Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roma bezorgt Leverkusen frustrerende avond en bereikt opnieuw Europese finale

Laatste update:

AS Roma heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Europa League. De ploeg van trainer José Mourinho hield, ondanks een zeer dominant Bayer Leverkusen, op bezoek in de BayArena stand: 0-0. Dat was voldoende nadat het vorige week al in eigen huis met 1-0 had gewonnen. In de finale neemt Roma het op tegen de winnaar van het duel tussen Sevilla en Juventus, waar verlenging nodig is.

Roma-trainer Mourinho koos ervoor om afgelopen zondag tegen Bologna (0-0) veel spelers rust te geven. Tegen Leverkusen trad Roma echter weer aan met dezelfde elf namen als in het heenduel met Leverkusen. Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum moesten het daardoor opnieuw doen met een reserverol. Leverkusen begon met drie andere spelers ten opzichte van het heenduel: Odilon Kossounou, Robert Andrich (beide geblesseerd) en Adam Hložek (bank) ontbraken, waardoor Kerem Demirbay, Mitchel Bakker en Sardar Azmoun in de basis stonden. Ook Nederlander Jeremie Frimpong mocht het weer vanaf minuut één laten zien.

Leverkusen was de betere in de eerste helft, en kreeg de grootste kansen op de openingstreffer. De ploeg van Xabi Alonso kwam echter nauwelijks door de Romeinse defensie heen en poogde daarom vooral met afstandsschoten de ban te breken. Een doelpunt leverde dat niet op, want de pogingen van Demirbay en Azmoun werden gekeerd door Roma-goalie Rui Patrício. Het dichtst bij de 1-0 was de thuisploeg echter via Moussa Diaby, die de bal na een counter hard op de lat schoot. Het enige speldenprikje van Roma kwam van Lorenzo Pellegrini, die al vroeg in het duel ruim naast schoot.

Ook na de rust, met Wijnaldum inmiddels binnen te lijnen, was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Roma. Patrício kon opnieuw redding brengen op een schot van Demirbay, waarna Gianluca Mancini met een uitstekende ingreep kon voorkomen dat Azmoun de rebound benutte. Diezelfde Iraniër kwam even later net niet bij een voorzet van Diaby, maar kreeg tien minuten voor tijd de grootste kans. Zijn schot ging echter rakelings naast. Ook in de slotfase hield Roma stand, waardoor de tweede Europese finale op rij (na de Conference League vorig jaar) een feit is voor de Italianen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals altijd wint Mourinho met het smerigste anti voetbal. Verbazend hoe elke scheidsrechter er nog in trapt. Maar hij heeft ze allemaal in z'n broekzak en flikt het elke keer toch weer. Die zal aan het eind gewoon weer met de beker staan.

18 mei 2023 om 23:11

Hoezo smerig? Uiteindelijk draait het om het resultaat en hij weet dat maar al te goed. Geweldig dat ze door zijn. Roma won nooit prijzen, maar nu kunnen ze na de ECL ook de EL winnen. Mourinho heeft daar wat teweeg gebracht en hij is gewoon een topcoach blijkt maar weer.

18 mei 2023 om 23:17

Dat zeg ik toch? Rollen, zuigen, overtredingen uitlokken en vooral nooit voetballen maar de bal weg rossen. En toch pakt hij elke keer prijzen. na 95 jaar droogte heeft Roma een prijs en in ieder geval een finale op rij.
Mourinho is qua resultaat de absolute top van coaches. Maar ik win liever niks dan week in, week uit naar zijn hemeltergend saaie voetbal te moeten kijken.

18 mei 2023 om 23:26

Alleen als nederlands elftal het doet is het een onderdeel van het spel. Goed verhaal.

18 mei 2023 om 23:48

@thegunner030 Nee hoor, toen het Nederlandse elftal onder Frank de Boer en Van Gaal zo speelde vond ik het ook 3x niks. Volgens mij kan je dat met wat graven zelfs nog terug vinden op VZ

18 mei 2023 om 23:53

Een loser mentaliteit creã«er je als je kinderen vertelt dat meedoen belangrijk is dan winnen. In heel wat andere landen worden kinderen aangeleerd dat het resultaat heilig is en dat alles gedaan moet worden om te winnen. Dat is een groot verschil en vooral bij eindtoernooien zie je dat terug. Afgelopen WK speelde Nederland tegen Ecuador. Wij had de betere spelers, maar wij konden niet tippen aan de mentaliteit van de Ecuadorianen. Zij waren daardoor ook de betere ploeg en uiteindelijk mochten wij blij zijn met het gelijkspel.

19 mei 2023 om 00:23

Heb het niet specifiek over jou bananana, maar heel veel zegge alleen zulke dingen wanneer het in hun straatje past.

19 mei 2023 om 02:21

@UTR en met 'het resultaat is heilig ' en de 'alles moet gedaan worden om te winnen' mindset werk je corruptie, schijnheilig gedrag en valspelen in de hand waarbij vieze spelletjes gespeeld worden omdat winnen belangrijker is dan eerlijkheid en eer. Doe mij maar het Nederlands voetbal wat van eigen kracht, plezier en respect uitgaat, ipv die 'alles doen om te winnen want het resultaat wordt op een voetstuk gezet' mindset.

19 mei 2023 om 11:13

Hahahahahahahah heftig. Succes met je eer en nooit een prijs winnen. Hoe mourinho speelt is onderdeel van het voetbal.

18 mei 2023 om 23:52

Anti-voetbal? Ik heb van Roma genoten in de wedstrijden tegen Feyenoord. En nee, niet omdat het tegen Feyenoord was.

Het is wel duidelijk nu waar de Bundesliga staat t.o.v. de Serie A en uiteraard La Liga en Prem. Weer een italiaans team in de finale, forza! Nu nog Juve

18 mei 2023 om 23:08

Nouja lag niet zo zeer aan Leverkusen of Roma, maar aan Mourinho, die weet precies hoe je iemand moet uitschakelen. Maar inderdaad een ongekend successsn in Europa voor de mooie Italiaanse clubs! Fiorentina en juve nu nog bezig in de verlenging. In de 3 Europese finales kunnen er gewoon 4 vd 6 Italiaanse ploegen zijn, ongekend!

18 mei 2023 om 23:08

Je weet dat Sevilla voor staat toch?

18 mei 2023 om 23:14

Vorig jaar won een Duitse middenmoter nog de EL (eintracht), veel te makkelijk om nu te doen alsof de Bundesliga veel minder is dan Serie A op basis van één uitschakeling.

18 mei 2023 om 23:18

Competities zitten redelijk dichtbij elkaar qua Europese prestaties afgelopen 10 jaar als je naar de Uefa punten kijkt. Enige verschil is dat de Bundesliga met Bayern een absolute Europese topploeg heeft. De Serie A heeft dat niet (meer).

18 mei 2023 om 23:19

Idd en dat zelfs door Barca in de halve finale uit te schakelen

18 mei 2023 om 23:21

En dat is ook de reden dat er de laatste 10 jaar veel meer Duitse clubs in de knock-out fase van de CL waren dan Itlaiaanse. Zelfs zonder Bayern staan ze nog in het voordeel. Roma heeft het slim en tactisch gespeeld, maar het voetbal leek helemaal nergens op vandaag. Vond Frankfurt vorig jaar veel mooier spelen en ook met resultaat.

19 mei 2023 om 00:36

Dat is hoe mourinho het doet Europees. Uit niet verliezen en het thuis af willen maken. Dat zag je vandaag weer tegen leverkusen.

19 mei 2023 om 01:33

Italië gaat Duitsland inhalen dit jaar.

19 mei 2023 om 11:59

Klopt ze hebben in de EL en Confefence League meer punten gepakt de laatste 5 jaar. Helaas telt dat net zo zwaar als de CL.

19 mei 2023 om 17:22

Je vergeet erbij te vermelden dat dat ook de reden was dat de Bundesliga de Serie A had ingehaald. Eindelijk nemen ze dit toernooi serieus. Alhoewel het nergens op slaat dat dit even veel weegt als de CL.

Je kan over Mourinho zeggen wat je wil maar hij blijft maar prijzen pakken en dat met steeds beperkt budget. Beste trainer ooit.

18 mei 2023 om 23:13

Zeker onwijs knap maar ik vind niet dat Mourinho ook maar in de buurt komt van Ferguson.

18 mei 2023 om 23:16

Beperkt?? Laat me niet lachen😅

18 mei 2023 om 23:22

Beperkt budget?? 370 mlj aan spelerswaarde. Doe je huiswerk!

18 mei 2023 om 23:51

@davala79, hoe kom je aan 370 miljoen? Transfermarkt geeft 317 aan. Daarmee zijn er nog meer dan 30 teams die een hogere waarde hebben.

18 mei 2023 om 23:57

"Hij blijft maar prijzen pakken"

Hij heeft er welgeteld eentje gepakt sinds 2019, met AS Roma. En nu staat hij in de finale die zeker tegen een Sevilla niet binnen is.

19 mei 2023 om 00:07

Conference league. De ooit zo special one kan het niet meer in de CL doen en kan niet eens de top 4 in de serie A halen.

Tja was te verwachten zo'n pot... 0 kansen voor Roma... Ze moesten natuurlijk ook niet.
Maar het blijft anti voetbal ten top natuurlijk!

Wil niets meer horen over andere ploegen die wel eens op de counter spelen!

2 seizoenen Roma, 2 Europese finales! Hij flikt het weer! En dan moet je maar blijven lezen dat hij er niks meer van kan..

18 mei 2023 om 23:07

Haha precies dit. Dan zijn er mensen die zeggen dat zijn tacktiek verouderd is en niet meer mee kan.. alsjeblieft zeg. Ik hoop dat hij EL wint met Roma en dan naar PSG verhuist. Wie weet wat hij met PSG kan in de CL.

18 mei 2023 om 23:15

Dat zou een prachtige stap zijn, maar wellicht is er bij Roma ook wat mogelijk volgend seizoen.

18 mei 2023 om 23:12

De mensen die dat zeggen snappen er weinig van, Mourinho is een geweldige manager. Maar dat neemt niet weg dat hij zijn teams met regelmaat op een walgelijke manier laat voetballen.

18 mei 2023 om 23:17

Het is niet voor iedereen weggelegd om hier van te genieten, maar uiteindelijk flikt hij het toch weer.

19 mei 2023 om 00:18

Had liever gezien dat die nog relevant zou zijn in de CL. En dat zeg ik als iemand die hem vroeger bewonderde. CcL met Roma, EL met United, prima prestaties natuurlijk maar wel met de club met het grootste budget in dat toernooi.

19 mei 2023 om 04:47

Zat jij niet te kwijlen op City in de Champions League tegen Real Madrid? Die hebben ook 1,5 miljard in hun ploeg gepompt, maar daar ben je wen onder de indruk van. Raar

19 mei 2023 om 07:25

Zie jij geen verschil tussen City in de CL en de teams van Mourinho in de eCL en EL?

Dat Mourinho fans heeft snap ik best, maar dat die fans vaak niet inzien waarom een hoop mensen er geen zak aan vinden is echt een mysterie. Voor de neutrale fan is dit toch niet om aan te zien (ja smaken verschillen). Je hebt de meeste kwaliteit van alle teams in het toernooi en legt dit op de mat.

City heeft idd ook de meeste kwaliteit, maar die zorgen er dan ook voor dat de recordkampioen van de CL 12 keer kan overspelen in een kwartier voetbal en blazen ze als een bierteam van de mat.

19 mei 2023 om 08:58

Het waren ook mooie wedstrijden. Nog wel leuk om naar te kijken van Man City.

Uiteindelijk telt voor een coach alleen de prijzen en ik acht zijn kans groot dat Mourinho de EL wint. Hij heeft volgens mij ook nooit een finale verloren.

Maar dat hij een geweldige trainer is, vind ik overdreven. Laatste keren had hij ook niet geweldig gepresteerd in zijn vorige clubs.

Wat een smerig voetbal speelt Roma, echt ongelofelijk aan geergerd. Denk dat er in de 2de helft maar zo'n 20-25 minuten echt is gevoetbald. Die 8 minuten blessuretijd sloeg ook helemaal nergens op, er werd vaker op de grond gelegen dan daadwerkelijk gevoetbald. Ik hoop dat er in de toekomst in ieder geval zuiver speeltijd wordt ingevoerd voor de blessuretijd, want nogmaals, dit sloeg nergens op! Leverkusen verdiende meer en ik begrijp de frustatie van Alonso op het einde. Hopelijk pakt Juve of Sevilla hun keihard aan in de finale.

Je kan de finale zowat schriftelijk afdoen want finales en Mourinho valt niet tegen te winnen

18 mei 2023 om 23:07

Naja Sevilla en de Europa League finale is ook geen heel slechte combinatie.

Gadverdamme waar heb ik naar zitten te kijken zeg. Roma die totaal niet komt om te voetballen. Alleen maar tegenhouden en overtredingen uitlokken. Anti-voetbal ten top als je geen schot op doel hebt gehad. Jammer dat Leverkusen zichzelf niet heeft beloond. Verdiende dit zoveel meer dan Roma. Maar ja Mourinho flikt het wel weer om een Europese finale te halen.

Mooi voor Mou! Kan hij toch nog CL voetbal halen. En Tammy kan 3 verschillende Europese prijzen winnen in 3 jaar.

Het lijkt erop dat we een Finale gaan krijgen tussen Roma en Sevilla. Dat zou betekenen dat zowel Feyenoord als PSV uitgeschakeld zijn door de uiteindelijke finalisten. Die Mourinho trouwens wel echt een held, twee finales op een rij! En mocht hij de EL winnen dan is Roma ook nog eens verzekerd van CL volgend jaar.

18 mei 2023 om 23:43

En Fiorentina ook in de finale dus Twente ook uitgeschakeld door een finalist. Tel daar bij op dat AZ bijna finalist was en het NL voetbal doet het zo slecht nog niet

19 mei 2023 om 10:49

Vier Nederlandse teams uitgeschakeld door vier finalisten.

Op zijn Mourinho's. Ik ben niet zo'n fan van zijn hele doen en laten en manier van spelen maar respect dat hij toch weer in de finale staat.

Antivoetbal wint weer is. Getafe is er niks bij

Wat een smerige anti voetbal ploeg dit. Om van te kotsen. En trots dat ze zijn. Gadver 🤢

Terwijl je in Duitsland bent, blijf je hangen voor de gigantische Autotram Extra Grand. Met een lengte van meer dan 30 meter en een capaciteit om 256 passagiers te vervoeren, is dit de op een na grootste bus ter wereld en in Duitsland, na A.S. Roma.

Daje!!!

3 italiaanse winnaars van europese tournooien nog mogelijk

Jose Mourinho, Jose Mourinho, Jose Mourinho, Jose Mourinho....
Wat een prestatie weer. Twee keer achter elkaar een Europese finale gehaald met een ploeg die nooit eerder Eu finale heeft gespeeld. Hate him or love him, maar hij is een van de beste aller tijden.

19 mei 2023 om 01:58

Vooral 1 van de beste door zijn fanboys van clubs als Real en Inter. De man kan niet tot de top 3 gerekend worden door het belachelijk hoge anti-voetbalgehalte. Gefeliciteerd dat hij Roma, dat op moet passen dat het volgend jaar niet eens Europees speelt, naar de finale heeft gebracht.

Een van de beste coaches ooit in voetbal flikt het weer, de zoveelste finale uit zijn rijke carrière, respect voor José!

Dit was puur resultaatvoetbal, maar ze kunnen ook uit een ander vaatje tappen als het moet zoals tegen Feyenoord. 2 europese finales oprij met een clubs als Roma bewijst dat Mourinho nog steeds 1 van de beste coaches ter wereld is.

Mourinho vs Sevilla. Twee “koningen” op het gebied van Europese finales. Ben benieuwd

Genieten van de Nederlandse ziekte hoor. Iedereen die zit te zaniken dat het anti-voetbal is dat Roma speelt, walgelijk, smerig, noem alle bijvoeglijke naamwoorden maar op. Winnen is winnen, het enige dat telt in topsport. Als wij als Nederlanders een trainer hadden bij Oranje die maar 1% van Mourinho’s kwaliteiten had om spelers te motiveren, hadden we al lang prijzen gepakt. Maar wij focussen te veel op ‘de schoonheid’ en het feit dat het mooi verliezen beter is dan lelijk winnen. Tijd om een cultuur verandering te bewerkstelligen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren