Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Rangers kijkt in Nederland voor potentiële opvolger Giovanni van Bronckhorst’

Laatste update:

Peter Bosz staat hoog op de shortlist van Rangers om Giovanni van Bronckhorst op te volgen als trainer, zo meldt Scottish Express Sport. Van Bronckhorst werd maandag na een jaar ontslagen bij de Schotten. Het congé van de Nederlander volgde na onder meer een dramatisch verlopen Champions League-campagne, waarin er nog nooit een ploeg slechter presteerde dan de Schotse grootmacht. Bosz is momenteel clubloos, nadat hij begin oktober de laan uit werd gestuurd door Olympique Lyon.

Voor Bosz lonkt mogelijk dus een dienstverband in de Schotse Premier League. Hij werd in mei 2021 aangesteld als trainer bij Lyon en eindigde in zijn eerste seizoen als achtste in de Ligue 1, waardoor een ticket voor Europees voetbal werd misgelopen. Desondanks hield voorzitter Jean-Michel Aulas vertrouwen in Bosz, die aan een tweede jaargang in Lyon mocht beginnen. Enkele maanden later werd echter besloten om voortijdig een punt achter de samenwerking te zetten. De Fransen stelden Laurent Blanc direct als zijn opvolger aan.

Sinds Bosz zijn congé bij Lyon kreeg, is hij volgens Schotse media op de radar van Rangers verschenen. Van Bronckhorst stond 68 wedstrijden aan het roer op Ibrox. De positie van de 47-jarige oefenmeester in Glasgow stond al enige tijd op losse schroeven. In competitieverband staan the Gers negen punten achter op koploper Celtic, en in de Champions League wilde het al niet beter vlotten. In Groep A – waarin ook Ajax zat – wist Rangers niet één punt te behalen, en met een doelsaldo van 2-22 werd het slechtst presterende team in het miljardenbal ooit.

Bosz werd in oktober een dag na zijn ontslag bij Lyon door BILD ook genoemd als potentiële opvolger van de ontslagen Pellegrino Matarazzo bij VfB Stuttgart, waar Michael Wimmer nog steeds interim-trainer is. Een dienstverband bij Stuttgart zou voor Bosz een derde periode in Duitsland als trainer betekenen. De oefenmeester stond in 2017 ruim vijf maanden onder contract bij Borussia Dortmund en tekende een jaar later een contract bij Bayer Leverkusen, waar hij iets minder dan tweeënhalf jaar actief zou zijn. Bosz stond in Nederland voor de groep bij Ajax, Vitesse, Heracles Almelo, De Graafschap en AGOVV. Ook was hij ruim drie jaar verantwoordelijk voor het spelersbeleid bij Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Niet echt een type trainer wat bij Rangers past, qua voetbal dan! Maar ben benieuwd.

22 november 2022 om 10:39

Bosz wacht denk ik op Ajax?

Kan iemand Schreuder ff in de etalage zetten? Black Friday Deal!

22 november 2022 om 09:09

Goeie grap man, nog niet eerder gehoord de afgelopen weken.
Hoe kom je er op? Zou graag eens spreekwoordelijk in het brein van zo'n top-grappenmaker willen kijken.

22 november 2022 om 09:38

Nou nou, chill aan man. Het is een voor de hand liggende grap, maar komt wel voort uit de enorme frustratie onder Ajacieden dat Schreuder nog steeds niet ontslagen is. Dan hoef je toch niet zo gefrustreerd te reageren op Nick Danninga?

22 november 2022 om 09:53

@4ever4Ajax, sterker nog ik denk dat het de beste route is voor schreuder om niet beschadigd bij Ajax te vertrekken. Zoals het er nu op lijkt, gaat Ajax spelers wegdoen om schreuder te helpen weer de baas te worden waaronder Blind. Dan wordt de druk immens om direct resultaat te halen. Dus het is geeneens een slechte suggestie en mooie oplossing voor alle partijen (behalve rangers dan want twijfel echt aan de kwaliteiten van Schreuder...).

22 november 2022 om 10:00

@davy de Pauw: Dat lijkt me duidelijk: helemaal niets, een ontstellende leegte. Wat had je dan verwacht? Dat je dat zelf niet kon bedenken met die zurige massa van je zegt ook weer iets over waar jouw kwaliteiten liggen. Fijne dag, gozer! Melk helpt goed tegen zure oprispingen, zeggen ze.

22 november 2022 om 11:31

@ninjakai: Daar heb je zeker een terecht punt. En ja, dan moet Rangers zelf ook willen uiteraard. Maar met de opvatting van Schreuder is de match er denk ik meer met Rangers dan met Ajax.

22 november 2022 om 09:10

Die gaat al naar Groningen. Overigens doe je precies waar VZ op hoopt, dat iedereen denkt dat Alfred in beeld is. zal je uit je droom halen, niemand heeft intresse in hem. Wil je ervan af, koop je zijn contract af.

22 november 2022 om 09:45

Weer typisch om onder een rangers topic, ajax erbij te betrekken. Overigens lijkt peter me wel geschikt. Als rangers zijnde ben je toch bijna altijd de betere, dus kan je gwn kamikaze spelen

22 november 2022 om 11:12

Nou ja.. toen ik zag dat ze in Nederland gingen shoppen, hoopte ik zelf ook dat het om schreuder ging. Maar het gaat nu idd wel voorbij aan het topic.

Er zat ook niet meer in voor rangers in de CL.
Snap ook niet dat psv door hun geen CL speelde, denk dat psv het wel wat beter had gedaan.

22 november 2022 om 11:18

Rangers had een paar jaar geleden opnieuw moeten beginnen in de engelse voetbalpyramide. Dan zouden ze 1 van de grootste clubs ter wereld kunnen worden. Gemiste kans.

Die glijdt zo wel heel erg af qua competities. Ik zou Bosz toch wel nog een keer bij Ajax willen zien, maar dan met het budget wat ze nu hebben tov 2016 toen hij het nog moest hebben voor jeugd en huurspelers.

22 november 2022 om 09:27

Jeugd en huurspelers, maar wel een Dolberg die in bloedvorm was en twee mega-talenten centraal achterin in de vorm van De Ligt en Sanchez + Ziyech

Weinig eer te behalen met Rangers eerlijk gezegd. Of je word kampioen of niet. Geen potentie voor CL. EL kan je leuk meedoen maar dat kan iedereen met Rangers. Zou toch wachten op een iets meer spraakmakende club.

22 november 2022 om 09:16



Juist genoeg eer te behalen. Als je daar kampioen wordt ben je een held. In de EL kan je structureel ook overwinteren. Gewoon ongeveer het niveau Feyenoord. Kan een mooie opstap zijn voor een baan richting de Premier League. Als je het daar goed doet zullen middenmotors als Southampton, Aston Villa, Wolves en Crystal Palace je in de gaten houden

Alfred Schreuder zou met zijn opvatting beter bij de Rangers passen.anders Kuijt? Ervaring in het Britse voetbal

22 november 2022 om 09:11

Kuyt? Je wil de Rangers weer laten degraderen?

Schreuder en Bassey aan de Rangers aanbieden. Kan Schreuder Bassey iig blijven opstellen.
Bosz terughalen is een optie. Ajax speelde iig leuk onder hem.

22 november 2022 om 09:13

Beetje makkelijk om van alles wat slecht is bij Ajax juist alleen deze nieuweling van de spelers uit te kiezen? Als er een fatsoenlijk team met een duidelijke speelwijze staat zul je zien wat hij waard is. Op dit moment ziet zelfs Timber er kwetsbaar uit.

22 november 2022 om 09:34

Lekker Bassey eruit pikken hè? Terwijl die juist vaak door Timber en blind alleen gelaten werd. Die jongen is een prima speler die er net een paar maanden is. Ga lekker die anderen op hun fouten aanspreken. Zij zijn de ervaren spelers die de nieuweling in de steek laten.

22 november 2022 om 13:23

Zoals jij Blind er steeds uitpikt? Ik vind al vanaf de eerste wedstrijd dat ik hem zag spelen geen Ajax-speler. Ajax heeft een voetballende speler nodig en niet een fysieke domme kracht met snelheid.

Heeft Bosz inmiddels al eens iets gewonnen?

22 november 2022 om 09:18

Met Agovv in 2001/2002 het amateur kampioenschap, zondagkampioenschap en de hoofdklasse C.
Met Heracles het kampioenschap in de Eerste Divisie in 2004.
Met Vitesse de play-offs gewonnen om voorronde Europees Voetbal in 2014/2015

22 november 2022 om 10:07

Wat had hij met Lyon en Leverkusen moeten winnen dan?

22 november 2022 om 10:53

bekers, conference league, europaleague. En buiten Lyon en Leverkusen heeft hij ook bij andere clubs gezeten

Rangers moet zelf is de selectie grondig gaan versterken. Die hebben nog keepers van 40 en 35. En de rest is ook ver onder de maat als je tegen Celtic wil concurreren. Geen coach gaat daar verandering in brengen.

jeetje, rangers heeft ook geen idee.
ga je van gio naar bosz. krijg je misschien een leuk "schokeffect" omdat je wint van een paar clubs die er geen klote van kunnen. misschien wordt je kampioen, als celtic het ook niet heeft (niet dit seizoen denk ik). europees ben je gewoon een kleine club met een leuk stadion en mooie achterban. je moet daar geen wonderen verwachten. als de reden van het ontslag ook de belabberde resultaten in een zeer sterke CL groep was, snap ik het ontslag van gio nog minder. Rangers is een club voor EL en Conference league. een bosz gaat je echt niet helpen in een eventuele CL groep.

Ja Peter bosz ja. En dan gaat het ze niet snel genoeg en dan is hij na 2 maanden weer weg. Zo’n trainer heeft minimaal een half jaar de tijd nodig als het niet langer is. Bij Ajax was het ook al na een paar weken mekkeren dat het spel niet goed was. In het buitenland hebben ze nog minder geduld.

Zou ik meteen doen als ik hem was. Prachtige club die helaas door zo een slecht jaar ineens heel veel kritiek krijgen. Maar het is gewoon een ramp jaar. Ook Juventus verloor van Maccabi Haifa met 2-0 terwijl die kapot werden gemaakt door Benfica en PSG.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren