Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald de Boer relativeert: ‘Tegen Gibraltar had hij er ook drie gemaakt'

Laatste update:

Ronald de Boer wil het huidige moyenne van Memphis Depay bij Oranje enigszins relativeren. De aanvaller van Barcelona was maandagavond in de wedstrijd tegen Gibraltar (6-0 overwinning) goed voor twee doelpunten en twee assists, waardoor hij tijdens de huidige WK-kwalificatiecyclus al bij totaal elf treffers betrokken was. De Boer zegt in de studio van Ziggo Sport dat Depay ook zal moeten opstaan ‘tegen de landen waar het er echt om gaat’.

“Het is een geweldig moyenne”, begint De Boer. Depay was in totaal 73 interlands voor Oranje goed voor 35 doelpunten en 28 assists. “Depay is een hele impulsieve speler, zoals Noa Lang dat bijvoorbeeld ook is. Voor Oranje is hij een topper. Ik moet wel erbij zeggen dat de goals die hij heeft gemaakt, vaak niet tegen de grote landen zijn geweest. Hij heeft een keer tegen Frankrijk gescoord, uit een penalty. En tegen Oostenrijk. Hij scoort tegen de landen tegen wie je verwacht dat hij een goal maakt.”

“Ik denk dat Luuk de Jong in die wedstrijden ook tot een behoorlijk aantal goals was gekomen”, gaat De Boer verder. Depay scoorde namens Oranje tegen onder meer Portugal, Duitsland (in twee wedstrijden) en Frankrijk. “Tegen Gibraltar had Luuk de Jong er waarschijnlijk ook drie gemaakt. We moeten het ook in perspectief plaatsen. Straks moeten we Depay afrekenen op de wedstrijden tegen de landen waar het er echt om gaat. Frankrijk, Brazilië, dat soort landen.”

“Ik ben fan van Memphis, laat ik duidelijk zijn. Al denk ik dat hij geen spits is, maar een linksbuiten”, besluit De Boer. Luuk de Jong bleef overigens negentig minuten op de bank tegen Gibraltar en was tijdens de huidige WK-kwalificatiecyclus goed voor drie doelpunten, tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Wout Weghorst kwam wél als invaller binnen de lijnen tegen Gibraltar en verzorgde een assist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft natuurlijk 100% gelijk. Het is leuk hoor, die wedstrijden tegen dit soort dwergen, maar de uitslag zegt helemaal niets. Dit zijn niet eens profs, maar gewoon gasten met een normale baan ernaast. Memphis zou zich eigenlijk moeten schamen als hij er niet een paar inschiet. Het moet, zowel bij Oranje als Barca, in de topwedstrijden echt veel en veel beter.

12 oktober 2021 om 23:27

Memphis schoot ze er toch ook in tegen landen als Frankrijk, Duitsland en België. Of zijn dat tegenwoordig ook kleine landen?

12 oktober 2021 om 23:30

Het moet vaker. Op Het EK was hij nergens te bekennen en daar draait het om. En het waren niet eens toplanden toen.

12 oktober 2021 om 23:34

Ja maar Ronald De Boer zegt hier dat hij niet tegen toplanden scoort en dat is dus je reinste onzin want dat doet Memphis juist wel vaak. Memphis kan het ook niet in zijn eentje. Hij krijgt de meeste kritiek maar laat iig meer zien dan Wijnaldum, De Ligt en Frenkie in Oranje. De Vrij en Van Dijk springen qua niveau boven iedereen uit in Oranje maar daarna is Depay toch echt onze best presterende international

13 oktober 2021 om 08:48

@japie

Heb jij toevallig een overzicht tegen welke landen Depay zijn 35 goals gemaakt heeft (ook wat voor soort wedstrijd, friendly)?

Ik moet eerlijk zeggen, mijn gevoel zegt ook dat Depay vooral tegen de kleintjes scoort. Tegen dit soort landen gelijk veel goals.

Zelfde bij zijn clubs. Bijna nooit beslissend tegen sterkere tegenstanders.

Ik kan natuurlijk helemaal verkeerd zitten met mijn gevoel. Gebaseerd op vooroordelen.

13 oktober 2021 om 09:54

Het zit er een beetje tussenin Mrkrillin . Ik heb wel een linkje, maar die mag je hier niet sturen. Als je googled op ''interlandgoals Memphis Depay'', dan de 1e suggestie die je krijgt aanklikken (voetbalstats.nl). Daar staat een tabel onderin met al zijn interlands en statistieken per interland.

In principe komt het er gewoon op neer dat Depay wel eens scoort tegen grote landen of op toernooien, maar ook wel eens niet. En volgens mij is daar weinig mis mee toch? Hij is namelijk geen absolute topspeler. En zo moeten we hem ook beoordelen vind ik dan. Maar zoals Japie terecht zit, Ronald de Boer zit hier wel degelijk gewoon fout. Hij heeft namelijk letterlijk tegen de landen die hij opnoemt gescoord/assist gegeven.

13 oktober 2021 om 12:20



Vermeld je dan voor het gemak ook even wanneer die doelpunten zijn gemaakt? Juist, 2-3 jaar geleden. Zowel op het EK als in topwedstrijden in La Liga heeft hij het niet laten zien. Bij Barca begon hij ook leuk, maar deelt nu mee in de malaise in plaats van dat hij de kar trekt. Dat is bij hem een beetje de rode draad, dat was op het EK ook zo. Hij is simpelweg niet vaak genoeg beslissend op cruciale momenten en in dat kritiekpunt kan ik mij helemaal vinden

13 oktober 2021 om 16:48

Die statistieken zijn wel interessant en laten best wat zien. Bijv: Scoort bijna niet wanneer Nederland gelijk speelt.
Ja, scoort tegen Frankrijk (1x in 5 wedstrijden).

13 oktober 2021 om 08:21

@FCB, toch is het wel aardig om de statistieken van Van Persie er eens bij te pakken. Kijk maar eens hoeveel doelpunten hij gemaakt heeft tegen toplanden. Ik kom zelf niet verder dan 7 van de 50...

13 oktober 2021 om 09:58

@diegelbereds.

Het is ook een verschrikkelijke dooddoener vind ik. Interlands speel je nou eenmaal niet veel tegen ''toplanden'' en bovendien zijn dan ook nog niet eens altijd de echte topspelers de beslissende factoren. Het gaat in mijn optiek veel meer om ''beslissende momenten'', ongeacht tegen welk land dat is.

Bijvoorbeeld wat jij zegt over Van Persie, dat is eigenlijk al een kromme vergelijking. 7 van de 50 inderdaad, maar in hoeveel wedstrijden tegen toplanden zijn die 7? Dat geldt hier ook voor Depay. Als hij er 3 heeft gemaakt (fictief getal), maar ook slechts 6x tegen een topland heeft gespeeld (wederom fictief getal), dan is dat dus 1 op 2.

En dan nog vind ik het nietszeggend eigenlijk..

13 oktober 2021 om 12:23

Tsja, zo kunnen we alles wel gaan analyseren. Het gaat, zoals Jackieboy10 zegt, om beslissende momenten in cruciale wedstrijden. Daarin vind ik dat hij tekort schiet en niet genoeg opstaat. Als je de interlandgoals van Messi en Ronaldo gaat analyseren, wat ik voor de grap eens heb gedaan gisteren, kom je erachter dat Ronaldo's goals voor de helft tegen voetbaldwergen als Litouwen, Luxemburg, Andorra en San Marino zijn gemaakt. Maakt dat uit? Nee, want hij zet meer dan vaak wedstrijden op zijn kop en beslist ze. Bij Memphis is dit net anders.

Natuurlijk heeft hij gelijk en het is precies de reden waarom er toch vaak kritiek is op Memphis. Ondanks zijn bijdrage tegen Gibraltar speelde hij een zwakke wedstrijd. Zo ontzettend slordig en altijd die onnodige hoogstandjes. Tegen kleine landen komt hij er mee weg, maar in grote wedstrijden wordt helaas vaak duidelijk dat Memphis gewoon niet bij de absolute top hoort. Verder ook eens dat je hem beter op de vleugels kan zetten. Het is geen spits en ook geen valse spits.

12 oktober 2021 om 23:57

Hij hoort ook niet bij de absolute top, maar zit daar wel net onder. Je kan hem misschien beter linksbuiten zetten inderdaad, maar Nederland heeft gewoon een aanvallend probleem. Depay doet een hoop dingen fout maar hij is wel de enige speler die het tot dusver in het buitenland heeft laten zien als aanvaller. Het moet vaak van hem komen, misschien draaft hij daardoor ook nog wel is door. Het is te hopen dat jongens als Malen, Gakpo, Danjuma, Bergwijn en Lang flinke stappen gaan maken want aanvallend heeft Nederland gewoon echt matige kwaliteiten en dat is wel van essentieel belang op de eindtoernooien en in de grote wedstrijden.

13 oktober 2021 om 08:56

Memphis heeft het enkel bij Lyon laten zien en heeft daar ook mindere periodes gehad. Voor mij niet direct een bewijs dat hij al is geslaagd in het buitenland, aangezien Lyon niet meer is dan hooguit een Europese middenmotor. Bij Barca is hij goed begonnen, maar inmiddels merk je ook daar dat hij aanvallend niet in staat is zijn stempel te drukken. Wanneer Memphis veel simpeler gaat voetballen en beter zijn momenten weet te kiezen kan hij een hoger niveau bereiken. Tegen Gibraltar probeerde hij met wat hoogstandjes de ster uit te hangen om vervolgens direct de bal te verliezen. Denk dat heel veel mensen zich ondanks de kwaliteiten die hij zeker heeft toch behoorlijk aan irriteren.

13 oktober 2021 om 10:07

@redondono5.

Met deze zin sla jij de spijker op zijn kop in mijn optiek:
''wanneer Memphis veel simpeler gaat voetballen en beter zijn momenten weet te kiezen, kan hij een hoger niveau bereiken''.

Dat is precies waar ik mij ook een beetje aan irriteer bij hem. Niet zozeer het feit dat hij balverlies lijdt, want dat vind ik bij zijn spel horen, maar het feit dat hij heel vaak echt onnodig balverlies lijdt. Niet doordat hij een high risk, high reward pass geeft, maar doordat hij dom indraait naar 3 tegenstanders toe of een bal over 2 meter niet strak inpasst of een aanname 3 meter van zich af laat stuiteren.
Dat zijn de 'simpele' dingen die juist veel te vaak fout gaan vind ik!

En dan vind ik ook weer wel dat we dan met z'n allen wel enorm kritisch zijn, want hij levert met name in Oranje wel gewoon echt heel veel. Zonder zijn goals en assists zijn we nergens namelijk. Ik heb alleen zelf zo'n gevoel dat we juist hierdoor als team teveel de eieren in één mandje leggen: Depay. En als hij dan niet levert, dat we dan feitelijk al verloren hebben.

Gedeeltelijk met Ronald eens. Nee Memphis is geen absolute topspeler, en ja hij is heel vaak slordig. Maar momenteel is hij wel gewoon de absolute aanvalsleider van Oranje. Zijn cijfers zijn gewoon fantastich als je naar de afgelopen twee jaar kijkt. En als mensen komen met het argument dat hij het tegen grote landen ook moet laten zien, en dat hij dan vaak afwezig is: zijn jullie de wedstrijden tegen onder andere Duitsland en Frankrijk vergeten onder Koeman? Toen was Memphis ook beslissend.
Nogmaals, hij is geen absolute wereldtop, en hij speelt ook weleens als een natte krant, maar ik vind dat zijn prestaties af en toe ook wat wat worden ondergewaardeerd. Heel vaak is het niet goed genoeg, en als hij dan tegen Gibraltar 2 goals maakt en 2 assists is het ook weer niet goed. Een Robin van Persie (met alle respect, die was wel echt van absolute topklasse) speelde ook vaak als een natte krant in Oranje en die werd ook geen topscorer alle tijden omdat hij er tegen de toplanden veel in schoot.

Momenteel mogen we gewoon hardstikke blij zijn met Memphis denk ik! 😁

13 oktober 2021 om 09:00

Je zegt het zelf al. Onder Koeman. Hoe lang is dat inmiddels geleden? Ik ben van mening dat Memphis zeker niet ondergewaardeerd wordt. Hij zorgt er namelijk zelf voor dat zijn goede punten (doelpunten, assists) teniet wordt gedaan door zijn sloridge spel. Van een speler met de kwaliteiten van Memphis mag je toch meer verwachten dan af en toe een goed moment. Vergelijken met van Persie heeft weinig zin. Was een totaal andere speler en kon zich wel als een echte spits onderscheiden plus ook nog eens erg bemoeien met de opbouw van een aanval.

Ik denk dat we zonder Memphis een beter team hebben. Hij snijdt te vaak looplijnen af voor medespelers . Hierdoor kunnen bijvoorbeeld Blind en Frenkie niet spelen zoals destijds bij Ajax en gaat het bij Barcelona ook niet goed.

13 oktober 2021 om 00:14

Frenkie tikt alleen maar balletjes breed en terug. Daar heeft een aanvaller al helemaal geen drol aan. Omdat twee waterdragers op het middenveld opeens het spel moeten gaan maken moet een Memphis vaak voor eigen succes gaan want aanvoer hoeft hij van Frenkie en Wijnaldum niet te verwachten

13 oktober 2021 om 02:05

Helaas spreken de cijfers je tegen, zoals wel vaker.

Frenkie staat momenteel in de top 3 beste passers sinds 2009, is de speler die de meeste ballen vooruit dribbelt en een van de spelers die het meeste de bal naar voren passt.

13 oktober 2021 om 08:51

Frenkie en Blind zijn puur statistiek voetballers. Lijkt of ze daar bewust mee bezig zijn. Geef mij maar die grillige spelers die vanuit instincten acties ondernemen ipv risicoloos geneuzel van Frenkie.

13 oktober 2021 om 10:20

De laatste paar wedstrijden wel ja. Maar zijn kracht zijn dribbels langs tegenstanders middenveld. Maar dat ga je tegen deze tegenstanders niet kunnen. Aangezien ze allemaal staan te verdedigen. Het is niet alleen Frenkie, maar heel het Nederlands elftal is gewoon beter tegen grote tegenstanders. Dat zag je in Nations League.

Ah, een beetje als Robin van Persie, begrijp ik. De man die zo graag opgehemeld wordt en de topscoorder van Oranje.

Wat grote landen betreft heeft ie vier keer gescoord. Twee keer tijdens WK 2014, tegen Duitsland tijdens het zéér teleurstellende EK 2012 en tegen Frankijk tijdens EK 2008.

13 oktober 2021 om 03:29

Van Persie speelde tot van Marwijk bondscoach werd meestal als rechtsbuiten.

13 oktober 2021 om 09:53

Waarmee hij naar binnen kon trekken en uit kon halen mijn zijn sterke voet, bedoel je?

Of gaat het je meer om het gegeven dat ie van 2005 tot medio 2008 vleugelaanvaller was en daarna, tot 2017, het middenpunt van de aanval was?

Ik ben hoe dan ook benieuwd naar het punt dat je wil maken.

Ik vind De Boer toch altijd bijzonder in zijn uitspraken. Noa lang heeft in zijn ogen laten zien dat het de verlosser is op de flanken en bij een Depay die in meerdere wedstrijden heeft laten zien 1 van de belangrijkste spelers te zijn van het Nederlands elftal, zegt hij dat ook mindere spelers meerdere keren zouden scoren in deze wedstrijd. Uiteindelijk is dit Gibraltar en moet NL altijd met dit soort uitslagen winnen van hun. Hopelijk kunnen de. Nieuwelingen ook in grotere wedstrijden. Laten zien dat ze van toegevoegde waarde zijn

Eigenlijk is Depay in de spits gezet uit pure armoe, omdat we niks beter hebben.

Zo heel gek is het toch niet dat er meer goals worden gemaakt tegen mindere goden? Als international speel je de meeste interlands tijdens de kwalificatie voor EK of WK. In zo een poule zitten altijd meerdere landen die niet tot de top worden gerekend, maar er zal toch tegen gescoord moeten worden.

Ik ben wel blij met een kritische noodwet, al vind ik dat dit meer mag gebeuren.

Wat mij opvalt is dat wij en de media (sinds de mindere jaren) steeds blijer worden van overwinningen tegen de dwergen en mindere goden als Noorwegen en Turkije, met alle respect natuurlijk. We leggen de lat echt te laag.

Wij zijn een voetbal land en hebben een mindere fase gehad. We komen nu weer terug maar van mij mag de lat echt hoger. Ik weet nog dat we vroeger (tijd van Sneijder en daarvoor Kluivert en Bergkamp) wij niet zo euforisch waren over onze spelers en altijd kritisch. Nu lijkt het alsof Depay een van de grootste is die we hebben gehad. We spelen echt veel meer interlands dan vroeger en tegen veel mindere landen, dan verwacht ik dat we veel scoren.

Misschien hopen we teveel en praten we ons zelf op deze manier waar naar de absolute top, dat we alles beter willen maken dan het is? We zijn zeker (nog) geen top maar we mogen echt wel kritischer zijn naar onze spelers. Het viel mij bijvoorbeeld ook op hoe blij van Gaal was met de overwinningen op Letland en Gibraltar. De vorige periodes onder van Gaal was dit echt niet het geval..

Tot zover mij relaas..

13 oktober 2021 om 09:04

Denk dat de meeste gewoon realistisch zijn en we gewoon blij moeten zijn als we goede resultaten halen tegen landen als Noorwegen, Turkije etc. Straks tegen Montenegro wordt het namelijk ook geen makkie. We zijn helaas nog niet terug bij de top en moeten daarom tevreden zijn als er goede resultaten geboekt worden tegen landen onder de top. Na het vertrek van Koeman heeft Oranje helaas weer een stap terug moeten doen, maar met Van Gaal is de weg omhoog weer ingezet. Nu hopen dat dit door getrokken kan worden en we ons weer bij de top 10 van de wereld mogen melden.

13 oktober 2021 om 09:09

Helemaal eens hoor we zijn nog geen top en moeten blij zijn dat we terug komen. Maar vindt jij niet dat bijvoorbeeld de NOS en kranten als het AD weinig kritisch kijken en veel overwinningen opblazen? Of ben ik hier de zuurpruim 🤣

14 oktober 2021 om 13:51

Tegen bepaalde landen mag het wel wat kritischer. De euforie na een overwinning tegen Gibraltar is ook redelijk misplaatst. Ook de overwinning tegen Turkije werd gevierd alsof we het WK al binnen hebben. Nee, Turkije was gewoon erg slecht en Oranje was prima. Dus ben het eigenlijk wel met je eens ja.

Wrm zoveel kritiek op hem. Zonder hem zouden we heel wat minder winnen. En iedereen scoort meer tegen mindere tegenstanders. Dat komt simpelweg omdat toppers in nationaal voetbal nu eenmaal niet zo vaak gebeuren dan op eindtoernooien.

Ik denk dat veel mensen ook wel inzien dat Depay een goede voetballer is, maar geen absolute topspeler. Dat is ook niet erg, want hij doet het redelijk goed in Oranje op basis van statistieken. Het probleem is, en daarom hebben mensen ook veel kritiek op Depay, dat hij zich op het veld wel profileert als een absolute topspeler. En dat is wat mensen irriteert en daarom ook de kritiek. Hij gedraagt zich te groot voor de spelers die hij is. Hij is in Oranje aanvallend de beste speler, oftewel de beste aanvaller. Dat laten zijn statistieken ook zien, maar niet de absolute man bij Oranje of de topspeler. Dan denk ik persoonlijk eerder aan De Vrij of Van Dijk en misschien ook wel De Ligt. Net als F. De Jong is Depay een goede speler voor Oranje, maar geen absolute top. En waar iedereen dat zelf goed kan relativeren, doet Depay dat zelf in het veld niet, dat is (denk ik) de reden voor het vele kritiek en irritatie soms jegens Depay. Wat in mijn ogen terecht is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren