Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het Algemeen Dagblad weet wie naast Carlos Forbs mogen vertrekken bij Ajax

Laatste update:

Ajax verwacht dat er deze winter nog een keeper vertrekt uit Amsterdam, zo schrijft journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad. De Nederlandse recordkampioen lijkt daarbij vooral in te zetten op een uittocht van Gerónimo Rulli, al behoort een (tijdelijk) vertrek van Jay Gorter ook tot de opties.

Volgens Inan staat Ajax niet onwelwillend tegenover een vertrek van Carlos Forbs, die wordt gelinkt aan meerdere clubs uit de Premier League. “Forbs behoorde aanvankelijk nog niet tot de nieuwelingen die deze winter alweer mogen uitzien naar een nieuwe club, maar inmiddels staat de clubleiding open voor een huurdeal.”

Fabrizio Romano meldde dinsdagavond dat de negentienjarige buitenspeler ‘vergevorderde gesprekken’ voert met Nottingham Forest. Daarbij lijkt het te gaan om een huurdeal zonder optie tot koop. Forbs ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2028 vast. Inan ontkent de stellige berichtgeving van Romano. “Van verregaande onderhandelingen was dinsdagavond nog geen sprake.”

Rulli en Gorter
Verder weet Inan te melden dat Rulli en Gorter liever geen genoegen nemen met een rol als reservekeeper. Volgens de journalist hebben een aantal clubs interesse getoond in Rulli, maar dat werd verder nog niet concreet. De 31-jarige Argentijn beschikt bij Ajax over een contract tot medio 2026, met een eenzijdige cluboptie voor nog een seizoen.

Indien Rulli deze winter geen transfer kan maken, komt Gorter in aanmerking voor een vertrek bij Ajax. De 23-jarige doelman ligt eveneens tot medio 2026 vast in de Johan Cruijff ArenA. Gorter stond afgelopen zomer al op de nominatie voor een uitleenbeurt, maar bleef uiteindelijk toch toen Rulli geblesseerd raakte.

Waar Ajax het liefst definitief afscheid neemt van grootverdiener Rulli, kan Gorter zijn jeugdliefde ook tijdelijk achter zich laten. De marktwaarde van de Argentijnse wereldkampioen wordt door Transfermarkt getaxeerd op 8 miljoen euro, terwijl zijn jongere collega 2 miljoen euro waard zou zijn. De 22-jarige Diant Ramaj is beide doelverdedigers voorbijgestreefd.

Overbodige verdedigers
Tot slot komen Gaston Ávila en Jakov Medic ter sprake in het artikel van Inan. Waar Ajax eerder hoopte deze winter een oplossing te vinden voor het verdedigende duo, hebben de Amsterdammers die hoop inmiddels opgegeven. Ávila liep tijdens de training onlangs een zware kruisbandblessure op, terwijl Ajax niet verwacht dat er in de laatste week van de transferperiode nog een club komt voor Medic.

Welke doelman moet Ajax van de hand doen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou je Forbs verhuren zonder optie tot koop? Na Bergwijn en Berghuis komen spelers als Martha en Banel in zicht. Waar slaat dit op?

24 januari 2024 om 09:30

Martha? Die is toch wel echt te licht. Forbs heeft wel potentie hoor, die is pas 19. Nu nog een beetje blind paard maar dat was Suarez in t begin ook, en Antony ook. Ik vind 't überhaupt vreemd dat ze hem verhuren want zo ruim zit Ajax niet in de vleugelspelers en je hebt met zijn snelheid een extra wapen om in te zetten.

24 januari 2024 om 10:19

Uhm, Antony is nog steeds een blind paard? Heeft letterlijk geen enkele goede wedstrijd gespeeld voor Manu.ook bij Ajax was het niet geweldig.Suárez ook geen goed voorbeeld want daar voelde je aan alles dat hij het wel zou maken. Suárez is voor mij althans ook de laatste Ajacied geweest waarvan althans ik echt overtuigd was dat hij de wereldtop zou halen en geen enkele Ajacied heeft het sindsdien ook beter gedaan want Suárez heeft i.t.t Frenkie en De Ligt bijv nooit tot slechts paar weken aanpassingtijd nodig gehad. Om over Antony maar te zwijgen lol. Geweldenaar die Suárez. Laten we hopen dat Forbs tussen Antony en Suárez gaat zitten qua prestatie dan al heb je goud in handen. als hij meer als Antony wordt, wordt het huilen. Qua rendement dan

24 januari 2024 om 10:50

@maurootje, bij Ajax was rendement van Antony niet spectaculair hoog, maar hij was wel cruciaal in de spel dat Ajax speelt. Hij heeft een hele fijne versnelling en veel diepgang in zijn spel, en zijn dreiging was wel dermate hoog dat hij altijd 2 man mee trok waardoor er elders ruimte ontstond. Wat ook fijn was dat hij ijn staat was dit te combineren met een snelle spelverplaatsing naar waar de ruimte lag. Daar wist een Berghuis wel raad mee in het centrum bijvoorbeeld. Imo was het vertrek van Antony een van de belangrijkste redenen waarom het instortte bij Ajax na dat wervelende begin. Alle diepgang was opeens weg uit het spel. Als Ajax hem kan huren middels budgetruimte verhuur Forbs, zou dat topdeal zijn imo.

We krijgen bij Ajax dit pas weer een beetje terug sinds Van 't Schip Hlynsson is gaan opstellen, dat is een heel mager ventje, weinig duelkracht, schot is ok-ish, aan de bal vrij beperkt, maar is specifiek qua loopacties en de bijbehorende coaching (hoe anderen moeten lopen) zo'n beetje de meest intelligente speler van de ED imo. Ook veel slimmer nog dan een Til bijvoorbeeld. Die laatste heeft ook geweldige loopacties, maar die combineert dat niet met de coaching die Hlynsson wel heeft. Op andere vlakken zoals duelkracht, afwerken, koppen, etc. wel een veel volwassenere en betere speler uiteraard. Het inzien wat Hlynsson kan brengen, en hoe die anderen ook beter in hun spel laat komen, is imo het grote verschil ook tussen Van 't Schip en Steijn; die laatste zag dat soort dingen allemaal niet. Ik zelf ook pas nadat Van 't Schip het deed hoor, voor de duidelijkheid.

24 januari 2024 om 09:34

Ik snap dit ook niet. Het gaat vooralsnog moeizaam bij hem, maar hij heeft ook al wel laten zien dat hij iets kan. Op Godts na denk ik de beste jonge flankspeler die we hebben.
Maar aangezien Van ‘t Schip het ziet zitten in Martha, blijft dat een reserveoptie voor de voorhoede, neem ik aan.

24 januari 2024 om 09:49

Zolang ze zoals nu wekelijks een assist kunnen geven, vind ik het prima voor nu. Laat Ajax maar volgend seizoen een sterk elftal neerzetten. Het team heeft leiders nodig.

24 januari 2024 om 09:58

Eens Suarez 7. Ik zou Forbs alleen met verplichte optie tot koop verhuren. Indien je Forbs alleen gaat verhuren, dan loop je het risico dat je hem dadelijk geblesseerd terug krijgt. Buiten dat heb je inderdaad te weinig buitenspelers met snelheid en diepte. Als Forbs de ruimte krijgt is hij gevaarlijk genoeg met zijn snelheid. Zie het doelpunt tegen RKC. Ik begrijp hier dus niets van. Je haalt Fitz Jim terug, die niks heeft laten zien bij Excelsior, Martha voldoet voor geen meter, Salah Edine kan beter vertrekken en dan zou je Forbs gaan verhuren. Probeer eerst eens afscheid te nemen van de echt overbodige spelers, haal vervolgens een linksback en eigenlijk nog Willumsson voor meer power op het middenveld en probeer dan eerst eens derde te worden, voordat je Forbs gaat verhuren.

24 januari 2024 om 10:32

Bezuinigingen om het loon van Henderson te kunnen betalen

24 januari 2024 om 12:24

Ik denk dat je de juiste kant op denkt, maar ik denk dat ze salaris vrij willen maken voor een volgende aankoop/huur. Wellicht Eriksen?

24 januari 2024 om 11:05

@Suarez Ze hopen bij Ajax dat hij een paar assists en misschien een goal hier en daar op de counter maakt zodat er een PL ploegmakers aankomt kloppen en je hem nog met winst ook kan verkopen

24 januari 2024 om 11:41

Martha en speler in 1 zin, bijzonder. Die slappe hap kan beter focus leggen op een studie, heeft echt niks van een profvoetballer in zich.

24 januari 2024 om 12:59

Ja die kant gaan we weer op. Liever middelmatige eigen jeugd die niet goed genoeg zijn boven een aankoop die ook nog veel moet leren maar meer potentie heeft. Die ook nog eens geen fatsoenlijke kans op z’n eigen positie heeft gehad.

24 januari 2024 om 13:48

Is dit een grap? Martha en banel hou op zeg. Die kunnen niet eens potten breken in jong.

24 januari 2024 om 14:10

Een optie tot koop is alleen maar in het voordeel van de hurende club. Als verhurende club is het je nadeel. Je hebt namelijk altijd de optie om te verkopen. Alleen als je het in een contract opneemt dan zit daar een gelimiteerde prijs aan.

Ik heb de laatste dagen meer mensen zien klagen dat er geen optie tot koop bij zou zitten maar dat slaat nergens op.

Ajax zit al niet heel ruim in de vleugelspelers en dan mag Forbs ook nog vertrekken? Tenzij ze iemand anders op het oog hebben om de gelederen te versterken zou ik dat vanuit clubperspectief een hele vreemde transfer vinden.

Voor Forbs zelf is het natuurlijk wel goed. Als hij nu bij Ajax niet in de plannen voorkomt, kan hij beter maar elders zijn vlieguren maken. Leert hij wat van, en Ajax krijgt dan met een beetje geluk een betere speler terug.

24 januari 2024 om 10:25

Er zijn een aantal spelers die ik graag in Jong Ajax minuten zie maken, maar ik denk dat niet elke speler hier voor voelt. Gaaie doet het geloof ik wel, maar Forbs kennelijk niet. Dan kun je hem door verhuur minuten laten maken. Als hij het daar goed doet kun je hem misschien goed verkopen, of krijg je een betere speler terug. Ik verwacht dat Bergwijn wel vertrekt komende zomer....

Gewoon allebei laten gaan, je hebt Pasveer nog achter de hand. Ik denk dat Gorter en Rulli zoals gemeld geen genoegen nemen met een rol als reserve keeper. Dan kan je altijd nog in de zomer een keer een tweede keeper halen

24 januari 2024 om 09:37

Of gewoon Gorter ook de kans geven. Anders moet je voor een type pasveer gaan. Misschien heeft cillessen wel interesse om als 2e keeper terug te komen

24 januari 2024 om 09:56

Gorter heeft dit seizoen al genoeg kansen gehad. Gewogen en te licht bevonden.

24 januari 2024 om 10:45

Heeft mindere wedstrijden gespeeld, maar ook goede wedstrijden gespeeld en de laatste wedstrijden die hij keepte maakte hij eigenlijk geen fouten meer. Vind dat hij te snel afgeschreven wordt want heeft zeker potentie. Ramaj speelt ook niet foutloos, zie afgelopen zondag weer (maar ook tegen Marseille, laatste oefenwedstrijd, etc.). Maar nu zijn die fouten niet fataal in een beter draaiend team dan in het begin.

24 januari 2024 om 11:11

In de eredivisie zit er eigenlijk nooit gedachten achter het beleid rond keepers. Als je Gorter echt een optie vind als Ajax maak je hem geen tweede keeper, dan verhuur je m uit aan de subtop.

Maar van t schip vind gorter niks. Was Rulli niet geblesseerd geraakt had die helemaal geen kans gehad. Speelde alleen omdat Steijn niet op Ramaj zat te wachten.

Dan kan je hem beter van de hand doen

24 januari 2024 om 11:37

Gorter zou ook verhuurt worden maar toen raakte Rulli geblesseerd en maakte Steijn ineens Gorter eerste keeper.

Onder vna het Schip is Ramaj de eerste keeper dus kan Gorter gewoon verhuurt worden maar ja, welke club wil hem nu in de winter huren? En Rulli moet dan wel blijven, beide weg kan ook weer niet.

24 januari 2024 om 13:01

Gorter heeft z’n kansen nu wel gehad. Dramatisch

forbs uitlenen is zeker een optie, maar dan moet er een rechtsbuiten gehaald worden. een stand in voor de matige bergwijnj en berghuis is zeker nodig als je een gooi wilt doen op de 3e plaats. ik stel voor koop mattson voor een mooie prijs, hij kan op meerdere positites in gezet worden, en is natuurlijk in topvorm. presteert forbs goed, kan hij zichzelf gaan ontwikkelen, of hij kan makkelijk verkocht worden. je zou eventueel ook banel of misehou een kans kunnen geven ipv forbs. Rulli is overbodig geworden, kan je daar nu circa 10 miljoen voor krijgen moet je dat meteen doen. met ramaj. setford en pasveer hebben we voor dit seizoen genoeg keepers. een 2e keeper met mentaliteit is welkom volgend jaar.

24 januari 2024 om 09:27

ik moet er zelf wel bij zeggen, dat banel nog neit iets uitzonderlijks heeft kunnen laten zien, maar als hij vaker mag invallen en meetrainen met het 1e, kan hij zichzelf ook ontwikkelen tot een waardige selectiespeler.

Ik vind dat er echt wel bijzondere spelers tussen zitten. Ja, het zijn zeker geen onbetwiste basisspelers, maar het merendeel staat in de volgorde van wisselspelers toch behoorlijk hoog. Is dit een bezuinigingsronde om het salaris van Henderson te kunnen verantwoorden ?

24 januari 2024 om 11:02

@janssen, wat ik heb gelezen is dat ze nog meer willen halen, en daar budgetruimte voor willen creeeren.

Imo mag het lijstje nog wat wel wat groter gemaakt worden:
Bergwijn, Rulli, Gorter, Wijndal, Mikautadze, Salah-Eddine, Sanchez, Baas, Forbs, Medic, Avila en Taylor mogen wmb allemaal definitief vertrekken. Tahirovic mogen ze wmb dit window verhuren. Misehouy ook als die verlengd.

Wijndal, Mikautadze, Sanchez en Baas zijn al verhuurd, zou heel lekker zijn als Salah-Eddine, Rulli en Gorter dit window nog verkocht kunnen worden. En dan de rest in de zomer verkopen. Sanchez ligt op schema dat voor de verplichte koopoptie.

Dan zou dan budget creeren voor linksback (smal zou ik prima optie vinden), Babadi van PSV voor de 10 positie, spits voor Jong Ajax (rijkhoff), Een ervaren linksbuiten halen, en een diepgaande rechtsbuiten als Conceicao niet terug komt. Ik denk dat ze die optie gaan lichten helaas, die doet het nu erg goed daar, heeft inmiddels ook basisplaats.

24 januari 2024 om 11:34

Rulli moet je niet verkopen.

Ik zou Forbs gezien de dunne spoeling niet verhuren of verkopen momenteel. Er is achter Bergwijn en Berghuis bijzonder weinig kwaliteit aanwezig. Qua keeper zou ik Gorter verkopen, die heeft inmiddels voldoende aangetoond dat hij niet de kwaliteiten bezit om keeper bij Ajax te zijn.

Is dit artikel compleet?

Met de komst van Henderson en Fitz Jim, en blessures van Vos en Manssverk, kan Tahirovic toch ook het eerste beste vliegtuig pakken?!

24 januari 2024 om 13:02

Of zou tahirovic zich nu eindelijk een mogen richten op een positie waar hij wel tot z’n recht komt in plaats van meteen bij het grof vuil te zetten. Hij is geen 6… dat zal hij ook nooit worden

24 januari 2024 om 15:58



Natuurlijk niet. Tahirovic staat echt veel hoger in de pikorde dan Fitz Jim. Die is gewoon erbij gehaald voor als Henderson niet zou lukken. Blessures nog langer zouden duren en de
huidige middenvelders geschorst of geblesseerd zouden raken. Tahirovic stond na de winterstop ook gewoon 2 keer 90 minuten erin. Fitz hoeft niet eens een minuut in te vallen, Schip had zelfs nog 2 wissels over maar hij kwam er niet in. Over Mannsverk kan je niet eens zeggen of Schip of een andere trainer de voorkeur aan geeft

Had op meer namen gehoopt. Zo te zien gaat het nog even duren voordat de troep wordt opgeruimd.
Met deze selectie wordt je volgend jaar ook niet eens tweede.

24 januari 2024 om 11:41

Daar kan je niets van zeggen. Hoe de selectie ervoor staat met Henderson in de ploeg is afwachten.

Verder weet je niet wat er bij de concurentie gebeurt, als bij Feyenoord Gimenez, Wieffer, Geertruida en Hankco vertrekken, is het ook maar afwachten wat er voor terug komt.

24 januari 2024 om 13:03

Met deze selectie had van t schip als hij vanaf dag 1 de coach was gewoon bovenin meegedraaid. Van 18 naar 5. Met deze selectie!

Je hebt bergwijn, forbs, godts.

Bergwijn moet spelen.
Forbs ook dus banken is irritant of op rechtsbuiten ook niet helemaal top.
En godts moet dan ergens minuten sprokkelen?
+ nog enkele jeugdspelers die vechten voor de plek.

Als forbs zich goed ontwikkeld en wij doen v/d zomer bergwijn van de hand, heb je meteen een basis speler en jeugd erachter.


Vind het idee niet zo gek.

24 januari 2024 om 10:10

Aangezien je het idee niet zo gek vind. kan je mij uitleggen waarom je forbs wil verhuren als je op dit moment geen vervanger voor bergwijn en berghuis achter de hand hebt? godts is al tijden geblesseerd en forbs is eigenlijk de enige optie waarbij ik nog hoop heb. martha en banel is gewoon lood om oud ijzer die gaan het beide nooit halen bij Ajax 1.

Ik zou ook Sosa en Salah verkopen, Avila ook maar die is nu geblesseerd en zou dan Tagliafico halen, held in mijn ogen en kent het spelletje dus staat er gelijk.

Wat een beleid, het is echt triest. Wie ga je inderdaad opstellen? Martha? Banel? Dat niveau is niet best. Forbs is gewoon een hele bruikbare speler en met wat vertrouwen kan hij zeker meer een rol van betekenis spelen dan die twee jonkies.

Ik begrijp er helemaal niets van als Ajax hem (tijdelijk) weg laat gaan. Ik ben op dit moment absoluut nog niet overtuigd van Forbs. Zijn grote wapen zou zijn snelheid zijn maar daarentegen is zijn balbeheersing drama.

Omdat dit deels te trainen is (en ervaring opdoen) én omdat Ajax amper buitenspelers heeft, snap ik niet dat ze hem laten gaan. Maar hetzelfde verhaal geldt eigenlijk voor Conceicao die ze nu verhuurd hebben. Als je dun in de buitenspelers zit en je hebt niets beters tot je beschikking, hou ze dan aub dit seizoen nog in de selectie en ga van de zomer flink vernieuwen (en dan een keer in juni/juli in plaats van als de competitie al begonnen is).

Rulli verkopen
Gorter verhuren
Olij kopen
En intern een derde keeper doorschuiven...

Forbs weg
Manhoef halen

24 januari 2024 om 10:41

Wat moet je met Manhoef? Ook een speler voor de omschakeling die tekort komt voor Ajax.

Van mij hoeft Forbs niet weg, zeker niet op huurbasis. Prima invaller als Bergwijn en Berghuis weer niet thuis geven en Van Axel Dongen weer geblesseerd is. Als je hem kunt verkopen met winst is het prima en anders is het leuke bankspeler. Qua keepers kun je Rulli het beste verkopen omdat je daar tenminste geld voor kunt krijgen (en salarispost wegpoetsen) om te investeren in iemand als Tagliafico. Ik zou vooral proberen Medic, Salah Edinne en Sanchez te verkopen. Overigens, áls Forbs toch weg gaat kun je misschien Unuvar alvast terughalen.

Medic, die heeft echt precies 1x de bal goed geraakt, of niet?

24 januari 2024 om 13:03

Ja, dat was gelijk het hoogtepunt van zijn carrière.

Mijn eigen lijstje van spelers die mogen vertrekken bij Ajax: Bergwijn, Avila, Salah-Eddine, Gorter, Tahirovic, Medic en Rulli/Pasveer. Forbs zou ik persoonlijk zeker bij Ajax houden. Om hem nu te verhuren of verkopen vind ik net zo raar als dat ze bij PSV Vertessen van de hand willen doen.

24 januari 2024 om 11:19

Psv wil vertessen niet van de hand doen. De speler wil weg om meer te kunnen spelen..

24 januari 2024 om 15:47

Klopt. En PSV wil daar voor een schijntje aan meewerken.

Carlos Forbs vind ik een moeilijk geval. Het is allemaal vrij druistig, maar hij heeft iets. Vanwege zijn homegrown-status zou hij over een aantal jaar zomaar voor miljoenen kunnen vertrekken, maar wie weet wordt hij een Bandé en had je hem deze winterstop moeten vertrekken.

Ik neem aan dat ze al in een vergevorderd stadium zijn met een andere buitenspeler. Anders zou ik totaal niet begrijpen waarom je Forbs laat gaan. Voorin zit je al niet verlegen om aanvallers en naast Forbs, Berghuis en Bergwijn, heb je alleen nog Banel en van Axel-Dongen zitten. Banel heeft het gewenste niveau niet en van Axel-Dongen is super blessuregevoelig. Kortom, onbegrijpelijk om Forbs te verhuren zonder daarbij een vervanger aan te trekken.

Als je ziet hoe weinig vleugelspelers we nu eigenlijk hebben moet je je toch afvragen waarom Conceicao is verhuurd aan FC Porto. Ook daar is het geen basisspeler, maar hij maakt wel z'n minuten en is daar best productief in.
Forbs doet sommige basis dingen helemaal verkeerd, maar kan toch wel een speler eruit lopen en begon heel goed. Misschien een geval van moet nog groeien en zou dat juist bij Ajax goed kunnen doen. Daar zit echt nog wel wat in, begrijp niet dat je die naar Forrest stuurt als hij daar niet zeker minuten zal maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren