Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano voorziet in laatste weken nog een wijziging in keepersbestand Ajax

Laatste update:

Jay Gorter heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax, zo meldt Fabrizio Romano. De 22-jarige doelman verloor zijn basisplaats onder Alfred Schreuder al na één optreden en hoopt elders een vaste plek in het elftal te krijgen. "Gesprekken daarover vinden de komende dagen plaats", schrijft de vermaarde transfermarktexpert.

Gorter werd door Schreuder in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5 verlies) onder de lat geposteerd, maar faalde jammerlijk. De goalie zag er bij het tweede kopdoelpunt van Guus Til al niet goed uit en grabbelde in de tweede helft op een afstandsschot van Armando Obispo, met een intikker van Cody Gakpo tot gevolg. Schreuder greep direct in en koos bij de opening in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard (2-3 winst) voor Remko Pasveer.

Maarten Stekelenburg is op de weg terug van een blessure en wordt vervolgens een extra concurrent voor de genoemde goalies. Inmiddels is voor Gorter duidelijk dat er weinig perspectief op speelminuten is. De voormalig keeper van Go Ahead Eagles, die bij die club een record neerzette door 25 keer in één seizoen de nul te houden, is als gezegd op zoek naar een uitweg. Romano vermeldt niet of het daarbij zal gaan om een definitieve transfer of wellicht een huurperiode.

Na de Nederlandse Super Cup benadrukte Schreuder overigens Gorter nog niet af te schrijven. "Je moet dit soort dingen gewoon intern goed bespreken", aldus de coach van Ajax. "Hier wordt hij een grote jongen van, weerbaarder. Daar moet je tegen kunnen. Nu moet hij gewoon keihard blijven knokken. Of Stekelenburg al kan spelen? Hij heeft meegetraind, maar speelminuten zouden te vroeg zijn."

Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt maandagavond in Voetbalpraat van ESPN of Gorter er goed aan doet om bijvoorbeeld naar Vitesse te vertrekken. "Nou Vitesse, die zoeken wel een keeper denk ik", lijkt de analist weinig vertrouwen te hebben in Jeroen Houwen. "Ik zou wel een club zoeken waar geen goede keeper is, waar je zeker bent dat je gaat keepen. Dat je niet weer in een concurrentiestrijd komt met iemand. Bij Heerenveen heb je Noppert, die strijd kun je verliezen. Maar bij Vitesse kun je de strijd bijna niet verliezen van de twee (Houwen en Markus Schubert, red.) die ze daar hebben. Dus dat zou ik een zeer goede keuze vinden, van hem en van Vitesse."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Triest deze ontwikkeling.
Jammer dat Jay zich zo voelt door hoe alles gegaan is.
Dat hij speeltijd nodig heeft is duidelijk.

15 augustus 2022 om 18:17

Als je niet presteert op het moment dat je de kans krijgt.. kan je dat moeilijk bij de club neerleggen.

Wat wel een trieste bedoeling is dat hij blijkbaar niet wilt vechten voor zijn plekkie..

Ben benieuwd wie of wat er dan aangetrokken word als eerste/tweede doelman, want met Pasveer, Steek en Kremer…..
dan moeten we Pasveer maar inpakken in bubbeltjes plastic, want als die geblesseerd raakt dan heb je een gigantische probleem.

15 augustus 2022 om 18:32

Onzin, omgekeerde wereld. Fout begint al bij ten Hag die te weinig rouleerde over het algemeen. Dan vraag je je nu af of aankomend talent goed genoeg is, zoals bij Gorter (en Taylor, maar dat pakt vooralsnog goed uit).

Gorter kreeg weliswaar een kans, één! Met een vrijwel nieuwe verdediging voor zich, team dat nog niet op elkaar ingespeeld is. Natuurlijk maakte hij fouten, maar wat wil je!? Wetende dat je eindelijk een kans krijgt, trainer geeft daarnaast nog geen duidelijkheid wie de 1e keeper wordt. Wellicht voorlopig je enige kans. Voor een veldspeler is dat wat makkelijker, die worden vaker gewisseld. Die jongen wilde zich geforceerd bewijzen, wilde te graag. Stond strak van de spanning met verdedigers voor zich die hem lieten vallen. Dan is de kans groot dat het mis gaat, zeker tegen PSV. Dat Schreuder hem vervolgens als een baksteen laat vallen is een schande.

Terecht dat hij niet nog een seizoen op de bank wil zitten. Hij is erg talentvol, maar moet wel spelen om zich te ontwikkelen. Anders lezen we over 10 jaar een rubriek over vergeten voetballers in een exotisch land met hem in de hoofdrol.

15 augustus 2022 om 18:40

Gorter is aan het muiten geweest volgens Hamstelaar, dan mag je opflikkeren ook hoor

15 augustus 2022 om 18:43

Ze waren in februari in de markt voor Bayendir van Turkije toch? Wellicht samen halen met Kaplan. Kunnen ze samen aarden in NL. Gaat vaak beter als spelers landgenoten om zich heen hebben en Ajax heeft 2 gewenste versterkingen

15 augustus 2022 om 18:51

Onzin wat die verdediging betreft, die blunders die hij heeft gemaakt kan je de verdediging niet aanrekenen hoe onervaren ook, dit zijn fouten die je niet moet maken. Had hij die niet gemaakt en een goede pot gespeeld had hij wellicht wel 1ste keeper geweest, dat ie zijn eigen glazen heeft ingegooid kan de verdediging of wie dan ook buiten Gorter zelf niets aan doen.

Uithuilen en elders opnieuw beginnen. Maar dit waren wat mij betreft fouten die je niet kan maken tijdens je vuurdoop, bij Ajax lig je onder een vergrootglas, helaas voor hem was het behoorlijk amateuristisch.

15 augustus 2022 om 19:12

@Lunny, dus je krijgt een kans in een JC schaal wedstrijd. Is een verdeelde voorbereidingswedstrijd. Daar franje niet 1 maar 2 x finaal in de fout. Dit op zo n manier dat je je kunt afvragen hoe goed ben je eigenlijk. Dan geef jij de verdedigers en de spanning de schuld?? Dan zou hij al helemaal niet geschikt zijn. Spanning krijg je al helemaal voor de punten en waar verdedigers verzaken moet je als keeper het fixen.

Dan ga je naar je zaakwaarnemer om niet te vechten voor je plek maar om weg te gaan? Ja, dat is de juiste manier en mentaliteit zeg.

Ik geloof het allemaal niet zo. Denk dat Ajax hem liever verhuurd ziet worden en toch twijfelt om een andere type keeper doener meteen kan staan.

15 augustus 2022 om 19:36

Hij heeft bij Jong toch ook veel gekeept. En op de training. Daar kan je al redelijk zien of iemand het heeft of niet. Laatste restje twijfel wordt dan weggenomen in die ene wedstrijd (die er ook niet echt om ging).

15 augustus 2022 om 19:43

Zie hier boven allerlei robots voorbij komen. Vanaf de zijlijn is het oh zo makkelijk. Elke speler heeft in het begin last van wedstrijdspanning. De Jc-schaal kan gezien worden als een veredelde oefenwedstrijd, voor hem was het een finale voor een basisplek. Als we zo makkelijk dachten hadden we ook al snel afscheid genomen van Zlatan.

Vooropgesteld laat ik in het midden of hij goed genoeg is/wordt. Op het moment dat je een talent een kans geeft, weet je dat hij fouten zal maken. Dat doet Gorter, maar ook een Messi deed dit ooit. Als je dan iemand een kans geeft, moet hij een eerlijke kans krijgen en niet na een slechte wedstrijd laten verpieteren. Dit is een schop na.
Dus je kunt stellen dat hij geen vertrouwen krijgt, dan kun je wel stoer ballen bij elkaar gaan rapen voor de wedstrijd tijdens de warming-up, maar daar heeft hij zelf niks aan. Hij hoort te spelen.

Hetzelfde zie je nu bij Kudus gebeuren, maar omdat hij een veldspeler is kan hij meer speelminuten krijgen. Hoewel 5 a 10 minuten per wedstrijden is niks. Dan is het moeilijk jezelf te onderscheiden. Zeker als je zelf te graag wil en de rest het wel best vindt wanneer de winst binnen is. Dan kun je beter eieren voor je geld kiezen. Dat geeft niet aan dat hij zwakke mentaliteit heeft, maar juist gretig is en niet naïef.

15 augustus 2022 om 20:20

Zeker geen robot alleen zie ik een verschil tussen even de zenuwen erbij hebben of blunderen. En dan nog mag je van mij best een kak wedstrijd spelen alleen ga je daarna vechten voorntje plek. Praten over hoe het komt en laten zien dat je je gaat verbeteren.

Deze jongen loopt te muiten en gaat bewust trainingen missen en niet naar de gym. Wordt daarop aangesproken en belt zijn zaakwaarnemer dat ie weg wilt. Dat klinkt niet als een zenuwachtige jonge keeper die even onder spanning stond maar daarmee wil dealen.

15 augustus 2022 om 18:49

Ik mag hopen dat ze hem iig ind e beker laten keepen

15 augustus 2022 om 20:14

Er is toch vast wel een club die een keeper wil huren?
Voor Ajax is het gewoon heel erg riskant om de gok te wagen met een keeper die niet "save" is. De titel is voor Ajax van levensbelang om de doelstelling te blijven behalen.

15 augustus 2022 om 22:41

Snap ook niet waarom Ajax wel 32 mil voor een flankspeler betaald, 10 voor een matige back. Waarom investeren ze niet in een goede keeper?

15 augustus 2022 om 23:14

Dat was ook Overmars zijn ding niet. Ajax is altijd dol op buitenspelers halen en daar mag weleens een flater als Daramy of Bandé bij zitten.
Overigens ben ik wel blij met Bergwijn. Ajax ontbeerde enorm veel snelheid in de aanval. Een omschakeling duurde meestal een minuut of 3.

Maar dat je al twee seizoenen afhankelijk bent van Pasveer en Stekelenburg vind ik werkelijk niet te geloven. Maar ook het jaar van de halve finale CL met Lamprou als reserve keeper......echt wanbeleid van de bovenste plank wat mij betreft. En daarvoor het geschutter met de geblesseerde Krul.....pffff

15 augustus 2022 om 23:13

Zou erg blij zijn als ze dan eindelijk eens een fatsoenlijke 1e keeper gaan halen. Gorter tsjah ik heb er geen echte mening over. Feit is iig dat hij niet goed genoeg was om twee behoorlijk oude keepers uit de basis te spelen.

Gewoon verhuren aan Vitesse. Die Houwen heeft gaten in zijn handschoenen en we weten allemaal dat Vitesse niet vies is van een vreemdelingenlegioen elk seizoen. Pasveer kan prima nog een jaartje op goal staan. Als Gorter niks wordt verkoop je hem en als hij zich goed ontwikkelt hoef je volgend seizoen geen nieuwe keeper te halen.

15 augustus 2022 om 18:26

Denk niet dat vitesse daarmee akkoord gaat. Deze man is simpelweg niet goed genoeg

15 augustus 2022 om 18:37

Houwen is echt wel heel erg slecht. Gorter is zeker beter.

15 augustus 2022 om 19:28

Dat denk ik ook, ik zou zeker Gorter boven Houwen verkiezen.

15 augustus 2022 om 19:13

Zodat we 3 grabbeltonnen onder de lat hebben?

15 augustus 2022 om 19:20

Die hebben ze nu nog wel extra nodig. Ajax zou er een stuk of drie/vier die kant op moeten sturen, Unuvar, Gorter, Regeer, Fitz-Jim, het is allemaal JA ver ontgroeid maar de stap naar Ajax 1 nog veel te groot. Ik denk dat Vitesse dit seizoen veel nodig heeft.

15 augustus 2022 om 20:09

We hebben slechte keepers genoeg dus liever niet. Overigens had vitesse vorig jaar interesse in hem en toen koos hij voor ajax. Ik denk dat een jaar bij vitesse beter was geweest voor hem aangezien hij de beste zou zijn, ondanks dat ik hem niet goed genoeg vind voor eredivisie voetbal

15 augustus 2022 om 20:47

Niet goed genoeg voor Eredivisie voetbal is wel heel overdreven niet? Al helemaal als je eigen club met Schubert en Houwen op de proppen komt..

Heb Gorter overigens nooit een topper gevonden of die potentie toe bedeeld. Het is daarom naar mijn idee prima als hij (tijdelijk) vertrekt en Ajax gewoon een nieuwe 1e keeper haalt, maar het is niet dat hij niks in de ED te zoeken heeft. Als je dan ziet dat een AZ met Verhulst & Vindalh komt aanzetten, Feyenoord geruime tijd Marsman op de goal had, PSV het met Drommel/Mvogo deed, Ajax 2 fossielen in het gilde heeft en er ook keepers als Vaessen, de Lange en Stankovic in de ED actief zijn is er echt nog wel ruimte voor een Gorter hoor. Bij alle clubs onder de (verwachte) top 10 zou hij gewoon minstens concurreren voor een basisplaats. En ja, ik denk dat NEC dit jaar in de top 10 eindigt.

15 augustus 2022 om 22:15

Nee schubert en houwen zijn een drama. Gorter is wel beter dan die 2 maar toch zie ik liever een betere doelman, maar ja als er geen geld is dan blijf je met zo'n zwakke selectie staan

Misschien iets voor Vitesse, want Houwen is nog een stukje slechter. Verder zijn alle andere ED clubs wel redelijk voorzien. Of hij moet naar het buitenland gaan.

Lijkt me een goede als hij een jaar op het hoogste niveau kan keepen door middel van een verhuurperiode. Misschien bij een laagvlieger waar hij veel te doen krijgt? Overigens ben ik nog steeds niet tevreden met de bezetting onder de lat en zou ik graag nog een (tijdelijke) versterking willen zien. Die is echt wel nodig wil je hoge ogen gooien in de Champions League.

Als dit waar is, is Gorter natuurlijk wel een man met een fluwelen mentaliteit. Dan ben je geen strijder, geen doorzetter. Hij wist dat het niet makkelijk ging worden, maar zijn concurrenten zijn oude keepers en waarschijnlijk had hij echt nog wel speeltijd meegepikt. Er liggen dit seizoen duidelijk kansen voor hem, als hij zich erin vastbijt. Spelers die na één slechte wedstrijd en twee reservebeurten al de handdoek in de ring willen gooien, gaan het niet redden bij ons. Dan ben je op mentaal vlak te licht.

15 augustus 2022 om 18:18

Wat een onzin. Seizoenen op de bank zitten is niet goed voor je ontwikkeling. Jong Ajax heeft hij wel gezien onder hand. Natuurlijk wist hij dit van te voren toen hij naar Ajax ging maar alsnog is speeltijd wel belangrijk.

Of er echt kansen liggen betwijfel ik. Hij is nu niet de nummer 1 en zal dat ook niet zo maar worden. Natuurlijk vertrekt hij dan na 1 slechte wedstrijd maar dat wil niet perse iets zeggen over zijn mentaliteit. Als hij nu de keuze heeft om bijvoorbeeld 30 wedstrijden voor Vitesse te spelen, dan is dat een keuze waar hij veel meer zekerheid heeft op speeltijd. Bij Ajax moet dat nog maar lukken.

15 augustus 2022 om 18:26

Hamsterlaar op Twitter - Gorter forceert een transfer door te gaan muiten en gym sessies over te slaan, wordt intern aangesproken op zijn gedrag en belt zijn zaakwaarnemer.

Oftewel hij stelt zich duidelijk onprofessioneel op en je kan niet stellen dat hij onterecht op de bank is gekomen na de voorbereiding. Een goede prof zou met de teleurstelling omgaan en zich terug knokken. Aan de andere kant niet erg als Gorter vertrekt. Ik krijg er wel een Scherpen gevoel bij en een topkeeper is het enige wat Ajax nog mist.

15 augustus 2022 om 18:40

Verandert de zaak natuurlijk wel als dit waar is. Maar kan hem ergens wel begrijpen dat hij speeltijd op eredivisie niveau wil(niet op zo'n manier natuurlijk). Achteraf gezien gewoon niet de beste overstap naar mijn mening. Hij had beter moeten weten, natuurlijk verdien je bij Ajax meer, maar een tussenstap was zeker niet onverstandig geweest voor zijn ontwikkeling. Als hij het daar goed had gedaan was een stap naar de top altijd nog mogelijk.

15 augustus 2022 om 18:49

Leek me niet zo snel een jongen die dit gedrag zou vertonen, zonde. Wat je zegt met betrekking tot het zijn van een echte prof vind ik wel heel kort door de bocht. Hij moet nu gewoon speelminuten maken en als keeper knok je je niet zomaar ineens in de ploeg als Pasveer gewoon fit blijft. Niemand die naar hem omkijkt als hij een jaar bankt en Pasveer het goed blijft doen. Dus ja, op zijn leeftijd moet je gewoon veel minuten maken en dat heeft hij bij Ajax 1 (door eigen toedoen) vee te weinig gedaan.

15 augustus 2022 om 18:59

Zoals gezegd heeft hij bij Ajax nu 2 oude keepers voor zich. Keepers die ook steeds vaker te maken hebben met blessures. Daarnaast zou ik verwachten dat als hij zich hierin vastbijt, hij in de beker zal keepen. Die twee dingen meegenomen zou ik nu juist blijven knokken voor mijn kans. Daarna kan je altijd nog naar Vitesse of zo mocht het niet zijn gelukt.

15 augustus 2022 om 19:04

@De Toekomst,

En wat als het nou niet lukt? Dan heeft hij een heel seizoen weggegooid. Jij weet daarnaast ook niet of hij in de beker mag keepen en trouwens wat voor een competitie is dat, meestal speel je een groot deel van de wedstrijden tegen amateurs of keuken kampioen divisie clubs. Leer je dus weinig van.

Je kan beter snel voor speeltijd gaan dan blijven wachtten naar mijn mening. Ik snap dat het voor Ajax wel vervelend is want die moeten op zoek naar een nieuwe keeper.

15 augustus 2022 om 19:39

Memphisdepay

Ze hadden gewoon eerder afscheid van elkaar moeten nemen. Vorig jaar hadden we een keepercrisis en vonden ze Gorter ook niet goed genoeg. Dan zou het voor iedereen duidelijk moeten zijn, omdat er ook geen onbetwiste nummer 1 topkeeper voorradig is in de selectie. Dan moet je dus een nieuwe keeper halen en moet er iemand weg. Ik vind dat ze gewoon te lang gewacht hebben.

15 augustus 2022 om 21:05

Tsja ik kan het hem niet kwalijk nemen als zijn concurrenten dichter tegen de 40 dan 30 aanzitten. Komt bij Ajax vandaan en er lagen zeker kansen voor hem. Mocht hij echt gaan muiten is dat natuurlijk niet goed te praten, maar ik neem nog wel mee dat we met een jongen van 21 te maken hebben die door een gigantisch dal is gegaan en het hele land over zich heen heeft gekregen.

Een jaar verhuren, eventueel zelfs 2 jaar, lijkt mij voor alle partijen de beste uitkomst. Ajax haalt een CL waardige keeper en wanneer Gorter het elders niet laat zien verkoop je hem.

15 augustus 2022 om 18:23

Op dit moment is Gorter ook niet het niveau dat Ajax moet willen aantikken. Inmiddels heeft hij al genoeg wedstrijden kunnen keepen in Jong Ajax, de voorbereiding en o.a. de Johan Cruijff schaal, waarin is gebleken dat hij alles behalve stabiliteit uitstraalt.

Als ik Ajax was zou ik uberhaupt kijken voor een keeper die wel die 2 á 3 ballen per wedstrijd er uit kan houden. Pasveer is mijn ogen na zijn blessure ook niet meer dezelfde keeper als dat die daarvoor was. Wellicht weer meer minuten op doen, maar dat is ook geen garantie.

15 augustus 2022 om 18:27

Die jongen wil spelen en dat getuigt juist van een goede mentaliteit. Bovendien is Schreuder een laffe trainer door hem na 1 slechte wedstrijd keihard te laten vallen terwijl hij de gehele voorbereiding prima stond te keepen.

15 augustus 2022 om 18:29

Stond helemaal niet prima te keepen. Zelfs de mensen die overtuigd waren van zijn kwaliteiten trokken zich terug na de voorbereiding.

15 augustus 2022 om 18:36

Hij keepte zeker niet prima. Hij viel alleen op in de eerste wedstrijd met flitsende reflexen. Alleen hij was voetballend en bij hoge ballen dramatisch. Daarnaast ook meer bezig met zichzelf dan zijn defensie. Hij heeft absoluut het talent, maar het slaat nergens op om hem boven Pasveer te zetten nu. Die heeft gewoon veel krediet.

15 augustus 2022 om 18:40

@de toekomst als het om een veldspeler ging was ik t helemaal met je eens, voor keepers is t natuurlijk een ander verhaal.

Stel dat hij een paar potjes in de beker mag keepen, al doet hij dat heel erg goed, dan is hij nog afhankelijk van een pasveer die t heel slecht moet doen

15 augustus 2022 om 19:03

Normaal ben ik het ook hier weer mee eens, maar nu heeft hij 2 hele oude concurrenten die steeds vaker last hebben van blessures. Ook is Ajax er bij twijfel zelf bij gebaat om juist voor Gorter te kiezen, om dat hij op de lange termijn waarde vertegenwoordigd. Ajax wil zelf ook graag dat Gorter een succes wordt. Dat zag je juist aan zijn basisplaats tegen PSV.

15 augustus 2022 om 18:43

Misschien heeft hij een beetje de zelfde mentaliteit als de Steek. Die zag dat hij zijn basis plaats niet terug kreeg en vroeg toen ook om een transfer. Hij zou die.jonge Gorter toch niet stiekem in zijn oor hebben gefluisterd...

15 augustus 2022 om 19:13

Ik denk dat Schreuder hem juist kapot heeft gemaakt. Direct slachtofferen na een slechte wedstrijd, ongelofelijk. Juist jonge keepers hebben langdurig vertrouwen nodig

15 augustus 2022 om 19:18

Zeker, ging vorig jaar ook goed met Drommel bijvoorbeeld. Hoe langer die het vertrouwen kreeg, hoe beter die ging keepen.

15 augustus 2022 om 19:16

Dit zijn allemaal domme aannames. Het is voor zo'n jongen beter om wekelijks te spelen. Die strijd kan hij later nog voeren.

15 augustus 2022 om 19:54

Ach als je na 1 wedstrijd keepen er meteen naast wordt gezet omdat je een foutje maakt en je opvolger (Pasveer) maakt ook een fout in een wedstrijd en nog steeds onder de lat staat omdat het dan niet de gevolgen had als bij hem zou ik ook eieren voor me geld kiezen. Dan krijg je dus geen eerlijke kans.verder in de voorbereiding keepte Gorter nl. prima

15 augustus 2022 om 20:13

Als hij te horen heeft gekregen dat hij 2de of zelfs 3de keeper wordt dan is het toch beter om verhuurt te worden om minuten te maken ?

15 augustus 2022 om 18:26

De Pasveer van vorig jaar was allesbehalve armoedig. Heeft niet voor niets een geweldig seizoen gedraaid tot aan zijn blessure. Dat die daarna niet meer het niveau heeft aangetikt als wat we van hem gewend zijn geraakt, is inderdaad een reden om een keeper aan te trekken die er wel staat (ook als dat geen 100% garantie).

Tevens ben ik ook van mening dat wanneer je zoveel investeert in de aanval en verdediging dat je ook wel de portemonnee moet trekken voor het slot op de deur.

Maar ja wie ben ik?

15 augustus 2022 om 18:32

Tegen Benfica twee cruciale fouten en dat is het podium waarop ik een keeper van Ajax beoordeel want in de Eredivisie hebben ze amper weerstand met hun selectie. Daarin hoeft een keeper niet vaak in actie te komen

15 augustus 2022 om 18:36

Dat is het podium waar je hem op afrekent omdat het je goed uitkomt. Verder kun je namelijk geen punt maken.

15 augustus 2022 om 18:39

Want hij kan er wat aan doen dat Haller de bal in eigen goal tikt terwijl hij hem anders eenvoudig kon oprapen? Als dat al blunders zijn.... Onana keepte trouwens in de thuiswedstrijd. Dat was ook een blunder, maar niet van Pasveer.

15 augustus 2022 om 18:42

Welke 2 fouten?

Hij heeft 1 wedstrijd gekeept van het tweeluik. Waarvan 1 goal kwam vanuit de voet van Haller en de 2-2 was ongelukkig, geen absolute blunder. Daar staat tegenover dat hij een geweldig seizoen heeft gedraaid in de CL groepsfase en in de Ed.

Beetje kort door de bocht dat je hem daar alleen op beoordeeld, maar dat is je goed recht.

15 augustus 2022 om 18:43

@Lunny Als je CL ambities hebt lijkt me dat wel zo logisch. Kampioen worden ze toch wel met twee vingers in de neus. Al zetten ze een paspop op goal. In de Eredivisie komt de tegenstander vaak niet eens de eigen helft af tegen Ajax dus dan hoeft Pasveer weinig tot niet in te grijpen

15 augustus 2022 om 18:45

@Schaduwspits Die eerste goal waar hij veel te laat naar de grond duikt en die tweede goal dat afstandsschot wat recht op hem afkwam en die hij verwerkte alsof het een hete aardappel was

15 augustus 2022 om 19:04

Weet je wat armoedig is Japie steeds hetzelfde roepen dat je al 40 x gepost hebt , heb jij nou nooit andere cd’s om af te spelen ? Pasveer had trouwens in de warming up zijn vinger gebroken

15 augustus 2022 om 19:11

Zoals al die mensen die het verdedigende falen van Martinez bij United 50 keer op Maguire willen afschuiven? Dan hoor ik je namelijk niet

15 augustus 2022 om 19:23

Die jongen heeft 2 wedstrijden gespeeld en serveert hem al af , man wacht eens af hoe hij zich verder ontwikkeld maar het is weer een ajax speler om op te hakken , de ligt cruciale fouten , de jong maakt zijn transferbedrag niet waar alsof dat het criterium is wanneer hou je er eens mee op man .

15 augustus 2022 om 19:33

Waarom is dat transferbedrag dan wel een criterium voor Maguire?

15 augustus 2022 om 20:11

Lol, Martinez speelt net een blauwe maandag bij Manchester United en jij wil doodleuk beweren dat er mensen 'a la Japie_Krekel' honderden keren exact hetzelfde gepost hebben in die afgelopen anderhalve week om de boel op Maguire af te schuiven?! Hahaha, jij leeft echt in een alternatieve werkelijkheid volgens mij man. Er is niemand op VZ die zo godsgruwelijk vaak in herhaling valt en er steeds dezelfde namen uit pikt om (ongefundeerde) kritiek op te uiten als jij. Echt, geen enkele gebruiker komt daar ook maar enigszins in de buurt.

15 augustus 2022 om 20:24

Kijk even naar die United topics. Maguire krijgt constant de schuld voor persoonlijke fouten van Martinez. Dat gaat echt helemaal nergens meer over. Ik ben hier juist degene die zijn kritiek altijd onderbouwd en ook wedstrijdsituaties of wedstrijden benoem om mijn punt helder over te brengen. Daarnaast ben ik ook vrij rechtlijnig. Ik ga niet kritisch zijn op een wisselvallige Pogba bijvoorbeeld om vervolgens niet net zo kritisch te zijn op een wisselvallige Frenkie. En ik ben net zo kritisch op een cruciale fout van De Ligt als op een cruciale fout van Maguire. En ik ben net zo kritisch op een blunder van Pasveer als op een blunder van Onana of Karius. Dat mensen dan alleen eruit pikken wat ik zeg over hun helden daar kan ik verder weinig aan doen

15 augustus 2022 om 21:08

Mwa, je denkt dat je rechtlijnig bent, maar ik zie het meer als soort overcompensatie. Je hebt gewoon enkele spelers en trainers die je uiterst kritisch beoordeelt en daarbij dik je het geregeld flink aan.. Zie hier boven je uitspraak dat Pasveer twee "cruciale blunders" maakt. Wordt door meerdere mensen keurig weerlegt; die eigen goal van Haller kun je namelijk onmogelijk een cruciale blunder noemen. Sterker nog: ook die 2-2 vind ik niet eens een dikke blunder ofzo. Een kiezelhard schot matig verwerkt, dat wel. Maar dat is toch geen grote blunder? Verder in diezelfde wedstrijd ook nog een drietal zeer knappe reddingen verricht. Ik zal niet zeggen dat Pasveer een dikke 8 scoorde die wedstrijd in Lissabon maar om te stellen dat hij "door twee cruciale blunders debet is aan uitschakeling" is wel weer het andere uiterste.. Een paar dagen geleden bijv. zag ik je nog stellen dat De Ligt bij zijn officieuze debuut voor Bayern debet was aan twee tegengoals met cruciale fouten terwijl hij slechts bij 1 tegengoal op het veld stond (en ook dat was geen gigantische fout m.i.). Het is allemaal wat overdreven vaak als het over De Ligt, Schmidt, De Jong of Van Geel gaat. Maar dat niet alleen, er zullen best mensen zijn die een fout van Martinez op Maguire afschuiven (al maakte Maguire ook zeker de nodige fouten tegen Brentford), of mensen die Pogba of Memphis onterecht te negatief beoordelen ofzo. Maar dat is niet steeds exact dezelfde persoon, dat zijn tientallen verschillende gebruikers. In het geval van jouw herhalende posts ben jij het steeds, dat is het verschil. Denk dat vrijwel alle actieve gebruikers op VZ wel kunnen beamen dat jij extreem veel in herhaling valt. En in sommige gevallen heb je heus wel een punt hoor, maar in veel gevallen is het ook echt wel overdreven. Althans, dat is hoe ik het ervaar. En ik ben denk ik niet de enige want zie regelmatig dergelijke reacties als de langspeelplaat weer eens op repeat staat Edit: fijn dat die witregels zo goed werken, altijd handig bij zo'n lang stuk. Mand!

15 augustus 2022 om 21:30

Dan maakte Onana ook geen blunder want die fout was niet erger dan de fout van Pasveer, toch waren de kritieken toen heel anders. Verder denk ik dat iedereen hier wel in herhaling valt. Ik zie zelden een forumlid hier vernieuwende dingen zeggen

15 augustus 2022 om 21:49

Ik vond de tegengoal in Amsterdam wel degelijk de grootste keepersfout van de drie tegengoals tegen Benfica eigenlijk. Dat was weliswaar een fout van zowel Alvarez die die gast nooit moet aantikken in die situatie (hoewel de vrije trap gewoon onterecht was overigens, maar je moet de scheids daar geen kans geven om een fout te maken), Timber die niet fatsoenlijk zijn duel aangaat en Onana die halfbakken uitkomt maar de bal niet heeft. Al met al vond ik dat Onana daar wel het meest te verwijten viel want als je van je lijn komt moet je zo'n bal hebben, en zulke ballen had hij normaal (lees: voor zijn schorsing) ook altijd gewoon overtuigend met de vuisten. Dat de kritiek in alle emotie daar heviger op is lijkt me niet zo gek want dat was de 0-1 in de return, niet gek lang voor tijd.

15 augustus 2022 om 18:45

@Japie
Inderdaad dat is zeer middelmatig voor een club als Ajax. Ik had toch echt gehoopt dat ze met een nieuwe keeper aan zouden komen dit seizoen. Zeker met het oog op de toekomst

Waarom is Stekelenburg nog bij Ajax belachelijk gewoon. Verleden seizoen veel gemist en nu weer. Twee keer in het doel en weer geblesseerd. Koopt een goede keeper die er gelijk staat. Heerlijk een dik salaris pakken en er niks voor presteren die Stekelenburg gauw verdiend.

15 augustus 2022 om 18:27

Omdat Stekelenburg nog op de loonlijst staat en tevens ligt er hoogstwaarschijnlijk ook een plan klaar om met hem verder te gaan na zijn carrieré als keeper. Dat hij niet het gewenste niveau is, is denk ik voor iedereen wel helder.

Mooi toch. Vorig jaar bij Jong al niet goed, nu puur en alleen mogen keepen omdat de concurrentie 2 keepers van bijna 40 bevat, allebei nog kloten met blessures in de voorbereiding, en Ajax wel moest kijken naar Gorter. Als je dan ook nog is matig keept en niet de concurrentie durft aan te gaan met Pasveer, ga dan maar weg. Misschien ruimte om nog wat te doen.

15 augustus 2022 om 18:28

Dat ze nog iets kunnen doen lijkt me wel een randvoorwaarde om m te laten gaan, anders heeft Ajax echt een probleem

15 augustus 2022 om 18:50

Gaat wel een hele dure worden als het om een nr. 1 keeper gaat. Het is al half augustus en niet veel clubs die nog makkelijk afstand doen van een keeper als de competitie al is begonnen.

15 augustus 2022 om 19:02

Ja zou kunnen maar dan moet je Gorter gewoon houden lijkt me

Tja hij schijnt intern nogal slecht gedrag te vertonen. Aard van het beestje is dus niet veranderd vergeleken met zijn eerste vertrek bij Ajax. Zeker een talentvolle keeper, maar nog niet beter dan Pasveer, ik had hem verhuurd maar denk dat hij verkocht wil worden. Benfica wilde hem in januari al, misschien komen ze wel terug.

15 augustus 2022 om 18:41

Dan komt hij in hetzelfde schuitje te zitten als bij Ajax want Vlachodimos gaat hij niet uit de basis spelen.

15 augustus 2022 om 18:44

Die loopt al een tijdje rond met een vertrekwens, vind het vrij bijzonder dat ie er nog zit. Hij mag van mij wel naar Amsterdam komen

Tsja Ajax het is niet zo moeilijk haal gewoon Alban Lafont. Talentvolle relatief jonge keeper met evaring. En zeker binnen 5 jaar de nummer een van Frankrijk zal zijn. En nu is hij nog betaalbaar voor Ajax. Hij zit nu bij Nantes dus ook voor hem zeker sportief een enorme upgrade en financieel hoeft hij er zeker niet op achteruit te gaan. Dusja deze kwestie hoeft niet zo moeilijk te zijn.

15 augustus 2022 om 18:33

Lijkt me idd een goede optie. Zag dat Leicester ook geïnteresseerd was dus beetje opschieten. Ook al gaat Gorter niet weg, heeft ajax alsnog wel een goed alternatief nodig als Pasveer geblesseerd is

Strik eromheen en weg ermee. Meerdere grote fouten tegen PSV en dan zo'n instelling als je op de bank beland? Ik zie Ajax hier wel 5 miljoen uitslepen. Daarna gwn de portomonee trekken en een goede vervanger halen die nog een aantal jaar de nummer 1 van ajax kan zijn. Het liefst iemand rond de 25 die lang meekan maar wel ervaring heeft op t hoogste niveau. Dan kan Pasveer vaste stand-in worden in de beker en als back up fungeren. Met steek als 3e achter de hand

Gorter lijkt zich ook wel erg makkelijk bij zijn passering neer te leggen. Zag juist wel meer dan ooit kansen voor hem met twee oude ervaren keepers erachter. Toch zou ik als ik Ajax was Gorter voor wat miljoenen verkopen. En dat bedrag + wat miljoenen van de reserves voor een keeper als Lafont, Vlachodimos of aan Trubin te besteden.

Lekker verhuren en hopen dat hij minder wild terug komt.

Het zou pas lullig zijn als Pasveer na zijn blessure niet de kans kreeg om terug te keren in de goal.
Dus heel raar als Gorter dacht dat hij eerste doelman zou zijn.
Wel tweede doelman. En aangezien Pasveer oud is en oude mannen, zeketr keepers hebben lang nodig om te herstellen is het niet slim van hem om te willen vertrekken.
Maar als hij dat wil, dan moet hij dat maar doen.
Bij de Eagles keepte hij natuurlijk met 8 tot 9 man vlak voor hem. Nu krijg je ineens een spits tegen over ja, dat is wan anders.
Misschien is hij gewoon bang, bang dat hij een keer in de goal moet en stel dat hij dan faalt. Vluchtgedrag heet dit.
Maar goed, ik ben al maanden hier aan het schrijven dat Ajax voorin keuze genoeg had en heeft, maar op de rechtsbackpositie niet en keeper niet. Nu is rechtsback ingevuld.
Haal maar een topper,.
Waar is Henderson gebleven

15 augustus 2022 om 19:32

Henderson is uitgeleend aan Nottingham Forest en doet het daar tot nu toe zeer goed, dat is allang geen optie meer.

15 augustus 2022 om 20:23

Tx, Jammer. Ik had hem hier graag gezien. Zou het vinden van een topkeeper zo lastig zijn? Als het zo is dan moeten ze wel heel heel kunnen verdienen aan een transfer

Wie zegt er nou weer dat Gorter zn plek verloor door zn matige optreden tegen PSV? Dat wordt hier de hele tijd gesuggereerd, maar zou het misschien kunnen dat Pasveer sowieso eerste keeper zou zijn en dat Gorter in de JC schaal mocht keepen omdat Pasveer nog op de weg terug was? Kap nou eens met dat subjectieve gedoe in die artikelen.

Verstandige keuze, hij heeft geen zin om een nieuwe Van Leer/scherpen/Kotarski te worden. Komt nog te kort.

1 slechte wedstrijd en weg plek. Komt omdat er een nieuwe trainer is die ook bang is voor vertrek na een paar slechte resultaten.. Kubus,Gorter en Schuurs zullen onder deze trainer nooit de volle 100% steun krijgen...punt.

Ajax moet maar ophouden met jonge ´talenten´ bij laagvliegers / middenmotors weghalen met het idee om te laten rijpen in Jong Ajax. Zivkovich, Schuurs, Pierie, Scherpen en nu deze Gorter: het was allemaal 10 keer niks.

15 augustus 2022 om 19:24

Ene kant ja, aan de andere kant, Schuurs gekocht voor 2 en verkoop je nu voor 13. Zullen niet allemaal wat opleveren natuurlijk maar is er wel flink winst mee te behalen.

15 augustus 2022 om 19:34

Frenkie de Jong heeft voor al die miskopen betaald en dan heeft Ajax er alsnog goed op verdiend.

Waar talenten vandaan komen is niet relevant, de kwaliteiten zijn wel belangrijk. Je kan je soms verkijken op de kwaliteiten van spelers, maar waar ze dan vandaan komen is niet zo relevant. Dus gewoon je ogen open houden en als er interessante spelers tussen lopen moet je ze binnenhalen. Of dat nu van laagvliegers, middenmotors of het buitenland is.

15 augustus 2022 om 19:48

De kwaliteiten zijn toch vaak ook wel verweven met de afkomst. Hoe veel voorbeelden hebben we nog nodig van leuke eredivisiespelers die mislukten in de top 3?

15 augustus 2022 om 20:24

Je veralgemeniseert iets wat wat niet zo simpel is. Ajax heeft Schöne en Cilessen opgehaald bij NEC en die zijn allebei door de voordeur vertrokken. Maakt dat dan een betere club om spelers bij op te pikken dan pak 'em beet Vitesse?

Nee, het hangt van de speler af. Nogmaals, Frenkie de Jong heeft exact zo'n traject doorlopen en is een succes gebleken. Dat alleen al toont aan dat je je ogen er niet voor moet sluiten.

Ervaring opdoen bij een subtopper lijkt zeker geen slecht idee. Alleen geen idee welke subtopper nu op Gorter zit te wachten.

Erger dan Schubert en Houwen kan niet, dus Gorter is welkom in Arnhem

Alles geloven wat er wordt geschreven is ook een vak apart. Gewoon lekker een jaartje KKD spelen met Jong. Af en toe een bekerwedstrijd met het eerste en volgend jaar eerste keeper worden.

Gewoon meewerken aan een vertrek, iemand met zo weinig topsportmentaliteit heb je niets aan bij Ajax. Vroeger of later zal er toch flink de portemonnee moeten worden getrokken voor een keeper want Pasveer gaat ook niet eeuwig mee en Stekelenburg had er beter mee kunnen stoppen afgelopen zomer.

Bij ajax krijgt een keeper nog minder de kans/vertrouwen dan een veldspeler die een fout maakt. Scherpen werd ook meteen afgeschreven, op deze manier maak je deze jongens kapot en krijg je nooit de top keeper die je wilt hebben. Zo’n jongen moet gewoon een seizoen de tijd krijgen en niet na 1 wedstrijd op de bank belanden. Wat een beleid…

15 augustus 2022 om 19:43

Schandalig eigenlijk. Terwijl Onana ook flink wat ketsters maakte en hij wel mocht blijven staan. Vd Sar was in zijn eerste wedstrijden ook niet feilloos. Om er maar eentje te noemen.

Of opstellen of verhuren. Hij doet echt niks onder van Pasveer en Steek. Als Ajax wil pieken in de CL moet je gewoon een keeper van top niveau hebben en die zijn onbetaalbaar. Of je moet een buitenkansje oppikken. Als er een vervanger van Gorter komt, moet je die wel beter zijn dan die andere 2, gewoon een potentiële nummer 1 halen. Die keeper van Fenerbahçe zijn ze al genoeg aan gelinkt de voorbije jaren.

15 augustus 2022 om 19:46

Gewoon het vertrouwen geven. Anders is dit de volgende talentvolle keeper die door de achterdeur verdwijnt.

Logisch natuurlijk van die jongen. Als jij binnengehaald wordt als jonge keeper en je krijgt te horen we hebben een keeper gehaald die 10 jaar 1ste keeper is en dan wordt je na 1 slechte wedstrijd uit het elftal gegooid logisch dat je weg wilt als je nooit een echte kans krijgt. Geef die jongen gewoon eens vertrouwen en een serieuze kans. Als hij na 10 wedstrijden nog steeds niet overtuigd kun je alsnog Pasveer optrommelen uit het bejaardentehuis

Ik vind het wel opvallend dat iedereen er maar vanuit gaat dat Gorter na 1 potje is geslachtofferd. Kan het niet gewoon zo zijn dat vooraf is gecommuniceerd dat Pasveer de eerste man is en Gorter bij blessure en de beker mag keepen bijvoorbeeld?

Gewoon Gorter verhuren zodat die jongen gaat spelen en Ajax moet dan proberen om een jaar Kepa te huren. Pasveer dan tweede keeper maken en je bent meteen van het keepersprobleem af en je kan een jaar kijken of Gorter volgend jaar goed genoeg is.

Gewoon verkopen. Is geen Ajax materiaal. Veel te onrustig en onbetrouwbaar. Een keeper moet stabiel zijn en rust uitstralen. Daarnaast goed kunnen coachen. Je moet niet bij elke bal moeten denken, gaat dit wel goed? En dat gevoel heb ik altijd bij Gorter. Zelfde als met Scherpen. Zelfde laken en pak. Dus beter voor Gorter om de deur bij Ajax achter zich dicht te trekken en zich realiseren dat hij veel beter moet gaan worden om wel in aanmerking te komen voor een vaste plaats onder de lat bij b.v. Ajax.

16 augustus 2022 om 00:12

Idd Pinko, ook nog een met zo'n grote bek en zogenaamde zelfverzekerde uitstraling. Hij dacht door zich op deze manier te profileren hij er wel zou komen. Faalde alleen hopeloos toen hij de kans kreeg. Wieberen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren