Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reserverol bij Ajax zorgt voor teleurstelling: ‘Ik ben niet volledig tevreden’

Laatste update:

Florian Grillitsch staat na bijna zeven maanden in dienst bij Ajax op slechts driehonderd officiële speelminuten voor de Amsterdammers. De 27-jarige middenvelder uit Oostenrijk kwam, mede door blessureleed, pas tot dertien optredens voor Ajax. Grillitsch laat in gesprek met Ajax TV weten dat hij zijn dienstverband in de Nederlandse hoofdstad enigszins anders had voorgesteld.

Ajax kaapte Grillitsch afgelopen zomer weg voor de neus van aartsrivaal Feyenoord. De middenvelder ligt in de Johan Cruijff ArenA vast tot komende zomer, maar Ajax heeft de optie om zijn verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag. Net als onder de ontslagen Alfred Schreuder komt Grillitsch nu John Heitinga aan het roer staat nauwelijks aan de bak. Schreuder kende de rechtsbenige controleur nog uit zijn tijd bij TSG Hoffenheim.

“Ik ben niet volledig tevreden, want ik wil meer spelen”, vertelt Grillitsch openhartig. “Het is niet altijd even makkelijk om eerlijk te zijn. Ik ben weliswaar een ervaren speler, maar dit is een nieuwe situatie voor mij. Door mijn ervaring kan ik er wel mee omgaan.” Zijn ervaring was een van de redenen dat Ajax Grillitsch aantrok. De middenvelder speelde in zijn carrière maar liefst 178 wedstrijden in de Bundesliga. Daarnaast heeft Grillitsch bij de nationale ploeg van Oostenrijk al 35 interlands achter zijn naam staan.

Dat Grillitsch weinig minuten heeft gemaakt valt ook te wijten aan zijn blessures, zo zegt hij zelf. “Ik raakte in november geblesseerd en na ongeveer vier weken kreeg ik te maken met een terugslag. Sinds februari ben ik weer volledig fit. Het was teleurstellend voor me, maar het hoort er ook bij. Nu ben ik gezond en dat is het belangrijkste.” In het gewonnen TOTO KNVB Bekerduel met De Graafschap (0-3) liet Grillitsch onlangs een prima indruk achter. Via sociale media lieten diverse supporters weten hem graag vaker op de plek van Kenneth Taylor te willen zien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
11 maart 2023 om 11:13

Maar voor wie dan? Stel je voor je speelt in een 4-3-3 met Bassey centraal achterin. Voor 6 heb je de keuze tussen Alvarez en Grillitisch. Grillitisch handelt daarbij iets sneller, maar blinkt echt niet uit in crosspasses en is ook niet de speler die een man-meer situatie creert. Alvarez is defensief daarnaast een beest en bij standaardsituaties geweldig. Dus die kies je dan boven hem op 6. Berghuis is wel zeker van zijn plek en dan moet je op de andere plek kiezen tussen Taylor, Grillitisch en Klaassen. Als je controlerend voetbal wil spelen zou je Grillitisch nog kunnen overwegen (misschien in topduels), maar tegen kleine teams mis je dan wel een speler die in de aanvallende zones komt. Als je dat wil is Klaassen veel beter, en als je een box-to-box speler wil heeft Taylor daar veel meer de attributen voor.

11 maart 2023 om 11:22

ajaxrkc33,

Hij was ook 3 maanden geblesseerd. Grillitsch geeft zelf aan dat hij pas vorige maand weer fit is. Hij mist wedstrijdritme en er is een trainerswissel geweest. Hij heeft ook pech gehad zeg maar. Ajax kan niet op hem wachten.

Belangrijkste taak voor Heitinga is de beste 11 opstellen om iig de 3 punten binnen te halen. En dan via plek 2 of kampioenschap CL halen. In de zomer kun je eventueel doorselecteren en nadenken over hoe het spel beter kan en welke spelers passen hierin.

11 maart 2023 om 11:32

Niet te begrijpen? Waarom niet? De man is lang geblesseerd geweest. Daarnaast concureert hij met een product uit de jeugdopleiding die uiteindelijk geld moet opleveren voor de club. Hij heeft het ok gedaan in de minuten die hij gespeeld heeft, maar ook weer geen onuitwisbare indruk achter gelaten. Dus ik vind het prima te begrijpen...

11 maart 2023 om 11:36

Gewoon de verkeerde keus gemaakt. Al snap ik zijn keus wel, puur gezien vanuit de situatie voor dit seizoen. Bij Feyenoord had hij wel in de basis gestaan vermoed ik.

11 maart 2023 om 11:40

Dat is knap. Dan zou hij de eerste speler zijn die geblesseerd in de basis staat

En tegen de tijd dat hij weer fit is, praten alle Feyenoorders Wieffer in Oranje. Maw, achteraf is mooi wonen.

11 maart 2023 om 12:56

Komt Marc weer “praten alle Feyenoorders Wieffer in Oranje”. Heb genoeg Ajacieden of supporters van andere clubs gezien die hem heel sterk vinden spelen. Daarnaast is het een voorselectie

11 maart 2023 om 14:33

Zou Wieffer nu zijn gaan banken als Grillisch bij Feyenoord getekend had en nu weer fit was na zijn blessures?

De stelling dat Grillisch nu bij Feyenoord wel in de basis zou staan is dus grote onzin. Als bij een blessure de vervanger doorbreekt dan wordt het lastig weer in de basis te komen. Dus zou Wieffer blijven staan en Grillisch banken als hij bij Feyenoord had getekend.

Daarmee is de stelling van IkWeetAlles grote onzin.

Ik denk dat Heitinga hem nu wel echt een grotere rol mag gaan toebedelen. Als Grillitsch binnen de lijnen staat komt er direct meer voetbal in, wat we vaak missen tegen handbalverdedigingen en gezien we 90 procent van de wedstrijden tegen zulke systemen staan te voetballen lijkt hij me de missende schakel.

11 maart 2023 om 11:06

Ik zie het gewoon niet. Grillitsch heeft een betere balbehandeling dan Alvarez en het oogt allemaal wat vloeiender. Maar hij zet toch niet de lijnen uit ofzo? Ik zie niks waarin hij echt in uitblinkt. Het is niet zo dat hij onder druk wegdraait bij drie of vier man of met snelle (lange) passes het spel echt maakt. Het is een vrij kleurloze speler die de bal van de ene man naar de andere speelt. In de jeugd heb je spelers rondlopen die dat ook prima kunnen. Misschien zie ik het verkeerd hoor.

11 maart 2023 om 12:06

Helemaal met jou eens Suarez. En als we kijken naar het verdedigende aspect. Deze Grillitsch is echt mega traag en heeft totaal geen duelkracht.

11 maart 2023 om 11:45

Ben het vaak roerend met je eens myvision, maar deze mening deel ik niet. Ik vind zijn grootste verdienste momenteel als hij speelt dat hij zich zoveel mogelijk probeert te verschuilen. En waar blinkt hij nou verder in uit? Nee totaal niks toegevoegd aan ons toch zorgelijke middenveld

Denk dat deze speler zwaar ongelukkig in Amsterdam zit. Staat een leuke docu over zaakwaarnemers op viaplay waar hij onder andere in voorkomt. Ajax was de perfecte stap in zijn ogen.

Spelers als Sanchez, Grillitisch en Lucca had je nooit moeten halen. Het zijn breedteaankopen die jeugdspelers in de weg staan. Sanchez is voetballend dramatisch, evenals Lucca en Grillitsch is een vrij kleurloze speler die nergens in uitblinkt. Gooi dan Regeer en Fitz-Jim er vaker in.

11 maart 2023 om 11:30

Ik ben het ermee eens dat Sanchez voetballend dramatisch is, en zou ook liever zien dat een Regeer meer kansen krijgt. Maar aankopen voor de breedte heb je ook gewoon nodig. Nu is Grillitsch een hele tijd geblesseerd geweest en heb je Fitz-Jim achter de hand. Stel je hebt Grillitsch/Sanchez/Lucca niet, en de vervangers (Fitz-Jim/Regeer) raken geblesseerd kom je uit bij jeugdspelers die nog niet klaar zijn voor het grote werk (of waar je geen echte vervanger voor hebt). Voor de spitspositie staat er sowieso niemand vanuit de jeugd te trappelen, dus Lucca staat niemend in de weg. Op rechtsback heb je na Regeer volgens mij ook niet zomaar een talent die je bij het 1e elftal kan betrekken. De enige voor het middenveld die ik kan opnoemen zou Vos kunnen zijn, maar die heeft ook in Jong Ajax nog voldoende te leren..

Heitinga heeft stabiliteit teruggebracht in de resultaten. Nu moet het spel nog beter. Dat begint met wisselingen proberen op het middenveld, aangezien dat eigenlijk nooit meerdere wedstrijden achter elkaar voldoet. Grillitsch kan best een paar wedstrijden op de Taylor plek spelen om te kijken wat dat brengt. Dan weet je ook direct of je komende jaren met hem door moet gaan of dat je verder moet kijken.

11 maart 2023 om 11:08

Op basis waarvan moet je Grillitsch boven Taylor verkiezen? Op dit forum werd ook geroepen om Sanchez boven Rensch, maar na een tijdje zie je dat zulke spelers echt niet per se beter zijn dan spelers uit de eigen academie. Taylor heeft een betere dribbel dan Grillitisch, is aanvallend veel meer betrokken en kan zich net als Grillitisch onder druk uitspelen tot een bepaalde hoogte. Misschien dat de controlerende rol Grillitsch nog iets beter past omdat hij anders denkt, maar veel heeft hij niet voor op Taylor.

11 maart 2023 om 11:17

Allemaal zonde van het geld, Fitz Jim zou niet misstaan als back met zn snelheid en rushes.
Luca had ook niet hoeven te komen als je Brobbey hebt.
Je had idd je eigen jeugd de kans moeten geven met Unuvar etc etc.

11 maart 2023 om 11:44

Op basis waarvan? Nou misschien dat Taylor geen 6 is en al wekenlang staat te schutteren in het veld? Grillitsch laat vanaf minuut 1 al zien een rustpunt te zijn en een betere 6 te zijn dan Taylor. Gelukkig staat Alvarez er weer maar die zal in de zomer ook weg zijn. Dan gewoon Grillitsch de kans geven. En aanvallend hoeft Grillitsch niet zoals taylor te spelen aangezien hij controlerende speler is. Hij moet die rol van Alvarez pakken.

11 maart 2023 om 12:08

Op 6 moet je ook kunnen verdedigen. Leuk dat het allemaal in balbezit er leuk uitziet , maar valt het dan niemand op hoe traag die Grillitsch is. Is gewoon een 2e Niki Zimling. Die wordt al tegen volendam overlopen.

11 maart 2023 om 12:53

@suarez7 op basis dat Taylor al 2 maanden ongeveer een vaste basisplaats heeft, die hij zeker niet consistent goed heeft ingevuld. Daarnaast loopt het elftal nog helemaal niet vloeiend en is de balans op het middenveld vaak een puzzel en die is nog niet compleet gelegd. Kortom, experimenteer wat meer, misschien levert het wat op. In de beker speelde Grillitsch naar mijn mening goed.

Je kan de vraag ook omdraaien, waarom verdiend Taylor een vaste basisplaats? Zo geweldig doet hij het niet? En even voor de duidelijkheid, ik ga er vanuit dat Alvarez naast de ter discussie staande positie staat. Lijkt me duidelijk dat Alvarez niet meer nodig is achterin en dat Bassey inmiddels genoeg vertrouwen heeft getankt na tijdperk Schreuder.

11 maart 2023 om 13:55

22 duels, 6 goals en 3 assists. Prima statistieken voor een middenvelder die niet eens echt een aanvallende middenvelder is. Dat rendement is punt 1. Punt 2 is dat Taylor de eerste tien duels degelijk/goed speelde en daarna net als alle Ajacieden meegetrokken werd in de vormcrisis. Terwijl Ajax nu beter presteert, doet Taylor dag langzaam aan ook. Tegen Sparta was hij ijzersterk, in Berlijn speelde hij sterk tegen Union en tegen Vitesse speelde hij echt niet onverdienstelijk.

Heerlijk dat hij op de bank zit, had naar feyenoord kunnen komen, had die sws meer minuten gemaakt. Maar vind het ook niet erg dat ajax met taylor speelt ipv hem.

Tja, dat krijg je als je wordt gekocht om Feyenoord te pesten.

Zijn kans komt wel, niet vergeten dat hij merendeels geblesseerd was dit seizoen!



Wat een dom gelul dat ie onder heitinga amper aan speeltijd komt. Hij heeft een tijd een blessure gehad. Toen hij weer terug was kreeg hij meteen minuten van Heitinga.

Paar keer zien spelen nu en aan de bal is het wel een verbetering vergeleken met Alvarez en Taylor maar zonder bal vond ik hem echt heel slecht, weinig fysiek en een startsnelheid vergelijkbaar met die van Blind.

Ik vind wel dat hij meer kansen verdiend, naast Alvarez misschien als blok. Zou het hele elftal meer rust kunnen geven ipv Taylor die alleen maar chaos brengt in het spel met z'n domme loopacties en gebrek aan inzicht.

Het zou ook vreemd zijn dat hij met zo weinig minuten tevreden is. Hij had ook beter voor Feyenoord kunnen kiezen. Terwijl voor Feyenoord het misschien wel beter is dat hij het niet gedaan heeft. Nu speelt Wieffer en ontwikkeld hij zich goed.

Hoorde veel positieve verhalen over hem, dus was er ff voor gaan zitten tegen de Graafschap. Wat viel deze man tegen. Heel sloom, lage handelingssnelheid en slechte kopper ondanks zijn lengte. Hij zou een goede passer zijn, maar daarin vond ik hem ook niet goed. Onnauwkeurig en vooral tikkie breed. Nee ik snap wel dat hij geen kansen krijgt. Had je gelijk moeten verkopen bij dat bod van Lyon. Typisch een Ajax aankoop post-Overmars

Hij had beter voor Feyenoord kunnen kiezen toentertijd. Had die nu op de plek van Wieffer gestaan. Gelukkig voor Feyenoord schudde Alfred en Ajax met een grote zak geld en ging hij daarna toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren