Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rodgers zat aan de grond: ‘Ik dacht dat mijn trainersloopbaan erop zat’

Laatste update:

Op papier behoort Brendan Rodgers op dit moment tot de betere trainers in Engeland. De 41-jarige Noord-Ier doet het immers buitengewoon goed met Liverpool, dat tweede staat in de Premier League op slechts een punt van koploper Chelsea. Een paar jaar geleden zag de wereld er echter nog volkomen anders uit voor Rodgers. In december 2009 ontsloeg Reading hem als trainer en kwam hij nergens aan de bak in de voetballerij.

/

Rodgers zette in 2008 zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij Watford en verkaste na een jaar naar Reading. Ondanks een prima start bij die club werd hij op 16 december, na zes maanden in dienst te zijn geweest, op straat gezet. De club stond toen net boven de degradatiestreep in de Championship. “Mensen vragen mij wel eens: wat is je succesformule? En voor mij is het antwoord dan ‘falen’. Dat is waar je beter van wordt”, zegt Rodgers.

“Bij Reading voelde ik voor het eerst in mijn leven dat ik gefaald had. Ik had waarschijnlijk het script verkeerd gelezen, denkende dat ik drie jaar de tijd had. In werkelijkheid had ik maar twintig wedstrijden”, weet Rodgers nu. “Ik had toen een keuze: of ik zou in de vergetelheid raken als hoofd opleidingen of zo, wat ik al veertien jaar had gedaan. Of ik kon karakter tonen en doorzettingsvermogen en er weer voor gaan.”

/

Terwijl hij werkloos thuis zat overleed zijn moeder en was het drama compleet: Rodgers had geen voetbal om zich heen én verloor een zeer kostbaar familielid. De trainer bezocht Roberto Mancini bij Manchester City en bracht Steve McClaren, die toen trainer was van FC Twente, een bezoek. Dat gebeurde in aanloop naar de allesbeslissende wedstrijd tegen NAC Breda op de slotdag van het seizoen 2009/10. Hij had al geprobeerd sollicitatiegesprekken te krijgen, maar het draaide allemaal op niets uit: ook clubs in de League One wilden hem niet.

“Ik dacht dat mijn trainersloopbaan erop zat, voordat-ie goed en wel van start was gegaan”, erkent Rodgers nu in een interview met de Daily Mail. “Ik ging er vanuit dat ik een aantal jaren hulptrainer zou zijn bij Manchester City, voordat ik weer ergens mijn naam kon gaan proberen te vestigen. Maar op een dag pakte het allemaal goed uit. Ik zat in de McDonald’s met mijn kinderen toen Swansea City belde, die wilden graag met me praten. En later die week werd ik trainer van Swansea.”

/

Vanaf dat moment ging de zon weer schijnen voor Rodgers. In zijn eerste seizoen bij the Swans leidde hij de club naar de finale van de play-offs en daarin werd zijn oude club Reading met 4-2 geklopt: voor het eerst in de geschiedenis ging een club uit Wales naar de Premier League. En in het seizoen dat volgde was Swansea City zogenaamd degradatiekandidaat nummer één, maar de club eindigde wonderbaarlijk knap als elfde. Rodgers had toen al bijgetekend tot medio 2015.

Een maand later stelde Liverpool hem aan als opvolger van Kenny Dalglish, die twee weken eerder was weggegaan van Anfield. In het eerste seizoen onder Rodgers finishte de club als zevende en werd het voortijdig uitgeschakeld in de Europa League en FA Cup. Nu gaat het stukken beter en doet de club nog volop mee om de landstitel, zeven speelronden voor het einde. De laatste zeven competitieduels werden allemaal gewonnen en zondag wacht een ontmoeting met Tottenham Hotspur.

Ik denk dat Brendan Rodgers Liverpool prijzen gaat bezorgen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo hey, van zijn achtergrond sta ik wel even van te kijken. Het voetbalwereldje is ook keihard. Prachtig dat hij het nu eindelijk zo waar kan maken. Op naar het succes! YNWA Brendan!

29 maart 2014 om 09:38

Hij heeft het bij de Swans ook al waargemaakt.
Het is gewoon een goede trainer en gecharmeerd van de Hollandse school.

29 maart 2014 om 10:42

Hij laat Liverpool geweldig voetballen en benut alle kwaliteiten van zijn spelers. Hij liet Swansea als gezegd promoveren en het seizoen daarna deden ze het fantastisch.. Petje af hoor ben benieuwd hoe Liverpool zich zal ontwikkelen onder deze man

Ik voel een boek aankomen.. Derksen?

Het is je gegund, je laat de ploeg heel leuk voetbal spelen en je hebt ook een karakter en doorzettingsvermogen waar je 'u' tegen zegt.

Ik hoop dan ook echt dat Liverpool dan juist sterker zal worden komende transferperiode en net zoals vorige zomer voet bij stuk zal houden om de topspelers te behouden. Gerrard moet echt kampioen worden, voordat hij stopt met voetballen, dat hoort bij zo een geweldige voetballer.

29 maart 2014 om 10:47

Mooi gesproken.

Er was zelfs een moment dat alle Liverpool hem uitkotste en hem weg wilden hebben, maar door zijn karakter en doorzetting,s vermogen is het hem toch gelukt om Liverpool naar de top te brengen en ze aantrekkelijk aanvallend voetballen laten spelen.

29 maart 2014 om 09:01

Onzin de meeste wouden hem nog een jaar de kans geven om zijn eigen ploeg te bouwen. Hij heeft immers een 3 jaar de tijd om CL te halen van FSG. Hoe kom je op uitgekotst?

29 maart 2014 om 12:13

Inderdaad. Er waren inderdaad wel supporters die het niet in hem zagen zitten of niet om konden gaan met het feit dat hij de opvolger was van King Kenny, maar het merendeel wou hem meer dan één seizoen aan het werk zien.

Wat een geweldige trainer!
Hij haalt uit elke speler het allerbeste. Zijn tactiek past perfect bij de spekers. Liverpool is kwalitatief minder dan Arsenal, city en Chelea, maar ze doen het geweldig. Het is ook terecht dat Liverpool nog mee doet om de titel. Achterin is het zwak, maar de aanval is werelds en in topvorm kan t lukken

29 maart 2014 om 09:44

Liverpool is kwalitatief natuurlijk veel beter als Arsenal. Enige minpunt is de achterhoede van Liverpool maar die is bij jullie ook een gatenkaas.

29 maart 2014 om 10:16

Hmm.. Kwalitatief Liverpool veel beter? Vind onze Keeper en Aanval beter, maar Arsenal's middenveld en verdediging is dan weer beter dan die van ons. Mijn mening he...

29 maart 2014 om 11:31

Jullie hebben de Engelse Pirlo en Coutinho, in de breedte is Arsenal inderdaad sterker. Jullie zijn teveel afhankelijk van deze 2 op het middenveld.

29 maart 2014 om 12:00

Klopt, alleen is Gerrard niet de engelse Pirlo, gewoon Gerrard. Als Pirlo beter was geweest kon ik me daarin vinden.

31 maart 2014 om 13:03

Vind Pirlo ook niet beter eigenlijk. Geweldige trap, maar Gerrard is meer aanwezig.

31 maart 2014 om 13:06

Kwalitatief veel beter? Omdat je voor Spurs bent denk je dat?
Het middenveld en de verdediging zijn sws sterker dan die van Liverpool. Die afslachtingen tijdens topwedstrijden kwamen door het falen van Wenger die helemaal geen tactisch plan had en door het missen van een verdedigende middenvelder.

volgens mij basseert depay zijn mening op iets dat een enkele liverpool supporter hier op dit forum roept. Brendan heeft vanaf minuut 1 laten zien dat liverpool beter/goed ging spelen. De kansen vielen er vooral in de eerste seizoenshelft regelmatig naast, maar met sturridge en couthino als winterversterkingen kwam dat vanzelf beter. Liverpool is blijven groeien, en zal dat ook volgend seizoen weer doen. Laat de spurs maar komen, koud kunstje.

29 maart 2014 om 09:47

Ben bang dat we jullie alle hoeken van Anfield gaan laten zien.
Er lopen mogen een hoop mensen met poep in de broek rond in Liverpool ha ha

29 maart 2014 om 09:58

Hahaha thnx voor de smile op me face! Nu maar weer serieus gaan doen?

29 maart 2014 om 10:01

Jullie konden ons geen eens 1 hoek laten zien op WHL, Laat staan op Anfield ha.

29 maart 2014 om 10:25

Liverpool gaat remSpurren in jullie onderbroek achterlaten in deze vorm.

Maar toch leuk dat zelfvertrouwen haha

29 maart 2014 om 10:51

De mensen die met poep in hun broek in Liverpool rond lopen zijn de spurs fans.

29 maart 2014 om 12:12

Liverpool zal inderdaad wel bang worden voor die spits van 30 miljoen die evenveel doelpunten heeft gemaakt als Skrtel(en dat met penalty's)

29 maart 2014 om 13:10

Hij is een Spurs-fan, dus je weet het nooit of hij dit meent of niet.

29 maart 2014 om 13:50

Wij vallen altijd aan, dat is een eis op Whl. Daarom winnen we of gaan gigantisch op onze bek. Dat maakt niet uit wij zijn de Mighty Spurs, als we maar wel zo dicht mogelijk bij de Kop spelen.

Mooi dit! In brendan i trust!

Met 1 woord Respect voor deze beste man. Hij laat Liverpool attractieve voetbal spelen terwijl hiervoor Liverpool sinds ik voetbal volg en kijk altijd afwachtende/verdedigende spel speelde. Is een hele grote opgave om een reageervoetbal te veranderen in een doelpunten machine. Super goed gedaan Rodgers, ik kreeg al meer respect voor de beste man toen je hem aan het werk zag bij die doc: Beingliverpool. Ik hoop van harte dat ze kampioen worden. Voor de fantastische supporters voor Stevie G voor Suarez voor Rodgers en vele andere Come on Liverpool do it!!!!!

Wat een geweldige trainer is het ook!

Hele goede trainer. Wat hij laat zien is geweldig. Liverpool speelt naar mijn mening het leukste voetbal van de Premier League... En Liverpool is van ver gekomen...

Deze man heeft Swansea gemaakt wat het vandaag de dag is, en ik acht het ook verantwoordelijk voor de oplevingen van Sturridge en Suarez! Geweldige kerel, had alleen bij Swansea moeten blijven...maar goed, zo werk het niet..i know!

In mijn ogen één van de beste trainers in de PL. Als ik hem zo hoor praten begrijp ik waarom. Hij lijkt iemand te zijn die de kracht van "falen" inziet. Het leven gaat er niet om hoe vaak je valt. Het leven gaat er om hoe vaak je op staat (dhr. Mandela zijn uitspraak als ik het niet verkeerd heb).

Ik hoop dat hij nog lang bij Liverpool zal blijven. Echt een goede coach. Toekomstige bondscoach van Engeland!

Rodgers is waarschijnlijk een van de meest gedetailleerde trainers in het vak. Heeft overal bij mensen in de keuken gekeken om er wat van op te steken, wat je terugziet aan zijn bezoek aan Mcclaren bij FC Twente, waar de meeste Engelse trainers niet eens weten in welke competitie Twente speelt. Ik hoorde ook dat hij een document heeft afgegeven van 150 paginas aan de FSG waarin al zijn plannen staan hoe hij Liverpool aan de top wilt brengen, vanaf het eerste elftal tot hoe 8-jarigen moeten worden getraind bij Liverpool. Het is een verrassing dat Liverpool nu al zo goed meedoet om de titel, maar het is geen verrassing dat Rodgers zo'n succes is gebleken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren