Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rik Elfrink: ‘Roger Schmidt verloor na afloop de realiteit uit het oog’

Laatste update:

Roger Schmidt verloor na afloop van Real Sociedad - PSV (3-0) 'de realiteit uit het oog', vindt journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De clubwatcher zet vraagtekens bij de opmerking van Schmidt dat PSV 'de controle' over de wedstrijd had. In Estadio Anoeta koos PSV voor een offensieve speelwijze, ondanks dat een gelijkspel genoeg was om door te gaan in de Europa League. Daarmee liep PSV in het mes van de nummer vijf van LaLiga.

"Na afloop van het duel met Real Sociedad verloor Schmidt de realiteit uit het oog door te stellen dat zijn ploeg controle over de wedstrijd had en niet de mindere van de Spanjaarden was. Volgens Schmidt was Sociedad 'niet beter' dan PSV, maar maakte de thuisploeg goed gebruik van de fouten van PSV. "We hadden controle over de wedstrijd en veel balbezit", zei de oefenmeester. Hij verdedigde zijn speelwijze en sprak van een 'logische' aanpak. "Wij geloven in onszelf en controleerden de wedstrijd ook met onze pressing. Alleen hadden we vanuit het het balbezit meer in de zestien van de tegenstander moeten creëren."

"We spelen dit voetbal omdat onze stijl actief is en ik geloof dat dit de goede aanpak is en niet dat negentig minuten verdedigen baat. Dat is niet de beste stijl voor ons", stelde Schmidt. "Ik hou hiervan en accepteer dat het soms ongelukkig uitpakt en niet alles lukt. Individuele fouten hebben niets met de aanpak te maken." Volgens Elfrink was er echter sprake van een 'schijnoverwicht' van PSV. "PSV is niet weggespeeld, maar wel weggecounterd en creëerde ondanks het vele balbezit vrijwel niets. Een aardig schot van Philipp Mwene en een fraaie uithaal van Armindo Bruma waren de vruchten van de aanvalsdrift, waar Sociedad nogal wat extra wapenfeiten kon noteren."

Elfrink kan zich vinden in het oordeel van Schmidt dat de nederlaag deels te wijten is aan gemaakte fouten. Schmidt zei dat PSV 'niet goed' stond voorafgaand aan de 1-0, die voortkwam uit een penalty, wees op 'het enige' balverlies van Érick Gutiérrez voorafgaand aan de 2-0 en concludeerde dat PSV na de rode kaart van Ibrahim Sangaré kansloos was. "Wat de coach wel aan te rekenen valt, is dat hij zijn ploeg niet tot meer rust en beheersing maande op het moment dat het nog 0-0 stond", vindt Elfrink. "Wat was voor PSV überhaupt de reden om volop de aanval te zoeken, in de wetenschap dat een punt voldoende was? De ploeg nam grote risico's in het aanvalsspel, wetende dat Sociedad loerde op de counter."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zagen aan zijn stoelpoten is begonnen.@Japie kom er maar bij. Wat vind je van Schmidt?

9 december 2021 om 23:39

Van mij hoeft Schmidt zeker niet weg en ik heb nog steeds vertrouwen in hem, maar dit soort reacties zijn natuurlijk volkomen logisch als je na een 3-0 nederlaag waarin je amper kansen hebt gecreerd gaat zeggen dat je niet onderdeed voor Sociedad. En datzelfde had hij ook al deels na Ajax PSV en PSV feyenoord. Soms lijkt het wel of hij hele andere wedstrijden ziet

9 december 2021 om 23:46

PSV-Mark

Eens hoor, maar van deze persoon niet snel verwacht.

Denk verder dat Schmidt ook te veel gentleman is en zijn team niet wil afvallen.

Hij kan moeilijk zeggen, John de Jong heeft nu 4x keer gefaald om een kwalitatief elftal neer te zetten. Faalde onder v Bommel en gaat nu vrolijk door. Heel voetballand zag dat PSV oa eeb spits en rechtsback nodig hadden

10 december 2021 om 10:05

PSV-Mark ik snap je commentaar niet goed. Je snapt hem wel maar het is alsof hij een andere wedstrijd heeft zitten kijken. Hij doet me wat dit betreft heel erg aan van Bommel denken. Het feit dat het gewoon niet goed genoeg was afdoen als iets wat gewoon met pech te maken heeft. Als je als team vooruit wilt dan moet je kijken wat er fout ging en het is helemaal niet slecht omdat ook in interviews toe te geven. Dat kun je heel goed doen terijl je je team volledig steunt. Maar bij hem heb ik het iedee dat hij soms gewoon niet ziet wat er fout gaat.

10 december 2021 om 10:55

@Jan ik denk dat Mark doelt op rik Elferink zijn commentaar. Dat hij dat snapt.

9 december 2021 om 23:41

Dat is toch logisch. Ze krijgen een nieuwe sponsor in Eindhoven. Telfort, Het is toch niet geloven van Champions League naar Conference League

10 december 2021 om 00:10

@MrKrillin Het enige wat ik niet begrijp en dat geldt niet alleen voor Schmidt maar wel voor meer coaches. Waarom denk je dat je beter bent als je meer balbezit hebt? Voor balbezit koop je niks. Er zijn zelfs genoeg teams die hun tegenstander balbezit gunnen zodat ze kunnen toeslaan vanuit de counter. Het gaat niet om 70 procent balbezit if 30 procent balbezit, het gaat erom wat je met je balbezit doet

10 december 2021 om 00:44

Helemaal eens Japie. Dit zelfde zie je bij ongeveer elke wedstrijd van Benfica. Eerst tegen PSV en pas tegen Barcelona. Iedereen roept, oh zo veel balbezit dit dat, maar een ploeg als Benfica wil de bal helemaal niet. Ze laten je lachend 70% balbezit hebben op plekken waar het er totaal niet toedoet, maar kansen worden er amper weggegeven. Maar op de één of andere manier is balbezit de graadmeter voor sommige om te bepalen hoe goed een ploeg is...

10 december 2021 om 02:18

Frank de boer toen bij ajax kon er ook wat van. We hebben gedomineerd zegt ie dan na afloop. Omdat zn ploeg de bal rondspeelde op de middencirkel. Balbezit 70-30. Totaal doelpogingen 2-8 eindstand 1-1. Maar we hebben gedomineerd.

10 december 2021 om 09:17

Frank de Boer had daar ook een handje van idd. 70 procent balbezit maar geen enkele dreigende bal vooruit. Laatst bij Barca hoorde ik het ook zoals @La Bombonera hier terecht aangeeft. Die waren dan zogenaamd beter dan Benfica ondat ze meer bslbezit hadden maar de grote kansen waren toch echt voor Benfica

10 december 2021 om 09:32

Ja met 1 verschil: 4 kampioenschappen. Ajax onder De Boer was met mindere spelers veel beter dan dit PSV onder Schmidt. Veel meer organisatie, veel meer succes. Dus ja, De Boer kon er ook wat van, maar hij kon ook iets wat Schmidt nog niet is gelukt in Nederland: winnen.

10 december 2021 om 10:08

Precies Ridirkulous FdB was ook een slechte coach en dan had je natuurlijk van Bommel. Als je kijkt naar Pep of Klop, die zijn vaak genoeg kritisch over het spel. Dat is helemaal niet erg, maar bij Schmidt, FdB en v Bommel heb je gewoon het idee dat ze het echt niet zien.

10 december 2021 om 10:23

Leidsehood ja 4 kampioenschappen van de armoede. Die zijn alleen gewonnen door spelers als Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Schone, Klaassen etc. en door nog slechtere teams in de Eredivisie. Nederland in in die jaren echt hard afgegleden in de Uefa ranking. Ajax had de beste spelers maar het spel was een-dimensionaal een voorspelbaar. In Nederland was dat goed genoeg en kon je met wat oprispingen van "voor Nederland" goeie spelers winnen van de andere teams, maar het waren echt donkere dagen kwa voetbal. Zeker als je ziet dat Ajax in 2014 kampioen werd met 69 doelpunten voor...

9 december 2021 om 23:59

Je mag blij zijn dat De Jong lekker blijft zitten….. Die kun je in niks vergelijken met een Overmars

10 december 2021 om 00:00

Deze grap is inmiddels redelijk uitgemolken, niet?

10 december 2021 om 00:06

Laat gaan Fossen, ze vinden het alleen maar mooi als je reageert. Is de moeite niet waard joh..

10 december 2021 om 00:10

Oh het boeit me verder niet veel hoor haha. Heb zelf ook twijfels over Schmidt. Maar om nou 100x dezelfde "in Amsterdam hopen we dat ie bijtekent" grap te maken wordt een beetje voorspelbaar.

10 december 2021 om 00:17

Snap ik. Al hoop ik hier op de Veluwe ook dat ie bijtekent.

10 december 2021 om 00:28

De grap (hoewel uitgemolken) is weinig mis mee. Alleen onnodig om dit na een Europese zeperd te doen. Gewoon enorm jammer dat je overal 0,4 ziet staan en achter PSV weer 0,0.

Ten Hag heeft er soms ook een handje van om na een wanprestatie te praten alsof we de betere ploeg waren en de controle hadden. Enorm irritant maar het zal wel trainer lingo zijn. Want bij een 1-5 overwinning in de Champions League levert hij kritiek op het slechte afwerken.

Het blijft me wel enigzins verbazen dat Schmidt zoveel vertrouwen geniet in Eindhoven. Er zijn al flink wat wanprestaties geleverd, de blessures stapelen zich op, Europees gaat het op zijn zachtst gezegd niet best dus dan is het hopen op de titel lijkt me. De JC schaal of KNVB beker kan voor een club als PSV nooit genoeg zijn.

10 december 2021 om 08:13

@origineel “ Het blijft me wel enigzins verbazen dat Schmidt zoveel vertrouwen geniet in Eindhoven.”. Hiermee bedoel je denk ik het technische hart? Ik denk namelijk niet dat (meerendeel van) de fans zouden willen verlengen met schmidt. Alheb ik de poll niet gedaan.

10 december 2021 om 11:01

@origineel Over het algemeen ben ik wel tevreden met Schmidt. Ja er zijn veel blessures, maar amper spierblessures, dus wat kun je hem daarop aanrekenen? En ja in de topwedstrijden is PSV erg slecht. Maar heel eerlijk: wat verwacht iedereen van PSV? Nu begint de ziekenboeg langzaam leeg te stromen, maar kijk eens hoeveel wedstrijden PSV met wisselspelers in de basis heeft gespeeld. Ik denk echt dat Schmidt er bijna alles uithaalt wat erin zit. Tegen Sociedad uitgezonderd, maar over het algemeen wel.

Het echte probleem zit hem bij John de Jong die geen fatsoenlijke selectie op de been brengt. Want de eerste 11 zijn goed, maar op het moment dat er gewisseld moet worden zakt het niveau gigantisch. Daar mag je de TD op aanrekenen.

10 december 2021 om 09:37

FuLL GaSs Fussball. Jawohl Herr Schmidt. Full ziekenboeg voetbal. Kein resultat fussball. Europese vernedering fussball. Ganz genau. I sink we have the wedstrijd unter kontrole. Deze man zet eigenhandig het NL voetbal voor schut met waanzinnige opstellingen, tactieken en interviews achteraf. Het lijkt me echt wel een goede trainer, maar niet voor dit PSV op dit moment. Overigens is De Jong hier ook debet aan want wat een verzameling net-niet spelers (of helemaal-niet spelers). Crisis in Eindhoven? Aber natã¼rlich nicht. Alles unter kontrole. Ik vind het wel knap, oprecht, hoe Schmidt met dit team en dit voetbal zo hoog staat en vorig jaar is geã«indigd in de Eredivisie.

10 december 2021 om 11:03

Haha Leidsehood, gouden tijden voor jou daar binnen de ring he? En PSV zien falen en dat falen is met een trainer die uit dat vervelende Duitsland komt. Eindelijk gerechtigheid voor opa's gestolen fiets he?

10 december 2021 om 12:12

Ik was wel erg cynisch inderdaad. Ik kan niet zo goed tegen zo'n buitenlandse trainer die dan met allemaal heisa wordt binnengehaald, dan vervolgens zulke gekke dingen doet en zegt en precies niet datgene levert (full gass) wat hij zou gaan brengen. Plus, het stoort me dat PSV uitgerekend in Europa zo niet-Duits voor de dag komt. Hallo herr Schmidt waar is die volksaard? Dat zijn juist de momenten dat ik van binnen de ring wél voor PSV aan het juichen ben, en dan valt het gewoon heel erg tegen.

Het ergste vond ik nog wel dat Schmidt deze pot af deed als ‘unlucky’. Unlucky penalty, unlucky red card and unlucky 2-0 (ookal kwam deze voor de rode kaart).
Ga maar zo door meneer Schmidt. Lig je na de winter meteen uit de CL en wordt het vanaf maart strijden voor plek 3

10 december 2021 om 00:01

Gevalletje halve interviews posten dit.. hij gaf ook aan dat zijn ploeg tot aan de 16 wist te komen, maar vanuit daar helemaal niks wist creëren en het gewoon niet goed genoeg was. Dit was geen typische Schmidt ‘we waren beter’-uitspraak, maar gewoon een heldere analyse over de wedstrijd.

10 december 2021 om 00:19

De penalty is toch ook wel een beetje ongelukkig dat valt toch niet te ontkennen? Die 2-0 is natuurlijk een gigantische flater van Guti en dan weet je dat het klaar is zeker na die rode kaart. Het is gewoon slecht maar we moeten ook niet doen alsof Sociedad koekenbakkers zijn. Al met al is de conference league natuurlijk een flinke downgrade maar denk wel dat PSV daar momenteel iets meer te zoeken heeft.

10 december 2021 om 11:02



Ongelukkig dat die tegen je hand komt, maar wel een terechte pingel. Maar het is gebrek aan kwaliteit dat de bal überhaupt in die zone geblokt moest worden. Was dat niet vanuit een ingooi? Iedereen staat te pitten en 5 seconden later sta je voor een dilemma. Idem met de 2e goal. Deze was vanuit een eigen inworp zelfs. Zo naã¯ef, zo eenvoudige fouten. Tegenstander hoefde niet eens echt druk te zetten om psv tot fouten te dwingen. En dat heeft niks meer met geluk te maken, dit psv heeft denk ik ook in de conference nog geen favorietenrol. No way.

PSV levert toch wanprestatie na wanprestatie in Europa. Je kan wel een Europees ticket erbij krijgen, maar als dit onze tweede Nederlandse club is schiet je er niks mee op. Enkele resultaten van de voorbije jaren: Linz-uit: 4-1, Sporting-uit 4-0, Saloniki-uit 4-1 en nu weer een smadelijke 3-0 bij Sociedad. In de Champions League de laatste twee campagnes twaalf keer op rij niet gewonnen. In de Europa League in de voorbije seizoenen telkens uitgeschakeld in de groep en maximaal een keer een ronde verder komen om door wat matige Grieken uitgeschakeld te worden. Het is gewoon een middelmatige Europese club. Met deze selectie kan je hopelijk verder komen in de Conference League en misschien de halve finale halen. Maar ik heb er eigenlijk weinig vertrouwen in: zie dit PSV zich wel stuklopen op een Slavia Praag.

9 december 2021 om 23:49

Suarez7 en toch hebben zij een auteur/expert Topsport klimaat creeeren

Mocht iemand dat boek gekocht hebben, zou gelijk terugsturen naar de oplichter!


PSV gaat alleen maar achteruit. Tijd geleden hadden wij het over of AZ een Feyenoord voorbij zou streven. Paar Vitesse fans riepen zelfs dat zij Feyenoord voorbij zoudrn streven.

Nu niet eens seizoen verder en iedereen vind Feyenoord beter dan PSV.

9 december 2021 om 23:53

Ik vind Feyenoord niet beter dan PSV. PSV heeft meer kwaliteitsspelers en een bredere selectie. Maar op een of andere manier is het juist in het tijdvak dat het Nederlandse voetbal zich oprichte al tijden helemaal niks in Eindhoven. Als liefhebber van het Nederlandse voetbal in Europa frustreert dat me. En onder Schmidt zie je ook een bepaald patroon: in de slotfases van wedstrijden is de koek op en krijgt PSV vaak de deksel op de neus. Verder wordt er leuk meegespeeld, maar is er nauwelijks dreiging en wordt de boel vaak weggecounterd. Hopelijk richt PSV zich dan op in de Conference League. Maar de stabiliteit van een Feyenoord in Europa mis ik bij PSV.

10 december 2021 om 00:01

Suarez

Niet beter.? 0-4
Vorig seizoen heeft PSV ook geen 1 keer gewonnen van Feyenoord. Ik zie PSV dit seizoen ook niet winnen van Feyenoord.

Tuurlijk heeft PSV individueel betere spelers, maar als team (spelopvatting, tactiek) is Feyenoord echt stukken beter hoor.

Arenssen heeft met lege portomonee goede spelers gehaald die in het team passen. Geef hem nog paar jaar en hij bouwt zo verder aan sterk team.

John de Jong is al paar jaar bezig, maar grossiert in miskopen.

Dus 1-0 Feyenoord


Slot heeft in korte tijd een team gezet, wat herkenbaar voetbal speelt. Laat spelers beter functioneren. Een afgeschreven Til haalt zelfs Oranje. Je ziet een idee en spelers weten wat te doen. Conditioneel zit het goed.

Schmidt wisselt te veel. 4222 draait niet, dan 4231 en draait opeens en dan terug naar 4222.... Spelers vallen om, spelers weten na 2 jaar Schmidt vaak nog steeds niet wat zij moeten doen, geen tactiek of idee maar meer winnen obv indiciduele kwaliteiten voorin. Spelers die gewoon domme fouten blijven herhalen.

Feyenoord 2-0


PsV met algemeen directeur Gerbrands wint niet van Feyenoord zonder. Zo slecht presteert de man.

10 december 2021 om 00:06

@Suarez7
Wie zijn dan al die PSV spelers die beter zijn dan de spelers van Feyenoord? Bij PSV is Gakpo uitstekend maar zijn dan nog meer de voetballers die het verschil maken, Gotze en v.Ginkel zijn fysiek niet in staat 90 minuten vol te gaan en spelen al tijden verstoppertje. Drommel en Bijlow is geen vergelijking, de backs van PSV houden niet over. Max was goed maar is dit seizoen geen schim van zichzelf. Ik vind Senesi en Trauner veel meer solide ogen dan Ramalho en Boscagli, het enige wat je zou kunnen zeggen is dat Boscagli sterker is in de opbouw. En de laatste onderlinge confrontatie werd PSV afgetroefd door Feyenoord en flink ook. Nee ik zeg niet dat Feyenoord zomaar even tweede wordt maar het is zeker niet zo dat PSV beter is, dat is toch wel duidelijk inmiddels.

10 december 2021 om 00:09

Ramondiaz

in potentie heeft PSV natuurlijk betere spelers.

Eem Gakpo en Madueke zouden in potentie Europese top moeten worden. Bedragen opleveren die hele Feyenoord selectie bij elkaar kost.

Max natuurlijk international geweest.

Sangare is een van de beste middenvelders uit NL.

10 december 2021 om 00:10

Ik vind de onderlinge confrontatie-troef overdreven. PSV speelde dat duel zeker niet slecht en verloor enigszins geflatteerd 0-4. Ajax verloor in de voorbereiding ook enigszins geflatteerd met 0-4 van PSV. Iedereen ziet dat Feyenoord als team solide oogt en tactisch sterker lijkt, maar PSV heeft een bredere selectie en meer kwaliteitsspelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Gakpo en Madueke zijn daarvan enkele voorbeelden, maar in vorm zijn ook spelers als Zahavi en Gotze van een hoog niveau. Zelfs Bruma richt zich op de laatste tijd. Feyenoord zonder Sinisterra scheelt toch wel een slok op een borrel qua creativiteit. Als collectief is Feyenoord verder, qua individuele kwaliteiten acht ik PSV sterker. Benieuwd wat over een seizoen de doorslag geeft, acht een fit PSV dat enigszins in de flow is hoger in dan Feyenoord.

10 december 2021 om 00:13

@Suarez7 Het frustreert je niet meer dan de gemiddelde PSV-fan schat ik zo in, maar dit is toch ook een beetje de realiteit van het Nederlands voetbal? Als je je daar zo stellig aan irriteert, ben je een beetje het realisme kwijt in mijn ogen. En tuurlijk hoop je op beter. Vaak hoop je ook dat wanneer Ajax zulke prestaties levert dat de Feyenoord en PSV tegelijk ook kunnen pieken, maar nogmaals dat zien we ook zelden. Zo zijn er ook periodes geweest waarbij PSV de ene na andere kwart en halve finale behaalde en andere teams sukkelde in de EL, vergeet namelijk niet hoe we ooit die 2 CL-tickets zijn kwijt geraakt. Dus om nou even te doen alsof dit normaal zou moeten zijn voor NL’se teams gaat me echt te ver, dat het beter kan ben ik het met je eens. Ik hou het maar even bij deze eeuw om het relevant te houden, maar daarin heeft PSV veel vaker overwinterd dan niet, met knappe resultaten her en der. Zelfde geldt voor Ajax. Nu is het momentum weer duidelijk bij Ajax en overduidelijk niet bij PSV, dat hoort bij voetbal.

10 december 2021 om 00:19

Natuurlijk hebben de Nederlandse clubs tijden slecht gepresteerd in Europa, maar eigenlijk al een tijdje zijn we uit een dal aan het klimmen. Het frustreert me dan dat een club met zoveel potentie (en vaak ook talentvolle spelers) Europees zo weinig klaar speelt. Ik verwacht geen CL-overwintering, maar het is toch van de zotte dat er nooit een wedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander gewonnen wordt. PSV speelt niks klaar.

10 december 2021 om 00:22

Is Utrecht dan ook beter dan Ajax omdat Ajax maar niet van Utrecht kan winnen? Vind dat altijd zo'n zwak argument. "feyenoord wint altijd van PSV, tja dan is Feyenoord beter dan Psv".

Feyenoord doet het op dit moment erg leuk met wat ze hebben, onder Slot weet je dat je ook goed vezorgd voetbal te zien krijgt en ook de aankopen van Feyenoord doen het boven verwachting, bij PSV gebeurt eigenlijk het tegenovergestelde, Schmidt bakt er Europees vrij weinig van maar ook de aankopen doen het ver onder verwachting. Uiteindelijk beschikt PSV wel degelijk over de betere selectie, als bij Feyenoord een speler geblesseerd raakt, zit er kwalitatief nauwelijks iets achter waar bij PSV (afgelopen weken wel bewezen) genoeg achter zit om tegen clubs als Vitesse, FC Twente en Utrecht te winnen.

Tuurlijk is PSV algemeen op dit moment beter dan Feyenoord maar de vraag is alleen, voor hoelang nog? Als Schmidt bijtekend bij PSV en meneer Gerbrands en John de Jong nog een seizoen mogen aankloten, zie ik Feyenoord zeker wel voorbij PSV streven. Aan Slot en Arnesen heb je gewoon zoveel meer aan dan wat er bij PSV rondloopt. Daarom moet er echt z.s.m een bezem door Eindhoven, niet alleen de selectie maar ook echt de staf want het is een en al vriendspolitiek geworden daar, ze durven elkaar geen reet te vertellen, ene grote bende.

10 december 2021 om 00:37

‘We’ zijn helemaal niet uit een dal aan het klimmen. Ajax is momenteel uit een dal aan het klimmen en ik geef ook hierboven aan dat we deze periodes vaker zien bij de top 2/3. Het is niks nieuws met alle respect. PSV heeft afgelopen 10 jaar vele malen dramatischer gepresteerd dan die 10 jaar daarvoor. Bij Ajax is het eerder andersom. Dat we nu een 3e Europese toernooi erbij hebben waar we meer punten kunnen sprokkelen dan we ooit zouden kunnen doen in de EL vertekend echt de boel. Kwalitatief laat PSV echt niet over als Madueke en Gotze om de haverklap geblesseerd zijn.. Dan heb je Gakpo en Sangaré als uitblinkers, welk gerenomeerd team wil je daarmee verslaan?

10 december 2021 om 03:27

Klopt. Nu de vraag waarom heeft PSV individueel de betere spelers maar is Feyenrd als team beter
Nb hoeveel schoten OP doel vandaag van het ' aanvallende' PSV? Twee...

10 december 2021 om 07:47

Psv heeft ook vaak genoeg de Europese campagne niet serieus genomen. Door belangrijke spelers rust te geven. Om meer kans te maken in het landskampioenschap. Dus wel degelijk terecht om naar psv te wijzen. Halen gewoon structureel te weinig punten in Europa.

10 december 2021 om 08:48

@kade88 wat bedoel je met structureel?? Structureel haalt elke Nederlandse ploeg te weinig punten, misschien mijn tekst boven nog eens lezen. Dat Ajax dit in de afgelopen 5 jaar het meest heeft gedaan is een periode, is niks structureels aan.. want ook daarvoor was het jarenlang ‘structureel’ veel te weinig.

10 december 2021 om 09:18

@mrkrillin
Ik geef ook aan dat Gakpo uitstekend is, Madueke is continu geblesseerd en is zo goed op basis van een handjevol wedstrijden.
Sangare is een van de beste middenvelders uit Nl.........met name volgens ene Aad de Mos die er nigal vaak naast zit .Zet ze allemaal eens naast elkaar en waar is PSV dan zoveel sterker:
Drommel vs Bijlow
Boscagli vs Senesi
Ramalho vs Trauner en ga dan het hele rijtje af, dan is PSV helemaal niet sterker.

10 december 2021 om 00:31

Wederom, je punt?
De Getafes, Sociedads, Olympiakos en Roma’s zijn inderdaad steeds maatjes te groot als het er echt om gaat. Dat kan naïef zijn, of kwaliteit. Vind het vooral jammer.

10 december 2021 om 07:50

Deze opmerking slaat natuurlijk nergens op. Het gaat om structureel te weinig brengen van psv.
Ajax heeft ook van grote clubs gewonnen. Vandaar ook de hoeveelheid punten.

10 december 2021 om 10:52

Wat ‘brengen’ ze te weinig dan? Je verliest van een club die letterlijk 2 keer zoveel geld heeft om beter materiaal aan te kopen, of te behouden. Dan is verlies toch niet gek?
Ik zou er groot voorstander van zijn dat Ajax het alleenrecht op al hun punten gaat krijgen. Zij we van dat gezever af. Het interesseert mij toch geen hol hoeveel punten Nederland heeft, ik heb niks met die andere ploegen.

Dat vraagt iedereen zich af Rik. Het staat 0-0, Sociedad moet komen. Wat doet PSV? Druk zetten bij de cornervlag van de tegenstander zodat het achterin open huis is. Snap er werkelijk waar helemaal niks van. Heb Schmidt vaak genoeg verdedigd maar dit is nu eigenlijk de 2e keer op rij (na Benfica) waar Schmidt in Europa tactisch kei, maar dan ook keihard faalt. Uiteindelijk ook nog roepen dat je de wedstrijd controleerde en alles wat tegen zat ''unlucky'' was .. hoe dan, werkelijk geen kans gecreeerd terwijl Sociedad kans op kans creeerde, hadden geluk dat Drommel nog redelijk oke stond te keepen.

Bedankt PSV. Ik heb echt genoten van het naïeve voetbal zonder passie. Wat een wanvertoning zeg. Jammer dat ze geen punten hebben binnen gehaald voor het NLse clubvoetbal. Maar gelukkig hebben ze nu meer kans in de Conference League. En ik hoop echt dat Roger Schmidt gaat bijtekenen. Maar snap dat PSVers hier dat heel anders zien. Wat een dramatische trainer is dat zeg!

10 december 2021 om 00:03

Is niet enkel de trainer…. Het hele bestuur zorgt ervoor dat we als club staan waar we staan. Met jaloezie kunnen we kijken naar een Van der Sar en Overmars….

Schmidt is toch echt niet een verrijking als trainer in Nederland? Zijn er geen Nederlandse trainers die minimaal hetzelfde presteren als wat hij nu doet?

Gezien de investeringen is 3de worden gewoon een afgang. Klagen over blessures is zoeken om excuses en die tellen niet in de top volgens Gerbrands. Vreemd dat de ploeg die het meeste rouleert de meeste blessures heeft...

Als ik PSV was deed ik een strik om Schmidt en snel naar RB Leipzig ermee.

10 december 2021 om 00:01

Gebrands die pikt alles is echt den koorknaapje van Roger. Met resultaat had iedere andere coach eruit gelegen, maar Roger mag blijven falen...

10 december 2021 om 00:02

Met terugwerkende kracht credits geven aan van Hanegem. Die riep gelijk voor start dat het niets wordt.



Waarom niet realistisch op resultaat spelen, niet elke week. Maar vandaag was punt van belang hoe maakte vandaag niet uit. De pressing voetbal is geen gezicht dat gebeurt echt op een halve manier. doe de een niet mee ontstaat er ene gat achterin... Hij wilt het voetbal opnieuw uit vinden, door Gotze en Gakpo als 2 halve nummers tien op te stellen. Dat werkt niet. Vini moest spelen die weet hoe je zulke wedstrijden moet aangaan.

Ik vind dat Schmid helemaal geen gekke dingen zegt. Het gaat natuurlijk om de fase tot de 2-0, alles daarna was niet meer van belang. En eeuwig en altijd dat gezever achteraf van al die betweters: was PSV op een gelijkspel gaan spelen en het wordt 1-0 dan is het weer: “altijd eigen spel blijven spelen”, enz enz. Speel je gedurfd en aanvallend en het gaat mis dan had er weer verdedigend gespeeld moet worden. Ja, zo lust ik er nog wel een paar……..

Ik ga het saaie countervoetbal van PSV nog missen.. ik vind dit aantrekkelijker om naar te kijken maar dat het ‘onze’ spel niet is wordt elke keer pijnlijk duidelijk. Vergeleken met Ajax die altijd zoveel man in de 16 weet te krijgen tijdens een aanval, loopt iedereen bij PSV elkaar in de weg. Doe mij maar resultaat boven mooi spel aangezien we (nog) niet in staat zijn beide te doen. Daarbij wordt het ook tijd dat het bestuur niet een keer hun koffers gaat pakken, want het is me echt een raadsel hoe een team als PSV al jarenlang zulke middelmatige verdedigers heeft rondlopen.. Angelino was de laatste echt topper die we hadden en die was niet eens van ons.

Ik denk dat je meer hebt aan resultaat dan aan controle over de wedstrijd. Je krijgt 3-0 pak slaag en hij heeft het over controle.
Psv heeft een selectie dat gewoon uit moet komen in de Europa League. De Champions League is zeker te hoog gegrepen, maar als je in de Europa League niets te betekenen hebt, dan heb je gewoon gefaald.
Trainers hebben toch doelstellingen neem ik aan, aan begin van het seizoen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat deze behaald zijn.

Hoe kunnen PSV supporters nog door willen met deze trainer? Ik vind het wel vreemd, dat hij vaak verdedigd wordt na nederlagen en dieptepunten.

Die Schmidt is de weg kwijt. Heb alleen het laatste half uur gekeken, maar PSV ging never nooit scoren ook al voetbalde je nog 2 wedstrijden door. Zonde. En ook raar dat PSV vaak de laatste minuten geen puf meer heeft, dat was vroeger juist een kwaliteit altijd scoren in de laatste 10 minuten/extra tijd.

Ik snap de offensieve insteek wel enigszins, wetende hoeveel tegengoals psv krijgt is op de 0-0 spelen misschien ook niet de manier. Dat gezegd hebbende, wat een matig commentaar van schmidt na de wedstrijd zeg, echt een andere wedstrijd gezien

Beschamend dat je zo afgaat tegen een Spaanse subtopper, die in de laatste serie wedstrijden in La Liga niet meer gewonnen hebben. Schmidt is de alleenheerser bij Psv en mag blijkbaar alles doen, zonder dat iemand hem op de vingers tikt. Gerbrands heeft het maar al te graag over het zogenaamde topsport klimaat, nou dat is in Eindhoven verder weg dan ooit !

Vraag me af hoeveel krediet Schmidt heeft. Dit seizoen en afgelopen seizoen in alle belangrijke wedstrijden is PSV constant onderuit gegaan en lijkt me niet meer dan logisch, dat Schmidt gewoon zijn koffers moet pakken. Begin van het seizoen had ik veel hoop gezien het voetbal maar momenteel zijn we geen stap verder dan 1 jaar geleden, misschien zelfs wel een stap achteruit.

Tijd om te vertrekken voor Schmidt, voordat dit helemaal fout afloopt. Momenteel zitten we nog in een Europese competitie, KNVB Beker en staan we binnen handbereik van de koppositie in de Eredivisie. Er valt dus nog genoeg te winnen, echter niet met deze trainer.

Het is echt ongelofelijk hoe herr Schmidt het na iedere cruciale wedstrijd wederom presteert om te stellen dat P.s.v. goed gevoetbald heeft en de wedstrijden niet gewonnen werden ondanks het goede spel en het veldoverwicht. Net zo ongelofelijk is het vertrouwen van het bestuur in herr Schmidt. Hoe haal je het in je botte hoofd om gesprekken aan te gaan over contractverlenging met een trainer die per ongeluk de Johan Druif-schaal wint, maar verder in iedere wedstrijd die van enig belang is, niet weet te overtuigen, de verkeerde, onbegrijpelijke opstellingen maakt, vaak de beste en spelbepalende spelers niet opstelt of wisselt op verkeerde momenten, en totaal geen progressie heeft geboekt in 1,5 jaar, ondanks de door hem zelf aangestelde spelers. Wordt wakker bestuur, en neem het enige juiste besluit om z.s.m. afscheid te nemen van deze kleurloze trainer, die totaal niet bij ons P.s.v. past. Wegwezen en doorpakken met een nieuwe trainer die wel de cultuur en manier van spelen begrijpt!

Nouja het is nou niet alsof Sociedad zoveel initiatief had in de wedstrijd. In dat opzicht kun je zeggen dat psv de controle had. Anderzijds hebben ze bizar weinig gedaan met die controle.

In de zwakke Nederlandse competitie wint psv alles op zijn gemak. Met een beetje mazzel in de toppers worden ze dus simpel kampioen. Dan is iedere discussie over deze missers niet meer relevant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren