Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roberto Firmino laat Europa definitief achter zich voor lucratief avontuur

Laatste update:

Roberto Firmino mag zich definitief speler van Al-Ahli noemen. De Braziliaan komt transfervrij over van Liverpool en tekent voor drie seizoenen in Jeddah. De aanvaller wordt bij zijn nieuwe club ploeggenoot van onder meer Édouard Mendy, die afgelopen week de overstap maakte van Chelsea.

Dat Firmino aan de slag gaat bij Al-Ahli, mag geen verrassing heten. Eind juni maakte transfermarktexpert Fabrizio Romano al bekend dat de goedlachse Zuid-Amerikaan in verregaande onderhandelingen was met de club. Al-Ahli was in afwachting van de keuze van Firmino, maar verwachtte al dat hij voor een overstap naar Saudi-Arabië zou kiezen. Die vermoedens blijken nu te kloppen. De club heet hem middels een fraai filmpje welkom.

Eerder deze transferperiode was het nog even de vraag voor welke club Firmino zou kiezen. Vanwege zijn transfervrije status was de Braziliaan een aantrekkelijke optie voor meerdere clubs. Zo werd hij nog gelinkt aan Barcelona, maar de Catalanen pakten niet door. Ook Real Madrid werd genoemd. In de Spaanse hoofdstad zou hij de rol van tweede spits hebben moeten fungeren, maar de club koos uiteindelijk voor Joselu.

Bij de drievoudig kampioen van Saudi-Arabië wordt Firmino een teamgenoot van Bosschenaar Hicham Faik, die sinds afgelopen zomer voor de club speelt. Met Ryan Boudebouz heeft Al-Ahli een andere bekende naam onder contract staan. De Franse Algerijn maakte in Europa furore bij Montpellier, Real Betis en Celta de Vigo. Firmino moet voor de spitspositie de concurrentiestrijd aangaan met landgenoot Marcão.

Firmino speelde sinds juli 2015 voor Liverpool. In totaal kwam de rechtspoot in 362 officiële wedstrijden in actie voor de Engelse grootmacht, waarin hij goed was voor 111 doelpunten en 79 assists. Firmino had een belangrijke rol in het seizoen 2018/19, toen Liverpool beslag wist te leggen op de Champions League. Nu wordt hij de volgende topspeler die de Premier League verlaat voor een exorbitant contract in de Saudi Pro League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat hij verloren gaat en zijn heil gezocht heeft in een club buiten europa. Had voetballend gezien voor veel clubs een toegevoegde waarde kunnen zijn. Echter gun ik hem het financiele succes wel. Deze jonge komt niet uit een welvarende familie en met deze stap zullen zelfs zijn kleinkinderen geen armoede kennen. Ondanks dat hij nog veel had kunnen betekenen en ik hem graag bij een Ac Milan, Dortmund of At Madrid gezien had is het hem gegund.

Jammer, kreeg altijd een glimlach op me gezicht als ik deze klasbak zag spelen. Laatste seizoen minder belangrijk geweest voor Liverpool maar vond LFC nog steeds beter spelen wanneer hij in de spits stond dan wanneer die op de bank zat.

Eigenlijk wordt het kaf wel prettig van het koren gescheiden door die gekkigheid in Saudi-Arabië. Laat ze maar lekker gaan joh, wordt het Europese voetbal echt niet per definitie minder van.

5 juli 2023 om 00:07

Het zal je verbazen als ze straks Mbappe nog weten te strikken met een miljarden contract.

5 juli 2023 om 00:14

En geef hem ongelijk, lekker cashen.

5 juli 2023 om 00:23

Zou het prima vinden.

5 juli 2023 om 03:00

Lekker gaan, zal hem geen seconde missen. En wedstrijden kijken zal ik ook niet doen. Los van het regime. Dit soort spelers en voetbal is de link met de realiteit volkomen kwijt. Al neem ik het de spelers niet kwalijk dat ze voor zoveel geld zwichten. Toch boeit het me dan niet meer.

5 juli 2023 om 07:16

Ja want hij casht nu natuurlijk niet lekker

5 juli 2023 om 00:16

Voor een groot deel zijn het inderdaad uitgespeelde veteranen die geen topclub in Europa meer konden vinden, maar er zitten ook spelers als Brozovic bij die nu op hun top zitten, wat natuurlijk wel zonde is.

5 juli 2023 om 07:46

MyVision bedoelt volgens mij dat de mensen die hier voor het geld zwichten (en niet voor de sport en mensenrechten), gemist worden als kiespijn. Zo denk ik er ook over. Ieder zijn keuze natuurlijk, maar dit soort "type speler" kan je inderdaad prima missen.

5 juli 2023 om 15:32

Haha iemand die in armoede is opgegroeid en nu ervoor kan zorgen dat zijn kleinkinderen geen honger zullen kennen is een type speler die je kan missen. Hou op zeg, we hebben dit soort spelers juist nodig omdat tegenwoordig de jeugd als robots in jeugdopleidingen gezet worden waarbij de creativiteit enorm wordt ingeperkt.

Het is hem van harte gegund, wat jammer zeg dat voetbal zo verziekt is met discussies over mensenrechten.

5 juli 2023 om 07:06

Man wat lul je allemaal man , alsof de Europese voetbal veter is zonder deze soort spelers man. Die man verdien het om nu naar de zandbak te gaan het is hem gegund.

Het houdt maar niet op… het lijkt wel of we letterlijk elke dag een grote naam richting SA zien vertrekken!

5 juli 2023 om 08:09

Valt reuze mee. Misschien de 4e “grote naam” tot dusver.

5 juli 2023 om 08:28

Benzema, Firmino, Kanté en Vurnon Anita?

5 juli 2023 om 10:08

Valt toch best mee?

Een 36-jarige Benzema (die dit seizoen toch minder begon te worden), een 31-jarige Firmino die vooral bankzitter was bij Liverpool, een 26-jarige Neves van PL middenmotor Wolves, 31 jarige Mendy die bankzitter was bij Chelsea, 24 jarige Jota van Celtic, 32 jarige Kante die al 2 jaar nauwelijks fit is, 32 jarige Koulibaly die bij Chelsea bankzitter was,...

De enige uitzondering vind ik Brozovic. De rest zijn ofwel subtoppers (neves, Jota) ofwel 30 spelers die hun beste jaren echt wel al gehad hebben.

Het is (voorlopig) nou niet zo dat ze topspelers in hun prime weten aan te trekken.

Eerder al Adam Maher binnengehaald als echte wereldster!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren