Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real heeft meer vijanden gemaakt dan men zich misschien realiseert’

Laatste update:

Real Madrid werd onder leiding van trainer José Mourinho kampioen van Spanje, maar volgens ex-speler Manuel Herrera heeft de periode dat de Portugees de scepter zwaaide in Madrid de club verder niet veel opgeleverd. Integendeel: “Ik vind dat Real sommige van de waarden die men eerder had verloren heeft”, liet de doelman van Elche aan de vooravond van de (na een uiterst turbulente slotfase met 1-2 verloren) wedstrijd tegen Real al weten aan AS.

/

De 31-jarige Herrera, die bij de Koninklijke de jeugdopleiding doorliep en het woensdag in de Primera División opnam tegen zijn voormalig werkgever, is van mening dat het imago van Real geleden heeft onder de aanwezigheid van Mourinho. “Gedurende de afgelopen drie jaar hebben ze meer vijanden gemaakt dan men zich misschien realiseert”, vervolgt de goalie van Elche.

“Jaren geleden was Real de grootste en meest gerespecteerde club van heel Spanje. Maar vanwege bepaalde redenen zijn ze dat respect kwijtgeraakt. Mourinho was én is een geweldige coach, maar hij kwam arrogant over en dat was niet nodig. Zijn teams laten op het veld al zien hoe goed ze zijn, dat hoeft hij niet nog eens te benadrukken. Buiten het veld moet je bescheiden en respectvol zijn.”

Ben je het met Manuel Herrera eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat Franco dood was.

26 september 2013 om 14:12

Dan heb jij waanideëen en moet je geholpen worden. Je bedoelt waarschijnlijk ook Barcelona, niet?

Madridfans zijn de laatste tijd zo snel aangevallen, terwijl het gewoon duidelijk is dat de scheidsrechter hen geholpen heeft. Dan beginnen ze over de wedstrijden van 5 jaar geleden en over die ene duik van Busquets om wat krom is recht te praten.

Ik ben wel benieuwd naar je drie schandalen, ik kom namelijk uit op 1, die match in Chelsea. Die dan weer een jaar later werd gecompenseerd door de match tegen Inter. Wat nu, schandalen?

26 september 2013 om 14:15

Jullie Barca speler duiken constant... Dan heb je Neymar die bij alles op de grond het zwembad in duikt en nog vrije trappen meekrijgt. Barca word altijd wel geholpen door de Spaanse aka Ueflona arbiters.

26 september 2013 om 14:16

Van de wedstrijden afgelopen seizoen wordt weer niets gezegd. Zowel bij PSG en Milan werden arbitrale dwalingen vastgesteld in nadeel van barca.

26 september 2013 om 14:18

Hahahahah hypocriet! Jullie sterspeler is een duikelaar

26 september 2013 om 14:19

de clasico waar pepe rood kreeg en ramos en marcello niet bedoel je?

26 september 2013 om 14:21

Ik heb Neymar nog één keer zien duiken in de Spaanse competitie.

26 september 2013 om 14:22

Dat is natuurlijk een excuus om je beter te voelen over het feit dat barca 3x de cl heeft gewonnen omdat ze de allerbeste van de wereld waren. En het was natuurlijk schandalig wat er gister is gebeurt. Maar het is vooral perez met zijn rare koopgedrag. Succes kan je niet kope.

26 september 2013 om 14:23

Messi waarom komt hij steeds weg met zijn achterlijk ellebogen

26 september 2013 om 14:26

schei toch uit man, Pepe heeft geluk dat hij een keer rood kreeg ipv voor leven geschorst te zijn.

Het is algemeen bekend dat je voor Real moet fluiten wil je scheidsrechter worden in Spanje.

26 september 2013 om 14:29

ibacadbra das waar wat je zegt want de tegenstanders klagen daar altijd over en toch word er niets aan gedaan

26 september 2013 om 14:36

26 september 2013 om 14:40

Madridfan7 ja die wedstrijd herrinerin ik nog,

Bedoel je schandalig dat Arsenal een onterechte vrijtrap kreeg en goal uit die vrijtrap scoorde?

Of bedoel je dat een vriendje van Mourinho in Milan een onterechte goal had goed gekeurd en Barcelona een strafschop had ontnemen.

Verder terug bij de halve final tegen Chelsea, was het niet Anelka die over zijn been struikelde en Abidal onterecht er af moest met rood.

Daar hoor je Real fans niet over hè, omdat het de waarheid is.

Verder alleen in die wedstrijd tegen Chelsea werd Barcelona bevoordeeld en benadeeld. Met 11 tegen 11 dan was het anders geweest.

Overig Cl's zijn juist met glans gewonnen helemaal als je Real Hollywood kapot speelt in bernabue.

26 september 2013 om 14:41

@madridfan7 Of de clasico waar pepe op de hand van messi ging staan en niet eens een kaart kreeg. Zo kunnen we bezig blijven. Feit is dat Real Madrid altijd al is bevoordeeld in de Spaanse competitie

26 september 2013 om 14:43

Ibacdbra

Sinds 2 jaar terug is het strikt verboden voor Real fans om schwalbes en duiken te praten...

Ronaldo schwalbe koning, gevolgd met di Maria, Pepe, Ramos en Marcelo..

real hollywood fans zijn gauw wat momenten vergeten zo als die van Marcelo tegen Tottenham h in bernabue toen hij Tottenham speler een rode kaart naaiden en nog eens ging juigen als of hij een finale goal heeft gescoord.

Echt schandalig...dan noemen ze zich koninklijke

26 september 2013 om 14:46

Omdat zijn ellebogen tegen tegen je knieën aankomen en de scheids deze niet ziet

26 september 2013 om 15:14

Laat die barca fan boys, ze zijn niet meer te redden. Ze hebben 2x de CL onterecht gewonnen door arbitrale dwalingen. En dan nog durven ze nog te praten over de wedstrijd tegen Chelsea. Hoe dan ook Real is en blijft groter dan barca. Iets meer respect voor Real is wel op zijn plaats.

26 september 2013 om 15:16

Even voor duidelijkheid:

2009 tegen Chelsea
Heenwedstrijd: penalty na overtreding op Henry niet gegeven

Terugwedstrijd: Abidal krijgt rood voor schwalbe Anelka en Drogda probeert al duikelend strafschoppen en vrije trappen bij elkaar te rapen. Chelsea verdiende hier uiteindelijk 2 strafschoppen. Handsbal Pique en handsbal Eto'o

2010 tegen Inter
Heenwedstrijd: 2 meter buitenspelgoal Milito en penalty aan Alves niet gegeven na overtreding Sneijder, maar gele kaart aan Alves

Terugwedstrijd: Motta krijgt tweede geel voor slaande beweging richting Busquets, die erg overdrijft. Daarna krijgt Inter elk soort vrij trap mee, zelfs als Lucio of Samuel na aanraking van een Messi of Pedro prompt op de grond vallen. Plus een zuivere goal van Bojan afgekeurd.

2011 tegen Arsenal
Heenwedstrijd: Song wordt meerdere malen een tweede geel bespaard en Messi scoort de 0-2 die onterecht wegens buitenspel wordt afgekeurd.
Terugwedstrijd: Een overdreven tweede geel aan van Persie die de bal wegschiet na het fluitsignaal

En ik heb nu niet eens over wedstrijden waarin Barcelona benadeeld werd, maar toch doorging.

26 september 2013 om 15:17

Wacht wacht wacht. Pepe en Ramos duiken ? Ik moest het 3x lezen. Di. Maria en Ronaldo oke. Maar kijk is naar alba messi Sánchez Pedro. Dani Alves. 8/11 van de basiselftal van Barcelona zijn duikers.

26 september 2013 om 16:21

Ik ruik jaloezie, feel the pain my friend, la decima kan nog wel een aantal decennia op zich laten wachten...

26 september 2013 om 16:46

Ik wil voorop stellen dat ik niet partijdig ben.

Echter, de wedstrijd Chelsea-Barca was de grootste grap in de geschiedenis van het voetbal in mijn ogen. Ik zie dat deze nog niet genoemd is, dus ik dacht dat ik misschien wel een waardevolle bijdrage aan dit hoogstaande gesprek kan leveren.

This IS A Disgrace.

26 september 2013 om 17:15

Als ronaldo homo zou zijn,zou jij de eerste zijn die zijn ballen zou zuigen. Damn je lijk net bitch van Ronaldo

26 september 2013 om 18:10

het gaat niet om duiken of scheidsrechters. de jaren dat real niks wonnen hebben ze zich gewoon super kinderachtig gedragen. het bestuur behandelt bepaalde spelers en clubiconen niet hoe je met werknemers zou moeten omgaan ( Sneijder, Huntelaar, vd Vaart, Raul, Guti). De glans van het koninklijke is er een beetje afgeraakt laatste jaren.

26 september 2013 om 18:46

Waar is iedereen toch mee bezig hier? Het lijkt wel weer een Barca-Real topic te worden. Ik lees dit net door en dacht dat ik terecht was gekomen in het WK oude koeien uit de sloot halen.

Het is toch algemeen bekend dat Real heel veel sympathie heeft verspeeld door Mourinho en Perez. Toch hebben ze nog altijd een enorme schare fans. Real is gewoon met een aantal zeer geliefde spelers bij het algemene publiek, niet echt goed omgegaan en verlies je goodwill mee.

Daarnaast vind ik het echt een non-discussie wie nou vaker een scheids mee heeft gehad. Afgelopen weekend had Real gewoon mazzel dat de scheids een blunder maakte. Die zullen ze ook nog wel een keer tegen gaan krijgen. Net als Barcelona ook nog wedstrijden zal krijgen waarin ze ten onrechte iets mee krijgen of tegen krijgen.

Daarnaast denk ik dat je een CL titel niet ten onrechte kunt winnen. Ja, je kunt een wedstrijd een keer terecht of onterecht winnen, maar je hebt er in de CL altijd 2, dus als je echt beter bent win je over 2 wedstrijden gezien toch wel.
Ook een al dan niet gegeven rode kaart in 2010 is toch een non-discussie! Het gaat om het hier en nu, daar kun je het over hebben. Niet over een al dan niet gegeven strafschop in 2009.

Kunnen we nu weer overgaan tot de orde van de dag. Laten we hopen dat Real en Barca tot op de laatste dag gaan strijden (hopelijk met atletico) om de titel. Dat zou goed zijn voor het Spaanse voetbal.

26 september 2013 om 19:10

De middelbare scholieren moeten wat te doen hebben..

Jullie zouden perfect in de 2de kamer passen, allemaal ouwehoeren over zinloze dingen en geen hol vooruit komen.

Bestaan er nog andere clubs in Spanje of moeten deze 2 altijd maar alles hebben. Word een beetje kotsmisselijk van die 'haat' naar elkaar...


Paar zinloze pubertjes op internet

26 september 2013 om 19:28

Sorry hoor maar ik ben het echt totaal met je oneens.. Barcelona wordt in mijn ogen veel vaker geholpen door de scheids dan Real Madrid kijk alleen al tegen Ajax voor kleine overtredingen op Barca spelers wel fluiten en bij Ajacieden niet.. Ik ben overigens geen Real fan als je me daarvan gaat beschuldigen..

26 september 2013 om 19:29

Het is grappig dat zelfs de uitspraken van oud madrilenen bestreden worden met barcelona verwijten. Anders beginnen ook wij eens met de schandalen van madrid. Dat zijn er meer dan dat de club groot is, ook voor en na die portugese dwaas.

27 september 2013 om 10:35

houdt alstublieft je tranen binnenboord, jammer he dat jullie nooit prijzen winnen ? lijkt me best vervelend als je nooit wat wint terwijl je toch zo gigantisch veel geld uitgeet altijd. Beetje sneu zelfs als je erover nadenkt.

26 september 2013 om 14:06

Wat heeft de generaal hier mee te maken?

26 september 2013 om 14:13

Uefelona die jullie 3 gratis beker heeft gegeven.

26 september 2013 om 14:18

Franco die jullie tientallen gratis bekers heeft bezorgd.

26 september 2013 om 14:21

Haha idioot, wat een onzin... Maar dat van Uefalona is ook waar... Wat een walgelijk schijnheilig rot club is die barcelona.

26 september 2013 om 14:27

Wij kregen toen nationale bekers cadeau. Barcelona heeft de overtreffende trap door zowel nationaal als internationaal te kunnen rekenen op arbitrale hulp.

26 september 2013 om 14:27

Wat een walgelijk, schijnheilige en fascistische club is die real toch

26 september 2013 om 14:32

Wie is die barcelona

26 september 2013 om 14:33

Wie zijn hier de walgelijk, schijnheilige en fascistische supporters die over Franco komen zagen wanneer hun clubje ook al zoveel beslissingen heeft mee gekregen. Vieze hater

26 september 2013 om 14:51

Waarom heb je geen respect voor Barcelona haar prestaties van de afgelopen jaren? 3 bekers in slechts een paar jaar is een ongelofelijke prestatie, net als de 3 bekers die Real won 10-15 jaar terug. Je mag Barcelona gerust haten hoor, maar om zulke prestaties "geluk" en dergelijke te noemen is wel heel erg laag. En ja, Barcelona wordt wel eens geholpen door de scheidsrechter net als elke andere club ter wereld, maar ook wel eens benadeeld. Hetzelfde geldt voor Real Madrid.

26 september 2013 om 14:52

Dat je al zo overdreven fel reageert zegt genoeg.

26 september 2013 om 15:04

Hoe kan je dat nu zeggen. Dat is toch de meest onzinnige reactie van dit jaar. Zonder Barca zou Real niet zijn wat het nu is, en vice versa!

26 september 2013 om 15:10

real referee vulde jullie prijzenkast

26 september 2013 om 15:19

Niet Franco, maar al die grote legendes hebben ons die prijzen bezorgd. Terwijl jullie alleen maar Cruijff hebben gehad. Dat is het verschil. En zonder Messi had Barca nu alleen nog maar 1 Europacup gehad.

26 september 2013 om 15:27

En door wiens invloed kwam Real aan de grote legendes?

26 september 2013 om 15:43

De meeste van jullie weten nog eens niet hoe dat Franco eruit ziet. Niemand van ons heeft het recht om over Franco te praten want niemand heeft het hier mee gemaakt.

26 september 2013 om 15:46

Ze zijn ook goed in spelers vergiftigen

26 september 2013 om 15:48

Ooit gehoord van ultra sur? Ja real is een facistische club

26 september 2013 om 16:26

Franco was een Atleti. Dus hou een keer op met die bullshit dat Franco Real bekers bezorgd heeft.

26 september 2013 om 18:17

Eihoofd

/ En zonder Messi had Barca nu alleen nog maar 1 Europacup gehad. \

Wat een achterlijke zin. Ten eerste het is het verdienste van Barcelona dat ze zo'n toptalent hebben gescout dus doe niet alsof Barça geluk heeft gehad ofzo. Ten tweede heeft elk team een sterspeler en kan niet zonder want dat heeft Real Madrid al met Mesut Özil, laat staan Ronaldo.
Ten derde is het respectloos naar spelers als Henry, Eto'o, Ronaldinho, Xavi, Iniesta en noem maar op dat zij dankzij Messi Europees kampioen zijn geworden want deze wereldspelers hebben stuk voor stuk ook een groot aandeel gehad in de 3 CL winsten van 2006, 2009 en 2011.

26 september 2013 om 19:30

Hou alsjeblieft op over Franc dat waren tijden waarin jij niet aanwezig was en dus ook geen zinnig woord over te melden hebt..

27 september 2013 om 10:38

Goed Nederlands......

26 september 2013 om 14:31

@ rivaldothbest

Was jij dan daar? Heb jij de Franco tijd dan meegemaakt? Nee toch! Hang dan de hypocritische gatloper niet uit en laat de historie zijn waar het nu ligt. Barcelona heeft ook al verschillende beslissingen meegekregen. Dat zal Franco volgens jullie ook wel gedaan hebben zeker. Zielig

Hoe je het ook draait of keert, er zit een kern van waarheid in. Veel mensen hebben hun sympathie verloren voor de club Real Madrid, maar ik vind het nog altijd de grootste club ter wereld. Alleen hebben ze wel serieus imagoschade opgelopen. En ben absoluut geen fan van ze.

26 september 2013 om 14:09

helemaal waar. Op zich is Real een prachtclub met een rijke historie maar puur door de aanwezigheid van Mourinho krijg je een afkeer van ze. Het is aan Real om het imago te herstellen.

26 september 2013 om 14:19

Waarom krijgt Mourinho hier alle schuld? Perez wist wat voor iemand hij binnenhaalde. Door zijn toedoen werd Mourinho aangesteld.

26 september 2013 om 14:20

Nee Barca is zo een sympathieke club met hun gele kaarten vragen met 11 man op de scheids aflopen... Schwalbes, tegenstanders rood aannaaien. Messi die de grens voor alles uitmaakt. Duikelona is meer ene gepast naam voor jullie. Schijnheilige fanboys, kijk naar U zelf. Messi die de bal keihard tribune schiet en niet eens sorry zegt de tegen de beste man die een kleine hersenschudding had. Of Messi die zelfs zijn eigen fans om ver loopt en eroverheen loopt. Messi die Zlatan, Villa wegpesten. Na de wissel arrogant zijn en niet eens een hand willen geven aan de trainer. Busquets die iedere wedstrijd acteert... Sanchez die penalty,s probeert te versieren...

26 september 2013 om 14:25

Bale & Ronaldo, Di Maria zijn ook duikelaars. Pepe is een beenhouwers, Ramos een tuinier
. Wat een hypocriet ben je ook! Zij die zonder zonden zijn, werpen de eerste steen..

26 september 2013 om 14:26

De waarheid, mag je wel stom gaan lachen, zelf weetje dat dit waar is en walgelijk is die kleine schijnheilig dwerg die altijd een emotieloos onschuldige kop trekt.

26 september 2013 om 14:27

ah Messi moet dus sorry zeggen tegen een club, waarvan de spelers ervan elke wedstrijd zijn been proberen te breken.
hoe kun je sorry zeggen tegen een club waar Ramos, Pepe, en Alonso spelen, die elke wedstrijd alleen maar Messi opzoeken, om hem te blesseren.
haha en Zlaten en Villa wegpesten vind ik wel een goeie.
Zlatan heeft gewoon gefaald niks meer of minder, Villa heeft heel goede jaren gehad bij Barca,, hij heeft daar alles gewonnen als basis speler.
Over de Real spelers die weg zijn zoals, Kaka, Higuain, Ozil, en binnenkort Casillas, zal ik maar niks over zeggen

26 september 2013 om 14:30

Zelf weet je dat Ronaldo een duikelaar is en dan verkoop je praat dat Barca duikelaars zijn. Hypocrisie, lieve jongen..

26 september 2013 om 14:32

Messi is zo een achterbakse kerel, die precies past bij Barcelona... Stiekem naar bestuur gaan om een vertrek te eisen van Zlatan, Villa. Messi is niet mals genoeg om het in het gezicht te zeggen.

26 september 2013 om 14:34

Hij word altijd wel aangeraakt, dus jochie sssst.

26 september 2013 om 14:59

Ronaldo duikelaar? Als hij op volle snelheid ligt en ook maar 1 tikje krijgt, geloof me je raakt direct uit balans.

26 september 2013 om 15:10

Pfff, wat ben jij toch een gefrustreerde puber zeg... althans, zo stel je je op.

IK heb het over dit artikel en jij noemt de helft van de spelers van Barca op. Je kan geen artikel posten zonder ook maar 1 keer Messi te melden. Waarom doe je dat, als hij je toch niet kan bekoren? Ik heb het slechts over de vijanden die Real heeft, en dat ze ondanks dat nog steeds de grootste club zijn.

We moeten ff terug naar normale discussies, en niet telkens moddergooien over en weer. Serieus, wat voor kinderachtig gedrag is dat niet? En die 'jullie' telkens gebruiken terwijl ik niks te maken heb met Barca of Catalonië. Het moet ophouden, en dat kan alleen maar als jij hier aan meewerkt en de domme fans negeert.

26 september 2013 om 15:33

Ibacadabra, weinig liefde gehad in je leven? Tekort aan aandacht?

Younes11 wilt een serieuze discussie opstarten, kom jij er weer aan met je Barca dit, Barca dat en Messi dit en Messi dat...

Het is toch duidelijk dat deze 2 clubs een streepje voor hebben bij de arbitrage?
Nou, gisteren was t dus wel overduidelijk dat de scheidsrechter op de hand van Madrid was, zo zal Barca ook vaak in hun voordeel een vrije trap sneller mee krijgen. Doet de arbitrage dat express? Dat weten we niet, het neigt er wel naar, maar daar komen we (nog) niet achter.

Je kan iedereen napraten, je club verdedigen tot je een ons weegt, maar Herrera is toch echt een Madridista, die aangeeft dat in het tijdperk Mourinho, Madrid imagoschade heeft opgelopen. Je kan ook gewoon alle wedstrijden volgen in de PD, want duikelen doet iedereen, alleen valt t bij Barca en Madrid vaker op als dit soort dingen gebeuren, want de hele wereld kijkt mee.

Je gedraagt je, met alle respect, als een klein kind, misschien ben je dat nog, dan kan ik je reacties verklaren.

26 september 2013 om 15:50

jij bent wel een zure kerel, het is gewoon omdat hij de beste ter wereld aller tijden is dat je hem niet kan uitstaan. Jaloezie kan een mens soms ver drijven. Zlaten is vertrokken omdat die gewoon veel te stoer deed tegen de trainer.hij kan niet verdragen dat een dwerg veel beter is dan hem. Hij is in zijn carriere nog nooit zo een speler tegengekomen en villa was meer gebleseerd dan dat die speelde.

26 september 2013 om 18:55

Kom op zeg Ibacadbra! Doe eens niet zo zielig! Het is een topic over Real Madrid, waarom ga je dan in elke post die je doet Barcelona noemen? Zit het je zo diep dat Real al jaren niet de beste ploeg van Spanje heeft?

Om eerlijk te zijn kom je door je reacties nu echt over als een zielig 6-jarig jongetje dat alsmaar naar anderen wijst ipv naar zichzelf te kijken.

Natuurlijk heeft ook Barcelona geen smetteloos imago met duikers als Busquets en Alba, maar het Imago van Real wordt niet alleen verpest door Mourinho en Perez, maar als "fans" zo sneu en minderwaardig doen over hun club. Daardoor krijgen mensen al een extra afkeer van Real.

Neem dus mijn advies aan en ga gewoon positieve dingen over Real zeggen ipv alleen maar bagger over Barcelona. Praat liever over de geweldige acties van Ronaldo dan te klagen over Messi. Daar win je veel meer respect mee en de discussies hier worden dan ook eindelijk van een wat hoger niveau.

Slaat de spijker op zijn kop!

En als ze geen 2-1 hadden verloren, kwam hij natuurlijk nooit met deze uitspraak! waarom zeg je dan niet zoiets voor de wedstrijd? dan klinkt het een beetje geloofwaardiger!

Mourinho heeft het uitstekend gedaan, alleen heeft gewoon pech gehad. 3keer achterelkaar halve finale CL, en niet vergeten, ze hadden een heel moeilijk concurrent

hala madrid

26 september 2013 om 14:11

dit heeft ie al paar dagen geleden gezegd. voetbalzone wil nog olie op de vuur gooien

26 september 2013 om 14:13

'liet de doelman van Elche aan de vooravond van de wedstrijd tegen Real al weten aan As.'

De tekst lezen...

26 september 2013 om 14:21

bijdehandje..kijk maar op marca.com..niks vooravond,

26 september 2013 om 14:21

waarom mag hij dat niet zeggen? Hij heeft toch gewoon gelijk.
Real heeft op dit moment niet de grandeur die bij zo'n mooie club hoort en dat komt puur door de laatste 3 jaar.
Natuurlijk hebben ze nog genoeg fans over, maar bij de mensen buiten de club (en dan niet die van barcelona) is het beeld van real niet positief beinvloed de laatste paar jaar.
En dat terwijl dat volkomen onnodig was

26 september 2013 om 14:51

Apart dat men dit nu 'uitstekend' noemt, dat was vroeger nooit het geval daar.
Slechts een keer de compeitite gewonnen in drie jaar, een beker in een uiterst dubieuze finale (waar men sowieso nooit iets om heeft gegeven. Was altijd de prijs van de dwergen) en dan een nietsbetekenend bekertje als de supercup.
Zo werd er altijd naar gekeken. Als dit bereiken plotsklaps een uitstekende prestatie moet zijn, dan is men daar toch wel behoorlijk afgezakt.

dit stond al week geleden op marca. trouwens dit is maar mening van keepertje van elche dusja...
iedereen begint nu weer over hoe onterecht de penalty was. het was geen penalty klaar.
maar waarom moeten mensen van Barcelona (pique) gelijk weer reageren?
hoevaak krijgen zij scheids wel niet mee??? ik hoor nooit speler van real Madrid commentaar geven op Barcelona wedstrijden of problemen.

Hij heeft gelijk! Ik vond Real Madrid altijd zo een mooie fantastische club met hun mooie witte tenues. Maar sinds Mourinho is dat gevoel bij mij weg! Ik denk dat meer mensen dat hebben! Jammer! Toch de beste club allertijden imo.

Ja die onbenul heeft van real een gehate club gemaakt en dat is erg jammer want het is een hele mooie club maar dat mag je toch ook de clubleiding aanrekenen die hebben Mourinho er nooit over aangesproken. Ik hoop snel dat ze weer de sympathie krijgen die ze verdienen en nooit meer zo'n trainer aanstellen die zich belangrijker vind dan de club zelf .

Madrid is gewoon een bij elkaar gekocht zooitje. Tuurlijk maak je vijanden als je voor een net iets beter dan modale voetballer 100 miljoen betaald. Losers

26 september 2013 om 14:51

Dat heeft er niks mee temaken tiptop13. Kijk maar terug in de tijd, Real heeft altijd spelers voor ''veel'' geld gekocht. Het gaat erom hoe Mourinho deed en dit overbracht naar zijn spelers. Ik neem ze niks kwalijk, boeit me ook niet. Het gaat dus niet om het kopen.

26 september 2013 om 15:38

Tuurlijk wel. In de tijd dat ze zidane en figo kochten was er niks bekend over de enorme schuld van Real, maar nu ze ondersteund moeten worden door een bijna failliete bank is het natuurlijk frusterend voor andere clubs die niet worden gesteund

26 september 2013 om 16:11

Welke schuld?
Bronnen aub.

Hij heeft enigszins wel gelijk, hij verwoordt het ook prima. Ik dacht eigenlijk dat ze na mourinho niet erger kon, qua profilatie in de media. De laatste paar dagen lijkt het wel erger dat moddergooien naar ozil. Dat was heel disrespectvol en komt kinderachtig en amateuristisch over voor misschien wel de grootste club ooit.

Het is allemaal te danken aan die zakenman genaamd Perez. Van mij mag hij tot zijn dood de president van Real Madrid blijven. Hij maakt elke seizoen van die domme beslissingen. Je zou denken dat mensen als Zidane en Ancelotti de imago iets zouden opkrikken, maar die twee hebben geen eigen mening. Die doen en zeggen wat ome Perez ze voordraagt.

26 september 2013 om 14:22

Jij schijnheilige club die tegenstanders gele kaarten aannaait... Vooral die vieze schwalbes en de scheids intimideren is schandalig.

26 september 2013 om 14:29

gelukkig duiken Di Maria, Ronaldo, Pepe, etc. nooit

26 september 2013 om 15:22

Moet je vooral na gisteren roepen ja..

Ronaldo die een vrije trap versiert en daaruit scoort. Ronaldo die bij een vrije bal de bal keihard tegen speler van Elche wilt aanschieten om hem een gele kaart aan te naaien maar mist. Pepe die zelf duikelend de overtreding maakt, maar toch penalty krijgt.

26 september 2013 om 15:33

iba. je probeert de hele discussie om barcelona heen te bouwen. dit gaat over de reputatie van real. niet over de rivaliteit met barcelona. het is een feit dat de reputatie van real de afgelopen jaren minder is geworden. het is simpelweg een minder populaire ploeg (over de breedte genomen, het aantal fans is natuurlijk nog steeds echt gigantisch) de discussie zou aangenamer (en minder onvriendelijk en puberaal) zijn als het daarover zou gaan. wat is de reden voor die vijandelijkheid jegens real? 'ja maar barcelona duikelt' en 'ja maar ja maar barcelona heeft hulp van arbitrage' geeft daar totaal geen antwoord op. kurdishcule gaat juist wel op dat topic in. ik ben het bovendien met hem eens. ik denk dat de belangrijkste reden voor de slechtere reputatie van real vooral te maken heeft met perez (waar de meeste real fans toch ook geen fan van zijn...) en niet zozeer met mourinho.

26 september 2013 om 14:25

Gelukkig beschikt jouw clubje over een grotere ezel die onze Perez er goed doet uitzien.

26 september 2013 om 15:16

Wat heeft Barcelona met deze topic te maken?

26 september 2013 om 14:25

De scheidsrechters toch? Die helpen Madrid ook wel door de Clasico heen, gaat helemaal goed komen! Barcelona heeft de scheidsrechter natuurlijk iedere wedstrijd tegen.

Tja komt indd een groot deel door Mourinho, hij is echt nergens geliefd bij de tegenstanders.
Hij maakt alleen maar vijanden in competitie, waar hij trainer is.
Trouwens bij elke ploeg dat hij vertrokken is, zakte erna alleen in elkaar, die indruk heb ik nu bij Real.
Alleen heeft Real zoveel kwaliteit dat ze toch de punten zullen blijven pakken in Spanje, maar het spel is echt zwak.

26 september 2013 om 14:30

Liever Mourinho dan al die schijnheilig figuren bij jullie, braafste jongen uit de klas uithangen, maar ondertussen zo sneaky als de pest.. Pep was ook zo een schijnheilige type die sneren gaf aan Madrid en Ronaldo wegduwde. En op de Gala niet eens een hand wilde geven...

26 september 2013 om 14:45

Ronaldo verdient ook geen respect.
Heb je hem gisteren zien vieren, inpl van normaal te doen na zo'n schandalige penaltie, loopt hij even langs de fans van de tegenstander te provoceren, alsof hij een wereldgoal heeft gemaakt.
Dan verschieten jullie Real waarom zoveel mensen hem arrogant vinden.

26 september 2013 om 15:52

@iba Is alles wel in orde thuis? Geldproblemen, geen ouders om je heen of simpelweg geen vrienden? Doe ff rustig aan kerel en kom niet als een gek bij elke post dezelfde onzin uitkramen want je valt behoorlijk in herhaling... Moet ik anders ff thuiszorg inschakelen voor je?

26 september 2013 om 17:03

Hoezo hij mag toch juichen, er kwam opluchting eruit, mag je dan niet uitbundig juichen... Hater !

Deze real /barcelona topics beginnen echt ongelofelijk kinderachtig te worden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer objectieve real fans zie dan Barça fans, maar het moddergegooi is echt te kinderachtig aan het worden met ibacadbra etc. Voorop.

26 september 2013 om 21:13

vertel mij wat, wat zijn ze toch zielig. Ze brengen alleen maar de echte fans in diskrediet

Deze real /barcelona topics beginnen echt ongelofelijk kinderachtig te worden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer objectieve real fans zie dan Barça fans, maar het moddergegooi is echt te kinderachtig aan het worden met ibacadbra etc. Voorop.

26 september 2013 om 14:36

Als je meer objectieve Realfans ziet dan Barcafans, dan zegt dat allicht al iets over je eigen voorkeur wat deze beide clubs betreft.

Het valt me weer op : dit topic gaat over Real en toch gaat het hier even veel over Barcelona.

Wanneer er in een Barca-topic iets over Real gezegd wordt, dan zijn dezelfde mensen de eersten om te zeggen dat het over Barcelona dient te gaan.

Die 9 bekers waar maar al te vaak naar verwezen wordt : 5 daarvan zijn meer dan 50 jaar geleden gewonnen en over de rol van de toenmalige generaal/dictator bestaat op zijn minst gezegd discussie.

Real heeft trouwens altijd al veel vijanden gehad maar blijkbaar op de posities die er toe doen ook de nodige vrienden.

De laatste titel van Real, de schimmige scheidsrechterlijke beslissingen van dat jaar vallen niet te tellen op de vingers van twee handen (het zijn er inderdaad meer dan 10) en natuurlijk heeft Barcelona ook al beslissingen mee gehad maar ik heb heel erg vaak de indruk dat dit door Madridista zwaar overdreven wordt.

Met correcte scheidsrechterlijke beslissingen loopt Real dit jaar al 5 punten achter ipv de twee van nu.

Natuurlijk zal dit weer ontkend worden en zal men die match van Sevilla er weer bijhalen en natuurlijk zal men uit die wedstrijd dan weer die rode kaart "vergeten" te vermelden.

Het is niet anders ; wat baten kaars en bril,.....

26 september 2013 om 15:32

Ik ben een Barca fan, just so you know. Het aantal trolls is hoger bij de Real fans, maar ik zie gasten als Realmadrif_cf(of hoe die ook heet) of Redondo die gewoon inhoudelijk reageren op provocaties, dat vind ik wil knap.

26 september 2013 om 15:53

@ Armenchik

Als je die reacties inderdaad eens rustig doorleest is het niveau echt om te huilen. Er zijn inderdaad een aantal personen die objectief zijn, al vind ik objectief niet het juiste woord. Echt objectief zijn alleen mensen die geen van beiden een warm hart toedragen.

Wat je denk ik bedoeld is dat er wel mensen van beide kanten zijn die in ieder geval normaal beargumenteerde reacties kunnen geven. Al zijn dat er niet veel.

Ik snap niks van de droevige reacties van alle madridaanhangers. Dit is een ex-madrista die iets constateert!! Waarom gaan nagenoeg alle reacties dan over Barcelona? Zou het iets met frustraties te maken kunnen hebben?

26 september 2013 om 14:51

Ik snap ook niks van al die reacties van Barcelonafans die steeds de eerste reacties plaatsen bij Madrid artikels en die bij de wedstrijdverslagen zelf hun verslagje al voorbereiden van hoe onrechtvaardig Madrid "altijd" wint. Madrid heeft volgens mij de trouwste Barça fans. Zou het iets met frustraties te maken kunnen hebben? Zelfs bij transfers is het nodig dat zelfs Barça spelers de boekhouding gaan doen voor Madrid. Ach het is de hele tijd hetzelfde: Barçafans, spelers, .. die met jaloezie naar Madrid kijken en janken over alles wat Madrid doet, dat is nooit anders geweest. Zelf klagen dat ze niet genoeg respect en waardering hebben gekregen na hun afgelopen succesvolle jaren, omdat ze vonden dat ze nog teveel in de schaduw stonden van Madrid. Dat is natuurlijk moeilijk te verkroppen en zorgt voor gefrustreerde mannetjes.
Als we allemaal niet zo blind zouden zijn (barçafans en Madridfans) kunnen we gewoon concluderen dat de Spaanse arbitrage dramatisch is, ipv elk weekend te hopen (zoals de kranten in Spanje) dat de concurrent overduidelijk geholpen is en dat men daar dan de hoofdpagina van kan maken en met het vingertje kan wijzen.

26 september 2013 om 15:09

En wederom heeft jou verhaal geen ruk te maken met bovenstaande. Ex-keeper van Madrid zegt dat de reputatie van Real naar de haaien is. In mijn ogen terecht. Waar komt Barca in voor? en laat staan de pingel van gisteren. Help me even......

Voetbal is al lang niet meer!!!!!
Gaat allemaal om het grote geld.
Zijn allemaal acteurs op en buiten het veld

Laat deze man zich aub bezig houden met nuttige dingen. Zoals misschien de ballen proberen uit te halen bij Elche.....

@ibracadabra, vooral zo blijven reageren, persoonlijk ervoor zorgen met je haat tegen de directe concurrent dat mensen steeds meer en meer en meer een afkeer krijgen van Real, goed van jou!!

Deze discussies worden met de dag kinderachtig. Altijd bij een Real of Barca topic wordt de andere ploeg er altijd bijgehaald. Waarom kunnen jullie gewoon niet bij het topic blijven ipv altijd Real of Barca erbij te haeln ? Het gaat zelfs zover dat men spreekt over tijden waarbij mensen hun ouders nog niets eens geboren waren. Dan heb ik het over dat Franco gedoe. En ja Barca heeft af en toe de scheids meegehad in de CL, maar dat gebeurt bij veel CL ploegen in hun eigen competities ook.

26 september 2013 om 14:57

Van horen zeggen.
Want geen van allen heeft familie in Spanje gehad die Franco echt heeft meegemaakt. Anders zouden ze zoiets nooit zeggen.
Schandalig dat iemand zoiets in de mond durft te nemen zonder er ook maar enig verstand van te hebben.
En dat voetbalzone deze mensen niet banned zegt al genoeg over deze site.

Gelijk heeft hij, vroeger had ik altijd erg veel sympatie voor Real, het was 'koninklijk', maar hoe beter ik de club ben gaan kennen, hoe meer ik ze ging verafschuwen (ik kijk voetbal pas sinds het afgelopen Wk). Real Madrid moet Ronaldo's voorbeeld eens volgen en proberen hun imago op te knappen.

26 september 2013 om 15:07

Dan moet je je zelf toch ook geen Real Madrid supporter noemen als je ze verafschuwd. Je praat over vroeger maar dan zeg je dat je pas voetbal kijkt sinds afgelopen WK. Met andere woorden weet je gewoon geen moer over wat Real Madrid was of is. En laten we dan ook niet over koninklijke praten want 90% van de mensen hier weten nog eens niet waarvoor die koninklijke eigenlijk werkelijk voor staat.

26 september 2013 om 15:14

Ik vond het 'koninklijk' of waar het ook voor staat, maar dat is het woord wat mijn gevoel het beste omschreef vanwege wat ik altijd over Real Madrid hoorde als klein jochie. Dat was een en al lof en dat het een hele grote, fatsoenlijke club was. Maar toen ik zelf de club ging volgen, werd het voor mij steeds minder, en nu na de Bale-saga verafschuw ik ze al helemaal. Hoe ze hem hebben gelokt naar Madrid, en dat ze ook nog eens een sterspeler aan onze aardsrivaal verkopen terwijl we onderhandelingspartners zijn, is gewoon schandalig.

Behalve Ronaldo, mag ik die hele club niet meer.

26 september 2013 om 15:57

Zeg dan toch dat je een gefrustreerde Tottenham supporter bent. Je bent nooit een Real Madrid supporter geweest. Moet je dan ook niet gaan doen alsof.

En hoe heeft Real Madrid Bale volgens jouw dan gelokt? He is een lange sage geweest maar voor de rest deed Real Madrid niet veel mis. Real Madrid heeft de volle pot betaald verdorie. Het is Levy die koppig deed. Real Madrid wou Bale zeer graag en Bale wilt al van sinds kinds af aan voor Real Madrid. Wat is dan je probleem?

" n dat ze ook nog eens een sterspeler aan onze aardsrivaal verkopen terwijl we onderhandelingspartners zijn,"

Komaan e man! Het is niet omdat Real Madrid en Tottenham "partners" zijn dat er dan niet verkocht mag worden aan directe rivalen. Zo goede vrienden zullen ze nu ook weer niet zijn van elkaar.

26 september 2013 om 14:52

Waarom?

26 september 2013 om 14:56

Ohh heeft hij zijn vingertjes niet in de lucht gestoken om god te bedanken net zoals Messi doet? Ohh wat een vieze speler is het toch!

26 september 2013 om 15:03

Haha echt he! Alsof ie net weer een wereldpartij op de mat had gelegd. Het hing weer van geluk aan elkaar allemaal.

Feit is nu dat Real Hollywood zo voor vijanden heeft en de Spaanse bond ziet dat ook.

Real Hollywood heeft momenteel alleen Spaanse bond over, die ze constant helpt met punten.

Welkom terug n Franco tijd, toen men nets te zeggen heeft. Nu is het de crisis die alle bepaalt.
Thuja wat moet je anders doen als scheidsrechter, als e ziet dat je moeilijk rond komt met je salaris, dan maar er voor zorgen dat een club uit de hoofdstad wint en je rekeningen wordt dikker

Ach wat een onzin. Vanaf het moment dat Real het officieel maakte dat Mourinho de nieuwe coach werd werd er al van alles kanten gehaat. De haat en jaloezie op Real Madrid was er al voor dat Mourinho arriveerde . In Spanje stond Real Madrid al voor dat Mourinho kwam als minst geliefde ploeg. En dat heeft vooral ook met de nationale ploeg te maken.

Wereldwijd is de populariteit van Real Madrid onder Mourinho gigantisch gestegen. Mja dat ze in Nederland een haat hebben op Real Madrid. Tja, denk ik niet dat Real daar echt wakker van zal liggen.

26 september 2013 om 15:05

Die speler van Elche is een Nederlander volgens jou?

26 september 2013 om 15:09

Nederlander in het algemeen. De haat op Real Madrid in Nederland lijkt wel van een andere planeet. Je zou in Nederland nog omver worden gereden als je een Real shirtje draagt.

26 september 2013 om 15:29

Ik dacht dat jij een Belg was? Hoe weet jij dan dat je in NL omver gereden wordt als je een Madridshirt draagt?

Daarnaast weet deze doelman van Elche waarschijnlijk amper waar NL ligt en hij zegt toch ook dat Real de waarden heeft verloren die het vroeger wel had? Waarom betrek jij NL er dan bij?

26 september 2013 om 15:08

Hah, jij denkt dat ze alleen in Nederland Real haten? Tegenstanders heb je altijd. Bij welke club in welk land dan ook. Bij Real op het moment alleen iets meer misschien omdat ze gauw in de spotlights staan. Vaker negatief dan positief. Dat heeft vooral ook met de sensatiebeluste media te maken maar daar gaat dit niet over.
De afgelopen jaren heeft Real zich sowieso niet geliefd gemaakt. En dan noem ik als voorbeelden het misdragen van Pepe (het trappen op iemand zijn rug terwijl deze op de grond ligt en het staan op de handen van Messi), het misdragen van Mourinho (vinger in het oog van Tito, geven van foute persconferenties), halen van spelers met uitzonderlijk hoge bedragen waarmee je heel Afrika blij van kan maken etc. Hiermee creeer je nu eenmaal tegenstanders.

26 september 2013 om 15:30

Ik zeg toch ook niet dat Real Madrid zich in de voorbije 3 jaar dan goed heeft gedragen. Iedereen was er wel bij bij die incidenten. Maar kom niet doen alsof dat ze bij Barcelona zo onschuldig waren. Ik kan ook beginnen met die racistische opmerkingen van Busquets, al dat kaarten genaai en zo voort. Maar daar gaat het nu niet om.

En die haat op Real Madrid is zo vals als het maar kan als je het mij vraagt. Het is meer jaloezie dan wat anders. Net zoals die haat op Ronaldo. Vorig jaar was ik naar Extra time (belgië) aan het kijken en één van die gasten zei op een bepaald moment van "ja ik vind Ronaldo zijn voetbal niet mooi om naar te kijken". Hoe kan je nou als voetballiefhebber Ronaldo zijn voetbal niet mooi vinden?! Dat je hem als persoon niet graag hebt kan ik inkomen. Maar als voetballiefhebber moet je gewoon smullen van zowel Ronaldo als Messi. De goals en acties dat die 2 de laatste jaren doen is gewoon finger lickin' good! En het grappigste van al was dat niet veel later Bale de lucht werd in geprezen. Ja want die 2 spelers verschillen toch zoveel van elkaar.

Het is die opgefokte media die de mensen meer heeft gehersenspoeld dan wat anders.

26 september 2013 om 16:23

Jullie denken dat alles om haat gaat ofzo.
Zoals je hier zelf aangeeft, je snapt niet dat iemand Ronaldo zijn spel niet mooi vindt.
er zijn veel mensen die daar niks van vinden.
Ik vind Ronaldo zijn spel ook niet mooi, en wordt direct bestempeld als hater.
Ronaldo heeft soms een fantastische schot, maar zijn spel is gewoon niet mooi.
Hij doet ook niks speciaal, dribbelt amper een speler, hij is gewoon een doelpunten machine geworden, maakt zijn goals en daar blijft het bij.
Om maar een voorbeeld te geven, gisteren maakte Ronaldo 2 goals, maar je kunt moeilijk gaan zeggen dat hij goed speelt.

Ozil, of een Benzema in vorm is veel mooier om te zien, omdat die spelers veel meer met de bal kunnen.
Maja ik en veel anderen zullen wel haters zijn, en kennen niks van voetbal

26 september 2013 om 16:58

Messi zijn spel is saai zonder enige flair... Zak door de grond hater. Ronaldo zijn spel niet mooi vinden, hahahaha... Gisteren was zijn spel goed, Messi dan alleen maar balverlies... Volgens mij heb je zijn actie,s mist hij hij de tegenstander op de verkeerde been zetten, hater rot op ga terug naar je grot... Je bent een hater.

Ronaldo is beter dan die dwerg van een Messi. Messi zijn veldspel is iedere week dramatische.

Wat laat Benzema aan de bal zien dan? De man verliest alle ballen alle ballen springen van zijn voeten. De man is al 4 jaar voetballend een ramp.

Ronaldo hater ben je klaar, dan reageer je als een debiel.

de hakje tegen Getafe, en de goal tegen Galatasaray dan waar hij 4 5 man passeert.. Je zet jezelf voor lul... Ronaldo heeft echt alles als je dat niet ziet ben je een hater of een iemand met down syndroom,

Het maagdelijk wit is niet zo maagdelijk meer.

Maar Real is geen Mourinho, hij is gewoon een passant zoals de spelers en de technische staf dat ook zijn, enige die er altijd is voor welke club dan ook zijn de supporters en zover ik weet zijn Real supporters een goed publiek.

Niveau van Barça en Real fans is nog erger dan Feyenoord en Ajax...

Weet je nog die wedstrijd... En weet je nog die wedstrijd dat hij duikte.. ja maar de wedstrijd daarvoor kregen jullie een strafschop cadeau... Waar gaat het over. Kijk gewoon is neutraal naar deze wedstrijd. Dan zie je dat dat geen strafschop was.. simpel

26 september 2013 om 18:06

Je hebt helemaal gelijk! Niveau hier is zo laag en de moderators doen er niks aan. Ik dacht dat je niet mocht provoceren maar ze laten iedereen hier zijn gang gaan.

On: Het klopt wel een beetje wat hij hier zegt maar who cares? We blijven de grootste club in de wereld met een geweldige history.

En de bom is weer gebarsten tussen de barcafans en die van real. Aan beide kanten zijn er types die lopen te provoceren en te doen.

Alleen met tipi jamesmark guaporta (zijn er vast nog meer) kan je een normale discussie mee voeren en ook nog objectief bekeken.

26 september 2013 om 15:25

Guaoporta is juist de grootste schijnheil op deze site, sneaky zieltjes winnen en slijmen bij de Madrid fans zodat hij zieltjes win, en daarna achterbakse haten op Madrid. Jullie trappen in de val van die schijnheil Guaporta.

Tipi provoceert altijd naar Madrid en Ronaldo, wat ben je echt zo dom? Tipi normaal discussie haha je bent echt op je achterhoofd gevallen...

26 september 2013 om 16:42

Haha toen ik Tipi09 las moest ik ook even lachen.

26 september 2013 om 16:51

Weer eentje die maar al te graag onze Barca fans te vriend wil hebben, en Redondo zegt alleen maar dingen die Barca fans graag horen.. Hij geeft vooral geen eigen mening.

26 september 2013 om 20:45

zieltjes winnen??

Ik heb gister mijn mening luid en duidelijk verkondigd en dat doe ik altijd. Madrid zit al vanaf de jaren 90 in mijn hart.

En ik verdedig altijd mijn clubbie, maar als iemand eenn andere mening heeft dan respecteer ik dat en ga ik niet geïrriteerd de aanval zoeken.

En de bom is weer gebarsten tussen de barcafans en die van real. Aan beide kanten zijn er types die lopen te provoceren en te doen.

Alleen met tipi jamesmark guaporta (zijn er vast nog meer) kan je een normale discussie mee voeren en ook nog objectief bekeken.

26 september 2013 om 15:54

Dat zijn geen fans man.. Dat zijn 16jarige jochies die graag met Real/barca spelen met Fifa en daarom maar doen alsof ze fan zijn.. Die zullen ook waars alleen Cl wedstrijden kijken of de Classico.. Rivaliteit mag best, maar hoe sommige hier lopen te gallen is gewoon triest.. Jammer dat VZ tegen zulke gasten amper iets doet..

26 september 2013 om 16:54

Beetje arrogant, loser... Ik geef mijn eigen mening...als hier de Barca jochies gaan provoceren geef ik ze wat tegengas. Om die gloryhunter swaar je ook bij hoort op hun plek te zetten.

26 september 2013 om 18:20

Je voelt je dus aangesproken?

Sjonge jonge jonge, jullie lijken net een stel kleine kinderen. Respecteer elkaars club gewoon.

Mourinho zal vast wel bijgedragen hebben dat Real minder geliefd geworden is. Sneren uitdelen en provoceren is de man zijn tweede natuur, dus zijn aanwezigheid zal daartoe zeker bijgedragen heb.

Voor mij is Perez en zijn gevoerde beleid echter ook wel een deel van de oorzaak. Allicht dat Real het zich kan permiteren maar dat strooien met geld in een land in crisis, dan heb je op zijn minst de perceptie al tegen.

Als dan ook nog eens arbiters een handje toesteken (en het is niet relevant als dat bij Barcelona ook gebeurd), tja dan zal de neutrale voetbalfan wel een minder beeld hebben over Real.

Dat Perez veel geld uitgaf voor Zidane, Figo, Kaka en Ronaldo, dat kan ik nog begrijpen. Op het moment van hun aankoop waren ze absoluut top.

Voor Beckham en nu voor Bale heb ik nooit enige sportieve reden kunnen ontdekken. Bij Beckham kan ik nog iets commercieels bedenken, voor Bale zelfs dat niet.

De manier waarop Real met een icoon als Casillas omgaat en hoe er nu met modder gegooid wordt naar Ozil, je maakt er je niet echt populair mee.

Herrera heeft het over Mourinho, klopt zeker maar de man die hem aanstelde en eigenlijk dus verantwoordelijk is voor alles wat Real doet of niet doet, dat is Perez. Hij is voor mij dan ook de hoofdoorzaak van het mindere imago van Real.

En dat Rosell er bij Barcelona ook een zootje van maakt, geen enkele serieuze Barca-supporter die het zal ontkennen. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de volgende presidentsverkiezingen terwijl men bij Real deze Perez nog eens een tweede keer aan de macht laat komen.

Ik vind dat de moderator weer eens zit te slapen. Mijn reactie werd een keer verwijderd omdat hij niet inhoudelijk was maar nu zie ik ook heel veel reacties die niet inhoudelijk zijn. Het artikel gaat over dat Mourinho het imago van Madrid heeft beschadigd door zijn arrogante gedrag. Vervolgens kijk ik naar de 'discussie; over het artikel en zie ik tot mijn verbazing dat de meeste reacties gaan over wie de scheidsrechter het vaakst mee krijgt. Sorry hoor maar het is de schuld van de moderator dat deze discussie zo uit de hand loopt. Ik moet er ook bij zeggen dat dit niet de eerste keer is dat ik deze onzin discussies zie.

27 september 2013 om 08:23

Standaard.
Hoe meer ruzie hoe meer reacties hoe meer clicks hoe meer geld.
Het is ook geen voetbalforum meer, het is meer een jankforum geworden waar iedereen z'n gal mag spugen over de club van de tegenstander.
Zit totaal geen inhoud meer in.

Mourinho heeft veel vijanden gemaakt ja, niet Real. Real is nog steeds de meest succesvolle club in de geschiednis van het voetbal, niet gek dat zedan zoveel geld hebben. Het imago van Real heeft zeker schade opgelopen door Mourinho, maar nu hij weg is blijft de vlek er nog, bepaalde dingen worden dan ook niet vergeten, vooral niet door de barca fans.

Uefalona fans hou alsjeblieft jullie bekken dicht over dat de scheids partijdig is en dat wij acteerders/duikers hebben...jullie weten zelf donders goed dat hele barca team...letterlijk 1 voor 1 acteren, huilen bij de scheids...en als jullie 1 tikje krijgen is de hele wereld op z'n kop...dus please niet over dit beginnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren