Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Recordtransfer AZ lonkt: Karlsson geniet belangstelling uit twee topcompetities

Laatste update:

Jesper Karlsson is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden als speler van AZ. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt dinsdagochtend via Twitter dat de 24-jarige Zweed op de radar staat bij clubs uit de Premier League en Serie A. Karlsson, die volgens Transfermarkt zestien miljoen euro waard is, ligt in Alkmaar nog vast tot medio 2026. Daardoor lijken de Alkmaarders te kunnen mikken op een uitgaande recordtransfer.

Momenteel staat het uitgaande record nog op naam van Vincent Janssen, die in juli 2016 voor maar liefst 22 miljoen euro naar Tottenham Hotspur vertrok. Toen Karlsson werd genoemd bij PSV schreef De Telegraaf dat de Alkmaarders deze winter maar liefst twintig miljoen euro eisten. Gezien de goede prestaties van Karlsson in 2023 zal dat bedrag niet lager zijn geworden. De rechtspoot was tijdens de knappe uitzege op Lazio (1-2) vorige week belangrijk met twee assists.

Romano meldt niet welke clubs uit de Serie A en Premier League interesse in Karlsson hebben. Afgelopen zomer hoopte de linksbuiten op een transfer naar het Spaanse Celta de Vigo, maar een akkoord met de club uit LaLiga kwam er niet. Vervolgens bleef Karlsson in het AFAS Stadion, waar hij gedurende de eerste seizoenshelft kampte met een spierblessure. Daardoor miste hij zestien officiële wedstrijden. In 25 officiële wedstrijden voor AZ was Karlsson dit seizoen goed voor acht doelpunten en hetzelfde aantal assists.

De achtvoudig international van Zweden speelt sinds september 2020 voor AZ, dat hem voor 2,6 miljoen euro overnam van Elfsborg. In 115 optredens voor de Alkmaarders liet Karlsson 41 doelpunten en 33 assists noteren. Afgelopen zomer sorteerde AZ alvast voor op een vertrek van de sterspeler door landgenoot Mayckel Lahdo te contracteren. Met Myron van Brederode heeft de club ook nog een alternatief uit de eigen jeugd achter de hand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In vorm een absolute ster-speler voor de Eredivisie en zou dan ook mee kunnen in een sterkere competitie, maar hij is wel redelijk vaak in mindere vorm.

Vorig jaar had hij een periode dat hij bijna elke wedstrijd bij minimaal een doelpunt betrokken was. De vorige weken was het juist tandenknarsend zien hoe acties steeds mislukten.

De laatste wedstrijden begint het weer een beetje te komen. Als hij deze vorm houdt, dan kan hij heel belangrijk worden voor AZ, in het slot van dit seizoen én kan hij voor een hele mooie transfer gaan.

En dan is 20 miljoen geen gek bedrag.

14 maart 2023 om 10:44

Gewoon 30 vragen. AZ heeft volgens mij geld zat en dit is een uitstekende speler, kom je wellicht uit op 24-25m. Dan heb je het heel goed gedaan met een aankoopbedrag van 2.5m.

14 maart 2023 om 11:22

Da's wel erg overdreven. Hij is 24 jaar en hij speelt natuurlijk wel bij AZ. Onmogelijk is het niet overigens, maar meer dan 25 miljoen zie ik ze niet voor Karlsson vangen.

14 maart 2023 om 15:01

Ik wel hoor, heeft nog een contract voor 3 jaar, en heeft laten zien wat hij allemaal kan. Als Janssen 22 mio op heeft gebracht na één goed seizoen, kan Karlsson best 25-30 opleveren na 3 goede seizoenen. Het is ook niet zo dat AZ het geld enorm nodig heeft oid.

14 maart 2023 om 10:58

20 miljoen is een koopje voor Karlsson. Gewoon hoog in de boom gaan zitten, maar niet te hoog. Een stap hoger gun je hem.

14 maart 2023 om 11:14

Een koopje is het niet, vind ik. Speler die in de zomer 25 jaar wordt en nog steeds bij AZ speelt. Speelt nauwelijks voor het nationaal elftal van Zweden en laten we ook eerlijk zijn dat AZ spelers vaak niet aan de verwachtingen voldoen, wanneer zij vertrekken naar een grotere club/ competitie.
Vind het wel echt een goede speler, maar vind dat AZ wel blij moet zijn als er ongeveer 20 miljoen wordt betaald.

14 maart 2023 om 11:23

Bovendien was Idrissi in zijn AZ tijd stabieler in vorm en ging die voor 12 mio naar Sevilla en had het lastig. Sowieso denk ik dat meegenomen gaat worden dat AZ uitblinkers het een stap hoger niet goed doen. Dus dan ga je naar Stade Rennes of Brighton en is 18 mio [prima. Wel weer geweldig ingekocht door AZ.

14 maart 2023 om 11:36

Weinig clubs waar je nu beter naartoe kunt dan Brighton, ik zou t wel weten.

14 maart 2023 om 14:05

Waarom zou die naar Brighton gaan? Wil die daar gaan bankzitten ofzo? Want een fantastische Mitoma speelt daar op zijn positie...

14 maart 2023 om 11:05

AZ is uitstekend in het vangen van grote bedragen voor spelers die het zelden waarmaken in grotere competities. Verkopen wanneer spelers ‘hot’ zijn is een kunst waar ik vanuit Rotterdam jaren met jaloezie naar heb gekeken.

14 maart 2023 om 11:23

Mua, het is ook gewoon een grote stap. De meeste spelers uit de Eredivisie redden het niet in de grote competities.

14 maart 2023 om 12:20

Klopt en ben ik met je eens:
als je kijkt naar de 10 uitgaande recordtransfers van Ajax kun je tot nu toe alleen de Jong, de Ligt en Martinez succesvol noemen.
Bij PSV zijn dat Robben, vnistelrooij, Depay, Wijnaldum en Lozano.
Bij Feyenoord Kuyt en Pelle.
Bij AZ Koopmeiners en Idrissi.
Dat zijn 12 van de 40 spelers. Een enkeling moeten we nog niet afschrijven (haller bijv of Sinisterra)

14 maart 2023 om 12:36

Edit: Idrissi moet weghorst zijn... stop de tijd. Ik wil graag 2 jokers inzettten!
@VZ: fix de "bewerk je reactie"-bug ajb eens.

14 maart 2023 om 11:05

Ben eens benieuwd wie hem gaat kopen en of dit dan een speler wordt die na AZ wel steevast een versterking gaat zijn. Tot nu toe is de tendens dat ze bij AZ uitblinken, en vervolgens voor veel geld vertrekken maar niet het niveau lijken te halen wat het prijskaartje vertegenwoordigt.

14 maart 2023 om 11:06

Erg leuke speler voor de Eredivisie, maar dat waren spelers als Idrissi, Stengs en Boadu ook. Ik zie Karlsson eigenlijk geen specifieke kwaliteit hebben waarmee hij uit zou kunnen blinken in een sterkere competitie.

AZ gaat natuurlijk wel weer heerlijk cashen. Ik kan alleen maar jaloers zijn op het beleid daar. Voorbeeldclub.

14 maart 2023 om 11:11

Dat gevoel heb ik bij AZ ook altijd. Karlsson is nu wel redelijk in vorm maar tijd geleden was het ook al minder. Boadu vond ik een aparte want zo goed vond ik hem destijds niet. Stengs dacht ik van die gaat het wel redden maar zit nu in belgie. Dit was ook altijd met stengs soms hele slechte wedstrijden en soms een hele goede.

14 maart 2023 om 11:28



Stengs en Idrissi hadden wel niet de statistieken die Karlsson heeft. Vooral Stengs met Karlsson vergelijken gaat mij wel wat ver. Verder was 12 mil voor Idrissi nou ook niet echt overdreven hoog. Ook Boadu had niet dezelfde statistieken die Karlson vorig jaar had, en eerstgenoemde was nota bene een spits.

14 maart 2023 om 13:08

Een rasvoetballer als Karlsson gaat het ook elders in Europa gewoon goed doen hoor, maar dat is mijn verwachting. Italië zou ik dan weer niet doen. Vindt het meer iets voor Spanje eerlijk gezegd..

14 maart 2023 om 15:04

Na zijn kruisbandblessure waren het bij Stengs voornamelijk slechte wedstrijden. Raakte in zijn laatste halfjaar bij AZ echt geen pepernoot meer. Het is een wonder dat ze daar nog zoveel geld aan hebben verdiend.

14 maart 2023 om 11:20

Ik weet 't niet. Het is maar de vraag hoe hij zou presteren bij een grotere club waar veel meer concurrentie is. Het is wel een speler die je belangrijk moet maken. Maar goed, hij is dan ook nog niet zo oud, dus zo vreemd is dat ook weer niet. Ik denk inderdaad wel dat AZ er weer een mooi bedrag voor weet te krijgen.

Begrijpelijk! Een speler waarvoor je naar het stadion komt. Heeft toch een aantal mooie doelpunten gescoord. Goede traptechniek en wilt nog wel eens kunstje doen. Voor de Eredivisie een gemis…

Niet verrassend dat Karlsson weggaat. Daar zal iedereen binnen AZ rekening mee houden. Wordt de volgende speler die AZ veel geld gaat opleveren.

Ik zou het persoonlijk erg veel vinden als Karlsson weg gaat voor het nieuwe record. Ik vind hem te vaak niet in vorm en zijn statistieken dit seizoen zijn ook niet heel bijzonder.

Dat hij een mooi bedrag gaat opleveren staat wel vast. Ik denk dat AZ ergens net onder de 20 miljoen uit komt, tenzij Karlsson in de CL nog leuke dingen laat zien.

Zou me niet verbazen als een Napoli voor hem komt, Denk met een nog beter team om zich heen hij zich aan het niveau aanpast. Echt wel een goede speler

14 maart 2023 om 11:48

Napoli? willen die weer terug naar de middenmoot?

14 maart 2023 om 12:14

Eerst als back up en dan zien hoe het loopt. Ik denk met een beter team om zich heen hij misschien wel kan verassen

14 maart 2023 om 12:04

Mwah, hoop ik niet voor Napoli. Is al 25 en nog steeds erg wisselvallig. Zo'n goed seizoen heeft hij dit jaar ook weer niet...

Denk dat Napoli de komende jaren, zeker als ze het beetje bij elkaar kunnen houden, op hogere spelers gaat mikken met een aanstaand kampioenschap!

Deze jongen is veel te wisselvallig om in een topcompetitie mee te kunnen. In vorm is het wel een goede speler, maar helaas laat hij het te vaak afweten. Twintig miljoen is daarnaast buitenproportioneel, zie deze jongen max 12/13 miljoen opleveren.

14 maart 2023 om 13:07

Jij heb er verstand van, zie ik al. Gelukkig werken er capabele mensen bij AZ die wel verstand hebben van de transfermarkt.

Ik kan echt genieten van zo'n speler. Degelijke statistieken, misschien iets voor Atalanta. Of Mitoma vervangen bij Brighton. Zou heerlijk zijn, ik gun het hem.

Ik snap niet waarom Nederlandse clubs over de grens vissen. Er loopt echt zat rond in de ED!

Leuke speler, maar geen voor de absolute top.
Verder is hij te inconsistent in mijn ogen, om het bij een Sevilla (in normale doen, niet zoals dit jaar) te kunnen redden.

Spelers als Boadu, Stengs, Idrissi en noem ze maar op: ze deden het goed bij AZ, maar hebben het nergens gered in het buitenland.

Karlsson is te wisselvallig. Goede piek maar ook een diepe dal. Denk dat hij bij een team onder het niveau van een Sevilla/villareal/fiorentina/atalanta etc moet gaan zoeken.

Zou het knap vinden als men 20 miljoen of meer vangt voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren