Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real ploetert tegen Leipzig, maar verslaat sterke Duitsers na prachtgoal Díaz

Laatste update:

Real Madrid heeft op bezoek bij RB Leipzig een zwaarbevochten overwinning geboekt: 0-1. Kort na rust tekende Brahim Díaz met een werkelijk fantastische sologoal voor de enige treffer van de wedstrijd. Daarmee doet de Koninklijke goede zaken met het oog op de kwartfinale. Op 6 maart wacht de return in Estadio Bérnabeu.

Voor Real Madrid was het ontbreken van Jude Bellingham een grote aderlating. Wegens een enkelblessure moest de sleutelspeler het Champions League-duel aan zich voorbij laten gaan. Zijn vervanger was Díaz. Bij Leipzig koos Marco Rose zoals gebruikelijk voor Xavi Simons in de aanval. Ex-Vitessenaar Loïs Opende voerde de aanvalslinie aan.

Leipzig dacht na negentig seconden al op voorsprong te komen in de eigen Red Bull Arena. Na een afgeslagen corner haalde Xaver Schlager uit. Zijn poging mislukte volledig, maar eindigde op het hoofd van spits Benjamin Sisko: raak. De arbitrage keurde het doelpunt op discutabele wijze af voor buitenspel, vermoedelijk omdat Benjamin Henrichs Andriy Lunin een minimaal duwtje in de rug gaf. Zodoende zou hij hinderlijk buitenspel hebben gestaan: 0-0.

Een volgende kans voor de Duitser volgde niet veel later. Na een schitterende aanval bediende Dani Olmo Sesko. De Sloveen schoot de bal oog in oog met de vlug uitgekomen Lunin echter tegen de Oekraïense doelman aan.

Leipzig bleef de Champions League-recordhouder in de beginfase onder druk zetten. Het resulteerde in een schietkans voor Henrichs, maar zijn harde inzet ging recht op Lunin af. Na twintig minuten was daar ook serieus doelgevaar voor Real Madrid, maar Rodrygo kwam niet lekker uit met zijn passen.

In het tweede bedrijf zette Díaz de bezoekers op fabelachtige wijze op voorsprong. De behendige linkspoot draaide knap weg bij zijn directe tegenstander, passeerde nog maar eens drie Leipzig-verdedigers en krulde de bal heerlijk in de verre kruising: 0-1.

Zo’n honderd tellen later was Leipzig alweer dicht bij de gelijkmaker. Na een splijtende pass van Henrichs kon Olmo vrij uithalen, maar de Spanjaard schoot hard op de vuisten van Lunin. In de nastoot stuitte Sesko ook op de sluitpost.

Aan de andere kant kreeg Real Madrid een levensgrote kans om de marge te verdubbelen. Na een flitsende counter en een fijne kapbeweging van Vinícius Júnior kon de aanvaller de hoek uitkiezen, maar zijn poging trof de paal. Leipzig bleef nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, waar het gezien het spelbeeld ook recht op zou hebben.

Het kreeg daar enkele kansjes toe. Na goed werk van Simons en fraai wegdraaien van Olmo, schoot laatstgenoemde wild over. Sesko was even later nog het dichtst bij de gelijkmaker, al ging daar wat onsportief gedrag van de Oost-Duitsers aan vooraf. Díaz dribbelde maar weer eens heerlijk langs enkele Leipzig-spelers, maar voelde een blessure in zijn been schieten.

Hij stopte met voetballen, maar Amadou Haidara was geenszins van plan het spel te onderbreken. Tot woede van de Real Madrid-spelers zette hij Sesko voor de keeper, maar met een geweldige reflex hield Lunin zijn doel schoon. Zo bleef de stand op 0-1 en heeft Real Madrid de beste kaarten in handen om zich te kwalificeren voor de kwartfinale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verdient, maar wat mis je belingham toch zeg

13 februari 2024 om 22:57

Real later met mindere spelers er in word dan ook kwetsbaar. Leipzig kreeg nog goede kansen.

13 februari 2024 om 23:07

@Pesso-PSV

Tja, als je de keeper en je centrum mist + reserve CV, en je CM/10, dan mis je vier spelers uit de as van je team.

13 februari 2024 om 23:12

Klopt wel. Maar de reserves van Real had ik toch beter verwacht. D-Bergkamp@

Vinicius echt een hele onsympathieke voetballer. Jammer dat dit soort voetballers met maniertjes eerder de norm worden dan de uitzondering..

13 februari 2024 om 22:56

Doodzonde ook want die kerel kan fantastisch voetballen en is naast het veld ook een aangename kerel. Maar op het veld verandert die soms in een irritant ettertje. En dat hindert zijn spel ook gewoon.

13 februari 2024 om 22:57

Zonde van zo een heerlijke speler. Zou betreft gedrag bij Getafe passen.

13 februari 2024 om 23:45

Want...wat deed ie dan dat jou zo erg irriteerde?

13 februari 2024 om 23:54

Check ff de corner van Leipzig waar hij geel kreeg en dat zeuren tegen de scheids bij een tackle op de bal eind 2e helft

14 februari 2024 om 01:06

Het is een ratje. En een smerige. En dat is ontzettend zonde. Er lopen er weinig rond met zoveel talent als hij. Vanaf het eerste moment dat je hem voor de merengues zag spelen zag je wat voor een diamant het is. Veel en veel meer dan Roque, bv. Een van de weinige spelers die ik, puur qua talent, bij Barça had willen zien.

Voor het eerst in me leven iemand gezien die wat kleins weg heeft van Messi. Brahim Diaz

13 februari 2024 om 23:00

Haha voor het eerst ja? Geweldige goal en een leuke dribbel maar echt niet uniek toch? Mahrez of Foden bijvoorbeeld zijn toch een klasse beter en ook vergelijkbaar qua speelstijl

13 februari 2024 om 23:03

Brahim Diaz is in potentie een veel betere speler dan Foden, Brahim werd in de jeugd bij city ook veel hoger aangeschreven. Lijkt nu dan met een omweg dan toch boven te komen drijven. 8 goals als voornamelijk invaller is niet niks

13 februari 2024 om 23:06

Nou wil ik niet lullig doen, maar in potentie een veel betere speler dan Foden is echt grote onzin, Foden schat ik in potentie stukje beter ik, maar Diaz een veel betere speler in potentie dan Foden, laat me niet lachen...

13 februari 2024 om 23:11

😂 het wordt steeds gekker met sommige madrid supporters echt

13 februari 2024 om 23:11

Foden staat mijlenver voor op Diaz zeg. Diaz laat het nu pas zien (paar maanden) Foden is al 3 ruim jaar gewoon uitstekend bezig in de absolute top van het voetbal. En als ik ze beide aan de bal zie dan durf ik zelfs te beweren dat Foden ook meer potentie heeft. Is ook gewoon jonger dan Diaz.

13 februari 2024 om 23:26

8 goals als voornamelijk invaller op wereldniveau of 3 seizoenen lang al presteren? Ik weet wel wie ik zou kiezen.

13 februari 2024 om 23:31

Foden is de afgelopen 3 seizoenen ook geen onbetwiste basisspeler geweest. Je hebt Brahim Diaz ook duidelijk niet zien spelen bij AC Milan. Vind ze op gelijkwaardig niveau momenteel.

13 februari 2024 om 23:39

Alleen vorig seizoen niet. Foden heeft al bijna 80 goals gemaakt voor City en Engeland en Brahim 30 ofzo. Brahim werd ook totaal niet hoger aangeschreven.

13 februari 2024 om 23:46

Dat is Brahim Diaz ook niet geweest bij Milan?

14 februari 2024 om 00:01

Ik ben voor barca

14 februari 2024 om 03:06

Diaz bij Milan was ook 9 van de 10 keer niks

Real de 2e helft een stukje te goed voor Leipzig. Jammer dat het maar bij 0-1 is gebleven. Hopelijk de return met wat meer fitte spelers erbij. Ook Diaz er inmiddels geblesseerd af… blijft niet veel over.
Maar wat een wereldgoal van Diaz en een goed Lunin.

Hele belabberde wedstrijd zeg. Het positiespel was echt drama. Gelukkig dat Lunin een wereldpot heeft lopen keepen. Was echt uitstekend zeg met zoveel reddingen en ook het uitkomen. Tchouameni en Kroos waren de beste veldspelers. De rest was heel pover. Brahim een hele mooie goal met die solo, hopelijk dat het niet te ernstig is met zijn blessure. Voor de rest hopen in de return dat Rã¼diger en Bellingham terug zijn. Maar ja belangrijkste is dat je een resultaat hebt geboekt.

13 februari 2024 om 23:02

Lunin stond goed, ook zeer goed buiten de 16. Real mag wel blij zijn dat bij Leipzig de kwaliteit ontbreekt om de kansen af te maken. Zulke kansen kan je bijv een Haaland of Kane niet geven.

13 februari 2024 om 23:21

Ongelofelijk die Kroos he, hoe secuur hij blijft met z’n passing in de meest benarde situaties zie je echt bij niemand anders. Heel snel verlengen met die gozer!

14 februari 2024 om 06:43

@TobyJapie

Ene Sergio Busquets of Xabi Alonso vergeten? 😂

14 februari 2024 om 07:52

Busquets is een totaal andere speler en een mindere voetballer dan dat Kroos is. Daar waar Busquets het meer moest hebben van ballen afpakken is Kroos eerder een dirigent dat de lijntjes uitzet en de snelheid erin brengt. Xabi Alonso is wat dat betreft ook eerder een Busquets dan een Kroos. Waar Busquerts de ballen vaak moest inleveren bij Xavi en Iniesta levert men de ballen in bij Kroos.

14 februari 2024 om 08:06

Ten eerste: die voetballen niet meer? Oké busquets nog wel, maargoed daar hebben we het niet over.

Ten tweede: ja die heb ik ooit zien spelen en ja, ik vind dat kroos een betere passer is dan beide. Kijk alleen al naar de statistieken van zijn passing accuracy de laatste 12 seizoenen en dan zijn we uitgepraat.

Ten derde; ik vind ze echt totaal niet vergelijkbaar

14 februari 2024 om 09:48

Busquets een mindere voetballer dan Kroos? Dankjewel HM, ik heb geen koffie nodig vandaag!

14 februari 2024 om 10:29

Busquets moest het meer hebben van ballen afpakken? Die man was een meester in het dirigeren van het spel, de snelheid te bepalen en de lijnen uit te zetten. Een van de beste (verdedigende) middenvelders aller tijden en m.i. voetballen ook een stuk beter dan Kroos

14 februari 2024 om 13:19

Lol. Kijk de stats van Busquets en bekijk de stats van Kroos. Busquets valt in het niet met de voorwaartse ballen. Ik weet dat men spelers van Barcelona nogal hypen maar hoe weerleg je minder dan 20 doelpunten en minder dan 50 assists tegenover meer dan 50 doelpunten en bijna 120 assists? Lachwekkend.Ik heb het dan over alleen nog maar competitie.

14 februari 2024 om 18:29

Busquets is aan de bal 10000x de voetballer die Kroos ooit was.
En zal zijn. Het enige waarin Kroos beter is ten opzichte van Busquets is afstandsschoten en de lange pass. Aan de bal is niet eens een vergelijking waard. Weer eentje die met stats komt. Zoals assists en doelpunten en dat voor een CVM. Het niveau daalt hier met de dag.

Busquets heeft zaalvoetbaltechniek. Die heeft de meest technische aanvallers en nummer 10’s kapot gespeeld aan de bal. Dan noem ik een Ozil en Benzema.

Als Busquets speelde had Barca volledige controle over een match. Kroos begon ooit als nummer 10 en is altijd meer een centrale middenvelder geweest dan een spelmaker voor de defensie zoals Busquets.

Barca spelers hypen? Als je busquets een hype noemt dan heb je er gewoonweg geen kijk op. Prime Busquets boven prime Kroos ten alle tijden.

Dit soort reacties zouden eigenlijk moeten verwijderd worden onder het motto “niets toevoegend/onnodig provoceren”.



Voortaan met brahim als 2e spits spelen en rodrygo eruit. Die mag van mij even lekker gaan banken. Voegt werkelijk waar niets toe aan dit elftal.

13 februari 2024 om 23:01

Idd rodrygo mag er wel even uit en laat dan arda guler in de plaats spelen.

13 februari 2024 om 23:14

Laat die Guler zich maar in de luwte lekker ontwikkelen en fit blijven, voor de basis nog wat vroeg

Sorry maar ik als Psv’er vind het heel niet zo erg dat Xavi Simons vanavond met 1 been uit de CL ligt. Normaal ben ik wel voor de club waar de Nederlandse spelers spelen, maar vanavond had ik dat gevoel niet. Zullen mensen zeggen van hij heeft jullie de 2e plaats bezorgd alleen wie zegt dat een Saibari het op zijn plaats niet net zo goed had gedaan op zijn manier? Ook in Oranje laat hij het vooralsnog niet zien. Dat hij leuk kan dribbelen dat is zeker echter kon Neymar dat ook en om nou te zeggen dat die alles uit zijn carrière heeft gehaald..

13 februari 2024 om 23:05

Maakte in het laatste kwartier wel bijna prachtig gelijk, en was eigenlijk de enige die nog enigszins creatief was bij Leipzig.

Trouwens wel echt schandalig, die actie van Leipzig na de blessure van Diaz. Dat ze daarna ook niet eens de corner 'weggeven' zet ze meteen hoog op mijn lijstje van onsympathieke clubs. Als één of twee spelers onsportief is is tot daaraan toe, maar daarna hadden ze allemaal genoeg tijd om even zelfreflectie te tonen. Erg jammer.

Tot slot is Vinicius een ontzettend irritante voetballer. Haalt voor mij meteen het respect weg die ik normaal gesproken voor iemand met zijn kwaliteiten zou hebben.

13 februari 2024 om 23:06

Of Saibari nou wel of niet het niveau kan halen van Xavi, neemt toch niet weg dat Xavi gewoon vorig seizoen jullie beste speler was? Ik denk dat je hem misgunt, omdat hij geen echte PSV’er is en PSV enkel als springplank heeft gebruikt. Wat zijn goed recht is. Ik vond hem vanavond dreigend en hoop dat hij alleen maar beter wordt. Bij Leipzig haalt hij ook zeker bij vlagen het niveau van psv.

13 februari 2024 om 23:16

@bergdal bijna is niet helemaal hè. Ken ene Bergwijn die ook vaak ‘bijna’ scoort 😉

@carmzzl, individueel misschien wel. Je kunt het misgunnen noemen, maar wie zegt dat hij met Psg/leipzig beter af is? Qua centjes op dit moment misschien, maar niet qua legacy allicht wat kortzichtig geweest. Heeft bij PSV verder natuurlijk wel een gat achtergelaten wat gelukkig goed is ingevuld met Lang, Bakayoko en Lozano. Mensen schreven Feyenoord al naar de komende 5 landstitels toe toen Xavi vertrok.

13 februari 2024 om 23:37



@pieterpost, alsof die 'legacy' hem iets boeit bij een club als PSV (of Feyenoord of Ajax). Hij speelt nu met betere spelers in een betere competitie en verdient daarnaast ook nog eens meer geld. Voor 99,9 procent van de spelers is geld en sportieve ontwikkeling veel belangrijker dan 'legacy'

13 februari 2024 om 23:41

Als het hem niks boeit dan maar niet daarom is het ook niet mijn favoriete speler. Betere spelers? Ik had Leipzig-PSV nog wel willen zien dat ontloopt elkaar nauwelijks dit seizoen.

Lekker laag over onze topclubs praten…minderwaardigheidscomplex. Kijk een Gakpo, Geertruida, Brobbey, Bakayoko er zijn echt wel spelers die wat meer om het Nederlandse voetbal geven en die net even wat langer hier blijven.

14 februari 2024 om 01:11

En dan met Brobbey komen als voorbeeld. Waar ging hij ook alweer naartoe na 19 potjes met Ajax 1?

Die kwam niet terug vanwege legacy, maar omdat ie niet goed genoeg was voor Leipzig.

14 februari 2024 om 09:55

Maarja pieter je speelt ook tegen betere spelers in de bundesliga dan in de eredivisie, dat is ook weerbeter voor je ontwikkeling

13 februari 2024 om 23:30

Dat Saibari het niet net zo goed als Simons zou hebben gedaan was vorig seizoen al goed te zien hoor, toen Saibari op de vleugels speelde blonk hij voornamelijk uit in een gebrek aan rendement, terwijl Simons ook op de vleugels uitstekende cijfers kon noteren. Dat Bosz nu het maximale uit hem haalt op het middenveld, en Saibari een uitstekende middenvelder is, betekent niet dat hij net zoals Simons al mee kan komen tegen de Europese top. Laatstgenoemde is als je hem vandaag weer zag spelen zonder blessures gewoon voorbestemd om die top ook te halen.

13 februari 2024 om 23:38

Dat is koffiedik kijken Joshua. Dat hij goed kan voetballen staat buiten kijf, maar dat kunnen er wel meer. Eerst zouden we Oranje om hem heen moeten bouwen, dat plan kun je wat mij betreft wel even in de ijskast zetten gezien hoe hij het bij Oranje en Leipzig doet. En Saibari speelde inderdaad op de vleugels alleen had al eerder laten doorsijpelen dat hij liever als middenvelder speelde.

14 februari 2024 om 00:03

Xavi schoot ons hoogstpersoonlijk naar de tweede plek vorig jaar. Dat hij besloot te vertrekken is zuur, maar als je ziet hoe ver het team nu is kan ik daar niet eens zo rouwig om zijn.

Leuke wedstrijd. Ging op en neer. Diaz wat een ras voetballer blijft dat toch. Zonder bal hem je niets aan hem, je moet hem zelfs in de aanval heel specifiek gebruiken want gezien z’n lengte kan je hem moeilijk hoge ballen geven, maar aan de bal is de ex Milan speler een tovenaar bij tijd en wijle. Hij en Lunin MOTM

Zeer zwakke pot hoor. Lunin uitstekend, motm voor mij, Kroos was op niveau en Tchou zeer goed verdedigd. De rest was ondermaats. Brahim enkele geniale momenten maar net zo goed teveel zwakke momenten en slechte beslissingen. Rodrygo en Nacho de zwaksten op het veld.

De overwinning is binnen maar wederom een blessure erbij is wel een zware prijs om te betalen.

13 februari 2024 om 22:59

Ah uit op Leipzig, het was te verwachten dat het zwaar ging zijn. Uiteindelijk gewonnen en dat zonder verdediging en zonder Bellingham. Uitstekende resultaat.

13 februari 2024 om 23:02

@real8madrid

Gefeliciteerd met de overwinning kerel!

ben het met je eens vond Valverde ook wel goed spelen. alleen dat gedrag van Vini weer is echt niet normaal ik denk dat dat er nooit vanaf gaat.

13 februari 2024 om 23:04

ik vond Lunin juist wel tegenvallen. Hij hield dan wel zijn doel schoon met een paar mooie reflexen, maar laat werkelijk waar alles los, en heeft niks klemvast. Nu gaat dat goed, maar bij een betere tegenstander kan je dat echt opbreken

13 februari 2024 om 23:09

Kan je over discussieren maar hij houdt de bal wel uit het doel en werkt hem ook bijna altijd goed weg en niet terug in gevaarlijke zones.

13 februari 2024 om 23:37

Zeker waar, al moet ik wel zeggen dat dit niet alleen over vanavond ging. Hij klemt überhaupt gewoon weinig ballen, zit niet in zijn stijl. Zolang het goed gaat is dat prima, maar elftallen met betere voorhoedes zullen dit echt afstraffen, wat zonde zou zijn.

14 februari 2024 om 10:07

Courtois is een wereldkeeper.
Maar pakt gek genoeg ook bijna nooit iets klem.
Maar geeft ook zelden een rebound weg.

Brahim Dias hoort gewoon standaard basis te staan.

En waarom staat Valverde altijd basis?

Vind hem heel wisselvallig. Rodrygo eigenlijk ook

13 februari 2024 om 23:06

Omdat Valverde een kilometervreter is en overal tussen zit met zijn snelheid en agressiviteit. Was daarin vandaag ook belangrijk. Helaas in balbezit wel jets minder maar daar hadden meer spelers last van vandaag.

13 februari 2024 om 23:11

Iedereen bij Real kan je als wisselvallig bestempelen, op een speler na. En exact die benoem je.

13 februari 2024 om 23:23

Hahah precies dit. Onmisbare speler

Er had maar 1 ploeg recht om te winnen.. en gelukkig is dat gebeurd ook.. Xavi Simons speelde top, jammer voor hem dat de rest van zijn teamgenoten middelmaat is..

13 februari 2024 om 23:07

Ik vond het wel echt een gelijkopgaande wedstrijd. Een gelijkspel had ook niemand over geklaagd.

13 februari 2024 om 23:08

Wat een onzin, Madrid was echt niet zoveel beter dan Leipzig hoor. Vond Leipzig zelfs leuker voetballen eigenlijk. Individuele klasse heeft gewonnen vandaag.

14 februari 2024 om 14:49

Meen je dat nou? Sesko heeft 4 of 5 gigantische kansen gemist. Xavi speelde inderdaad top, die jongen vind altijd z'n medespeler en de voetballende oplossing.

Eerste 30 minuten Leipzig laten uitrazen kan nooit dat een ploeg zo hoog druk zetten lang volhoudt! In de 2e helft de controle gehad prachtige goal Brahim! Brahim doet mij denken aan Hazard maar dan een linkspoot kort wegdraaien en lekker balvast. Valverde mag de nieuwe aanvoerder zijn van het nieuwe Madrid die er aan zit te komen! Links bedankt gozer Hala Madrid

13 februari 2024 om 23:15

Bij Real is de langstzittende de aanvoerder. Het zal dus wel even duren voordat Valverde dat is.

13 februari 2024 om 23:22

Nee hoor Valverde zat er de laatste jaren van zijn jeugd! Nacho Carvajal gaan niet meer zo lang mee dus gaat sneller dan verwacht

14 februari 2024 om 07:55

Carvajal is pas 32 he. Die gaat nog wel een jaar of 3 door schat ik in. Daarnaast lijkt Real de prioriteiten niet te zien voor een concurrent voor hem. Nacho zal inderdaad wel bijna klaar zijn.

In rangorde heb je dan ook nog Kroos boven Valverde rondlopen al zal die ook niet zo lang meer mee gaan.

Wat een ongelofelijke saaie pot ucl voetbal. Madrid was erg slap in de verdediging en leipzig vooral in de aanval wat hebben hun veel kansen gemist zeg! Enige hoogtepuntje van de wedstrijd was de goal van Brahim wat een goaltje zeg!
Daarnaast moet Guler zich zorgen maken om zijn speeltijd met het oog op het EK want hij speelt gewoon helemaal niet, Behalve als Madrid toevallig een keer dik voorstaan soms... dat je Brahim niet wisselt voor Arda is niks anders dan Waanzin... die jongen is nog 18 en het moet stap voor stap komen nog maar hij krijgt zijn kansen gewoon echt niet zelfs een Joselu en Ceballos staan voor hem in de pikorde en iedereen weet dat die 2 heren absoluut geen Madrid materiaal zijn!

13 februari 2024 om 23:16

Ceballos is ten eerste niet te vergelijken met Arda en ten tweede zeker wel Real Madrid materiaal. Ga maar eens kijken naar zijn spel in plaats van alleen naar de bank te kijken waar Guler zit. Die roep om hem is vervelend aan het worden. Bij Real moet je je strepen verdienen en hard werken.

Vooraf wist je dat het lastig zou worden. Brahim met een heerlijke goal. Rodrygo moet maar naar de bank, want die doet de laatste weken alleen maar verkeerde dingen. Vini op het eind weer irritant bezig. Hij had het losgelaten de laatste paar wedstrijden haha, maar ja vini is vini he🤦🏻‍♂️. Nu op naar rayo uit!

Real komt hier goed weg. Staat met 1 been in de volgende ronde.
Thuis een gelijkspel en klaar is kees. Verwacht dat ze thuis ook gewoon winnen.

Wedstijd niet kunnen kijken maar zie nu de twee goal fragmenten terug. Heeft iemand een verklaring hoezo die 1-0 van RB Leipzig werd afgekeurd? Sesko staat absoluut geen buitenspel en er lijkt me ook geen sprake van hinderlijk buitenspel. Mis ik nou iets, of??

13 februari 2024 om 23:07

Henrichs gaf de keeper Lunin een zetje blijkbaar en neemt daardoor actief deel aan het spel

13 februari 2024 om 23:17

Niet alleen dat, maar hij ontneemt ook nog de kans voor Lunin om naar achteren te springen.

13 februari 2024 om 23:25

Tsja, ik heb het nog een paar keer teruggekeken maar dan mag je absoluut niet klagen hoor, daar was echt nauwelijks iets aan de hand. Grensrechter vlagt bovendien ook voor buitenspel gewoon, niet voor een overtreding. Dat heeft de VAR toch wel snel verzonnen opzich haha!

13 februari 2024 om 23:39

Het is ook buitenspel omdat hij door zijn duw actief deelnemer wordt aan de actie. En hij stond op dat moment in tegenstelling tot Sesko, die scoorde, wel buitenspel. Had hij niet geduwd, dan was het gewoon een goal geweest. Dat is de uitleg van Engelse en Franse commentatoren ook.

13 februari 2024 om 23:08

Het duwtje in de rug waarmee Lunin uit positie raakt. Ontzettend dom van die speler.

13 februari 2024 om 23:38

Henry legt het heel duidelijk uit. Hij duwt Lunin zo doet mee aan het spel omdat Lunin dan wordt gehinderd. Als die niks had gedaan had de goal geteld maar dat is niet het geval. Als je buitenspel staat moet je niks doen. Basisregels van buitenspel...

Ik dacht toen ik de opstelling zag, die Brahim Diaz gaat toch niet weer scoren. Heeft al genoeg hoogstandjes elke wedstrijd laten zien. Hij flikt het weer. Ik wil hem niet vergelijken met Messi maar alleen messi passeert 3,4 man en legt hem dan in de kruising. Hij doet het niet tegen kleine clubjes maar tegen de top zoals atletico madrid en vandaag Leipzig. In mijn ogen kan hij zeker de nieuwe messi worden. Daar mag iedereen het niet mee eens zijn. Ik hoop dat de spaanse bond daar ook niet mee eens is en dat die voor marokko kiest naast hakim ziyech en amine adli lekker op 10

13 februari 2024 om 23:28

Diaz de nieuwe Messi gaan de Marokkanen onder ons nu ook al de Arda-Turken tour op?

13 februari 2024 om 23:41

@real8madrid

ik ben zelf Marokkaans maar om Brahim Diaz de nieuwe Messi te noemen is onzin.

zijn na mijn mening ook 2 totaal andere spelers. Messi was op de leeftijd die Diaz nu heeft veel en veel verder en was toen al de beste speler ter wereld.

dus nee Brahim is absoluut geen Messi en zal die ook nooit worden. maar Brahim is echt wel een goeie speler en heeft ook de potentie om een topspeler te worden.

13 februari 2024 om 23:51

Ik ken alleen 1 andere speler die met de bal dribbelt, op de grond valt door een overtreding, opstaat alsof er niks is gebeurt en nog 2 man passeert en hem dan in de kruising schiet. Dat is lionel messi. Hij scoort zelfs terwijl hij niet in de basis staat en haalde de halve finale champions league met ac milan. Waarom ik hem vergelijk met messi is omdat ze allebei klein zijn, snel wegdraaien en dan een paar man passeren en dan scoren. Als hij dit volhoudt tot einde seizoen elke wedstrijd een goaltje meeprikken of een assist dan zie ik hem zeker boven een phil foden. Begin seizoen zaten real fans ook niet te wachten op brahim. Heeft zich toch bewezen en is pas 24 jaar. We gaan het einde seizoen zien. Een arda guller heeft nog niks laten zien op hoog niveau.Brahim wel als messi op deze wijze zou scoren dan stond social media op ontploffen.

13 februari 2024 om 23:59

@real8madrid , ik ben geen Marokkaan , maar heeft wel iets van Messi vinden ik en meerdere

14 februari 2024 om 00:18

Als je goed leest staat er “in mijn ogen kan hij zeker de nieuwe messi worden”. Vergeet niet messi op zijn 24ste stond elke week basis en had iniesta samen met xavi die hem aanvoerde. Tuurlijk is hij niet op hetzelfde niveau als messi toen messi 24 was. Laat diaz elke week basis beginnen en als hij er dan meer dan 40 per seizoen inlegt 5 jaar lang dan vind ik dat hij de nieuwe messi is.

14 februari 2024 om 00:40

Ik maak je wel even wakker: 1). Er zal voorlopig zeker geen nieuwe Messi komen en als die ooit komt is dat Brahim Diaz zeker niet. 2). Hij gaat er geen 40 per seizoen maken. Niet eens in 1 seizoen vermoed ik, laat staan 5. 3). Messi deed het niet 5 jaar maar 15 jaar. Je wil een vergelijk maken op het gebied van zoveel mensen voorbij kunnen dribbelen en hem in de bovenhoek leggen en dan begin je over aanvoer? Maar als je toch die tour op wil: Brahim speelt vandaag met jongens als Camavinga, Kroos en Valverde om zich heen. Hedendaags gewoon de absolute wereldtop he? Messi heeft de meest belachelijke solo goals ooit gemaakt. Mag Diaz nog 10x opnieuw geboren worden, daar gaat hij nooit bij in de buurt komen. Zodra Endrick erbij komt verhuisd Diaz weer naar de bank. Sterker nog, als Bellingham fit was vandaag had hij niet eens basis gestaan. Goede voetballer zeker. Technisch, goede dribbel en enorm veel gogme. Een waardig selectiespeler van Real die nog kan groeien. Maar ga nou niet roepen dat je hem boven Foden plaatst. Iemand die al 3/4 jaar enorm stabiel is bij een club die al jaren top 2 ook is van de wereld en nog jonger is dan Diaz zelfs.Het chauvinisme viert weer hoogtij. Ik ga (en dat is echt een unicum) mee met real8madrid.

14 februari 2024 om 12:12

Je hebt met alles 100% gelijk. Behalve dat hij nooit de nieuwe messi kan worden. Dus het is voor brahim onmogelijk om de nieuwe messi te worden. Wat nou als hij 8 man passeert net zoals messi/maradona en scoort. Wat nou als hij de wk wint met marokko. En 8 jaar 40 goals erin legt elk seizoen. En 5 champions leagues wint met real en 3 ballon d’or? Tuurlijk dit is onmogelijk ik bedoel alleen jij zegt maakt niet uit wat hij doet hij kan nooit de nieuwe messi worden en daar ben ik het niet mee eens. Enigste wat ik dacht toen ik live de goal zag was, dit is gewoon een messi goal. Laten we het vergeten. De komende 5 jaar is hij niet op niveau van messi. Maar na 8 jaar 40 goals elk seizoen vind ik van wel. Gaat er meer om wat moet hij doen om de nieuwe messi te zijn. Jij zegt dan moet hij 10 keer geboren worden. Ik zeg 8 jaar lang presteren en 40 erin leggen

Geen verdedigers , geen Bellingham en dan heb je Brahim Diaz nog wel even!

Moeizame zege, maar gezien de ziekenboeg van Madrid en de kwaliteit van Leipzig mogen we tevreden zijn met 0-1. Als ploeg liep het niet lekker maar de performance van Lunin, Brahim, Mendy en Tchouameni verdienen wel een pluim. Leipzig is een goeie ploeg maar miste net dat beetje kwaliteit. Sesko en Olmo misten toch wel wat kansen die erin mochten. Ik ben blij met de winst. Gauw de bus in naar het vliegveld, zondag naar Rayo.Jammer van al dat gif in het live meepraten, het was weer flink raak. En altijd dezelfden

Lunin heeft de wedstrijd hier voor je gewonnen. Wat een reddingen weer gezien. Waanzin ook dat Ancelotti zolang aan het puzzelen was tussen Kepa en Lunin. Met Kepa in het doel vandaag, had je hier 100% niet gewonnen.

Verder een belabberde wedstrijd van Real. De eerste halfuur echt zo tenenkrommend slecht. Kwamen er onderuit. Krediets natuurlijk naar Leipzig die het goed deden met name in het drukzetten.

Je mag blij zijn dat je hier met een 0-1 winst weggaat uit Duitsland. Wederom weer een blessure erbij, waarom ook niet? Geweldige solo goal van Brahim trouwens. Messi achtige goal. Hopelijk valt zijn blessure mee, hij gaat er trouwens zelf vanuit dat het niks ernstigs is.

En oh, over de niet goedgekeurde goal van Leipzig. Wat loopt men te huilen? Gewoon terecht dat die afgekeurd is. Die gozer van Leipzig die achter Lunin staat, geeft duidelijk een duw of een duwtje in de rug van Lunin, en daardoor neemt die dus deel aan het spel. Boeit niet of Lunin ook zonder duw nooit bij de bal kon. Hij neemt deel aan het spel, simpel. Gewoon ontzettend dom van die speler zelf. Maar ja, je merkt dat Real nu een bepaald beeld heeft gekregen dat als men een terechte beslissing maakt in het voordeel van Real, dat alles meteen omgekocht is.

Laatste dingetje nog; sneu dat Arda zo ontiegelijk weinig speelminuten krijgt. Je ziet dat Brahim geblesseerd van het veld af gaat, en dan zie je dat Vazquez invalt. Arda had verhuurd moeten worden in de winter. Op deze manier gaat die nog het EK missen.

13 februari 2024 om 23:49

Precies wat Henry op CBS ook heeft verteld. Die kerel doet mee aan het spel omdat hij Lunin een zetje geeft terwijl die buitenspel staat. Heel dom van die kerel want als die niks had gedaan had die geteld. Basisregels buitenspel maar blijkbaar omdat het Real Madrid is, komt er weer een hele commotie om niks.

13 februari 2024 om 23:49

Alhoewel ik Kepa helemaal niks vond en ook gek werd dat Ancelotti continue liep te switchen tussen die twee, heb ik er wel begrip voor gehad. Lunin heeft ook genoeg potjes gekeept waarbij hij echt ondermaats was. Ik moet zeggen dat Lunin nog steeds te zenuwachtig overkomt en nooit een bal meteen klemvast heeft, maar hij heeft het verdiend om momenteel de basis keeper te zijn i.v.m. Kepa die echt ruk was.

Ik heb Rodrygo al vanaf dag 1 verdedigd, maar die mag van mij echt wel banken voor Brahim, die heeft het nu verdiend. Rodrygo brengt HELEMAAL NIKS. Scoort 1-2 goals mooie goals en speelt vervolgens 3 maanden ruk. Hij kan geen mannetje voorbij, heeft heel vaak bal verlies en is zo slap in duels, vergelijk dat met een Vini of Brahim die zijn heel sterk aan de bal, waarbij Rodrygo door elke tegenstander zo van de bal word gelopen.


Over Arda, niet vergeten dat hij 6 maanden geblesseerd is geweest, een hele pre-season heeft gemist, die knul is maar 18 en zal gewoon geduld moeten hebben. Momenteel staat hij gewoon onderaan de pikorde. Joselu, Modric, Brahim en Lucas Vasquez zijn nu eenmaal spelers die voorrang hebben. Daarnaast moeten we niet mee gaan met de hype, hij is heel erg gehyped maar bij Real spelen is toch iets heel anders dan de Turkse Lig/Fenerbahçe.

Man van de wedstrijd is duidelijk Lunin vandaag met 9 of 10 reddingen. Dat mag Real Madrid natuurlijk nooit gebeuren. Zelfs niet met deze geïmproviseerde verdediging. Met die verdediging speel je wel Girona helemaal zoek. Nu heb je notabene Nacho terug waardoor Carvajal weer gewoon rechtsback is en het lijkt nergens op. Als Openda en Sesko het vizier op scherp hadden ga je er hier met 3-1 af vanavond

Mooi resultaat. Real speelde wel heel slordig, vooral de opbouw van achteren, maar je mist natuurlijk je achterhoede. Kroos blijft mij verbazen dit seizoen, waar die vorig seizoen begon af te brokkelen. Kan alsjeblieft iemand die Mendy op komen halen voor niets. Wat is die speler slecht en ook nog eens nonchalant. Verliest vaak domme ballen of maakt verkeerde inschattingen. Dringend een nieuwe linksback nodig, dat is het zwakste punt in mijn ogen.

Echt een fantastische goal hoor maar Leipzig wel genaaid door de Var.
Dit was gewoon een geldig doelpunt van ze, geen buitenspel en ook geen belemmering vd keeper.

14 februari 2024 om 07:29

En daarom ben jij geen scheidsrechter of analist en heb je weinig te maken met voetbal behalve dat je er naar kijkt.
De verontwaardiging komt eigenlijk alleen van 2 kampen namelijk Nederlanders en Barcelona fans, meer niet. En toevallig hebben beide een liefdesverhouding.


Elk andere analist (ex top voetballer) commentator heeft dit duidelijk uitgelegd en is gewoon zwart op wit een regel.

14 februari 2024 om 07:42

Wie zegt dat ik een barca fan ben, ik kijk neutraal.
1 het is geen buitenspel en 2 dut was toch geen belemmering vd keeper kom zeg

14 februari 2024 om 11:51

@mitch.

1) Er werd geduwd op de keeper (objectief)
2) Er werd geduwd vanuit buitenspel positie, vandaar ook de vlag (objectief)
3) Er werd beoordeeld dat dit invloed had op de positie van de keeper ten aanzien van wat er daarna gebeurt (subjectief).

Op basis van 1 en 2 kan je technisch gezien begrijpen dat er gefloten wordt, of door de VAR wordt ingegrepen.
Echter, als je het mij vraagt, zou je - met enige voetbalkennis, op basis van 3 dit doelpunt moeten goedkeuren. Lunin was natuurlijk nooit meer bij die bal gekomen, ondanks dat hij 1 stap naar rechtsvoor deed door de duw.

Stukje interpretatie en voetbalkennis mist toch vaak bij dit soort VAR momenten.

14 februari 2024 om 12:11

@Chi71 vond jij het nou echt duwen tegen de keeper ik niet.2 vond het geen buitenspel.Het stoorde mij gewoon aan zijn reactie omdat hij voor mij bepaalde dat ik een barca fan ben en dus een hekel aan Real heb.Bepaald hij dat voor wie ik ben

Vond dit oprecht de slechtste wedstrijd van het seizoen van Real, heel veel amateuristische foutjes. Maargoed, het halve elftal ligt er dan ook uit.

Verder ook doodmoe van dat gezeik elke keer als er een beslissing in het voordeel van Real genomen wordt. Die speler blokkeert de keeper, dan is het dus buitenspel, zo moeilijk is dat niet. Elke ploeg heeft soms iets mee zitten en soms iets tegen. Zal wel jaloezie zijn.

We houden het kort. Genoten van Kroos - wat is hij bezig aan een sterke reeks zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren