Real Madrid heeft Alonso eindelijk binnen

Dinsdag, 4 augustus 2009 om 19:28 • Laatste update: 23:09

Xabi Alonso keert na vijf seizoenen terug in de Primera División. Liverpool maakt dinsdagavond op het digitale thuis bekend dat er overeenstemming is bereikt met Real Madrid over de transfer van de middenvelder. Over de transfersom doet de Premier League-club geen mededelingen. De Spaans international zal woensdag in de Spaanse hoofdstad een medische keuring ondergaan en daarna voor vijf seizoenen tekenen.

De gang van zaken rond de oud-speler van Real Sociedad was de afgelopen weken een van de meest besproken onderwerpen in de Britse en Spaanse sportmedia. Liverpool hield vast aan een vraagprijs van circa 35 miljoen euro, terwijl Real Madrid niet verder wilde gaan dan 25 miljoen. Dit omdat The Reds een jaar geleden de intentie hadden om de 27-jarige Bask voor twintig miljoen euro van de hand te doen.

Alonso speelde in totaal vijf seizoenen op Anfield en stak vier hoofdprijzen de lucht in: een Champions League, een Europese Super Cup, een FA Cup en een Community Shield. Alvorens hij medio 2004 voor Liverpool tekende, was ook Real Madrid in de markt. De Engelsen toonden zich echter slagvaardiger. Eén week geleden bewandelde verdediger en landgenoot Álvaro Arbeloa dezelfde weg naar het Santiago Bernabéu.

Het is nu de vraag wie de vervanger van Alonso bij Liverpool zal worden. Eén van de meest opvallende namen is die van Steven Defour. De middenvelder annex captain van Standard Luik gold in Madrid als alternatief voor Alonso, indien Liverpool niet zou meewerken aan een transfer. Verder worden ook spelers als Alberto Aquilani (AS Roma) en Gaetano D'Agostino (Udinese) veelvuldig in de wandelgangen genoemd.

Met Alonso heeft Real-voorzitter Florentino Pérez eindelijk zijn gewenste aanwinst voor het middenrif binnen. Eerder kozen Kaká, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Raúl Albiol, Esteban Granero en Arbeloa ervoor om deel uit te maken van het nieuwe project van de zakenman. Het is nu zaak voor de Koninklijke om spoedig schoon schip te maken in het sterrenensemble van de hoofdtrainer Manuel Pellegrini.Gerelateerd

Meer sportnieuws

308 reacties (laatste reactie door RikManUtd)

Jammer! Had gehoopt dat hij bij Liverpool zou kunnen blijven,
is toch altijd een goed blok geweest met Gerard...

edit: Maar als ik de geruchten mag geloven vind ik persoonlijk 30
miljoen euro veel te weinig...

4 augustus 2009 om 20:06

We kunnen nu alleen nog maar hopen dat Liverpool Mascherano wel kan behouden. Dit was te verwachten natuurlijk. Ik ben wel blij om te zien dat mijn voorspelling voorlopig nog uitkomt: Real heeft op vrijwel iedere positie (een van) de beste speler(s) ter wereld, maar ze bakken er tot nu toe niks van. De teller staat nu op 250 miljoen euro in één zomer, dat is gewoon te triest voor woorden.

Hier even de transfers van de afgelopen jaren:
09/10: C.ronaldo, Kaka, Benzema, Arbeloa, Alonso, Albiol, Granero.
08/09: Huntelaar, Lassana Diarra, Rafael van der Vaart, Garay
07/08: Pepe, Dudek, Metzelder, Drenthe, Sneijder, Robben, Heinze
06/07: Reyes, Diarra, Cannavaro, Emerson, van Nistelrooy, Marcelo, Gago, Higuain
05/06: Garcia, Diogo, Juilo Baptista, Cicinho, Robinho, Sergio Ramos

Trainers:
09/10: Pelligrini
08/09: Ramos
07/08: Schuster
06/07: Capello
05/06: Luxemburgo

Zoals je ziet hebben ze ieder seizoen opnieuw de trainer ontslagen, bovendien is er ook ieder seizoen voor minimaal 80 miljoen euro in spelers geinvesteerd. Nou het succes betaald zich uit zoals je ziet. Not. De cijfers liegen er niet om, maar Real lijkt nergens van te leren!
Ik kan me niet voorstellen dat ze nu nog meer spelers willen/kunnen kopen. Ik weet vrijwel zeker dat dit seizoen teleurstellend zal verlopen met al die mooiboys in de selectie. Nou ik wens Pelligrini en zijn opvolger in de winterstop alvast succes!

4 augustus 2009 om 20:14

Bedankt voor het lijstje, hier zat ik op te wachten.

Verder ben ik het helemaal met jou eens: al deze 'mooiboys' zoals jij het zo mooi zegt, hebben een te groot ego en zullen nooit een hecht team worden en naar mijn mening is dat toch echt noodzakelijk om prijzen te gaan pakken.

4 augustus 2009 om 21:49

Beste kerel, wij zouden eens een biertje moeten drinken. Je verhaal staat vrijwel parallel aan het verhaal dat ik vorige week heb gehouden. Ook ik kreeg toen een groen randje, maar werd wel door zowat 8 Real Madrid fans voor gek verklaard en uitgelachen dat Real het wel zou halen.
Ik denk echt dat Barca het beter gaat doen, maar we zullen zien.

On: Succes Manuel Pellegrini, waar ben je in godsnaam aan begonnen.
Hoe wil je al die sterren tot een team kneden. Dat is zowat schier onmogelijk. Aan Pellegrinis woorden te zien denk ik dat ze als volgt gaan spelen. Xabi Alonso is trouwens wel een van de weinige spelers die zich niet vedette achtig gedraagd. Ik vind het jammer voor Liverpool dat ie vertrekt. Is altijd een mooie club met trouwe fans. Ze moeten snel nieuwe spelers gaan halen om nog een beetje een redelijk team te krijgen.

Casillas
Ramos
Arbeloa
Pepe
Albiol
Lass
Xabi Alonso
Sneijder
Kaka
Ronaldo
Benzema
4 augustus 2009 om 22:29

Wow, jij hebt geen verstand van voetbal. Arbeloa centraal en Albiol op de back.

4 augustus 2009 om 22:57

@ philippe10; Ik ben het met je eens dat Real in het verleden veel te veel geld uit gaf en dat er weinig resultaten kwamen. Maar dat komt naar mijn mening ook doordat er teveel ego spelers in het team zaten. Maar nu reageer jij op een transfer van Alonso, en dat is dus absoluut niet zo'n type voetballer. Hij is juist de man die Real nodig had voor de balans. Die jongen speel perfect in dienst van het elftal. Ook Kaka die dit jaar gehaald is is geen jongen met een te groot ego.

Ik denk dat dit jaar Real wel eens voor de prijzen mee kan doen. Mits Pelligrini laat zien dat hij alle vedette's met de neus de zelfde kant op kan zetten. Wat ansich heel karwei wordt. Aangezien er dus gegarandeerd spelers op de bank terecht gaan komen die voor meer dan 20 miljoen zijn gekocht.

Maar als ze het team om C. Ronaldo heen kunnen bouwen (in mijn ogen de beste speler van de wereld op het moment) dan kunnen ze beter zijn dan Man U. de laatste 2 jaren was omdat de rest van de selectie iets meer kwaliteiten herbergt. Kaka vind ik persoonlijk ook bij de beste 5 voetballers van de wereld horen.

Ik ben erg benieuwd naar het systeem wat Real gaat spelen. En ik denk dat vooral de confrontaties met Barca echt schitterend kunnen worden. Zij hebben naar mening de 1na beste (messi) en ook een speler die in mijn ogen bij de beste 5 van de wereld hoort (zlatan) van de wereld.


Btw. Ik zeg dit als neutrale toeschouwer. Ik ben niks met Real en ook niks met Barca. Ik ben over het algemeen geen fan van het spaanse voetbal, ik houdt meer van het Engelse. Maar dat is meer een persoonlijke mening.

4 augustus 2009 om 23:15

@aceerik

Ik denk dat het team van real niet om één speler heen gebouwt kan worden.
Door het kopen van zo veel goede/grote spelers kan je er niet echt één uitkiezen. Het enige dat écht goed zou werken, is als ze allemaal goed samenwerken.

Want de potentie is er, verdediging waar je op kan vertrouwen snelle flanken/opkomende backs, goed opbouwende middenvelders, mannetjesputters, afstandschutters, afmakers, goed in positie wisselen....noem maar op

Dus niet om één iemand heen bouwen (zeker niet an C. Ronaldo eerder Kaká) maar 1 Team bouwen, dat moeten ze doen.

Als ze dat goed lukt, is het natuurlijk een geweldig team.
--------------------------------------------------. Ik persoonlijk vind dit allemaal maar niks. Zoveel geld uitgeven etc. Maar ook hoe onrespectvol er eigenlijk wordt omgegaan met andere goede topvoetballers, die worden gewoon maar ff weggesodemietert. Daarvoor zijn ze volgens mij toch niet gekomen.

Ik hoop dat er andere teams zullen zijn, die minder kwaliteiten hebben, maar wel één team vormen, ik zie daar arsenal eigenlijk wel toe in staat, en feyenoord trouwens ook, maar dan op Nederlandse schaal

Op zoiets hoop ik.

4 augustus 2009 om 23:26

Bij Man U. deden ze het ook, terwijl er naast C. Ronaldo toch aardig wat andere uitstekende voetballers rondlopen.

Ik ben het met je eens dat dit niet 1,2,3 gaat gebeuren. Maar als ze een formatie en tactiek krijgen bedacht waarin alles klopt. En deze spelers zo een team vormen kan het wel wat worden. Met Kaka en Alonso hebben ze nu in ieder geval wel 2 goede middenvelders gekocht die in belang van het team voetballen.

4 augustus 2009 om 23:52

Real heeft niets gepresteerd wanneer ze slechte spelers hebben gehaald. Met de Galacticos wonnen ze competities en zelfs de Champions League. Met de matige aankopen van de afgelopen jaren bijna niets.

5 augustus 2009 om 08:35

je vergeet 2 kampioenschappen even voor het gemak ???

5 augustus 2009 om 09:12

Volgens mij waren ze niet afgelopen seizoen, maar die 2 seizoenen daarvoor gewoon kampioen. dus idd de cjifers liegen er niet om.

Daarnaast heeft real ook het hoogste inkomen aan mercedising... ook daar liegen de cijfers niet om dus de meeste aankopen betalen zichzelf gewoon terug in de mercendising.

Gelukkig koopt barcelona niet zo heel veel spelers ;-)

daarnaast moet ik wel zeggen dat ik denk dat pellegrini niet lang aan het roer zal staan. Is gewoon niet de juiste coach op die plaats..

5 augustus 2009 om 14:25

kijk voor iedereen die denk dat real madrid gaat falen wil ik wel 1 ding zeggen, omdat ze allemaal sterren in hun team hebben wil niet zeggen dat het meteen slecht gaat, kijk naar brazilie namen als ronaldo ronaldinho lucio en al die shit, zoals wk 2002 enzo, ook allemaal sterren en die deden het ook goed, eerlijk gezegd denk ik dat ze wel kampioen kunnen worden, alleen dat barca nog wel sterker is dan real, ook al hoop ik dat real gewoon faalt, maar ff serieus real madrid is ook niet een club meer maar een bedrijf als je et mij vraagt

5 augustus 2009 om 16:30

Welke sterren zie jij Casillas (teamspeler) Raul (team spelers) Ramos(goeie linksback met misschien een ego dat weet ik niet want ik ken hem niet) Benzema(talent) Ronaldo (ster) kaka (ster) en dat was het dat.

6 augustus 2009 om 11:34

hmm ja k denk ook dat je beter albiol en arbeloa kunt verwisselen , en waar zijn van nistelrooy en raúl die heb ik altijd goed gevonden. Verder denk ik ook dat barcelona beter gaat presteren, want een team kan je niet kopen..

Haha, en dan te bedenken dat de sterren in de voorbereiding niets hebben laten zien, en alsnog heeft Real Madrid niets geleerd! Je kan geen team kopen!

4 augustus 2009 om 19:33

Ik denk dat Chelsea de afgelopen jaren heeft laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om een team en prijzen te kopen. Wel moet er een coach voor de ploeg staan die de sterren tot eenheid kan smeden. Het is dan de grote vraag of Pelligrini dat kan.

4 augustus 2009 om 19:38

2 landstitels en een Fa Cup is te weinig voor het geld wat erin geïnvesteerd is... Simpel zat... Er had minimaal een Cl titel in de kast moeten staan...

4 augustus 2009 om 20:19

Maar als Pellegrini of welke trainer dan ook de boel wel op de rit krijgt zullen er weinig of geen teams zijn die Real kunnen verslaan!

4 augustus 2009 om 20:36

Dan moet je gewoon meer scoren dan deze doelpuntenmachine (als het gaat lopen bij Real). Dan moet je dus gewoon een goede linksbuiten hebben die die suffe meid van een Ramos makkelijk van de mat kan spelen. Ik kan er zo 5 tot 10 opnoemen...

4 augustus 2009 om 21:42

@ikarjan

Een beetje volger van de Engelse competitie kende die namen natuurlijk allang! Damien Duff liet zijn kwaliteiten al zien bij de Rovers, Joe Cole in dezelfde jaren bij Villa geloof ik, Lampard kende ik inderdaad pas sinds Chelsea, en een beetje kenner zag al in 99/2000 dat Terry een grote zou worden...

Gudjohnson, god, wie kende hem nou niet? Ex-psv'er voor jouw informatie...

Ik bedoel, clubs met ambitie kopen niet zomaar onbekende spelers, of het moeten echt briljantjes zijn. Zoals nu bijvoorbeeld ook met Real Madrid, die kopen toch ook alleen geariveerde spelers? Kijk anders even naar het lijstje hierboven in de 2e post...

4 augustus 2009 om 22:30

perez is idd een rare gozer , heeft zelf heeeel veel geld en kopt wat hij wilt , hij zal zijn eigen bankrekening als verzekering opgegeven hebben denk ik , maar buiten dat je kan wel degelijk een team kopen , zie chelsea idd .

8 jaar terug toen perez ook aan het bewind zat kocht hij ook een team bij elkaar wat in de laatste jaren wat minder presteerde maar ze hadden wel een cl gewonnen . dus jah als hij dat deze periode van 4 jaar weer voor me kaar bokst wie zijn wij dan om te oordelen of het wel of niet kan .

on : goeie aankoop en hoop dat ze leuk voetbal laten zien met deze aankopen . maar ik zal daar op oordelen aan het einde van het seizoen

4 augustus 2009 om 23:04

Dan volg jij het franse voetbal niet, Drogba was de grote vedette van marseille en was al international.

5 augustus 2009 om 01:53

Mehmetc

Zo´n topteam krijgt niet langer als 1 seizoen de tijd om zich te bewijzen want als ze komend jaar 2e of 3e worden dan is het crisis in Madrid en dan zullen vele mensen weggaan.

4 augustus 2009 om 20:43

@ Mehmetc

nee, je hebt een groep/selectie geweldige spelers. Een team heb je echt nog lang niet! En als ik de voorbereiding zo bekijk dan zal dat nog wel even wat puzzelen worden voor Pellegrini.

Het beste "team" is nog altijd Barcelona...

4 augustus 2009 om 19:39

Jij vergeet nu dus dat die spelers geen gigantische sterren waren toen ze hun kochten.... ze waren goed, maar geen wereldtop zoals C ronaldo en Kakã¡. De enige gevestigde naam die ze toen kochten was Ballack. Ik had nog nooit van Essien of Drogba gehoord voordat ze daar kwamen... Maar ja dat kan natuurlijk aan mij liggen.

zij hadden niet die gigantische druk die Real Madrid nu heeft, ookal kocht Chelsea ook heel veel in.

4 augustus 2009 om 19:42

Als jij Essien en Drogba niet kende dan heb jij dus Marseille en Lyon nooit (europees) zien spelen? Dan mis je wel wat, want dan ken je de huidige talenten buiten Nederland zeker ook niet? Chelsea heeft weldegelijk grote namen gehaald, kijk bijv. ook eens naar een Shevchenko?

Real Madrid doet dit gewoon nog een dunnetjes over, alleen dan wel even 10x zo groot ofzo... Belachelijk gewoon...

4 augustus 2009 om 19:45

@ Analayse

Maar toch heb je nu uiteindelijk een team, en in mijn ogen het beste team van de competitie.

En zo gaat het uiteindelijk ook met Real gebeuren, ze zullen een prachtig elftal krijgen. Ze zullen zeker ook succesvol zijn, alleen is het de vraag of dat nou in 1 seizoen gebeurd of bijv. 3.

4 augustus 2009 om 19:54

@analyse: Toen ze inkochten waren de derde geworden, het hoogste in vele jaren.

@frikx: Niets laten zien? Je leest zeker alleen de uitslagen? Prachtige combinaties al gezien bij Real!

4 augustus 2009 om 19:58

@ik dus dat ligt aan jou, essien en drogba waren wel degelijk sterren, wat te bedenken van shevchenko, chelsea heeft niks bewezen en hoop dat madrid zelfde gaat doen, want dit gaat echt helemaal nergens meer over, maffia praktijken zijn dit, hoe komt die club aan zo veel geld? wat mij betreft hoop ik op dat op deze manier madrid ten onder gaat want dit heeft niks meer met voetbal te maken, tis gewoon politiek!!

4 augustus 2009 om 20:00

En zelfs Ballack was transfervrij.

Essien en drogba zijn eigenlijk nog de "grote namen"

Wie had gehoord van Duff, Lampard, Terry Joe cole gudjohnson bridge en nog een paar zulke namen.
Met deze spelers won chelsea echter wel een landstitel (seizoen 2004-2005).

4 augustus 2009 om 20:21

post is nogal erg laat, was al lang bekend deze dag dat de deal helemaal rond was. Toch erg spijtig dat ie het betere Liverpool verlaat voor het geldbiedende Madrid, maar omdat ie Spanjaard is zal die zoals elke Spanjaard ooit wel een x voor Real willen spelen. Hopen dat we Aquilani of Villa en Silva kopen. Wel is 30 miljoen veel te weinig, als je ziet dat Kaka voor 65 miljoen gekocht is. Alsof er zoveel verschil bestaat tussen die twee spelers. Dubieuze bedragen allemaal, maar ja Liverpool had gewoon meer moeten vragen. 30 miljoen + Sneijder of Van der Vaart.

4 augustus 2009 om 20:51

Nee, sinds de Abramovich tijdperk heeft Chelsea het volgende gewonnen:

- Premier League (2 keer)
- Fa Cup (2 keer)
- League Cup (2 keer)
- Community Shield (1 keer)

En Chelsea had inderdaad de Cl titel in de kast moeten hebben staan, maar dat komt voornamelijk door John Terry.

4 augustus 2009 om 21:57

@ analyse,

Je hebt uiteraard gelijk dat een Cl er bij had gemoeten, maar ik wil toch enige nuance aanbrengen aangezien met een beetje geluk die Cl ook binnen was geweest, vergeet niet dat Chelsea in de afgelopen 5 jaar 3x de halve finale heeft gehaald en 1x keer de finale. Waarbij ze een paar keer op zeer ongelukkige wijze zijn uitgeschakeld.

4 augustus 2009 om 23:00

@ Analyse; Maar hoe dichtbij zijn ze daar wel niet bij geweest. Om een toernooi als de Cl te winnen, heb je ook af en toe een beetje geluk hebben. Omdat teams als Man U, Chelsea, Barca, Real, en Liverpool gewoon heel erg aan elkaar gewaagd zijn is de vorm van de dag ook redelijk belangrijk. + net dat beetje geluk dat je niet uitglijdt bij de beslissende penalty...

5 augustus 2009 om 01:47

2x Fa Cup btw! En Champions League weet je dat je net dat beetje extra geluk moet hebben om die te winnen.
Barca laatste minuut halve finale 2009
Terry glijd uit bij beslissende penalty finale 2008
Liverpool wint na penalties halve finale 2007
Liverpool wint na spookdoelpunt halve finale 2005

5 augustus 2009 om 08:36

en ze hebben ook teveel corners tegen gekregen. Belachelijk ook dat je met zo'n team een gele kaart moet incasseren en niet vaker meer dan 12 goalen maakt.

5 augustus 2009 om 14:29

nou als je na 50 jaar 2 landstitels heb, tegen teams al man u liverpool arsenal en toen nog tottenham kan je zeggen dat het geld ze geholpen heeft, en 1ste keer de finale halen, maar ja tegen man u het redden, is geen schande, het ligt gwoon echt aan de coach, en hoe graag de spelers samen willen spelen dan alleen hun eigen naam mooi maken en ze strijden elk jaar om de titel van elke beker

Wow! je kan veel zeggen over hun obsessionele koopgedrag. Maar wat een selectie staat er nu!!

4 augustus 2009 om 22:00

Je kijkt alleen naar de namen, maar het gaat meer om tactische samenspel wat Barca heeft en Real niet.
real heeft spelers uit Spanje, Engeland en Italie gehaald, ze hebben allemaal een andere speelwijze en tactiek dus ik denk dat Pellegrini een grote fout heeft gemaakt. Ik denk toch dat Barcelona dit jaar meer prijzen gaat pakken dan Real Madrid.

4 augustus 2009 om 23:08

Daar ben ik het helemaal me eens. Maar je kan toch niet ontkennen dat de selectie gewoon fenomenaal is zo als die er nu bijstaat. Daarnaast hebben ze inderdaad 2 spelers uit de Engelse competitie gehaald, namelijk 1 Portugees en 1 Spanjaard. Daarnaast komt Kaka uit de Italiaanse competitie, maar dat is een braziliaan. Al deze landen staan toch bekend om hun aanvallende en dominante speelstijl. Daarnaast heeft Barca ook een zweed uit de Italiaanse competitie gehaald dus die vlieger gaat niet op.

Uiteraard zullen de nieuwe spelers er even doen om aan elkaar te wennen, maar als Real draait is Barca het enige team dat ze eventueel nog kan kloppen. Aangezien die selectie ook echt geweldig is + ingespeeld team,

Real zien spelen kan echt genieten gaan worden voor de neutrale toeschouwer (zoals ik) die geen voorkeur heeft tussen Barca en Real.

Nou lekker hoor, dat betekent dus dat er nog een sterspeler op de bank gaat zitten rotten bij Madrid.

4 augustus 2009 om 23:53

Heeft Xabi dan concurrentie? Van wie? Van Gago?

Jammer voor Liverpool..
Ik heb zo'n gevoel dat hij niets bereikt bij Real..

4 augustus 2009 om 19:39

Dat is onzin! Real Madrid wou hem al eerder halen, alleen koos hij toen voor Liverpool. En ook als je hem in het Spaanse elftal ziet spelen, hij is gewoon een geweldenaar en voor elke club een grote aanwinst.

eindelijk !!!
wat een soap.
ik denk wel dat dit is wat real nog nodig had een middenvelder die voor balans kan zorgen. wel heel jammer voor liverpool die een van hun beste spelers kwijtraken.
denk niet dat F Torres hier blij mee is.
al lijkt me Aquillani van Roma een goede versterking.

4 augustus 2009 om 19:35

het enige wat real nodig heb is een centrale verdediger.
Ze hebben als verdedigende middenvelders al genoeg mensen staan ..
Diarra ,gago enz dus gaat er weer een talent op de bank heel jammer waar ze daar in Madrid mee bezig zijn.

4 augustus 2009 om 19:37

Helemaal gelijk! Hoe vaak is zijn naam wel niet langsgekomen " in de wandelgangen"???

Wel jammer voor Liverpool, maar denk ook dat hij niet meer te houden was.
Hoofd gek gemaakt door Real..

Kan iemand mij trouwens vertellen hoe het kan dat spelers al rond zijn met een andere club terwijl de clubs onderling niet eens zijn?!?!
Dit was toch verboden?!??!

4 augustus 2009 om 19:44

Nee, da's niet verboden. Een eventuele nieuwe club moet toestemming krijgen van de huidige club om te onderhandelen met een speler. Zij kunnen er dan wel uitkomen, maar dan moeten de clubs er nog uitkomen.

Haha real gaat het echt helemaal maken .. not !
Zoveel sterren daar kan je toch geen team van maken?

4 augustus 2009 om 19:47

Dat licht eraan, dat moet je afwachten of Pelligrini er een team van kan maken, ik denk dat een Guus Hiddink ofzo met dit Real geweldige resultaten zou behalen, maar niet iedere trainer beschikt over die kwaliteiten om er een team van te maken. Afwachten.

4 augustus 2009 om 23:13

Er zijn wel meer coaches die met dit Real alles behalve tegen Barca met 2 vingers in de neus zouden moeten kunnen. Ik volg het zuid-europese voetbal niet zo goed als het Noord-europese, dus ik ben niet zo op de hoogte van de Erelijst van Pelligrini (iemand die mij kan inlichten?)

Maar naast Hiddink, zijn dit ook Reina zeker, Ferguson ook wel denk ik. Mourinho heeft ook bewezen goed met vedette's te kunnen omgaan. Zo zijn er vast nog wel een aantal.

5 augustus 2009 om 02:34

hiddenk is al wel een keer gefaalt daar in madrid. maar hij is wel de peoplemanager die ze met deze sterren wel kunnen gebruiken idd.

goede speler die xabi alonso is ook belangrijk voor het team, omdat hij geen vedette neigingen heeft en meestal eerst zijn primitieve taken uitvoert en dan pas de rest wat rust met zich meebrengt

Mooie aankoop van Real Madrid, toch ben ik teleurgesteld.

Ze hebben het complete droomelftal gekocht. Kaka, C. Ronaldo, Benzema, Abiol, Arbeloa, Xabie Alonso. Het is niet niks. Toch zal er nog heel wat moeten gebeuren wil Real Madrid zichzelf niet voorbij lopen.

Ik vind het vooral jammer dat er weer een goede speler bij Liverpool weggaat. Xabie Alonso was een bepalende speler voor The Reds. Ik had gehoopt dat Liverpool kon doorgroeien door met 1 of 2 versterkingen eindelijk een écht topelftal te hebben waarmee ze eindelijk weer eens konden meedoen om de titel. Wat dat betreft erg jammer dus.

je kan wel degelijk een team kopen kijk wat chelsea de eerste twee seizoenen deed
alonso is een erge versterking op het middenveld, als arbeloa nog binnenkomt is het project af!

4 augustus 2009 om 19:52

De spelers die Chelsea destijds kocht zijn niet te vergelijken met de spelers die Real nu binnenhaalt. Destijds waren Drogba, Lampard, Kalou etc. nog geen gevestigde sterren en hadden ze minder bereikt dan nu bijv. C.ronaldo. Ook koopt Real nu een aantal ego's, terwijl Chelsea harde werkers kocht (drogba, Essien etc.). De enige destijds topspelers zijn Ballack en in mindere mate Anelka.

edit: Arbeloa is al binnen, staat in de tekst, een week geleden

4 augustus 2009 om 20:13

drogba was ook al een topper hoor, alleen dat ego van hem al
het is wel degelijk te vergelijken want de aankopen die real heeft gedaan zijn stuk voor stuk spelers die daadwerkelijk nodig waren

oja arbeloa was al binnen mijn excuses

ik hoop dat het geld niet overwint... Zo het echt een grap vinden als Sevilla of valencia met de titel aan de haal gaat. Real en in mindere mate Barca doen belachelijke uitgaven

dit is gewoon echt niet meer leuk... man city en real kopen alles en iedereen weg....
man man man

Hoop dat dit bericht niet waar is want dan zou ik Xabi Alonso als beste transfer beschouwen. En is Real Madrid op papier gewoon het sterkst maar het belangrijkste is natuurlijk op veld.

En daa rgaat liverpool haar beste speler... hopelijk kunnen ze dit verlies opvangen, want god oh god wat was xabi een sterke controleur voor liverpool!!!

Bedankt voor de mooie jaren, en laat zien waarom Real je zo graag wil Xabitje!

4 augustus 2009 om 19:36

Sorry maar Liverpool heeft een aantal spelers die beter zijn dan Xabi Alonso.. Denk aan Gerrard, Torres en Mascherano!

4 augustus 2009 om 19:40

mischien individueel... maar Xabi is de controleur... hij word heel erg onderschat, maar zonder Xabi had Liverpool nooit zo ver kunnen komen als ze de laatste jaren hebben gedaan!

4 augustus 2009 om 20:37

hij wordt juist een beetje overschat, zoveel onderscheidende kwaliteiten heeft hij niet. En Gerrard is natuurlijk 3 klasses beter

neem aan dat Liverpool nu zich wel gaat versterken na die splash cash die ze nu binnen hebben.. om hoeveel zou het gaan? 30 mil ofzo? selectie real is nu wel heel erg sterk hoor, poeh hey!

4 augustus 2009 om 22:00

Nou ik vind het best wel meevallen.

Casillas-valdes
Ramos-alves
Pepe-puyol
Albiol-pique
Arbeloa-abidal
Alonso-xavi
Lass-toure
Kaka-iniesta
Ronaldo-messi
Sneijder-henry
Benzema-ibrahimovic

Hoeveel sterker zijn ze nou?

4 augustus 2009 om 23:02

Qua spelers is Barca denk ik beter, niet veel; maar toch. Qua teamplay is Barca veel beter!

Ik denk alleen niet dat Sneijder een basisplaats zal krijgen....gasten als Higuain, Raul en eventueel anderen hebben denk ik voorrang.

5 augustus 2009 om 11:19

Messi 16 jij zit full time te zeuren over team prestaties dus waarom blijf jij spelers met elkaar vergelijken.

Casillas-valdes: Casillas
Ramos-alves: Gelijk
Pepe-puyol:gelijk
Albiol-pique: Albiol
Arbeloabidal: gelijk
Alonso-xavi: Xavi
Lass:toure: Gelijk
Kaka-iniesta: Kaka
Ronaldo-messi: Gelijk
Raul-henry: Gelijk
Benzema-ibra: Ibrahimovic maar jij zal het wel weer anders vinden omdat jij een barca supporter bent en altijd wat hebt te zeiken.

5 augustus 2009 om 14:18

ik vind dit als groot barca fan
Casillas-valdes: Casillas
Ramos-alves: Alves
Pepe-puyol: puyol
Albiol-pique: Albiol
Arbeloa-maxwell: gelijk
Alonso-xavi: Xavi
Lass-toure: Toure
Kaka-iniesta: Iniesta
Ronaldo-messi: Messi
Raul-henry: Raul
Benzema-ibrahimovic: Ibrahimovic

Ik weet dat Barcelona toch een beter resultaat behaalt dan Real Madrid. Het is net of die mensen zijn vergeten hoe Barcelona heeft gespeelt het afgelopen seizoen...dat spel zijn ze niet zo 1,2,3 vergeten

mensen moeten even goed nadenken en dan zeggen wie er volgens hun beter is...

Als dit betekent dat Aquilani naar Liverpool gaat dan is het mischien nog niet zo'n slechte deal.

4 augustus 2009 om 19:38

Precies Eniesee! Er is ongetwijfeld erg veel geld voor Xabi betaald en ik zie als Liverpoolsupporter toch Aquilani komen en voor het resterende bedrag nog een of twee versterkingen.. Mijn inziens is dit een uitstekende transfer voor Liverpool!

mooie gerichte aankoop, nu wordt het elftal een heel stuk stabieler

Real Madrid heeft minsten 10x zoveel schuld als alle Nederlandse clubs bij elkaar, en waar hier bij clubs hun licentie op de tocht komt te staan, kan Real Madrid (en veel andere topclubs trouwens ook) gewoon blijven spenderen.

Schande!

4 augustus 2009 om 19:40

eal verdien ook 10x zoveel als alle andere clubs bij elkaar...
Oh ja...

4 augustus 2009 om 23:06

Ehhh...

Nee! Dat is juist de grap.... en het hele probleem!

Er is oneerlijke concurrentie! Spaanse en Engelse clubs mogen (en staan) honderden miljoenen rood terwijl je in Nederland geen cent rood mag staan!

4 augustus 2009 om 23:23

Het gaat niet om hoeveel je in het rood staat. Het gaan om de balans. Ajax, Psv, Feyenoord staan ook allemaal in het rood. Ajax; Aandelen uitgeven is ook een schuld opbouwen. Dat is namelijk ook gewoon Vreemd Vermogen. Psv; Stadion afbetalen (wat bijna klaar is, waarna ze een nieuwe lening kunnen gaan afsluiten om het stadion uit te breiden, en zo blijf je bezig). Feyenoord; Bekend verhaal.

Aan de andere kant heb je je 'bezittingen' en Spelers vertegenwoordigen allemaal een marktwaarde.(merchandising + verkoopwaarde van de speler (die oploopt bij jonge spelers, en waarop wordt afgeschreven bij oude spelers), Zolang de balans bij de grote Spaanse en Engelse teams in orde is, is er niks aan de hand. (= zolang ze geen negatief eigen vermogen hebben)

Nederlandse clubs die onder toezicht staan van de Knvb hebben allemaal een negatief eigen vermogen, of het ziet ernaar uit dat ze die gaan krijgen.

Ookal leen je honderden miljoenen (= vreemd vermogen) dan is er nog niks aan de hand (ook in Nederland niet)

5 augustus 2009 om 00:10

Aceerik.

Sterk verhaal, veel mensen denken hier idd niet bij na. Toch moet ik een kanttekening plaatsen (het staat er wat kort door de bocht).

Ik sta niet positief tegenover financieren van spelers tegen geleend geld om een aantal redenen:
- Een speler loopt meer risico om volledig zijn of haar waarde te verliezen dan bijvoorbeeld een gebouw/voorraad. Indien de speler permanent geblesseerd raakt (of steeds geblesseerd raakt en weinig kans op herstel heeft, aan de coke gaat, heimwee krijgt etc.) moet je dan in één keer je activa afwaarderen wat zal leiden tot een gigantisch negatief eigen vermogen. Wat dat betreft is het goed dat ze Ronaldo verzekerd hebben maar de rest....
- Ze zullen wel een businessplan hebben maar de spelers die Real heeft gekocht heeft men in enkele gevallen boven de marktwaarde gekocht. Er staat nu een enorme pot zogenaamde goodwill op de balans. Dit is geld wat je uit toekomstige kasstromen denkt te gaan terugverdienen wat je te veel voor iemand hebt betaald (ze zullen Kaka en Ronaldo bijvvoorbeeld nooit voor dezelfde contante waarde verkopen). Als shirtverkoop/prijzen overige inkomsten tegen vallen zul je moeten afwaarderen.
- Daarnaast gaan voetbalclubs (ook in Nl) er van uit dat je door de gemeente/rijk zal worden geholpen als eea mis gaat. Dit is unfair tov de belastingbetaler die niet van voetbal houdt en speelt wangedrag in de kaart. Real kan ook grote politieke steun rekenen en voelt zich dus sterk.
- Je noemt eigen vermogen vreemd vermogen in je post. Dit is onjuist dat is nou helemaal het verschil. Eigen vermogenverschaffers zijn geen schuldeisers maar bezitters en raken hun investering sowieso kwijt bij faillissement.
- Je moet tot slot ook een eigen vermogen hebben wat in relatie staat tot je vreemd vermogen (=solvabiliteitsratio). Negatief eigen vermogen is dus niet wenselijk. De balans kan dan wel in orde lijken, dat leek deze ook bij Lehmann Brothers, Fortis enz. Het is in deze tijden misschien verstandig eens wat minder risico te nemen.

Kan me voorstellen dat 9 van de 10 hiero geen zin heeft dit verhaal te lezen maar moest het even kwijt.

5 augustus 2009 om 01:07

@ nr 10; Ook een sterke reactie op mijn verhaal. Maar om mijn verhaal compleet te hebben moet je ook mijn post een paar plekken hieronder erbij lezen. Ik weet niet of je dat gedaan hebt.

Ik ben het met je eens dat ik wat kort door de bocht ben geweest met mijn verhaal, maar ik denk niet dat de meeste mensen hier het interessant vinden / begrijpen als ik het hele verhaal ga opschrijven.

Maar je bent het wel met mee eens, dat de situatie van het 'rood staan' van Real heel iets anders is dan het dreigende negatief eigen vermogen van Nederlandse clubs? Of het dat 100% goedpraat is natuurlijk anders.

Maar het uitgangspunt van elke Bvo lijkt me om zo goed mogelijke sportieve prestaties te hebben zonder daar bij verlies te draaien.


Dan de inhoudelijke reactie op jouw post:

Over het risico;
De kans dat je loods / kantoorpand in vlammen opgaat is niet veel kleiner dan een C. Ronaldo die zijn benen breekt / aan de coke gaat. Maar bedrijven verzekeren zich daar tegen. Het lijkt me goede zaak als Real alle spelers die voor meer dan 15 miljoen op de balans staan (wat bij Real neerkomt op bijna iedereen op de jeugdspelers na). Daarnaast ben je je voorraad definiet kwijt als deze in brand vliegt. C. Ronaldo kan na 3 maanden weer spelen als hij zijn benen breekt (al kan hij natuurlijk permanent eruit getrapt worden, maar dat zie je zelden)

Over Businessplan;
Ik denk dat je je niet moet vergissen in de kasstromen. Ten eerste kan je hogere toegangsprijzen vragen, dat zal iedereen begrijpen als je zulke toppers koopt. Ten tweede; er komen extra sponsoren door dit soort spelers naar Real toe. Ten 3de vooral de merchandising, voor alles met een logo van Madrid erop / een speler van madrid erop krijgen ze een percentage. Ik heb voor mijn studie eens een artikel gelezen over Beckham, ook zo'n merchandising wonder. Dat was in de tijd van het gerotzooi tussen Ac milan en La Galaxy. Daarin werd uitgerekend dat Beckham aan merchandising (over 3 jaar gemeten) 6 keer meer waard was dan zijn transfersom + zijn salaris. Dat gaat dus om een enorm bedrag.

Op het transfer bedrag van de meeste spelers zal inderdaad afgewaardeerd moeten worden aangezien Real spelers meestal duurder koopt dan verkoopt. En vaak meer dan de marktprijs betaald. Maar al zou je de executie waarde (waarde bij verplichte koop) van deze jongens op de balans zetten gaat het nog steeds om minimaal 50 % van wat er nu betaald is. Ze worden pas waardeloos als ze hun contract niet verlengen of hun carrière bij Real afsluiten. Maar die periode is dusdanig lang dat je die spelers in die tussen tijd zou kunnen afschrijven.

Over overheidssteun; Daarin kan je de vergelijking trekken met banken. Die wisten in Nederland ook dat ze toch niet om konden vallen dus wanbeleid was mogelijk. Ik heb zelf mijn centen bij de Rabobank gestald, omdat de enige bank in Nederland is met een Aaa rating, en waarvan bekend is dat ze geen lompe dingen met je geld zullen doen. Andere banken met name buitenlandse banken (denk aan Icesave) zijn een investering met veel meer risico. Waar veel Nederlanders bijna blind hun geld hebben gedeponeerd, terwijl een simpele check ze had kunnen opleveren dat Icesave een onderdeel is van de toen al bijna failliete Landsbanki. Nu moet de fout van die mensen worden betaald met mijn belastingcenten. Maar dit hele punt is meer een politiek punt; ik ben ook gewoon principieel tegen bail outs, of het een voetbalclub, bank of een Gm. Slecht beleid -> Failliet. Jammer dan, had je maar beter beleid moeten voeren (ik weet dat dit ook weer kort door de bocht is, maar als ik hier nog verder overga ga ik helemaal offtopic) Helaas is de situatie zoals die is, en moeten we maar accepteren dat Real een bail out krijgt in het geval dat het misgaat. Jammer maar waar, en helaas weten ze dat bij Real ook.

"- Je noemt eigen vermogen vreemd vermogen in je post. Dit is onjuist dat is nou helemaal het verschil. Eigen vermogenverschaffers zijn geen schuldeisers maar bezitters en raken hun investering sowieso kwijt bij faillissement. "

Doe ik dit? Ik probeer juist uit te leggen dat er een groot verschil is. Misschien ben ik daar wat onduidelijk in. Mijn punt is in ieder geval dat als Real 200 miljoen leent om spelers te kopen dit geen effect heeft voor het Eigen vermogen (negatief eigen vermogen = rood staan, een Lening aangaan is vreemd vermogen, dat is niet het zelfde als rood staan. Veel nederlandse huishoudens hebben een hypotheek, terwijl ze op hun lopende rekening ( in normale termen op de bank) gewoon een positief saldo kunnen hebben, hier kan je dat een beetje mee vergelijken). Aan de andere kant als bij Ajax de koers van haar aandelen daalt dit wel een gevolg heeft voor het eigen vermogen. Of als een club verlies draait dat dit negatieve gevolgen heeft voor het eigen vermogen.

Over de solvabiliteitsratio;
Ik heb werkelijk geen idee hoe die bij Real is, ik denk niemand hier op het forum. Dus daar kunnen we geen conclusies aan verbinden.


Al met al komt het er in mijn ogen op neer dat je hier niet zo maar kan gaan roepen dat het schandalig is dat Real koopt en koopt met geleend geld. En dat vergelijken met Nederlandse clubs die verlies draaien / een negatief eigen vermogen hebben, waardoor ze bij de Knvb onder curatele staan.

We hebben hier allemaal geen inzage in de financiële stukken van Real, maar het lijkt mij totaal niet ondenkbaar dat daar helemaal niks mis mee is.

4 augustus 2009 om 19:40

Er is een grote verschil tussen Nederlandse clubs en Spaanse clubs hoor, In Nederland is de Knvb erg streng maar in Spanje niet dus een grote verschil. En trouwens als Reals project slaagt zullen ze die 300 miljoen zo terug verdienen

4 augustus 2009 om 20:30

Real levert een sluitende begroting, anders mag je niet europees voetballen van de Fifa.

4 augustus 2009 om 22:48

@rifaatinho En hoe gaan ze dit bedrag terug verdienen, weer via het stad die wat velden opkoopt? Of met marketing, ik kan me niet in beelden dat iemand een truitje van Ronaldo en Benzema en Kaka en Xabi Alonso en dan over de ovirge spelers te zwijgen.

4 augustus 2009 om 23:43

@ Hakkie2; Je hebt helemaal gelijk, zie ook 2 post boven jouw post mijn post over het verschil tussen in het rood gaan en een sluitende balans hebben.

@barca777; Over merchandising, nee er zullen neit veel mensen zijn die 4 truitjes kopen. Maar deze spelers representen allemaal een andere markt.

Ronaldo; Wereldwijd -> bekend en gezien als een van de allerbesten van de wereld. Zal dus wereldwijd shirts verkopen. Daarnaast veel portugezen, en ook nog wel een aantal Engelsen (omdat hij daar jarenlang de harten heeft veroverd)

Benzema; Vooral in frankrijk zullen fans met een Zidane shirt nu gaan voor het kopen van een Benzema shirt.

Kaka; Wereldwijd; Zelfde verhaal als C.ronaldo ook een van de allerbesten op deze aarde, het is maar waar je persoonlijke voorkeur ligt. Daarnaast heeft hij nog de braziliaanse markt en gedeeltelijk de Itialiaanse markt (daar jarenlang harten veroverd)

Xabi Alonso; Zal vooral in Spanje zelf veel verkopen, hij is Spanjaard en wordt een van de dragende spelers van Real.

Zo zie je dat ze allemaal in spelen op een specifieke markt. Netzoals dat er veel Nederlands een Sneijder / Robben / Van nistelrooij shit hebben gekocht.


Maar merchandising is natuurlijk veel en veel meer dan een paar truitjes. Loop maar eens gewoon door de Eindhovense winkels bijvoorbeeld heen. Je kan broodtrommels, sjaals, tassen, actiepoppetjes, agenda's, pennen. En ik weet niet hoeveel troep kopen met een Psv logootje. Dit kan ook van Real maar dan wereldwijd. En overal waar je een real logo op wil zetten moet je betalen aan real.

Naast merchandising waarde, zijn het ook stuk voor stuk goede voetballers, die sportief ook wel wat geld binnen zullen halen.

Daarnaast Sponsoring. Wereldwijd zijn er bedrijven die hun naam willen verbinden aan de beste club ter wereld tegen giga bedragen..

Daarnaast investeerders. Mensen met een te groot ego en te veel geld zijn zeer geinteresserd om te te investeren in Real. Zodat ze op hun jacht tegen hun vriendjes kunnen zeggen dat ze in Real hebben geinvesteerd hebben.

Daarnaast houden veel van deze spelers hun waarde (of minimaal de helft daarvan) en kunnen altijd nog verkocht worden.

Maak je maar geen zorgen om de boekhouding van Real hoor, die komt wel rond. En als niet dan springt er wel een plaatselijke bank in. Je hebt geen probleem in de voetballerij (of om het even welk bedrijf) zolang je geen negatief eigen vermogen hebt. (zie mijn post klein stukje hierboven waarin ik probeer uit te leggen dat Rood staan niet hetzelfde is als een negatief eigen vermogen)

Perez is echt fantasy voetbal aan het spelen, alleen de werkelijkheid is anders en maken al die sterren nog geen team. Jammer hoor maar ook wel begrijpelijk want vorig seizoen gaf Benitez niet echt de indruk dat die Alonso ten koste van alles wilde behouden en nu opeens wel. Ik denk niet dat dat de hoofdreden is geweest maar het heeft toch wel ergens in z'n achterhoofd meegespeeld denk ik.

Wat een soap is dit geworden, opmerkelijk dat het toch nog door is gegaan. Real Madrid lijkt wel (op Ribery na) altijd zijn zin te krijgen uiteindelijk. Je kan van het transferbeleid zeggen wat je wilt, maar ze hebben toch een schitterende selectie bij elkaar gekregen. De vraag is of het gaat draaien. Je moet van erg goede huize komen wil je het dit Barcelona lastig maken. Ik ben benieuwd!

Nu heeft Sneijder er ook niks meer te zoeken

4 augustus 2009 om 19:40

Ik snap niet hoe je Sneijder hierin betrekt hoor?? Totaal andere positie dan Xabi

ot; De kogel ie dan eindelijk door de kerk. Mooie aankoop en bovendien een Spanjaard

4 augustus 2009 om 19:45

jah dat was ook mijn eerste reactie. de nederlanders kunnen beter hun spullen pakken en hun geluk ergens anders zoeken nu het nog kan. (met het wk in het achterhoofd)

Lekker voor Sneijder waarvan we gister hoorde op tv dat ie mocht blijven en (kon rekenen op veel speeltijd) in ieder geval op genoeg kansen

4 augustus 2009 om 19:42

snijder is een aanvallende mid... Xabi een defensieve controleur... ik zie het probleem niet echt?

4 augustus 2009 om 19:48

waar laat je kaka dan en sneijder kan ook defensief uit de voeten.

4 augustus 2009 om 20:01

Nee dat kan Sneijder niet althans niet naar behoren!

4 augustus 2009 om 20:01

Sneijder kan overal uit de voeten. Het is zaak om weg te wezen voor hem mocht hij nog kans willen maken op het W K

4 augustus 2009 om 20:18

Ja van der sar kan ook overal uit de voeten, kwestie is wel een speler op eenplek te zetten zodat hij het beste uit zichzelf haalt..een timmerman kan ook wel schilderen maar waarschijnlijk niet zo goed als een schidler zelf..:clown

Kom op Sneijder als controleur dat is toch zonde

A. hij doet het niet zo goed als een 'echte 'controleur
B. het gaat ten koste van zijn aanvallende kwaliteiten!

4 augustus 2009 om 20:24

Ik denk niet dat dat heel spannend zal worden, hoe vaak hij ook speelt. Hij is de meest zekere waarde in de aanvallende posities van Oranje in mijn ogen.

Hoe dan ook, Sneijder heeft niets met de aankoop van Alonso te maken. Wel met Káká.

Goede aankoop van Real, hij was de ontbrekende speler bij mijn clubie.
Alonso is een goede speler en ik vind het jammer voor de Liverpool Fans dat ze een steunpilaar hebben verloren.

Men zal nu weer kritiek geven op deze transfer dat weet ik nu zeker maar ik respecteer ze en ik hoop ook de andere Real Fans

Over mijn opstelling:

De verdedeging zal bestaan uit Ramos-pepe-albiol-arbeloa dat is nu wel zeker
De controle moet van Alonso en Lass komen, eebn spelverdeler en een stofzuiger
De aanvallende spelers: Kaka, Ronaldo,raul en benzema, Kaka is de nummer 10, Ronaldo is de Vrije Man en moet steeds van links naar rechts dus net als bij Manu, Raul zal inzakken naar de spits en Benzema zal jhoopelijk de topscorder worden

Kritiek en meningen acepteer ik met goede argumenten

Hala Madrid

Iker
S.Ramos
Pepe/Gar
Albiol
Arbeloa
Alonso
Lass
Ronaldo
Kaka
Raul
Benzema
4 augustus 2009 om 19:39

Je zet Garay rechts, maar is hij niet linksbenig?

4 augustus 2009 om 19:42

Hij is tweebening volgens mij....

4 augustus 2009 om 19:57

Leuke opstelling, maar Raul is echt vergane glorie. Ik snap dat hij het icoon is van Real Madrid, maar vind het onterecht dat ik hem nog vaak in opstellingen zie hier. Hij is echt al ver over zijn top heen, en zeker in dit 'perfecte' team past hij er tegenwoordig niet meer tussen. Handig voor in de kleedkamer, maar meer ook niet.

4 augustus 2009 om 20:23

Jongen jongen toch misschien is Raul wel de beste nog van dit team. Hij heeft alles als je alleen al naar de man kijkt denk je gewoon van ow wat is die jongen gevaarlijk. Laatste twee seizoenen 18 keer gescoort dus waar heb jij het over ??

4 augustus 2009 om 21:50

Ik moet eerlijk toegeven ik heb het niet voor Real Madrid maar dit is wel een killer van een opstelling... trouwens heb je nog Robben achter de hand die je op Raul z'n plaats kunt zetten

Ik hoop wel dat iedere nederlander daar vertrekt... Zeker Sneijder, Robben en Vdv want die moeten gewoon mee naar Zuid-afrika!

Geweldig nieuws dit! De ontbrekende schakel is eindelijk binnen.

man man man en nog geen Cl winnen...let maar op hahaha..gun ze nu net zo weinig als Chelsea!!!...de clubs met echte gezicht...bayern Barca Man utd en liverpool gun ik het veel meer nu!..opstelling Real Madrid: Cassilas,sergio Ramos, Pepe, Metzelder, Drenthe, C Ronaldo.xabi Alonso. Sneijder. Kaka, Benzema , Raul

4 augustus 2009 om 19:48

Ik snap dat je Real Madrid niets gunt, maar anderzijds is Real Madrid weldegelijk een ploeg met geschiedenis in tegenstelling tot Chelsea (heb niets tegen Chelsea, dus begrijp me niet verkeerd). Voor de Spanjaarden (heb het niet over de Catalanen) blijft Real Madrid de nummer 1 ploeg van het land, net zoals dit voor ons Belgen, Anderlecht is en voor jullie Nederlanders Ajax? Dit zijn ploegen met een geschiedenis in eigen land, en die misschien beetje in het verleden leven.

Zelf ben ik al jaren Real fan, maar ik verwacht niets van komend seizoen...

On topic: Jeppaaa Hij is eindelijk binnen !!!! Topaankoop van Real!!!

4 augustus 2009 om 19:53

Ik snap jou echt niet..

Waarom gun je het Manchester united wel? Omdat ze een schuld hebben van 800 ( ! ) miljoen euro? Real Madrid staat nu positief op de bank, ze hebben alleen 1 lening van rond de 200 miljoen euro..

Ik snap dat je alleen de media gelooft ( en waarschijnlijk heel veel van deze mensen op Vp die elkaar alleen maar napraten ) maar je moet wel de waarheid weten. Verder kijken dan je neus lang is..

Ik zie Real Madrid geen talent van 15 jaar wegkapen van een team, maar keurig de prijs betalen voor een speler.

4 augustus 2009 om 20:31

Sinds wanneer ben jij de penningmeester bij alle grote profclubs? Dat kunnen wij als normale mensen helemaal niet weten, wat ze op de bank wel of niet hebben staan.

Als je het aantal aankopen (en gewonnen prijzen) over de afgelopen 10 jaar ziet, kan je alleen maar vermoeden dat Real waarschijnlijk minder in de papieren zwemt. Toch?

4 augustus 2009 om 20:34

@ Ugurcanfb.

Eerst en vooral, de schuld van Man Utd doet niet ter zake. Ze doet eigenlijk helemaal niets ter zake op deze website aangezien ze niks met voetbal te maken heeft. Die schuld is niets meer dan een financiã«le constructie opgezet door de eigenaren. Man Utd heeft de laatste 20 jaar voor zover ik weet bijna geen enkel jaar verlies gemaakt en dus nooit zelf een schuld opgebouwd.

Ten tweede staat Real Madrid helemaal niet positief op de bank. Vrij naief om zo te denken. Een aantal (spaanse) onderzoeken van vorig jaar en van 2007 (na de zogezegde schulden kwijtschelding dus) geven Real een schuld van tussen de 500 en 700m euro. Die club is ook een bedrijf en heeft zo ook gewoon schulden, net zoals elk ander bedrijf.

En zelfs mocht Real schuldenvrij zijn, je beseft hopelijk wel waarom dat is? Zonder hulp van de regering of het Madrileense stadsbestuur zat Real nu nog steeds dik in de penarie. Je moet dus niet afkomen met een soort 'holier than thou' houding aangezien ze totaal misplaatst is.

En Real kaapt geen talenten weg? Die Zuid-amerikanen en Afrikanen die in het B-elftal van Real zitten, die zijn allemaal geboren in Spanje zeker? Of daarvoor werd een grote transfersom betaald zeker?
Komaan, elke grote club kaapt jonge talenten weg. Het enige probleem is dat de Engelse clubs dat onder meer ook in Italiã« en Frankrijk doen, waardoor er geklaag komt. Gebeurt het door de Spaanse of Italiaanse teams in Zuid-amerika of Afrika, dan hoor je er niks over.

4 augustus 2009 om 21:38

@ King_eric

Ik reageer op Jonkerassen die zegt dat hij teams als Manchester, Liverpool meer gunt dan Real of Chelsea. Ik vind dat raar, de meeste mensen praten hier elkaar alleen maar na.

Hij heeft de argument 'geld' maar dan geef ik aan dat bv Manutd een veel grotere schuld heeft dan Real Madrid. Is toch niks mis aan?

En tuurlijk heeft Real veel steun gehad aan de regering, dat ontken ik ook niet. Maar ik zeg ook niet zomaar iets, ik heb duidelijk op verschilende sites gezocht en gezien dat Real positief staat..

En, nog maals Manchester was maar een voorbeeld, je kan niet ontkennen dat Manchester minder jonge talenten haat uit het buitenland dan Real.

4 augustus 2009 om 21:54

Real heeft geen schulde meer? hebben ze vorig jaar met een mooie speech gezegd en toen was Calderon nog aan de macht. Perez heeft in zij vorige termijn winst gemaakt op zijn aankopen heeft daarbij nog miljoenen gekregen voor de oude trainings complex die ze verkochte. Waardoor toen de grootste deel van de schulde waren opgelost. dit zijn feite. En nog een reden waarom real geen schulde heeft is omdat geen enkele bank een bedrijf met schulde een lening geeft als ze weten dat ze er verlies op maken. En Perez is een zakenman hij is mede eigenaar van 1 van de grootste bouw bedrijven in spanje. De meeste bestuurs leden hebben geld. Om In voorzitter te worden en bestuurslid moet je voldoen aan paar eisen en 1 van deze eisen is voldoende geld hebben. Real zal nog lang bestaan ook al roepen jullie elke jaar dat real schulde heeft. Gewoonweg omdat real rijke bestuurleden hebben die in real investeren.

En ik denk dat elke dorp op streek waar een ploeg speeld finacieel gesteund word. Maar Real heeft alles van af nul opgebouwd meer als 100 jaar geleden. Of denk je niet dat elke Nederlandse of Belgische ploeg geld vraagt bij schulde (moeskroen, beveren) of bij een nieuwe bouw van Stadion (club Brugge).

Real kaapt geen talenten weg vanaf 16 jaar zoals Arsenal en alle andere ploegen.

-real madrid res heeft 5 buitenlanders allemaal vanaf 18 jaar gehaald waarvan er 1 is geleend van standard luik om opteleiden.
-arsenal heeft er dit seizoen 7 spelers waarvan de meeste al vanaf 16 jaar zijn gehaald zoals Sunu, Merida, Francis, Frimpong en Pedro.

Het grote verschil is real haalt in theorie al volwassen spelers terwijl arsenal en ander engelse spelers de beste spelers weghalen voor een spotprijs vanaf zestien jaar en hun ouders wat geld geven en zo de speler bij hun huidige club weg gaat. Want Fabregas is voor het geld gegaan. Want net voor Fabregas naar Arsenal ging hadden ze tegen Arsenal gespeeld en hadden ze die afgemaakt en dan kies je toch voor Arsenal als je al bij barca speelt??

En maakt niet uit uit welk land ze komen engelse clubs halen ook uit afrika en zuid amerika en spaanse clubs en iteliaanse clubs halen ook uit europa. Het enige verschil is ze halen kinderen van 16 jaar weg en geven ze een prof contract. wat in andere landen wettelijk verboden is.

ontopic: Xabi alonso is een goede versterking hij is een spanjaard en is de onbrekende puzzelstuk.

4 augustus 2009 om 22:44

Dat kunnen wij wel weten: ze stellen allemaal een jaarrekening op die vrij op te vragen is op hun website. Zijn bijna allemaal Bvs, dan ben je daartoe verplicht. Er zijn weinig grote clubs die nog vereniging zijn, omdat je als vereniging geen winstoogmerk mag hebben.

4 augustus 2009 om 21:36

@ jonkerassen

ja man man utd en liverpool zijn echt clubs met een eigen gezicht......daarom plukken ze ook ieder seizoen de beste talentjes bij andere clubs vandaan.

Nee geef mij meer madrid die gewoon gevestigede namen koopt en niet clubs zoals fiorentina en ajax leeg plukt op een achterbakse manier!

Ongelooflijk, wat een kwaliteit heeft Real. Als Pellegrini er nu een team van weet te maken, kunnen ze jarenlang domineren.

Zeer jammer dat het zo ging. Alonso was toch de meest stabiele factor op het middenveld van Rafa. Ben benieuwd wie he, kan vervangen..

Goede aankoop dit van Real. Misschien wel de beste aankoop die ze gedaan hebben dit seizoen.

Alonso, Diarra, Gago, Lass, guti, vaart sneijder, kaka. granero

Aaagenzien Kaka een vaste baisplek krijgt, Alonso ook, en Lass een goede indruk heeft achtergelaten betekent dit:

Dag diarra, maar ook...

dag Sneijder, Dag van der vaart....

Het klinkt misschien raar, maar de meest verguisde Nederlander bij Real Madrid, hij die niet eens het niveau van Feyenoord heeft, Royston, is tot nu toe de Nederlander met de meeste speelminuten bij Real Madrid en zlefs met de meeste toekomst...

Niet onze wonderspits ( volgens de nederlanders he ) Huntelaar, niet "niets minder dan Kaka" Sneijder, niet " de messi van Real " Robben..

Nee Drenthe...
Mocht hij echt bij Real blijven en alle Nederlanders weggaan, dan zou ik echt een lange neus trekken richting alles en iederen.....


4 augustus 2009 om 19:41

Hoezo zou hij een lange neus trekken? Hij wordt nog steeds gezien als linksback terwijl hij dat eigenlijk niet is, gevalletje Emanuelson. En laat linksback nou net de positie zijn waar Real problemen heeft. Geen wonder dat hij de meeste minuten krijgt.

Als je dat vergelijkt met de vreselijke concurrentie op het middenveld waar Sneijder en Van der Vaart mee te maken hebben, is het wel logisch dat hij meer speeltijd krijgt.

4 augustus 2009 om 20:04

Hoezo heeft Real problemen op de links back positie? Daar hebben ze een week geleden Arbeloa voor gekocht hoor.

Dit is toch niet te geloven! Wat een team heeft Real op papier zeg. Voor Liverpool is het niet slim om hem laten gaan. Mocht Mascherano ook vertrekken ( Barca heeft intresse en transfer kan elk moment gebeuren, als ik het goed heb) is Liverpool in mijn ogen geen favoriet meer voor de landstitel. Jeetje, Albiol, Ronaldo, Kaka', Benzema en nu Xabi Alonso. Alleen moeten ze nog een team worden. Er zit nog geen automatisme in het spel. En gezien de voorbereiding is het nog niet het beeld dat Real in hun ogen heeft.

Ik vind het echt nergens op slaan dat een club met zoveel schuld toch ongestraft zulke uitgaven kan/mag doen. Aangezien de Uefa bezorgd is om de financiele status van Engelse clubs zal dit de Uefa wel goed uitkomen en zul je er van hun kant waarschijnlijk niets over horen. Ik blijf het meten met 2 maten vinden en hoop dat men in Madrid de deksel op de neus krijgt. ben overigens geen Real Madrid hater voor hen die denken dat ik wel weer zo'n hater ben, maar vind dat men in Madrid bezig is voetbal kapot te maken.

4 augustus 2009 om 23:52

Schuld is niet hetzelfde als geen sluitende begroting. Elke grote multinational heeft schulden/ schulden gehad/ gaan schulden maken. Lees mijn posts hier boven voor het verschil tussen hebben van schuld en geen sluitende begroting en balans ( wat leidt naar een negatief eigen vermogen)

Ik hoop zo dat ze geen prijzen winnen dit jaar. Dit is niet leuk meer, ze kopen met schulden een team dat kan toch gewoon niet.

Als Az zo tegen Real Madrid moet is het toch niet eerlijk? Of vinden jullie van wel?

4 augustus 2009 om 20:11

voetbal is niet eerlijk jongen ...
get over it

goede set van real. Nu hebben ze ook een stille kracht tussen allemaal vedettes. Benitez kennende zal er wel een vervanger komen.

4 augustus 2009 om 21:02

definieer vedette en benoem ze.

Ronaldo dat is 1, geraken we verder ?
Beschouwen we Kakà als vedette ?
Of mss noem je Casillas of de uiterst bescheiden Raul een vedette ?

4 augustus 2009 om 23:17

Ik noem Cristiano Ronaldo, die is in mijn ogen inderdaad een vedette, net als Kakã¡. Bezema was bij Lyon een vedette. Raãºl is een icoon geen vedette. Sneijder was een vedette bij Ajax, net als Huntelaar dat was.

De dikke van dale vind een vedette een; populaire figuur, bv. in de sport.

Ik denk dat we dan kunnen vaststellen dat Real een elftal vol (voormalige) vedettes heeft.
Als je uitgaat van een opstelling met Casillas, Ramos, Pepe, Albiol, Arbeola, Lass, Xabi Alonso, Ronaldo, Kaka, Sneijder, Benzema.

Dan denk ik dat we bij dezen kunnen vaste stellen dat Real een elftal vol vedettes heeft. Iedere speler is immers bij hun vorige club of bij het huidige real een vedette was of is.

Jammer voor Liverpool. Hopen dat ze een minimaal gelijkwaardige vervanger er voor terug halen. Baal stevig van het kinderachtige koopgedrag van Real Madrid. Het doet net als een verwend kind dat alleen maar meer en meer wil... De lol gaat er op deze manier wel een beetje af.

4 augustus 2009 om 19:46

Ik als Real Fan vind het ook jammer dat we bijna 300 miljoen hebben uitgegeven maar het moest toch, onze vorige president met grote praatjes maar zonder daden koopte maar wat , uit alle respect voor de nl spelers maar hij wist met schuster en majatovic geen topteam te maken die mooi voetbal moets spelen

Perez integendeel wil een goede team opbouwen, nautuurlijk met geld dus jah wat moet je anders als je van Liverpool 4-0 verliest en van Barca 6-2 verliest

perfect miss nog F.torres dat zal tog niet gebeuren

4 augustus 2009 om 20:26

Torres heeft aangegeven nooit voor real uit te komen. Het is een echte atletico speler.

Had niet gedacht dat deze transfer er nog van zou komen, wat een ziekelijke selectie heeft Real madrid nu zeg... nu maar kijken of ze er ook nog een team van kunnen maken, zou trouwens mooi zijn als Sneijder de opvolger van Alonso wordt bij liverpool, zou ik in elk geval een geschikte vervanger vinden

maar ik begrijp het niet.
heeft Real Madrid oneindig geld ofwat?
waar halen ze het vandaan

Jemig, en weer 1 erbij..

Voor mij mag die transferperiode wel afgelopen zijn, de enige reden om Real Madrid even te stoppen..
Het voetbal word er nu ook niet leuker op

4 augustus 2009 om 20:13

waarom wordt het er niet leuker op???
Noem me eens een reden??

Ze kunnen maar 11 man opstellen net als elke andere ploeg. Er lopen op de wereld wel meer dan 11 goede voetballers rond. Met geld koop je niet alles. Zeker geen prijzen. Je vergroot misschien alleen je kansen iets.

hopen dat Liverpool Vd Vaart en Huntelaar overneemt nu van Madrid....iedereen blij en Liverpool word er sterker van ondanks dat Xabi natuurlijk geweldig is.

Ik hoop dat Barca gewoon kampioen wordt en dat ze daar in Madrid gaan inzien dat je geen team kan kopen. Huntelaar voor 20 miljoen ofzo gekocht voor de tribune dat is toch belachelijk.. Wat een geldverspilling. Van der Vaart, Robben, Sneijder idem dito. En wat te denken van spelers als Guti en Raul, die hun hele carriere zo belangrijk zijn geweest voor de club, die worden nu waarschijnlijk afgeserveerd. Op deze manier wordt ook het gat tussen Europese top en de Nederlandse topclubs groter en groter. Psv heeft al moeite om, met alle respect, Vvv-speler Honda te halen. Terwijl Real bankzitters en tribuneklanten heeft die meer dan 20 miljoen kosten..

bye bye Nederlanders!! pffff alleen sneijder en drenthe hebben een kleine kans van slagen in real, niet normaal!!!! ben benieuwd!!!iedereen zal extra gebrand zijn om van real te willen winnen!!!........want een team koop je niet bijelkaar!!! word wel een giga competitie in spanje!!! kijk er naar uit!

Ze worden En geen kampioen En ze winnen de Cl niet. Daar ben ik niet van overtuigd. Het is totaal geen hecht team. Bijna heel het team is nieuw. Natuurlijk het zijn geweldige spelers dat geef ik toe maar of het ook samen kan voetballen dat betwijfel ik. Ik denk dat Barca de titel gaat pakken in Spanje. En mede om dezelfde reden als hierboven gaat Real het niet redden in de Cl. Ik denk dat ze in de kwart finale/halve finale ten onder gaan.

Toch nog naar Real, had ik niet meer verwacht na alle uitspraken van Benitez dat ie koste wat kost Alonso wilde behouden. Blijkbaar al die tijd gebakken lucht dus...

4 augustus 2009 om 22:13

Ik denk dat Benitez als er boven de waarde word geboden niks te vertellen heeft.

C. Ronaldo zouden ze ook niet laten gaan en dat was dan ook gebakken lucht zeker.

Misschien laten ze niet in hun kaarten kijken real, je hebt ook zoiets van training achter gesloten deuren, denk wel dat ze er zullen staan als de competitie start,

Ik kijk in mijn glazen bol en zie dat Kuyt een balletje gaat opgooien bij Benitez :

"hey trainer, ik weet nog een zeer goede middenvelder met een beeldschoon vrouwtje die op zoek is naar een nieuwe uitdaging" ....

Afijn, dit wordt de krantenkop in de Telegraaf op 31 augustus2009 : "van der Vaart tekent een 4-jarig contract bij Liverpool"

On-topic : Leuke speler die Alonso, ben benieuwd of de egootjes die op de bank gaan komen geen herrie gaan schoppen want ze willen natuulijk allemaal spelen..

4 augustus 2009 om 20:03

Wie is ego dan behalve C.ronaldo..
Jekent ze niet persoonlijk toch..

Alonso is een langverwachte aankoop..sterke controleur op het middenrif!

4 augustus 2009 om 20:31

Afijn, dit wordt de krantenkop in de Telegraaf op 31 juli 2009 : "van der Vaart tekent een 4-jarig contract bij Liverpool"

Je kijkt in je glazenbol en je ziet de telegraaf van afgelopen vrijdag? dat is knap.

Ot: Iedereen kan zeggen wat hij wil maar je doet er niks aan helaas.

Teveel individuele klasse, teveel indiciduele acties..leuk al die namen, maar ben bang dat het 'over the top' is..

Verder is het vooral jammer voor Liverpool..zulke spelers heb je nodig wil je meedoen voor de landstitel..

Nu is het elftal compleet . Dit zal wel het voorlopig elftal zijn: Casillas, Sergio Ramos, Albiol, Pepe, Arbeloa, Xabi Alonso, Gago, Káka, Ronaldo, Benzema, Raúl. Dan heb je Higuáin nog op de bank zitten, die de vaste derde spits zal zijn, Wesley Sneijder die bijna overal op het middenveld kan spelen en de Diarra's, welke voor voldoende extra controlerende kracht in de selectie zorgen.

En kijk ook eens naar de vele Spanjaarden in deze selectie .

Dit is een goeie aankoop in mijn ogen. Een ervaren controleur misste we nog, maar nu hebben we die ook. Nu moeten er spelers vertrekken, omdat de selectie nu te groot is.

En over mensen die zeggen dat je geen team bij elkaar kan kopen, de Engelse clubs hebben honderden miljoenen schuld. Real heeft voor deze aankopen circa. 200 miljoen euro geleend, maar het is algemeen bekend dat Real naast deze lening, geen andere schuld meer heeft.

Als je toch gaat praten over dat het niet eerlijk is, Manchester United heeft nu een schuld van rond de 700 miljoen euro, dus wat Real Madrid doet is niet eens zo slecht. Ze kopen tenminste verantwoord, omdat ze weten dat ze de geld terug zullen krijgen ( waarschijnlijk prestaties, merchandisering enz )

Tuurlijk kan je geen team bij elkaar kopen, maar als je de team van Real bekijkt, zie ik alleen Ronaldo en Robben en Ramos als " Ego ". Verder is Benzema een top-aankoop, zelfde geld voor Kaka, Xabi, Arbeloa en Albiol. Ik denk dat Pellegrini hier wel iets moois van gaat maken..

Selectie:

Keeper : Dudek, Cordina en Cassilas

Verdediging : Ramos, Arbeloa, Garay, Albiol, Pepe, Metzelder, Marcelo, Heinze

Middenveld : Lass, Diarra, Gago, Xabi, Sneijder, Robben, Ronaldo, Kaka, Higuain, ?? ( middenvelder van Getafe )

Aanval : Raul, Benzema, , Rvn.
------------------------------------------
Afvallers ; Drenthe ( huur ) , Torres ( huur ) , Vdv , Negredo ( het liefst huur ) Huntelaar..

Dan heeft de selectie 25 spelers..

Cassilas
Ramos
Pepe/Gar
Albiol
Arbeloa
Xabi/Gag
Lass/Dia
Ronaldo
Kaka
Higuain
Benzema
4 augustus 2009 om 19:58

Higuaín is een aanvaller, geen middenvelder.

M. Diarra moeten ze verkopen, hebben ze nu niks aan, Metzelder mag van mij ook wel vertrekken.

Heinze is ondertussen al vertrokken.

4 augustus 2009 om 22:04

Cordina heet Codina en is al vertrokken naar Getafe.
Heinze is al naar Marseille vertrokken. voor de rest klopt alles alleen torres nog bij de verdediging zetten en die middevelder die jij bedoeld heet Granero.

waarschijnlijk zullen ze dit jaar nog ondermaats en beneden verwachting presteren, je kan idd geen team kopen en geen prijzen kopen , maar stel je eens wanneer volgend seizoen deze selectie wel een team is en op elkaar ingespeeld is!!!!

Yes, eindelijk een Echte controleur op het middenveld...

Ik voorspel mits het team als een team kan spelen een super elftal.
Perez laat toch weer zien wat voor een zakenman het is, niet alleen maar mooie praatjes, maar ook echt top transfers.

Niet zoals voorheen de presidenten van Real Madrid, die aankomen met transfers als Vdv, Faubert ofzo.. Echte top aankopen.

Ik ben benieuwd of Meneer Pellegrini hier een team van kan smeden, ik hoop echt dat het gebeurd, en Real weer als vanouds kan domineren, en hun prachtige voetbal kunnen spelen, zoals de tijd dat perez Ook voorzitter was..

Weet je wat ik het liefste hoop?
Dat iedereen denkt dat Real door deze aankopen met veel punt verschil kampioen gaat worden en alle bekers pakt, maar ik hoop echt dat ze helemaal mislukken. Dat gewoon de oude trots Barcelona kampioen wordt van Spanje en niet de miljoenenclub van Spanja, Real Madrid. Ik wil Real niet in kwaad daglicht zetten, maar waarom nemen ze Alonso? Ze hebben toch van der Vaart, Sneijder, Drenthe en Káka?
Zonde dat deze belangrijke speler Anfield Road heeft verlaten.

4 augustus 2009 om 19:53

Bij Real Madrid zien ze nu in dat je niet alleen vedette's kan kopen, zoals ze destijds deden met Figo, Beckham, Ronaldo, Zidane e.d
Spelers als Arbeloa, Albiol en Alonso heb je ook nodig in een team. Bovendien spelen Van der Vaart, Sneijder en Kaka meer in een aanvallende rol op het middenveld, terwijl Alonso meer een controlerende rol heeft. Drenthe is meer een linksback/linkshalf, ik weet niet hoe je bij zijn naam komt..

4 augustus 2009 om 19:56

Waarom ze hem hebben gekocht?, misschien omdat het als het niet één van de beste controlerende middenvelders van de wereld, de beste controlerende middenvelder ter wereld is.

Hij is de regisseur die Real Madrid miste.

Vdv, Sneijder en Drenthe hebben een hele andere manier van spelen, en zijn lang niet zo goed op de positie waar Xabi Alonso voor gehaald is.. Logisch toch?.

Sneijder zal veelvuldig gebruikt worden op het middenveld, omdat hij overal kan staan, als Dm, Cm, Rmf, Lmf en Amf dus Pellegrini weet heus wel wat hij aan hem heeft.

Vdv is helaas niet meer nodig, Vdv heeft ook niet de klasse gehad om in een team als Real Madrid te kunne uitblinken, het is een hele goede speler hoor, alleen niet voor Real Madrid.
In een team als Inter of Liverpool zal die het zeker stukken beter doen, met spelers als Gerrard en Mascherano op het middenveld.. Zij spelen op een hele andere manier dan Real Madrid wil.

Drenthe is volgens mij een eeuwig talent, hopen dat hij er nog iets van kan maken.. Ik hoop zelf dat Real Madrid hem gewoon verhuurd dit seizoen, en misschien het seizoen daarop ook nog, wie weet zal die daar zijn klasse kunnen laten zien, of niet natuurlijk.. Dan gauw weg met Drenthe, en lekker laten spelen bij een middenmoter in de Spaanse of Engelse competitie.

4 augustus 2009 om 19:58

de oude trots? ken je historie daar komt Barcelona niet eens in voor...real Madrid is de oude trots van Spanje en geen enkele andere club.
Ik weet wel dat er hier in Nl anders gedacht wordt en dat iedereen massaal achter Barcelona aanloopt alsof het een Nederlandse club is omdat je dat vertelt wordt op Tv bij de sportprogrammas...maar echt het is niet zo!!!
Het mooie is dat alle jaloerse Barca fans moord en brand schreeuwen om alle aankopen maar ik weet zeker dat als Barca Kaka en Ronaldo hadden gekocht dat iedereen het van de daken zou schreeuwen, dat zag je al bij de transfer van Zlatan die net zo belachelijk is qua deal als al die miljoenen van Madrid....madrid heeft gewoon meer centjes, accepteer dat.
En natuurlijk dit seizoen zal iedereen lachen omdat het vrijwel onmogelijk is dat ze er meteen staan als team, maar geef het een jaartje de tijd en dan is Madrid onverslaanbaar.

4 augustus 2009 om 20:13

Een ene Franco heeft daar ook een groot aandeel in gehad. Zoals een Di Stefano die rond was met Barca. Maar volgens Franco moest hij bij Real spelen (door bedreigen aan het adres van een colombiaans team waarvoor Di Stefano uitkwam) . En daar zijn ook heel wat prijzen uit gevloeid(5 keer cl en 8 landstitels). De geschiedenis is niet alleen de geschiedenis zoals jij het ziet. Als je het over geschiedenis wilt hebben dan moet je ook verder kijken dan alleen de behaalde prijzen.

4 augustus 2009 om 22:16

Waarschijnlijk heeft Franco zich toen in die tijd zich er mee gemoeid maar ik denk dat Di Stefano er geen spijt van heeft als je ziet hoe de supporters hem op handen dragen. En ik geef toe dat die tijd een donkere tijd was voor spanje en vooral voor de basken en catalanen maar ik en niemand kan daar iets aan veranderen.

4 augustus 2009 om 23:57

Je verdraait de geschiedenis jongen... Di stefano heeft zelfs voor Barcelona gespeeld. Er wer door zowel Real en Barca aan hem getrokken.. Barca won de deal. Maar Di Stefano speelde zo slecht in de eerste paar wedstrijden (4 of 5 wedstrijden) voor Barca dat Barcelona zich alsnog direct van hem ontdeed.
Bij Real blonk hij meteen uit. De vraag is nu of Di Stfano in zijn tijd bij Barca al door Franco was ingefluisterd om belabberd te spelen... Maar dat zal je nooit weten.

5 augustus 2009 om 13:47

@ Brutal!

Je zit fout. Na een salomonsoordeel beinvloed door Franco, werd besloten dat: Di Stefano 2 jaar voor Real M. zou spelen, om daarna 2 jaar voor Barca te spelen, enzovoort. Echter wou Barca dat niet omdat het toendertijd de grote club was & omdat Di Stefano in zijn 1'ste wedstrijden niet imponeerde.
Dit(de waarheid) is een aanzienlijk verschil met wat jij verkondigt, ken je feiten!

hoe zal die defensie er uit zien? pas op straks komen ronaldo en kaka nog in de defensie of krijgen de spelers faalangst

Sneijder kan zijn Koffers pakken. Ik denk alle nederlanders wel op Robben na.
Door xabi alonso is hij zijn basis plaats kwijt.

Cassilias
Ramos
Garay
Albiol
Arbeloa
Xabi Alonso
L Diarra
Ronaldo
Kaka
Robben
Benzema
4 augustus 2009 om 20:00

Sneijder speelt o peen andere positie. Sneijder is geen controleur! begrijp dat toch eens..je kan Benzema toch ook geen linkshalf zetten!

Ik denk, persoonlijk dat Real Madrid dit seizoen naast zijn schoenen gaat lopen en tegenstanders te erg gaan onderschatten.
On t: Real heeft het weer voormekaar, De club lijkt net een klein kind die doordramt tot het een keer zijn zin krijgt.
Jammer, ik ben toch meer een fan van wat socialere clubs!

4 augustus 2009 om 20:01

Real Madrid is heel sociaal, als Xabi Alonso zelf al een transfer verzoek indient is het toch normaal dat Real Madrid doorgaat met onderhandelen.

Het project wat Perez is begonnen, is prachtig, niet alleen aanvallende spelers, dit keer ook met spelers als Albiol, Arbeloa en Xabi Alonso.

Zou spectaculair zijn als ze ook nog Maicon weten binnen te halen, denk zelf niet dat het gaat gebeuren, maar het zou wel fantastisch zijn.

Jammer dat iedereen Real Madrid zo loopt af te kraken omdat zij in één seizoen zoveel kopen, het is toch een vrij gezonde club als je kijkt naar hun financiën.

Ondanks het geld wat zij hebben geleend, hebben ze misschien wel een lening van 200 of 300 miljoen, maar Perez weet echt wel waar die mee bezig is..

Qua merchandising, sponsor contracten en tickets etc. zullen zij dat bedrag op een gegeven moment wel terug verdienen.

4 augustus 2009 om 20:07

Eindelijk iemand die Reals Project respecteert

Je verdiend een groene randje van mij

4 augustus 2009 om 21:34

Van mij krijg je geen groen randje om je post.
Het klopt inderdaad dat Real Madrid met een fantastisch project bezig is. De spelers die ze dit seizoen hebben aangetrokken zijn stuk voor stuk van wereldklasse op hun positie. Ook Alonso nu weer. Verschrikkelijk goede verdedigende middenvelder.

Als je naar de selectie van Real Madrid kijk daar droomt iedere trainer van. Op nagenoeg iedere positie staan twee spelers van wereldklasse op de linksbackpositie na.

Je hoort mij ook niet klagen over de kwaliteit van de huidige aankopen. Bijna allemaal zijn het directe versterkingen, zelfs voor een ploeg als Real Madrid. Je hoort mij wel klagen over het geld dat ze hebben gekost. Maar dat is een eindeloze discussie die ik niet wil aangaan.
Vooral op het punt dat jij zegt dat je vind dat Perez weet waar hij mee bezig is, daar ben ik het niet mee eens.

In de vorige termijn van Perez werd ieder jaar een speler van wereldklasse aangetrokken. Toen werd duidelijk dat een elftal met 5 á 6 wereld spelers (backham, Zidane, Figo, Owen, Ronaldo) niet met elkaar konden samenspelen. In ieder geval niet zó dat ze elkaars kwaliteiten optimaal benutten.

Dat was de situatie toen. Deze zomer zijn er met Benzema, Kaka, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso en Albiol weer tal van topspelers aangetrokken. Terwijl in de vorige termijn van Perez is gebleken dat een team vol met wereldsterren niet samen tot het beste team behoren.

Dan vind ik niet dat je kunt zeggen dat Perez weet wat hij doet. Dat noem ik eerder dat hij dezelfde fouten maakt als toen.

4 augustus 2009 om 22:08

Vind jij dat Perez nu hetzelfde doet als de vorige keer toen hij de aankopen deed?.

Real Madrid heeft inderdaad op verschillende posities toppers staan, misschien ook wel 2 of meer, maar dat is niet omdat Perez niet weet wat hij doet..

Dit zijn niet zijn aakopen, als Perez 2 jaar geleden al voorzitter zou zijn geweest, waren spelers als Kjh, Vdv, Drenthe en verschillende andere spelers niet eens gehaald.

Perez heeft in de vorige periode waarin hij de voorzitter was inderdaad fouten gemaakt, hij wou alleen maar aanvallen, en de verdediging kwam later wel, dit doet hij nu heel anders.

Dat er toppers worden gekocht is niet raar toch?, ik bedoel als je mee wilt doen om de prijzen, de beste wil zijn, moet je het beste spelers materiaal hebben.

Het middenveld is zwaar overbezet bij Real Madrid, maar de enige echte toppers op dat middenveld zijn: Lass, Alonso, Sneijder de rest is of nog niet goed genoeg, of niet Real Madrid waardig..
M. Diarra is een hele goede speler, maar een heel ander type speler dan Lass, Xabi Alonso en/of Gago.

Gago is een topper, die moeten zij echt niet weg doen, dit is binnen 2 jaar één van de beste middenvelders ter wereld.

Je zegt dat Perez deze zomer weer hetzelfde aan het doen is, maar als jij het verschil niet ziet tussen spelers als Beckham, Zidane, Figo, Owen, Ronaldo en Arbeloa, Albiol, Xabi Alonso, Ronaldo, Kaka en Benzema moet je niet beginnen over 'hetzelfde beleid'.

Tuurlijk heeft Perez toppers gekocht zoals een Ronaldo, een Kaka en een Benzema.. Maar tussen al die spelers in heeft hij ook spelers gehaald die het balans kunnen brengen in dit team.

Het mooiste is nog dat hij dit veelal probeert met Spaanse spelers, een Arbeloa, Albiol en Xabi Alonso zijn prachtige goeie spelers, hiermee kan je een balans vinden in je team mits zij een team kunnen worden.

Zoals ik eerder al eens aan heb gegeven hier ergens op deze post, als dit team kan spelen als een team, heb je een wereld team.

In de vorige periode hadden zij ook een wereld team, wat prachtig voetbal kon spelen, alleen was er niet echt een balans, helemaal na het vertrek van Makelele.

Dit keer is het anders, en let op mijn woorden, wanneer dit team gaat draaien, zullen we ongelofelijk mooi voetbal zien.

4 augustus 2009 om 23:05

In mijn ogen verschilt het beleid niet heel veel van dat van een aantal jaar geleden.
Want in het vorige tijdperk van kocht Perez ook verdedigers. Woodgate, Samuel, Gravensen. Dat zijn toch voorbeelden van verdedigende aankopen van Perez in zijn vorige tijdperk. Dat jij die toevallig even vergeet licht meer aan jouw dan aan mij.
Dus in denk dat ik wel degelijk kan praten over een eenzelfde beleid dat Perez nu aan het voeren in vergelijking tot een aantal jaar geleden.

Perez is nu opnieuw louter topspelers aan het halen. Dus hij maakt dezelfde fout als een aantal jaar geleden. En inderdaad wat je zegt; "wanneer jij dit team gaat draaien, zullen we ongelofelijk mooi voetbal zien". Ik denk dat je 'wanneer'moet veranderen in 'als' dit team gaat draaien. Want ik betwijfel of elf spelers van wereldklasse ook een team vormen van wereldklasse. Daar licht de voornaamste taak van Pellegrini. 25 spelers van wereldklasse tevreden houden en 11 spelers het veld in sturen die een team vormen van wereldklasse. Dat gaat nog heel lastig worden.

Dan wil ik Real Madrid niet afkraken. In ben het alleen niet eens met het beleid dat gevoerd word. En of er nu in 1 zomer een heel elftal aan wereldsterren wordt aangetrokken of dat er in 3 zomers dezelfde spelers worden aangetrokken. Voorzover ik weet zijn het toch allemaal langlopende leningen waarmee die transfer worden bekostigd. (dat weet ik niet zeker maar het lijkt mij het meest logische)
Nogmaals ik ben het niet eens met het beleid. Net als dat ik de koop van Ibrahimovic door Barcelona niet snap. Maargoed dat terzijde.

5 augustus 2009 om 00:17

@c107
In de vorige periode ontdeed Perez zich in 2 jaar van: Fernando Redondo (was toen verkozen tot de meest waardvolle speler van de Cl), Fenando Hierro, Esteban Cambiasso, Geremi, Manuel Sanchis (was over datum en terecht) en Makalele.
Samuel en Woodgate kwamen een jaar later bij.. Meteen geblesseerd en Raul bravo en Ivan Campo was het centrale duo (beide niet goed genoeg). Graversen kwam weer een jaar later bij... maar hij is op zijn positie niet te vergelijken met Xabi Alonso... dat weet jij denk ikook wel.
Op dit moment heeft Real (even niet van het financieele oogpunt) een veel gebalanceerdere elftal dan toen.

Ik denk dat de posities van Dm en de verdediging allemaal dubbel zijn bezet met kwalitatief goede spelers.
Dus er is wel degelijk een verschil en hij heeft wel van zijn fouten geleerd.

5 augustus 2009 om 02:29

@diegopeladona
Ik zeg ook niet dat de verdediging niet goed is. Sterker nog; wat ik al zei op iedere positie lopen spelers van wereldklasse rond. Daar moet toch iets lof naar Calderon voor worden geuit. Pepe, Garay en Marcelo zijn toch van (veel) waarde voor het team. Ik durf zelfs aan dat Metzelder een van waarde kan zijn mits hij niet geblesseerd is. Er lach dus een andere basis dan de voorganger van Perez' eerste termijn.

Als we een aantal aankopen van Perez' eerste termijn vergelijken met zijn huidige termijn verschillen ze toch niet heel veel van elkaar in mijn ogen. Woodgate of Albiol. Backham of Xabi. Figo of Cristiano Ronaldo. Zidane of Kaka. Benzema of Ronaldo.
Ik weet dit is een heel platte vergelijking. Maar ik denk dat je mijn punt begrijpt. Daarnaast ben ik niet heel erg onder de indruk van je verhaal.
Als ik het juist heb dan vind jij dat Perez een heel aantal waardevolle krachten heeft laten vertrekken; Redondo, Cambiasso, Geremi en Makélélé. Klopt dat?
Wan dan zeg ik; Halo!!!!!! Onder welke steen heb jij de afgelopen weken gelegen?! Sneijder, Huntelaar, van der Vaart, M. Diarra. Allemaal toppers in mijn ogen. Stuk voor stuk werledspelers in mijn ogen. Ook met die spelers had Real Madrid een gooi naar het kampioenschap kunnen doen. Daar ben ik van overtuigd.
Al die spelers kunnen meerwaarde zijn voor bijvoorbeeld een Liverpool, een Inter Milan, een Ac Milan, een Manchester United. Dan dan durf jij te beweren dat dat stuk voor stuk overbodige spelers zijn. Ik zie een herhaling van de Makélélé-tranfer aankomen. Om het zo maar te noemen. Als je een van de genoemde heren laat vertrekken naar een concurrent. Ik hou niet zo van voorspellingen maar ik denk dat mijn neefje van 10 kan inzien dat een Huntelaar of een Sneijder van meerwaarde kan zijn voor een Europese topclub. Net als Makélélé in die tijd.....

4 augustus 2009 om 20:18

Real Madrid heeft zijn zin??? bla bla bla
Het zijn ook de spelers die willen komen hoor. Als de spelers niet zouden willen komen kan Madrid zoveel willen.

Wat een onzin zeg ...

Ik vind dit eerlijk gezegt de ver gaan met real.
Ze blijven allemaal (goede) spelers kopen, maar de schuld blijft stijgen......
Waarom doet het bestuur van de Primera División hier niks aan.
Ze moeten maar eens eerst een hecht team maken zoals barcelona. Dit zijn gewoon spelers van de wereldtop maar als ze niet samen kunnen spelen en geen hecht team vormen dan heb je alleen de individuele krachten. Die zijn wel heel groot, maar als je die krachten kunt bundelen (zoals barcelona) dan ben je een Cl winnende club.

Nogmaals ik vind dit koopgedrag niet normaal.

4 augustus 2009 om 20:21

ze moeten wat??? Real Madrid moet helemaal nix.
Als ze in Madrid denken dat dit de juiste manier is dan hebben ze daar al het recht toe.

Altijd maar vergelijken met Barca. Barca doet het heel goed, maar Madrid hoeft helemaal niet zoals Barca te zijn. Ze doen het gewoon op hun manier

Nette aankoop van Real, die ze zeker kunnen gebruiken. Ook goed dat hij spaans is, kan wss met de meeste van zijn team al goed overweg.

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Arveloa
Xabi
Lass
Granero
Ronaldo
Benzema
Kaka
4 augustus 2009 om 20:05

Vreselijke opstelling heb je daar.. Ik denk dat Real Madrid een 4-2-3-1 formatie gaat spelen, althans dat hoop ik.

Raúl is een icoon, Ja... Maar ik zie toch liever Sneijder of Robben op de linkshalf.

Iker
Ramos
Pepe
Albiol/G
Arbel/Ma
Alonso
Lass
Ronaldo
Kaka
Sneijder
Benzema

Ongelooflijk. Ze hebben nu geweldige spelers, nu nog afwachten of er een geweldig team gaat staan. Ik ben erg benieuwd naar volgend seizoen.

Hoewel ik erop tegen ben, moet ik eerlijk bekennen dat ik met Fifa en Pro Evo ook altijd een sterrenteam bij elkaar koop

On: Komt natuurlijk nu wel gigantisch veel druk op het team te staan..bij minste of geringste tegenslag zal iedereen gaan morren..dit zal ze uiteindelijk gaan opbreken..volgend jaar weer leegloop en Real weer met beide voetjes op de grond..kunnen ze weer voetballen..........:bal

4 augustus 2009 om 20:23

de mensen bij madrid weten heus wel dat je niet gelijk in het 1e seizoen al alles kan winnen hoor. Dat heeft Perez ook al gezegd.

4 augustus 2009 om 20:32

Ja dat kan Perez wel zeggen..met zulke namen verwacht het publiek resultaten. En niet anders.

Ik ben het in deze geheel met Arrigo Sacchi eens; Perez wil vooral shirtjes verkopen.........................

Logisch dat hij nu al de druk van de ketel wil halen...

toch wel jammer. maarja hij is goed maar niet onvervangbaar, t zal misschien wel flink lastig worden. aquilani is ook absoluut een goede speler en een aanwinst voor liverpool maar zover ik hem heb zien voetballen is het geen vervanger voor xabi maarja misschien brengt aquilani wel weer iets nieuws wat beter kan zijn. ik denk wel dat aquilani al wel in de pocket zit. as roma heft zich er volgens mij ook bij neer gelegt en hebben geld nodig. maar als ik liverpool was zou ik meer een speler zoeken zoals bijv. de rossi. daarmee bedoel ik niet de rossi zelf maar gewoon zo'n type, want de rossi is in rome niet weg te krijgen. wel jammer van xabi maar hij heeft toch ook wel verdiend om te doen wat hij wil hij heeft liverpool ook flink geholpen, dan moet je hem het toch ook gunnen. maar hoofdprioriteit van liverpool om het team bij elkaar te houden is dan toch mislukt zeker als je zo'n belangrijke schakel als alonso verliest. toch maar weer de transfermarkt op dan.

Fantastisch deze aankoop! De missende link op het middenveld. N is het een kwestie van inspelen. Aantal spelers zullen nu wel vertrekken (zover dat nog niet het geval was) Indien je o pdrie fornten mee wilt doen (lees ik zeg niet dat ze dat gaan doen maar wil!) heb je een goede bank nodig alleen een goede tribune is niet nodig :clown
Huntelaar, van der Vaart, M. Diarra kunnen inpakken het zijn te goede voetballer sop op de tribune te zitten!
de kennis van de gemiddelde voetbalzone.nl bezoeker valt mij tegen, er wordt beweerd dat Real geen prijzen gepakt heeft ten tijde van de Galacticos...vreemd ga de Palmares er maar op na..2 keer de landstitels 2000/2001 en 2002/2003en 2 keer Cl 2000 en 2002

overigens wordt er gesprokenover ego's

volgens mij is guti een ego en C.ronaldo..de andere spelers staan totaal niet bekend als ego's of wat dan ook..toch vreemd dat dit soort insinueringen gedaan worden op basis van jaloezie en haat tegen Real...

4 augustus 2009 om 20:05

Mee eens, als ze nog iets met hun carriere willen doen dan moeten ze echt weggaan. Anders zit je maar op de bank/tribune..

4 augustus 2009 om 20:45

dat inspelen kan een probleem gaan vormen van Real. Maar als het Pellegrini lukt om er een geheel van te maken dan heeft Real een heel sterk elftal. De tijd zal het uitwijzen. Feit is wel dat Real met al deze aankopen torenhoge verwachtingen schept. De vraag is alleen of ze dat waar kunnen maken

Zal Benitez het nog leren vraag ik me dan af? Eén van z'n beste transfers die hij heeft gedaan nu voor een niet eens zo hoog bedrag verkopen. Oké, Alonso wou weg maar toch..
Dit wordt een ontzettend groot verlies voor Liverpool. Alonso was echt wel de man die Liverpool liet draaien, en minstens even belangrijk als Gerrard (eiglk nog belangrijker). En Benitez zijn plannetje van vorig jaar om Alonso door Barry te vervanger gaat ook al niemeer. Benieuwd wat er nu met Mascherano gaat gebeuren, die zal nu wel blijven zeker..
Ik schat dit verlies groter in dan het verlies van Man Utd door Ronaldo te verkopen.

nja zat er aan te komen, hij wil gewoon in de beste competitie in de wereld spelen, k bedoel kijk al die supersteren die er gaan spelen dit seizoen, kaka ibrahimovic, ronaldo,messi, en oja natuurlijk nie Huntelaar te vergeten, echt raar dat ze zo'n speler weg willen hebben, een spelen om je vingers bij af te likken.

Eindelijk, de ontbrekende puzzelstukje in het elftal van Pellegrini is binnen. Eindelijk een 'vervanger' van Redondo.

4 augustus 2009 om 20:09

Inderdaad want Gago en Lass kunnen geen spel verdelen en dat kan Alonso super goed

4 augustus 2009 om 20:16

het ontbrekende gedeelte ligt daar niet
het ontbrekende gedeelte ligt al jaren aan dat er geen touw aan vast te knopen is aan het geheel, er lopen nu alleen maar sterren rond, er is er maar 1 die de bal daadwerkelijk haalt en weer afspeelt (diarra) die waarschijnlijk gaat verkassen! niet alleen binnen de lijnen moet het kloppen ook buiten de lijnen:

- niet te veel gasten die de bal eisen (c.ronaldo/kaka/sneijder/guti/higu.
- een trainer die met zulke vreselijke druk om kan gaan want er is geen andere club ter wereld waar er zoveel druk op een trainer staat.

- achterin zijn het allemaal mannetjes met vreemde trekjes, regelmatig geschorst of vergeten mee te verdedigen

maar ja uiteindelijk kan het ook een jaartje lekker lopen maar ik zet me geld op barcelona of outsider atletico!

4 augustus 2009 om 22:54

Redondo, wat was dat een geweldige voetballer, in elk geval wat ik me nog kan herrineren, was toen zeker 7/8 jaar jonger.

on: Xabi Alonso is een geweldige aankoop, wellicht nog wel belangrijker dan Ronaldo of Kaka'. Waarom? Omdat Alonso op zijn positie belangrijker is dan een spits. Een echt goede spelmaker is moeilijker te vinden dan een veelscorende spits Kijk maar naar Barca, waar zou Eto'o of Messi zijn zonder de talloze voorbereidingen van Xavi.

Alonso wel paar leuke goals gemaakt maar kan het nou niet echt een topspeler
noemen,sorry.
Ik weet niet wat Liverpool vangt maar vast genoeg om een speler te halen die goed naast Gerard kan spelen .

4 augustus 2009 om 20:12

Maak je een grapje ofzo? Alonso was even belangerijk als Gerrard en Marcerano vorig jarr hoor dus rare reactie van je

Het is wel leuk allemaal zo die sterren die bij elkaar gekocht zijn, maar tegelijk heb je daarmee ook een probleem.
In elk team heb je de zogenaamde waterdragers, de spelers die bereid zijn keer op keer het vuile werk op te knappen. Nu heeft men allemaal sterren gekocht waarvan de meesten hun ego net zo groot is als hun sterrenstatus.
Alles zal staan òf vallen met de bereidheid vuil werk voor elkaar op te knappen en dit ook standaard te willen blijven doen. Alleen dan zal het kunnen leiden tot succes.
Vergeet niet, dat spelers als Kàkà (bij Milan) en Ronaldo (bij Man U) konden excelleren omdat ze zich volledig op hun eigen spel konden richten en weinig of niets verdedigend hoefden te ondernemem, daar dit "vuile werk" door anderen werd opgeknapt. En dat is slechts 1 voorbeeld.

De tijd zal het leren, net zoals de vraag hoe lang het rustig zal blijven als één van de ego-wereldsterrren toch onverhoopt op de bank komt te zitten.
Real heeft de betere spelers, maar zal geen team zijn, daar waar Barça mindere (maar ja wat heet minder?) spelers heeft, maar wel een beter team heeft, wat veel meer uitgebalanceerd is.
Bij Real heeft men alleen namen gekocht, sterren gekocht, maar is er niet echt een visie òf die visie zou kunnen zijn: we kopen sterren en dan mag Pellegrini het uitzoeken, want volgens mij heeft Pellegrini weinig of niets in te brengen.........net als dat destijds onder Schuster ook al veel zoniet alles wbt aankoopbeleid buiten hem om gebeurde. Het scheen dat hij maar weinig van de spelers die destijds kwamen persoonlijk gevraagd had.

4 augustus 2009 om 20:14

Volgens mij is Xabi een waterdrager en Lass al helemaal..dan heb je nog een verdediging staan en een vande beste keepers van de wereld..voorin kunnen de aanvallers naar hartelust excelleren..
Maar goed zwartkijkers hou je altijd!

4 augustus 2009 om 20:27

Het is eerst nog maar de vraag òf Lass erin zal komen. En Xabi mag dan wel de status van waterdrager hebben bij Liverpool, maar als Kã kã  Ã¨n Ronaldo spelen zal er weinig overblijven en Xabi misschien wel de enige waterdrager zijn.
Dan valt alles dus gelijk op de verdediging en zelfs al is die van wereldniveau, zonder verdedigend blok ervoor zal ook een verdediging van wereldniveau het in een sterke competitie als die de Primera D is erg zwaar hebben en dus ook veel doelpunten moeten gaan slikken.dan mag je het zwartkijken noemen, maar zodra Pellegrini met beide topaankopen gaat spelen en als die naast een Xabi niet bereid zijn mee te verdedigen òf uiteindelijk te ver vã³ã³r de bal komen te spelen zijn ze echt wel het haasje.....real zal gewoon geen uitgenalanceerd team hebben, geen spelers die elkaar aanvullen. En uiteindelijk gaat juist dat ze punten kosten.
Ookal is het nu nog vroeg in het seizoen en speelde Kã kã  nog niet, maar tegen Al Ittihat en Juve was het deels al zichtbaar.

4 augustus 2009 om 20:32

Inderdaad madrid99. Met spelers als Xabi en Lass heb je juist 2 stille krachten op het middenveld die bereid zijn om het vuile werk op te knappen. Het zijn juist echte stofzuigers en Lass wordt tevens beschouwd als opvolger van Makélélé, die destijds in The Galacticos Project door veel spelers werd gezien als belangrijkste schakel van de selectie.

4 augustus 2009 om 20:42

De fout die je nu maakt is er vanuit gaan dat Xabi niet gaat doen wat ie al jaren doet dat is hardwerken ten faveure het team. Bovendien Speelt Pellegrini met 2 nogmaals 2 controleurs...zucht hoe vaak moet je zoiets aangeven...ja Barcelona heeft ook gelijk gespeeld en 1 wedstrijd nipt gewonnen...zucht gaap weet je ik ga lekker voetbal kijken ..veel plezier met bashen en afkraken !

4 augustus 2009 om 20:17

alsof je dat probleem niet met Zlatan hebt, alles bij Inter draaide om Zlatan...die zal zijn geweldige ego ook moeten delen met Messi....is ook maar afwachten of hij dat kan....goeie aankopen gewoon van beide clubs....jammer alleen dat Zlatan ook niet naar ons is gekomen

4 augustus 2009 om 20:18

Naast kaka en cron zitten er echt geen sterren in de huidige selectie hoor. Waterdragers genoeg met lass, gago, arbeloa, ramos, raul, granero,.. Aankopen als albiol, arbeloa, garay, xabi, granero zijn toch echt geen sterrenaankopen. En ook benzema is nog maar een opkomend talent. Bovendien lijkt kaka me een erg nederige jongen zonder sterallures.

4 augustus 2009 om 20:31

Het feit dat ze nu bij Real spelen maakt al dat ze een sterrenstatus hebben, zelfs als ze die voordien nog niet hadden. Wacht maar af. Je zal vanzelf de sterallures boven zien komen drijven.

4 augustus 2009 om 20:33

Dan hebben al de topclubs datzelfde probleem in jouw optiek? Want bij een topclub spelen is dus blijkbaar gelijk aan een sterspeler zijn...

4 augustus 2009 om 20:37

geen sterren ? Pepe Ramos Benzema ?

Jammer dat er weer een erg goede speler de Epl verlaat. K wens m veel succes. Jammer voor L'pool

metzelder(weg) drenthe(huur) m.diarra(weg) guti(weg) vdv(weg) negredo(weg) op de bankudek/torres/garay/marcelo/ga. met dit team maken ze kans op de cl maar ze moeten nog wel een team worden anders werkt het niet

casillas
ramos
pepe
albiol
arbeloa
alonso
sneijder
ronaldo
kaka
robben
raul/ben
4 augustus 2009 om 20:22

eigenlijk zouden ze Huntelaar en vd vaart moeten houden ook nog....dat is wel heel dom dat ze die wegdoen, Vaart is en teamplayer meer dan Sneijder dat is en Huntelaar maakt gewoon doelpunten...helemaal met deze middenvelders om hem heen....robben, Sneijder en Ruud verkopen ipv Huntelaar en Vaart zou veel beter zijn...levert ook meer geld op.

Casillas
S.Ramos
Albiol
Arbeloa
C.Ronaldo
Pepe
Xabi Alonso
Vd Vaart
Benzema
Kaka
Huntelaar

Het valt echt op dat het bestuur van real (eindelijk) aandacht heeft voor de mentaliteit van de spelers die ze aankopen. Fratsen als die met robinho zullen ze nu niet snel tegenkomen. Kaka, cron, benzema, xabi, arbeloa, albiol, ... Stuk voor stuk jongens met een prachtmentaliteit, weinig ego's. Neem daarbij nog eens de gevestigde waarden als raul, iker, ramos, lass, pepe, ... en je hebt een wereldteam met een enorme vechtlust en sterke mentale weerbaarheid.

4 augustus 2009 om 20:18

ja de mentaliteit van de spelers zijn altijd goed als je een ster bent en het spel om jou draait en het loopt bij je ploeg!

4 augustus 2009 om 20:22

cron, "dè" ster als je iedereen mag geloven is steeds als eerste op training en blijft steeds het langst na, iedereen die er ooit mee gewerkt heeft spreekt van een modelprof en ook in madrid zijn ze aangenaam verrast. Raul zou sterrengedrag bovendien rap in de kiem smoren als autoritair captain..

Dit doet mij denken aan de tijd dat chelsea veel geld besteed op de transfermarkt.
Maar het enige verschil is dat Chelsea verstandige aankopen deed. Real doet niks anders dan alle sterren bij elkaar kopen en hopen dat het wat word.
Dit is niet te vergelijken met wat Chelsea eerder heeft gedaan. Dit is gewoon blind sterren bij elkaar kopen met nadruk op blind.
Ik hoop eerlijk gezegt dat het 1 grote flop word.

Goede aankoop en dit is ook het echte puzzelstukje wat nodig is om Real kampioen te kunnen laten worden. Samen met Lass is hij een bikkel. Lass ruimt alles op en levert in bij Alonso en die geeft de beslissende pass.

Alleen voor Sneijder en Robben zie ik nog Nederlandse toekomst in dit seizoen. Drenthe heel misschien ook wel. Maar die speelde vooral veel omdat Marcelo geblesseerd is en Arbeloa nog neit meedeet. Dus hadden ze geen andere Lb. Toch vind ik het wel jammer voor Hinguin. Hij was vorig jaar de beste speler van Real en topscorer. Ik vind dat hij de voorkeur Moet krijgen boven Raul. Ik denk dat hij anders met Robben of Sneijder moet gaan uitmaken voor de positie linksbuiten. Ook al is hij dat niet. Dus Sneijder/hinguin of Robben linksbuiten en anders Hinguin 2e keus voor Benzema!

Iker
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Lass
Xabi
Ronaldo
Kaka
Sne/Hin*
Benzema

Eindelijk heeft Real Madrid zijn beoogde transfer binnen. Na lang wikken en wegen behoort nu ook Xabi Alonso tot de manschappen van Pellegrini. Met deze transfer is Florentino zijn belofte nagekomen om meer Spaanse spelers in de selectie te waarborgen. Met Xabi Raul Abiol en Arbeloa heb je er 3 Spaanse internationals bij en met Granero en Negredo heb je tevens twee talentvolle spelers voor de toekomst.

Hoogstwaarschijnlijk zullen er geen inkomende transfers meer plaats vinden. Alhoewel ik persoonlijk toch nog stiekem hoop op een transfer van Ribéry naar Real Madrid.

Nu is het de taak om niet de minste spelers als vd Vaart, Huntelaar en Drenthe een uitgaande transfer te bezorgen. Ikzelf betreur het ook dat deze spelers op de transferlijst staan, maar dit komt mede doordat dit aankopen zijn geweest van Ramos, Schuster en Ramon Calderon.

Er is ook een bericht binnengekomen dat Wesley Sneijder persoonlijk met Pellegrini een gesprek heeft gehad, waarin is vertelt door de trainer dat hij niet te koop is en mag blijven. Over de situatie van Robben is vrij weinig bekend. Wat mij betreft behouden ze deze speler in de selectie, omdat Ribéry bijna niet haalbaar is.

De selectie zal hoe dan ook nog moeten slinken tot 25 spelers en met de uitgaande transfers van Saviola, Schorch, Heinze, Javi Garcia, Codina en Bueno is er al een stap gemaakt.

De concurrentie is nu moordend en het lijkt er naar uit dat clubiconen als Raul en Guti minder minuten zullen krijgen. Het elftal is nu in balans met op het middenveld sterkhouders als Lass en Xabi, achterin Pepe en Albiol twee rotsen in de branding en op de flanken Robben en C. Ronaldo die Benzema en of Higuain van de nodige ballen moeten voorzien.

Casilias
Sergio Ramos
Pepe
Raul Albiol
Arbeloa
Lass
Xabi
Ronaldo
Kaka
Robben
Benzema

Belachelijk, hoe moet er nu Fifa of Pes gespeeld worden? Als je tegenstander Real Madrid is ben je meteen de lul Want dit is nu echt een goede aankoop, in plaats van al die aanvallende middenvelders nu ook eens een echte middenvelder voor de balans. Als Pellegrini slim is zet hij nog een verdedigende middenvelder naast Xabi Alonso om daar niet overlopen te worden. Diarra is echt in vorm en misstaat daar zeker niet. Voor de Nederlanders is in het beoogde elftal denk ik geen plek, al blijft Sneijder een goede twaalfde man en kan Robben in mijn ogen het best op de linkerflank staan. Ik hoop dat hij de voorkeur boven Higuain gaat krijgen, dan krijg je echt een wereldaanval. Met al die aankopen betekent het trouwens verder denk ik ook dat Raul op het tweede plan komt. Ik ben benieuwd hoe hij hier mee om kan gaan!

Casillas
Sergio Ramos
Pepe
Raul Albiol
Arbeloa
Diarra
Xabi Alonso
Ronaldo
Kaka
Higuain
Benzema
4 augustus 2009 om 20:31

lol die spelletjes zijn waarschijnlijk de enige plek waar je wint op basis van spelers kwaliteiten ipv teamwork.
Toch jammer dat real zo met spelers omgaan, zijn net nieuwe schoenen ze kopen ze en als ze niet lekker zitten gooien ze ze gewoon bij het grofvuil...

4 augustus 2009 om 20:32

Goede opstelling,
Maar Higuain is toch rechtsbenig?

4 augustus 2009 om 20:44

Klopt, maar wanneer Robben vorig jaar niet speelde, kwam hij meestal van zijn plek. Maar ik vond niet dat hij het niveau van Robben kon evenaren daar, ook al heeft hij het best aardig gedaan. Overigens komt het tegenwoordig wel vaker voor he, rechtspoten op links en linkspoten op rechts (niet alleen bij Marco van Basten). Denk bijvoorbeeld aan een Van Persie bij Arsenal en een Messi bij Barcelona.

Ookal heeft real al deze sterspelers gekocht in mijn ogen blijft barcelona toch een beter team hebben.

Valdes is toch echt geen slechte keeper, Cassilias is wel de nummer 1 maar oke.

Dani Alves vs S Ramos: Alves was het echte steunpunt aan de recchterkant met Messi

Puyol - Pique - Marquez 3 goede verdedigers met weinig fouten die 3 zijn toch een stuk beter als Pepe Garay en Albiol al begint Marquez wat af te haken
Barca heeft Maxwell voor 4.5 miljoen wat heeft real als linksback heinze .. drenthe..?

Xavi - Iniesta .. er betsaat geen beter middenveld ookal heb je kaka-sneijder-lass
Op dit moment vind ik Iniesta de beste middenvelder ter wereld.

Messi - Ronaldo Messi zal laten zien aan ronaldo wat hy waard is en gaat ronaldo met grote sprongen voorby

Ookal hebben jullie real madrid Benzema.. Barca heeft gewoon Zlatan Ibrahimovic die toch beter is dan benzema

4 augustus 2009 om 20:41

Je vergeet Arbeloa als linksback van Real Madrid. Ik vind het middenveld met Xabi Alonso en Lassana Diarra als verdedigende middenvelders en Cristiano Ronaldo, Kaka en Robben als aanvallende middenvelders zeker niet misstaan.

Het heeft op dit moment vrij weinig zin om te zeggen dat Barcelona of Real Madrid de betere van de twee is. Barcelona heeft een sterk selectie en dit geldt ook voor Real Madrid en in de loop van het seizoen zal gaan blijken wie de sterkte is.

4 augustus 2009 om 21:40

Ik snap jou hele vergelijking niet aangezien een benzema en zlatan nooit tegen over elkaar zullen staan waardoor je ze niet kan vergelijken op het aantal goals na maar dat kan je ook pas na dit seizoen zeggen. ook Alves & Ramos niet of de hele verdediging op corners na dan.

ik vind dan ook dat je kan ook niet kijken op papier of een team beter is want het moet een team zijn en het team moet ook wel enige vorm hebben niet een voor een kwaliteit.

On :ik denk dat Real met dit team wel enige kans maakt op de spaanse titel en misschien zelfs de Champions Leauge maar dan zal pellegrini nog veel werk moeten gaan verichten. Hoop dat er nog wel een of 2 nederlanders blijven en regelmatig zullen spelen ook al zie ik die kans maar klein!

Is dit nog voetbal? 250 Euro in één seizoen? Dit is toch niet meer een gezellige zaterdagavond gezellig voetbal kijken met wat vrienden en na afloop nog een biertje drinken met de spelers? Ik word er ziek van...

4 augustus 2009 om 23:17

Nee dat is geen voetbal nee, want zelfs iemand van de b1 kost niet eens ''250'' Euro .

Off: aai aai Liverpool. Weer een goeie speler weg. Ik denk dat er misschien een probleem kan zijn voor Real. En dat is dat al die grote namen willen presteren. Dus, iedereen verwacht dat Ronaldo er bijv. 20 inschiet en Benzema ook daar rond, en ook veel van Kaka, Higuain, Raul enzo. Ik denk dat spelers als Abiol, Xabi en Arbeloa het niet zo heel moeilijk krijgen. Maar ik ben benieuwd. Ik voor spel dat ze vooral rond september bij het begin niet echt vlot zullen zijn maar later wie weet.

Ik hoop niet dat Aquilani nou naar de spelers gaat. Deze jongen hoort bij Roma.

Twee hele goede aankopen, maar ik denk toch Fc Barcá een beter collectief heeft en dan ook nog met Zlatan erbij.

4 augustus 2009 om 20:51

Haha, dat is ook een mooie gedachte! Zo direct zou ik niet willen zijn maar een tegenvallend seizoen moet ze toch wel wakker schudden daar in Madrid.

De haat van veel mensen richting Real is de laatste maand alleen maar groter geworden. Real maakt zich zo onderhand onmogelijk in de voetbalwereld.

Echt Balen dit. Straks lukt het dat Real ook nog, door dit koopgedrag is mijn haat naar Real sterk gegroeid, dit betekent weer een speler op de bank die daar te goed voor is( Lass, Gago of Alonso???)

Forca Barca.

Bedankt voor 5 fantastische seizoenen Xabi. Nu op naar Aquilani en nog een spits. Come on you mighty Reds!!!

Maakt mij niet uit wat real allemaal nog binnenhaalt, er is maar een kampioen in spanje en dat is barca dat is echt een team, je zit dat real nog geen enkele wedstrijd goed gespeeld heeft op redelijk niveau, tegen juventus onderuit en wat gelijken spelen slechts een of twee overwinningen en dat is zonder kaka erbij, nou ze doen maar

@ Catalonie

Ja zo kan ik het ook. Wat slechte spelers van Real gebruiken tegen Barca.
Dan moet je wel de beste spelers van Real erbij deon.

Valdes-casilias= Casilias
Dani Alves-sergio Ramos= Moeilijk maar denk toch Alves
Puyol Pique- Pepe Albiol= Pepe en Albiol
Maxwell-arbeloa=arbeloa
Iniesta Xavi- Alonso Kaka= heeeeel moeilijk deze weet ik zlef niet.
Toure-lass=lass
Messi-ronaldo=ook heel moeilijk ik denk gewoon gelijk.
Zlatan Henry-benzema Hinguin/raul= Benzema Hinguin/raul. Zlatan kan dan wel misschien beter zijn dan Benzema maar voor 2 spitsen heeft Real betere.

Maar we zullen wel zien in de competitie tijdens El Clasico. Dit word denk ik de leukste El Clasico aller tijden.

On: Echt fantanstische aankoop van Real. Het enige puzzelstukje wat nog nodig was.

4 augustus 2009 om 20:52

Jah, het is belachelijk om die spelers te vergelijken.. ieder heeft zo zn eigen specialiteiten.. Het gaat erom dat Pellegrini het team laat functioneren. Als Real dan tussen de linies kan aanvallen en het verdedigend goed op orde heeft, kunnen ze mee met Barcelona. Maar het is werkelijk waar heel sneu als je na een paar oefenpotjes meteen begint te zeiken over Real!!

Ik vind het vreemd dat er gezegd wordt dat het onverstandige aankopen zijn.. sorry hoor, maar Sneijder, Vd Vaart, Drenthe hebben niet laten zien dat ze Real Madrid naar een hoger niveau kunnen tillen. Logisch dat zij mogen vertrekken, persoonlijk had ik liever Huntelaar nog wel erbij gehad, maar Ruud van Nistelrooy komt natuurlijk ook weer terug!! Op t middenveld hebben ze nu eindelijk een echte ervaren controleur met Xabi Alonso, na vele jaren zonder echte vervanger van Makelele... Diarra (2x), Gravesen, noem maar op.. Ook na het vertrek van Zidane, Figo en Beckham (laatste seizoen) waren de vervangers allemaal niet het gewenste niveau (robben af en toe wel) en daarom zijn Kaka en C.ronaldo erbij gehaald. Verder had Real ook geen centrumspits die een mannetje kan passeren, zoals vroeger Ronaldo dat wel deed. Daarom is Benzema aangetrokken, die in de toekomst Raul en Rvn zal opvolgen. De andere Spaanse spelers zijn gehaald om een balans in de selectie aan te brengen tussen binnenlanders en buitenlanders, en bovendien zijn het nog jonge spelers die voor het team willen werken. Je moet het zien als bvb. Ajax ook een bepaald aantal Nl-s sprekende spelers wilt hebben in t elftal. Dus technisch gezien zijn het uitstekende aankopen, maar natuurlijk is het financieel wel een enorme klap in 1 zomer! Onder de matige Ramon Calderon en Mijatovic (waarom is hij ooit technisch directeur geworden??) is er vrij slecht aangekocht, dus moet er nu in 1 keer veel geinvesteerd worden. Op enkele goede jonge spelers (lass Diarra,higuain, Marcelo, Gago) na zijn er eigenlijk alleen maar middelmatige spelers gehaald.

Sorry hoor vedetterut, maar ik denk niet dat Lass beter is dan Toure als je hem afgelopen seizoen heb zien spelen!
ook denk ik Puyol en Pique Minstens gelijk zijn aan Pepe(die soms lomp oogt,) en Albiol! zeker omdat Pique nog vrij jong is, net als Albiol.

Ik snap nou echt niet waarom iedereen steeds loopt te zeuren over de aankopen van Real. Steeds het word toch nooit een team, barca is beter zij hebben een team,een team kan je niet kopen. Niemand weet nu al hoe het loopt met Real en ook niet met Barca. Barcelona heeft toch ook 3 aankopen gedaan en Eto'o weg. De topscoreer van Barca. Dan kan je ook net zo goed zeggen dat het geen team is. En het klopt dat Real nog niet veel heeft laten zien in de oefenwesdstrijden. Maar Alonso,casilias,ramos,arbeloa,kaka,albiol en misschien nog wel een paar waren er al niet. En dat zijn allemaal basispelers. De voorbereiding is er om sommige jeugdspelers of spelers die bijna nooit spelen ook een beetje ritme te geven. Dus geef allemaal pas dat antwoord van Real is geen team na de eerste echte competitiewedstrijd!!!! Barcelona moet het ook allemaal nog gaan bewijzen...

Mooie aanwinst wederom volgende zomer de laatste 2 a 3 aankopen doen en het project kan helemaal gaan draaien

ja het is nog allerminst zeker of deze heren ook als 1 team potten kunnen breken
dat is dus inderdaad afwachten, en de Dodo´s die nu dingen roepen over de voorbereiding van real madrid wordt eens wakker en ga eens kijken en informeren voor je hier wat gaat typen het halve team heeft nog niet eens gespeeld *zucht

helemaal eens btw met phillipe10 dat we enkele van de beste spelers voor hun posities hebben


Zie opstelling deze hele groep spreekt spaans/portugees behalve Benzema
ook niet onbelangrijk en ach dan hebben we nog de bank met een:
Robben, Sneijder, vnistelrooij,guti, Raul, Pepe, Marcello , Dudek , Drenthe

Cassilas
Ramos
Albiol
Garay
Arbeloa
Gago
Alonso
Higuain
Kaka
C.Ronaldo
Benzema

Uiterst sterke versterking, jammer voor Liverpool. Was toch samen met Gerrard een ijzersterk duo.... Mijn god wat een sterren team bij Real Madrid, ben benieuwd of dit team de verwachtingen gaat waar maken!

Al die reacties van veel mensen hier, zo voorspelbaar...
Ik hoor steeds weer hetzelfde... Nu weten we het wel!
Elk bericht van Real Madrid op deze site steeds weer dat eeuwige gebash...
Het lijkt wel of iedereen elkaar napraat... Dit is de cultuur van 's werelds grootste club (dat zal het altijd blijven!), daar verander je niks aan!

Dan vinden mensen het raar dat bijvoorbeeld van der Vaart weg moet. Ik kan die mensen in ieder geval zeggen dat ze geen 1 wedstrijd hebben gekeken afgelopen seizoen. Ik heb me dood geergerd aan Rafael, wat hij liet zien was gewoon schandalig... Hij speelde echt heel matig (echt gewoon bijna elke wedstrijd die hij speelde). Als je terug kijkt op afgelopen seizoen, moet je gewoon eerlijk zijn: hij kan dit niveau niet aan! In tegenstelling tot Ruud, Huntelaar, Sneijder en Robben.

Ik vind dit zeker een goede aankoop en ben er ook erg blij mee.
Op papier is dit het beste team dat ooit bestaan heeft. Wat een geweldige spelers.
Ik kan niet wachten tot La Liga en Cl weer begint. Iedereen die van voetbal houdt, wil deze spelers met elkaar zien voetballen.

Wat is dat trouwens met Barcelona?? 2 seizoenen geleden (toen het slecht ging) was het erg stil in de Barca/liga-topics op vz. Nu lijkt iedereen voor Barcelona te zijn!
Successupporters???

Hala Madrid!

4 augustus 2009 om 21:12

eerste aankoop die in dienst van het elftal speelt goeie aankoop

@fr4evah
wel grappig nu je het over steeds dezelfde reacties hebt, al die madrid supporters zeggen steeds hetzelfde : ja en dan barca doet t ook met ibrahimovic..successupporters blablabla..barca supporters wijzen en jullie wijzen gewoon terug :s

Prachtig om te zien hoe het grote Real grote spelers binnenhaald.
Alonso zal wel blij zijn om weer in Spanje te voetballen...allen zal de Bask wel concurrentie hebben...

Dank je wel Alonso voor je vijf mooie jaren, hij is een hele goede voetballer jammer dat Liverpool geen afscheid van hem heeft kunnen nemen.. Alonso is een goede persoon, maar liverpool heeft niet veel aan een speler die niet bij liverpool wil zijn.. Hoop op een goede vervanger kan iemand mij meer vertellen over Aqueline(as Roma) .. Alonso moet zich realiseren dat hij naar een hele grote club gaat en hij moet er voor zorgen dat hij niet net als vele andere vedettes op de bank beland...

Veel succes jongen

uitstekende aankoop hoor van real.. wat een team staat daar straks!

Casillas
S.Ramos
Pepe
R.Albiol
Arbeloa
Xabi Alonso
Sneijder
Robben
Kaká
Ronaldo
Benzema

aquilani komt dus is ook nie slecht maar xabi was anders

Jammer maar ben ervan overtuigd dat Aquilani het minstens zo goed gaat doen als Liverpool hem haalt. Is qua visie, traptechniek, handelingssnelheid, afstandsschoten even goed misschien wel beter dan Xabi, verdedigend is het wat minder. Was vorig jaar wel wat geblesseerd vandaar dat we weinig van hem zagen.
Gek dat Benitez deze kans niet heeft gepakt om een van de zoveel potentiele topspelers die volgend seizoen zullen wegrotten op de bank van Real niet in de deal te betrekken, Vd Vaart, Huntelaar, Garay, Gago, Negredo, Higuain had prima bij Liverpool gepast.

wel lache, benieuwd wat zal gebeuren als Real dit jaar weer weg word weggespeeld door Barca, echt veel van die vedettes waar perez zo van houdt zijn er niet meer Gerrard, Ribery, Villa, Silva, De Rossi, Vidic???

Phoe als ze nu doorzetten en Essien en Ribery halen dan zijn ze helemaal gruwelijk!

Dit moet echt sterkste elftal ooit zijn

Casillias
abidol
ramos
pepe
arbeloa
Essien
Xavi Alonso
Ronaldo
Kaka
Ribery
Benzema
5 augustus 2009 om 11:24

Waarom zou je in godsnaam die twee halen als je Lass Higuain Gago en Sneijder hebt... doe normaal.

Xabi Alonso is een geweldige speler en vraag me wel af waarom hij naar Real Madrid gaat. Hij deed het uitstekend daar in Liverpool waarom gaat hij dan weg? Daarnaast vormde hij een erg sterk trio met Gerrard en Mascherano. En speelde hij met Liverpool heel goed in Europa in tegenstelling tot Madrid die al een aantal seizoenen niet hebben kunnen presteren in de Champions League.

Offtopic: Snap niet waarom veel mensen Rvn buiten hun opstelling laten. Ruud is altijd een garantie voor 20 to 30 goals op het hoogste niveau.

Cassilas
Sergio Ramos
Raul Albiol
Pepe
Marcelo
Alonso
Sneijder
Ronaldo
Kaka
Benzema
RVN

de hollanders bij real hebben door deze transfer nu helemaal geen kans om te spelen.. nu kunnen ze of naar een andere team of de reservebank warm houden.. (miss komen ze niet eens in de selectie van 18 man)

Toen Barcelona Thierry Henry van Barcelona haalde, toen had iedereen het over het goude kwartet. Henry, Et'o, Messi en Ronaldinho.

Echter was dat een relatief slecht jaar voor barcelona met als gevolg dat einde van dat seizoen afscheid werd genomen van Ronaldinho.

Jullie maken nu allemaal zo'n opstelling zoals Barca die ook had! Waar het mee mis ging!!

Barca heeft hiervan geleerd, en heeft een minder aanvallend middenveld waardoor ze mee balans in de ploeg hebben. Ze spelen volgende seizoen met nagenoeg hetzelfde elftal.

Real heeft allemaal nieuwe spelers, en het moet nog maar een ploeg worden en ook als ze dat worden zijn ze lang niet zo aan mekaar gewend zoals ze bij Barca zijn.

Geloof me! Het wordt niks met Real Madrid. Behalve als pellegrini een team opsteld waar veel balans in zit en waar niet te veel aanvallende spelers inzitten.

Maarja als hij de grote sterren op de bank zet, dan krijgt hij ook veel kritiek.
Kortom: Real Madrid geen kampioen!

4 augustus 2009 om 22:07

Correcties: Toen Barcelona Henry van Arsenal haalde en het is Eto'o .

Verder is het een mooie stuk. We hebben dezelfde gedachtes.

Perez heeft al lang gezegd dat na Alonso niemand meer gekocht wordt! Ribery komt niet (niet meer nodig ook)... Ideale selectie (na het 11-tal, ook een brede en goede selectie) een brede selectie maakt je kampioen, niet een top-elftal...
En Granero moet echt wel spelen, echt superspeler!!

Albiol kan vervangen worden voor Pepe
Arbeloa vervangen door Garay
Marcelo en Ramos zijn echt goede backs
Lass voor Gago
Middenveld= Higuain, Guti, Sneijder, Robben, Pananka
Aanval=raùl, Rvn, Negredo
M.diarra, Drenthe, Hunt, Vdv en Metzelder mogen nog vertrekken (alhoewel Metzelder nog zal blijven...)

Hala Madrid!! Te zalig voor woorden dit!!

Cassilias
Ramos
Albiol
Arbeloa
Marcelo
Lass
Xabi
Granero
Kaka
Ronaldo
Benzema

Misschien kan Arsenal Mahamadou Diarra loskweken??... ze hebben toch een Dm nodig

250 miljoen euro in 1 zomer er door heen jagen, dat is naar mijn mening niet normaal meer. Dit gaat ten koste van het voetbal als 1 club van de 50 beste spelers ter wereld er 11 onder contract heeft (bij wijze van spreke) ik zie ze liever tegen elkaar voetballen dan met elkaar!! Real Madrid begint steeds meer op een All-star team te lijken. Ik denk dat door dit soort koopgedrag van Madrid en City de verschillen tussen de voetballanden veel groter: de dominantie van Engeland en Spanje wordt veel groter ten opzichte van Italie, duitsland, frankrijk en nederland! De kwart-en halve finale plekken in de Cl zullen wel weer rijkelijk verdeeld worden onder Spaanse en Engelse clubs. Jammer genoeg

dit vindt ik dus echt gewoon Abnormaal! wat denkt real?! laten we alle spelers kopen wat een beetje de man zijn bij hun elftal en wij gaan ff alles winnen.. ik wens dit team heel veel succes en ik hoop dat barca ze echt opvreten!.

Anti-real fan

Nu is het team compleet en kunnen ze voor de titels meestrijden. Dat konden ze hiervoor ook al, maar nu nog een heel stukje beter. De missende schakel in de ketting. Als je er nu de zwakste schakel moet gaan uithalen dan wordt dat heel moeilijk.

Trouwens 30 miljoen is een gigantisch hoog bedrag!! Dat is maar 16 miljoen minder dan Zlatan ( in geld alleen )... Toch wel echt heel veel geld vind ik.

Hahaha ik vind het echt abnormaal zoals Real Madrid loopt te kopen.
Willen ze twee elftallen op het veld opstellen ??

dit is heel erg balen
alonso is een van de betere voetballers van europa en ook gewoon heel belangrijk op het middenveld van liverpool met gerrard

als Real nu nog enkele spelers zoals Huntelaar en Vandervaart zou kunnen verkopen, en Barcelona slaagt er in om ook nog eens Mascherano weg te kopen bij Liverpool ( wat me na de transfer van Xabi echter weinig realistisch lijkt, maarjah.. ) dan krijg je de beste Classico aller tijden ( al vrees ik dat we die vorig jaar al te zien hebben gekregen )

Casillas
Sergio Ramos
Pepe
Albiol
Marcello
Kaka
Sneijder
Robben
Xabi Alonso
C. Ronaldo
Benzema

Alonso is een schitterende voetballers net als Ronaldo, kaka, benzema, albiol en arbeloa. Of ze gaan presteren is nog maar de vraag, ik hoop het in ieder geval wel!

On: Ik zou het knap vinden als Pellegrini hier nog een goed werkend team van kan smeden, ze hebben al een overvloed aan middenvelders en dus komen veel spelers niet aan de bak (en toch een riant salaris eraan overhouden). En nu met Alonso er nog een speler bij komt die het hoogst waarschijnlijk niet met het salaris zou doen wat ik heb en de concurrentie nóg groter maakt.

Off: Perez zou maar eens moeten stoppen met de aankopen (voor dit seizoen iig) en Pellegrini lekker zijn gang laten gaan om van dit Real Madrid een hecht en sterk team te laten maken. Want een team bestaat niet alleen uit individualisten maar ook uit mensen die denken in het belang van het team en het team zo kunnen laten draaien zodat het goed tot zijn recht komt.

Ik snap niet waarom Arbeloa vergeleken wordt met Abidal? Arbeloa is een rechtsback hoor....

Ontopic: Alonso is een prima versterking voor Real Madrid. Madrid heeft een pracht selectie en ze kopen ook spelers die uit Spanje komen. Voor Liverpool een enorm gemis natuurlijk maar ik denk dat Aquilani ook een uitstekende opvolger zal zijn.

5 augustus 2009 om 01:07

Omdat Arbeloa ook als linksback kan spelen. Als je het niet volgt, moet je ook niet gaan roepen dat hij per definitie een rechtsback is.

Hij kan op drie posities spelen en dat zijn rechtsback, centrale verdediger en als linksback.

Vergelijk het maar met Lahm van Bayern Munchen. Van origine een rechtsback, maar speelt vaak als linksback.

real madrid..
zwaar aankoop verslaafd

real is al jaren niet zo spaans geweest
mijn opstelling mischien iets teveel van het goeien maar zo maak je wel 4 goals dan kan je er ook 3 nemen

casilias
ramos
pepe
albiol
kaka
alonso
sneijder
robben
ronaldo
raul
benzema
4 augustus 2009 om 23:52

is dit jouw fantasy opstelling ofso? real speelt nooit met 3 man ahterin.. kan niet eens in de spaanse ompetitie!

5 augustus 2009 om 00:09

warom zou het niet kunne mag dat niet ofzo?

Maar komop.. Als je Xavi vergelijkt met Xabi Alonso is Xavi toch een klasse beter

5 augustus 2009 om 00:13

Dat moet ik zelfs als Liverpool supporter ook toegeven.

Xavi is echt een klasse beter helaas.

er zijn 5 geblesseerden zoals bijv robben, marcelo, ronaldo, sneijder en benzema

casilias
arbeloa
ramos
albiol
drenthe
higauin
granero
kaka
xabi
raul
rvn.

In het vorige Galactico tijdperk hebben ze ook prijzen gepakt een wereldbeker, 2xcl, 2x supercopa, 2 landstitels... misschien dat er wel degelijk een goed team gesmeden kan worden, en dan kan je roep barca barca barca... maar grootste prijzenkast staat in madrid bij real

31x kampioen spanje
17x copa del rey
Europacup/cl: 9x (recordhouder)
Copa del mundo: 2x
Wereldbeker: 3x

En dat barca afgelopen seizoen beter was, tja dat kan.. diezelfde rivaliteit heb je overal, maar ik zie dan toch dat er meer seizoenen zijn geweest waar real de betere was.

Succes Manuel Pellegrini.

dit is een goede aankoop denk ik. een echte teamspeler, Spaanse nationaliteit, kan nog een groot aantal jaren mee. Kortom, goede aankoop. Denk dat hij met Lass een goed blok is vormt op het middenveld.

Fantastische aankoop van Real Madrid ! Maar ik zou toch liever Granero hebben . Esteban Granero is een fantastische talent die steeds maar beter en beter word . Ik hoop dat Pellegrini inziet dat ie ook aan de jeugd moet denken, en ik denk dat dit de laatste aankoop gaat zijn . Op papier is Real Madrid de beste ploeg op de wereld . Maar ze moetten het ook nog bewijzen . Ik denk dat de heer Pellegrini zo gaat spelen .
Succes Manuel Pellegrini !
Hala Madrid !

Cassilas
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Granero
Lass
Xabi
Kaka
Ronaldo
Benzema

nou krijgen onze Nl'ers minder speelminunten...

maja.. gefeliciteerd real madrid met jullie nieuwe aankoop... (alweer)
goodluck(*)

Jammer dat Xabi naar Real gaat ik vond hem wel passen bij Liverpool.
Maar nu is Real wel compleet hoor niet normaal meer als dit gaat draaien.

En hopen dat Sneijder vertrekt naar Internazionale.

Geloof mij maar... Real Madrid zal weinig prijzen winnen dit seizoen..
individueel hebben ze een sterk team.. maar ze hebben nu al 3-4 oefenwedstrijden gespeeld maar ze moetten nu al moeite doen om van amateur teams te winne...

ik ben bang dat dit niet echt gaat draaien.. en dat barcelona gewoon weer kampioen word..

1 van de belaqngrijkste spelers van liverpool weg.

ik denk dat dit het team van real echt compleet maakt.
maar ze zullen wel hun team moeten laten draaien en of dat lukt weet ik niet
ze zullen waarschijnlijk snel kunnen omschakelen dit seizoen (wat ik de laatste seizoenen soms niet zo veel zag

cassilas
ramos
pepe
albiol
arbeloa
xavi
las
kaka
sneijder
c. ronaldo
benzema

Geweldig nieuws voor Real Madrid, zo iemand miste de Koninklijke, iemand die door het vuur gaat voor het team , die rust bewaart en iemand die voor op in de strijd gaat.

Welkom Xabi Alonso

Cassilias
Ramos
Pepe
Albiol
Marcelo
Sneijder
L.Diarra
Xabi Alonso
Kaka
Ronaldo
Benzema

kijk real koopt alleen maar sterren maar ze kunnen nog geen team worden
en trouwens sneijder en robben kunnen meschien heel belangerijk worden

Casilias
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Alonso
Sneijder
Ronaldo
kaka
Robben
Benzema

Waarom zet iedereen Sneijder als een verrdedigende middenvelder. Sneijder is toch echt een aanvallende middenvelder. Xabi Alonso en Lass zijn verdedigende middenvelders. Daarom hebben ze Alonso ook gehaald. als verdedigende middenveder. Overigins mag Hinguin niet in de opsteling vergeten worden want hij was de beste man afgelopen jaar en topscoreer.

Iker
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Lass
Xabi
Hinguin
Kaka`
Ronaldo
Benzema

jongens kan mij iemand vertellen waar dit allemaal over gaat, op deze manier maak Real de voetbalsport kapot, Als een clubje in Nl een schuld heeft meet dan 1 mio wordt het al in catorige 2 ingedeeld zeg maar onder curatele van de Knvb, hoe en wanneer worden de heren bij de Uefa eens wakker en roepen een halt toe aan deze abnormale toestanden en komt er een normaal tranferssysteem waarin ook de nederlands clubs kans maken op een speler, op deze manier worden we wel gedwongen als nederlanders inventief om te gaan met tranfers van buitelandse spelers, en spelen er helaas middelmatige voetballers in nederland , we zullen zolang dit zo blijft altijd achter de prijzen vissen, hooguit een halve finale in Cl of Eurl helaas is dit de realiteit , jammer jammer, hoop trouwens dat het hopeloos mis gaat bij Real want spelers kunnen ze kopen maar een team smeden is andere koek, wellicht na 3 of 4 wedstrijden zullen ze wel weer bij Mister Hiddink uitkomen die natuurlijk voor astronmoisch bedarg even Real de weg gaat wijzen, verder vind ik het erg vervelend voor de hollandse garde daar in Madrid,,,,,,,,,,,,,,, waar gaan die allemaal naar toe eigenlijk !!!

Dit Real Madrid zal het uiteindelijk niet gaan redden denk ik. Te veel vedettes en dat geeft wrijving. Ze moeten spelers hebben die er voor willen knokken (sneijder,vdvaart,robben) maar nee , die doen ze weg. Spelers als Kaka,c ronaldo en Benzema denken we spelen toch wel en dat kan nooit goed gaan. Ik zou zo spelen met dit Madrid , geen benzema maar gewoon onze ruud die een garantie is voor doelpunten.
Verder daan toch maar C.ronaldo en Kaka in de basis. Zo redden ze het misschien maar ik blijf er toch bij dat Barcelona ook dit jaar weer kampioen word.

Cassilas
S.Ramos
Albiol
Pepe
Arbeloa
Lass
X. Alonso
C.Ronaldo
Sneijder
Kaka
Nistelrooy

Jammer dat ze Ribery en Villa niet meer kunnen hallen, ze moeten gewoon wat mindere spelers verkopen. dan krijg je dit soort formaties.

Casilas
Ramos
Abiol
Garay
Arbeloa
Ronaldo
Kaka
Xabi Alfonso
Ribery
Villa
Benzema

Xabi Alonso eindelijk is die jongen binnen goh wat een soapje was dat zeg heerlijk.

Iker
Ramos
Pepe
Albiol
Marcelo
Lass
Xabi Alonso
C.Ronaldo
Kaka
Raul
Benzema

Ben het eens met Realberber, van nistelrooy moet gewoon in de basis! X.alonso kan Real goed gebruiken, topgozer binnen en buiten het veld.
Pellegrini speelde met villareal altijd 4-4-2, maar dit gaat moeilijk worden met dit Real. Wss 4-2-3-1 met Benzema die een beetje terugzakt, zie mijn opstelling. Dit is duidelijk de beste opstelling!! wie is het met me eens??

Casillas
S.Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
X.Alonso
Lass
C.Ronaldo
Kaka
Benzema
V.Nistelrooy

Ik zij net.
Raul staat er zoizo in!!
Ze spelen 442 kijk hun website als je spaans ken!

ik zeg ook niet dat ze zo gaan spelen. Ik zeg wat ik de beste opstelling vind! Ik zou Raul er niet in zetten. Het is ook niet boeiend om hier de opstelling te zetten waarmee ze normaal mee spelen, die kan iedereen opzoeken, of je spaans kan of niet (ben vloeiend in spaans ..xd)

Hoppa, dat is alweer aankoop 8.292 dit jaar
Gaat lekker, ik hoop echt dat deze club Geen Kampioen wordt.

ik denk niet dat Xabi Alonso zo veel gemist gaat worden bij liverpool, natuurlijk is het een uitstekende voetballer maar je vind ook gemakelijk eeb vervanger zoals Aquilani.

Lekkere aankoop van Real, past zeker in het team.

offtopic: Bank; Raul, Rvn, Robben, Sneijder, Negredo, Garay, Granero; Marcelo, Torres.

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Kaka
Xabi
Lass
Ronaldo
Benzema
Higuain

bijna alle aankopen van perez vind ik goed. behalve die van benzema. leuke spits maar overbodig zo blokkeer je rvn, raul, higauin ( en devertrekkende huntelaar)
ik wil het hem nog wel zien doen. pepe doet voorlopig nog niet mee

casilias
ramos
garay
albiol
arbeloa
granero
sneijder
kaka
xabi
raul
c ronaldo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4285 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8851
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
E. CamavingaMiddenvelder360
F. ValverdeMiddenvelder347
RodrygoAanvaller339
L. ModrićMiddenvelder324
A. TchouaméniMiddenvelder320
Vinícius JúniorAanvaller3210
Marco AsensioAanvaller309
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren