Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Red Bull Salzburg ziet in bij Ajax overbodige back ’directe versterking‘’

Laatste update:

Rasmus Kristensen staat op het wensenlijstje van Red Bull Salzburg en wordt gezien als een ‘directe versterking’, zo weet Kurier vrijdag te melden. De Deense vleugelverdediger van Ajax, wiens contract in de Johan Cruijff ArenA doorloopt tot medio 2022, is volgens de Oostenrijkse krant zelfs een ‘heet thema’. Het medium verwacht dat Ajax meewerkt aan een transfer van de rechtsback.

Kristensen ondervindt bij Ajax hevige concurrentie van Noussair Mazraoui en Joël Veltman voor de rechtsbackpositie. Laatstgenoemde, die voor zijn laatste contractjaar staat bij Ajax en naar verluidt wordt gevolgd door West Ham United, praat binnenkort met directeur voetbalzaken Marc Overmars over de plannen voor aankomend seizoen. Veltman staat naar eigen zeggen open voor een avontuur elders.

Kristensen sprak onlangs met Tipsbladet over zijn toekomstplannen op clubniveau. “Het gaat erom wie de coach (Erik ten Hag, red.) kiest. Mazraoui heeft de laatste tijd veel op het middenveld gespeeld, waardoor het tussen mij en Veltman ging. Ik denk niet dat we alle drie bij de club zullen blijven, dus we moeten zien wie er weggaat. Het is aan de club en de trainer. Het kan van dag tot dag veranderen. Als ik niet nodig ben, moet ik een andere club zoeken", aldus een realistische Kristensen. "Dat is iets wat iedere transferwindow kan gebeuren.”

De 22-jarige verdediger kwam in januari 2018 bij Ajax terecht. De Amsterdamse club legde destijds ruim vijf miljoen euro neer voor de van FC Midtjylland afkomstige rechtsback. Kristensen staat op 27 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Zijn enige doelpunt kwam in de finale van de TOTO KNVB Beker van afgelopen seizoen. Ajax versloeg Willem II met 0-4 en de Deense flankspeler tekende voor het vierde doelpunt.

Moet Ajax Rasmus Kristensen laten vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax kan hier zeker een winst op maken.
Rasmus heeft zich ontwikkeld en cl ervaring opgedaan.

19 juli 2019 om 12:37

Zo goed heeft die het niet gedaan hoor.

19 juli 2019 om 13:00

Ja wat heeft Kristensen toch een geweldige progressie geboekt zeg. Heeft welgeteld 8 minuten gespeeld in de Champions League.
Ajax mag blij zijn als ze het initiã«le aankoopbedrag van 5,5 miljoen kunnen vangen. Want dit is me toch een beperkte speler zeg, dit is niet het niveau dat Ajax zou moeten nastreven in ieder geval.

19 juli 2019 om 13:10

Wanneer Ajax winst kan maken op deze speler, dan weten we vanaf nu zeker dat enkel de ajax-sticker waarde x5 vertegenwoordigd

19 juli 2019 om 13:26

Hij heeft 5 miljoen gekost en niet veel gespeeld, als ze dat ervoor terug krijgen hebben ze denk ik al een hele goede deal...

19 juli 2019 om 20:20

Hij heeft 5 miljoen gekost omdat hij dat gewoon waard was op dat moment. Echter heeft hij zich wel bij Ajax op andere vlakken ontwikkeld. En ja helaas voor hem past hij niet in het Ajax spelletje (denk ik aan snel een bal goed aannemen). Maar als jullie niet zien dat hij een erg nuttige speler zou kunnen zijn met zijn kwaliteiten dan weet ik het ook niet meer. Gasten als Denswil en Dijks hebben het ook niet bij Ajax gered maar hebben toch hun meerwaarde bij andere ploegen. Ik denk dat Rasmus zich kan ontwikkelen tot een veel betere speler dan de bovengenoemde namen.

Mooie combi deal voorstellen, Magallan en Kristensen voor 10 miljoen.

19 juli 2019 om 12:37

Of een ruildeal voorstellen. RB salzburg heeft interessante spelers voor Ajax. Vorig seizoen kwamen ze ver in de EL.

19 juli 2019 om 12:38

@AjaxNL: Haha, mwa ik denk dat je Magallan net iets te snel afschrijft. Speelde gisteren een prima half uur in de oefenwedstrijd tegen Watford. Kristensen is een ander verhaal, want op basis van wat ik in de voorbereiding heb gezien is Dest hem al voorbij. Dan heb je Mazraoui en ook Veltman nog, dus kan je hem prima laten gaan. Ik hoop dat Veltman blijft want die speelt in de voorbereiding erg solide; brengt aanvallend zelfs wat mee

19 juli 2019 om 12:43

Vond je, ik vond Magallan een paar keer zeer ongelukkig ingrijpen, net te laat komen of de bal niet goed verwerken. Ik zou hem wel eens vaker willen zien, maar vond hem tegen Wtaford eerder ongelukkig dan goed.

19 juli 2019 om 12:48

Ik vond magallan ook weer erg matig gisteren. Zelfs in een oefenduel zat ie er af en toe weer flink naast inderdaad. Deed Schuurs het toch allemaal een stuk overtuigender

19 juli 2019 om 12:48

Kun je nog wat meer spelers opnoemen die je bij RB Salzburg wil lozen?

19 juli 2019 om 12:55

Labyad?

Doen doen doen! Lozen die gast!

19 juli 2019 om 12:37

Hij mag weg inderdaad. Net zoals Lamprou, Van Leer, Orejuela, Labyad, Cassierra en Sierhuis. Een aantal miljoenen incasseren en weer herinvesteren in nieuwe talenten.

19 juli 2019 om 12:44

Ja met uitzondering van Sierhuis, die zie ik zomaar ergens anders helemaal opbloeien.

19 juli 2019 om 12:44

Lamprou is al weg, sierhuis en cassiera zijn verhuurt tot juni 2020 en orejuelu tot 1 januari 2020, dus weet niet of je die kan verkopen dan tussentijds.

19 juli 2019 om 12:47

Van Leer is echt geen slechte keeper, allerminst. Heb je hem überhaupt zien keepen afgelopen jaar bij NAC? Hij heeft daar ontzettend veel goede reddingen gemaakt, maar door de onkunde van de NAC- spelers toch vaak moeten incasseren. Sierhuis eenzelfde verhaal. Ging naar Groningen en speelde daar gewoon lekker mee. Tis dat hij Huntelaaren Dolberg voor zich heeft, ik zou zeggen nog een jaartje verhuren. Wat de rest van de genoemde spelers betreft, helemaal mee eens.

19 juli 2019 om 12:52

Ajax heeft al 4 goede keepers met Onana, Varela, Kotarski en Scherpen. Lamprou en Van Leer mogen dus weg. Zo goed zijn ze nu ook weer niet om ze perse te blijven houden.
Voor Sierhuis geldt hetzelfde. Er zijn 4 spelers die beter zijn of meer talent hebben met Dolberg, Huntelaar, Traore en Brobbey.

19 juli 2019 om 12:53

Hmmm heb hem toch ook wel een aantal ballen zien doorlaten die zeker niet onhoudbaar waren! Maar bij Roda was hij wel erg goed

19 juli 2019 om 13:01

Weet niet of je familie van hem bent, goede reddingen zeg je.. die man heeft ons eigenhandig 10 punten gekost. De rest van de selectie was ook heel slecht, maar zeggen dat het niet aan Van Leer lag is echt de grootste onzin. Hij heeft minimaal 5 gigantische blunders gemaakt, wat heel veel is voor een keeper in de eredivisie.

19 juli 2019 om 13:25

DominiqueThiem, Sierhuis is toch al weg dit seizoen? Komt dan volgend jaar terug met een jaar eredivisie ervaring. Kan me niet voorstellen dat KJH nóg een seizoen doorgaat. Ik zeg niet dat hij hem op termijn gaat vervangen, maar kijk het dit jaar even aan met Sierhuis. Straks schopt hij er 20 in van t jaar...

Lijkt me voor beide partijen het beste. Het lijkt me een sympathieke jongen, maar Ajax heeft nu het niveau van een Europese subtopper (vorig seizoen zelfs dat van een absolute topclub). Dat niveau zal die niet halen, iig niet snel.

Beste nieuws van de dag. Heel snel weg ermee, scheelt je 5 tegengoals op jaarbasis. Wat vind ik dit een blinde zeg. Denkt dat die nummer 10 is, zo loopt die er in ieder geval bij. Dat Sterk en snel niet voldoende is om een goede back te zijn bewijst deze jongen keer op keer weer.

19 juli 2019 om 12:43

Beschikt ook over weinig voetbalintellegentie. Dat we hier meer dan 5 miljoen voor hebben betaald zeg.

Mag van mij vertrekken. Deze man heeft wel inzet, maar helaas een te groot gebrek aan techniek en verdedigende kunde om een back van Ajax te zijn.

Lekker Veltman als rechtsback om met zijn verdedigende kwaliteiten de nieuwe centrale verdediger (Schuurs of Alvarez) te ondersteunen in de beginfase, Mazraoui op het middenveld proberen met Van de Beek en Marin voor lekker veel power en Dest als reserve gebruiken voor Veltman.

Ben nooit zo snel negatief over iemand maar gaan heel snel laten gaan deze man.
Vindt hem echt slecht.
Verdedigend komt het er gewoon niet uit.
We hebben nous, dest en Veltman mensen genoeg dus en Dest heeft mij positief verrast

19 juli 2019 om 13:08

Eens v.w.b. Kristensen, maar het is ook wel handig als je kunt verdedigen als verdediger en dat heeft deze beste man wat minder onder de knie. Het is geen waardeloze voetballer, maar het niveau van Ajax haalt hij gewoon niet en da's geen schande..

19 juli 2019 om 13:17

Is ook geen schande maar als je het niveau niet aan kan houdt het op en er zijn genoeg back uod6en Dest heb ik van genoten de voorbereiding en Nous moet nu serieus oppassen

Kristensen wordt door sommigen hier weggezet als een pannenkoek. vind dit nergens op slaan,hij speelde amper dus weinig slecht referentiemateriaal,en als ie speelde haalde ie de achterlijn en gaf ie loupezuivere voorzetten. Jammer dat ie geen echte kans kreeg zich door te ontwikkelen. maar dat krijgen de meesten niet,met al die basisspelers voor zich.

19 juli 2019 om 13:20

Hij heeft inderdaad best goede voorzetten en een goede drive maar deze man heeft echt niet de techniek, balcontrole en handelingssnelheid om bij Ajax in de basis te geraken. Het was vaak gewoon schrijnend en meelijwekkend om te zien hoe lang hij erover deed om een bal onder controle te krijgen. Op een gegeven moment sloegen medespelers hem gewoon telkens over. Nee deze jongen zou het beste verder kunnen kijken.

19 juli 2019 om 13:39

@psvromario, dat klopt. Hij is niet echt slecht, maar met Veltman en Mazraoui voor hem gaat hij niet meer spelen. En gelet op de ontwikkeling van Dest vermoed ik dat die in de beker gaat spelen. Dan kan hij beter gaan.

Ik vind Kristensen tegen de mindere goden in de Eredivisie altijd wel oké. Verdedigend niet altijd even sterk, aanvallend redelijk dreigend. Bij een net zo'n druk programma als vorig seizoen kan je hem regelmatig zijn wedstrijden laten spelen tegen hun. Uiteindelijk heeft hij niet het niveau wat Ajax wilt nastreven (overleven CL groepsfase). Maar als je dat na wilt streven heb je een grote selectie nodig. Kristensen is een speler die niet veel verdient (in vegelijking met ploeggenoten) maar waar de meeste wedstrijden (denk ik) toch wel mee gewonnen gaat worden.

Kortom: Ik zal hem er toch bijhouden.

19 juli 2019 om 13:53

Heb je een punt. Maar ik denk dat Mazraoui wordt doorgschoven naar het middenveld volgend seizoen. Dest doet het inderdaad erg goed, maar is nog erg jong en kan je niet al je hoop op vestigen.

Op het moment dat ik dit typ krijg ik een notificatie dat hij is verkocht. Haha!

Voor wat ik allemaal over hem lees mag die wel heel blij zijn met een club als RB Salzburg. Zijn toch wel van hoog niveau, Moet je zien dat die daar ineens opbloeit haha

Gezien de ontwikkeling van Dest lijkt me dit een goede deal voor alle partijen. Verlies nemen en Rasmus dit avontuur gunnen. Sympathieke kerel die dit verdiend heeft.

is Martin Van Geel scout geworden bij Red Bull? wat moet zo een club met Kristenssen?

En het is al rond ook. Dat is snel gegaan.

Wat zien ze in hem😂 Ik zeg strik er omheen. Hij komt echt te kort voor Ajax 1. Overigens is Salzburg tegenwoordig ook van een aardig niveau, dus mag hij zijn handjes dichtknijpen met deze interesse.

Goed hij is al verkocht. Ajax moet vandaag de dag 100% betere backs kunnen vinden.

Prima actie om de selectie wat te versmallen. De selectie is breed en Dest klopt aan de deur! Kristensen bedankt voor je inzet en ik heb je gewaardeerd daarvoor, je bent misschien geen topper geweest maar absoluut waardevol als invaller (we hadden het veel slechter kunnen treffen)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren