Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Redan begint bij FC Utrecht aan derde avontuur in de Eredivisie

Maandag, 27 juni 2022 om 13:31Yvo van Dorst • Laatste update: 13:32

FC Utrecht heeft zich versterkt met Daishawn Redan, zo maken de Domstedelingen bekend via de officiële wegen. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC, de club die hem vorig jaar verhuurde aan PEC Zwolle. Utrecht huurt Redan tot de zomer van 2023 en heeft een optie tot koop bedongen in het huurcontract. Het is voor Redan zijn derde avontuur in de Eredivisie, daar hij in 2020 ook al werd uitgeleend aan FC Groningen.

Redan speelde in de jeugd voor Ajax, tot de aanvaller in 2017 de grote oversteek maakte naar de opleiding van Chelsea. De Nederlands jeugdinternational wist het niet tot de hoofdmacht van de Londenaren te schoppen en werd in 2019 voor 2,7 miljoen euro verkocht aan Hertha BSC. In 2020 werd Redan al een half jaar verhuurd aan FC Groningen en afgelopen seizoen speelde de rechtspoot op huurbasis voor PEC Zwolle. Met 6 goals en 3 assists in 26 wedstrijden kon de geboren Amsterdammer de Zwollenaren echter niet behoeden van degradatie.

“Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan”, vertelt technisch directeur Jordy Zuidam in een reactie op de clubsite. “Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen. Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen.”

Zelf zegt Redan 'een heel goed gevoel te hebben' bij Utrecht. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in", laat de aanvaller weten in een eerste reactie. "Ik heb met de trainer (Henk Fraser, red.) gesproken, die heeft mij overtuigd om hier te komen spelen. Ik denk dat dit een mooie stap is voor mij. Ik heb ook gesprekken gehad met spelers. Ik heb onder meer met Quinten (Timber, red.) gesproken. Die heeft het mij een beetje uitgelegd. Utrecht is een club met ambities. Het zou heel mooi zijn als we aan het eind van het jaar Europa in kunnen gaan."

Bedrijvig
De clubleiding van Utrecht is bezig met een drukke transferwindow. Taylor Booth (Bayern München), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Nick Viergever (Greuther Fürth), Vasilis Barkas (Celtic), Calvin Raatsie (Ajax) en Joshua Rawlins (Perth Glory) komen volgend jaar allemaal uit voor de club van Fraser. Ramon Hendriks behoorde in eerste instantie ook tot het lijstje versterkingen. De verdediger van Feyenoord zou door Utrecht gehuurd worden inclusief optie tot koop, maar scheurde op vakantie zijn kruisband af. De clubs zijn aan het onderhandelen over de afwikkeling van de zaak.


Poll

Is dit een goede zet van FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Vind niet dat hij heeft laten zien een flinke stap omhoog te doen na zijn seizoen bij PEC.

22 juni 2022 om 11:55

Zijn tweedeseizoenshelft was een stuk beter met enkele goals, gelukkig is hij nog jong en kan hij nog groeien. Was altijd een talent, dus hopelijk komt hij in een beter team beter tot zijn recht.

22 juni 2022 om 12:01@dennuanceman: Misschien werd hij bij PEC niet begrepen door z'n medespelers en speelt hij zo bij Utrecht de pannen van het dak! haha

Ik hoop dat het wat is voor Utrecht, met wat er nu voorin loopt kom je niet verder.


22 juni 2022 om 13:38

In dat gevoel zou het echt een onbegrepen genie zijn, want ook bij Groningen en Hertha was het niets. Wel interessant hoe lang spelers kunnen teren op een cv als er eenmaal Ajax en Chelsea op staat

27 juni 2022 om 14:05

Dit is al het derde seizoen dat hij verhuurd wordt. Na Groningen (geen succes), Zwolle (matig succes) nu Utrecht. Je vraagt je af waarom hij uberhaupt nog bij Hertha in dienst is.

27 juni 2022 om 14:07

Hopen dat ie ergens slaagt en dan proberen te verkopen denk ik. Anders zou ik het ook niet weten namelijk.

Sterkte aan de Utrecht supporters onder ons, als wij Thy hadden ipv Redan afgelopen seizoen hadden we nog in de Eredivisie gespeeld, zegt denk ik genoeg.

22 juni 2022 om 12:00

Ik vind dat Utrecht met Brouwers goed bezig is, maar de rest is weer zoals altijd: Rare en bijzondere transfers. Ik ga het Utrechtse (wan)beleid wat betreft aankopen nooit begrijpen

22 juni 2022 om 12:06

Je degradeert toch niet door 1 speler? Er was wel meer mis bij Zwolle. Ze moesten ook zo nodig die trainer ontslaan omdat hij geen oogstrelend voetbal speelde, maar onder zijn opvolger werd het alleen maar minder

22 juni 2022 om 12:19

Je doelt op Stegeman? Die werd wel door meer ontslagen dan alleen het dieptrieste spel. Zonder de covid periode had ik het nog wel willen zien of we het hadden gered in dat seizoen.

22 juni 2022 om 12:19

??? Onder Schreuder hebben ze het toch hartstikke goed gedaan?

22 juni 2022 om 12:47

Wat een onzin Japie. Pec speelde onder schreuder gewoon vaak erg goed alleen had je prutsers voorin zoals Tedic, Redan en Kastaneer die a la Luc Castaignos 10 kansen per goal nodig hebben. Heb je wel eem wedstrijden van Pec gekeken? Ik snap namelijk als je nee zegt want de gemiddelde voetbalfan kijkt naar grotere clubs.

22 juni 2022 om 15:35

Ze hebben het geweldig gedaan onder Schreuder wat een onzinnige opmerking. Geen punt gehaald onder zijn voorganger.

22 juni 2022 om 12:19

Bij FC Groningen begreep ik er ook niks van dat deze jongen nog kansen kreeg.

22 juni 2022 om 12:22

Dank je Consy, ik hoop dat Utrecht weet waar ze mee bezig zijn, en dat ze in deze jongen groeipotentie zien, die puur gekocht zal worden om later weer verkocht te worden. Dat gezegd te hebben, denk ik dat Redan niet meteen in de basis zal beginnen. We hebben Douvikas namelijk al op zijn positie staan. Niettemin laat ik me graag weer seizoen na seizoen verrassen hoe het vreemdelingen leger van Utrecht zal gaan manifesteren.

Toch slim dat hij naar het buitenland was gegaan. Nu blijft die er goed op staan voor de nederlandse clubs. Als hij bij Ajax was gebleven was hij wellicht nooit doorgebroken in het eerste en zou die nu in de KKD spelen met een beetje geluk.

Maar we moeten nog niet te vroeg juichen, het zou nog makkelijk een carriere kunnen worden zoals die van Kyle Ebecillio

Veel Succes Redan !

22 juni 2022 om 12:22

Ja net als Danilo!

22 juni 2022 om 12:25

Danilo heeft het geluk gehad dat hij een half jaar heeft gevlamd bij Twente anders had Feyenoord hem nu zeker niet overgenomen

22 juni 2022 om 13:17

Aha geluk dat hij goed was. Ja dat geluk zal Redan dan nooit nodig hebben want hij is naar het buitenland gegaan.

22 juni 2022 om 14:03

Buitenland heeft een streepje voor op KDD dat klopt Glory. Kijk maar naar die speler die nu bijvoorbeeld naar PSV gaat vanuit Wolves

22 juni 2022 om 12:39

Kyle Ebecilio kwam als redelijk groot talent binnen bij FC Twente en heeft 1 leuk seizoen gedraaid. Verder heeft hij voornamelijk de bank warm gehouden de laatste jaren. In principe heeft deze Redan nu al een beter CV.

22 juni 2022 om 14:02

@sirius wat ik probeerde te zeggen is dat Kyle ook op vroeger leeftijd naar het buitenland was gegaan en daarna naar de eredivisie. Alleen daarna zoals je zegt is het niks meer geworden. Voor redan zou het alsnog zo kunnen lopen

22 juni 2022 om 16:49

Ehm waar gaan llansana, danilo, van gelderen, raatsie, gibson yah, musampa, etc. allemaal heen dan? Die gaan ook allemaal naar degelijke Eredivisie teams. En dan heb je nog een heel rijtje met bergsma, dankerlui, bijlenveld, nunnely, dani de wit, mees de wit, q. timber etc. De betere "mislukte" talenten gaan zelfs nog een stapje hoger (Lang, Botman, Ekkelenkamp, Scherpen, Traore, etc.).

Amrabat en Redan...Ga je niet echt op vooruit t.o.v Mahi en Sylla.Plekje 10 moet haalbaar zijn voor Utrecht😜

22 juni 2022 om 12:05

@t jochie: Nou veel beroerder dan Sylla kan het toch niet zou je haast denken.
Redan ben ik benieuwd naar, hopelijk kan hij wat brengen. Amrabat zie ik ook niet zozeer als een vooruitgang, maar wie weet.

22 juni 2022 om 12:18

Vond Redan afgelopen seizoen bij Pec nou niet echt heel goed voetballen, maar geef hem nog het voordeel vd twijfel.Amrabat had je 2 jaar geleden nog wat aan, maar lijkt me nu ook echt 3x niks meer.Mag natuurlijk wel komen als hij Sofian amrabat meeneemt😋

Deze snap ik niet. Ik vond 'm bij PEC helemaal niet zo goed. Ook bij FC Groningen maakte hij verre van indruk. Het wordt sowieso tijd dat Utrecht eens wat creatiever gaat scouten, want die hebben een relatief dure selectie met voornamelijk spelers die qua niveau de Nederlandse subtop niet ontstijgen. Ook wordt er niet met een duidelijke visie ingekocht.

22 juni 2022 om 13:16

Mee eens, vind Viergever ook weer zo'n typische aankoop waaruit blijkt dat de scouting er nou niet echt lekker in zit. Beetje creatiever mag wel, snap ook niet waarom ze nu voor Redan gaan en niet voor bvb Dallinga van Excelsior.

FC Utrecht trekt ieder seizoen een blik spelers open waarvan je vooraf veel verwacht. Maar achteraf is het vooral een teleurstelling. Best bijzonder dat Utrecht er ieder seizoen in slaagt om onder te presteren. Op papier zouden ze gewoon al een paar jaar voor de 3e plek mee moeten kunnen doen. Voor mij als Az'er fijn, maar ik kan mij voorstellen dat je als Utrecht fans hier gek van wordt.

22 juni 2022 om 14:08

@alkmaar54 Inderdaad, daar word je gek van als Utrecht supporter.

Echter zijn er ook tijden geweest dat we standaard op plek 8-11 eindigden, vooruitgang dus.

Zelf snap ik Redan ook niet. Maar Amrabat heb ik stiekem best vertrouwen in, in tegenstelling tot een hoop hier zo te lezen.

We zien het wel..

22 juni 2022 om 14:20

FC Utrecht doet mij erg aan de beginjaren van AZ onder Scheringa denken. Veel goede en dure spelers die maar geen team wilden worden. Uiteindelijk kwam het voor ons goed. Ik hoop dat dit ook voor jullie geldt. Utrecht is een mooie stad en verdient een mooie voetbalclub die meedoet om de bovenste plekken.

22 juni 2022 om 21:05

Het is de mooiste stad van de wereld.
Het is een schande dat er geen topclub is.

Heeft Utrecht niet inmiddels genoeg aanvallers? Dost zag ik ook al voorbij komen als mogelijke versterking. Deze Redan gaat Utrecht absoluut niet verder krijgen overigens.

ben benieuwd of die het haalt, vond m bij PEC niet bijzonder en Utrecht heeft aardig wat aanvallers

Bij PEC laten zien dat hij bijna niet meer weet hoe je de bal in het net moet schieten. Miste ontelbaar veel kansen.

Afwachten wat hij bij Utrecht kan presteren. Als het niks is, kan hij altijd nog in de Eerste divisie spelen voor jong fc Utrecht. Mooi wat spelers om mee te concurreren in het eerste: Veerman, Sylla, Douvikas, Mahi en Van der Streek kan je ook wel meenemen in dat rijtje.

Is er een logica om telkens de artikelen te herkauwen? Naar mijn idee een zeer jammere ontwikkeling. Los hiervan denk ik niet dat deze jongen echt een versterking is voor Utrecht, maar ik heb wel ontdekt dat het een hele lieve integere jongen is, wie je het allemaal wel gunt. Hopelijk dat Redan mee ging in de malaise bij Zwolle en kan hij bij Utrecht uit het dal klimmen, al was hij in dienst van Groningen ook al weinig soeps.

27 juni 2022 om 14:06

Als je dringend op zoek bent naar redacteuren, dan denk ik gewoon te weinig personeel.

On: Bij Utrecht kan Redan het eventueel ook nog laten zien in de eerste divisie.

Hij is nog maar 21 en heeft in het verleden aangetoond dat het wel een doelpuntenmachine was. Maar hij heeft gewoon ongelukkige transfers gemaakt (naar Groningen tijdens de wintertransferperiode waar covid toesloeg, en ook nog onder Buijs, die niet bekend stond om aanvallen, hertha die onstabiel is als wat, pec die degradeerde). Dit is wel redelijk zijn laatste kans om nog wat van zijn carriere te maken, want in Nederland begint het geduld aardig op te raken. Hopelijk kan hij zijn belofte nog aflossen, want hij heeft wel aangetoond dat hij kan scoren als je kijkt naar zijn cijfers bij de belofte elftallen van Oranje, Ajax, en Chelsea. En het lijkt me ook geen verkeerd joch.

Tsja, betwijfel of dit een versterking voor Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NEC12-3
16.FC Utrecht12-11
18.Vitesse8-22
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. BarkasKeeper120
C. BozdoğanMiddenvelder121
M. SeuntjensMiddenvelder121
O. FrauloMiddenvelder112
M. AzarkanAanvaller110
I. LidbergAanvaller111
J. ToornstraMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren