Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Betis kan Van der Vaart na betalen van miljoenen uit salarishuis schrappen

Laatste update:

Rafael van der Vaart is op 30 juni niet langer speler van FC Midtjylland en dat nieuws wordt ook in Spanje met gejuich ontvangen. AS meldt namelijk dat Real Betis, de club waar de 109-voudig Oranje-international in het seizoen 2015/16 onder contract stond, een fors deel betaalde van de dikke miljoen die Van der Vaart in Denemarken per jaar verdiende.

De Spaanse sportkrant schrijft vrijdag dat los Verdiblancos elke maand veertig procent van het salaris van de middenvelder overmaakten naar Denemarken. Betis sloot deze deal met Midtjylland om Van der Vaart na zijn eerste, en enige, teleurstellende seizoen in het Estadio Benito Villamarín zo snel mogelijk weer van de hand te kunnen doen.

De 35-jarige spelmaker kwam in totaal tot slechts 298 minuten in het groen-wit en kostte Betis naar verluidt aan salaris en andere kosten in totaal vijf miljoen euro. Midtjylland, waar Van der Vaart ook niet uit de verf kwam, lijkt in de hele deal de lachende derde te zijn geweest, aangezien de Deens kampioen volgens AS slechts twintig procent van het maandsalaris van de middenvelder op hoefde te hoesten. De resterende veertig procent zou uit commerciële overwegingen door sponsoren zijn betaald.

Van der Vaart kwam in de afgelopen twee seizoenen voor Midtjylland tot twintig wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en twee assists. Ondanks zijn beperkte bijdrage mocht hij onlangs wel een landstitel bijzetten in zijn prijzenkast en de middenvelder, die wordt genoemd bij Telstar en de Deense promovendus Esbjerg fB, wil voorlopig nog van geen stoppen weten: “Ik sta er ook vrij relaxed in. Wil gewoon graag nog een jaartje lekker voetballen”, vertelde hij eind vorige maand aan het Algemeen Dagblad.

Denk jij dat Rafael van der Vaart volgend seizoen op de Nederlandse velden voetbalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal de club best goed uitgekomen zijn dat ze maar 20% moeten betalen. Maar het zal volgens mij ook gelijk de laatste keer zijn dat de sponsors de portefeuille trekken voor de komst van zo'n "vedette" a la Van Der Vaart.

8 juni 2018 om 13:36

Ik denk dat hij op dit moment nog niet eens mee kan komen met een hoofdklasse uit het amateurvoetbal, hoe triest dat ook is. Hij is natuurlijk wel een enorm talent geweest.

Wat een magere jaren voor Vdv, was eigelijk op zijn 30e al op. Wel zonde, was ooit het grootste talent ter wereld, maar kon zijn fluwelen techniek toch nooit koppelen aan de werklust die wordt gevraagd in de absolue top. Zo heeft Sneijder toch een stuk meer bereikt, die misschien niet de techniek van VDV had, maar er wel net wat harder voor wou lopen.

8 juni 2018 om 13:23

Het lichaam ging niet mee en dat kan gebeuren. Patrick Kluivert had er ook last van maar die stopte eerder of Marco van Basten.

8 juni 2018 om 13:27

Hij leefde dan ook niet helemaal voor de sport, woog eigenlijk altijd wel een paar kilootjes te veel.

8 juni 2018 om 13:51

Ik denk inderdaad dat Van der Vaart nog meer uit zijn carrière had kunnen halen maar dat neemt niet weg dat hij een hele mooie carrière heeft gehad. Ik ben VDV dankbaar voor zijn goede jaren bij Ajax. Ik heb ontzettend genoten van deze topper! Held.

8 juni 2018 om 17:22

Maar wat was hij goed bij HSV en the Spurs. Echt een aantal belachlijk goede wedstrijden gespeeld in engeland!

8 juni 2018 om 18:44

Hij was echt heel goed. Maar vind het toch ook zonde, want hij had er zo veel meer uit kunnen halen.

Onthutsende statistieken van een voetballer die ooit heel groot was.

8 juni 2018 om 13:22

Ooit ? Wanneer ? Als hij werkelijk zo'n goede voetballer was dan moet hij zich schamen voor de clubs waar hij gespeeld heeft.

8 juni 2018 om 13:31

Waarom moet hij zich schamen voor Ajax, Real Madrid en Tottenham. Zelfde soort clubs als Bale en Modric voor gevoetbald hebben..

8 juni 2018 om 13:32

Real Madrid!

8 juni 2018 om 14:33

Als je 35 bent, en je vindt jezelf 1 van de betere nederlandse voetballers, maar je hebt 6 jaar bij een middelmatige club als HSV gezeten en bij Real Betis en bij FC Midtjylland kom je niet eens aan het voetballen, dan heb je dus 9 jaar niet in de top gespeeld (en Tottenham zeker ook niet de Europese top is). Voor een voetballer met zo'n eigen dunk vind ik dit niet echt werelds.

8 juni 2018 om 14:34

Ja je hebt gelijk, spelen bij Real en Tottenham en in een WK finale. Dat is echt iets om je voor te schamen...

8 juni 2018 om 14:55

Het Tottenham van toen is niet vergelijkbaar met het Tottenham van nu..

8 juni 2018 om 15:06

Volgens mij speelde een Modrić en Bale in die tijd ook gewoon bij Tottenham hoor.

8 juni 2018 om 15:11

@capitanojuve Tottenham speelde die jaren gewoon top 4 met oa Modric, Bale, Vertonghen en Lloris, dus je kan het aardig vergelijken met het Tottenham van nu. @janssen HSV een matige club? Toen Van der Vaart er speelde speelde ze gewoon top 3 BuLi en haalde ze halve finales van de UEFA Cup. Allesbehalve matig zou ik dat noemen.

8 juni 2018 om 17:46

Hamburger SV was een grote Duitse club hoor, heeft geweldige jaren daar gehad voordat hij naar Real ging

Nog een seizoen lekker voetballen, gezien de laatste paar jaar vraag ik mij af hoe hij dat voor zich ziet.
Zou leuk zijn als het hem
gaat lukken, alleen ik vrees dat geen club het aandurft met hem. Misschien met zo een prestatiecontract.

8 juni 2018 om 13:24

Telstar wil wel. Zal wel geen miljoen betalen maar hier willen ze wel een team om hem heen bouwen

Met een proteïneshake meer en een frikandelletje minder had deze man nog veel langer door gekund op hoog niveau. Eeuwig zonde,in zijn hoofd nog zo goed alleen zijn lichaam denkt daar anders over.

8 juni 2018 om 13:25

Als zijn hoofd echt zo goed was geweest had hij er voor gezorgd dat zijn lichaam er niet anders over zou denken.

8 juni 2018 om 14:37

Volledig mee eens. Ik vind dit een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Natuurlijk kan hij prima rond komen, en heeft / had hij leuke vriendinnen/vrouwen, maar met zijn capaciteiten had hij er meer uit moeten halen. Als je ziet dat een Cocu 6 jaar bij Barcelona speelt en daarna bij PSV afbouwt met nog enkele titels (en dat als speler niet als bankzitter zoals bij vd Vaart) dan vind ik dat vd Vaart zichzelf toch wel veel hoger inschat dan dat ik dat doe.

8 juni 2018 om 17:48

@Janssen wat kan ik me irriteren aan mensen die over anderr oordelen zoals jij dat doet. Jij weet helemaal niets over vd Vaart en de manier hoe hij met zijn carriere omgaat en zelf om wilde gaan. Hij heeft zijn eigen manier gevonden om zijn leven te leiden zoals hij dat wilde en niet onverdienstelijk. Hie jij vd Vaart inschat zal iedereen een worst wezen. Vd Vaart heeft een practig leven met mooie clubs achter de rug en houdt nig steeds van het spelletje. Haal je ook nog vriendinnen en. vrouwen erbij? Wat een onzin zeg. Laat hem lekker genieten en zijn eigen keuzes maken dat die jij toch ook?

Ongelofelijk triest hoe het met hem is gelopen. Probeert bij elke club op oude glorie te teren en centjes op te streiken, maar deze man kan toch bij geen enkele club meer mee? Ik denk serieus dat hij zelfs in onze eerste divisie overlopen zou worden. Ook interessant om te zien dat hij geen enige vorm van zelf reflectief vermogen bezit.

8 juni 2018 om 17:50

Hoezo triest. Jii bent triest hie je kan oordelen over en voetballer die een prachtige carriere achter de rug heeft en vooral van het spelletje geniet. Hoe heerlijk moet dat zijn en lijkt totaal niet op de situatie die jij schetst die voornamelijk triest is.

Deze man heeft een mooie carriere gehad! Waarom altijd maar dat gejank over meer uit je carriere halen. Tuurlijk had hij veel talent, maar heb hem ook genoeg moois zien doen. Dat hij nu nog wat nasputtert bij wat clubs doet mij niet zoveel. In interviews is hij altijd oprecht over dat hij het spelletje nog leuk vind en lekker wilt ballen. Groot gelijk. Lekker boeien wat de rest vd wereld daarvan vindt. Hij heeft het nog blijkbaar lekker naar zijn zin!

Nou is Rafael nog wel eens om de zwaardere kant, maar om hem als vz zijnde als "spelers" te omschrijven is ook weer een beetje overdreven.

Als club begin je toch niet meer aan deze gast. Met alle respect, maar volgens mij ziet Van der Vaart dit gewoon als nog even een beetje ballen en na de wedstrijd een derde helft in de kantine, waar hij opeens wel volle inzet kan tonen. Ik vind het een aanfluiting eerlijk gezegd. Dat clubs hier nog miljoenen aan spenderen is mij een raadsel.

Leuke speler voor de Graafschap, met wat ervaring in de selectie kunnen ze misschien in de eredivisie blijven.

De treurigheid weer ten top , zoveel negatieve reacties !
Buiten een fantastische voetballer ook een fantastisch mens . Altijd vriendelijk en straalt altijd positiviteit uit .
Toen hij op jonge leeftijd in 2003 op de Toekomst ten koste van klappen ,feyenoord spelers beschermde en ontzette tegen losgeslagen Ajax hooligans , laat alleen al zien wat voor groot hart deze jongen heeft !
Prachtige clubs waarvoor hij gespeeld heeft en ik meen 3 eindtoernooien met oranje . Heel bijzonder dat er dan nog mensen zijn die nog kritiek durven te uitten . Schandalig !!!

Deze man is gewoon op en krijgt al jaren teveel geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren