Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De goedkoopste aanwinst is het meest nuttig gebleken bij Feyenoord’

Laatste update:

Marcel van der Kraan heeft in De Telegraaf de balans opgemaakt bij Feyenoord na de eerste seizoenshelft. De Rotterdammers presteren niet veel minder dan vorig seizoen, maar delven desondanks het onderspit door een oppermachtig PSV. Volgens Van der Kraan is Timon Wellenreuther samen met Calvin Stengs het meest nuttig gebleken.

Feyenoord begon met een valse start aan het seizoen en speelde zijn eerste twee wedstrijden gelijk tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2). Doordat de Rotterdammers in het restant van de eerste seizoenshelft ook nog verloren van FC Twente (2-1) en PSV (1-2) is de achterstand opgelopen naar tien punten.

"Saillant detail is dat Feyenoord in dat bewuste kampioensjaar nagenoeg gelijk presteerde aan dit seizoen", aldus Van der Kraan. "Het toont maar aan dat Peter Bosz als trainer aan een uitzonderlijk seizoen bezig is. Vorig voetbaljaar speelde Feyenoord voor de winterstop drie keer gelijk en verloor het één keer. Het scheelt dus nauwelijks iets."

Tegenover het vertrek van smaakmaker en leider Orkun Kökçü stond de komst van onder meer Ayase Ueda, Luka Ivanusec en Ramiz Zeroruki. Zij weten echter geen van allen te overtuigen tot dusver. "De goedkoopste van allemaal, reservedoelman Timon Wellenreuther (één miljoen euro) bleek samen met Calvin Stengs (zes miljoen) het meest nuttig", stel Van der Kraan.

De journalist van De Telegraaf denkt niet dat er in de winter veel gaat gebeuren op de transfermarkt. "Feyenoord haalde in de zomer twaalf nieuwe spelers en nu de ploeg is uitgeschakeld in de Champions League en al een straatlengte achterligt op PSV ziet Feyenoord weinig noodzaak om in de winterse transferwindow grote zaken te doen."

Tot slot laat Van der Kraan zich uit over een mogelijk vertrek van topscorer Santiago Gimenez. "Woensdagavond schitterde hij nog op de rode loper: Gimenez. Dit worden vermoedelijk de laatste vier maanden waarin het Legioen van hem kan genieten. Technisch en algemeen directeur Dennis te Kloese brengt de belangstelling voor zijn Mexicaanse topschutter rustig in beeld."

"Het liefst heeft hij hem nog jaren in De Kuip bij zich. Maar bij een bod tussen de veertig en vijftig miljoen euro zal Feyenoord ongetwijfeld zaken willen doen in de zomer. Het zou mooi zijn als Gimenez met zijn goals Feyenoord opnieuw aflevert in de Champions League en een prijs (de beker) pakt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vorig seizoen moest er haast een compleet nieuw elftal ingespeeld worden, dat was dit seizoen toch iets anders. Dus zou je wel mogen verwachten dat we dit seizoen iets meer punten gehaald zouden hebben, maar het is vooral de valse start die ons pijn gedaan heeft. Maar goed, ben benieuwd hoe we er nu voor staan. Hopelijk weer wat energie in de ploeg. Zou mooi zijn als we gauw afstand kunnen nemen van plek 3/4 en het AS Roma er nu eens uitknikkeren. Dan kan het gewoon nog een mooi seizoen worden.

12 januari 2024 om 08:59



Ondanks 10 punten voorsprong weet je 1 ding zeker; psv gaat nog punten verspelen. En waarom zou dat niet kunnen in een paar duels? Doorgaans laat ook een ploeg die kampioen wordt in meerdere duels punten liggen. Het zal er dus op aan komen of Feijenoord zelf, net als vorig seizoen, op een gegeven moment een serie kan maken van overwinningen. Als dat lukt, en psv zou morsen, dan wordt de druk en dynamiek ook anders in Eindhoven.

Ik weet het, het ligt niet voor de hand, maar 16 duels op een rij winnen zou op voorhand ook onmogelijk worden geacht.

Feijenoord heeft sinds slot echt wel prima gepresteerd. De hele uitstraling van de club is omgedraaid. Van -we doen ons best, maar er zijn nauwelijks mogelijkheden- naar bravoure en mooi voetbal. Veel aankopen gedaan die gewoon perfect pasten. Misschien dat je nu de neiging hebt om te denken dat het niet zo is, maar dat komt dus door het gat van 10 punten met psv, anders zou de stemming toch wel anders zijn. Dat is toch mooi en knap. Ik ben benieuwd hoe zich dat verder ontwikkeld als slot vertrekt.

12 januari 2024 om 09:18

Persoonlijk heb ik het liever niet over het kampioenschap, dat is gewoon ver weg. Praten over mogelijke nederlagen van een concurrent omdat je het zelf niet in eigen hand hebt, blijf ik iets treurigs vinden. Beetje Lasse Schone vibes die ons in 2017 na elke wedstrijd vertelde dat we volgende week punten zouden laten liggen. Het zal er bij horen, maar blijf liever nog onszelf kijken. Eerst zelf dan maar daadwerkelijk die reeks neerzetten, dat zal nog een hele opgave worden.

Ik heb niet de neiging om te denken dat het niet goed gaat. Het voelt gewoon teleurstellender, mede ook door de resultaten in de CL campagne. Het voetbal was vaak goed, maar uiteindelijk kan ik daar niet van genieten als het geen resultaat brengt. Voor de lange termijn zal het weer een goede ervaring zijn maar voor nu teleurstellend. Maar ik ben voor het tweede seizoenshelft juist optimistisch dat het wat meer genieten gaat worden. Als de 2e plek word vastgehouden en we hopelijk nog even mee gaan in Europa, dan kan het een mooi seizoen worden.

12 januari 2024 om 09:42



@yoda werd dat niet zo'n beetje elke week gezegd voorafgaand aan een wedstrijd van psv? 'nu gaan ze echt punten verliezen bij Twente uit, Az uit, Feyenoord uit, Arsenal thuis, Sevilla uit...'. En elke keer wonnen ze met overtuiging (of gelijk tegen Arsenal thuis).
Dat was de afgelopen jaren wel anders bij psv, waar ze met moeite sommige wedstrijden wonnen. Enige lastig uit duel is Ajax (historisch gezien), de rest speel je allemaal thuis.

12 januari 2024 om 10:41

@psvgek95,
"elke keer wonnen ze met overtuiging"
Nou, AZ ben ik met je eens, maar tegen Sevilla was je een uur lang enorm slecht en tegen Feyenoord was je zeker de eerste helft de mindere en krijg je pas meer kansen nadat Feyenoord alles of niks gaat spelen.

Daarbij is het logisch dat mensen denken dat PSV nog punten gaat laten liggen. Een ploeg wint zelden alle wedstrijden, daarbij heeft het PSV ook niet tegen gezeten in verschillende wedstrijden en het kan ook een keer tegen gaan zitten.. (voordat ik hierover allerlei reacties krijg: PSV heeft wel afgedwongen dat het meezit door het opportunistische spel en het plan B van Bosz is 5x beter dan het plan B van Slot. )
Dus wat Yoda zegt is terecht. Wat gebeurt er als het bij PSV twee weken tegenzit en ze ineens niet de volle punten halen? Gaat dat in de koppies zitten of niet? Vergelijk het met Arsenal vorig jaar, dat ging ook ineens helemaal mis.
Tuurlijk, dit scenario is meer hoop dan dat ik het daadwerkelijk zie gebeuren, maar de kans is er wel degelijk.

12 januari 2024 om 10:58

Maar dat heeft nu toch geen zin om het daarover te hebben? PSV zal punten laten liggen maar wij toch net zo goed? Wij gaan die overige 18 wedstrijden ook niet allemaal winnen. Laten we gewoon zelf eerst een reeks proberen te zetten, waar we al gauw AZ en Twente krijgen. Dan zien we in maart wel hoe we er voor staan als we naar Eindhoven moeten en of dat nog enigszins spannend kan worden.

12 januari 2024 om 11:01

Ja eens dat wij naar ons zelf moeten kijjken, maar dat in de eerste seizoenshelft alles goed ging bij PSV wil niet automatisch zeggen dat dit ook lukt in de tweede seizoenshelft. En dat lijkt Psvgek95 hier wel te opperen.

12 januari 2024 om 11:09

Feyenoord heeft in de eerste helft een goede kans gehad met Geertruida de tweede helft als je niet op let verliest Feyenoord gewoon met 0-4. Over de gehele wedstrijd heeft PSV terecht gewonnen. Sevilla ben ik met je eens daar wil ik alleen wel tegenoverstellen dat je thuis eigenlijk gewoon 3-0 moest winnen gewoon. Je creëerde veel meer maar het was telkens net niet. De laatste weken wint Feyenoord ook steeds moeizamer en moeizamer. Ik verwacht dat PSV best nog punten gaat laten liggen, maar dat gaat Feyenoord ook doen.

12 januari 2024 om 11:37

@fr010, grappig om te zien hoe de goede verdiensten van psv worden gebagatelliseerd en de moeizame wedstrijden van feyenoord worden vergeten (zie interview Wieffer bv). Als 1/3e van de wedstrijd goed spelen genoeg is voor de overwinning, dan heb je toch verdiend gewonnen? Tegen feyenoord lag het redelijk dicht bij elkaar, maar opnieuw wint psv daar volkomen terecht? Er is dit seizoen geen 1 wedstrijd door psv 'onterecht' gewonnen.
Hoop doet leven, neem het daarom de feyenoorders niet kwalijk. Maar 10 punten (+ nog een geweldig doelsaldo) gaat niet in gevaar komen. De kans dat het verschil groter wordt dan 10 punten is imo groter dan dat het kleiner wordt.

12 januari 2024 om 12:02

@rickert, Die mogelijke 0-4 komt ook alleen omdat Feyenoord na de domme actie van Geertruida met 0-1 achterkomt en daarom naar voren moet. Daarvoor was PSV allerminst overtuigend.

@psvgek95,
Jij geeft zelf voorbeelden van wedstrijden die volgens jou overtuigend zijn gewonnnen. (overtuigend is al iets anders dan verdiend) Ik ga daar tegenin en geef twee voorbeelden van wedstrijden die PSV naar mijn mening niet overtuigend heeft gewonnen, maar moeizaam.
Het gaat er dus in mijn comment helemaal niet over hoe Feyenoord de wedstrijden heeft doorstaan. Daar heb ik al genoeg commentaar op gegeven, zie ook mijn comment hieronder.
Daarbij geef ik PSV juist credits. Door aan te geven dat ze het zelf afdwingen.

Verder kan je inderdaad denken dat het gat groter wordt. Echter is het Slot vaak gelukt om zijn teams in de tweede seizoenshelft beter te laten spelen en is het Bosz zelden gelukt om zijn teams een heel seizoen te laten presteren. We gaan het zien

12 januari 2024 om 12:23

Hey pablino dat je het liever niet hebt over potentieel puntenverlies voor je rivalen, dat siert je, daarom deed ik het voor je omdat ik van de concurrent ben, haha.

12 januari 2024 om 12:27

Ja dat werd gezegd psvgek en dat is niet uitgekomen. En hoe mooi dat ook is, het is geen garantie voor de komende 18 duels. Ik laat me natuurlijk graag verrassen, hoe meer hoe beter, maar er is nog nooit iemand zonder punten te verliezen kampioen geworden geloof ik ;p

Ik ben het helemaal met je eens dat het de afgelopen jaren wel anders is geweest, man….om hopeloos van te worden soms.

12 januari 2024 om 09:04

Maar je verliest wel je aanvoerder, aanjager en beste speler Kokcu en ook Szymanski. Waar het volgens mij mis gaat, om de volgende stap te zetten:
Ik mis dit jaar echt het hoge drukzetten en de energie die zij brachten, zeker als het even minder gaat.
Daarbij valt het me tegen dat het Slot maar niet lukt om de buitenspelers te renderen. Allemaal laten ze met momenten zien dat ze kunnen voetballen, maar het rendement blijft laag, omdat ze de bal vaak in stilstand krijgen of op het moment dat het voorin dicht wordt gelopen (vergelijk het met psv, die buitenspelers krijgen de bal veel meer in de loop/diepte en hebben dan ook de ruimte om de actie te maken).
Ook het slotoffensief van Slot, met 6 man voorin en spelers op verkeerde posities lijkt niet te werken.
Dan zijn de dode spelmomenten in zowel verdedigend als aanvallend opzicht zeer matig.
En zijn er enkele spelers die hun concentratie veel te snel verliezen. Dat kost gewoon punten.

Al met al licht tevreden met de eerste seizoenshelft, maar had er meer van verwacht en gehoopt dat Slot de zwakke punten eerder zou omturnen. En ja, wellicht ben ik wat te verwend de afgelopen jaren.
Hopelijk kunnen we het psv nog moeilijk maken en komen we ver in de EL en beker.

12 januari 2024 om 09:35

Kokcü is echt een gemis, maar vorig jaar moesten we Malacia,senesi,aursnes,sinisterra,dessers/linssen opvangen. Nog een aantal van de nieuwe spelers die pas laten konden aansluiten en conditioneel nog niet zo ver waren, zoals een Gimenez en Paixao. Waardoor het de eerste maanden echt overleven was qua resultaten. Wat betreft de buitenspelers blijft dat een lastig verhaal. We hebben geluk gehad met de ontwikkeling van Sinisterra die echt kwaliteit bracht. Maar het blijft een positie wat lastig in te vullen blijft, zeker met ons budget. Hopelijk krijgen we straks wel weer een betere Ivanusec te zien, en volgens Krabbendam doet Sauer het geweldig op de trainingen.

12 januari 2024 om 09:15

Ik ben niet ontevreden over het aantal behaalde punten. Vorig jaar had Feyenoord na 16 speelronden 37 punten, nu na 16 speelronden 38 punten. PSV is gewoon onverslaanbaar tot op heden. Zoals Yoda zegt, PSV gaat nog punten verspelen én dan ben ik benieuwd of Feyenoord nog bloed gaat ruiken. Kans is klein, maar wie weet.

12 januari 2024 om 09:38

Wat ik hierboven zeg, als je de voorbereiding van vorig seizoen ziet, veel spelers vertrokken en spelers pas laat gekomen. Slot heeft toen eigenlijk geen voorbereiding gehad. Dat was dit jaar wel anders. Wat dat betreft zou het toch logisch zijn als we iets meer punten zouden hebben. En dan kijk ik niet eens richting plek 1 maar wel dat we nog meer afstand hadden moeten hebben van AZ en Twente.

12 januari 2024 om 11:16

Maar waarom ben je er zo zeker van dat PSV nog punten gaat verspelen ? Maar als je hier zo zeker van bent, ben je er dan ook zeker van dat Feyenoord punten gaat verspelen ?
PSV heeft over het algemeen het meeste moeite met de uitwedstrijden. Nu hebben ze van de top 4 alles al uitgespeeld en alles gewonnen. Feyenoord moet van de top 4 nog naar Alkmaar en Eindhoven.

12 januari 2024 om 12:28

De zekerheid voor mij is gebaseerd op het feit dat er nauwelijks kampioenen zijn geweest die nul punten verspeelden over 34 duels.

12 januari 2024 om 09:43

Volgens mij is het grootste pijnpunt: een buitenspeler die iets kan forceren.
Wij hebben Gimenez, Timber en Stengs die het af en toe het verschil kunnen maken, als je dat vergelijkt met PSV bijvoorbeeld Lang Lozano De jong Bakayoko Tillman Saibari Veerman Til etc.

Vorige jaar liepen we ook tegen aan. Idrissi die soms geen pionnetje voorbij kwam, maar schoot er wel in. Paixao die heeft te weinig momenten. Jahanbaks en Dilrosun moet je eigenlijk doorselecteren nu. Ivanusec begon sterk, maar is echt veel minder geworden.

12 januari 2024 om 10:18

Ja dat blijft een lastige positie om in te vullen. Waar veel Feyenoorders zich ergerden aan Idrissi, heb ik dat niet echt gehad. Met een Hartman die er continue overheen ging, kwam er genoeg dreiging vanaf links. Het rendement was alleen te laag. Al ging dat richting het einde van het seizoen wel omhoog. Slot gaf zelf aan dat daar kwaliteit verbetering moest komen, wat helaas met Ivanusec er nog niet is uitgekomen. Maar goed als hij zijn vorm weer terug vind, een Sauer die volgens de verhalen zich heeft laten zien op het trainingskamp, en de voorzetten van Paixao weer op het hoofd van Gimenez belanden, kan de wereld er weer anders uit zien. Ik heb daar nog wel vertrouwen in.

Ben het deels eens met Pablonino. Je zou denken dat je stappen zet en ik denk ook wel dat ze dat voetballend zeker doen. Vind het qua veldspel echt soms sterker dan vorig jaar (en dat was al goed). Echter zijn vooral de vleugels dit jaar nog minder lijkt het dan vorig jaar qua rendement. Alleen stengs scoort goed en die zie ik meer als een 10.

Het is zo gek om te zien en voelen hoe snel succes went. De club was echt kapot onder en vlak voor Dick Advocaat (en misschien wel de 30 jaar daarvoor) Er was 0 beleid. Geen jeugd en waarde op het veld. Kan mij nog herinneren dat Krabbedam zei dat de selectie in totaal nog net 20 miljoen waard was. En nu spreken we van een slecht seizoen als we 2e worden en omdat we uit de CL zijn geknikkerd als 3e in de poule waar we lang kans maakte op de top 2. Het kan verkeren.

Ik vind PSV gewoon echt niet normaal dit seizoen, in elk toernooi zijn ze tot nu toe ook sterk. Daar staat gewoon op dit moment geen maat op en is het geen schande dat je achterloopt. Zonde van de valse start alleen.

12 januari 2024 om 09:43

Ja, ik ben het met je eens. Ik vind het ook geen slecht seizoen, voelt alleen wat teleurstellend qua resultaten. En dan vooral voor de CL. Het voetbal vind ik ook echt beter geworden maar ik kijk met meer chagrijn omdat het rendement vaak zo laag ligt, zoals je zegt en de verschrikkelijke persoonlijke fouten. Een Excelsior uit wonnen we vorig jaar met 0-2. Zakelijk, weinig kansen gehad, weinig weggegeven. Dit jaar speel je ze van de mat. Kans na kans. 2x voor open doel gemist. Maar een verkeerde terugspeelbal van Paixoa, en verkeerde bal van Hancko en je moet de hele wedstrijd stressen of het wel goed afloopt.

We doen het niet onaardig dit seizoen, alleen die eerste twee wedstrijden moet je geen punten verspelen. Vooral de openingswedstrijd met die domme rode kaart, waarna je alsnog heel veel kansen hebt op de winst, is doodzonde. We hadden wel ook duidelijk even nodig om het middenveld neer te zetten met het vertrek van Kokcu en Szymanski, maar het seizoen lijkt vooral tegen te vallen, omdat PSV gewoon veel te goed presteert om bij te houden. Ook teken je vooraf misschien voor een 3e plek in de CL, maar hadden we na 3 wedstrijden gehoopt (en stiekem verwacht) dat er plek 2 in zat. Als we op een of andere manier Roma voorbij komen, heb ik al weer heel veel zin in de 2e helft. Maar goed, Mourinho verslaan, ik heb er een harde kop in.

Voor mij is het stomme dat je als Feyenoord zijnde beter presteert dan vorig seizoen, eigenlijk meer indruk in de CL maakt dan dat PSV dat doet, maar je nu wel met een dubbel gevoel zit. Je hebt de JC schaal niet gewonnen, staat een behoorlijk stuk achter en bent misschien wel heel onnodig uitgeschakeld in de CL.

Terug komend op de topic: van de aankopen maakt voor mij Stengs de meeste indruk. Ondanks dat ik hem op het middenveld (naast Timber en Wieffer) nog wel de minste speler vindt.

12 januari 2024 om 12:57

Je zegt het precies goed. Het valt allemaal niet lekker en het daardoor voelt het als een matig seizoen.
Maar goed, zo had je vorig seizoen enorm veel geluk om door te gaan in de EL na de groepsronde en daardoor kreeg je juist die flow.

Verder ook eens over Stengs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren