Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rasmus Kristensen heeft toptransfer naar de Serie A te pakken

Laatste update:

Rasmus Kristensen vervolgt zijn carrière bij AS Roma, zo weten journalisten Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio donderdag te melden. De Romeinen zijn met Leeds United een huurdeal overeengekomen tot medio 2024 voor de Deense verdediger. Kristensen, die onlangs al zijn jawoord had gegeven, is momenteel in Rome voor de medische keuring en de laatste details rondom de huurdeal. Roma nam onlangs ook verdediger Diego Llorente over van Leeds, eveneens op huurbasis.

De 25-jarige Kristensen maakte in de zomer van 2022 de overstap van RB Salzburg naar Leeds. De aanvallend ingestelde rechtsback kende op persoonlijk vlak geen slecht jaar en wist in dertig duels zelfs driemaal te scoren voor de club. Bovendien leverde hij ook een assist af. Op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen degradeerde Leeds echter naar de Championship. Kristensen gaf al aan graag voor Roma uit te willen komen en de verwachting is dat de Italianen hem vrijdag officieel zullen presenteren.

Het is niet de eerste keer dat Kristensen in de nadrukkelijke belangstelling stond van Roma. Aan het begin van het vorige seizoen wilde de club van trainer José Mourinho de Deen al naar Rome halen. Toentertijd bleek de vraagprijs van Salzburg, zo'n vijftien miljoen euro, te hoog voor de Italianen. Diezelfde zomer maakte de voormalig Ajacied voor dertien miljoen euro de overstap naar Leeds. Roma schakelde door naar Zeki Celik van Lille OSC, dat de Turks international voor zeven miljoen euro verkocht. Celik heeft tot op heden echter nog niet echt kunnen overtuigen. Kristensen zal in Rome de concurrentiestrijd aangaan met Celik en Rick Karsdorp.

In het 3-4-2-1-systeem dat Mourinho doorgaans hanteert bij de club zal Kristensen het beste tot zijn recht komen als rechtermiddenvelder. Op die plek is Karsdorp normaliter verzekerd van een basisplaats, maar door een conflict met Mourinho en een zware knieblessure zag de Nederlander dat Celik het afgelopen seizoen veelal als rechtermiddenvelder werd ingezet. Kristensen maakte in de winterstop van het seizoen 2018/19 de overstap van FC Midtjylland naar Ajax. Kristensen kon de concurrentiestrijd met Noussair Mazraoui niet winnen en vertrok in de zomer van 2019 naar RB Salzburg. Na drie sterke jaren in Oostenrijk volgde een transfer naar Leeds. Als de (huur)transfer definitief beklonken is wordt Kristensen na Houssem Aouar, Evan Ndicka en Llorente de vierde aanwinst voor Roma.

Vind jij Rasmus Kristensen goed genoeg voor AS Roma?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De kans is erg groot dat Karsdorp bij ons vertrekt.

We zijn tot nu toe goed bezig op de transfermarkt.
Aouar en N'Dicka al transfervrij opgehaald.

24 juni 2023 om 17:28

Hoe doet Karsdorp het dit seizoen bij Roma?

24 juni 2023 om 18:38

Dat zijn inderdaad prima spelers om gratis op te pikken. Ze kunnen ook best wel tegenvallen, maar vind het goede transfers. Ndicka is echt goed de laatste tijd en Aouar heeft zat talent.

24 juni 2023 om 19:12

Klopt, hele mooie transfers van AS Roma. Prachtige club, mooi om te zien dat ze mooie versterkingen hebben binnen gehaald. Alleen maar mooi voor de competitie. Kristensen zou ook een hele goede zet zijn, Was altijd wel fan van hem bij RB Salzburg. Een echte tank qua fysiek die op een neer gaat en met veel passie speelt

Nou dit is toch geen versterking voor roma wat een transfer als het doorgaat

24 juni 2023 om 17:45

Heb je hem ook gevolgd om dit te kunnen zeggen of baseer je je mening op zijn periode bij Ajax. Jongen heeft het prima gedaan bij RB en vervolgens hield hij zich prima staande bij leeds ondanks leeds gedegradeerd is. Kan prima de concurrentie aan met Karsdorp. Denk zelf dat karsdorp de strijd wint.

13 juli 2023 om 20:17

Heeft zich bij RB echt gemanifesteerd tot een zeer degelijke back, heb je hem daadwerkelijk zien spelen afgelopen seizoen of benoem je dit alleen o.b.v. zijn Ajax periode?

Hahaha Kristensen man man man. Dat is toch geen concurrentie. Modale speler niks voor roma

Wat een zaakwaarnemer heeft deze beperkte back! Hulde deze zou mij ook gewoon ergens kunnen plaatsen.

13 juli 2023 om 16:27

Vind het een rare transfer, voetballend is die echt matig. Alleen hij blijft wel 90min echt gaan, verdedigend dit seizoen bij leeds was ook mwah volgens mij. Qua passie past die wel bij AS Mourinho maar denkt dat ie heel het seizoen in het middenstaat bij rondo. Wie is zijn zaakwaarnemer? misschien kan die een mooie club voor mij zoeken als ik terug kom van mn blessure

Moet bekennen dat ik hem niet veel heb zien spelen. Maar van wat ik lees heeft hij het bij Salzburg en Leeds zo best prima gedaan. Leuk voor die jongen dat hij zich zo herpakt heeft, na zijn toch matige tijd bij Ajax. Of hij goed genoeg is voor Roma? Muah, zie Roma toch als een aanzienlijk lager niveau dat het Ajax van 18/19 waarin hij moest concureren. Kan het zomaar nog redden ook.

Toen ik Victor Wanyama zag bij Celtic tegen Ajax had ik het idee: hoe is hij ooit profvoetballer geworden. Daarna zag ik Vincent Vermeij in Jong Ajax rondlopen op maandagavond.. hoe is het mogelijk zou je denken. En toen kwam Rasmus Kristensen bij Ajax.. gaat gewoon bij Roma ballen.. de droom leeft nog!

Wat een geweldige zaakwaarnemer heeft deze prutser..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren