Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reiss Nelson maakt eindelijk officieus debuut voor Feyenoord

Laatste update:

Feyenoord heeft woensdag een besloten oefenwedstrijd gewonnen van De Graafschap. Reiss Nelson, die van Arsenal wordt gehuurd en volgens Arne Slot een conditionele achterstand had, maakte zijn officiële debuut en speelde 45 minuten mee. De hoofdrol was met twee doelpunten weggelegd voor Mikael Johnsen, terwijl ook Cyriel Dessers een goal meepikte: 3-0.

Marino Pusic had tegen De Graafschap de leiding over het eerste elftal van Feyenoord. De assistent-trainer van Slot posteerde Nelson op de linkerflank en zag zijn ploeg in de eerste helft nauwelijks kansen afdwingen. Wel werd een doelpunt van Dessers afgekeurd wegens buitenspel. Na rust kwam Johnsen, die door Feyenoord transfervrij werd overgenomen van Rosenborg, binnen de lijnen voor Nelson.

De Noorse aanvallende middenvelder was binnen tien minuten na zijn entree twee keer trefzeker. Eerst tikte hij een lage voorzet van Dessers binnen, om vervolgens met een schot van afstand de 2-0 op het scorebord te zetten. In de zeventigste minuut kwam ook Dessers tot scoren. De Belgische spits profiteerde van goed werk van Noah Naujoks, die de bal onderschepte en hem vrij voor de keeper zette. Dessers rondde na een kapbeweging koelbloedig af: 3-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat hier is gebeurd is me echt een raadsel. Gewoon meegetraint bij Arsenal en zelfs gespeeld in volgend mij de eerste competitie wedstrijd.

Beetje vreemd allemaal.

6 oktober 2021 om 14:53

Is al een aantal keer uitgelecht door Slot. In Engeland trainen ze niet zo heel hard i.v.m. de vele wedstrijden die ze spelen. Hij functioneerde daar als pion in de partij vorm om de tegenstander na te bootsen. Dat is een hele andere conditie die je moet hebben dan als je 90 minuten in de wedstrijd moet voetballen.

6 oktober 2021 om 17:20

Oke waarom waren jongens die elders zijn verhuurd dan wel direct beschikbaar?En daarnaast was blijkbaar alsnog fit genoeg om daar in te vallen, maar bij Feyenoord niet. Jij vindt dat niet vaag?

6 oktober 2021 om 19:02

Is ook gewoon onzin wat Slot zegt. Lekker hard trainen bij Feyenoord maar verliezen van Vitesse.. net of ze bij Feyenoord harder trainen dan bij Arsenal. Dan heb ik het niet eens gehad over het verschil in niveau.. heeft nota bene tegen Brentford nog minuten gemaakt, een ploeg die iedereen in de PL tot nu toe het vuur aan de schenen legt en er de volle 90 minuten voor gaan. Die jongen heeft gewoon een blessure opgelopen die hij overal kon oplopen maar Slot moet weer even benadrukken hoe hard ze wel niet trainen in Rotterdam.. Arteta werd er ook nog naar gevraagd en hij nam het ook totaal niet serieus..

6 oktober 2021 om 20:55

Wat heeft hard trainen met verliezen van Vitesse te maken? Jij denkt dat Slot wil scoren of zo? Kinderachtig. Onzin

7 oktober 2021 om 21:05

"arteta werd er ook nog naar gevraagd en hij nam het ook totaal niet serieus.. "

Top, Arteta wordt zelf ook niet echt serieus genomen, dat scheelt.

6 oktober 2021 om 14:53

Ja, het kan gek lopen. Heeft 23 wedstrijden (860 minuten) in de Premier League, 23 wedstrijden in de Bundesliga (628 minuten), 14 wedstrijden in de Europa League (726 minuten) en 46 wedstrijden (3745 minuten) in de Premier League 2 meegedraaid en toch niet (wedstrijd)fit om in de Eredivisie mee te doen? Blijft opmerkelijk!

6 oktober 2021 om 15:15

Dat is toch niet zo raar? Als ik 2 jaar geleden een goede conditie had en vorig jaar sporadisch een wedstrijd speelde, betekend toch niet dat ik dit jaar alsnog een topconditie heb en zo weer mee kan doen met het oude niveau

6 oktober 2021 om 16:36

Maar er is toch een verschil tussen niet wedstrijdfit en topfit? Volgens Slot kon Nelson nog niet eens op de bank zitten en als invaller minuten maken.. Dat is toch heel wat anders? Dat terwijl hij dus gewoon de voorbereiding bij Arsenal heeft gespeeld, meegetraind en zelfs ingevallen inderdaad. Dus wedstrijdfit zou hij sowieso wel zijn. Topfit misschien niet, maar 0 minuten?

Dat is het vage verhaal dus.. We praten hier namelijk niet over topniveau qua competitie hè. Dus ik snap het oprecht niet.

7 oktober 2021 om 21:04

Zoals Slot heeft gezegd op basis van wat hij heeft meegekregen; reserves bij Arsenal trainen op een hele specifieke wijze om de aankomende tegenstander van Arsenal na te bootsen in partijtjes. Dit houdt ze niet match-fit, enkel conditioneel fit. Ja, er is een verschil kennelijk. En Nelson kon daarom in eerste instantie niet mee bij Feyenoord omdat zijn lichaam gewoon niet herstelde. Althans niet snel genoeg. Nelson wist niet eens wat een ijsbad was. Dus dan doen ze iets verkeerds bij Arsenal, aangezien Feyenoord al jaren bekend staat als het fitste team van de Eredivisie. Daarbij komt ook nog eens kijken dat Nelson van nature al moeite heeft om fit te blijven, dus hij is er ook nog eens extra vatbaar voor.

Het inmiddels Oktober, gaat Nelson op een bepaald punt nog een rol spelen dit seizoen?

Ik snap niet waarom Arsenal hem verhuurt aan Feyenoord. Ook hier zal hij z'n plek bij het eerste elftal moeten afdwingen en heeft hij dezelfde plek in de hiërarchie, alleen zijn de trainingen en wedstrijden van een veel lager niveau. Heel aparte move. Nouja, wie weet moet ik tegen December m'n woorden inslikken.

6 oktober 2021 om 15:01

Geloof me Nelson gaat nog genoeg spelen. Ik voorspel ook nog een aantal wedstrijden op de backposities zelfs.

6 oktober 2021 om 15:20

De backposities waar je jeugdexponent Geertruida en nieuwe aankoop Pedersen hebt rondlopen? Want linksback zie ik Slot niet doen met een rechtsbenige rechtsbuiten.

6 oktober 2021 om 15:51

Hahahah als feyenoord hem linksback zou zetten zou ik hem echt rechtstreeks terughalen als arsenal zijnde. Indien dit contractueel mogelijk is natuurlijk.

6 oktober 2021 om 16:31

In de meeste gevallen kan dat in de eerstvolgende transferperiode, dus Januari.

6 oktober 2021 om 15:48

Hij zal heus wel wat spelen, maar bij mij staat hij wel 1-0 achter. Ik heb in ieder geval heel erg een 'we hebben er weer zo een' gevoel.

6 oktober 2021 om 23:59

Feyenoord speelt straks weer een blok van 6 wedstrijden in 3 weken en daarna 9 wedstrijden in 4,5 week. Als je een beetje op feyenoord hebt gelegt de laatste weken zie je hoe vermoeid de buitenspelers waren, jahanbaksh word al regelmatig gewisseld en sinisterra kon de laatste 2 wedstrijden echt niet meer in de 2e helft. Dezd jongen gaat dus gewoon flink minuten maken als wisselspeler en vast nog wat basisplaatsen mee nemen.

Zie het somber in voor die jongen. Na 1,5 maand net een helft kunnen spelen is niet best. Dan deed zijn vervanger het ook nog eens prima met twee doelpunten. Als hij voor december nog geen indruk heeft gemaakt moet je die jongen lekker terugsturen naar Londen.

6 oktober 2021 om 16:37

Hij was geblesseerd he. Niet dat hij nu pas speelt omdat hij niks kan.

6 oktober 2021 om 17:54

Waarom haal je een geblesseerde speler, daarna nog conditie moet opbouwen en daarna weer invorm moet komen in een omgeving waarin alles nieuw voor hem is?

6 oktober 2021 om 18:33

Hij was niet geblesseerd, hij was gewoon niet wedstrijdfit. Dat zegt een hoop over zo'n jongen. Ongeveer evenveel wedstrijden gespeeld als Til afgelopen seizoen, maar loopt mijlenver achter op gebied van fitheid.
Zal vast talentvol zijn, maar ik denk dat zijn mentaliteit niet goed genoeg is om het te redden. Zeker niet in het veeleisende systeem van Slot.

6 oktober 2021 om 19:05

Met de mentaliteit van Nelson is helemaal niks mis. Gaan we nu tegenwoordig zo spelers beoordelen? Was de mentaliteit van Robben ook slecht omdat hij vaak geblesseerd was? Nelson is altijd al een blessure gevoelige speler geweest dat heeft voor de rest niks te maken met mentaliteit. Een jongen met 50 wedstrijden in het eerste elftal van Arsenal die gespeeld heeft onder Wenger, Emery en Arteta gaat het niet redden in het veeleisende systeem van Slot? Kom op zeg, geloof je het zelf..

6 oktober 2021 om 19:32

Maar lieve Tilburg, hij was helemaal niet geblesseerd. Hij kwam gewoon niet voldoende fit aan bij zijn nieuwe club. Daardoor liep bij wat overbelastingspijntjes op. Om Slot nog even te citeren: "hij deed vaak mee bij het team dat de tegenstander moest nabootsen en heeft bijna geen wedstrijden gespeeld. Hier wordt hij gezien als een speler die veel moet gaan spelen. Die combinatie zorgt ervoor dat hij overbelastingsproblemen heeft. Het zegt niets over hoe Arsenal traint."
Overigens heeft hij nog geen 50 wedstrijden in het eerste van Arsenal gespeeld, daar is hij al sinds 17/18 mee bezig. Als hij zo'n topper zou zijn, zou hij nu niet verhuurd worden aan Feyenoord op zijn 21e.

6 oktober 2021 om 20:37

Nelson is al jaren hét talent van Arsenal. Het komt er nog niet helemaal uit, maar die jongen heeft vorig seizoen absoluut zijn minuten gemaakt, en ook indruk gemaakt (voornamelijk in Europa).

Daarnaast heeft hij ook een geweldig seizoen gehad bij Hoffenheim een paar jaar terug.

Laten we aub niet doen alsof dit een of andere amateur is. Speelde de Bundesliga kort en klein op 19 jarige leeftijd en doet het altijd goed bij Arsenal. De concurrentie is nu eenmaal moorden bij Arsenal op de vleugels.

6 oktober 2021 om 21:07

Ik zeg niet dat hij een topper is want dat is hij sowieso niet. Gaat het waarschijnlijk ook niet redden bij Arsenal. Maar zijn mentaliteit is zeker niet slecht en dat is wat jij beweerd..

6 oktober 2021 om 21:13

@futureboss
Nergens stel ik dat hij een amateur is. Wel constateer ik dat hij onvoldoende fit was om voluit mee te draaien op de trainingen, laat staan in wedstrijden. Het is tekenend dat zijn enige concurrent in dramatische vorm is, maar dat Reiss hem niet kan vervangen. Zegt verder niets over zijn voetballende kwaliteiten, die zullen ongetwijfeld zeer goed zijn.

7 oktober 2021 om 09:50

Wat een heel raar verhaal is gezien hij wedstrijdfit genoeg was voor de Premier League een week voordat hij naar Feyenoord kwam.

Feyenoord betaald deze jongen salaris om gemasseerd te worden en lekker te ontspannen in Rotterdam wat een droombaan heeft die jongen beetje masseurs afgaan en langs de Coolsingel heen rijden tegen betaling.

6 oktober 2021 om 15:10

Absoluut niet! Dit lijkt voor de buitenwereld, zij werken kei hard aan hun proces om wedstrijdfit te worden. Voeding, personal training, fysio en mentale gesprekken is dagelijkse kost. Ten tweede denken zij anders als "wij" topsporters willen laten zien wat ze in hun mars hebben. Vooral voor deze jonge is het echt belangrijk om dit stadium van zijn carriere aan Arsenal en de rest van Europa te laten zien wat hij in huis heeft. Van binnen vreet hem dit waarschijnlijk op. Als je het zo zegt zoals jou hierboven lijkt het zeer aantrekkelijk, maar voor de sporter zelf is het absoluut anders.

Deze jongen heeft genoeg tijd om indruk te maken. Zie hem jahanbakhsh er wel uitspelen aangezien die ook op rechts kan. Kan daarnaast ook op 10 uit de voeten dus ook de positie van til is wat zwaarder bezet. Deze jongen kan nog verassen hoor als die snel fit raakt.

Wordt tijd dat hij fit wordt. Alireza kan wel wat concurrentie gebruiken op rechtsbuiten.

Nou, geef die Johnson anders maar de kans, als Reza zo blijft ballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren