Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robin van Persie slaat ‘heel mooi gebaar’ van Feyenoord af: ‘Ik doe het niet’

Laatste update:

Robin van Persie heeft het aanbod van Feyenoord om een afscheidswedstrijd voor hem te organiseren afgeslagen. De 35-jarige aanvaller kiest ervoor om tijdens de laatste competitiewedstrijd voor eigen publiek, op zondag 12 mei tegen ADO Den Haag, afscheid te nemen van de fans.

“Feyenoord heeft me een afscheidswedstrijd aangeboden. Hoewel ik dat een heel mooi gebaar vind, ga ik het niet doen”, zei Van Persie na de zege op AZ (2-1), in gesprek met het ANP. “Zoiets moet bij je passen.” De aanvaller heeft vrienden, familie, voormalige (jeugd-)trainers en tal van andere oude bekenden uitgenodigd voor het duel met ADO in De Kuip. 'Eerst die wedstrijd spelen en daarna ergens met z'n allen lekker dineren, dat is het idee.'

Omdat de KNVB de voorlaatste speelronde heeft verplaatst naar woensdag 15 mei, om zo Ajax meer rust te geven in het drukke programma met de bekerfinale en de halve finales in de Champions League, is het duel met ADO echter niet meer de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat is nu de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard geworden.

“Toen ik het programma er een paar weken geleden bij pakte, dacht ik: mooi, we eindigen thuis tegen ADO. Maar dat is nu veranderd. Ik heb daar een duidelijke mening over, maar die doet er niet toe. Het is toch al besloten”, zei Van Persie, die tegen AZ de winnende treffer maakte. “Ik ben blij dat we nu zo goed als zeker derde worden. Want op de play-offs zit niemand hier bij Feyenoord te wachten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bescheiden kerel toch. Prachtige carrière gehad en wijs geworden met de jaren. Voor andere spelers zou een afscheidswedstrijd niet uitbundig genoeg kunnen en hij bedankt ervoor, vind ik mooi om te zien. Ik ga geen lijstjes maken, maar voor mij is Van Persie één van de grootsten die we ooit hadden.

21 april 2019 om 07:45

Nu lijkt er inderdaad dat de oude generatie spelers is verdwenen. Veel respect voor Robin die goal in 2014 tegen Spanje blijft in me hart gegrift.

21 april 2019 om 08:58

Van de oude generatie komen voor mij nu toch RvP en vd Vaart boven drijven. Sympathieke jongens. Werdeb niet altijd zo gewaardeerd als bv Kuijt Sneijder en Robben, maar die drie vind ik echt egotrippers. Die houden wel van de aandacht en een flinke afscheidswedstrijd om zichzelf in het zonnetje te zetten.
Ik heb liever Rvp. Vaak verkeerd begrepen zowel op als buiten het veld. Maar echt top waar ik van hou. Super voetballer en geen poppenkst. Heerlijke kerel man!

We zullen je gaan missen op de velden Robin. Prachtige carrière gehad met nog mooiere goals. Je zal nooit worden vergeten

Dit hele laatste seizoen is eigenlijk één grote afscheidswedstrijd, voor mij toch een van de grootste spelers ooit in Nederland en een groot persoonlijkheid bovendien.

Beetje jammer alleen van de vraag mbt het verplaatsen van de ‘laatste’ speelronde. Iedereen weet toch inmiddels dat er geen andere oplossing was dan de hele speelronde te verplaatsen. KNVB regels zeggen dat de laatste 2 speelrondes alle wedstrijden tegelijk moet zijn, UEFA regels zeggen dat er minimaal 48 uur tussen opvolgende wedstrijden moet zitten. En 26 en 27 april waren geen optie vanwege andere festiviteiten.

Afijn, heerlijke speler met een uniek karakter.

21 april 2019 om 07:26

Voelde je jezelf geroepen om het nogmaals (voor de 10.000ste x) uit te leggen? Zo moe word men er onderhand van.

21 april 2019 om 11:53

Er zijn anders heel veel mensen die het niet begrijpen.

Fantastische speler. Kan nog wel een jaar mee. Afscheidswedstrijd heeft hij verdiend. Mooi dat hij het afwijst. Knap dat hij zo geworden is terwijl hij eigenlijk een naar arrogant ventje is/was.

Man wat ga ik deze held missen. Realilseerde me gisteren toen ik naar de Kuip ging dat dit de laatste keer is voor mij dat ik hem in echt ga zien (kan er de pot tegen ADO niet bij zijn). Heb toch heel veel mooie herinneringen aan die laatste anderhalf jaar over gehouden.

Even sieraad voor het voetbal! Niet alleen prachtige voetballer met memorabele acties en goals, maar ook een persoonlijkheid met een duidelijke mening en een goede uitstraling. We gaan hem missen als voetballer, maar in herinnering zie ik hem zweven tegen Spanje.

Het moet bij je passen.
Een afscheidswedstrijd waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat, kan je haast niet weigeren.

21 april 2019 om 11:17

Als je Robin een klein beetje gevolgd hebt weet je dat deze jongen al super veel doet voor goede doelen. Ik vind het erg mooi van Robin dat hij de wedstrijd weigert . Lekker met vrienden familie en oud collega's een hapje eten

Mooie gast en n mooie voetballer. Als ook supporters van de grote rivaal positief naar je kijken en over je praten, dan ben je n grote. Petje af!

Waarom wil hij het niet,ik vind het echt niet narcistisch ofzo,helemaal omdat de fans het hem gunnen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren