Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid gaat naar finale Supercopa na bizarre wedstrijd tegen Atlético

Laatste update:

Real Madrid heeft woensdagavond in een heerlijke halve finale van de Supercopa tegen Atlético Madrid aan het langste eind getrokken: 5-3. Mario Hermoso, Antonio Rüdiger (met een treffer en eigen doelpunt), Ferland Mendy, Antoine Griezmann, Dani Carvajal, Stefan Savic (eigen goal) en Brahim Díaz kwamen op het scorebord in Riyad, Saudi-Arabië. Griezmann schreef met zijn treffer geschiedenis. De Koninklijke treft FC Barcelona of CA Osasuna in de finale.

Kepa Arrizabalaga stond onder de lat bij Real Madrid. Grote namen als Toni Kroos en Eduardo Camavinga zaten op de bank, net als het Turkse toptalent Arda Güler. Memphis Depay ontbrak in de selectie van de ploeg van Diego Simeone omdat hij niet helemaal fit was.

Atlético Madrid schoot uit de startblokken en kwam al na zes minuten spelen op voorsprong dankzij Hermoso. Rodrygo Goes, de door Real Madrid aangewezen persoon om Hermoso te bewaken tijdens de hoekschop, werd geblokt door José María Giménez, waardoor Hermoso vrijkwam en in de verre hoek kon binnenkoppen: 0-1.

Een kwartier later was het de Koninklijke dat scoorde uit een corner. Rüdiger kwam sterk boven zijn directe tegenstander Savic – die niet eens mee sprong – uit en kon vervolgens achter Jan Oblak koppen: 1-1. Het doelpunt van de Duitse mandekker had ontzettend veel weg van de goal van Sergio Ramos in de Champions League-finale van 2014. De toenmalig aanvoerder van Real Madrid kopte in de 93ste minuut op vrijwel identieke wijze de gelijkmaker binnen en forceerde daarmee een verlenging waarin Real Madrid uiteindelijk aan het langste eind trok.

Terug naar woensdagavond. De ploeg van Carlo Ancelotti bleef aandringen na de gelijkmaker van Rüdiger en kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong via Mendy. De Franse linksback zette een loopactie in richting de eerste paal en werkte een lage voorzet van Carvajal met een fijne voetbeweging in het doel van Atlético: 2-1. Heel lang kon ‘de thuisploeg’ echter niet genieten van die treffer, daar Griezmann acht minuten later de stand weer gelijktrok en daardoor geschiedenis schreef.

De smaakmaker van los Colchoneros stuurde Rüdiger én Modric het bos in met een heerlijke kapbeweging, overbrugde nog enkele meters en schoot vervolgens met zijn chocoladebeen in de linkeronderhoek: 2-2. Griezmann schoot zichzelf met die treffer in de geschiedenisboeken: de linkspoot werd met 174 goals namens Atlético namelijk de topscorer aller tijden van de club. De teams zochten met een 2-2 tussenstand de kleedkamers op. Het tempo lag in de tweede helft een stuk lager, waardoor ook de kansen een stuk spaarzamer werden.

Atlético verzilverde eigenlijk de eerste kans die het kreeg in het tweede bedrijf, als je het überhaupt al een kans mag noemen. Dat gebeurde ruim tien minuten voor tijd. Rodrigo Riquelme gaf voor op Álvaro Morata, maar zag zijn voorzet via Kepa en Rüdiger plots in het doel van Real Madrid belanden: 3-2. De bal kwam via de hand en het been van Kepa op het lichaam van Rüdiger, die hem vervolgens in het net zag verdwijnen.

Ook nu duurde het niet heel lang voordat de gelijkmaker zou vallen: Real Madrid had namelijk slechts zeven minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Vinícius Júnior stuitte met een lage schuiver op Oblak, waarna Jude Bellingham zag hoe zijn rebound geblokt werd en zijn tweede poging van de lijn werd gehaald. Carvajal schoot de afvallende bal vervolgens snoeihard in het doel: 3-3. In de slotfase werd niet meer gescoord, waardoor een verlenging moest bepalen wie er doorging naar de finale van de Supercopa.

In de eerste helft van de verlenging creëerde Atlético één mogelijkheid, maar die poging belandde niet tussen de palen. Ook in het tweede bedrijf gebeurde er vrijwel niets, totdat Savic de bal in zijn eigen doel werkte. Carvajal gaf vanaf de rechterflank voor op Joselu, die de bal via de grond in het doel leek te koppen. In de herhaling werd echter duidelijk dat de bal via het been van Savic achter Oblak was beland: 4-3. Díaz profiteerde van het feit dat Oblak in de slotfase mee naar voren was gekomen bij een corner en kon in een leeg doel raak schieten: 5-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastische pot zeg! Dit is reclame voor het Spaanse voetbal. Pot ging heen en weer. Maar jemig zeg die Kepa is me een partijtje slecht. Van Courtois naar Kepa is echt een wereld van verschil. Mijn hemel wat kan hij er vrij weinig van. Brahim trouwens een fantastische invalbeurt zeg. Begint beter en beter te worden. Net zoals Carvajal met 1 goal en 2 assists. Bizar hoe goed hij in vorm is. Als laatste Valverde, Al het hele seizoen de stille kracht op het middenveld. Nou op naar die finale en hopen dat je hem dit keer wel kan winnen!





10 januari 2024 om 22:57

Het verbaasd mij hoe ze kunnen uitleggen dat Kepa beter is dan Lunin. Elke wedstrijd dat Lunin keept, maakt hij indruk. Kepa pakt af en toe eens een moeilijke bal maar grabbelt er ook met regelmaat naast. Ook hoe Brahim zolang moet wachten op een invalbeurt is mij een raadsel. Rodrygo en Vini waren vandaag niet best.

Kroos viel ook fantastisch in. Motm Carvajal. Speelde een topwedstrijd.

10 januari 2024 om 23:07

Kan er met mijn hoofd niet bij dat Kepa keer op keer mag spelen van Ancelotti. Die kerel is echt een matige keeper zeg. Redt nooit punten voor je en het is billenknijpen bij voorzetten en corners. Ook is een laag hard schot altijd raak bij hem ook al is die niet goed in de hoek. Mag hopen dat het vanaf nu Lunin is...

10 januari 2024 om 23:11

Daarom had real hem ook nooit moeten halen. Die hebben daar echt een goeie getalenteerde keeper. Vind Lunin echt geweldig, maar real kennende zullen zij hem gaan verkopen helaas. Verder wat een wedstrijd inderdaad, genoten puur door de goals.

10 januari 2024 om 23:55

Hadden ze wel imo. Lunin is zeker getalenteerd en beter dan Kepa maar je hebt gewoon een backup nodig en die doelman uit de jeugd voldoet niet. Dat ze hem zomaar zonder blikken of blozen de plek onder de lat gaven is waar de fout zit, niet het halen an sich naar mijn mening.

11 januari 2024 om 08:23

Wel echt afschuwelijk dat dit niet gewoon in Madrid gespeeld is. Zo'n zalige pot voetbal hoor je te beleven met je eigen supporters. Maar dat is helaas de macht van de oliedollars.

11 januari 2024 om 11:32

Not a very good Kepa…

Wat een geweldige pot was dit . Sfeer in het stadion ook geweldig. Ze boffen daar met deze top wedstrijd. Wat een spektakel was dit .. real verder verdiend gewonnen. Domineerde de 2 de helft en beide helften van de verlening.

10 januari 2024 om 22:44

Verschrikkelijk dat zo'n pot in zo'n land wordt gespeeld.

10 januari 2024 om 22:47

Sfeer was wel geweldig. Vanaf minuut 1 veel kabaal en sfeervol. Je zag al die mensen lekker genieten .. Ik heb ook liever in Spanje.. vooral voor de eigen trouwe fans is het natuurlijk heel jammer en zuur … maar goed dat zeggen we elk jaar. Het is niet alleen Spanje maar ook Italië die dat in s Arabië speelt .. blijft jammer maar goed ze kiezen zelf voor harde dollars die ze goed kunnen gebruiken

10 januari 2024 om 22:49

@redisthecolour

Waarom dan? Zeg maar op basis van Spaanse toeschouwers die niet aanwezig kunnen zijn, maar waarom specifiek dat land?

10 januari 2024 om 22:50

Nee Amerika of ons land Nederland daar is het veel beter 🤣

10 januari 2024 om 22:56

Daar wordt een minuut stilte voor een van de grootheden van de sport wellicht wel gerespecteerd...

10 januari 2024 om 22:59

Inderdaad. In Nederland is het veel beter.

10 januari 2024 om 23:02

Ja op alle vlakken 🤣🤣🤣🤣

10 januari 2024 om 23:04

@Real-fan Geen idee hoe het leven daar is, want ik woon er niet. Wat ik ervan hoor en lees kun je in ieder geval beter hier wonen. Maar ik zeg verder helemaal niets over Amerika of Nwderland. En dan ook nog zo'n domme lachende emoticon erachter zetten.

10 januari 2024 om 23:05

@ Heroseninn44. Het gaat niet om specifiek dit land, ik zeg ook 'zo'n land'. Een land dat met al hun geld en corruptie zo'n wedstrijd kan kopen. Laten we het verder niet over alle mensenrechten hebben die daar worden geschonden.

10 januari 2024 om 23:08

Maar er wordt niet gerespecteerd naar een speler die een bepaalde band niet wil dragen maar wel respect ervoor heeft of een speler die zijn mening niet mag zeggen als het gaat over bepaalde mensenrechtenschendingen.😉

10 januari 2024 om 23:11

Hier ‘geen respect’, daar worden lastige journalisten in stukken gesneden. Ik weet het wel waarvoor ik kies.

10 januari 2024 om 23:12

Zoals je het zegt je woont er niet je weet niet hoe het leven daar is alleen je hoort en leest ervan en oordeelt dat het hier beter is over domme gesproken 🤣

11 januari 2024 om 16:23

@redisthecolour

Dat bedoelde ik met specifiek.

Daarbij snap ik je punt wel en niet, maar volgens mij zijn wij in het Westen ook totaal niet vies van uitkopen met geld en corruptie ook zeker niet. We verbergen het alleen beter waar andere landen dit openlijk doen.

Hier worden mensenrechten ook verbroken, alleen zijn we hier ook slim genoeg dit tot enkel een bepaalde schaal te doen die minder opvalt. Wij besteden onze tijd qua mensenrechten schenden liever in andere landen en steunen regime's die in ons voordeel zijn en doen niks aan regime's waar we niks uit kunnen halen.

Het punt is dus, wij zijn schijnheiliger en gelukkig zijn de regels hier niet draconisch zoals in andere landen en dus ook beter, maar als we het fout niet tegen fout afwegen, dan zijn er weinig voetbalwedstrijden waar je naar kan kijken vragen te stellen over het moraal van het land.

Heerlijk. Op voorhand kon deze wedstrijd me gestolen worden maar na die onreglementaire 2-3 en de niet gegeven strafschop op Rodrygo alsook het beschamende anti-voetbal om strafschoppen te halen van Atleti hunkerde ik naar gerechtigheid.

Heerlijke wedstrijd wel over het algemeen, zeer vermakelijk. Wel frappant, 8 goals waarvan 2 owngoals en 4 gescoord door verdedigers.

Kepa was weer dramatisch. Mag hopen dat Lunin definitief eerste keus is. Enige man die slechter was was de ref. Modric ook zeer zwak, eigenlijk al het hele seizoen. Als hij zo doorgaat verdient ie geen contractverlenging imo. Brahim wel weer zeer sterk, gaat nog zeer belangrijk worden dit seizoen.

Nu je de finale haalt moet je hem winnen ook. Halve finale uitgeschakeld worden is geen drama. Levert je een extra weekje broodnodige rust op en het is toch een prijs van niks. Nu moet je die extra wedstrijd toch spelen, dan moet je ook met de trofee naar huis, anders was het voor niets.

10 januari 2024 om 22:46

Ben het opzich wel met je eens, maar Modric verdient ALTIJD contractverlenging. Omdat ie nu een aantal wedstrijden uit vorm is moet hij weg? Gaf vorige week nog de assist op rudiger. Kan wel 10 redenen noemen waarom hij zn carriere moet afsluiten bij real.

10 januari 2024 om 22:49

Ik vind hem al het hele seizoen slecht hoor, niet een paar wedstrijden.

10 januari 2024 om 22:54

Prima, die 12 seizoenen daarvoor heb ik er iig wel van genoten. Het is een ultieme legend die op zn 38e nog prima meegaat. Tuurlijk gaan ze hem verlengen (als hij zelf wil).

10 januari 2024 om 23:08

Ik ook en volgens mij iedereen. We hebben echter ook jarenlang van andere grootheden kunnen genieten en die werden ook bedankt wanneer het niveau niet meer aan de verwachtingen voldeed.

In het beste geval hervindt hij zijn vorm en krijgt hij een terechte contractverlenging, dan is iedereen blij. Als hij zijn huidige vorm echter de rest van het seizoen doorzet zal het er om spannen en kijk ik er niet van op als hij geen aanbod krijgt.

10 januari 2024 om 23:12

Klopt, real is niet altijd even goed omgegaan met hun legendes. Laten we hopen dat dat met modric wel het geval gaat zijn!

10 januari 2024 om 23:22

Dat klopt, maar daar heeft het uitdelen van contracten imo niets mee te maken. Als een speler het niveau (niet) meer heeft, geef je hem geen contract meer. Zo simpel is het. Waar Madrid soms tekort is geschoten is de manier waarop er afscheid is genomen, niet het feit dat er afscheid is genomen.

11 januari 2024 om 16:29

@toby

Dat is niet waar. Madrid geeft gewoon enkel 1 jaar contracten aan spelers na 30 en de meeste spelers die vertrokken wilden meer zekerheid en meerjarige contracten.

In principe kan en kon iedereen die het niveau aantikt en een eenjarige contract accepteert gewoon blijven zolang ze willen. Kijk maar op welke leeftijden spelers vertrokken en wat voor contracten ze kregen bij hun nieuwe club.

11 januari 2024 om 16:25

@real8madrid

Atletico speelde toch geen anti-voetbal? Verdedigend vanuit de counter is gewoon een tactiek als elke andere. Desondanks eindigde de wedstrijd in 5-3 en was het zeer vermakelijk, desondanks het 'anti-voetbal', omdat Atletico zich ook een x aantal keer heerlijk onder de druk vandaan speelden.

Oh wow, heerlijk wedstrijd gezien op een vrijdag avond.

Je zou denken dat Atletico Madrid meer zou bereiken als Simeone meer lef zou durven tonen. Elke x toen zij voor kwamen gingen zij alleen maar afbreken en niet meer voetballen.

Kepa kerel, ga alsjeblieft terug naar Chelsea. Zidane had gewoon gelijk toen hij alles aan deed om voor Navas te kiezen.

10 januari 2024 om 22:45

Had ik ook maar al weekend vandaag

10 januari 2024 om 22:51

Ahahahaha

10 januari 2024 om 22:45

Vrijdag avond? Jij bent wel heel erg toe aan weekend he?

10 januari 2024 om 22:45

Vrijdagavond, mis ik een paar dagen of?

10 januari 2024 om 22:47

Het is woensdag maatje

Geweldige pot, met als smet de leeghoofden op de tribune tijdens de minuut stilte en bij balbezit van kroos.Carvajal was werelds. Die mag echt wel wat meer krediet krijgen wereldwijd. Op de belangrijke momenten speelt hij altijd zo ongelofelijk goed. De wissels maakten het verschil vandaag, heerlijk! Heel nice als je brahim, kroos en camavinga nog kan brengen.Hasta el final!

Wat een invalbeurt van kroos hoe hij hele middenveld dirigeerde wat een klasse

Vind het nog steeds krankzinnig dat dit soort wedstrijden in Saudi-Arabië worden gespeeld. Ik weet dat dit al jaren is, maar is dit nou een deal tussen Laliga en Saudi-Arabië of wat is nou de specifieke reden dat ze dit doen?

10 januari 2024 om 22:48

wat denk je zelf alles draait om geld

10 januari 2024 om 23:02

Dat de voetbalwereld tegenwoordig om geld draait weet iedereen wel, maar ik vroeg mij alleen af of er een specifieke deal was tussen SA en Laliga.

11 januari 2024 om 00:39

Nee het is een deal tussen de premier league en de Belgische overheid.

11 januari 2024 om 16:52

Oh dan ziet Brussel er wel anders uit ineens.

10 januari 2024 om 22:49

Saudi Arabië betaalt de Spaanse voetbalbond 40 miljoen euro als ze dit “toernooi” afwerken in dat land. Vandaar

10 januari 2024 om 23:03

Bizar bedrag. Wist wel dat het om geld zou draaien en zo zijn de lokale fans weer de dupe. Denk niet dat er veel even op en neer naar Saudi-Arabië gaan doordeweeks.

Geweldige wedstrijd van beide kanten. Alleen Real Madrid heeft meer kwaliteit dan Atletico Madrid. Real heeft veel meer geld. Dat maakte vandaag het verschil.

Wat een pot . Wat speelde carvajal een wereld pot .brahim diaz zoals altijd goaltje meepikken in wedstrijden. Mooie reclame was dit voor het spaanse voetbal.Wat is die kepa een drama

Real Madrid Club Football. Hasta el Final.

Fantastische pot voor de neutrale kijkers. Laten we eerlijk zijn, Real verdiende het ook om te winnen. Dit Atletico was helemaal niets, maar dankzij Kepa konden ze lang ruiken aan de overwinning. Ik wil nooit meer Kepa op het doel zien, nooit meer. Wat een domme zwakke keeper is dit. Dit moet wel de druppel zijn voor Ancelotti om gewoon Lunin vast in doel te zetten.

Hoe kan je trouwens als Atletico fan nog genieten van het Simeone voetbal? Zoveel goede spelers, en hij blijft maar anti voetbal spelen. Ik vind het wel zonde aan de ene kant.

Maar goed. Real staat weer in de finale. Barca of Osasuna wacht. Het was een slijtage slag van jewelste, dus ik hoop dat iedereen goed hersteld voor zondag.

10 januari 2024 om 22:52

Fans steunen hun ploeg altijd, maakt niet uit hoe ze spelen.
Of ben je het Real van Mourinho vergeten, die tegen Barcz dezelfde systeem als Atletico speelden, en ook nog met veel vuiler voetbal

10 januari 2024 om 22:58

Het real van Mourinho dat in 1 seizoen 100 punten haalde en meer dan 120 goals maakte..?

10 januari 2024 om 23:02

Pffff wat was dat een donkere periode, ik krijg nog steeds spontaan aanvallen bij het lezen van de naam van Mourinho. Afschuwelijk. Hij bracht ons zeker wat goed maar het negatieve heeft de boventoon gevoerd en dat is (waar hijzelf voor heeft gezorgd) ook wat de meeste real fans aan hem onthouden. Afschuwelijke gast.

OT: mee eens, je steunt je team altijd! Ondanks dat er een Simone staat die helemaal de weg kwijt lijkt te zijn of bij ons destijds een psychopaat aan het roer stond.

10 januari 2024 om 23:04

Je gaat serieus een seizoen van 11 jaar geleden erbij halen?

Real domineert de laatste jaren juist wedstrijden

10 januari 2024 om 23:15

Heb Real zelden top wedstrijden zien domineren.
Zelf hun laatste CL wonnen ze met counter voetbal.
Zowel tegen psg als tegen City voetballend veel minder geweest, en toch de cl gewonnen, was zeker niet met dominant voetbal.
Tegen Atletico domineren is niet moeilijk, ze laten het toe, ze spelen altijd afwachtend.

10 januari 2024 om 23:16

Ga je nu elke wedstrijd van real zo reageren? Nu ga je notabene terug naar een tijd dat barcelona nog relevant was in europa, het moet niet gekker worden.

10 januari 2024 om 23:19

Tegen Chelsea en Liverpool vorig jaar

Barcelona 2e helft

10 januari 2024 om 23:19



Ze spelen echt zeker geen lelijk voetbal, maar Real domineert natuurlijk niet in de grotere wedstrijden, over het algemeen gezien. En daar is niks mis mee, en het werkt ook nog eens heel goed.
Tegen de kleintjes wel, maar ja dat doet Atletico ook.

11 januari 2024 om 01:22

Goot10 is vaker onder artikelen van Real te vinden om zijn misnoegen te uiten over de Koninklijke dan dat hij reageert op artikelen van zijn eigen club. Het is ergens best triest om te zien.Maar om op je comment terug te komen, het was idd een slijtageslag en Fede kwam niet lekker van dat veld afgestrompeld eerlijk gezegd. Dat is hopelijk niks bijzonders. Ik hoop dat we de finale zonder veel inspanning kunnen uitspelen en verlies hem liever als de ploeg zonder verdere kleerscheuren weer het vliegtuig naar huis kan pakken. Winnen zou mooi zijn, maar geef mij maar schadevrij verliezen als het erop aankomt. Er zijn belangrijke weken in het verschiet en Real kan zich niet nog een zware blessure veroorloven.

Oververdiend ondanks dat atletico bijna heel de wedrijd de bus parkeerde zoals ze gewend zijn zeker tegen real minpunt was kepa wat missen we courtois.

Zeer aangename wedstrijd met toch een verdiende overwinning voor Real, lijkt mij. Maar waarom mag die Kepa in het doel staan. Ik hoop dat Ancelotti in de finale voor Lunin kiest. 2goal van Atletico lijkt mij ‘pakbaar’ al is het goed getrapt. Maar vooral die 3de. Daar bewijst hij toch dat hij geen waardige keeper is voor Real! Hij moet die bal gewoon weg boksen en autoriteir zijn in de 5m. Die bal moet van hem zijn. Dan op het einde nog een hoekschop weggeven bij een bal die overduidlijk naast gaat, maar meneer wou even een sprong voor de foto’s maken. Blij dat hij maar op uitleenbasis is en dat hij hopelijk volgend seizoen niet meer voor Real speelt. Ik vind het echt geen goede keeper!

Prachtige wedstrijd. Scheids was zijn kaarten in Spanje vergeten?

10 januari 2024 om 23:19

Even hoopte ik op een ‘buitenlandse’ scheids, maar dat zou ook nergens op slaan jammer genoeg. Het is echt absurd; welke wedstrijd dan ook in la liga, het gaat achteraf al-tijd over de scheids. Is die opleiding daar dan echt zo slecht?

Het doel van Atleti en Simeone is weer eens bereikt, want ze hebben de Real spelers extra uitgeput voor een finale. God behoede dat ze ooit een keer de aartsrivaal verpletteren en men kan zeggen “Atleti heeft het verdiend”.



De winnaar van de supercopa van dit jaar hebben we vanavond zien winnen. Ze zijn in vorm en hebben een paar lichtvoetige jongens die momenten kunnen forceren.

Scheids was bijna net zo dramatisch als Atletico.

10 januari 2024 om 22:49

En ze gaan alleen maar beter en beter worden.. ontzettend getalenteerde ploeg heeft Real. Arda gaat vlammen als hij eenmaal los is. En dan nog Endrick erbij volgend jaar en vermoedelijk ook Davies. Namen zeggen mij niets, maar ze laten nu al zien als team ook te renderen. Mooie tijden voor de supporters van onze aartsrivalen. Ik zou zeggen geniet ervan zolang het duurt.

10 januari 2024 om 23:03

Meh, dat moet ik nog maar afwachten. Zolang Ancelotti er zit maak ik me daar geen grote zorgen om. Met Xabi Alonso zou ik dat wel doen, dan had er echt sprake geweest van een hegemonie.

11 januari 2024 om 09:07

Ancelotti is een van de beste trainers ooit en succesvoller dan Guardiola.

Besef je wel wat je zegt….

11 januari 2024 om 10:09

Alonso zag ik graag komen, en hij zal vast ''mooier'' voetbal spelen, maar Ancelotti is de man van resultaten en de trainer voor een grote ploeg. Ook met hem zou er een jarenlange heerschappij van het spaanse voetbal mogelijk moeten zijn.

11 januari 2024 om 10:14

Succesvoller dan Guardiola, ja?

Ancelotti is in totaal vijf keer kampioen geworden (waarvan eenmaal met Psg). Guardiola elf keer (plus nog eenmaal in de vierde divisie).

Ancelotti negen bekers/supercups (nationaal), Guardiola vijftien stuks.

Ancelotti zeven internationel kleine bekers, Guardiola acht stuks.

Ancelotti heeft vier keer de CL gewonnen, Guardiola drie keer.
En hij traint al twaalf jaar langer dan Guardiola.

Leg eens even uit hoe Ancelotti succesvoller is dan Guardiola.

11 januari 2024 om 11:08

@almogaver

Guardiola is veel succesvoller dan Ancelotti als trainer.

Speelt ten eerste veel mooier voetbal en domineert altijd wel in grote wedstrijden en is bij elke club wel geslaagd als trainer.

Maar vele Madridista's zeggen altijd dat Ancelotti beter en succesvoller is dan Guardiola zo heb ik dat ook in mijn klas op school veel Real fans die dat zeggen maar ze snappen het overduidelijk niet..

10 januari 2024 om 22:53

Ik vlak Barca niet uit hoor. Los van vorm is de Classico toch altijd een wedstrijd op zich, Barca was in september ook de betere partij. Of ze langs osasuna geraken is natuurlijk nog de vraag.

10 januari 2024 om 23:01

We missen nu Gavi en Pedri. Met een voorhoede dat zwak en uit vorm is, maak ik me geen illusie dat we dit gaan winnen.

10 januari 2024 om 23:11

Klopt. Vorig seizoen mistte Barca ook 2 wedstrijden de nodige spelers volgens mij en trokken ze ook aan het langste eind in die wedstrijden. De heenwedstrijd copa en een competitiewedstrijd als ik me niet vergis.

10 januari 2024 om 23:37

Zeker. Maar toen waren jullie niet zo in vorm. En onze achterhoede was toen ijzersterk.

Ik heb er wel vertrouwen in dat Fermin een bruikbare kracht gaat worden, maar hij is niet van niveau Pedri. Lamal barst van het talent, maar hij is nog te jong om de kar te trekken.

Alleen als Xavi weer iets uit zijn hoge hoed tovert, zie ik kansen. Maar de favoriet op dit moment zijn jullie, overduidelijk.

10 januari 2024 om 23:59

Favoriet ben ik het mee eens. Ik vind het echter lang geen uitgemaakte zaak.

11 januari 2024 om 09:04

Real Madrid had toen ook geblesseerden hoor.

En vorig jaar won Real 3-1 en 0-4 van Barca

Wat een heerlijke pot voor de neutrale kijker en een geweldige prestatie van Real Madrid tegen Atletico Madrid! Dani Carvajal was duidelijk de ster van de wedstrijd met zijn indrukwekkende prestaties, zowel aanvallend als verdedigend. Zijn goal, 2 assists en tal van belangrijke verdedigende ingrepen waren weer ouderwets legendarisch. Meer dan terecht dat hij tot Man of the Match is verkozen. Brahim Diaz en Mendy droegen ook bij aan de overwinning met hun doelpunten, terwijl Rüdiger zichzelf misschien wel even tegenwerkte met die eigen goal (ongelukkig).

Desondanks zitten we nu in de finale van de Spaanse super cup, en ik hoop dat we het op mogen nemen tegen Barca! Hala Madrid!

10 januari 2024 om 23:17

@unbeliebeble

Gefeliciteerd met de overwinning Khoya.

Real heeft zeer verdiend gewonnen en wat was Rudiger toch een beest achterin zeg imo met Carvajal de beste zo'n beetje achterin ondanks die eigengoal.

Ik hoop ook dat we jullie tegenkomen in de finale we zullen het morgen weten!

10 januari 2024 om 23:22

Die rudiger is echt een top aankoop. Zoals hij zijn er niet veel, en ik denk niet dat mili hem zomaar uit de basis gaat spelen..

Ik hoop ook op een (goede) clasico!

10 januari 2024 om 23:31




@tobyjapie

Rudiger was transfervrij dus je kan het niet echt een top aankoop noemen. maar een top transfervrije aanwinst.

Militao gaat gewoon naast Rudiger spelen dat is een wereldverdediging .



11 januari 2024 om 00:01

Als Militao enigszins zijn niveau weer haalt hoort hij in de basis naast Rudiger. Alaba is bijzonder zwak dit seizoen. Al helemaal in de lucht, wat imo een groot probleem is in een smal systeem als dit. Dat Rudiger momenteel de beste verdediger bij de club is staat hoe dan ook wel vast.

11 januari 2024 om 03:33

Ik vond Rudiger vorig seizoen wel een stuk minder, in een viermansverdediging vind ik hem een vrij slordige verdediger die vaak een steekje laat vallen. In een vijf/driemans verdediging is Rudiger wel echt een topper.

Prima wedstrijd! Lekker om zo door te gaan naar de volgende ronde. Wel vind ik het volgende echt schandalig en iets wat onze club echt lelijk kan maken, namelijk het uitfluiten van Kroos. Stoïcijns als die is ging hij door, alsof hij maar aan 1 ding dacht: 100% pass accuracy. Beetje jammer dat het daar zo stil over is. Die man is een echte madrid legend, een die de cultuur bewaakt, rond z’n 22/23e ergens binnenkwam en inmiddels zo thuis is. Vond het heel jammer. Tuurlijk moet je ook kritisch op hem zijn, maar je ziet dat ELKE pass naar Kroos gaat. Dat is niet voor niets. En als je dan ook nog eens ziet welke keuzes hij maakt aan de bal, perfect. Heb er van genoten.

10 januari 2024 om 23:06

dat uitfluiten ging op basis van zijn paspoort, niet omdat het kroos is.
die saudi's hebben het momenteel niet zo op duitsers, vandaar ook dat ze aan het fluiten waren tijdens de minuut stilte.

11 januari 2024 om 01:35

Yep, om te kotsen dat publiek. Maar ze zijn ook nog zo dom om te denken dat ze daarmee Toni Kroos van zijn stuk brengen. Het is dat hij nog niet fit genoeg was voor een hele wedstrijd, maar als hij was gestart was het al eerder beslist geweest. Zoveel voorwaartse passes die net niet aankwamen, hij had ze op de stropdas gelegd bij Vini, Jude en Rodrygo. Modric was buiten de corner waaruit Rudiger scoorde behoorlijk matig.

11 januari 2024 om 03:39

Uitfluiten van Beckenbauer slaat natuurlijk nergens op. Kroos moet zelf geen rare uitspraken doen wat betreft SA. Dan kan je dit soort ongein verwachten. Hij maakte een vernederende reactie tegenover de transfer van Veiga naar SA, en bekritiseerde LaLiga vaak voor het organiseren van dit soort wedstrijden. Hier heeft hij natuurlijk een punt, niemand wil de Spaanse Supercup spelen in SA. Maar Real betaalt zijn salaris deels uit het geld dat ze ontvangen uit SA, dan moet je met alle respect je mond houden.

11 januari 2024 om 10:38

Dit is echt onzin. Dus omdat la Liga bepaald dat de halve finale van de beker in Saudi Arabië gespeeld wordt moet Kroos zijn mond houden? Kroos heeft gewoon groot gelijk met alles wat hij over Saudi Arabië gezegd heeft.

11 januari 2024 om 13:38

Precies dat, manolevje. Klinkklare onzin. Vandaar dat dit publiek van gisteren dus gewoon om te kotsen is. Het ging ze duidelijk om Duitsers - Kroos, Beckenbauer- , maar Rudiger is ook Duitser. Die werd niet uitgefloten, want hij is moslim. Of was het omdat hij niet wit is? Dan zijn het nog racisten ook. In ieder geval meten ze met twee maten, dat fluitende publiek, om te kotsen dus.

Het wordt tijd dat Vinicius niet meer onomstreden is. Toen hij weg was verving Rodrygo hem uitstekend, de cijfers liegen er niet om. Vond het al raar dat hij bij zijn rentree meteen basis had en hij valt gewoon erg tegen. Zeker als je ziet wat een Brahim vanaf de rechterkant brengt (iemand die wel van nature daar kan spelen). Laat Rodrygo maar even staan op links en Brahim op rechts. Vind ook het continue zeuren en met randzaken bezig zijn verschrikkelijk irritant, iets dat niet past bij Real. Verder wel een heerlijke pot gezien.

10 januari 2024 om 23:09

Vinicius heeft tijd nodig. Hij heeft net zijn 2e blessure gehad waarin die 2 maanden was uitgeschakeld. En eigenlijk zou die pas terugkomen in februari dus dat is een maand eerder dan gedacht. Zijn spel is inderdaad niet goed genoeg op het moment maar je pakt je vorm alleen door hem speelminuten te geven.

10 januari 2024 om 23:19



@modricmagic

ik denk dat Vini ook zo slecht speel mede door het gemis van Benzema. en dat Vini miss wel moet wennen aan het nieuwe systeem dat Real speelt want Vini speelt niet echt als een linksbuiten dit seizoen maar als 2e spits met Rodrygo.

10 januari 2024 om 23:31

Exact. Men vergeet dat Vinicius 2 maanden out was. Toen ie terugkwam van zijn eerste blessure heeft het ook ff geduurd voordat ie weer in vorm raakte. Geef de beste man eens wat tijd.

11 januari 2024 om 09:30

@modric, dat weet ik en het is knap dat je al zo snel terug bent, maar waarom zou je een Vini die nog niet op zijn best is boven een Diaz zetten die in geweldige vorm steekt (evenals Rodrygo op links). Geef Vini dan op het begin een half uurtje per wedstrijd. Laat dat een maandje zo zijn en kijk dan hoe het ervoor staat.

11 januari 2024 om 10:38

@-Karn-, Tja dat is nou Ancelotti. Die houdt nou eenmaal vast aan de namen die hem successen hebben gebracht. Zeker in het geval van Vinicius. Die heeft heel veel krediet. Brahim doet het daarnaast prima als wissel dus dat je op zo'n speler kan bouwen is natuurlijk ook mooi.

11 januari 2024 om 14:18

Minuten maken betekent niet dat je perse aan de wedstrijd moet beginnen.. Vinicius heeft niet genoeg krediet opgebouwd om nu al onomstreden te zijn. Los van dat die niet in vorm is, gaat die nu vaker liggen om vervolgens te zeuren tegen de scheids alsof die overtredingen belangrijker vind dan goals.. Ik neem het Ancelotti wel behoorlijk kwalijk dat die Vinicius niet durft te corrigeren in het veld. Je hebt niets aan hem als die de hele tijd met tegenstanders en de scheids bezig is..

11 januari 2024 om 15:16

Vinicius heeft zeker wel genoeg krediet opgebouwd bij Ancelotti. Dat is vrij duidelijk wat erbuiten staat van wat wij vinden...

11 januari 2024 om 01:45

Zo slecht was hij niet. Hij scoorde niet, maar hij werkte wel als een paard, maakte zich vrij, stoorde vroeg en effectief en zorgde toch voor dreiging van links. Hij had ook meestal een dubbele of driedubbele dekking. Hij is net vervroegd terug gekomen van die hamstringblessure, dus hij moet weer zijn draai vinden. Overigens zou ik geen risico met hem hebben genomen en hem niet te veel minuten hebben laten spelen. Laat hem maar invallen de laatste 35 minuten als zijn tegenstanders moe beginnen te worden.

“ De Supercopa de España of Spaanse Supercup is een Spaanse supercup voetbalbeker. De opzet bij de oprichting in 1982 bestond uit de deelname van twee teams. Sinds 2019-20 wordt het gespeeld door vier teams: de winnaars en runners-up van de Copa del Rey en de Primera División.”

Oprechte vraag: waarom wordt dit in SA afgewerkt dan? Puur om geld?

10 januari 2024 om 23:23

Ja

11 januari 2024 om 00:03

Hebben Pique en die mafklapper die die speelster op de mond pakte na het wk samen geregeld. Kregen ze een mooie zak geld. De bond ook overigens.

11 januari 2024 om 07:21

Het blijkt nu heel normaal maar het gaat toch nergens over. Prachtige cup en dan mag je hem niet eens in eigen land spelen.
Gezien het klimaat al helemaal niet goed. Het hele circus moet naar SA inclusief supporters.

Heerlijke pot! Geweldige sfeer en dat zonder bier of coke ! Reclame !

Duhhhh HALA MADRID ❤️❤️❤️

Real uiteindelijk verdiend gewonnen maar wat is Griezmann toch een geweldige voetballer, wmb de beste in de Spaanse competitie, de klasse druipt er gewoon van af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren