Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Recordtransfer kost Bayern München in totaal 160 miljoen euro’

Laatste update:

Lucas Hernández gaat komende zomer Atlético Madrid verlaten voor Bayern München, zo meldden diverse media in een eerder stadium. Hoewel de transfer nog niet officieel is afgerond, kent France Football de details van de aanstaande overstap van de Franse verdediger. De complete deal gaat de Duitse grootmacht naar verluidt liefst 160 miljoen euro kosten.

Het Franse tijdschrift meldt dat de linksback annex centrumverdediger zijn handtekening al heeft gezet en vanaf 1 juli speler van Bayern München is. Hernández gaat de boeken in als de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis, want Bayern maakt een bedrag van 80 tot 85 miljoen euro over aan Atlético Madrid. Zijn aankoopbedrag overstijgt dat van Corentin Tolisso, die in 2017 voor 41,5 miljoen euro werd overgenomen van Olympique Lyon.

Volgens diverse media is een eerste betaling van veertig miljoen euro al voldaan. De verdediger tekent tot medio 2025 bij de huidige koploper van de Bundesliga. Hij gaat een jaarsalaris van bijna 13 miljoen euro bruto opstrijken. De clubleiding van Bayern zou de deal vorige week goedgekeurd hebben. Hernández wordt de tweede zomerse aankoop van de Duitse grootmacht, want eerder dit seizoen werd de komst van Benjamin Pavard al aangekondigd.

De 23-jarige Hernández kwam door een knieblessure sinds 9 februari niet meer in actie voor Atlético Madrid. De back moest vijf competitieduels en de dubbele ontmoeting met Juventus in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. AS meldt maandag dat trainer Diego Simeone de verdediger weer terug op het trainingsveld heeft kunnen verwelkomen. Hernández is weer aangesloten bij de groepstraining en lijkt op tijd fit te raken voor het slot van de competitie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou wat een bedrag weer zeg €85 miljoen! Dit is de 1ste keer dat Bayern zo een bedrag uitgeeft, maar ik ben niet zeker dat hij die prijs waard is.

10 jaar geleden had je voor dit bedrag gouden bal winnaar Kaka. Tijden veranderen, maar dit is toch best erover vind ik.

25 maart 2019 om 20:30

Kaka koste zelfs minder dan 85 miljoen, volgens mij 68 miljoen toen hij van AC Milan naar Real Madrid ging.

25 maart 2019 om 20:38

Voordat hij naaf Real ging wees hij het jaar daarvoor een bod af van Manchester City. Het ging toen om een bedrag van 105 miljoen zelfs.

25 maart 2019 om 20:42

Over Real Madrid gesproken, dit kan een transfer van Alaba naar Real Madrid in gang gaan zetten. Kan me niet voorstellen dat Bayern anders ooit zo een transfer zou doen.

25 maart 2019 om 20:45

Of Alaba naar Arsenal, zijn droomclub😝

25 maart 2019 om 21:26

Vermoedelijk is Hernandez gehad als centrale verdediger naast Sule.

25 maart 2019 om 22:04

Bayern is geen verkoopclub. Kansloos om Alaba naar Real te loodsen. Hernandez is polyvalent. Bayern haalt hem in eerste instantie als centrale verdediger.

25 maart 2019 om 20:30

Nog niet zo lang geleden 75 miljoen voor Frenkie. Tijden veranderen niet, die zijn al veranderd. Word een beetje moe van dit soort comments om eerlijk te zijn.

25 maart 2019 om 20:36

@elegia Wat erg voor je dat je moe wordt van comments lezen. Frenkie werd gekocht door Barca, die zijn de laatste jaren een koopclub geworden en daarnaast vind ik persoonlijk dat Frenkie veel meer potentieel heeft. Die 75mil voor Frenkie kan ik daarom dus iets meer begrijpen dan deze transfer.

Voor Bayern is het gewoon best raar om zoveel te spenderen aan 1 speler, een verdediger dan ook nog.

25 maart 2019 om 20:50

Daar verschillen de meningen over. Daar waar Frenkie haast niks heeft laten zien op t aller hoogste niveau, staat deze jongeman basis bij een van de beste clubs van de wereld. Heeft ook zijn steentje bijgedragen bij het winnen van het WK. En als je voetbal ook maar een beetje volgt de laatste paar jaar dan kon je zelf ook wel invullen dat Bayern uiteindelijk ook met zulke bedragen zou moeten gaan komen.

25 maart 2019 om 21:01

Ach we moeten niet meer zo zeuren over de transferbedragen, als je als supporter geld in voetbal stopt, help je zelf eigenhandig mee aan die opgeblazen prijzen.

Jammer dat Bayern München ook mee moet gaan in de hoge bedragen, doordat je anders je moeilijker kan versterken.

25 maart 2019 om 20:56

Ik snap dat het als veel klinkt, maar voor clubs toen was 85 miljoen veel meer geld dan voor clubs nu. Tegenwoordig hebben topclubs zoveel inkomsten dat ze zulke bedragen zonder al te veel problemen kunnen betalen. En zolang de sport voetbal blijft stijgen in populariteit, zullen de prijzen van spelers ook blijven stijgen. Kwestie van vraag en aanbod.

Zo goed is deze jongen toch ook weer niet. Ik vind het een goede speler die zowel op linmsback als centraal achterin goed kan spelen. Maar ik vind hem zeker geen 85 miljoen waard en nog de bedragen die daar bovenop komen. Overigens vind ik dat als hij al 85 oplevert de ligt ook wel minimaal hetzelfde mag opleveren voor ajax want die is beter.

25 maart 2019 om 20:43

Ach hou toch op. De Ligt is lange na niet zo goed en tegen toptegenstanders laat die het afweten. Zie alle interlands en de wedstrijden tegen Benfica. Ajax mag blij zijn met 70 miljoen.

25 maart 2019 om 22:41

Waar heb jij het nou weer over? Men is wel extreem selectief in het beoordelen van een speler. Dit is z'n eerste slechte interlandperiode in tijden en we hebben het over een jongen van 19 jaar. De Ligt is gewoon een Europees toptalent en Lucas Hernandez heeft nou ook niet bepaald heel veel laten zien. Bovendien is hij ruim 4 jaar ouder. Objectiviteit is wel ver te zoeken in jouw opmerking.

26 maart 2019 om 22:26

De Ligt viel inderdaad door de mand in de Nations League tegen Frankrijk en Duitsland + in de Cl tegen Bayern en Real...

Het voetbal is verziekt! Niet door Bayern want dit is volgens mij de eerste keer dat zij zon bedrag uitgeven tegenwoordig betaal je 85 miljoen voor Hernandez. Goede speler maar 85 miljoen voor een linksback die ik persoonlijk niet eens in de top-5 backs vind staan..

25 maart 2019 om 20:34

Is een centrale verdediger die op de back kan spelen..
Is de bedoeling dat hij centraal achterin de patron wordt. Is ijzersterk in duel & ook snel... veel geld wel! Maar een 6 jaar contract bestaat volgens mij in Duitsland niet.. is nog wachten op de officiele aankondiging maar kan nog ff duren, dat ie komt hangt al van januari id lucht

85 Miljoen is de realiteit waar we in leven..en vind het eerlijk gezegd niet meer dan normaal dat dit soort bedragen worden betaald als het vergelijkt met transfers van de afgelopen jaren of periode zoals Pogba (105m) F.de Jong (86m), Naby Keita (80m), Allison (75m), Dembele (105m), Coutinho (120m), Kepa (80m), V.djk (85m).
Hernandez is een uitstekende voetballende verdediger, die op meerdere posities inzetbaar is en misschien wel belangrijker linksbenig is, wat hem uitermate schaars maakt op dit niveau. Kan er maar een handvol opnoemen die als linker vleugelverdediger en linker centrale verdediger uit de voeten kunnen.
Echter dit soort hoge transfer bedragen voor Hernandez voorspelt niet veel goeds voor een club als Real Madrid die duidelijk heel wat moet gaan investeren om hun team te vernieuwen.

Heel erg jammer! Jongen uit de eigen jeugd en gewoon heel talentvol en op meerdere plekken inzetbaar. Hij had de opvolger van Godin moeten worden. Echter is 85 miljoen wel een mooi bedrag, waar we mooie dingen mee kunnen doen. Als we Costa ook nog eens voor 65 miljoen verkopen aan een van de geïnteresseerde clubs uit China heb je toch weer een mooi budget voor de zomer. Mij lijkt Upamecano een uitstekende vervanger. Ook Tagliafico als opvolger van Filipe Luis zou geweldig zijn. Dan houd je nog zo'n 60 miljoen over waar een goede aanvallende impuls kan kunnen halen. Jovic zou een droomversterking zijn! Hopelijk weten we voor de rest wel de selectie intact te houden. Aupa Atleti!

25 maart 2019 om 20:44

Costa in deze vorm verkopen voor 65miljoen? Onrealistisch.

25 maart 2019 om 20:53

Als ik verschillende sportkranten moet geloven zijn er meerdere clubs uit China bereid om 60 miljoen neer te tellen. Vergeet niet dat China enorm graag grote namen aantrekt en ze worden geholpen door de overheid daarin. Probleem is vaak dat de spelers er zelf niet heen willen.

25 maart 2019 om 21:51

De financiële toestand ziet er niet rooskleurig uit momenteel bij Atletico. Een scheve salarishuishouding en een hoge schuldentoestand. Ik zou zeggen goed bezig.

25 maart 2019 om 22:32

Dan weet je meer dan ik. Valt allemaal wel mee toch?

25 maart 2019 om 23:03

Ik zou dit probleem niet onderschatten. Atletico was er niet in geslaagd om te verlengen met Hernandez.

25 maart 2019 om 22:34

Ik denk niet dat Atletico Madrid zomaar enorme bedragen uit kan geven. De club heeft aardig wat schulden (in Europa zijn er maar 5 clubs met een hogere schuldenlast) en als je naar hun uitgavepatroon kijkt, merk je dat ze maar 1 grote transfer per jaar doen en dat doen ze vooral als er een basisspeler vertrekt en verkocht word. Niet elke speler wil naar Atletico. Het is natuurlijk een grote club, maar spelen zelden mee voor de grote prijzen en voor veel spelers is Atletico meer de opstap naar de Europese top.

25 maart 2019 om 22:55

Ik vermoed dat je de 2 Manchesters, Chelsea, PSG en Juventus bedoelt die een nog hogere schuldenlast hebben dan Atletico. Met hogere schuldenlast bedoel ik nettoschulden. 5 jaar geleden zaten FC Barcelona en Real Madrid nog in de top met de meeste schulden. Dat ziet er nu anders uit. Enkel FC Barcelona betaalt nog een prijs voor de te hoge salariskosten. De redding van Barcelona de laatste 2 jaar waren dure spelersverkopen.

Ik wist dat ook uiteindelijk Bayern zulke bedragen ging neerleggen. Maar waarom ook niet hun zijn q van de gezondste clubs.

25 maart 2019 om 22:01

Bayern is de eerste die zo'n bedrag uit eigen zak neertelt. De andere clubs moeten dit in termijnen doen of via een lening.
Bayern betaalt deze clausule wel in 2 stappen. Anders zou daar een tijdelijk geldtekort optreden wat niet de bedoeling is.

Alba, Alaba, Marcelo, Sandro, Kolarov, Tagliafico, Mendy, Davies, Alonso, Robertson, Gaya, Grimaldo zijn allemaal beter op de linksachter positie.

25 maart 2019 om 20:58

Oja Schulz en F.Mendy zijn ook beter in aanvallend opzicht zijn ze allemaal beter verdedigend is hij echter goed.

25 maart 2019 om 21:26

Art van Peppen ook nog zeker?! Houd toch op man! Lucas is gewoon een van de betere backs ter wereld en van een veel hoger niveau dan de helft die jij opnoemt.

25 maart 2019 om 22:05

Misschien. Maar hij is in iedergeval overrated... En dan heb ik het uiteraard over Lucas.

25 maart 2019 om 20:58

Haha Alba, Alaba en Robertson oke. Maar Marcelo, zwaar uit vorm, Alonso, Davies, Sandro, Gaya, Grimaldo en Tagliafico, Mendy en Kolarov?! Absoluut niet!

25 maart 2019 om 21:23

Lees goed.
In aanvallend opzicht.

25 maart 2019 om 21:27

Ja dat heb je later toegevoegd. Ik reageerde op die eerste reactie snuiter.

26 maart 2019 om 09:37

Volgens mij is hij verdediger, daar moet die goed in zijn.

Veel te veel natuurlijk voor deze speler. Aardige speler, maar ik zie het geen wereldtopper worden.

25 maart 2019 om 22:25

Ook het probleem met Bayern de laatste jaren. Als je kijkt naar de aankopen in recente jaren, zijn het toch vooral Europese subtoppers. Spelers als Goretzka, Gnabry, Tolisso, Sanches en in mindere mate Coman en deze Lucas Hernandez. Leuke spelers, maar voor een Europese grootmacht is het wel erg middelmatig. Alleen Coman zie ik wellicht nog een stap maken in niveau mits hij fit blijft.

25 maart 2019 om 22:58

Afwachten. Het is bedoeling om een jong elftal samen te smeden. Op dit moment valt enkel Sanches tegen. De anderen hebben potentie. Ik vrees dat je te vroeg conclusies trekt.

26 maart 2019 om 13:36

Spelers worden niet zomaar ineens 3 klassen beter. Vooral jongens als Goretzka, Tolisso en Sanches zijn gewoon niet zo heel goed en voetballen enkel mee. Dat kan niet op de posities waar zij spelen. Ik zie simpelweg geen topspelers in die jongens. Hun voorgangers waren zowel in potentie als in kwaliteiten een stuk beter.

Het is eigenaardig dat Bayern de eerste club op de aardbol is die deze som kan betalen zonder daarvoor een lening af te sluiten, zelfs niet op maandelijkse afbetaling. Daarvoor kan ik alleen maar hulde voor opbrengen.
Bayern betaalt deze clausule in 2 fases. De eerste fase van 40 miljoen is al afgerond. In juli volgt de laatste fase.
Atletico zal moeten opletten om dit geld niet te snel te verbranden. Atletico zou beter eerst de salarishuishouding en de schuldenstand in orde brengen. Dat zijn 2 pijnpunten.

De transfersom van Hernandez is te verantwoorden. Ten eerste bedraagt zijn marktwaarde 70 miljoen. Dus 80 of 85 miljoen komt in de buurt. Ten tweede kan hij zowel centraal als linksback uit de voeten. Belangrijk dat hij polyvalent is.

25 maart 2019 om 22:21

Er zullen ongetwijfeld wel meer clubs zijn die een transfersom van 85 miljoen euro kunnen betalen. Hoe dat dan gebeurt, is in het huidige voetbalklimaat niet eens relevant. Het gaat erom hoe je dat geld spendeert.

Financieel heeft Bayern de zaakjes prima op orde, maar door dat beleid is het verval van de selectie natuurlijk best flink. Je kunt niet altijd maar voor een dubbeltje op de eerste rij blijven zitten. Daar is de voetballerij niet meer naar.

Ik zie momenteel nou niet bepaald een Europese grootmacht als ik naar Bayern kijk en ze zullen nog veel meer moeten spenderen, willen ze weer aanhaken.

Verder is dit gewoon best veel geld voor een speler als Hernandez. Zo'n geweldenaar is dat niet en hij oogt dit seizoen toch best gevoelig voor blessures. Je moet hopen dat het niet doorzet als hij bij Bayern aan de slag gaat.

Sowieso vind ik de aankopen en de keuzes qua spelers niet bijzonder goed de laatste jaren. Spelers als Tolisso, Gnabry, Goretzka, Sanches zijn jongens die leuk mee-voetballen, maar dat hoort niet de standaard te zijn voor een Europese grootmacht. Sule maakt dan wel weer veel indruk, maar die staat al jaren bekend als een groot verdedigend talent.

25 maart 2019 om 23:02

Ik vraag me af welke club nog 85 miljoen kan betalen naast Bayern. Momenteel ken ik naast Bayern enkel Arsenal die weinig cashproblemen kent, m.a.w. voldoende liquide middelen op het actief van de balans.
Naast Bayern en Arsenal doet momenteel Real Madrid het nog goed op financieel vlak. Wel dankzij de Europese successen en de spaarpolitiek de voorbije 3 jaar.

26 maart 2019 om 13:39

Ik zie het nut alleen niet van een dergelijk argument. In de voorbije jaren zie je clubs regelmatig dergelijke bedragen neertellen en hoe ze dat dan doen, maakt kennelijk niet zoveel uit bij de Uefa of Fifa. Dat Bayern op financieel vlak goed en gedegen beleid voert, is een feit. Echter heb je er niets aan als andere clubs die bedragen op andere manieren neer kunnen tellen.

26 maart 2019 om 03:30

Er zullen beslist clubs zijn die een dergelijk bedrag kunnen betalen zonder financiering. Het is echter niet gebruikelijk, en in het huidige financiële klimaat ook niet zo voor de hand liggend. Ook voor Bayern die zich op meerdere posities dienen te versterken vind ik het opmerkelijk.

Ik ben benieuwd of je de cijfers van Atletico echt kent, of dat je simpelweg iets nakauwt wat in een Duitse krant heeft gestaan omtrent deze transfer. De financiële huishouding van Atletico ziet er namelijk helemaal niet zo slecht uit, en het salarishuis is, met uitzondering van Griezmann, helemaal niet scheef. Integendeel. Het lijkt veel op die van andere topclubs waar de smaakmakers natuurlijk meer verdienen dan talenten en waterdragers.

Tot welke categorie Lucas Herndandez behoort mag je zelf uitmaken, maar ik denk dat Atletico er goed aan doet om hem te verkopen voor dit bedrag en niet mee gaat met exorbitante salariseisen van een jonge speler uit de eigen jeugd.

Wel denk ik dat Bayern een goede speler in huis haalt waar ze nog lang van kunnen genieten. Of dat voldoende is om aan de top te blijven zullen we straks gaan zien.

Goeie deal voor Atletico, de wereldtitel heeft zijn transferbedrag verdubbeld. Zijn genoeg betere alternatieven. Zou mooi zijn als Bayern ook weer tot de echte top behoort

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren