Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reis wederom in de fout na positieve alcoholtest

Laatste update:

Aanvaller Jonathan Reis van PSV is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn auto achter het stuur betrapt met te veel alcohol. Dit meldt het ANP maandag. De 21-jarige Braziliaan blies op het politiebureau van Weert tijdens een ademanalyse 620 ug/l, bijna drie keer zoveel als toegestaan. De limiet is 220 ug/l. Het rijbewijs van Reis is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie van Limburg-Noord.

/

Eerder op de dag reageerde de PSV-voorlichter tegenover De Telegraaf nog op het voorval van afgelopen weekend. “Het een moet je nu niet meteen in verband brengen met het ander”, liet de woordvoerder weten. “Jonathan traint maandag gewoon weer mee met de A-selectie. Hij zal daarna wel een gesprek hebben met onze trainer om uit te leggen wat er precies is gebeurd.”

Of de nieuwe misstap van Reis, die eerder bij PSV werd weggestuurd wegens cocaïnegebruik, gevolgen heeft voor zijn sportieve carrière is nog niet bekend. “We willen niets goedpraten. Maar hij heeft natuurlijk door zijn verleden wel de schijn tegen. Jonathan moet beseffen dat hij overal waar hij komt in de gaten wordt gehouden. Daar zal hij zich bewust van moeten worden.”

“Dit is weer een harde les voor hem”, vervolgt de voorlichter. “Maar het is nu veel te voorbarig om consequenties te verbinden aan deze gebeurtenis. Jonathan moet nog leren hoe hij moet omgaan met de kansen die hij krijgt in zijn leven.”

Dit incident betekent het einde bij PSV voor Jonathan Reis

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou mijn conclusies trekken als ik bij PSV zou werken. Als je een tweede kans krijgt bij een club en dan de nacht voor de wedstrijd alcohol drinkt en vervolgens ook nog het risico neemt om te gaan rijden heb je niets aan zo'n jongen. Zonde van alle tijd die erin wordt gestoken. Stom van Reis.

20 september 2010 om 12:38

Tja, en het is ook zo ongelooflijk zonde.

ik denk dat ieder van de forumleden hier een moord zou doen voor zijn kwaliteiten en de kansen die hem geboden worden. Dan is het heel erg treurig om te zien dat zo'n jongen die kansen maar blijft verknallen.

Als PSV zijnde zou ik er nu direct mee stoppen. Deze jongen wil gewoon duidelijk niet.
En je kan zo'n jongen tegen zichzelf in bescherming blijven nemen, maar zo leert hij natuurlijk nooit de verantwoordelijkheden dragen die het leven nu eenmaal met zich meebrengt.
Blijkbaar is Reis gewoon veel gelukkiger met een klodder in zijn neus en twee vaten bier achter zijn kiezen. Dan maar geen profvoetbal.

Ben wel benieuwd hoe deze jongen over 5 jaar terugkijkt op de keuzes die hij nu maakt.

20 september 2010 om 13:33

Nou ik weet het niet. Ik zou wel eerst even flink met hem gaan praten. Twente heeft Jansen ook niet ontslagen.

20 september 2010 om 14:07

Klopt, maar Janssen is ook niet eerder ontslagen wegens coke gebruik, om vervolgens weer aangenomen te worden onder het motto ''laatste kans''. Ik vind dit zo ongelooflijk stom van die Reis, hij gooit voor de tweede maal zijn eigen ruiten in. Die jongen heeft potentie. Als hij zich even concentreert kan hij over 15 jaar, na zijn actieve loopbaan, al zijn geld opzuipen/snuiven. Ik denk dat hij heeft aangetoond dat hij mentaal niet sterk genoeg is om alle verleidingen des levens te kunnen weerstaan. Als ik PSV was zou ik het wel weten. Houdoe en bedankt zeggen ze daar geloof ik.

20 september 2010 om 14:11

Psv moet deze jongen direct ontslaan. ik vind Reis een zielig figuur, die niet weet hoe graag tientallen jongeren in de favelas ook zo'n kans willen krijgen.

Geef deze jongen geen kans meer en laat hem nooit meer voetballen.

20 september 2010 om 14:57

@ allen die de commotie aanzwengelen: Reis heeft drie keer de toegestane limiet overschreden, wat zoiets is als 4 eenheden alcohol. Dat hij daarna niet achter het stuur behoorde te kruipen ben ik het geheel mee eens, maar ik vraaag mij af hoe ze in de Braziliaanse cultuur omgaan met rijden en alcohol..

Daarnaast staat dit incident, niet tot verhouding tot het vorige. En snap ik ook niet het verband di de mensen er tussen willen leggen.daarnaas mogen de reacties hier wel wat humaner, uiteindelijk is Reis niet één van de weinigen die met alcohol achter het stuur kruipt in Nederland.

20 september 2010 om 15:00

@ rootje82
Dat kan je natuurlijk nu wel zeggen, dat PSV hem moet ontslaan, maar voor PSV is dit ook erg moeilijk.
Hij kan zich blijkbaar niet gedragen, maar kan toch wel degelijk erg goed voetballen, het is een moeilijke keuze.

20 september 2010 om 15:19

4 eenheden alcohol? Hoe kom je daar in godsnaam bij? 620 UGL staat gelijk aan ongeveer 1.5 promile, en is te vergelijken met tussen de twaalf en vijftien biertjes!!

20 september 2010 om 15:50

@tapski, bovendien dronk Theo janssen teveel na (!) een wedstrijd, Reis drinkt teveel op de avond voor (!) de wedstrijd, nogal een verschil.

20 september 2010 om 16:16

Ikzelf trok ook toen ik dit hoorde meteen de vergeleiking met janssen. Echter kwam ik ook een paar verschillen tegen.

Zo had janssen deze actie gedaan na de wedstrijd om het resultaat te vieren en niet voor een wedstrijd als je de volgende ochtend moet presteren. Dit zegt dus al veel over zijn mentaliteit dat het hem niet zoveel uitmaakt hoe hij presteert.

En als ik het me goed herrinner had janssen geen 7 keer teveel op. Reis was totaal lam waar janssen een paar pilsjes teveel op had. Maar toch denk je dat deze mannen genoeg geld voor een taxi hebben.

Al met al als je al aan je tweede kans bezig bent vind ik het geen slimme actie. Hij is sowieso geen sterspeler bij psv en zou dus ook niet moeten denken dat hij het kan maken omdat hij zo goed is ofzo. dus zulk gedrag moet gewoon bestrafd worden door psv. In welke vorm moeten ze zelf weten natuurlijk.

20 september 2010 om 14:10

Hopelijk geven ze het niet op. Als je zo een jongen nu weer wegdoet, kan ik zeggen dat het slechter met hem zal gaan. Hij beseft het 1 en andere waarschijnlijk nog niet.

Tuurlijk is dit jammer, ik zou hem bij alcoholisten/verslaafden groepen mensen langs laten gaten of die er al uit zijn langs laten gaan. Hij moet weten hoe zijn leven eruit zal zien. Misschien als hij meer aan spelen toekomt, dat hij nog meer voor zijn sport zal gaan leven.

PSV geef niet op!

20 september 2010 om 14:22

Je zegt 'als je zo een jongen nu weer wegdoet, kan ik zeggen dat het slechter met hem zal gaan”

So what als die zich zou dooddrinken en snuiven nadat Psv hem ontslaat? Dat is toch niet Psv's zaak? Hij is oud genoeg om zelf verantwoordelijkheid te nemen, daar hoeft Psv zich niet om te bekommeren. Reis is gewoon een idioot die niet ziet welke unieke kansen hem geboden worden, hij is een belediging voor alle 8-jarigen ter wereld die ervan dromen profvoetballer te worden.

20 september 2010 om 14:43

Nee, maar ik heb dit soort dingen van dichtbij meegemaakt en heb gezien dat wanneer je opgeeft het soms einde is voor die persoon. Jij bent zeker zo een persoon die zijn schouders ophaalt wanneer zo een persoon 4 meter onder de grond ligt...''tja, ik heb mijn best gedaan?'' ....

Waar je kan helpen moet je gewoon helpen en maatregelen nemen in andere zaken, maar weg doen..nee, doe dat vooral niet. Je moet zo persoon hoop bieden en dit gaat helaas met stappen en geduld.

Ik ben geen Psv'r maar dit soort problemen zijn universeel en als jet het probleem kent weet je ook wat je moet doen...opgeven is een optie als een persoon zelf niet geholpen wilt worden, want dwingen kan niet, hulp bieden om eruit te komen wel.

20 september 2010 om 15:09

Tristantajax doelt er meer op dat een voetbalclub geen instelling is waar probleemjongeren (met eventueel uitzonderlijk talent) terecht kunnen om te ontgiften. Natuurlijk hoop je op het beste voor zo'n jongen. Daar moet hij zeker hulp bij krijgen. Na een laatste kans niet bij een bedrijf als Psv. Het heeft er helemaal niks mee te maken of je zelf ervaring met deze problematiek hebt of iets dergelijks om de menselijke versus de zakelijke kant af te wegen.

20 september 2010 om 16:40

PSV heeft hem gehaald en hij heeft helaas een probleem.

Vraag jezelf dan af, of je zo een persoon kan helpen of niet. Zo ja, dan moet je dat gewoon doen als de speler dat zelf ook wilt, maar hou wel rekening dat dit met stappen gaat.

En geen enkel voetbalclub is zo een instelling, dat hoef je mij niet uit te leggen. Tuurlijk begrijp ik Tristan wel, maar pas op te overhaastige beslissingen en blijf gezamenlijk kijken oplossingen. Zo een jongen zal heus wel elke straf van de club accepteren.

Hij heeft gewoon een probleem, maar ik ben er helaas niet voor om zo een jongen met Creditcards en dikke salaris weg te doen.

Het is toch ook mooi als hij hieruit komt en ik hoop dat gewoon voor hem en Psv.

20 september 2010 om 14:23

ik vind dit echt een kort door de bocht conclusie. Ik begrijp je standpunt maar het blijft een goede voetballer. Inderdaad eentje met een gebruiksaanwijzing, en ja hij moet nog veel leren in het leven. Maar ik kan me ook nog een Patrick Kluivert herinneren of wat dacht je van Theo Janssen. ik praat zeker niet goed dat mensen met alchol achter het stuur kruipen, integendeel, maar om te zeggen dat je niets aan zo´n jongen hebt vind ik niet juist. Dat Reis er als speler nog lang niet is en nog veel moet leren ben ik wel met je eens !

20 september 2010 om 14:43

eerst verslaafd aan coke...en nu in de fout met alcohol op de avond voor de wedstrijd.
Wat theo deed was ook niet slim, maar die had zn biertjes na de wedstrijd gedronken.
dus dat heeft veel minder invloed op zn voetbal. Deze jongen loopt te zuipen voor de wedstrijd..

20 september 2010 om 15:12

Mensen die gelijk maar roepen dat deze jongen ontslagen moet worden laten zich teveel leiden door emoties. Als er iemand anders met een willekeurig beroep, buiten werktijd met een glaasje teveel wordt aangehouden en een boete krijgt word hij of zij toch ook niet ontslagen bij zijn of haar bedrijf?

Daarnaast is het zo dat je niet door zijn gedrag in het verleden extra lading aan deze actie moet geven

20 september 2010 om 15:33

@ Psvfan777

Hij is een professionele voetballer. Dus dat is totaal niet te vergelijken met een willekeurig beroep. Reis heeft mazzel dat hij nog mag mee trainen, als ik trainer was had ik het wel geweten, na dat hij ook al betrapt is op cocaine.

20 september 2010 om 18:56

Voor die wedstrijd was ie niet eens geselecteerd omdat Maza weer terug was van schorsing.

20 september 2010 om 19:04

Quote nu.nl
''reis zat aanvankelijk ook bij de wedstrijdselectie van negentien man voor het uitduel zondagmiddag met Roda JC (0-0). Hij moest de wedstrijd in Kerkrade evenwel van de tribune bekijken.''

20 september 2010 om 16:22

Nee en omdat het niet te vergelijken is moet hij maar gelijk wel ontslagen worden? Moet je binnen de voetballerij dan strenger zijn op dit soort dingen? Ik snap dat je een voorbeeldfunctie hebt, maar om dan iemand gelijk te ontslaan gaat te ver wat mij betreft.

Het is natuurlijk dom met alchol achter het stuur te gaan, maar dat gebeurd genoeg jongeren dus niet iets om veel heisa over te maken. Ik vind het wel schandalig dat het in de nacht voor een competitie wedstrijd gebeurd.. Ben benieuw hoe PSV hiermee omgaat.

20 september 2010 om 12:33

Wat een belachelijke reactie zeg! Je vind het wel schandlig dat het de nacht voor de wedstrijd gebeurd, maar niet dat hij met alcohol achter het stuur kruipt? Vertel dat eens tegen de mensen die een dierbare zijn kwijt geraakt door 1 of andere idioot die het nodig vind om met wat biertjes te veel op achter het stuur te kruipen, omdat hij/zij niet de 'mentaliteit'' heeft om gewoon netjes aan de cola of iets dergelijks te gaan wanneer hij/zij met de auto is. Daarnaast heeft Reis een voorbeeld functie als profvoetballer, en is hij al een keer de fout in gegaan! Dus zeker dan hoor je zoiets niet te doen! Schandalig werkelijk waar.

20 september 2010 om 12:46

inderdaad, de reactie is de wereld op zijn kop!!

on: hoop dat hij het licht eens gaat zien, anders is het snel afgelopen met hem!

20 september 2010 om 13:06

Dus dan mag ieder mens die teveel alcohol op heeft en achter het stuur kruipt nooit meer werken?

20 september 2010 om 13:12

Zeg ik dat? Maar jij hebt wel een hele aardige of domme baas als hij jou coke laat snuiven, en vervolgens ook nog eens met alcohol achter het stuur laat rijden, en daar vervolgens geen maatregelen tegen neemt. Daar komt bij dat Reis een voorbeeldfunctie heeft, aangezien het meteen in de media verschijnt. Dus heel Nederland weet het, en als heel Nederland van mij weet dat ik met alcohol achter het stuur zit, en ook verslaafd ben geweest aan coke .. Is er geen baas meer die mij aanneemt, alleen in het voetbal is dat (helaas) wel zo. Daarnaast kan iedereen hier wel met statistieken aankomen, maar elke persoon die met alcohol achter het stuur kruipt is er 1 teveel, en vaak drinken ze dan ook nog maar 3 of 4 biertjes .. En waarom? Waarom risico nemen voor 4 biertjes? Omdat de mensen geen mentaliteit hebben denk ik, en gewoon 4 biertjes niet kunnen laten staan. Volgens mij begin je dan al aardig alcoholist te worden. Als je zulk risico neemt voor 3/4 biertjes.

20 september 2010 om 13:25

Heb mijn eigen reactie terug gelezen en ik snap dat mijn punt niet goed is overgekomen. Excuus hiervoor.

Ik vind het natuurlijk heel erg dom om met alcohol achter het stuur te gaan zitten, maar daarvoor zou PSV hem volgens mij niet voor hoeven ontslaan.

Uit het oogpunt van PSV is het erger dat een speler voor een wedstrijd alcohol drinkt en uit gaat. Hiermee zeg ik niet dat het slim is om achter het stuur te gaan zitten met alcohol op.

20 september 2010 om 12:36

Ben je niet goed of zo? En als ie je vriendin, dochter of wat dan ook aanrijdt? Dan zeg jij; belachelijk zo vlak voor de wedstrijd. Die alcohol? Lekker belangrijk, maar vlak voor de wedstrijd.....wat een treurige opmerking. Wat betreft die Reis, het land uitgooien. PSV heeft er niks meer over te zeggen, dit soort gasten horen niet in Nederland.

20 september 2010 om 15:09

@zooman: jou reactie is anders ook behoorlijk treurig. net alsof er ergens bepaald is wat voor soort mensen er wel of niet thuis horen in Nederland. Het doet me vermoeden dat ik jouw politieke mening erg goed kan inschatten. De vraag die mij dan daagt is: welke toegevoegde waarde heb jij dan voor Nederland?

On topic: Wellicht zou PSV wat meer begeleiding moeten bieden om te voorkomen dat er in de toekomst nog meer van dergelijke incidenten opdoemen.

20 september 2010 om 16:31

haha, het zou je verbazen maar ben lid van de SP ;-) Dus nee, dat zegt niks over mijn voorkeur, raar dat je niet kan zeggen als iemand hier komt drugs snuiven en de weg terroriseert de hand boven het hoofd gehouden moet worden. Ik verbaas en irriteer me mateloos over mensen die hier doodleuk zeggen dat ze ook wel eens met alcohol achter het stuur zitten en dat dat normaal is, en dat hoort bij je jeugd zijn. Nou sorry maar ik vind het grote flauwekul. Ik denk dat velen hier weinig mensen kennen die overleden zijn door toedoen van mafkezen met alcohol achter het stuur, ik kan je zeggen dat je mening over alcohol en het verkeer dan wel iets anders ligt.

En nogmaals; jij stopt mensen in hokjes, het zegt veel over jou! En dat maakt je reactie pas echt sneu. Jij vind mijn mening erger dan hetgeen wat een Reis doet. Hebben ze reclame spotjes voor!

20 september 2010 om 13:02

idd. het begaat een bekende NL en meteen doet iedereen weer schijnheilig, hou toch op man
volgens onderzoek heeft 1 op de 5 wel eens met alcohol gereden (waarschijnlijk is dit veel hoger)
Kluivert begin ook fouten op zo'n jonge leeftijd. en speelde gewoon in het NL elftal!

20 september 2010 om 14:32

Als een onbekende Nederlander dronken gaat rijden wordt ie daar ook op afgerekend, maar dat komt niet in de krant. En hoe zou het toch komen dat mensen er altijd spijt van hebben Nadat ze iemand aangereden hebben?

Je moet trouwens behoorlijk veel drinken om 620 ug/l te blazen. Daar kom je niet aan met 3 of 4 biertjes, dan ben je echt goed over de limiet gegaan.

20 september 2010 om 14:44

1-2 glazen correspondeert met het wettelijke maximum dus reken zelf maar uit.

20 september 2010 om 14:30

Ik raad je aan om eens te gaan praten met mensen die een familielid of vriend hebben verloren aan een of andere idioot die dronken is gaan rijden. Kijken of je het dan nog zo belangrijk vindt of dat voor of na Roda - PSV is gebeurd. Serieus man, laat je nakijken. Dronken achter het stuur kruipen is Altijd iets om heisa over te maken. Voetbal doet er dan totaal niet toe.

“We willen niets goedpraten. Maar hij heeft natuurlijk door zijn verleden wel de schijn tegen. Jonathan moet beseffen dat hij overal waar hij komt in de gaten wordt gehouden. Daar zal hij zich bewust van moeten worden.”

Oowww wist niet dat die blaasapparatuur ook op schijn werkte,........ kan je instellen wie er blaast, begint hij al op het dubbele van wat toegestaan is. Kom op Psv, hij heeft (zeker in eindhoven en omgeving) een voorbeeldfunctie, veroordeel dit gedrag dan,............ zo geef je een lekker signaal naar de jeugd af zeg!!!

20 september 2010 om 12:52

Een blaastest kan er wel naast zitten. Ik heb vorig jaar voor school een onderzoek gedaan naar verschillende alcoholische dranken en hoe deze worden opgenomen in de adem, Smirnoff ice wordt bijvoorbeeld nauwelijks geconstateerd door een blaastest!

Enige manier waarop er zekerheid is van de uitslag is door een bloedtest te doen. Iedereen in nederland is ook vrij om dit te doen, en of aan te vragen wanneer hij of zij de bloedtest niet vertrouwd.

Nu wil ik trouwens niet goed praten dat die jongen dronken achter het stuur heeft gezeten, is natuurlijk schandalig.
Of dat de blaastest evt fout is geweest. Maar die mogelijkheid bestaat.

On: PSV zal hem wel schorsen en vervolgens mag hij zich weer bij de beloften bewijzen.

20 september 2010 om 13:27

@hwcext,

Nou kan ik me voorstellen dat als je een 0.1 boven de toegestane limiet zit, dat je rechtvaardigt een blaastest eventueel in twijfel te trekken, maar toch niet bij een overschrijding van bijna 3x de limiet. Dan heb je wel erg weinig vertrouwen in het politie apparaat.

Denk persoonlijk dat het einde oefening is voor Reis alhoewel ik hoop dat PSV er nog een begeleidingstraject tegenaan gooit! Iedereen kan zien dat deze jongen potentie heeft!

20 september 2010 om 13:30

Ik denk niet dat er iets niet heeft geklopt, want er is proces verbaal opgemaakt. Dan zal de politie redelijk zeker zijn van zijn zaak.en natuurlijk is een bloedtest het meest nauwkeurig. Ik had als ik PSV was geëist dat er een bloedproef afgenomen werd. Dan weten ze exact wat er in zijn bloed had gezeten

20 september 2010 om 14:30

om even op facts terug te komen, je haalt 2 dingen door elkaar heen: je hebt de indicatiemeter op straat en het apparaat op bureau. Het apparaat op straat kan er naast zitten, de naam zegt het al het is een indicatiemeter. Het apparaat op buraeu is geijkt en zit er niet naast. Als iemand een A-tje of F-je op straat blaast moet hij meet naar bureau om een ademanalyse te doen. Ben je het met deze uitslag niet eens dan kun je vragen om een bloedproef. Uit deze bloedproef (door een arts gedaan) kan worden bekeken of er inderdaad teveel alcohol in je bloed zit. Maar eerlijk is eerlijk Reis is gepakt met 3x de toegestane hoeveelheid (volgens bovenstaand bericht) die heeft teveel gedronken dat kan je bijna zeker zeggen.

Ben wel benieuwd hoe PSV hier mee omgaat. Ze kunnen een scorende spits wel gebruiken !

20 september 2010 om 15:54

Dat je met vodka een blaastest kunt foppen lijkt me een fabeltje. Het proces waarin vodka gemaakt wordt bestaat er uit dat het na distilleren wordt opgeslagen in vaten met (delen van) houtskool. Die halen alle onzuiverheden en geur van de vodka af. Daardoor ruikt vodka niet naar alcohol maar het bevat wel degelijk ethanol, de stof waarop de blaastest reageert.

Dat vodka nauwelijks naar alcohol ruikt is de reden dat het populair is bij alcoholisten. Je ruikt het nauwelijks maar je raakt er wel van onder invloed.

20 september 2010 om 14:35

De reactie van PSV is inderdaad vrij genant. Reis moet zich beseffen dat hij overal in de gaten wordt gehouden. Met andere woorden: Reis moet zich meer met de beeldvorming in de media gaan bezig houden.

Dat is wat anders dan: Reis moet zich beseffen dat hij mensenlevens in gevaar heeft gebracht. Maar dat horen we PSV helaas niet zeggen.

Nu kijken of PSV net zo'n nette club is als Twente die Janssen voor drie maanden schorsten en nu kijken of de PSV supperters het er dan ook mee eens zijn...het heeft niet dezelfde gevolgen gehad maar dit risico was zeer zeker heel erg aanwezig...
PSV trek je conclusies...

20 september 2010 om 12:29

@ Twente_milan
Qua alcoholgebruik ben ik dit met je eens. Janssen veroorzaakte echter een ongeval waarbij ook anderen (zwaar) letsel opliepen. Er zit dus wel enig verschil in.

20 september 2010 om 12:30

Goed lezen wat ik typ...het heeft niet dezelfde gevolgen maar deze waren zeker aanwezig...hij nam het grote risico hierop wel...

20 september 2010 om 12:34

Ontslaan vind ik, 2e kans en je pakt em niet, jammer dan

20 september 2010 om 12:35

Volledig met je eens, PSV zou zo'n zelfde straf moeten uitdelen. Hij bracht zichzelf en zijn mede-mens in gevaar en heeft daarnaast ook een voorbeeld functie. Natuurlijk was het bij Janssen verschrikkelijk dat er een tragisch ongeval bij kwam, maar bij Reis had het net zo goed kunnen gebeuren. Een straf vanuit de club lijkt mij gepast..ook omdat hij een verleden heeft.

20 september 2010 om 12:44

zo makkelijk zal psv er niet overdenken want dat gaat ze weer miljoenen kosten !!

20 september 2010 om 12:54

Dat denk ik ook...en dat zou onterecht zijn...twente heeft Janssen toen geschorst terwijl Tiote naar de Afrika cup was en Brama geschorst was...het gevolg was 2 keer 0-0 na hele lange tijd...
Denk dat PSV ''slimmer'' is...

20 september 2010 om 13:02

waarom zou een sanctie van PSV miljoenen kosten??

20 september 2010 om 13:11

Natuurlijk wel man! Wat denk je nu zelf? Dat het PSV nu weer geld gaat kosten? Reis kan worden ontslagen en dan kan PSV de geleden schade (lees: de financiële schade geleden als gevolg van dit handelen van Reis) gewoon op mr Reis verhalen.

On: Ik vind dit werkelijk te triest voor woorden. Krijg je als broekie die (ondanks dat het een talent is) nog niks heeft laten zien een tweede, knalt ie ten eerste zichzelf vol met alcohol, ten tweede de dag voor de wedstrijd als sportman en ten derde stapt hij achter het stuur. Wat een oelewapper is deze gast zeg, echt kansloos. En neem me niet kwalijk hoor, ik ben zelf een jaar in Brazilië geweest en ook daar zuipen die voetballers er op los. Wat is dat toch met die Brazilianen?? En zeg niet 'ja hij komt uit de favela's, dus die jongens hebben het al moeilijk ik begrijp het wel'. Ik ben de laatste die zal ontkennen dat die mensen het daar erg zwaar hebben, maar de meeste Brazilianen uit de favela's worden hier juist erg boos om, omdat die jongens zoals Reis WEL de kans krijgen niet in de shit te raken, omdat ze het geluk en talent hebben naar Europa te kunnen gaan. De mensen uit de favela's bidden iedere dag voor zo'n kans!!

20 september 2010 om 12:33

Oh ja,, en Jansen was toevallig ook bijna 3 maanden geblesseerd toen. Hij anders mischien 1 wedstrijd gemist.. Slaat dus nergens op jou reactie.. Maar ik snap dat je hoopt dat Reis word geschorst als Twente supporter.

20 september 2010 om 12:55

Nee hoor...ze hebben een operatie gedaan omdat hij geschorst was...ze hebben niet geschorst omdat hij geblesseerd was...
En als je als Twente al bang moet zijn voor Reis???is een tussendoortje voor Douglas...gaat om het principe...toen waren veel PSV supporters het ermee eens omdat het in hun voordeel was...hoop dat ze nu ook zo consequent zijn...

20 september 2010 om 13:35

Wat zijn jullie in vredesnaam voor discussie aan het voeren?? Over het wel of niet schorsen en voor wie dat een voordeel zal zijn,............... het gaat hier over een totaal ander iets,.............. namelijk drank op, achter het stuur (en voor sommige het tijdstip daarvan). Hij zal een familielid aanrijden met z'n dronken kop. Het gaat hier over normen en waarde in het leven, maar jullie kunnen echt alleen maar aan dat spelletje denken zeg!!!! Get a life

20 september 2010 om 15:40

@twente_milan
Grappig dat mensen zoals jij de mening van een paar supporters spiegelen aan de houding van een club. Geval van Janssen is totaal niet te vergelijken met dat van Reis, beide is dom maar Janssen heeft een ongeluk gemaakt. Ik zou het niet raar vinden als ze dit met een boete oplossen..risico's zijn aanwezig maar schorsing of ontslag vind ik overdreven.

Jonge jonge, wat een gast! Ik vind het persoonlijk erg zonde van deze jongen. Maar als je eenmaal verslaafd bent is het ook niet gemakkelijk om er van af te blijven, met welke shit dan ook! Ik vind dat ze deze jongen niet moeten laten vallen! Help deze jongen op een goede manier en laat hem niet vallen en echt kapot gaan aan drugs en alcohol!

20 september 2010 om 12:54

wat een domme reaktie zeg! Denk eens logisch na... die gozer traint iedere dag denk je dat hij elke dag de tijd heeft om drugs of alcohol te nuttigen? Dus verslaafd wezen? Nee tuurlijk niet schei toch uit, dit is een jongen die gewoon helemaal geen grijntje verstand in ze hoofd heeft en blijkbaar niet beseft wat die in handen heeft. Veel mensen zouden een moord plegen om zo'n voetbal leven als hem te hebben en deze jongen blijft het maar verpesten. Gelijk ontslaan want deze jongen is nog dommer dan de achtereinde van een koe. Als je al zo in de fout bent gegaan met drugs en daardoor een nieuwe kans heb gekregen van je club om daarna wéér in de fout te gaan dan spoor je in mijn ogen echt niet.

20 september 2010 om 13:06

Dus jij denkt dat alle profvoetballers, trainen van 8:00 uur 's morgens tot 20:00 uur 's avonds en daarna geen tijd hebben om drugs of alcohol te nemen? Jonge ik heb zelf vrienden die profvoetballer zijn en geloof mij, deze jongens hebben meer vrije tijd dan mensen die een 40 uur per week werken! Dagen van 4 a 5 uur trainen is echt de max. hoor! En juist zo'n jongen die hier niet vandaan komt en hier zit zonder familie kan het heel moelijk hebben. Ik ben het met je eens dat het echt super dom is, helemaal als je al een keer eerder in de fout bent gegaan. Maar denk je nou echt dat deze jongen denkt van laat me nou eens even lekker mijn kan verneuken! Er zit echt wel meer achter dan jij denkt. Ik vind het sneu voor die jongen dat hij dit probleem heeft en hoop dat hij er uit komt!

Wat een sukkel, hoe dom kan je zijn.. Net een nieuwe kans gekregen, er wordt extra op je gelet...

Z'n vriendin en kind kwamen toch binnen een paar weken naar Nl?
Misschien gaat ie dan gelijk wel minder vaak stappen.

Hey jongen wat doe je toch.
Zoon goede voetballer en dan na de drugs nu in het nieuws met alcohol.
Misschien ga je nu echt inzien dat je lekker op je voetbal carriere moet storten en de slecht dingen achter wege laat.
Je zit niet bij mij cluppie maar ik vind je wel een geweldige voetballer en laat ons genieten van je kwaliteiten.
ik denk dat het wel goed komt.
Je club zal wel maatregelen nemen maar dat is dan ook wel een beetje terecht denk ik.
Je bent nog jong maar nu lekker voetballen en laat drugs en drank achter je.
Succes jongen.

Bijna iedereen drinkt wel eens een glaasje, dus ik snap dat voetballers dat ook doen.
Wat ik niet snap is dat deze meneer in de auto stapt om te rijden, voor hetzelfde geldt rijdt hij tegen iemand op met alle gevolgen van dien.
Wat ik ook raar vind is dat hij in de nacht voor de wedstrijd stevig gaat drinken, lijkt me niet de juiste instelling voor een voetballer. Niemand is helemaal fris als hij de avond ervoor flink wat heeft gedronken, dus zijn prestaties kunnen dan ook niet ten goede komen.
Dit samen met zijn voormalig cocainegebruik moet bij PSV toch leiden tot conclusies. Die jongen hoort in de nacht voor de wedstrijd met de voorbereiding van de wedstrijd bezig te zijn. Het blijkt dus nu al voor de tweede keer in korte tijd, dat hij zijn carriere niet serieus neemt.
Ik zou die jongen dan ook weg doen en een jeugdspeler de kans geven, die zich wel aan het regime houdt.

Ik vind *(en dat vond ik ook bij Theo Jansen) dat ze maar lekker een jaar niet voetballen.. Onglooflijk dom, en dit moet de club ook inzien door vlijmscherpe sancties te geven..

Ik vind het moelijk misschien moet Ibrahim Afellay eens met hem gaan praten.
Jongens onder elkaar en Ibrahim kent natuurlijk bepaalde discipline van huis uit.
Anders zou ik het ook niet weten zonder voor zo'n jongen natuurlijk.

Ben bang dat deze jongen niet meer te redden is. Buiten het feit dat hij een misdrijf pleegt door met zoveel alcohol op achter het stuur te gaan zitten, lijkt het me ook niet erg handig om de nacht voorafgaand aan een belangrijke voetbalwedstrijd je helemaal lam te zuipen. PSV stelde een daad door hem wegens een drugsverslaving te ontslaan, toonde zich vervolgens vergevingsgezind door hem weer in genade aan te nemen, maar doet er nu denk ik goed aan om de handen van deze gast af te trekken.

Psv zou hem een tijdje moeten schorsen en in deze tijd hem helpen met deze problemen. Deze jongen nou laten vallen en wegsturen daar heeft niemand iets aan. Psv gaat Reis nog hard nodig hebben.

20 september 2010 om 12:37

@portofc, ze hebben hem al eerder geholpen met zijn problemen, ze kunnen niet aan de gang blijven. Maar denk wel dat PSV ver gaat in de bescherming van het (potentiele) kapitaal Reis.

Dus dit zal niet tot ontslag leiden, zoals velen suggereren.

Wel zal er nmm een boete volgen en een tijdje tweede elftal, totdat er beterschap wordt getoond.

Maar het wordt wel een gebed zonder end met deze jongen.

20 september 2010 om 12:49

Maar als hij niet wordt geholpen dan zal hij nooit wat opleveren voor Psv, hij is pas 21 jaar dus dan zou je denken dat dit soort gedrag er een beetje uit aan het gaan is. Met hulp denk ik dat hij er wel vanaf kan komen. Hij moet er natuurlijk wel voor gestraft worden anders leert hij het nooit.

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, zou het jammer vinden als hij weer van de Nederlandse velden verdwijnt wat het is een goede voetballer.

Repliek van Reis; 'ja, maar het was toch geen cocaine'

OT; wat moet je hier nu weer mee ? Boete en een tijdje terug naar het tweede zou ik zeggen.

PSV kan zich geen kapitaalvernietiging permitteren en moet dat sprankje hoop op een wederopstanding van Reis blijven houden, sportief omdat Berg niet imponeert en Koevermans gewogen en te licht bevonden is, financieel omdat ze nog steeds ooit een transfersom hopen te beuren.

Als signaal naar de spelersgroep zou je hem (wederom) moeten ontslaan maar zie boven, PSV kan zich dat moeilijk permitteren.

Bovendien, ook de herinnering aan dit incident vervaagt weer, heel snel zelfs, zo gaat dat met veel incidenten.

Hahaha...wat een stomme vent zeg. En dan die reacties na de wedstrijd tegen Sampdoria dat hij verandert was en er van had geleerd. Ben bang dat je het er gewoon niet uit krijgt uit deze jongen...

Dit gedrag hoort niet thuis in de maatschappij, en als je al een tweede kans hebt gekregen en je gaat zo weer over de schreef, dan zou ik als werkgever die persoon onmiddelijk ontslaan.
Vorige week las ik nog een stukje van deze jongen waarin hij met de hulp van god weer terug bij Psv zou zijn gekomen.
Ik vraag me dan nu echt niet meer af hoe het nu weer zover met hem is gekomen, gewoon wegsturen.

de meeste mensen krijgen niet eens zoveel kansen als hem, maar toch verbrod hij ze. Die gast is zijn leven als voetballer aan het weggooien.

Niet slim Reis!! Vooral met je voor geschiedenis, maar wie rijd er nu niet eens met 2 biertjes teveel op...
Geen goede reclame maar dit gebeurd wel eens vaker zie Kluivert etc.

20 september 2010 om 12:39

Denk dat die 2 biertjes teveel in dit geval niet opgaan. Zullen ongeveer 7 a 8 biertjes teveel zijn.
Maakt overigens niet uit hoeveel het er teveel zijn, het zijn er hoe dan ook teveel!

Met zijn voorgeschiedenis had dit nooit mogen gebeuren. Erg jammer en vooral erg dom!

20 september 2010 om 12:40

Dat is echt onzin, ik rij bijvoorbeeld nooit als ik drink.
We moeten niet goedpraten dat hij met 3x de toegestane hoeveelheid achter het stuur zit.
Als hij dadelijk een auto met bijvoorbeeld 3 jongeren erin had geramd, en die inzittenden waren zwaar gewond of dood werd hij wel veroordeeld.

20 september 2010 om 14:43

''wie rijd er nu niet eens met 2 biertjes teveel op''

Vraag me af of je je realiseert wat je nu aan het goedpraten bent. Als we die houding aan gaan nemen kost dat weer een paar doden extra per jaar. Voor jou een statistiekje, voor anderen doffe, doffe ellende.

20 september 2010 om 17:36

ik probeer hier niets goed te praten, maar het gebeurd iederedag wel met iemand, alleen hij had inderdaad nog beter moeten weten dan een ander aangezien hij een prof is. Zo erg is het nu toch ook niet allemaal. Geef die gast een flinke boete en laat hem een fiets aanschaffen

Achja, ik vind dat dit niets met voetbal heeft te maken. Cocaine is gewoon verboden door de club, de Knvb en de Uefa, drank niet. Het is ook goed dat ze geen verband tussen het een en het ander leggen. Als hij wil drinken en rijden is dat zijn verantwoordelijkheid en iets tussen de staat en Jonathan.

Voetballers hebben nog altijd een eigen leven.

20 september 2010 om 13:00

zonder landsbekendheid wel ja, maar aangezien voetbal volksport nummer 1 in nederland is kan je deze dingen moeilijk verbergen. Dus hou toch op met dit heeft niets met voetbal te maken. Hij hoort juist een voorbeeld te geven hoe je wat van je leven maakt , Niet hoe je je leven verpest door drank/drugs

Al de jeugdige kinderen kijken op naar zo;n speler en dan jezelf zo te kijken zetten is echt schandalig. Niks eigen leven je bent wereld beroemd dus leef er dan ook naar als je dat niet kan moet je lekker gaan stoppen met voetballen

20 september 2010 om 13:06

Ben het op zich wel een beetje eens met Supa hoor. Het zijn de journalisten die hier als een stel aasgieren opaf vliegen. Als die niks melden erover komt de buitenwereld ook niks te weten.

Aan de andere kant is het dus wel een beetje een figuur die problemen opzoekt. Dat is wel jammer voor Psv.

20 september 2010 om 13:17

Oh, dus journalisten moeten niet meer met een primeur komen over een bekende 'nederlander'?? Hoe krom is dat??? En als ze de Champions League winnen dient het zeker wel op iedere voorpagina uitgemolken te worden? Hou toch op, op het moment dat je een mooi contract bij een club afdwingt weet je dat dit de bijbehorende consequenties zijn. Niet achteraf komen praten 'hoezo voorbeeldfunctie'? Dat is geen keuze die je hebt maar een bijkomstigheid van het vak.

20 september 2010 om 13:49

Journalisten hebben het recht om te doen waar zij voor betaald krijgen. Spelers weten dit ook vantevore dus het gaat niet om het Journalistieke gedeelte. Het gaat erom dat Jonathan een mens is en ookal heeft hij een voorbeeldsfunctie, hij kan gewoon in de fout gaan. Dan heb je ook nog bepaalde mensen die vaker de fout in gaan, dat kan gewoon. Ik vind het goed wat PSV doet een gesprekje erover, niet te veel aandacht er aan besteden, dit gaat alleen averechts werken.

Jonathan is een jongen met een goed hart, met weinig echte vrienden hier. Hij komt ook nog eens uit een bepaalde omgeving, waardoor het zelfs knap is dat hij profvoetballer is geworden en toch nog redelijk meedraait in de maatschappij in Nederland.

Ik vind gewoon dat de mensen hier de zaak te veel zwart op wit bekijken en een ontslag vind ik niet op zijn plaats. Hij heeft immers iets met de staat te maken op dit moment en niet zozeer met Psv. Het gaat ook te ver om je te veel met de persoonlijke situatie van iemand te bemoeien, vooral als degene daar geen behoefte aan heeft. Hij wil als hij klaar is met trainen gewoon leven en normaal zijn.

Hoeveel mensen kennen de volwassenen jongens hier wel niet die ooit rijden met wat op ? Hoeveel hebben het zelf wel eens gedaan ? Heb je zelf nooit coke gebropeerd, of ken je geen mensen uit je omgeving die het wel eens doen ?

Ik ken er genoeg en ik ben zelf ook fouten begaan, dus wie ben ik om zo te oordelen over Reis, een jongen met de hart op de juiste plaats.

20 september 2010 om 14:48

Supa, formeel heb je wel een punt, en ik hoop dan ook dat de staat doet waar zij voor is.

En ja, er zijn meer mensen die dit soort fouten maken. Maar juist door dat als maatschappij hard te veroordelen worden we er aan herinnerd dat het gewoonweg hartstikke fout en levensgevaarlijk gedrag is. Als je tegen zo´n jongen zegt ''ach je hebt het al zo zwaar, meer mensen doen dit, het geeft allemaal niet zo'', wat denk je dan dat er gebeurt? De mantel der liefde is in dit geval het slechtste wat je d´r op kan leggen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, etc etc.

20 september 2010 om 13:13

Dat is niet helemaal waar.
In (bijna) ieder contract dat een voetballer aangaat staat een deel over het schaden van het club imago door je persoonlijk leven (en dat zal psv zeker gedaan hebben). Daar is ook een passage opgenomen over dit soort dingen. De club behoudt zich dan ook het recht in dit soort gevallen schorsingen, boetes of (in het ergste geval) ontslag uit te delen. Dus toen Jonathan zijn handtekening onder het contract zette werd het ook een zaak tussen hem en de club.

20 september 2010 om 13:17

En idd, staat zelfs in het contract!

Eens....altijd een.....

Dat is iets wat opgaat voor Reis, al moeten we het niet overdrijven. Er zijn genoeg andere voetballers en ook genoeg andere mensen die dit doen. Het is natuurlijk wel erg dom van hem, nadat hij door PSV opnieuw in genade is genomen. Ik blijf erbij dat als Reis het koppie de juiste kant in krijgt hij Berg en Koevermans eruit speelt, maar ik denk niet dat deze jongen zijn kansen dadelijk wel gaat benutten.....

''jonathan moet nog leren hoe hij moet omgaan met de kansen die hij krijgt in zijn leven.” Ben benieuwd of Psv als adoptiefamilie wil gaan spelen, dan maakt de club zichzelf echt belachelijk. Die jongen is goed genoeg voor psv of niet, en hier laat die woordvoerder toch duidelijk zien dat hij dat niet is. Psv is geen opvanghuis waar (ex)verslaafde nog dingen bijgebracht moeten worden over het leven. Exit met die man, je hebt er helemaal niks aan. Hij brengt de club alleen maar in diskrediet.

Deze jongen hoort niet thuis in het profvoetbal met deze mentaliteit psv trek je handen er vanaf loopt zeker nog wel goede jeugd bij jullie rond die er wel vol voor willen gaan

Het zegt natuurlijk Alles over de mentaliteit van deze knul. Los van het feit dat ie met drank op achter het stuur gaat zitten is het natuurlijk van een achterbaksheid naar je werkgever toe dat je de avond en nacht voor een wedstrijd gaat zuipen. Hij zit niet bij de amateurs, hij wordt vorstelijk betaald. Het kan niet zo wezen dat je met een lading drank ik je donder een paar uurtjes gaat slapen en dan vervolgens meent fit te zijn voor 90 minuten topsport.

Ik ben benieuwd ook naar de uiteindelijke reactie van Psv. Kijken of ze zich bewust zijn dat ze als club net zoveel een voorbeeld functie uit te dragen hebben dan de individuele speler.

Over hoeveel glazen bier spreken we hier? Ik vind het leuk dat er 620 ug/l staat maar dat zegt mij vrij weinig over de hoeveelheid genuttigde alcohol.

20 september 2010 om 12:48

Maakt voor de oordeelsvorming in principe niet uit hoeveel glazen het zijn. Het gaat erom dat hij bijna drie keer zoveel heeft gedronken als is toegestaan. Juist dat is het schandalige eraan (en niet of hij 1, 4 of 12 biertjes heeft gedronken - die getallen zijn juist alleen maar zinvol als je weet hoeveel er volgens de wet gedronken mag worden)

deze jongen heeft een probleem, hij wil gewoon weg niet luisteren de Fifa inschakelen Wereldwijd voetbal verbod geven en een grote boete, voor deze jongen staan duizende andere in de rij om te voetballen

Wat een moraalridders hier zeg. Als je een flesje wijn bij het eten neemt of een paar biertjes drinkt zit je zo al aan dat niveau. En dat mag niet nee, helaas. Maar kom op dit is toch een kwajongens streek in vergelijking met cocaine gebruik. Hij had teveel gezopen en moest toch thuiskomen en is zo dom geweest geen taxi te bellen. Boete betalen, cursusje volgens en weer vrolijk verder voetballen.

20 september 2010 om 13:16

Ten eerste klopt je informatie niet, na een paar biertjes of een flesje wijn bij het eten blaas je niet 3 keer de toegstane waarde. Dan heb je wel aanzienlijk meer gedronken. Onverantwoord om dan te gaan rijden.

Ik hoop jou nooit in het verkeer tegen te komen als je zo over het gebruik van alcohol in het verkeer denkt. Misschien moet je het de nabestaande is vragen of het kwajongens streken zijn. En dat de dader even te dom was om een taxi te bellen. Straks ga je nog zeggen dat er toch niks is gebeurd!

Deze jongen krijgt een tweede kans, iets wat netjes is van Psv. En dan na een paar maanden gaat hij weer verschrikkelijk in de fout. Laat hem maar eens in de krottenwijken kijken en misschien beseft hij dan wat hij kan bereiken met zijn talent! Er zijn mensen die het meer verdienen dan hij!

In potentie een hele goede voetballer maar eigenlijk heeft hij zijn kansen al verprutst en moet PSV hard optreden!

20 september 2010 om 14:07

Ik vind het heel erg dat hij dat doet, het is een superdomme jongen. Ik zou nooit zuipen en rijden. Al is die toegestaande waarde voor een beginnend bestuurder wel erg laag en ja die bereik je al snel een paar keer. Ik vind het opzich heel erg dat hij dit doet, maar ik maak de vergelijking met zijn cocaine gebruik en dat vind ik veel erger. Maar ik heb het liever gewoon over voetbal op voetbalzone. En dat moet hij gewoon eens gaan doen, voetballen, de rest wil ik niets over weten. Als hij zo'n voorbeeld functie heeft kan je dit toch ook gewoon beter uit de pers houden?

20 september 2010 om 14:15

Gelukkig laat je in deze reactie merken dat je het wel erg vind! Je vorige reactie nodigde mij namelijk uit om te reageren. Leek alsof het niks was, gezien je woordkeuze van kwajongenstreek!

Voetbalzone is er voor al het voetbal gerelateerde nieuws, dat is dit zeker! Helemaal gezien hij in genade is aangenomen na een drugsverslaving! Dan is het toch super dom om zoiets te flikken. PSV zal met een straf (moeten) komen dus is het ook relevante voor de rest van het verloop van de selectie en deze jongen zelf...

20 september 2010 om 14:53

''maar kom op dit is toch een kwajongens streek in vergelijking met cocaine gebruik. ''

Eh... nee. Met drank achter het stuur zet je mensenlevens op het spel. Van mensen die daar niet om gevraagd hebben. Dat zijn geen statistieken, dat zijn echte mensen, die familie achter laten die jarenlang ellende hebben daardoor.

Coke gebruiken interesseert mij maar matig in vergelijking met dronken achter het stuur zitten. Daarmee brengt hij hooguit zijn eigen leven in gevaar. Ook zeer triest voor zijn familie, maar je doodt er in elk geval geen andere mensen door.

Nu zijn het geen drugs, waar hij al voor gewaarschuwd is, maar te veel alcohol in verkeer is ook geen slimme actie. Als hij dat zelf niet kan bedenken, waarschuw hem nu ook maar vast voor dopinggebruik.

@cambier, volgens mij is 2 biertjes normaal het maximum, dus als hij drie keer de limiet heeft dan praten we over 6 biertjes.

Maar .... let op, want je verbrandt ook een hoop. Het zou zo maar kunnen dat hij tegen de tien bier heeft gedronken, maar dat zijn lichaam 4 bier heeft verbrand waardoor de meter 'maar' 6 bier laat zien.

Dat scenario lijkt me ook niet onwaarschijnlijk aangezien hij in de vroege uurtjes werd aangehouden ...

deze gast heeft zoveel potentie, hij is natuurlijk pas 21 ik hoop dat hij op tijd het licht ziet.

20 september 2010 om 15:53

@raad, volgens mij ziet Reis iedere ochtend het licht; de kroeglichten die aangaan

Keer een biertje of wat drinken vind ik wel kunnen en zelfs wel bij een profvoetballer maar ga dan aub niet achter het stuur, je moet er niet aan denken dat je bezopen iemand wat aandoet. Psv moet nu keihard ingrijpen en hem effe goed begeleiden.

Rutten, kun je deze jongen een enkeltje betalen met de boot terug naar Brazilie, deze jongen heeft al genoeg kansen gehad, beseft volgens mij niet dat er vele mooie dingen in het verschiet liggen, hij verprutst het gewoon.
Tjonge, valt me dit toch tegen zeg. Wordt er niet gezelliger op bij de Hertgang zo

Jongens kom op. Theo Janssen, Romario, Kluivert..het zijn/waren allemaal geen lieverdjes. Als je die jongen eens goed begeleid moet het goed komen. Als je jong rijk wordt kun je rare dingen gaan doen, maar het moet ooit goed komen!

Stiekem vrees ik wel voor het einde van PSV dit seizoen. Zie het alweer helemaal fout gaan. Haal dan Kezman maar terug in de winter!

20 september 2010 om 13:04

Dus, omdat die jongens het ooit gedaan moet dit maar geaccepteerd worden!? En geheel normaal zijn? Waarom doet die nou zoiets? op de nacht van de wedstrijd nog wel! Wat zal hij fit geweest zijn zeg.. Ik snap niet hoe je dit in je hoofd kan halen! gelukkig zijn er geen ernstige gevolgen gekomen!

20 september 2010 om 13:07

Ik zeg ook niet dat het geaccepteerd mag worden, maar om hem nu weer weg te sturen en het diepe in te gooien vind ik totaal overbodig en niet handig!!

20 september 2010 om 13:10

Waar ligt dan de grens om het wel te doen? Je moet hem niet laten vallen daar ben ik mee eens! De beste oplossing isdan verkopen desnoods voor niks!

Wat mij nog het meest verbaasd is dat er niemand in zijn directe omgeving hem een halt heeft toegeroepen. Ik las dat hij een vriendin had. Waarom heeft zij er niets tegen gedaan? Of de andere mensen in zijn directe omgeving. Ik verwacht namelijk niet dat hij zich tussen gesloten deuren heeft zitten bezatten. Dit is namelijk het trieste aan deze situatie. Blijkbaar heeft Jonathan Reis een hoop ''vrienden'' die niet echt om hem geven. Want anders zouden ze hem wel hebben tegengehouden wanneer hij zich met reputatie die hij al heeft zo vlak voor de wedstrijd met alcohol op de weg op zou gaan. Kon hij niet gebracht worden?

20 september 2010 om 12:54

zijn vriedin zit nog in brazilie !! verder staat er niets in het bericht van waar hij afkwam enof dat er vrienden bij waren !

20 september 2010 om 13:01

Dat zijn vriendin in Brazillë bivakkeert wist ik niet. ik zeg ook niet direct dat hij hopen vrienden bij zich heeft gehad die geen vinger uitstaken. Maar het lijkt me logisch dat hij niet in totale beslotenheid het ene na het andere biertje achterover heeft geslagen. Meestal doe je dat op een feest.

nog los van 2e kansen: als topsporter moet je tijdens het seizoen gewoon zorgen dat je topfit bent. Alles doen voor je sport, Na het seizoen kun je uitgaan (en dan niet in de auto stappen natuurlijk) maar niet tijdens. Neem eens een voorbeeld aan andere sporten. Zie hoe hard die trainen en ervoor leven. Zoals wielrenners etc.

Het is dom om met alcohol achter het stuur te kruipen.

Hij is gepakt en zal daarvoor boeten.
Hier wenst iedereen hem meteen de verdoemenis toe.

Alsof iedereen hier wél altijd verantwoordelijk bezig is en nooit eens een fout maakt.
Natuurlijk is het makkelijk afschieten omdat hij een cocaïneverslaving heeft gehad.
We vergeten voor het gemak meteen even dat hij ook van die verslaving is afgekomen.

Ik kan me voorstellen dat psv niet zo impulsief een jongen afschrijft. Natuurlijk is PSV geen opvanghuis voor ex verslaafden. Maar zo dik je de situatie ook veel te veel aan denk ik. Over het algemeen heeft PSV genoeg kennis in huis om te zien of een speler nuttig is of schadelijk. Je kunt adv deze uitglijder nog niet zeggen dat Reis 'verslaafd' is. Als hij werkelijk afhankelijk is van alcohol, over een geruime periode en daarvoor zijn sociale contacten vertroebeld en zijn lichaam beschadigd.... Einde verhaal als profvoetballer. Maar dat maak ik uit dit stuk nog niet op.

Verder vind ik het altijd zo bijzonder dat zo iets niet 'prive' blijft. Als profvoetballer heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie, maar de enige manier waarop de Brabantse jeugd te weten komt of hun idool eens een glas teveel heeft gedronken is doordat de politie/justitie of een ander dit meent in de pers te moeten delen met de rest van de wereld.

I

Ik vind het echt schrikbarend dat mensen zeggen.. Ach zo veel jongeren stappen met te veel alcohol op achter het stuur dus waarom word er z'n heisa van gemaakt. En de mensen die aan de andere kant staan gebruiken het argument dat die jongen de volgende dag een voetbalwedstrijd heeft en dat het daarom niet zou kunnen of onprofessioneel is?!

Denk er eens gewoon eens aan dat het niet toegestaan is en wat de reden daar achter is? Als je boven het aantal wettelijk promillage zit betekend dat dat er kans is op vergroot gevaar in het verkeer. Reis maakt nu geen ongelukken en dat doen de eerste bijv 200 niet.. Maar eens op de zoveel rijd zichzelf kapot of nog erger iemand anders. En ook al is dat maar 1 op de bijv 1000. Het zou je kind maar zijn dat iemand kapot rijd of die zichzelf kapot rijd. Dat kom je nooit meer te boven.

Het is gewoon niet toegestaan wat die heeft gedaan of hij nou profvoetballer is of niet. De wetten zijn voor iedereen gelijk! Ik vind tevens ook dat er veel harder opgetreden moet worden met straffen voor mensen met alcohol in het verkeer. Het is totaal onnodig en zoals ik al had aangeven eens op de zoveel keer gaat het mis en daar kun je complete gezinnen meer verwoesten!

Wat een domme zak! Ik kan het niet anders omschrijven! Ik heb wel zo'n bloedhekel aan drankrijders en vooral als bekend persoon is het echt verschrikkelijk stom!!

hoe dom kun je zijn. Als hij bij psv wordt weggestuurd dan is het einde carriere voor deze jongen. Welke club wil immers een speler die niet van de coke kan blijven en met drank achter het stuur zit? Psv moet het familie imago eens overboord gooien en reis wegsturen of wat korter op die jongen zitten. Misschien zien we dit wel bij wegmisbruikers. Bij iedere andere straf dan wegsturen maakt psv zich ongeloofwaardig.

Misschien kan hij voor 2 maanden een klooster in

Vind het een vreemd verhaal. Kan me niet voorstellen dat de politie iemand die drie keer teveel heeft gedronken zomaar weer laat gaan. Word je dan niet opgesloten omdat je een strafbaar feit pleegt?
Als het waar is, is het gigiantisch stom van hem. Net voordat zijn vrouw en kind nar Nederlansd komen toch je toekomst weer zo op het spel zetten. In mijn optiek twee fouten: 1) zoveel drinken voor een wedstrijd en 2) rijden met teveel drank op. Zelf vind ik 2 erger, zoiets hoor je absoluut niet te doen.

Maar blijf het frapant vinden dat hij dan zomeer weer weg mocht na zoveel gedronken te hebben.

20 september 2010 om 13:10

Ze hebben een proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd volgens mij gooien ze mensen tegenwoordig alleen nog maar in de cel als ze zich ook lastig gedragen door de alcohol. Maar ze hebben hem dus al wel bestraft in elk geval.

PSV maakt zichzelf ook niet geloofwaardig als ze hem nu niet definitief wegsturen, de vorige keer hebben ze namelijk gezegd dat die op voorwaarde dat er niets meer voor zou vallen mocht terugkeren en dan doet die dit, en mensen die het nog proberen goed te praten hebben waarschijnlijk zelf te veel gedronken want dit is echt gewoon overtreffende stap van stom.

Ik had het wel geweten, gewoon ontslaan en laat het hem maar uitzoeken misbaksel, je club geeft je alles en je verpest het gewoon weer.

20 september 2010 om 13:51

Dus als jij op zondag teveel hebt gedronken en op een fiets naar huis rijd(je neemt deel aan het verkeer en dat is dan stafbaar) dan mag jij ook niet meer werken bij jou baas

20 september 2010 om 14:02

Wat een bullshit haha dat is toch onvergelijkbaar, die jongen kan iemand doodrijden en is profvoetballer..

Hoorde via het geruchtencircuit (lees: Twitter) dat v/d Wiel ook gepakt was met te veel drank op. Weet iemand wat hier van waar is?

20 september 2010 om 13:22

Hij schijnt gezien te zijn bij Bloomingdale gisteren en ook gecontroleerd te zijn. Dit heb ik ook her en der gelezen. Of het waar is zullen we moeten afwachten!!!

20 september 2010 om 13:29

Ik weet wel dat Bloomingdale de favoriete uitgaansgelegenheid is van Elia , Kapper Hanni en Greg. Maar heb nog niets gehoord daarover, trouwens hij heeft misschien wel teveel gedronken daar dat zou kunnen maar ik denk niet dat hij daarna achter het stuur is gekropen.

Overigens is teveel drinken als prof ook niet goed maar niet zo erg als dronken achter het stuur kruipen met de kans dat je iemand doodrijdt.

20 september 2010 om 13:34

Naja, er wordt gezegd dat een politie agent op straat heeft gegooid datie teveel gedronken had en daarmee gepakt is achter het stuur!

Er wordt hier gemakkelijk gesproken over het feit dat deze jongen pas 21 is... 21 is kennelijk oud genoeg om te trouwen en een kind te krijgen. Dan moet je met 21 ook verantwoordelijk genoeg zijn om van de drugs en drank af te blijven als topsporter zijnde, zeker wanneer je daarna ook nog achter het stuur gaat zitten! Kan je dat niet, dan is dat heel jammer, maar dan heb je het gewoon niet in je om topsporter te zijn.

Zucht steeds als je denkt dat hij het heeft geleerd gebeurd er weer zo iets.
Als ik PSV was had ik hem alsnog ontslagen hoe groot talent het ook is.

Lol en Paul Gascoigne dan.....die was velen malen erger. Hoeveel kansen heeft die wel niet gekregen....

Ik zou ook zoveel drinken als ik Weert op stap moest. Alleen dom dat hij dan nog achter het stuur kroop. Had hij dat niet gedaan, dan was er niets aan de hand geweest

wel mooi dat iedereen hier meteen boven op duikt tuurlijk is het heel stom van hem maar ik heb het gevoel dat nu reis verslaafd aan de coke is geweest hij niks meer mag doen want alles komt meteen in de media. Verder zijn er hier op het forum denk ik genoeg jongeren die wel is voor de wedstrijd een keer teveel gedronken hebben alleen spelen zij niet bij een topclub maar wat maken wij hier allemaal een heisa het is aan psv om dit goed op te lossen

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=120295#react...
Hier werd erover gediscussieerd en iedereen was ervan overtuigt dat dit alles achter hem was..

Mij belachelijk maken, maar ik had gelijk!

20 september 2010 om 13:25

Niet liegen Frikx. Jij hebt hetvolgende gezegd:

Reis is een goede voetballer die het dit jaar goed gaat doen dan naar het buitenland transferd en weer aan de coke gaat.

Jij hebt nooit gezegd dat hij dit jaar alweer aan de drank/coke of wat dan ook zou gaan. Sterker: jij voorspelde een goed seizoen dit jaar en in het buitenland pas problemen!

20 september 2010 om 13:26

Ik heb gelijk in het feit dat hij de absolute top nooit gaat halen omdat zijn instelling fout is! Blijkbaar gaat hij sneller de fout in dan verwacht!

20 september 2010 om 19:05

Inderdaad. Jij had het over dit seizoen. Ik zat ook in die discussie! Wel ongeloofelijk jammer, maar wel mooi van PSV dat ze vertrouwen houden. Al moet Reis het nu echt niet nog een keer flikken bij Psv, Dan is zijn carriere bij PSV over en uit. He tlijkt me niet dat PSV nog eens zo aardig is.

Het lijkt mij dat de kop boven het artikel niet klopt, aangezien het volgens mij logischer is dat hij vóór de positieve alcoholtest de fout in ging.
Hoe dan ook, heel erg dom en onprofessioneel van hem.

Dit is toch wel weer een flinke tegenvaller. Ik vind het onbegrijpelijk dat een jongen die gezegend is met zoveel talent zich zo gedraagt. Hij heeft totaal geen verantwoordelijkheids gevoel en vervalt constant weer in oude fouten. Het is ook een enorme domper voor de technische staf van Psv. Ze geven hem keer op keer de kans maar hij wil blijkbaar niet anders. Ben benieuwd of dit de spreekwoordelijke druppel is die de emmer doet overlopen. Kan me namelijk niet voorstellen dat Psv hem wederom de hand boven het hoofd houdt.

als ik die woordvoerder zo hoor, klinkt het alsof hij niet zal worden weggestuurd. maar het blijkt wel dat reis serieuze problemen heeft.

20 september 2010 om 13:34

Denk dat de woordvoerder het gewoon neutraal wil houden en niets mag zeggen voordat er met Reis gesproken heeft. PSV heeft meer nog dan Reis een voorbeeldfunctie dus ik verwacht zeker wel een hard optreden hier tegen.

Gewoon een 3e kans geven anders zou alle energie die in deze jongen is gestoken voor niets zijn.

20 september 2010 om 13:44

En daarna een 4de, 5de, 6de, etc....

Het gaat puur om de energie en geld, niet om het moraal van een club als Psv!

Hou toch op!

ben bang voor hem dat het een enkele ''jonathan '' Reis wordt!

Dit is slecht nieuws. Dronken achter het stuur gaan zitten moet niet, of je nou een voorbeeldfunctie hebt of niet. Als je een voorbeeldfunctie hebt is het niet een grotere overtreding dan wanneer je die niet hebt.
maar dat geldt ook voor 80 km/uur en roekeloos te hard rijden zonder alcohol. (Is Kluivert toen eigenlijk geschorst geweest toen hij iemand dood reed? Bleef het Ajax-publiek toen achter hem staan?)

Uiteraard is het het in gevaar brengen van je medeweggebruikers, maar vergelijken met Theo Jansen vind ik te kort door de bocht. Jansen heeft waarschijnlijk dronken én roekeloos gereden. Dat vergroot de kansen op fatale ongelukken nóg meer. Reis trouwens misschien ook wel hoor, maar ik houd het altijd bij de feiten die ik tot mijn beschikking heb. (en dan zelfs nog trek ik die soms in twijfel, want 100% betrouwbare bronnen bestaan niet) en ik zie nergens staan dat hij aangehouden is voor roekeloos rijden en bleek toen teveel gedronken te hebben. oftewel: Jansen was Jansen en dit is een nieuwe zaak, Reis, die daar los van staat.

Afijn, de zaak Reis: Ja, sommigen opperen een zelfde straf als voor Jansen, velen opperen ontslag.
Ik ben voor het 1e. Waarom? Het is een fout die vele voetballers al ooit hebben gemaakt. Velen zullen er niet voor gepakt zijn, maar ook een aantal wel. In het geval van Reis is het niet eerlijk om hem zoveel harder aan te pakken dan andere voetballers, maar daar staat wel tegenover dat hij zijn nieuwe kans hier te grabbel gooit (gelukkig niet met cocaïne, dan was ontslag onvermijdelijk) en dat moet hij voelen. Hij moet beseffen dat het ook zijn laatste kans is nu, dus ook al is er geen dramatisch ongeluk bij geweest en geen roekeloos rijden voor zover bekend, een disciplinaire straf van enkele maanden schorsing is zeker op zijn plaats.

Hij moet beseffen dat hij niet kan doen en laten wat hij wil, zoals niemand dat kan. Hij heeft verantwoordelijkheden als ieder mens en niet dronken gaan rijden is daar een hele belangrijke van. Zijn voorbeeldfunctie zorgt er voor dat de club hierin een voorbeeld moet stellen.
Daarnaast is drinken de nacht voor de wedstrijd uit den boze, dat was in het geval van Jansen niet aan de orde meen ik, dus dat is ook nog eens een disciplinaire straf waardig.

Al met al lijkt een schorsing tot de winterstop mij wel op zijn plaats. Ontslaan gaat te ver. Jongeren die de fout ingaan en een nieuwe kans afdwingen moet je niet meteen bij de eerste terugval opgeven en af stoten. Als zulke jongens vooruit willen, en het is belangrijk voor de hele maatschappij dat probleemjongeren vooruit komen, dan moet je ze wel de kans geven om na vallen weer op te staan. Tenzij ze dat zelf niet willen. (zoals toen hij niet wilde afkicken)

20 september 2010 om 13:39

Dronken en roekeloos rijden is hetzelfde. Je reactievermogen is drama!

20 september 2010 om 14:22

Dronken en roekeloos rijden is niet hetzelfde, althans niet volgens het Nlse strafrecht.

20 september 2010 om 14:32

dat is natuurlijk ook niet hetzelfde.
als je dronken bent kan dat echter wel leiden tot roekeloos rijden... (zeker als je er zover boven zit)

ik vind ook dat je een jongen niet zomaar moet ontslaan bij een terugval.
maar dit is anders, dit is geen terugval, dit is weer een geheel ander probleem dat hij heeft.
eerst was het cocaïne, nu is het dit, wat is het volgende?
''je moet ze de kans geven om na vallen weer op te staan''
leuk hoor, maar deze jongen valt onderhand zo lang dat als hij op de grond komt niet meer op kan staan.
je moet die jongen gewoon in een kliniek zetten, zelf kan hij het blijkbaar niet in de hand houden...

20 september 2010 om 16:44

Dronken en roekeloos rijden is niet exact hetzelfde nee, maar als je het hebt over jezelf en vooral medeweggebruikers in gevaar brengen wel. Ik denk dat sommige mensen met alcohol op achter het stuur minder gevaarlijk zijn dan sommige andere mensen nuchter...(laat staan dronken én roekeloos rijden)

Maar goed, dat is een nutteloze discussie.

Wat betreft die cocaïne van vorig jaar is dit idd een compleet ander verhaal. Volgens de informatie die wij tot onze beschikking hebben is dit nog af te doen als een 'incident', dus harder oordelen lijkt me nogal onredelijk (of is hij nu meteen ook alcoholist?). Dit is vallen, nu moet hij voelen (door een gepaste disciplinaire straf) dat hij nu écht moet opstaan en doorgaan, anders is het dalijk definitief afgelopen. Alle spelers die iets flikken krijgen een disciplinaire straf en daarna is dan altijd 'de kous af', dus waarom zou je Reis harder aanpakken? Zeker als het geen terugval is, maar iets nieuws. Als hij 'the hard way' moet leren wat zijn grenzen zijn op verschillende gebieden, dan moet dat maar, maar om zo'n jongen definitief op te geven gaat gewoon te ver.

20 september 2010 om 16:46

Reis heeft 7x zoveel op als dat hij mag.. Het is wel een terugval, alleen nu geen drugs drugs maar Alcohol drugs!

Aanvaller Jonathan Reis van PSV is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn auto achter het stuur betrapt met te veel alcohol. Dit meldt het ANP maandag. De 21-jarige Braziliaan blies op het politiebureau van Weert tijdens een ademanalyse 620 ug/l, bijna drie keer zoveel als toegestaan. De limiet is 220 ug/l. Het rijbewijs van Reis is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie van Limburg-noord.

Het is trouwens voor hem nog zwaarder dan hier staat. Reis is beginnend rijder en dan mag je maar 88ug/l. Dus het is bijna 7 keer zoveel als toegestaan.

20 september 2010 om 14:46

Verkeerd opgezocht!

20 september 2010 om 14:59

Dan heb je een andere bron dan ik .
Ik had het van Trouw/novum. Toch vrij betrouwbaar, zou geen idee hebben wie er gelijk heeft. Trouwens die randjes zijn wel het laatste waar ik me hier druk om ga maken, dus als van mij mag je m hebben :P

Zie trouwens op jou site niets staan over ug/l. Misschien heb je verkeerde link gestuurd.

20 september 2010 om 15:04

Verkeerd opgezocht!

20 september 2010 om 15:30

Promille is iets anders dan alcoholgehalte gemeten in microgram per liter lucht. (ug/l ook wel Uggeltje genoemd in vaktermen).

0.2 promille = 88 Ug/l
0.5 promille = 220 Ug/l
1.4 promille = 620 Ug/l

20 september 2010 om 15:33

@radicofani:

Je hebt helemaal gelijk! Mijn excuses! Dat heeft Reis het wel heel erg bont gemaakt!

Het is te hopen dat PSV deze keer meer en sneller duidelijkheid geeft. Vorige keer duurde dat veels te lang. Vanavond hoop ik al vanuit PSV meer duidelijk te hebben. Hoop dat clubwatcher of Derksen meer info heeft vanavond!

Reis dient gestraft te worden. Dit is dan ook meteen een signaal naar de andere spelers. Wanneer Reis dit ongestraft kan doen, zal er verdeeldheid optreden binnen de selectie van Psv.

weg met reis want hij in voorbeeld voor heel veel andere jongere talenten dan hoor je dit niet te doen.
voor deze 10 andere jongens die zich wel kunnen gedragen en die er wel 100% procent voor gaan.

Tja dom dom dom van die jongen natuurlijk, maar vind niet dat PSV hem moet schorsen of iets dergelijks. Laat hem maar even een paar weken lang mee helpen in een ziekenhuis voor verkeersslachtoffers door dronken mensen. Laat hem maar zien hoeveel ellende mensen hebben van dronken bestuurders. Hoe iemands leven verpest kan worden door een dronken idioot.

Kijken of hij dan nog steeds met drank op achter het stuur gaat zitten.

Jammer van zijn tweede kans, ben benieuwd hoe de gesprekken na de trainingen zullen zijn, denk dat Rutten niet mild is.

Off: Hij mag blij zijn dat ie geen vrachtwagenchauffeur is anders had ie een groot probleem gehad.

Dit is niet de eerste keer ben benieuwd hoe ze Met dit ''incident'' Bij PSV omgaan...

Weet je wat nou echt ongelofelijk is??? Miljoenen jongens dromen ervan om z'n kans te krijgen zoals Jonathan gekregen heeft, en kijk is hoe hij er mee om gaat: respectloos. Ik vind dat echt niet normaal, hij moest is weten hoe gelukkig hij moet zijn dat hij z'n kans gekregen heeft! Hij krijgt godverdomme nog een tweede kans van Psv, eigenlijk zou hij zich nu voorbeeldig moeten gedragen na wat er gebeurd is, maar nee deze jongen gaat gewoon opnieuw de fout in. Ik kan het gewoon niet geloven, deze jongen moet echt een keertje op zijn plaats gezet worden!

Dit is echt zo dom hé. Hij heeft de kans met uitzonderlijke talenten en dan verpest hij het alweer op deze manier. Ongelovelijk per direct ontslaan, of zal Rutten weer de handen boven Reis zijn hoofd houden?

Doet me denken aan dat Portugese knaapje dat ze bij Ajax hadden lopen: Dani... Ook geweldig begenadigd, maar niet met de plotselinge weelde op jonge leeftijd om kunnen gaan. Doodzonde.

20 september 2010 om 15:09

Dit is nieuw voor mij.
Zat Dani ook met 3x teveel toegestane alcoholprom. achter het stuur en aan de cocaïne??

20 september 2010 om 15:28

Dat staat er toch niet? Ook Dani kon geweldig voetballen, maar vond uitgaan en feesten veel belangrijker dan zijn carriere en heeft er daarom absoluut niet het meeste uit kunnen halen.

20 september 2010 om 15:38

Maar uitgaan en feesten is toch wel heel iets dan cocaïnegebruik en met iets teveel alcohol achter het stuur.
Ik zou in ieder geval niet aan Dani denken, wanneer ik lees dat Reis wel cocaïne en alcohol gebruikt.

ja, het lijkt me wel duidelijk nu.
2e kans gekregen en hij verpest het weer.
kijk als hij nou een beetje te veel op had, dan kun je nog gaan praten met deze jongen enzo maar dit is wel erg veel!
ontslaan die jongen, hoe zonde het ook is.
er valt gewoon niet met te werken zo simpel is het.
2e kans gehad, hij heeft het verpest en als psv consequent is dan laten ze deze jongen gaan.

hoe dom kan zo'n jongen zijn eigenlijk?
erg veel talent en dat gooi je dan op deze manier weg en dat niet alleen, je krijgt een 2e kans bij 1 van de beste clubs in nederland en dan doe je zoiets?
ik heb er geen goed woord voor over!

wat een domme actie weer van die goede voetballer. ik ben benieuwd wat psv hier tegen gaat doen want het is niet zijn eerste fout die hij heeft gemaakt. ik ben er zelf voor dat hij een schorsing krijgt van psv zelf. het ontbinden van zijn contract vind ik een te grote consequentie voor deze voetballer

jammer hij krijg 2de kans van psv en verk*t het meteen weer hij is nog geen 3 maande terug benieuwd wat psv deze keer gaat doen

Op staande voet ontslaan deze jongen. Je verliest als club al je geloofwaardigheid als je geen daden stelt. Heel 'zielig' allemaal, maar dit is gewoon onacceptabel.

Ik vind het een geweldige voetballer,
Maar het is gewoon te chanant voor woorden dat hij nog een x de fout in gaat.
Als ik PSV was zou ik hem verkopen, want hij kickt nooit helemaal af en zou altijd de neigingen houden die hij in zijn jeugd ook had.

Jammer voor Reis, alleen jammer dat (bijna) iedereen deze jongen nu al veroordeeld heeft. Inderdaad hij heeft alcohol gedronken en daarna een motorvoertuig bestuurd. Is aangehouden en zal voor deze zaak moeten voorkomen. Hiervoor zal hij worden bestraft (waarschijnlijk middels geldboete als het de eerste keer is) Moet een wekgever dan zo´n jongen nogmaals straffen ??

Persoonlijk denk ik dat deze jongen meer heeft aan een stukje begeleiding. Hij wordt op jonge leeftijd miljonair, komt in een andere cultuur terecht, heeft geen familie om zich heen...ik kan me voorstellen dat je die wilde niet kunt dragen ! Dat het dom en de 2x is ben ik met iedereen eens. En ja als hij mijn kind zou aanrijden cq doodrijden dan zou ik hem ook het liefst achter de tralies zien, maar hij wordt door justitie gestraft en eigen rechter spelen is in Nederland nog steeds niet toegestaan !

20 september 2010 om 15:27

Normaal gesproken ontsla je een voetballer niet als er zoiets gebeurd als wat er nu gebeurd is, hetgeen waar de meeste over vallen is de optelsom. Hij is notabene net een halfjaar geleden ontslagen! Hij en Psv hebben afspraken gemaakt dat hij zich zou gedragen en zou meewerken. Psv heeft gezegd dat een 2e keer exit is, nou dan laat je vooral je goede wil tonen door met drank op achter het stuur te rijden. Buiten het feit om dat hij drank heeft gebruikt laat hij ook niet zijn goede wil tonen doordat hij zich zo laat nog op straat begeeft wanneer je de zelfde dag nog een wedstrijd moet spelen. Hij had al lang en breed in bed moeten liggen.

Dat hij hier ''alleen'' is doet er niet zoveel toe, hij heeft immers ook drugs gebruikt in zijn thuisland, waar zijn familie zich bevind. Die jongen is er blijkbaar helemaal niet klaar voor om opnieuw te beginnen. Heel leuk dat er dan begeleiding aan dit soort jongens gegeven kan worden maar dat had moeten gebeuren voor die terug zou komen. En ik snap best dat psv het moeilijk heeft en een goede aanvaller nooit weg is, zeker niet als ide misschien nog is een hoop kan opbrengen, maar Psv is geen opvanghuis waar (ex)verslaafde nog dingen bijgebracht moeten worden.

Tuurlijk is het heel wat om op die leeftijd zoveel geld te cashen maar dat doet er verder niet zoveel toe. Hij kan het aan of niet, een 3e kans vind ik persoonlijk te ver gaan. Wat als hij die 3e kans verprutst dan sta je als Psv zijnde toch echt voor lul. En je zal zien dat hij Psv de volgende keer ook meetrekt in zijn stommiteiten

De reacties zijn weer niet van de lucht..
Tuurlijk is deze jongen fout bezig, met drank op achter het stuur is achterlijk, strafbaar en verwerpelijk.
Coke snuiven en afhankelijk raken van drugs is verschrikkelijk en funest geweest voor zijn voetbalcarriere. Als we het hebben over professionaliteit en mentaliteit is hij zeer zeker niet de enige die dingen onderneemt waarvan verondersteld mag worden dat ze je voetbal niet ten goede komen. De Buddha Bar Barcelona is ook een gezellige trekpleister waar Messi en consorten met enige regelmaat wat meer dan zuurstof alleen door de neus laten gaan. Theo Janssen is er ook niet vies van, drinkt erg graag, rookt, etc. Kan me nog aardig wat stapavonden herinneren waarbij Arnold Bruggink, vd Doelen, John de Jong, Eijkelkamp, Stan Valkx, etc. rete dronken waren, ook voor wedstrijddagen.
Conclusie: zeer verwerpelijk, normaal bestraffen, maar als club intern regelen. Die voorbeeldfunctie is voor een groot gedeelte bullshit.

Niet zo slim van hem, maargoed is dit net zo erg als een cocaine verslaving? Hier heb ik dus mijn twijfels bij, oke hij moet niet met alcohol op gaan rijden met de reputatie die hij heeft maar om hem hier om te ontslaan vind ik overdreven.. ben benieuwd hoe Psv hier op gaat reageren.

Toch zonde dat een jongen die zoveel talent heeft, zo weinig met zijn talent doet. PSV geeft hem een 2e kans, willen veel aandacht in hem steken...en hij gaat de nacht voor de wedstrijd even flink op stap en gaat vervolgens achter het stuur. Het is misschien hard maar bij de derde keer zou ik hem toch echt terugsturen en dan moet hij maar zien wat ie gaat doen.

Wat een lummel zeg, krijg je een prachtige 2e kans van PSV en weet je het zo snel al weer te verpesten. Ik zou het wel weten als PSV bestuur....

Wat een domme jongen is deze Reis. Ik persoonlijk zou net zo als velen hier hem meteen ontslaan. Jammer, kans verkeken.. Maar zou makkelijk ligt het niet voor Psv. Dit zou ten eerste kapitaalvernieteging zijn, want het is een jonge met veel talent die zeker hogerop kan komen. Ten tweede weet ook PSV dat deze jongen zo weer ergens anders aan de bak komt. Er zijn zat clubs in Nederland die deze jongen zouden contracteren ondanks zijn verleden. Eén personconferentie door het bestuur van zijn nieuwe club dat zulke voorvallen verleden tijd zijn, en niemand heeft het er meer over, zeker niet als hij presteert. En dan krijg je waarschijnlijk ook nog de verhalen dat dit de jongen is die PSV zo snel liet gaan..

Dom,dom,dom. er zijn zat mensen die willen ruilen met hem om wel wat met zijn kwaliteiten te doen. En wat moet Psv nu doen; weer wegsturen? Straffen?? Heeft dat nog zin?

Nog los van het oliedomme om met alcohol achter het stuur te kruipen, snap ik ook niet dat een speler die de volgende dag moet voetballen 's nachts om 4.40 uur aangehouden kan worden. Dan ben je niet echt met je vak bezig lijkt mij.

ongelooflijk van die jongen, hij krijgt een nieuwe kans van de club, maar toch gaat hij weer de fout in..nu met alcohol weliswaar..gelukkig heetf hij niemand aangereden

Vraag me af wie ik moet geloven in de limburgse kranten staat dat reis na controle op het politie bureau zelf naar huis mocht rijden.volgens mij mag dit niet met zoveel alcohol op als in de telegraaf wordt gesugureerd

20 september 2010 om 15:39

Limburgse kranten moet je ook niet altijd vertrouwen!

Denk dat het voor Reis een enkele Reis Brazilië wordt....

Lastige situatie voor psv. Hard straffen (zoals ontslag of lange schorsing) betekent dat je (lange tijd) geen beroep meer op hem kan doen, maar helemaal niet straffen is een verkeerd signaal naar alles en iedereen. Juist psv, die beschaafde club, zou nu op moeten treden en zeggen: zo gaan we niet met elkaar om (zoals eigenlijk destijds al gebeurder toen Reis werd onstalgen door cocainegebruik). Ik denk dat psv anders een imagoprobleem krijgt.

Waarom ontslaan op staande voet

Hij mag toch wel een biertje drinken als ie niet aan het werk is.

Hij doet het toch niet tijdens werk!!!!!!!

Rijden met drank op valt niet goed te praten.

Maar reis wist zelf al dat ie niet in de basis stond tegen roda.

Geef die jongen gewoon nog een kans.

de schuld ligt bij het beleid van Pisv.

20 september 2010 om 15:40

''rijden met drank op valt niet goed te praten''

Dat is een understatement, maar als je eerst al een probleem met drugs hebt gehad, kan dit dus echt niet meer erbij!!

Ik vind dat deze jongen erg veel talent heeft maar moet niet gekke dingen gaan doen. Hij heeft een 2e kans gekregen en doe moet hij met 2 handen aanpakken. Ik hoop dat Psv hem nog zeker behoud en hem hem vertrouwen geeft dan gaat hij denk ik niet meer gekke dingen doen. Psv moet beter begeleiding bieden aan deze speler.

Sommige spelers beseffen niet hoe bevoorrecht ze zijn dat ze profvoetballer kunnen zijn. Ze hebben het geluk dat ze enorm veel talent mee hebben gekregen en bijna elk jongetje zou met ze willen ruilen. Onbegrijpelijk dat hij dan weer zo in de fout gaat. Ontzettend dom dit. Als ik PSV was zou ik gaan onderzoeken of ze hem kunnen ontslaan en dan een schadevergoeding eisen.
Dat is toch ook bij Mutu gebeurd nadat die cocaine gebruikt heeft?

Om het te redden als topsporter heb je erg veel zelfdiscipline nodig. Om clean te kunnen blijven als ex-verslaafde heb je ook erg veel zelfdiscipline nodig. Als je als profvoetballer op een wedstrijddag om 4:40 uur met veel te veel alcohol op in de auto zit heb je geen zelfdiscipline. Hopeloos geval, komt nooit meer goed.

ongelooflijk wanneer word deze jongen nou eens volwassen? hij weet zelf dat hij 1 kans bij psv verprust heeft, en nu flikt hij het weer om zich niet aan de regels te houden. psv steekt al die tijd in een talentje die zelf een puinhoop van zijn leven maakt. echt heel jammer dat reis zo'n slechte mentalliteit heeft, anders was hij een wereld voetballer geworden.ik vind reis een uitstekende voetballer, als hij ze best blijft doen zou hij heel ver komen in zijn carierre, maarja omdat hij maling heeft aan belangrijke regels hier zou dit zijn loopbaan kosten. dat van theo janssen was anders die deed zoiets 1 keer. en bij reis is dit nu al de 2e keer in korte tijd. en dit gebeurt aan het begin van het seizoen, het seizoen waar hij zijn laatse kans krijgt voor nog een prachtige om op jaloers te zijn voetbal loopbaan bij een grote club als psv. het is onbegrijpelijk dat deze jongen een zootje van zijn leven maakt. nu heeft de kans dat psv klaar met hem is( begrijpelijk) en dan kan hij zo terug naar de slopper wijken van brazillie, en lekker onderwereld in. bah zo zonde dit. jammer psv ik hoop voor jullie dat die jongen eens goed na denkt over zijn kansen nu, en misschien gaat hij nog luisteren ook en kan hij weer verder met zijn loopbaan. word nu echt eens tijd dat Reis volwassen word.
beetje zitten zuipen en dan s'nachts nog even met de auto terug met te veel drank op achter het stuur. en de volgende dag een belangrijke wedstrijd in de competitie voor psv. en die jongen verdient misschien wel een paar miljoen per jaar bij psv. en dan flikt hij dit. onbegrijpelijk

Die eerste fout was natuurlijk al vrij serieus. Maar hij maakt nu weer een grote fout en hij zal moeten leren dat dit niet kan ! Als hij profvoetballer wil worden moet hij zich ook gewoon gaan gedragen. Als ik PSV was had ik hem een schorsing gegeven. Je weet niet wat er had kunnen gebeuren, als hij iemand had aangereden of een ongeluk had veroorzaakt zou er veel serieuzer naar worden gekeken. Maar we moeten dit niet onderschatten. Schorsing opleggen, boete en dit is gewoon de laatste kans.

Niet heel slim van hem, maar om over een stuk of 4 bacootjes nu zo'n ophef te maken, pfff... Het is een puber met teveel centen, PSV moet die gast gewoon goed begleiden... Bovendien is de politie en de wet in ons land behoorlijk betuttelend op dit gebied...

Jawel, maar dit is nu al zijn 3e fout in zijn tijd bij psv.
1 Gips te vroeg van zijn voet halen en opnieuw gebleseerd raken
2 cocaine
3 met teveel alcohol op gaan autorijden.

Het is een goede voetballer, maar deze acties kunnen kunnen toch niet door de beugel als profvoetballer vind ik.

20 september 2010 om 19:48

vind jij alcohol een fout dan?? deze speler heeft ook recht om te doen wat hij wil op zijn vrije tijd. of hebben ze in zijn contract opgenomen dat hij niet mag drinken??

21 september 2010 om 07:55

je snapt hopelijk toch wel wat ik bedoel? Hij heeft teveel gedronken en gaat autorijden, nou dat noem ik toch een behoorlijke fout hoor, zeker als je profvoetballer bent en ook
een voorbeeldfunctie hebt. Ik somde het alleen kort op. Ik zal mijn reactie hierboven wel wijzigen hoor, snapt iedereen teminste wat ik bedoel.

21 september 2010 om 18:29

jonge wat maakt het uit dat een iemand dronken achter het stuur gaat het is zijn leven!! dus een accountant mag wel dronken achter het stuur maar een profvoetballer niet omdat hij een voorbeeldfunctie heeft??? al gaat hij naar een stripclub who cares laat hem gaan. volgens mij snap jij hier een ding niet en dat is dat als dit voort dingen niet in de media komt, heeft de paparazi ook gelijk geen werk meer dus vandaar dat ze dit schrijven. is het egt zo erg dat deze speler heeft gedronken om weg van de stress te zijn?? vraag die vraag maar effe aan jezelf

620 Ugl???? Harde les voor hem?hij heeft de schijn tegeb? Had je dat ook zo verteld als hij iemand had dood gereden?weg bonjouren naar Brazilie

echt jonguh waar heeft deze jongen zn verstand zitten in zn reet?? Dit doe je toch niet met je voetbalcarriere echt waar Reis ga eens een beetje nadenken wat je in het vervolg gaat doen als je zo met je laatste kans bij psv omgaat ! dan weet ik het niet hoor kom op zeg

Oh god. De moraalridders van VZ zijn weer los gelaten hoor. Tuurlijk is Reis een eikel om dronken achter het stuur te gaan zitten. Maar al die gastjes die hier schreeuwen om ontslag en dat PSV hem keihard moet straffen vind ik zo nep. Die jongen wordt heus wel gestraft door het Nederlandse rechtssysteem. Daarnaast is het jong 21 jaar, en er zijn zoveel jongeren die op zo'n leeftijd een fout maken zonder na te denken over de gevolgen die actie kan hebben. Om door een fout, waarbij het gelukkig zonder slachtoffers is afgelopen, gelijk die jongen zijn toekomst te verpesten vind ik niet normaal.

Daarnaast kun je dit ook wel bijschrijven op het conto van PSV en met name Rutten. Deze jongen heeft helemaal niks en niemand hier in Nederland, behalve Psv. Dat ie dan elke week zijn wedstrijdjes mag slijten met jongens die nooit het eerste gaan zien van Psv, terwijl ie meer talent heeft dan Koef en Berg bij elkaar opgeteld, wordt je daar ook niet vrolijk van.

Dus PSV geef deze jongen dan ook echt een kans en neem hem niet alleen maar mee als er een schorsing (zoals Maza in El). Geef hem het gevoel dat ie erbij hoort, want dat zal ie vast en zeker nodig hebben.

hoezo mag je als voetballer zijnde niet op een zaterdag avond een pilsje of wodka drinken bij de kroeg?? ik bedoel, ik weet het, je hoort als voetballer zijnde een voorbeeldfunctie te hebben. maar de doelgroep die voetbal volgt zij mannen die over het algemeen 18 jaar of ouder zijn en die kunnen zelf wel een beslissing nemen of ze willen drinken of niet. verder vind ik dat voetbalzone niet de prive levens van voetballers hoeft te plaatsen. en ik wil nog een ding zeggen aan de mensen die zeggen dat het niet goed is. weet wel dat deze jongen met veel druk leeft, overal waar hij komt zijn fotograven en ook deze jongen heeft zoals iedereen recht om uit te gaan in zijn vrije tijd en te doen wat hij wil. in zijn contract hebben ze toch niet opgenomen dat hij niet mag uitgaan en niet mag feesten??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren