Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

RKC-doelman Vaessen is vanaf juni international en mag hopen op WK-deelname

Laatste update:

Etienne Vaessen is vanaf juni international van Suriname, zo vertelt de doelman van RKC Waalwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. Onlangs belde bondscoach Stanley Menzo de doelman met de vraag of hij geïnteresseerd is in een interlandcarrière en nu heeft Vaessen het besluit genomen om zich aan te sluiten bij de nationale ploeg.

Het debuut van Vaessen is alleen nog afhankelijk van het afronden van enkele formaliteiten, en daarna kan die keeper officieel opgeroepen worden voor de komende interlands in juni. Suriname begint over twee maanden aan de WK-kwalificatiereeks.

“Mijn opa is geboren in Paramaribo, mijn vader is half Surinaams. Ik dus een kwart, dat is het minimale wat nodig is, wil je voor Suriname uit kunnen komen", legt Vaessen uit in gesprek met de krant.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik heb hier een paar jaar geleden al eens over nagedacht, maar mijn toenmalige zaakwaarnemer zei dat het veel gedoe was met uitzoeken van de stamboom.”

“Toen heb ik het even gelaten. Maar nu kwamen Henk Fraser en Iwan Redan (beiden van Surinaamse afkomst, red.) naar me toe met de vraag of ik ervoor open zou staan.”

“Mijn vaders achternaam is Burnet, mijn moeder heet Vaessen. Mijn vader werkte in het buitenland en heeft mij destijds niet erkend. Mijn moeder vond het in Nederland ook beter voor mij om Vaessen te heten, zo werkte dat toen. Mijn ouders zijn gescheiden, ik heb wel halfbroers die Burnet met hun achternaam heten.”

In Suriname zijn ze net zo enthousiast over de mogelijke komst van Vaessen als andersom. “Menzo belde me op en zei: 'ik wist niet wat ik las'. Hij wil me er direct in juni al bij hebben. Ik ben niet in beeld bij Oranje en zelfs al zou dat gebeuren, zou ik misschien derde of vierde keeper zijn. In Suriname kan ik eerste doelman worden”, aldus Vaessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

mooi avontuur voor dit kaliber spelers.
ik heb het ook al vaker gezegd, doordat canada/usa/mexico het organiseren in 2026 hebben de mindere landen in concacaf een grotere kans een keer een wk mee te maken.
3 directe plekken beschikbaar, twee daarvan waar ik costa rica en jamaica bijna 100 kans geef om die te pakken. het derde directe ticket is een minder uit gemaakte zaak, honduras, el salvador en haiti zijn best gelijkwaardig aan elkaar.
naast de 3 directe plekken zijn er ook 2 play-off plekken

En dan daarachter komen suriname, curacao, trinidad en guatemala...
maar goed, als suriname en curacao wat eredivisie spelers op kunnen trommelen zou dat geweldig zijn voor hun kansen om een WK te halen.

1 april 2024 om 20:41

Volgens mij vergeet je Panama. Doen niet onder voor Costa Rica en Jamaica en zijn een stuk beter dan Honduras etc.

Hoop dat Suriname het een keer lukt om het WK te halen. Zou geweldig zijn en een ongekende stunt. Zelfde uiteraard voor Curacao. Suriname is altijd al een slapende reus genoemd. Al het talent is in Oranje terecht gekomen in het verleden. Nu nog steeds.

1 april 2024 om 20:51

Mooi voor Etienne! Meen ook ooit eens vernomen te hebben dat Mitchell te Vrede ook Surinaamse roots zou hebben. Het was in de eredivsie geen topper, maar je zou toch verwachten dat die ook in beeld is.

1 april 2024 om 20:54

Sterker nog, die speelt al een flink aantal maanden voor Natio

Al die landjes worden een risico voor clubs. Het levert niks op, ze halen nooit wat, ze zijn tijden weg en risico op blessures en overbelasting is groot. Ik zou ‘internationals’ van mini staatjes nooit halen. Zo’n Haye die ff naar Indonesië heen en weer gaat… en dat meerdere keren per jaar? Nooit doen. Geldt ook voor Suriname, Curaçao en weetikveel welke landjes nog meer in de stambomen duiken.. leuk voor ze maar dan moeten die landjes salaris ook maar overnemen

1 april 2024 om 21:38

Juist zouden de toplanden salaris moeten overnemen, als er iemand wat moet overnemen. Topspelers bij toplanden spelen om de 3 dagen een wedstrijd. De Haye en Vaessen van deze wereld spelen 1 wedstrijd.
Spelen voor een land is een eer en voetbal is er voor elk land. Ook de kleintjes.

1 april 2024 om 21:49

Ja maar ze zijn er nauwelijks geweest en ze spreken de taal niet? Beetje onzin allemaal. Als club zou ik er niet aan beginnen dat bedoel ik. Spelers moeten t zelf willen

1 april 2024 om 22:51

Dan mag je dus ook geen spelers uit Japan, Zuid Korea, Argentinië, Brazilië en eigenlijk ook niet Usa, Zuid-Afrika mogen halen? Want dat is ook een aardig eindje. En oh nee ze hebben ook de africa cup en de Azië cup.. Dan beter Noorwegen, Ierland, Luxemburg, Griekenland. Want die spelen niet op eindtoernooien en zijn ook veel beter.

Mijn moeder vond het beter voor mij om in Nederland Vaessen te heten, zo werkte dat toen. Besef deze zin even

1 april 2024 om 23:10

Werkt volgens mij nu nog steeds zo.

Hahn is nu 1e keeper meen ik, die kan hij vast wel uit de basis spelen. Geweldig mooi land, hoop dat Vaessen punten gaat pakken voor Su!

Dit heeft toch niks meer met interlandvoetbal te maken? Alle gevoel is dan toch compleet afwezig. Suriname wordt dan een soort vreemdelingenlegioen met allemaal spelers die 8 generaties verderop eens een verdwaalde opa hadden die toevallig op vakantie was in het betreffende land.

Ook dat eeuwige getrek aan spelers. Gewoon lekker kiezen waar je gevoel ligt.. ben je dan goed genoeg dan heb je geluk, anders heb je gewoon pech. Om dan een deurtje verder voor een interlandcarriere te kiezen omdat het niveau daar 5x zo laag is heeft toch wel iets ultiem droevig. Alsof je bij de plaatselijke hoge amateurvereniging niet in het 1ste kunt en dan maar bij FC Balophetdak gaat spelen om maar te kunnen zeggen dat je in het 1ste zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren