Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid heeft terugkoopclausule in contract Özil laten opnemen

Laatste update:

Football Leaks is de laatste tijd weer druk bezig. De klokkenluiderssite heeft in de afgelopen weken weer de nodige contracten naar buiten gebracht en maandag is de overeenkomst die Real Madrid en Arsenal sloten over Mesut Özil op straat komen liggen. Opvallend is dat Real een terugkoopclausule in het contract heeft laten opnemen.

/

Wanneer Arsenal besluit om Özil te verkopen aan een Spaanse club, dan moet het Özil eerst aan Real aanbieden. De Koninklijke heeft vervolgens 48 uur de tijd om te beslissen over de optie tot koop. Real lijkt met deze clausule vooral te willen voorkomen dat Özil, die drie seizoenen in Madrid actief was, op een dag naar Barcelona of Atlético Madrid vertrekt.

Arsenal betaalde 44 miljoen euro voor Özil en maakt ieder jaar een miljoen euro extra over, wanneer de ploeg zich met de Duitser in de gelederen plaatst voor de Champions League. Dit moet Arsenal maximaal zes keer doen, waardoor de totale transfersom uit kan komen op vijftig miljoen euro. Mocht Arsenal Özil voor meer dan vijftig miljoen euro verkopen, dan krijgt Real 33 procent van iedere euro boven dit bedrag.

Het volledige contract is hier te zien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

James wegdoen en özil terug halen zou ik zeggen

25 januari 2016 om 08:36

Ozil is zo overschat. Heb je hem gisteren weer aan het werk gezien? Als jij de grote man van het elftal zou moeten zijn, en je accepteert dat je van de bal wordt gezet door de 46 kilo wegende Oscar, dan ben je geen winnaar. Tuurlijk heeft Ozil een goede pass, inzicht en techniek, maar om de absolute top te halen komt er meer bij kijken. En daar faalt Ozil keihard in.

25 januari 2016 om 08:44

Ozil de wereldkampioen is overschat... Dream on.

Ik weet niet of je het door had, maar Arsenal speelde zonder spits. Ozil speelde op zowel de nummer 10 positie als op Giroud zijn positie. De hele wedstrijd doorlopen om druk te zetten, ja dat vergt wat energie.

Maar goed, Oscar heeft de wat zwaardere Ozil van de bal gezet. Dit zal dan wel een wereldtopper en een echte winnaar zijn, niet?

25 januari 2016 om 08:51

Ozil wordt dit jaar gezien als de beste speler van de bpl. Daarnaast meermaals beste Duitse speler geworden, wereldkampioen geworden, landskampioen in Spanje met de meeste assists. Daarnaast werd bij zijn vertrek uit madrid door barcelona spelers aangegeven dat ze hem na ronaldo de beste speler vonden. Bovendien ook absurde statistieken overal trouwens. Maar als jij het zegt zal hij wel overschat zijn en geen wereldtop. Als real madrid, wereldkampioen en de beste speler van de beste competitie momenteel geen wereldtop is weet ik het ook niet meer.

25 januari 2016 om 09:28

Dutch Gooner,

Ozil is inderdaad wereldkampioen, maar bakte er op dat toernooi niet veel van hoor. Vind dat een slecht argument.

Neemt niet weg dat ozil gewoon een topspeler is! Dat hij minder spectaculaire passjes heeft dan een james of di maria in de vorm van buitenkantjes etc maakt hem geen slechtere speler. Hij is zo dodelijk effectief in zijn passing, weet iedere wedstrijd wel een aantal spelers 1 op 1 te zetten met de keeper. Heerlijke balcontrole, overzicht en rust aan de bal.

25 januari 2016 om 11:15

Nederland haalde ook de WK Finale met spelers als Mathijssen, Heitinga etc. Waren dat absolute wereldtoppers?

25 januari 2016 om 12:42

Dus omdat hij gister voor het eerst dit seizoen slecht speelde is hij overschat? Arsenal stond ook met 10 man he.

25 januari 2016 om 12:44

Vond hem niet slecht op het WK. Speelde op linksbuiten is niet echt zijn positie.

25 januari 2016 om 15:09

Ozil begint eindelijk zijn draai te vinden. Ik zou niet meer terug gaan als ik hem was. De Engelse competitie ligt hem beter dan de Spaanse

25 januari 2016 om 17:44

Overschat maar toch beter dan dan de middenvelders van Chelsea. Hoezo overschat? Gebaseerd op 1 wedstrijd zeker? Chelseafans komen opeens uit hun hoekje na de overwinning gister. Zeker blij dat jullie van een titelkandidaat hebben gewonnen? Wat jullie niet zijn dit seizoen, helaas.

26 januari 2016 om 12:06

Ozil was niet opvallend op het wk, dat betekent niet dat hij slecht speelde. Ik raad je aan om nog maar eens een laar wedstrijden terug te kijken. Hij liep heel veel dicht en zijn looplijnen en passen waren allema perfect. Ditmaal ging alle lof naar kroos, maar ozil speelde gewoon een goed toernooi.

25 januari 2016 om 08:39

Jij bent niet goed wijs, ozil moest als de oude nummer 10 fungeren. Real speelt nu al jaren in een systeem zonder echte nummer 10 met Mordic kroos en isco op het middenveld. En James als rechte buitenspelen of rechts half. Is veel multifunctionele dan ozil. Verder heb je in de vorm van modric (kroos). Ook al zon type speler met de kwaliteit van ozil. Ozil zou je bij het uitvallen van de buitenspelers nooit op de flank kunnen zetten, James wel.dus geeft niet echt een toegevoegde waarde

25 januari 2016 om 08:46

Ozil speelde bij duitsland linksbuiten en is daar wereldkampioen mee geworden. Zo slecht is hij dus sowieso niet op de flank.

25 januari 2016 om 08:58

Hij kan het wel op de flank maar heeft o.a in een interview aangegeven het liefst gewoon op 10 te spelen. Ook zei hij het vervelend te vinden om die 10 positie te moeten delen dus bijvoorbeeld 4-1-4-1 wil hij niet. Maar hij kan het wel inderdaad

25 januari 2016 om 08:59

Real speelt vaak op de counter, vandaar dat ze met Ronaldo bale en James. Snelle buitenspelers hebben en dan heb je niet veel aan een ozil op de flank. Duitsland speelt heel anders en spelen echt uit het voetbal. 2 A3 keer raken en en door. Dan kan je Indd een voetballende speler op de flank hebben. Al kan ik me ook herinneren dat ozil gewoon op het middenveld speelde daar.

25 januari 2016 om 12:47

Hij stond in het seizoen 11/12 ook vaak op rechtsbuiten, Kaka speelde op 10 en Ozil op rechts, en ze domineerde alle wedstrijden toen ze samen speelden.

Dit soort clausules hebben vrij weinig zin. Geen vast bedrag, geen enkele incentive. Als hij naar Barcelona zou willen zou hij gewoon simpelweg niet met Real akkoord kunnen gaan. En voor Real is het allemaal niet voordeliger omdat ze toch de volle pond moeten betalen.

Zo te horen heeft real een goede deal gemaakt.

25 januari 2016 om 08:39

Vraag me af hoe je daar bij komt? Er staat geen maximaal bedrag in dus Arsenal kan vragen wat ze willen, daarbij is Ozil niet verplicht in te gaan op de aanbieding van Real. En als Arsenal Ozil verkoopt voor meer dan 50 mil en ze dan 33 procent overmaken dan nog maakt Arsenal winst aangezien ze de resterende 67 procent opstrijken.

Ronaldo verkopen, Ozil en Di Maria terug. Benzema, Ozil, Di Maria, Bale, Kroos en Modric in een elftal pfff hou op!

25 januari 2016 om 09:09

Er staat nergens dat Real Ozil kan terug halen wanneer ze willen e. Er staat dat wanneer arsenal ozil verkoopt aan een spaanse ploeg, heeft real de eerste optie. Maar Ozil kan deze aanbieding nog altijf afslaan en kan hij naar elke ploeg gaan dat hij wil. Als hij bv terug naar duitsland wil bij bayern heeft real er al niets bij te kijken.

Dit is dus eigenlijk een clausule van niets

25 januari 2016 om 10:38

En al helemaal niet wanneer de "transferban" in gaat.
Als Barca hem zou wil halen doen ze dat ten tijde van die ban,
probleem vd clausule opgelost.

Geloof ook niet dat Ozil nog terug wil komen naar Real zolang Perez er zit
zijn teveel dingen gezegd door Perez.

Ozil direct terughalen en trouwens. Dat arsenal met zo een achterlijk contract akkoord is gegaan.

25 januari 2016 om 17:51

Zou nog een keertje lezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren