Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem zag 4 Feyenoorders door het ijs zakken: ‘Heb je er weinig kijk op'

Laatste update:

Door de overwinning van PSV op Feyenoord (1-2) is de strijd om de landstitel al beslist, zo stelt Willem van Hanegem. De Eindhovenaren zijn dit Eredivisie-seizoen nog foutloos en breidden de voorsprong op de ploeg van trainer Arne Slot met de overwinning uit naar tien punten.

Volgens Van Hanegem is deze voorsprong zo groot dat PSV het kampioenschap niet meer kan ontgaan. Bosz verraste zondag tegen Feyenoord door met Jerdy Schouten in het hart van de defensie te starten. De Oranje-international kreeg de voorkeur boven André Ramalho.

Volgens De Kromme had Feyenoord misschien wel wat opportunistischer kunnen spelen tegen de Eindhovense centrumverdedigers Olivier Boscagli en Schouten. “Prima spelers, maar geen echte verdedigers”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

PSV kwam in De Kuip na rust op een 0-2 voorsprong via Ismael Saibari en Boscagli. Dankzij een aansluitingstreffer van Santiago Gimenez, in de 81ste minuut, werd de spanning in de wedstrijd teruggebracht. “Dat was pas toen Feyenoord alle remmen los gooide, maar het was te laat”, aldus Van Hanegem.

De columnist zag Feyenoord zowel midweeks in de Champions League tegen Atlético Madrid (1-3 verlies) als zondag tegen PSV ‘kinderlijke fouten’ maken. “Twee eigen doelpunten tegen Atlético Madrid, dat verzin je bijna niet. Lutsharel Geertruida zit niet in zijn beste fase van zijn loopbaan. Hoe hij nu weer de eerste treffer van PSV inleidde, dat zag er slecht uit.”

Van Hanegem zag meer Feyenoorders tegen PSV niet het gewenste niveau halen. “Hartman gaat er zo onbesuisd in dat hij niet alleen Teze uitschakelt, maar ook zichzelf. Ivanusec heeft één goede wedstrijd gespeeld voor Feyenoord en dat was maanden terug.”

Ook begrijpt hij de keuze van Slot niet om tegen PSV met Ramiz Zerrouki te beginnen. “De mensen schreeuwden moord en brand dat Zerrouki niet speelde tegen Atlético Madrid, maar als je echt denkt dat hij het verschil had gemaakt tegenover Griezmann dan heb je er weinig kijk op. Ook Zerrouki was niet best tegen PSV.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Paixao en Stengs waren ook matig. Alleen Bijlow, Wieffer en Timber haalden een voldoende. Gimenez misschien net door z'n goal en twee goede acties. Zerrouki en Ivanusec echt "voorop". Geertruida ook slecht, maar die komt wel 2 keer in scoringspositie. Slot zelf ook een onvoldoende. Zerrouki kan je er bij zetten tegen Atletico. Thuis tegen psv moet je van je eigen kracht uitgaan.

4 december 2023 om 09:23

PSV is zeker op dit moment beter dan Feyenoord, dus dat je je aan een betere tegenstander aanpast is misschien wel logisch. Maar dat Slot zich aanpaste zegt wel veel over de situatie waar beide clubs zich nu bevinden.
Feyenoord heeft onder Slot grote stappen gemaakt, maar lijkt de laatste weken misschien wel voor het eerst het moeilijker te hebben. Het is nu aan de technische staf om het team de opgaande lijn op te krijgen en spelers weer in vorm te krijgen.

4 december 2023 om 09:28

Ik vind het middenveld van PSV niet dusdanig veel sterker dat je je daar aanpast. Ze hebben er geen Griezmann lopen waartegen je 1 op 1 kansloos tegen bent. Wieffer en Timber hielden zich eenvoudig staande. Stengs erbij op het middenveld was denk ik beter geweest. Het grootste deel van de wedstrijd was wat mij betreft ook gewoon gelijkwaardig. Helaas schort het bij ons de laatste tijd aan de afwerking. Na de 0-2 hadden we wel geluk dat PSV er niet 1 bij maakte. Uiteindelijk verliezen we misschien ook wel op de flanken. De buitenspelers van PSV zijn zo gevaarlijk en die van ons....... tja.

4 december 2023 om 09:30

Ik kan het ergens, op één of andere manier, ook niet los zien van het vertrek van Pusic. Hoe zeer ik het ook een vervelende man vond, hij lijkt toch wel erg belangrijk te zijn geweest voor zowel Slot als de groep. Niemand zal het bevestigen, maar ik zie toch een dalende lijn sinds zijn vertrek.
Ergens het aanpassen trouwens van Slot snap ik wel, maar dan meer aanpassen om vanuit eigen Europese formatie je kracht te vinden. Ik denk dat je als trainer zijnde toch altijd kijkt naar hoe je vanuit eigen kracht de tegenstander pijn kan doen. Peter Bosz heeft daarin denk ik ook gewoon hele slimme beslissingen gemaakt door Schouten achterin te zetten, aangezien Gimenez in mijn optiek slecht in vorm is en ook nog eens slecht is in druk zetten. Daarvoor heb je meer Timber / Stengs / Wieffer. Dus om Schouten in zijn kracht te laten spelen, linie naar achteren. Vanuit daar opbouwen en de vrije middenvelder vinden. In dit geval was dat voornamelijk Saibari, waarbij Veerman totaal niet in het spel voorkwam en keihard aangepakt werd.

4 december 2023 om 09:34

Ja ik heb geen idee wat Pusic deed en vind het een mafklapper, maar je gaat het bijna denken 🤣

4 december 2023 om 09:36

PSV heeft normaal met Schouten en Veerman heel veel voetbal op het middenveld. Beide spelers wil je het liefst niet aan de bal hebben, want beide kunnen ze het spel versnellen en een aanval inleiden. Feyenoord heeft dat veel minder en moet het meer van ingeslepen patronen hebben. Dat je je team aanpast om zowel druk te hebben op Schouten en Veerman snap ik dan ook wel. Dat Bosz daar handig mee omging door Schouten naar achteren te halen was, zeker achteraf, een slimme zet.

4 december 2023 om 09:44

Psv heeft idd veel voetbal, maar normaal niet zoveel power, dat zie je in de CL tot nu toe veel. Vooral Veerman kan je vrij makkelijk overlopen. Alleen gisteren was daar opeens Saibari. En die heeft, naja, eigenlijk alles lijkt wel.

4 december 2023 om 09:47

Eenzelfde geldt toch voor Stengs? Stengs wil je ook niet te veel ruimte geven als PSV zijnde, maar dan moet hij wel op het middenveld spelen. Als buitenspeler komt hij gewoon veelste veel snelheid te kort. Daarnaast, wanneeer je Timber de duels laat uitvechten met Veerman dan weet je dat Veerman een rotdag gaat hebben want die komt fysiek niet in de buurt. Maar goed we hebben gister gezien dat PSV en Feyenoord elkaar niet heel veel ontlopen maar dat de individuele kwaliteiten voorin wel in het voordeel zijn van PSV momenteel en dat vooral de voorhoede spelers meer in vorm zijn aan de PSV kant.

4 december 2023 om 09:52

Maar het is niet zo dat Timber die druk niet kan brengen. Vond Zerrouki ook alles behalve overtuigend spelen. Als Slot jouw gedachtegang had en verrast was door het spel plan van Bosz, had hij Zerroukie er in de rust eigenlijk al uit moeten halen.

Ot:
Jammer om te zien, maar Feyenoord zit gewoon niet in een goeie fase. Beide ploegen zetten graag vroeg druk en daardoor werd het nooit echt een aantrekkelijke wedstrijd. IMO was Feyenoord wel de net iets dominantere partij dan PSV, maar creeerde nauwelijjks echt kansen. Vervolgens vliegen er ineens 2 goals in en kom je eigenlijk pas weer een beetje in de wedstrijd na de aansluitingstreffer. Dat was inderdaad te laat.

Eens met Willem dat alleen Bijlow, Wieffer en Timber zich positief hebben onderscheiden. De rest viel behoorlijk tegen.

4 december 2023 om 10:05

Een goede stengs wil je zeker ook niet te veel ruimte geven. Echter zie je dat PSV zich minder snel (verdedigend) aanpast maar ook dat PSV meer wapens heeft dan Feyenoord. Feyenoord heeft een goed collectief met een goed ontwikkelde speelwijze terwijl PSV veel meer spelers heeft die ineens het verschil kunnen maken. Ook als ze niet in de wedstrijd zitten zijn er elke keer weer spelers (ook wissels) die echt belangrijk zijn.

4 december 2023 om 10:06

@migi Het probleem met het middenveld Zeroukki-Wieffer-Timber is dat je vernuft mist en teveel van hetzelfde hebt. Zerroukki en Wieffer zijn eigenlijk concurrenten voor dezelfde positie. Timber is een box-to-box speler. Je hebt gewoon Stengs op 10 nodig, omdat er anders niemand is dit spelers met passjes tussen de linies kan bereiken.
Zeroukki en Wieffer naast elkaar is gewoon te statisch. Dat duo heeft één keer gewerkt (tegen Atletico uit), maar ook in de JC schaal en de eerste paar wedstrijden van het seizoen viel dat duo vreselijk door de mand op het middenveld.

4 december 2023 om 10:09

Het is een beetje apart om te praten over dat we het moeilijk hebben. Zag ons ook liever langer spelen voor de titel en doorgaan in de CL maar feyenoord heeft momenteel zn beste start van deze eeuw zoals dat laatst werd geschreven. Alleen PSV doet het nóg beter. Ik zie psv niet 34/34 halen maar veel gaan ze niet meer weggeven zoals het er naar uit ziet.

4 december 2023 om 10:10

@Fr-Berend Timber was Veerman idd fysiek de baas. Maar persoonlijk zie ik het nut niet om een speler te laten 'plakken' bij een andere speler. Timber liep als een hondje achter Veerman aan, maar daardoor werd het een speeltuin voor Schouten en Saibari. Want Zeroukki en Wieffer durfden niet door de te verdedigen. Wellicht ook omdat Til de hele tijd in hun rug probeerde op te duiken. Dusja, Veerman uitgeschakeld, maar daardoor alle vrijheid voor Schouten en Saibari.

4 december 2023 om 10:15

Migi ik dacht dat het middenveld van PSV beter was van te voren maar nadat ik zag hoe Timber Veerman de hele wedstrijd heeft opgevreten was die gedachte snel weg. Veerman kreeg geen seconde om over na te denken en dan is hij gewoon heel zwak. Saibari en Schouten waren dan wel weer heel goed.

4 december 2023 om 10:25

Ach uiteindelijk werd ook gedacht dat Schreuder als assistent het tactisch genie bij Ajax was. Assistenten moet je echt niet belangrijker maken dan ze zijn.

4 december 2023 om 10:28

Ik denk dat Arsenal, Sevilla en Lens een power, intensiteit , ervaring en manier van spelen hebben dat ook Feyenoord niet heeft. Die ervaringen hebben ons gister de doorslag gegeven.

4 december 2023 om 10:36

Ik heb Timber totaal niet als een hondje achter Veerman aan zien lopen, was juist een van de weinige spelers waar nog wat gevaar vanuit ging bij Feyenoord met zijn goede opendraaien en passeeracties. Maar goed wat je zegt, Saibari kreeg te veel ruimte, voornamelijk omdat Zerrouki gewoon wederom erg zwak was. Al moet ik zeggen dat ook Saibari niet zoveel klaarspeelde tot de goal, PSV was net als Feyenoord tot de goals aanvallend ook gewoon enorm onmachtig.

4 december 2023 om 10:57

@FR-Berend Inderdaad is Timber eigenlijk de enige die ik bij Feyenoord aanvallend wat heb zien toevoegen vanuit het middenveld, Maar ik heb het over hoe het tactisch stond bij Feyenoord als PSV de bal had. Dan werd Timber als een bewaker op Veerman gezet en die volgde hem overal. Inderdaad werd Veerman zo onschadelijk gemaakt, maar daardoor kon Timber (als voorste man op dat middenveld) geen druk zetten op de inschuivende Schouten of Saibari. Die twee speelden onzetttend slim 'naast' Veerman in de ruimte die daar onstond. En omdat Zowel Zeroukki als Wieffer niet vooruit durfde te verdedigen (ook omdat Til de hele tijd achter hun probeerde te komen) hadden Saibari en Schouten alle tijd en ruimte om te voetballen. Dus Timber liep, bij balbezit PSV, wel degelijk als een hondje achter Veerman aan (en deed dat uitstekend). Maar wat maakt het uit als Veerman er niet aan te pas komt als dat betekent dat twee andere spelers (saibari en Schouten) daardoor constant ruimte kregen? Tactisch is Slot gewoon afgetroefd door Bosz.

4 december 2023 om 12:06

@migi,

Pusic was de analyseerde man voor de volgende tegenstander, dat wisselde hij af met Hulshoff. Dat deden ze om en om. Ik geloof niet dat het daardoor komt, je merkt gewoon dat Feyenoord nu wat in een mindere fase zit.

Enige wat nog teleurstellende is dat ze verloren hebben, 2 beste spelers speelde geeneens van PSV. Dat maakt ons dus helemaal kansloos?

Geertje zit in zijn mindere fase. Stengs is wat minder zichtbaar, Gimenez is niet zo betrokken meer zoals het begin van seizoen.

Als er spelers komen in de winter, dan hoop ik alleen op kwaliteit. Geen kwantiteit meer!

4 december 2023 om 09:33

Helemaal met je eens Bijlow heeft de schade echt beperkt gehouden. Timber wordt ook echt steeds beter en stabieler.
Verder denk ik dat veel teams Slot zijn strijdplan begrijpen en beter kunnen bestrijden. Hij heeft waanzinnig mooie dingen bereikt met Feyenoord maar de magie lijkt minder te worden.

4 december 2023 om 09:34

Stengs was ook verschikkelijk, hoeveel spelhervattingen hij wel niet voorbij de eerste man kreeg. Het was schrijnend om te zien , en mag gewoon niet gebeuren om dit niveau.

4 december 2023 om 09:34

Ik vind dat als je met Wieffer, Zerrouki en Timber wilt spelen, je ook niet per se Stengs moet opstellen. Hij is gewoon niet zo goed op de flank. Ik vind hem veel sterker op de 10 positie, waar hij met heerlijke passjes kan strooien. Hij is niet zo heel explosief meer, maar wel behoorlijk technisch.

Minteh is de enige speler met diepte, dus stel hem dan op. Daarnaast helpt het ook niet als je Hartman niet de opdracht geeft er altijd overheen te klappen als Ivanusec de bal heeft. Dan heb je gewoon niks aan een linksbinnen als Ivanusec, omdat je spel te voorspelbaar wordt. Ivanusec moet altijd 2 a 3 opties hebben om één-tweetjes mee aan te gaan, of de bal naar rechts op de flank te crossen met Minteh.

Feyenoord slaat bijna geen stations meer over, voorin staat het hartstikke stil. Je zag de frustratie van Hancko afdruipen. Die kon nergens de bal kwijt. Er staan nu veel te veel spelers met hun rug naar de goal toe, maar weinig spelers maken loopacties.

4 december 2023 om 09:45

Ik vond Gimenez ook echt niet best hoor. Kreeg ook twee mogelijkheden, maar hij moest en zou per se naar z'n linkerbeen kappen om te schieten, terwijl met rechts de korte hoek open lag. Ook in z'n aannames niet sterk. Ja, wel gescoord, mede dankzij Benitez. Maar verder was het niet om over naar huis te schrijven. En Stengs... waarom mag hij nog dode spelmomenten nemen? Dat was hemeltergend. Ik denk dat 80 procent zonder grappen niet voorbij de eerste paal kwam!

Ik had Feyenoord omwille van de spanning graag zien winnen gisteren. Maar je ziet dat zo'n wedstrijd op kleine details wordt beslist en dan is dit een terechte uitslag.

4 december 2023 om 10:13

Ja klopt een aantal namen zakten inderdaad door het ijs, maar ik vond ook dat Feyenoord meer bezig was om PSV te ontregelen en geprobeerd om het een fysieke wedstrijd te maken. PSV ging hier niet echt in mee en probeerde vooral compact en niet uit formatie te lopen. Hierdoor kreeg je een rare verhouding in het veld waarbij PSV voorzichtig was en Feyenoord onrustig eruit zag en dat kwam het spel niet te goede. Ja er was spanning, maar dat was meer omdat het de nr 1 tegen de nr 2 was en niet omdat er veel kansen of dreiging was. Ja Feyenoord had meer de bal, maar als zij meer op hun eigen spel focuste dan kon je PSV voor langere perioden onder druk zetten en dat kan dan leiden tot grote kansen. Wat nu zelden het geval was. Kreeg het gevoel dat de wedstrijd zou afstevenen op een 0-0.

4 december 2023 om 10:39

Ja je ziet dat als je de lijnen richting Gimenez kapot dekt, dat er enorm veel gevaar bij jullie verdwijnt. Dat had Bosz heel goed gezien. Dan haal je de angel er al uit. Want veel scorend vermogen vanaf het middenveld en de zijkanten hebben jullie ook niet.

4 december 2023 om 11:13

Psv18. Bosz kan dat goed hebben gezien, maar de uitvoering van de spelers was dan wel vrij matig. Gimenez heeft meerdere keren met een simpele loopactie zichzelf vrijgespeeld en kreeg de bal dan ook. In plaats van meteen uit te halen, kapte hij iedere keer terug en was de kans weg. Kapte hij niet, dan kon hij haast vrij inschieten. Hij ging niet goed om met de kans die hij kreeg, maar als dit echt het plan van Psv was, dan zou ik Bosz aanraden voor de zekerheid nog maar een keer teruggaan naar de tekentafel

4 december 2023 om 11:24

Bosz moet helemaal nergens heen want die heeft overtuigend gewonnen en staat tien punten los. Leuk verhaal maar uiteindelijk is Gimenez gedomineerd door Boscagli.

4 december 2023 om 11:37

Overtuigend gewonnen vind ik wel weer wat overdreven.
Maar 10 punten los nog voor de winterstop is echt een enorme prestatie.

Hopen dat het bij PSV, zoals onder Bosz wel vaker gebeurt, na de winterstop begint af te brokkelen, want op deze manier is er voor niet-PSV'ers weinig meer aan.

4 december 2023 om 11:33

Vond je Timber echt zo goed? Ja hij speelde Veerman redelijk uit de wedstrijd maar bracht zelf aanvallend ook helemaal niets. En hij is in de opstelling van gisteren toch degene die aanvallend ingeschakeld moet worden en niet Zerrouki of Wieffer.

4 december 2023 om 11:41

Niet geweldig, dat vond ik eigenlijk niemand in de hele wedstrijd (behalve Saibari), maar hij brengt wel veel power en snelheid op het middenveld. Dat hij moet zorgen voor de creativiteit en aanval is een beetje het probleem. Dat is toch niet echt zijn kracht vind ik, creativitiet. Daarom had ik Stengs op 10 gezet en hem met Wieffer erbij.

Het is makkelijker om te zeggen welke spelers er wel goed speelden. Het was zeker geen goede wedstrijd waarin meer fout dan goed ging. Het lijkt erop dat Feyenoord last heeft van het Bosz effect. Het valt de laatste weken toch behoorlijk tegen.
Daarbij lijkt de breedte van de selectie van PSV toch wel beter te zijn dan die van Feyenoord (en elke andere Nederlandse club).

Het is jammer dat we juist nu niet in vorm zijn, je had gisteren vaker timber en of stengs in het centrum van hun verdediging moeten krijgen, maar dat lukte te weinig. We kunnen geweldig opbouwen, maar als het zo dichtgebouwd is dan moet het over een andere boeg. Dat beheersen we te weinig.

4 december 2023 om 09:24

Hoe had je dat voor je gezien? Timber en Stengs werden perfect uit de wedstrijd gespeeld, al is Timber toch echt wel mijn favoriet als beste speler momenteel. Veerman zijn leven werd namelijk ook tot zijn wissel aardig zuur gemaakt. Verder vind ik Gimenez toch echt de dissonant de laatste weken. Het feit dat hij een goal maakt, prima. Maar iedere normale keeper had deze bal ook wel gehouden. De kans in de laatste seconde van de 1e helft was vele malen groter. Verder Geertruida die het totaal niet heeft en Paixao kan er ook geen pepernoot van.
Ik vraag mij echt af op welke manier Feyenoord gisteren had kunnen winnen (als we het niet hebben over kansen afmaken, maar meer over de opstelling).

4 december 2023 om 09:25

Ging het gisteren al niet te veel door het midden en waren de vleugels niet te beperkt bezet waardoor het makkelijker te verdedigen was ?

4 december 2023 om 09:29

Het is niet alleen vorm maar ook kwaliteit, wat mij betreft heeft Feyenoord te veel dezelfde spelers ( gehaald) . Oa Lens , Sevilla, Ajax zijn clubs die afgelopen periode hebben laten zien waar de zwaktes van PSV liggen. Ruimtes benutten achter de laatste linie , een lange crossbal geven waardoor je tegenstander veel meer ruimtes moet gaan belopen etc. PSV wachte af en profiteerde.

4 december 2023 om 09:32

Maar PSV heeft ook geleerd van deze wedstrijden en stond tegen Feyenoord vele malen compacter en gaven perfect rugdekking aan elkaar met Schouten. Dus in mijn optiek had je het niet met de crossbal of met een bal achter de laatste linie kunnen winnen, want dan was je al bijna bij de keeper.

4 december 2023 om 09:47

PSV gaf extreem hoog druk op de opbouw van achteruit bij Feyenoord. Op die momenten gaven achterin heel wat ruimte weg. Tactisch slim van Bosz omdat hij weet dat Slot toch hetzelfde blijft proberen en iedereen in de bal komt. Schouten speelde prima maar is verdedigend niet 1x op de proef gesteld , Gimenez was de enigste die af en toe voor de diepte ging, dat is wel heel makkelijk verdedigen.

4 december 2023 om 10:04

Maar op die momenten moet je wel ervoor zorgen dat je slimme buitenspelers hebt, die heeft Feyenoord gewoon oprecht niet. Paixao, Ivanusec, Stengs in dit geval, allemaal niet in staat om te anticiperen op een diepe bal. Hancko en Trauner zijn ook geen spelers die een bal diep geven en de backs ook niet. Dan moet je het hebben van Timber of Wieffer, die er helaas niet aan te pas kwamen. Conclusie, PSV had het gewoon goed voor elkaar.

4 december 2023 om 10:23

Daarom is het niet alleen vorm , maar ook de kwaliteit die ontbreekt. Wij hebben geen spelers met een individuele actie in huis die 1 op 1 echt voor gevaar kunnen zorgen. Tegen kleinere clubs kom je er mee weg , maar in grotere wedstrijden breekt het op. Daarnaast ontbreekt het ook aan de goede spelverdeler, een speler zoals Kokcu die onder druk het spel kan verleggen en andere met zijn passing kan wegsturen. PSV is wat dat betreft veel beter in balans.

In het seizoen 2019/2020 (het coronajaar) ging Ajax met 9 punten voorsprong de winterstop in . 2 maanden later stonden ze gelijk met az. In januari 2012 stond Ajax 14 punten achter op psv. Uiteindelijk werden we kampioen. 10 punten is veel maar die platte kar daar zou ik dus nog niet direct de banden van oppompen

4 december 2023 om 09:28

Wel met de kanttekening dat PSV daadwerkelijk alles gewonnen heeft en Ajax tegen twee nederlagen aan liep aan het einde van de eerste seizoenshelft. Dan ga je toch wat anders de winter in, dit PSV is nu overduidelijk veel beter dan de rest en de eredivisie lijkt nog nooit zo slecht te zijn geweest. Er is geen echte middenmoot en de clubs tot aan de top 5 lijken er allemaal geen reet van te kunnen.

4 december 2023 om 10:14

JK-Ajax Ik denk dat er juist een hele grote middenmoot is, maar geen echte subtop. Het verschil tussen PSV (nummer 1) en Go Ahead (nummer 5) is al 20 (!!) punten na 14 wedstrijden.

4 december 2023 om 10:22

In dat jaar met van Bommel wonnen we heel veel in de laatste minuten en had ik ook niet durven zeggen dat we duidelijk de beste waren. Het kan zeker nog verkeren maar ik denk wel dat we dit jaar de beste selectie hebben en een van de twee beste coaches.

4 december 2023 om 14:00

Het feit dat clubjes als GAE, PEC, Excelsior en miss in iets mindere mate Sparta allemaal in het linker rijtje staan, toont toch juist aan dat de middenmoot gewoon niet sterk is? Even uitgaande van de traditionele top 3, heb je als subtop AZ en Twente die netjes staan waar ze horen te staan. Maar helemaal eens met JK-Ajax dat het daar onder echt allemaal niet zo veel voorstelt.

Ik hoop uiteraard dat PSV in de 2e seizoenshelft instort en er weer wat spanning in de titel race komt, maar tot nu toe wijst helemaal niets daar op.

4 december 2023 om 09:29

10 punten zijn zeker nog te verspelen. Echter vind ik wel dat PSV (zeker in de breedte) vooral aanvallend heel erg goed is maar ook dat de ED onder de top 4 veel slechter is dan afgelopen jaren. Als je dan ziet dat PSV de 2 moeilijkste uitwedstrijden (feyenoord en Twente) ook al gewonnen heeft dan zie ik naast PSV niet echt een andere titel favoriet.

4 december 2023 om 11:46

Zijn echt niet te verspelen imo. PSV speelt met zoveel druk op de kleintjes dat die daardoor fouten maken en dat PSV met hun kwaliteiten daardoor het afmaakt. De kleintjes krijgen daardoor niet eens een kans. Dat is de kracht van Bosz.

4 december 2023 om 09:38

Waar psv vooral geen last van heeft zijn uitverkochte kolkende anti-stadions of tot op het bot gemotiveerde 150% gas gevende tegenstanders dus als ze zelf het koppie erbij houden moet het voor hun geen probleem zijn

4 december 2023 om 09:42

Psv gaat dit nooit weggeven. Ze zijn beter dan de concurrentie (alleen wij eigenlijk) en de rest kan er dit jaar echt niets van. De normale lastige teams, Vitesse, Utrecht, Ajax, Heerenveen, Groningen(??) stellen niets voor.

4 december 2023 om 09:50

Groningen wordt heel lastig denk ik 😂

4 december 2023 om 10:07

Wat mij vooral zorgen baart is het gemak waarmee PSV wint. Op basis daarvan kan ik alleen maar hetzelfde concluderen. Met AZ en Twente uitmaken wie er tweede wordt, al verwacht ik een inzinking van AZ in de tweede seizoenshelft. Vitesse en Utrecht zijn echt verschrikkelijk slecht, Heerenveen begint er wel weer een beetje te komen maar zal nooit meedoen in de subtop. Ajax doet in mijn optiek al helemaal niet mee dit seizoen.

4 december 2023 om 10:57

Had het er nog vandaag over maar de topteams hadden het bijna altijd lastig in een kolkende euroborg, nu is dat er helaas niet en inderdaad ook de andere teams die tot de subtop behoorden geven momenteel amper tot niet thuis.

4 december 2023 om 11:25

Idd, vandaar dat ik Groningen er maar bijzet, wonnen vorig jaar ook thuis van PSV volgens mij. De subtop onder Twente zijn nu Go Ahead en Sparta en, met alle respect, das niet heel veel. Denk dat Ajax nog wel een rol kan spelen in de 2e seizoenshelft, want die worden steeds iets beter en daar moet PSV nog naartoe, maar goed, waar ze nog meer punten gaan verspelen? Wellicht een keer op een regenachtige zondagochtend om 12.15 ergens ofzo, maar dat zullen wij vaker doen dan zij.

4 december 2023 om 11:26

Zoek de statistieken er anders even bij, enige reden dat Groningen soms lastig is komt door het tijdstip + busreis.

4 december 2023 om 11:39

Oh echt, wint iedereen altijd van Groningen? Mooi hoe dat werkt dan, beeldvorming.

4 december 2023 om 12:09

@suurbier niet helemaal waar toch als tijdstippen niet aanstaan, blijft een team overnachten in een hotel. Dan maakt de tijd en busreis minder uit

4 december 2023 om 11:44

Denk dat je de banden ban die kar sowieso moet vervangen. Die staat al zo lang stil, dat kan nooit goed zijn voor die banden 😉.
On: PSV redt dit echt wel. Ik heb ook ontiegelijk veel vertrouwen in Bosz, itt veel mensen hier. Ik baal er nog steeds van dat ie niet bij Ajax zit, terwijl hij zelf graag wilde. Faalbeleid 1e klas.

4 december 2023 om 18:50

Helemaal eens, maar zo leg je de druk natuurlijk een beetje bij de tegenstanders. Daar leeft natuurlijk toch wel een beetje het gevoel dat je het niet meer uit handen mag geven, door het te benoemen wordt dat toch wel wat meer.

Slot houdt te lang vast aan bepaalde spelers. Als ze uit vorm zijn of simpelweg niet leveren dan moeten ze even banken. Vertrouwen geven en houden ja maar niet eindeloos en dat lijkt hij hier te doen. Ivanusec heeft 1 goede wedstrijd gespeeld, Minteh is ook veel blaffen niet bijten, Paixao is ook kop of munt en komt altijd naar binnen waardoor Giminez weinig aanvoer krijgt. Je hebt nog genoeg op de bank Dilrosun bijvoorbeeld. Die heeft wel goede acties en een voorzet. Milambo doet het altijd goed als spelen mag zelfs tegen Atletico. Tsja, als de coach maar vastklampt aan een select groepje wordt het al snel beperkend en voorspelbaar voor de tegenstander. PSV gebruikt de bank bijvoorbeeld wel optimaal, waar jongens die heel onverstandig niet willen verlengen zelfs nog minuten krijgen. Puur om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden.

4 december 2023 om 09:31

Ik denk wel dat de bank van PSV sterker is dan die van Feyenoord. Je kunt Geertruida wel wissel zetten, maar zijn vervanger (nieuwkoop) bakt er dit seizoen heel erg weinig van.

4 december 2023 om 09:40

@Janssen ik doel ook niet op de sterkhouders in de verdediging. Maar het middenveld (Zerrouki/Wieffer) en vleugels (Minteh, Paixao, Ivanusec) want daar hapert de motor. Gebruik dan als Slot zijnde andere jongens. Een Milambo speelt heel krachtig en brengt meer voetbal op je middenveld, in mindere mate van wat Schouten bij PSV brengt. Dilrosun passeert makkelijk een man en heeft een scherpe voorzet op Giminez. Alle andere vleugels zijn eigen bv'tjes. Kop naar beneden en voorspelbaar dribbelen tot ze worden geblokt. Tuurlijk soms lukt een actie van ze maar dat is veelste weinig om op te rekenen. De verdediging van Feyenoord is sterk de linies ervoor dienen meer te rouleren. Milambo en Dilrosun even als voorbeeld genomen en nee deze zullen ook mindere dagen hebben maar gebruik ze wat meer als Slot. Gun ze ook een reeks wedstrijden ipv 6 minuutjes.

4 december 2023 om 10:09

Waar baseer jij op dat Dilrosun een man kan passeren joh? Ik heb werkelijk geen enkele goede wedstrijd gezien, afgezien van zijn allereerste wedstrijd destijds bij Vitesse uit. Maar dat is vorig seizoen, toen Walemark ook nog speelde. Mocht jij een andere Dilrosun kennen in de selectie van Feyenoord, heb ik dat gemist. Maar als we het hebben over die jongen die nu op de bank zit, dan is die zeker niet beter dan wat er nu in staat. Milambo is een toptalent, maar ben ook benieuwd hoe hij zich in de basis moet spelen met normaal gesproken Stengs, Timber en Wieffer op het middenveld. Want Wieffer is toch echt wel heel belangrijk voor dit Feyenoord hoor.

4 december 2023 om 10:21

Als milambo zich door blijft ontwikkelen gaat hij voor stengs spelen of timber als invaller en later het stokje overnemen. Blijkt dus momenteel toch dicht tegen een vaste invalbeurt aan te zitten.

4 december 2023 om 10:24

@Martyn7 tsja als je ze niet gebruikt, zul je daar niet achterkomen hé. Laat dat nou mijn punt zijn. Ik zeg toch niet zet die jongens erin en maak ze meteen aanvoerder. Ik zeg gebruik de bank optimaler als basisspelers niet thuis geven. Dilrosun is meer van het kaatsen en voorzetten met hier en daar een individuele actie. De jongens die er nu in staan gaan uitsluitend voor de voorspelbare individuele actie, Minteh is daar het grootste voorbeeld van. Mocht jij een andere Minteh kennen in de selectie, heb ik dat dan gemist

4 december 2023 om 10:28

Ik vind Minteh veel meer gevaar hebben dan een Dilrosun, het is alleen dat hij nog wat te blind is als hij bij de achterlijn aankomt. Maar als hij dat ook nog zou beheersen, had hij niet bij Feyenoord maar bij Newcastle in de basis gespeeld. Dus ja, ik ken wel een andere Minteh dan jij blijkbaar. Maar dat geeft niet, allebei recht op eigen mening mag ik hopen.
Ik zie alleen niet wat Dilrosun momenteel zou moeten toevoegen aan het spel van Feyenoord, maar ik laat mij graag verrassen.

Ja met 7 punten voorsprong was alles nog mogelijk, maar nu PSV een voorsprong van 10 punten heeft is het kampioenschap beslist blijkbaar. Ja, het is een behoorlijke voorsprong, maar we zijn nog steeds niet halverwege het seizoen. Ik zie PSV niet zomaar een pak punten verspelen, maar om nu al de moed op te geven gaat ook een beetje ver.

Het grote verschil tussen PSV en Feyenoord is dat PSV als het voetballend niet loopt gewoon makkelijker oppertunistisch kunnen spelen met Luuk de Jong als kapstok.
Gimenez is een echte spits maar geen targetman. En Feyenoord heeft ook geen breekijzer die in de lucht die rol kan vervullen

4 december 2023 om 10:14

PSV heeft ook gewoon meer individuele klasse en veel meer scorend vermogen.

4 december 2023 om 10:25

Ja Luuk zat gisteren helemaal niet in de wedstrijd maar je wint hem gewoon door goed drukzetten en een geniale bal van Baka en de loopactie van Saibari.

Er zijn (helaas) een aantal spelers niet in vorm laatste weken. Paixao, Stengs, Gimenez (maar die scoort toch gewoon..) en ook Hancko is wat minder. Geertruida heeft het totaal NIET afgelopen tijd (sinds Oranje) en ja, dan wordt het lastig winnen van topploegen. Feyenoord moet als team nl top zijn om hoge ogen te gooien.
Ik vind ook wel dat Slot een foutje maakte tegen Atletico om zonder Zerrouki te beginnen en gisteren had ie juist met iig 1 snelle buitenspeler moeten beginnen. Daarbij krijgt Feyenoord vaak veel corners mee, maar daar komt echt zelden gevaar uit. Lijkt me toch trainbaar zoiets?
Nu zorgen dat je AZ onder je houdt en in het nieuwe jaar proberen in de EL te verrassen. Dan kan het alsnog een aardig seizoen worden hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren