Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roep om terugkeer 106-voudig international van Duitsland klinkt harder dan ooit

Laatste update:

In Duitsland klinkt de roep om een terugkeer van Toni Kroos als international harder dan ooit. De middenvelder van Real Madrid nam na het EK van 2020 afscheid bij de nationale ploeg, maar wordt node gemist. Antonio Rüdiger heeft zijn ploeggenoot er graag bij tijdens het Europees kampioenschap in eigen land.

Met het EK in eigen land voor de deur en de huidige sportieve crisis vreest men in Duitsland voor een fiasco. De ploeg van Julian Nagelsmann wist geen van de laatste drie interlands te winnen. Turkije en Oostenrijk bleken een maatje te groot, tegen Mexico werd gelijk gespeeld.

Door zijn terugkeer in eigen land - Kroos speelde dinsdag met Real Madrid op bezoek bij 1. FC Union Berlin - kwam een mogelijke terugkeer als international ook weer ter sprake. Rüdiger stak zijn voorkeur niet onder stoelen of banken.

"Ik vraag het hem elke dag!", aldus de mandekker tegen DAZN. "Een speler zoals hij, die nog op zo'n hoog niveau speelt, moet erbij zijn. Zo simpel is het. Zijn voetballende kwaliteiten zijn buitenaards. Alles wat hij doet, is heel indrukwekkend. Ik zie hem graag terugkeren bij de nationale ploeg."

Kroos gooit de deur naar een terugkeer niet bij voorbaat dicht. "Ik ben er zelf al lange tijd niet mee bezig geweest. Het overviel me daarom", reageerde de middenvelder op de woorden van zijn collega. "Hij heeft me aan het denken gezet. Maar ik kan hem dat antwoord vandaag nog niet geven."

Kroos debuteerde in maart 2010 in een oefeninterland tegen Argentinië. Hij werd vervolgens door Joachim Löw opgenomen in de selectie voor het WK 2010 en kwam in actie in de laatste groepswedstrijd, de kwartfinale, de halve finale en de troostfinale.

Kroos, destijds speler van Bayern München, groeide in de kwalificatiereeks voor het EK 2012 uit tot basisspeler van Duitsland en maakte deel uit van de selectie voor het toernooi. In 2014 won hij met Duitsland het WK.

Hij werd opgenomen in het Team van het Toernooi, wat twee jaar later ook gebeurde na het EK 2016. Op het WK 2018 was het hoogtepunt voor Kroos een beslissende vrije trap in de blessuretijd tegen Zweden (2-1) in de groepsfase, maar door een daaropvolgende nederlaag tegen Zuid-Korea overleefde die Mannschaft de groep niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die is er dus gewoon bij in de zomer.

15 december 2023 om 14:50

En maar goed ook. Evenals Muller en Hummels. Duitsland heeft echt geen beste tijd en een speler als Kroos dan niet kunnen gebruiken zou echt een doodzonde zijn. Direct de beste speler uit de selectie. Zou hem aanvoerder maken.

Denk dat dit voor beide partijen een goed idee is. Duitsland heeft kwaliteit en ervaring nodig, want die presteren op dit moment dramatisch.
Kroos kan zo een EK in eigen land spelen, zonder de hele wereld over te hoeven in de kwalificatie cyclus.

15 december 2023 om 14:25

Hij hoefde sowieso niet de hele wereld over voor de kwalificatiecyclus, omdat ze behalve automatisch gekwalificeerd te zijn bovendien alleen in Europa zouden hoeven spelen

15 december 2023 om 14:36

De wereld rond voor vriendschappelijke potjes dan. Snap wel dat je als Kroos zijnde niet zin hebt in potjes tegen Mexico en de VS wat wel de wereld rond is natuurlijk.
Daarnaast hadden ze natuurlijk wel de nations league, wat ook een soort kwalificatiepotjes zijn met een eigen prijs er aan verbonden.

15 december 2023 om 14:30

Het probleem bij Duitsland is op het middenveld niet kwaliteit of ervaring. Dat middenveld is de enige linie waar het er nog enigszins goed uitziet. Natuurlijk voegt een Kroos kwalitatief iets toe, maar je compenseert er de zwakke punten niet enigszins mee.

15 december 2023 om 18:03

Met kroos presteerden ze ook al dramatisch in 2018.

Na zijn afscheid na het EK van 2020 lijkt de ploeg hem meer dan ooit te missen. En eerlijk gezegd, ik snap het helemaal.

Toni Kroos, de German Sniper, toont nog steeds aan dat hij een van de allerbesten is. Zijn stempel op het veld is onmiskenbaar, en ik ben ervan overtuigd dat zijn aanwezigheid het Duitse elftal naar nieuwe hoogten kan tillen. Zijn recente statistieken spreken boekdelen en bevestigen zijn legendarische status, vooral als je kijkt naar zijn bijdragen aan Real Madrid.

Met 1 goal, 5 assists en een indrukwekkende pass completion rate van 94.4 in slechts 16 wedstrijden, waarvan hij in 10 als basis startte, bewijst Kroos opnieuw zijn klasse. Voor mij is hij niet alleen een Real Madrid-legende, maar ook een speler die het Duitse elftal nog altijd van immense waarde kan zijn.

Antonio Rã¼diger is niet de enige die Toni graag terugziet in het Duitse team, en ik sluit me volledig aan bij die wens. Laten we hopen dat de bondscoach dit ook ziet en Toni Kroos weer een plek geeft waar hij thuishoort: op het internationale podium, met die ongeã«venaarde precisie op het middenveld. :D

15 december 2023 om 14:28

Toen Kroos er was, werd Duitsland ook al steeds minder. Dit verval heeft weinig met het vertrek van Kroos te maken en hoewel Duitsland er wellicht beter op wordt, verandert zijn eventuele aanwezigheid niets aan de zwakheden binnen de Duitse selectie.

Ze hebben met Kimmich en Gundogan al jongens met overzicht, rust en passing. Je voegt dus vooral dezelfde kwaliteiten toe die ze al hadden. Kroos is een geweldige middenvelder, maar je gaat er de problemen niet enigszins mee verbloemen.

15 december 2023 om 14:41

Ik begrijp je punt over het verval van Duitsland en dat Kroos' vertrek misschien niet de enige factor is. Maar ik denk dat we niet moeten onderschatten wat hij op het veld brengt.

Natuurlijk hebben Kimmich en Gundogan geweldige kwaliteiten, maar Kroos voegt naar mijn mening toch iets unieks toe. Zijn ervaring, precisie en rust op het middenveld kunnen zeker een verschil maken.

Het is waar dat zijn terugkeer de diepgewortelde problemen niet volledig kunnen verbergen, maar ik geloof wel dat hij kan bijdragen aan een positieve verandering.

15 december 2023 om 16:08

@sirius

Gundo is meer een 8, en Kimmich is defensiever dan Kroos. Gundo en Kimich zijn vooral sterk in de korte passing, daar waar Kroos juist een meester is in de lange passing.

15 december 2023 om 16:11

@unbeliebeble

Precies man, Ik zie ook liever Kroos naast Kimmich vooral in een dubbele 6 rol. want Gundogan is veel meer een 8 en voegt aanvallend juist veel toe als middenvelder.

Alleen ik denk niet dat Kroos nog voor Duitsland wilt spelen. maar hoop het van wel natuurlijk en zal ook prachtig zijn.

15 december 2023 om 16:29

@Sirius Ben het wel met je eens ja. Ze hebben meer een echte CDM nodig naast Gundo en Kimmich. Het is mooi dit maar idd ze blijven zwakheden houden. Geen echte CDM hebben, geen topspits, zwakke backs e.d.

Uiteraard hoop ik ook dat deze fantastische speler te schitteren is tijdens het EK in eigen land, want je wilt natuurlijk altijd de beste spelers terugzien op een eindtoernooi. Wellicht kwam de beslssing om te stoppen na het EK 2020 bij het nationale team uit een emotionele vlaag, maar Kroos had ook aangegeven meer tijd voor zijn gezin te willen hebben, net als Luuk de Jong bij Nederland nu heeft gedaan bij Nederland, vanwege de overvolle speelkalender.

Ook heeft hij volgens mij nog een eigen academy waar ook vrij veel tijd in gaat zitten, maar dat weet ik niet 100% zeker. De wens blijft de vader van de gedachten in dit geval.

1 van de belangrijkste spelers uit de geschiedenis van Real Madrid. Antonio Kroos - absolute legende.

Zou mooi zijn om hem in eigen land nog een keer te zien schitteren op het EK.

in Rusland was Duitsland al slecht met Kroos in de basis. Nu 5 jaar later moet hij het alsnog verbeteren? zie ik niet gebeuren

Dit zal Duitsland echt een boost geven op het middenveld. een middenveld met Kroos-Kimmich in een dubbele 6 klinkt oprecht heerlijk en dan Musiala of Gundogan als nummer 10 Duitsland mist ook een speler die goed in een dubbele 6 kan spelen. Kroos lijkt mij veel idealer ipv Gundogan naast Kimmich.

16 december 2023 om 11:27

Goretzka?

16 december 2023 om 12:33

@footballcr7

Goretzka is het gewoon niet. en Duitsland speelt vaak met een dubbele pivot en eerlijk is eerlijk Goretzka is geen 6. maar veel meer een 8 of een 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren