even wat rust heeft gehad.

6 juni 2023 om 09:58

"zijn grootste fout het laatste jaar was het niet snel genoeg vinden van een nieuwe Technische Directeur. "

Dat hoeft niet echt een probleem te zijn, kijk naar Feyenoord.

Grootste problemen waren juist dat hij te veel fouten gemaakt heeft, vervolgens op de achtergrond blijft en niet ingrijpt. Dit kost de club miljoenen.

Op basis van wat vond Edwin het bijv goed om Schreuder aan te stellen. Ieder Twente supporter lag weken op de grond van het lachen.
Vervolgens zie je het afglijden en haalden wij negatief record na negatief record. Hij kon zijn fout herstellen in de vervroegde winterstop. Was de perfecte tijd, maar hij weigerde in te grijpen, terwijl bijna iedereen ontevreden was (fans en de voetballers).

Meerdere keren hoorde je Schreuder roepen dat zijn zaakwaarnemer wel de transfers moest doen, want er was geen kennis binnen Ajax. Edwin accepteerde meerdere keren deze disrespect naar de club toe. Zijn zaakwaarnemer stelt ook gewoon erg weinig voor en heeft amper aansprekende namen in zijn spelersbestand.

Het passeren van Reizier voor Heitinga. Op basis van wat dacht Edwin dat Heitinga een geschikte keuze was? Bij Onder 19 en JAJ was het niets. Ik ben echt super benieuwd. En tekent zomaar een contract met keuze dat hij ongeacht wie coach wordt ook 2 jaar assistent zijn.

Afgelopen tijd zijn heel veel Ajacieden en andere medewerkers vertrokken door hem. Vooral dat een van de meest loyale persoon - Reiziger - ook de club verlaat is gewoon triest.

Edwin is een aardige kerel, maar in alles zie je dat het geen CEO is. Misschien beter iets in de commerciele kant of in een commisie van Uefa.

6 juni 2023 om 14:11

Alles wat jij benoemd had voorkomen kunnen worden als Edwin al sneller een nieuwe TD had aangesteld.

1. De nieuwe TD zou de trainer hebben uitgekozen (al dan niet samen met Van der Sar). Deze TD zou ook mede verantwoordelijk zijn voor het ontslaan van Schreuder bij slechte resultaten.

2. De zaakwaarnemer van Schreuder die transfers ging regelen had ook voorkomen kunnen worden met een nieuwe Td.

3. Heitinga boven Reiziger vond ik ook raar, maar ook hier had een nieuwe TD over gegaan.

Nogmaals, ik denk dat zijn grootste fout is geweest het niet op tijd aanstellen van een nieuwe TD. Hierdoor moest hij zelf de taken op zich nemen waar hij niet goed in is, de taken die jij hierboven zo mooi omschrijft.

6 juni 2023 om 12:09

Wijndal was op voorhand niet nodig geweest, Bassey is in mijn mening gewoon verkeerd gebruikt

6 juni 2023 om 13:30

Hoe had je hem dan willen gebruiken ? Of past hij niet in het type voetbal dat Ajax speelt ?

6 juni 2023 om 14:06

Ik geloof dat Bassey bij een andere club meer tot zijn recht komt, maar de scouts van Ajax hebben hem gewoon afgekeurd destijds. Hij is daarna toch nog gekocht. Dus ja, ik vind het gewoon een rare aankoop.

Het is ook wel hard. Hij heeft echt gewoon goed werk geleverd. Zoals zo vaak wordt al dat goede werk echter op 1 iemand afgeschoven en opgehangen door supporters. Zo werkt het natuurlijk niet altijd.

6 juni 2023 om 09:29

Mee eens. Hij heeft meer goede dan slechte jaren gehad bij Ajax. Ik heb het hier boven al omgeschreven, maar naar mijn mening is zijn fout geweest dat hij niet sneller een TD heeft aangesteld. En zelfs dit vind ik lastig om te zeggen, want Ajax was aan het hengelen naar namen zoals dus Mislintat en die man van Liverpool. Dit zijn mensen die waarschijnlijk wat meer overtuiging nodig hebben om bij Ajax te komen werken.

6 juni 2023 om 09:31

Wat voor echt goed werk heeft ie geleverd in alle lastige dossiers van de afgelopen jaren. Welke belangrijke knopen heeft hij doorgehakt. Zover ik begrijp was t Overmars die knopen doorhakte en snel schakelde en niet vd Sar. Zie het hele Heitinga debacle, invulling TD etc. Waar was hij als de club door zwaar weer ging? Ik ben erg benieuwd Lierse wat hij nu echt concreet goed heeft gedaan. De goede jaren zijn nl helemaal niet perse op zijn conto te schrijven en is een argument zo hoog over/generiek dat t mij weinig zegt iig.

6 juni 2023 om 09:54

Je bevestigt toch net wat ik zeg? 1 Van de belangrijkste mannen van Ajax de afgelopen 10 jaar qua functie zou niks hebben bijgedragen aan die successen? Het kwam allemaal door 1 man, genaamd Overmars? Ik vind dat niet realistisch.

6 juni 2023 om 11:06

Ik bevestig helemaal niet wat je zegt en ik zeg ook niet dat t door 1 man Overmars komt.. Maar goed heel concreet wordt t dus niet.

6 juni 2023 om 09:38

Half mee eens, half mee oneens. Hij heeft zeker veel dingen goed gedaan, en ik hoop dat mensen dat niet vergeten. Ook helemaal met je eens dat mensen in tijden van crises een kop van jut zoeken en dan net doen alsof het allemaal maar aan 1 iemand ligt. Dat is natuurlijk kolder. Tegelijk heeft van der Sar ook best wel veel dingen niet goed gedaan, of in ieder geval momenten gehad waar je kritisch op mag zijn. Het Nouri dossier is niet heel lekker gegaan en dat was echt iets waar van der Sar vol op zat. Bij meerdere relletjes rondom Ajax heeft hij Ten Hag voor de media lopen praten (die daar toch al geen held in was) in plaats van zelf leiderschap te tonen. Schreuder heeft hij naar mijn mening te lang laten zitten, maar het ontslag was alsnog erg vreemd. Eerst je steun uitspreken, twee wedstrijden later iemand ontslaan en er dan ook nog bij zeggen dat de uitslag van die wedstrijd daarvoor bepalend was. De ellende rondom Heitinga nu komt voort uit de onhandige beslissing om je kroonprins en een jongen waarvan vastgelegd was dat hij assistent bij Ajax 1 zou worden door te schuiven als interim in tijd van extreme crisis. Daarmee was een einde als dit (voor John dus) bijna onvermijdelijk. Ik wil niet te lang doorgaan, maar punt is dat er echt wel veel dingetjes zijn die je van der Sar kan en mag verwijten. 1 van die dingen los was niet een drama geweest, maar alles bij elkaar is het wel veel.

Dus lang verhaal kort: Ja het is hard en het lag echt niet allemaal aan van der Sar, maar er waren wel goede redenen om te twijfelen aan zijn capaciteiten.

6 juni 2023 om 09:56

Dit jaar was inderdaad gewoon slecht. Het lijkt me duidelijk dat hij op het sportieve vlak niet echt uitblonk. Echter vraag ik me af of je iemand daar dan meteen voor moet slachtofferen? Nu er een TD is, kan die zich op het sportieve en communicatieve focussen, de aspecten waar Van Der Sar niet in uitblonk.

Het is natuurlijk gissen of hij de zelfreflectie had om dat te beseffen en op dat vlak een stap achteruit te zetten. Maar het is toch wel hard dat iemand eruit gezet wordt na 1 heel moeilijk jaar waarin niemand binnen de organisatie uitblonk.

6 juni 2023 om 10:00

"echter vraag ik me af of je iemand daar dan meteen voor moet slachtofferen?"

Ja! Dit kost de club miljoenen.
Verder ook door zijn fouten een leegloop bij de club. Meer dan prima medewerkers die vertrokken zijn. Ergste vind ik nog de meest loyale persoon Reiziger.

6 juni 2023 om 10:06

Je kan hem toch ook gewoon laten doen waar hij bewezen goed in was in plaats van hem buiten te gooien?

Ik vind het gewoon vreemd iemand alleen te beoordelen op wat hij niet kon en niet op wat hij wel kon.

6 juni 2023 om 12:56

Een CEO moet rust bewaren, goed kunnen communiceren met zijn stakeholders en een duidelijke visie hebben. Allemaal zaken waar hij te kort in geschoten is.

Een trainer laten die allang ontslagen had moeten worden (beste moment was winterstop) en dan na 1e helft tegen Volendam ontslaan... Dit is geen visie hebben.

6 juni 2023 om 15:22

@lierse1997 - Daar heb je inderdaad een goed punt. Het schijnt dat hij goed was met de cijfertjes en de marketing. Als hij er voor open stond, had hij daar prima een functie kunnen hebben. Echter heeft Ajax daar natuurlijk wel al mensen in de leidende functies. Die schop je niet zomaar de deur uit als het niet nodig is, enkel om Van Der Sar binnenboord te houden. Bovendien moet je maar afwachten of Van Der Sar er trek in had om een lagere functie dan een directeur te krijgen.

Als het allemaal hosanna is dan valt een baan vaak mee, het gaat er juist om dat je als het slecht gaat dat je er dan staat.
De eerste jaren van zijn carrière als AD zat het allemaal mee , een jaar tegenwind en hij is het noorden kwijt. Jammer, maar een terechte beslissing dat hij opstapt. Hopelijk denkt hij nog vaak terug aan zijn successen en weet hij het laatste jaar een plaats te geven en er van te leren.

Waarom Ronald de Boer dit in het openbaar en wat doet Ricardo van Rhijn in dat gezelschap?

Je ziet hoe snel het een chaos kan worden in een aantal jaar bij een voetbalclub. Op bestuurlijk niveau is er een hoop mis gegaan, veel onrust binnen een club en dat werkt dan uiteindelijk ook door op het veld. Hopelijk kunnen er gauw goede vervangers gevonden worden.

In het voetbal doe je het algauw niet goed. Hoeveel bestuurders zijn niet opgestapt door zogenaamde supporters die jacht op hen maken. Zo kan je nooit beleid maken, afwachten wie v.d. Sar nu opvolgt.

Je kan prima inzien uit menselijk oogpunt dat de kritiek en voortkomende stress een enorme impact hebben op hem. Echter moet je als CEO floreren in zowel goede als mindere tijden, een sterke rug hebben bij tegenslag en mooie tijden uitbuiten in successen. Nu is het tegenwind en hij gooit de handdoek in de ring. Dat getuigd moed en inzicht, maar totale afbreuk op zijn kunnen (niet capabel wat mij betreft). Lekker uitrusten op vakantie en een minder stressvolle positie ambiëren.

Dat is ook volkomen logisch. Het is ook niet niks na zoveel jaar. Maar hij heeft wel de juiste beslissing genomen.

Tja, ik kan dit wel snappen. Hij is er als voetballer begonnen en heeft ook lang de positie bekleed. Echter was het gewoon duidelijk dat hij de job niet aankon als er ook daadwerkelijk problemen waren en hij moest optreden. Dan ging er ineens toch wel heel erg veel mis. Spijkenisse hierboven stelt het al goed: "echter moet je als CEO floreren in zowel goede als in mindere(!) tijden..."

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren