Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Renard speelt vermoorde onschuld: ‘Dat moeten jullie aan Ziyech vragen’

Laatste update:

Het Nederlands elftal oefent woensdagavond in Agadir vriendschappelijk tegen Marokko, maar zal dan in elk geval geen rekening hoeven te houden met Hakim Ziyech. De middenvelder van Ajax leeft in onmin met bondscoach Hervé Renard en weigert zich beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg zolang de Fransman er de scepter zwaait. Renard geeft aan dat hij de linkspoot er graag bij had gehad.

"Voetbaltechnisch heb ik geen probleem met Ziyech", wordt de oefenmeester geciteerd door het Algemeen Dagblad. Renard liet Ziyech begin dit jaar nog links liggen voor de Afrika Cup, maar lijkt inmiddels tot inkeer zijn te gekomen. “Ik heb zelf de beslissing genomen om hem op te roepen, want hij verdient het om hier te zijn. Ziyech speelde onlangs enkele goede wedstrijden. Daarom hebben we besloten om hem te bellen."

Renard zegt niet te weten waarom de Ajacied uiteindelijk heeft besloten niet in te gaan op zijn uitnodiging. "Dat moeten jullie aan hem vragen. Ik wil hem ook niet dwingen, want je aansluiten bij de nationale ploeg moet met plezier gebeuren. Ik denk dat ook als je van mening met elkaar verschilt je de situatie kan herstellen. Blijkbaar is dit niet de mening van Ziyech. Ik ben een homogene groep aan het vormen. Ik verzoek jullie om hier geen polemiek van te maken, want ik heb 26 andere spelers", besluit hij.

Heb jij begrip voor de keuze van Hakim Ziyech?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Door dit gedoe vergroot Ziyech alleen maar de afstand tussen de bondscoach en hemzelf. Dit is dom want als Hervard nog 4 jaar bondscoach blijft dan krijgt hij minder kansen om te spelen en misschien willen andere clubs ook zien hoe hij het internationaal doet en dat hij daarom dus minder wordt aangetrokken door grote clubs. Ook denk ik dat de mensen in Marokko Ziyech steeds minder gaan steunen.

30 mei 2017 om 21:01

Minder aangetrokken worden omdat ze hem internationaal niet aan het werk zien? Marokko is nou niet bepaald als elftal zijnde iemand die hoge ogen gooit op een internationaal toernooi. Dus ik denk niet dat clubs hem daarop zullen afrekenen.

30 mei 2017 om 21:08

Het siert hem juist dat hij zijn poot stijf houd. Laat die bondscoach het lekker uitzoeken. Clubs gaan echt miet overtuigd raken door een goed potje tegen Senegal ofzo wtf zeg.

30 mei 2017 om 21:12

Siert hem helemaal niet. Ziyech za toch moeten leren met tegenslagen om moeten gaan. Hij wist bijvoorbeeld ook dat hij geselecteerd zou worden voor het Nederlands elftal in de toekomst in plaats daarvan wordt hij boos dat hij er niet bij zit en gaat hij naar Marokko. Iedereen neemt het Blind kwalijk maar dat is lachwekkend iemand met de hersens van bijvoorbeeld Ramselaar, Klaassen, De ligt zouden dit nooit doen.

30 mei 2017 om 21:17

Ramselaar, Klaassen en De Ligt kunnen naar mijn weten ook niet voor een ander land kiezen.. ;-)

Je zou ook kunnen zeggen dat clubs hem juist willen hebben, omdat hij meer weken per jaar beschikbaar is.

Los daarvan, we weten natuurlijk niet wat er echt heeft afgespeeld, zowel bij Oranje als bij Marokko. Lastig om dan te constateren dat hij moet leren omgaan met tegenslagen. Zou kunnen, maar zeker weten doen we dat niet. Dat Renard Ziyech heeft geschoffeerd door hem niet te selecteren tijdens de Africa Cup en wel C-spelers opriep voor geblesseerden staat vast.

30 mei 2017 om 21:28

Nee die kunnen niet voor een ander land kiezen goed opgemerkt! Maar dat zijn wel jongens die een knop om kunnen zetten en in plaats van denken dat ze tegen je zijn jezelf nog harder proberen te bewijzen. Interlands voor Marokko daar heb je geen zak aan en ja Afrikaanse spelers zijn sowieso minder interessant daar heb je gelijk in. Maar hoe reageert een Ziyech als hij volgend seizoen 3 wedstrijden gepasseerd wordt door Nouri bijvoorbeeld? Iedereen weet dat de kans groot is dat hij dan niet goed reageerd.

31 mei 2017 om 08:46

Je maakt wel ergens een punt, maar Nouri is een toptalent van Ajax die op zijn positie speelt. Meerdere aanvallers en middenvelders vielen weg en Renard koos ervoor om een of andere backs op te roepen uit de 2de divisie van Frankrijk ofzo. Het zegt ook genoeg dat Ziyech's waarde alleen nog word overklast door die van Benatia en Boufal.
Renard heeft Hakim, zonder meer 1 van de 5 beste voetballers van Marokko gewoon compleet links gelaten, dan heeft Hakim het recht om z'n vakantie te pakken en tegen Renard snaleren dat hij kan oprotten.
Hij kan nu ook gewoon schijnheilig gaan doen en doen als of er niks van hem is gekomen of zo, maar dit zou gewoon hetzelfde zijn als Georginio Wijnaldum niet oproepen maar Ryan Koolwijk wel, het was gewoon gestoord en een hele domme voetbal beslissing van de coach.

30 mei 2017 om 21:15

Ziyech boeit het niet dat dit de afstand tussen hem en de bondscoacj vergroot. Want Ziyech wil niet meer onder deze bondscoach spelen, en daar houdt hij zich aan. Als clubs hem internationaal aan het werk willen zien moeten ze even een dvd'tje kopen van Ajax' seizoen in de Europa league afgelopen seizoen.

30 mei 2017 om 21:17

Dat zal allemaal wel mee vallen. Als Ziyech na Ajax vertrekt naar een grote club, dan dragen de mensen in Marokko hem op handen. Er is niets zo opportunistisch als de voetbalwereld.

30 mei 2017 om 22:02

Niet uitkomen voor Marokko kan ook positief zijn voor clubs. Zijn ze hem niet kwijt voor de Africa cup

De beste man selecteerde Ziyech niet wanneer er meerdere spelers afhaakten. Hij verkoos zelfs spelers uit lagere divisies boven Ziyech. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan als Ziyech nu doet. Geef die jongen volledig gelijk!

30 mei 2017 om 23:57

Aj ga nou niet mensen blind napraten. De spelers uit lagere divisie die waren opgeroepen waren allebei spitsen dat was het. Marokko had geen spitsen. Renard is een topcoach die 2 afrika cups heeft gewonnen en na lange tijd marokko naar kwartfinale heeft geholpen ondanks blessures. Marokko zat in een groep met congo, ivoorkust en togo. Hij is ook de man die nu eeinheid heeft gebracht en een team van marokko heeft gemaakt die strijd. Hij roept goeie spelers op zoals amrabat en bennasser grote talenten en is niet bang om ze te laten spelen.

31 mei 2017 om 10:01

Het gaat om de verschillende posities op het veld. Je gaat er bijvoorbeeld geen nummer 10 bij halen als je er al 3 hebt en eigenlijk een rechtsback nodig hebt. Dit incident rondom Ziyech en de nationale ploeg is natuurlijk wel waar Ziyech bekend om staat. Als hij zijn zin niet krijgt, schopt hij om zich heen. Met deze mentaliteit moet je bij de absolute topclubs of Europese subtoppers niet aan komen zetten.

Beetje schijnheilig dit... hij zal wel van de bond hebben gehoord dat hij water bij de wijn moet doen

Hahahaha, weet natuurlijk niet wat er precies speelt. Maar eerst Ziyech tijdens de Africa Cup meerdere keren passeren voor C-spelers en nu verkondigen dat er niets persoonlijks speelt. Deze man probeert zijn straatje schoon te vegen, maar vergeet de groene zeep zeg maar...

30 mei 2017 om 21:19

Ach de toon is wel verbeterd, eerst werd er nog flink gedreigd met de Fifa en sancties. Nu is het afgezwakt naar graag of niet.

30 mei 2017 om 23:59

4everajax belhanda van nice en fajr van derpotivo zijn minimaal gelijk aan ziyech. En de c spelers waren beiden spitsen omdat marokko geen spits had. Aub niet mensen blind na praten.

31 mei 2017 om 01:10

Belhanda heeft nice naar cl vooronders gebracht en laat t zien op hogere niveau dan ziyech. En buiten dat is belhanda ook fysiek ziyech zou na 1 tackle invalide zijn in afrika. Onder zaki speelde ziyech buiten penaltys flop wedstrijden. Die afrikanen waren veel te fel
Voor hem

31 mei 2017 om 03:31

Alsjeblieft niet zo "leuk" praten, zogenaamde kenner. Alassane Plea, Balotelli en jongens als Koziello en Cyprien waren de pijlers onder het succes van Nice. Nooit meer zo praten. Belhanda met ternauwernood 3 goals en 7 assists. En over Fajr al helemaal niet praten. Dát beter presterend dan Ziyech? Dan ook niet op de "bandwagon" springen als Ziyech het op een hoger niveau laat zien.

31 mei 2017 om 08:51

Fajr gelijk? Kom op gozer dit kan je niet menen, ja Belhanda ben ik het ook niet mee eens, maar als je met een overal gefaalde b keus spits van Deportivo La Coruna gaat komen dan heb je er echt geen verstand van.
Belhanda is zeker wel een degelijke speler met een best degelijke techniek, maar die heeft tussen het kampioenschap met Montpellier en deze 3de plaats met Nice ook jarenlang geen pepernoot geraakt.
Man doe gewoon normaal, het doet er niet toe hoe veel je van die en die had, Ziyech is 100% een van de 5 besten, die moet je er bij hebben.
Je gaat toch ook geen als Spanje zijnde Silva buiten sluiten omdat je ook Xavi, Iniesta, Busquets, Alonso, Isco, Saul, Koke etc.. hebt, nee man je ruimt plaats in voor je beste speler.

31 mei 2017 om 13:15

Chespiece jij moet niet zo leuk praten ik volg ligue 1 altijd plae en belhanda waren de uitblinkers. Fajr is altijd de beste man bij marokko dat jij marokko niet kijkt is jou probleem

31 mei 2017 om 10:05

Een bondscoach passeert een speler natuurlijk niet zomaar. Renard zal daar vast een gegronde reden voor hebben waar de buitenwereld niet genoeg van af weet. Andere spelers hebben ook geen problemen met deze coach, dus er zal wel iets gebeurd zijn tussen beide partijen. Als je als speler nog maar 9 interlands achter je naam hebt waarvan het merendeel invalbeurten, is het best beschamend dat je dan al problemen hebt met de bondscoach.

Renard doet het helemaal niet slecht met Marokko dus voorlopig doet hij het niet slecht zonder Ziyech. Blijkbaar hebben veel mensen hier hun Ajax bril op en hebben alle begrip voor Ziyech maar je bent geen international voor je trainer maar voor je land, die Renard zal best wel zijn fouten hebben gemaakt maar Ziyech heeft ook met van Basten en de leiding van Twente in de clinch gelegen dus het is nogal makkelijk om dan de trainer overal de schuld van te geven.

30 mei 2017 om 23:04

Dat hij in de clinch heeft gelegen met v. Basten kan ik niet meer voor de geest halen. Ziyech is in ieder geval geen ja-knikker. Zulke spelers zij uniek op het voetbalwereld. Als coach weet je meteen wat je aan hem hebt. Bij Twente waren de bestuur maffia praktijken aan het doen. Aan Ziyech veel beloven maar niet naar komen.

31 mei 2017 om 03:34

Ziyech heeft toch uitgelegd wat de redenen waren voor zijn gedrag bij Twente? En het gebeurde toch ná al het ongein? En niet omdat hij op de bank zat, maar het beleid niet pruimde. Valt ook wat voor te zeggen, ja-knikkers laten iedereen vallen. En op de bank zitten? Men doet alsof hij de kwaliteiten heeft van Viergever. Ziyech een jaar banken bij een club als Ajax? Nooit. Te goed voor. Ook Ziyech zal rustig doen op de bank bij Dortmund, Sevilla of Liverpool.

31 mei 2017 om 10:07

Je vergeet de manier waarop hij vertrok bij Heerenveen. Tot op heden heeft Ziyech met elke werkgever nog problemen gehad en ik voorspel dat dit op den duur bij Ajax ook gaat gebeuren. Geen blad voor de mond nemen en een mening durven ventileren is goed, maar er is een dunne lijn tussen een eerlijk karakter en een verkeerde mentaliteit.

Renard is gewoon bezig om als een valse politicus de boel te verdraaien. Hij heeft Ziyech vernederd en daar stapt hij nu zo makkelijk overheen dat Ziyech hem niet meer serieus kan nemen. Ziyech neemt nu zichzelf in bescherming want die Renard is achterbaks genoeg om Ziyech 90 minuten lang op de bank te houden om te laten zien wie de baas is. Dan komt er natuurlijk gezeik en dan loopt Ziyech zo dat mes in. Dan krijgt hij het stempel van zeer moeilijke jongen en dat is schadelijk voor zijn carriere.

30 mei 2017 om 23:22

Ik heb net wat beelden gezien van Renard's persconferentie. Hij kon wel uren over deze kwestie praten, maar wat in de ploeg gebeurt blijft daar ook. Tja, dat helderd lekker veel op...Er is gewoon een egostrijd gaan tussen die twee, maar aangezien de trainer Ziyech al van af het begin links laat liggen krijg ik het gevoel dat het meer aan de trainer dan de speler ligt.

Onvoorstelbaar dat Marokko doorgaat met Renard.

30 mei 2017 om 23:58

Harold renard heeft 2 afrika cups gewonnen en marokko naar kwartfinale gebracht ondanks veel blessures, renard is een topcoach die van marokko weer een team heeft gemaakt iedereen is blij met hem. Alleen ruzie met ziyech is een issues derest is renard top.

31 mei 2017 om 10:11

Ziyech heeft niets meer bereikt dan een Fajr of Belhanda. Bovendien zijn de laatste twee fysiek een stuk sterker en kunnen wel met de bondscoach overweg. Mensen vergeten dat Ziyech wel de enigste speler is die niet met Renard op kan schieten en dat Ziyech bovendien een verleden van slecht gedrag heeft. Niet alleen bij FC Twente, maar ook bij Heerenveen.

@ Valentinoramos: dat je zo'n grote fan bent van Belhanda is niks mis mee; hij is een goede en dynamische middenvelder die bij Marokko zeker belangrijk kan zijn, zolang zijn ego hem geen parten gaat spelen want hij geilt zelf een beetje teveel op rugnummer/positie 10 waar hij duidelijk tekort voor komt.
Noem mij echter 1 belangrijke kwalificatiewedstrijd of africa cup wedstrijd sinds Belhanda als grote ster meespeelt bij Marokko (2008/2009) waarin hij het verschil heeft gemaakt of zelfs maar goed heeft gespeeld; ik zal je helpen namelijk geen 1 wedstrijd, want hij heeft altijd teleurgesteld in het Marokkaanse elftal. Belhanda heeft nu geluk dat hij het oogappeltje is van Renard; herriner je nog die dramatische 0-0 thuis tegen Ivoorkust waarin Belhanda waardeloos speelde (zoals gewoonlijk), maar Renard wrong zich in een interview in alle hoeken en bochten om Belhanda maar te prijzen, want volgens Renard speelde niet Belhanda slecht maar zijn teamspelers liepen niet goed of wisten zijn (klote)passes niet op waarde te schatten.
En Fajr is een leuke middenvelder vh niveau Toornstra; harde werker met goede traptechniek maar dat is toch geen topspeler; leuk om erbij te hebben als rechtshalf waar hij mag spelen zolang Belhanda zich te goed voelt om daar spelen, want een nummer 8 is geen nummer 10 he...
Oh ja, Bij Kiev niks gepresteerd en met 3 goals en 7 assists Nice naar de voorronde CL geschoten; is het bij jou op de kalender nog steeds 1 april?
Geen wonder dat Nice zelfs geen 8/9 mln euro over heeft voor een transfer van hem.

31 mei 2017 om 02:28

Ik ben geen fan maar als je bij marokko kijkt is fajr altijd de beste speler. Belhanda speelt bij marokko idd niet goed maar ziyech ook niet veel balverlies etc buiten penaltys was ziyech zwak. Afrikaans voetbal ligt hem niet

Vergelijk hem eens met anderen. Nigel de jong word niet opgeroepen om verschillende redenen, stel dickie belt hem nu springt hij meteen in een vliegtuig... dat is karakter. Hakim is lastig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren