Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Razendsnelle’ Malacia krijgt schrik van zijn leven: ‘Dat mag gewoon niet’

Laatste update:

Tyrell Malacia maakte zaterdagavond zijn debuut voor het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (4-0). De verdediger van Feyenoord was na afloop ‘redelijk tevreden’ over zijn eerste interland, maar wist ook dat het duel heel anders had kunnen aflopen als zijn slippertje na rust was afgestraft. Een foutieve terugspeelbal van Malacia werd opgepikt door Stefan Mugosa, die echter een hopeloos schot produceerde.

Malacia sloeg zijn handen meteen voor zijn gezicht toen hij zag dat de bal richting Mugosa ging. “Ik raak die bal verkeerd, zo in de voeten van de tegenstander”, vertelde Malacia aan de NOS. “Dat mag gewoon niet gebeuren. Gelukkig gaat die bal er niet in, anders wordt het misschien een heel andere wedstrijd. Als je die spits de bal in de tribune ziet schieten ben je wel opgelucht, ja.”

Het team van bondscoach Louis van Gaal maakte niet veel later de 2-0 via Memphis Depay en won uiteindelijk met ruime cijfers. “Het was heel mooi om mijn debuut te maken. Hier kijk je heel je leven naar uit en ik ben blij dat ik hier mag staan. Ik ben redelijk tevreden: er waren wel een paar kleine momenten die beter konden. Maar ik ben vooral heel blij dat ik mijn debuut heb mogen maken.”

Malacia weet niet of hij komende dinsdag, wanneer Turkije op bezoek komt in Amsterdam, ook weer in de basis staat. Hij was zaterdag de vervanger van de geschorste Daley Blind. “Ik train gewoon goed en je probeert de keuze zo moeilijk mogelijk te maken. Uiteindelijk neemt de trainer de beslissing en ik zie wel wat er gebeurt.” Rafael van der Vaart zag de nodige kwetsbaarheden bij Oranje, zeker in het begin van de tweede helft. “Je hebt drie grote fouten, maar die spits hield zeker niet van cadeautjes uitpakken. Het was echt ongelooflijk”, vertelde de oud-voetballer na afloop bij de NOS.

Collega-analyticus Pierre van Hooijdonk zag ‘de hele achterhoede in de fout gaan’. “Dat komt je tegen een betere tegenstander gewoon heel duur te staan. Ik denk dat die spits van Montenegro eigenlijk de voorstopper was aan zijn afronding te zien. Malacia leverde een bal zo in, Denzel Dumfries ging in de fout, Matthijs de Ligt leverde een bal zo in en Stefan de Vrij had een veel te kort terugspeelballetje."

Ook de drie minste spelers van Oranje scoren een voldoende in Eindhoven

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Oranje.Lees artikel

Van Hooijdonk was te spreken over Malacia. “Hij begon heel veilig. In het begin zocht hij zelden of nooit de overlap met Cody Gakpo. Dat deed hij op het einde van de eerste helft wel meer. Naarmate de wedstrijd vorderde vond ik hem steeds sterker worden, buiten dat ene momentje. Hij is razendsnel. Dat is wel heel prettig als je verdediger bent. Fysiek is niet zijn sterkste punt, maar hij schuwt het duel niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grote fout gemaakt maar verder zeer goede pot gespeeld. Paar keer in een keer doorspelen. Meedoen in de aanval en aantal goede onderscheppingen

5 september 2021 om 08:14

Voor de LB is Malacia dan ook de beste keuze voor nu. Is ook veel beweeglijker dan Blind.

5 september 2021 om 08:33

Een stoeptegel is nog beweeglijker dan Blind dus wat dat aangaat is dat geen kunst 😉 Malacia is absoluut de beste optie op het moment, die jonge ontwikkeld zichgoed en zit denk ik ook nog wel wat rek in.

5 september 2021 om 08:56

We gaan het zien wie het beter doet als de tegenstand wat beter wordt want laten we eerlijk zijn, Montenegro stelt natuurlijk helemaal niks voor, zonder die fouten van NL hadden ze niet eens een schot geproduceerd

5 september 2021 om 09:09

@KokkieAfca, ik heb Blind op die positie zien schutteren tegen mindere landen. Simpelweg omdat hij het niet kan belopen en dan "professionele" overtredingen nodig heeft.Ben bang dat Louis voor Blind gaat en dat is zonde, want de buitenspelers hebben profijt van opkomende backs. Juist bij de laatste actie waar Malacia een omschakeling met snelheid onschadelijk maakt zie je waarom die snelheid bij een back zo belangrijk is. Zeker als je als Nederlands elftal veel op de helft van de tegenstander voetbalt.

5 september 2021 om 09:51

Blind is gewoon een ander type. Malacia/Wijndal zijn sneller en hebben meer loopvermogen.

Blind heeft als kwaliteit zijn passing en inzicht, waardoor je een extra wapen hebt in de opbouw.

5 september 2021 om 10:06

Met Frenkie op het middenveld en van Dijk achterin heb je dat extra wapen van passing en inzicht minder nodig. Dan heb ik liever een back die meer gif in zijn spel heeft en counters onschadelijk kan maken door zijn snelheid. Ik had er wel genoeg van afgelopen week het tikkie breed van Blind na de Jong of van Dijk iedere keer.

5 september 2021 om 10:17

Het tikkie breed van Blind was in ieder geval geen assist voor de tegenstander zoals het tikkie breed van Malacia….

5 september 2021 om 10:38

Nee maar Blind pakt alleen domme gele kaarten

5 september 2021 om 10:44

Grappig een tegenstander waar je van wint...stelt nooit wat voor....haha

5 september 2021 om 11:32

@skylab, dat is natuurlijk onzin, maar vind jij Montenegro dan wel een land van enig niveau?

5 september 2021 om 18:39

Vindt jij Noorwegen, Tsjechië, Turkije wel landen van enig niveau. Malacia heeft geluk dat de bal er niet invliegt, anders krijg je een heel andere discussie en beoordeling.

Blind speelde tegen Noorwegen met de wetenschap dat hij als extra middenvelder zou fungeren en zijn passing een pré is. Helaas liet zijn passing tegen Noorwegen zwaar te wensen over. Hij had de meeste foutieve passes. Dan speel je gewoon met een man minder.

5 september 2021 om 12:04

Bijzonder hoe sommige spelers wel en andere niet worden afgerekend op 1 kapitale fout. Als verdediger kan je zo’n fout gewoon niet maken.

5 september 2021 om 12:07

Vergeet even niet het momentje in de eerste helft in het strafschopgebied van Nederland. Het is dat die tegenstander zich zo makkelijk laat vallen, maar Malacia duwt daar gewoon iemand in zijn rug. Met iets minder geluk veroorzaakt hij een penalty. Dat moet hij echt af leren. Met de VAR erbij kun je je gewoon geen enkel contact meer veroorloven.

En als in een keer doorspelen een criteria is dan kom ik denk ik ook nog in aanmerking voor Oranje....

5 september 2021 om 13:48

Zolang papa Blind naast van Gaal zit zal zoon Blind gewoon spelen. Ik snap dat oprecht echt niet, Blind heeft echt een leuke pass in z'n poten hoor maar snelheid etc is het niet om aan te zien. Moet zovaak een overtreding maken om zijn man bij te houden, hedendaags voetbal bestaat gewoon eenmaal uit snelheid en behendigheid. Zelfs een verdediger moet tegenwoordig een mini usain bolt zijn haha

Kan gebeuren, liever nu als tegen een topland. Speelde een leuke pot, hopelijk laat van Gaal hem gewoon staan. Zit genoeg potentie in en vond hem het beter doen als Wijndal

5 september 2021 om 12:18

Wijndal heeft alleen maar gespeeld in een 532 he? Is heel wat anders dan 433.

Prima optreden. Foutje was idd niet handig maar gelukkig had die spits zijn dag niet. Maar lekker fel in duels, daar hou ik wel van.Ben alleen bang dat Blind er tegen Turkije weer in staat. Zijn vader is tenslotte assistent hè.

5 september 2021 om 08:20

Zal wel aan ons verkocht worden als ‘we hebben z’n ervaring nodig’…

5 september 2021 om 08:48

fel ipv vel, Turkije ipv Turkye.
Je kunt nu denken dat ik een zeikerd ben, maar we zeggen ook geen "Holand" toch?
We zeggen ook

5 september 2021 om 11:24

Je denkt toch niet dat Louis zijn oren laat hangen naar een Danny Blind? Maak je daar maar geen zorgen om hoor. Of denk je dat Koeman, Hiddink en Ten Hag dat ook deden?

Linksback voor de komende jaren. Iets anders hebben we voorlopig niet. Doet het prima vooralsnog.

5 september 2021 om 08:44

Dat zeiden we ook over Wijndal. En toen eenmaal op het ek, werd hij weer semi afgeschreven. Zullen we even wachten na 1 interland om zoiets te roepen?

5 september 2021 om 09:00

Nederlanders zijn rare wezens, op het EK was het een schande dat Berghuis niet speelde, nu speelt Berghuis en moet die wissel, Malaria speelt 1x redelijk tegen een land van amper niveau en dat is dan de linksback voor de komende jaren terwijl hij vorige week tegen Utrecht met een beetje tegenstand door de mand viel.. Laten we gewoon even afwachten met spelers gelijk bombarderen tot de nieuwe vaste basisspeler.. Als Malacia toevallig tegenvalt tegen Turkije dan zitten dezelfde weer te roepen dat Wijndal het moet worden

5 september 2021 om 09:06

Je draait het weer mooi om. Speelt al tijden goed, een mindere wedstrijd tegen Utrecht. Jij brengt het alsof hij al tijden door de mand valt op basis van 1 mindere wedstrijd.

5 september 2021 om 09:08

Hier ben ik het wel mee eens, maar aan de andere kant hoop ik wel dat Malacia en Wijndal de komende tijd gewoon de linksbacks van Oranje zijn. Ik snap dat Oranje geen opleidingsinstituut is, maar deze twee zijn echt niet (significant) minder dan vAanholt of Blind op die positie. En dan kun je met het oog op de toekomst het beste kiezen voor jeugdigheid. Dat is voor het Nederlands voetbal het beste.

5 september 2021 om 09:13

@kokkie, deels mee eens. Van Berghuis is het enigszins te begrijpen. Was toen in topvorm en nu niet, had nu gewoon enorm veel balverlies. Dan kan een mening van iemand toch veranderen? Wat mij betreft blijft hij overigens staan.
Wat betreft Malacia, voor de komende 10 jaar gaat me zeker te ver, maar Blind is hoe dan ook geen optie meer. Gewoon te traag voor die positie. En juist die wedstrijd tegen Utrecht van Malacia was een incident.

5 september 2021 om 09:24

Van mij mag er best iemand anders dan Blind linksback staan maar het gaat mij erom dat spelers te snel opgehemeld worden.. Wijndal zou de nr1 gaan worden, op het EK speelde hij niet want niet goed genoeg, nu speel je tegen een slecht land en dan is hij weer de man.. Laten we gewoon afwachten met ophemelen en afbranden.. Die bal die Malacia gaf kan tegen Montenegro gebeuren want die kunnen helemaal niks, tegen Turkije had het een tegengoal gekost en dan hadden de meeste hier weer geroepen dat hij wissel moet

5 september 2021 om 10:03

Waarschijnlijk ben ik dan een van de enige die Wijndal nooit heel speciaal heeft gevonden. Het is een leuke speler die zowel aan de bal als verdedigend prima is. Maar er zijn dan ook niet-echt kwaliteiten die eruit springen bij hem. Verdedigend vind ik Malacia sterker, is echt een pitbull af en toe. En voetballend vind ik hem zeker leuk meedoen. Enig nadeel bij Malacia is dat zijn voorzetten niet altijd even goed zijn. Als ik een keuze mocht maken voor de komende jaren zou dat zeker Malacia zijn. De energie die die jongen vrijwel elke wedstrijd met zich meebrengt is heerlijk om te zien.

5 september 2021 om 11:50

We zien Malacia toch wekelijks spelen? Die doet het wekelijks prima. Komt wel goed met hem.

We hebben gewoon echte backs nodig met power en snelheid. Dumfries aan de rechterkant is een no brainer op dit moment. Malacia en Wijndal (eventueel Rensch als hij basisspeler wordt) moeten het gaan uitvechten aan de linkerkant. Ik vind Malacia wel een fijne speler. Zo’n foute pass kan gebeuren met de zenuwen van de eerste wedstrijd (zie de Ligt zijn debuut) Hopelijk blijft hij zich zo doorontwikkelen.

5 september 2021 om 08:22

De Ligt had het gisteravond ook gewoon weer hoor. Heeft elke wedstrijd minimaal 1 oeps-momentje.

5 september 2021 om 10:27

Malacia en Wijndal zijn al respectievelijke 22 en 21 jaar, als je kijkt waar die gasten nu zijn lijkt me de kans erg klein dat die doorgroeien tot spelers die bij Europese topclubs gaan spelen. Het kan wel, Dumfries was niet veel verder op die leeftijd. Een Rensch is nog jong, die zou over 3 jaar verder moeten zijn dan Malacia en Wijndal maar dat is pas een optie voor na het WK lijkt me.

5 september 2021 om 10:39

Dat is echt flauwekul. 22 en 21 jaar is nog hartstikke jong man. Malacia heeft al 69 wedstrijden voor Feyenoord 1 gespeeld en Wijndal al 74 wedstrijden. Van Dijk en Wijnaldum waren beiden 25 toen ze die overstap maakte naar Liverpool. En waarom altijd de Europese topclubs? Subtop mag toch ook? En als ze het goed doen, kunnen ze altijd nog die stap omhoog maken op hun 27ste. Altijd dat haasten qua ontwikkeling doet echt niemand goed. Wedstrijden spelen op goed niveau is belangrijker dan bij een topclub zitten en sporadisch tot niet meedoen.

5 september 2021 om 12:03

@FcGrun050. Helemaal met je eens. Je kunt ook totaal niet voorspellen wat zulke spelers gaan doen. Spelers als Fer leken elk jaar iets minder te worden en een Wijnaldum juist iets beter. Vind dat altijd zo bijzonder. Malacia kan zomaar over een paar jaar basis spelen bij een Europese topclub en Wijndal maximaal top Eredivisie, maar het kan ook zomaar andersom zijn. Wijndal lijkt sowieso iets teruggevallen na het goede 19/20 seizoen.

5 september 2021 om 13:05

@justinmorris - Nee precies, maar bij Fer had ik het gevoel dat hij nadat hij vertrok bij Twente, de hele tijd verkeerde stappen ging maken. Van degradatiekandidaat naar degradatiekandidaat schiet je niets mee op. Norwich naar QPR, en dan weer naar Swansea is de hele tijd een stap opzij namelijk. Wijnaldum was slim door middel van een goed jaar bij Newcastle (niet iedereen zal met mij eens zijn, maar Newcastle was echt bagger en waren Sissoko en Wijnaldum de enige die er nog wat van konden), de overstap te maken naar Liverpool. Toen er interesse was in Fer van Everton, had hij beter daar die overstap kunnen maken. Een veel stabielere club en was hij naar mijn mening verder gekomen dan waar die nu staat. Wijndal heeft nog last van een blessure en vorig jaar deed hij het niet onaardig. Maar een talentendip moet je eigenlijk incalculeren, want dat gebeurd best vaak bij jonge gasten. Malacia had dat ook bij Stam en daarna door Dick is die een beetje weer opgebloeid. Dus kan het alleen maar beter gaan. Hopelijk kan hij die stijgende lijn vasthouden.

5 september 2021 om 10:35

Rensch is geen linksback. Hij heeft daar tot op heden maar 8 wedstrijden gespeeld. De meeste wedstrijden heeft hij op rechts en centraal gespeeld. Je moet hem echt niet multifunctioneel maken door hem op alle posities achterin te zetten. Ik heb liever een specialist dan een generalist. Dan zal ik mijn focus liever leggen op Bakker, die het tot nu toe niet onaardig doet bij Leverkusen. PSG was een niveau te hoog, maar bij Leverkusen kan hij tot op heden nog best aardig meekomen en heeft hij Sinkgraven al uit de basis gespeeld.

Op dat foutje na heeft Malacia idd een prima pot gespeeld. Malacia heeft de snelheid die Blind niet heeft.

Dat doet hij ook wel eens bij Feyenoord. Tegen Utrecht nog bijvoorbeeld. Malacia heeft de nijging nonchalant te worden als hij een paar goede wedstrijden heeft gespeeld. Dat zal wel beter worden met de jaren, maar voor nu is dat wel iets om je te realiseren. Bij grote wedstrijden moet je toch 2x nadenken voordat je hem opstelt.

5 september 2021 om 09:04

Dit soort grote fouten heb ik zelden of nooit van hem gezien. Utrecht was een totale offday, hij was daarvoor juist supergoed bezig. Maar blijkbaar heb jij meer gezien dan ik, dus kun je die andere gevallen misschien voor me benoemen?

5 september 2021 om 09:43

Ik snap die terughoudendheid, maar als je Malacia wat langer volgt zie je dat hij juist tegen de toppers heel goed is. Je zag het in de voorbereiding nog tegen Atletico, die rode kaart kwam ook door zijn vasthoudendheid. Zijn debuut was net zo. En recent tegen jong Frankrijk ook een dijk van een wedstrijd. Op het moment dat je veel overwicht hebt wil hij nog weleens nonchalant worden, maar dat ontwikkelt zich nog wel.

Tsja je leert al bij de pupillen dat je niet moet uitverdedigen door het midden,tis weer mooi leermoment je,voor de rest voor de rest heeft Malacia het prima gedaan zie hem liever dan Blind ...⚽⚽

Het is ook net een mens hé, gebeurt iedereen wel eens op die leeftijd.

Heerlijk gespeeld die kerel. Gewoon eerst al back en rest doet hij alleen als het kan. Wordt de vaste linksback

Grappig debuut van Malacia, moest denken aan het debuut van... was het de ligt of de jong!

Klaar met Blind

In een andere topic gaf ik aan dat Malacia het niet gaat waarmaken, maar eerlijk is eerlijk, hij stond wel z'n mannetje. Lekker bezig, afgezien van die terugspeelbal speelde hij een prima pot. Wel dat hachelijk momentje met vermeende penalty maar over het algemeen een geslaagd debuut. Ben benieuwd wat zijn plafond is in de toekomst.

Hij oogde nog wat nerveus. Toch zie ik hem nu al veel liever dan Blind. Malacia heeft loopvermogen en kan op snelheid corrigeren.

Los van zijn fout speelde hij toch behoorlijk. Bedenk wel dat er van alles op het spel staat en je direct bij de eerste elf op papier staat en ook nog eens debuteert. Veel factoren om zenuwachtig van te worden, maar hij heeft het prima ingevuld. Agressief, energiek en snel. Drie sterke punten van hem. Net wat we nodig hebben op die positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren