Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano bevestigt: man van 60 miljoen gaat Man United door achterdeur verlaten

Laatste update:

Anthony Martial gaat Manchester United na acht seizoenen dan toch echt de rug toekeren. Transfermarktexpert Fabrizio Romano schrijft maandag dat er geen twijfel over bestaat dat de aanvaller komende zomer vertrekt. Martial gaat weg als reserve, en met een marktwaardekeldering van liefst zestig procent. United betaalde in 2015 nog goud geld voor het toenmalige toptalent.

Hooggespannen waren de verwachtingen in september 2015. Toen besloot Man United – met Louis van Gaal als manager – zestig miljoen naar AS Monaco over te maken voor de destijds negentienjarige Martial.

De Fransman begon nog redelijk goed op Old Trafford. In zijn debuutseizoen werd hij clubtopscorer én verkozen tot Golden Boy.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vanaf seizoen twee gaat het echter met vallen en opstaan voor Martial. Hij wordt geteisterd door blessures, en zo niet, speelt zijn vorm hem wel parten.

Martial kende nog één topseizoen – het seizoen 2019/20 – maar glijdt steeds verder af. Dit seizoen kwam de rechtspoot mede door een liesblessure tot slechts dertien officiële duels en één goal.

Toch wilde Erik ten Hag nog in gesprek over een contractverlenging. Martial liet vorig seizoen namelijk bij tijd en wijle nog vleugjes van zijn klasse zien. Nu drukt Romano geruchten over een langer verblijf definitief de kop in. "Martial gaat Man United aan het eind van het seizoen verlaten. No doubts", aldus de transfermarktgoeroe op X.

Martial moet zijn keuze voor een vervolgclub nog wel maken. In elk geval zouden Fenerbahçe, Inter en West Ham United interesse hebben. De vraag is hoeveel Martial aan salaris verlangt. Momenteel strijkt de Frans international zo'n 150.000 pond (omgerekend 176.000 euro) per week op.

Zijn laatste duel zou Martial al gespeeld kunnen hebben. Hij is herstellende van een liesblessure, die hem sinds eind januari al aan de kant houdt. Sinds 2015 kwam Martial tot 317 officiële duels voor Manchester United. Daarin was hij negentig keer trefzeker en noteerde hij 48 assists. Martials marktwaarde daalde in die tijd van 25 naar 10 miljoen euro. Op zijn hoogtepunt (januari 2018) taxeerde Transfermarkt hem op een waarde van 65 miljoen.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was een hele leuke speler toen hij naar Manchester ging, helaas door o.a. blessures is het niks meer geworden. Hopelijk voor hem slaagt hij ergens anders, was altijd een leuke speler om naar te kijken.

15 april 2024 om 16:14

Die zal nergens meer slagen want hij is zelden fit. Het is wel mits fit een echte ajax spits.

15 april 2024 om 19:13

Mentaliteit ook, privé maakte hij vreemde keuzes en nam het niet serieus. Blessures waren redenen, maar ik las teveel dat hij mentaal geen top mentaliteit had. (Ik spreek Frans en las veel Franse artikels hierover)

Hier had iedereen toch wel wat meer van verwacht. Denk dat dit niet echt onkunde is van Unitd. Gewoon enorm veel pech gehad met blessures. Wel echt jammer, want zoals in de tekst staat heeft hij echt wel klasse. Helaas heeft hij dit veel te weinig laten zien.

15 april 2024 om 15:52

Tuurlijk verwacht je wat van iemand die destijds de Golden Boy trofee had gewonnen. Blessures zijn inderdaad de reden dat hij vooral niet is geslaagd. Ook omdat zijn blessures altijd wel lange blessures waren. Ook dit jaar heeft hij amper gespeeld.

15 april 2024 om 20:18

En toch vond ik het destijds veel te veel geld om get risico te nemen. Had echt nog niks laten zien op volwassen niveau. Op die leeftijd zegt talent niks. Er zijn er meer die zo goed waren en het niet gered hebben dan andersom.

Echt zo zonde dat deze jongen zo veel geblesseerd was. En heb ook altijd twijfels gehad bij zijn motivatie. Maar qua talent echt een topspeler.

Ik ben wel benieuwd waar zo'n speler nog terecht kan - ik bedoel, het is in principe een spits die technisch best aardig kan voetballen, maar niet erg snel is, weinig goals scoort, en moeite lijkt te hebben met de mentale druk van topvoetbal, en daar bovenop enorm blessuregevoelig is. In Spanje heeft hij bijzonder weinig indruk gemaakt dus La Liga clubs zullen niet in de rij staan, in Engeland zal ook niemand zijn vingers durven branden, misschien terug naar Frankrijk, weer naar AS Monaco?

15 april 2024 om 15:29

Heel Ligue 1 muv PSG zou hem wel willen hebben denk ik.
In Italie zullen ze ook wel in hun handen klappen met hem.
Vind het een typische Roma of Inter aankoop.

15 april 2024 om 18:09

Zou hem voor een laag salaris wel bij Inter willen zien eigenlijk. Sowieso doen veel ex-PL spelers het uitstekend in de Serie A. Fysiek is dat toch allemaal een paar tredes lager.

Echt heel jammer hoe het is gelopen met hem. Hij was onder van Gaal nog een van de weinige luchtpuntjes, hele goede voetballer was het.

15 april 2024 om 15:43

Was toch wel een chaotisch verhaal, die transfer in 2015. Martial werd op deadline day gekocht door het bestuur zonder dat de scouting afdeling, of Van Gaal (die er toen al een jaar zat ) hem uberhaupt op de radar had staan. Louis moest Martial zelf nog vragen wat zijn favoriete positie was. Louis had zijn aanvallers eigenlijk al klaarstaan (memphis, Rooney en Mata, met Januzaj en Lingard als backups), maar kreeg ineens Martial erbij.

Uiteindelijk waren Martial en Rashford (die er na de winterstop bijgehaald werd) nog wel de lichtpuntjes in een absoluut rampseizoen, waar United laatste werd in hun CL groep en top 4 misliepen.

Had natuurlijk al veel langer gemoeten. Dat ze nog zolang aan Martial vasthielden. Die kerel had in 2020 eigenlijk al moeten vertrekken. Was natuurlijk een veelbelovend talent en zeker toen hij de Golden Boy won in 2015. Maar ja kwam uiteindelijk helemaal niets van zijn potentie uit. Ook mede door veel langdurige blessures. Ook dit seizoen hebben we hem amper op het voetbalveld gezien. Ben benieuwd waar hij zijn loopbaan gaat vervolgen.

15 april 2024 om 16:14

Ik blijf het nog steeds absoluut hilarisch vinden dat Lukaku destijds forse kritiek had op de gebrekkige professionaliteit van Pogba, Martial en Lingard, en de tactische skills van Solskjaer, en dat het Manchester United bestuur concludeerde dat die vier absoluut moesten blijven. Als je naar hun vier desastreuze carrieres kijk sinds 2020, krijg ik toch wel enige waardering voor het inschattingsvermogen van onze Belgische vriend

15 april 2024 om 16:47

Nu je het zo zegt, had Lukaku echt compleet gelijk. Allemaal zijn ze aardig ontspoord hahaha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren