Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rangers FC verliest bij Napoli; Ajax zo goed als zeker naar Europa League

Laatste update:

Napoli gaat zo goed als zeker eerste eindigen in Groep A van de Champions League. De Italianen waren woensdagavond in eigen huis met 3-0 te sterk voor het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. De eerste twee doelpunten kwamen op naam van Giovanni Simeone, waarna Leo Skiri Østigård voor de beslissing zorgde. Napoli heeft nu vijftien punten uit vijf duels, terwijl Liverpool tweede staat met twaalf punten. Volgende week dinsdag nemen Liverpool en Napoli het nog tegen elkaar op in Engeland, maar Liverpool kan alleen groepswinnaar worden als het dat duel met minimaal vier goals verschil weet te winnen.

Ten opzichte van het vorige Champions League-duel van Napoli (4-2 winst op Ajax) koos trainer Luciano Spalletti tegen Rangers voor maar liefst zes andere namen in de basisopstelling. Zo begonnen Hirving Lozano en Khvicha Kvaratskhelia, die beiden trefzeker waren tegen Ajax, op de bank. Daardoor was er wel plek in de basis voor onder meer Matteo Politano en Simeone. Ook bij Rangers waren er zes wijzigingen ten opzichte van het met 1-7 verloren duel met Liverpool twee weken geleden. Onder meer Scott Arfield, tegen Liverpool nog trefzeker, begon op de bank. Op zijn plek startte Malik Tillman.

De eerste twee serieuze kansen van de wedstrijd leverden meteen twee doelpunten op, en beide keren was Simeone de gevierde man. Eerst promoveerde hij een mooie pass van Giovanni Di Lorenzo tot assist, waarna hij in de zestiende minuut een voorzet van Mário Rui binnenkopte. Na ruim twintig minuten was Tanguy Ndombele bijna de maker van de derde treffer, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. In het restant van de eerste helft vielen er niet veel grote kansen te noteren, al waren beide ploegen nog één keer dicht bij een doelpunt: doelman Allan McGregor stopte een kopbal van Giacomo Raspadori, waarna zijn collega aan de andere kant een antwoord had op een schot van Alfredo Morelos.

Aan het begin van het tweede bedrijf was Simeone dicht bij zijn hattrick, maar McGregor keerde zijn inzet. In de fase daarna kreeg Morelos twee kansen op de aansluitingstreffer: eerst werd zijn volley geblokt door Rui, en een paar minuten later kreeg hij zijn voet in kansrijke positie niet tegen een voorzet van Ridvan Yilmaz. Aan de andere kant van het veld was het vlak voor tijd nog wel een keer raak: Østigård kopte een corner van Raspadori binnen en bepaalde zo de eindstand op 3-0. Rangers is door de nederlaag zo goed als zeker uitgeschakeld in Europa. Het gat met nummer drie Ajax – dat woensdagavond met 0-3 verloor van Liverpool – is weliswaar maar drie punten, maar de Schotten moeten de onderlinge ontmoeting volgende week dinsdag met minimaal vijf doelpunten verschil winnen als ze boven de Amsterdammers willen eindigen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enkele spelers rust, 3-0 winnen en op weg naar 18/18. Elke tegenstander in de poule van de mat geveegd. Ik ben content.

Napoli per sempre!

26 oktober 2022 om 23:14

vergeet niet gemiddeld 4 goals per wedstrijd in de champions league... na 5 duels. echt bizar

26 oktober 2022 om 23:26

Spalletti heeft er echt een aanvalsmachine van gemaakt zonder, met alle respect voor Insigne en Mertens, geen diva's. Beide heren zouden - mede door leeftijd natuurlijk - geen half veld terugrennen om mee te verdedigen.

26 oktober 2022 om 23:53

Hier had ik het van de week nog over. Ik heb veel respect voor insigne en mertens hun carriere bij napoli, maar je ziet duidelijk dat het nodig was dat de vedettes weg moesten. Echt kunnen bouwen aan een ploeg en je ziet nu het resultaat. Pluspunt mertens en insigne worden nu nog steeds herinnerd als helden ipv mensen die het niet meer konden belopen

27 oktober 2022 om 00:30

Mertens als supersub had nog wel gekund denk ik. Niet voor de toppers dan, maar kleinere potten wel.

Achterlijk van hem om Napoli nu achter te laten en dat voor godbetert Galatasaray.

27 oktober 2022 om 06:21

Had hem er graag bij gehouden voor het sentiment, maar dan hadden we nu niet Osimhen, Cholito én Raspadori gehad.

27 oktober 2022 om 06:58

Ik denk dat de timing gewoon perfect geweest is. Napoli is beter af met jongens als Raspadori en Simeone als subs. Zoals Kieftenbeld al sterk benoemd, Mertens is als held vertrokken waar jongens als Tadic en Blind bij Ajax nu toch een beetje herrinerd gaan worden aan hun laatste seizoenen waarin ze het amper konden belopen.

'ajax zo goed als zeker naar de Europa League'?

Schreuder: challenge accepted!

26 oktober 2022 om 23:21

Nee, dat moet nu wel echt klaar zijn.
Schreuder out!

Dat moeten ze niet meer weggeven.

Zolang Schreuder aan het roer staat in Amsteram zal Ajax er in de eerste beste knock-out ronde direct eruit vliegen. En ja, zelfs in de Europa League. Wat een incapabele trainer zeg. Dusan Tadic ‘gewoon’ effe de hele wedstrijd laten staan. Oftewel, 90 minuten lang met 10 man spelen. Die Schreuder durft hoor!

26 oktober 2022 om 23:23

Had wel een 100% kans Tadic die hij had moeten maken door de bal gericht te plaatsen ipv hard op doel te schieten.

26 oktober 2022 om 23:28

“Had wel 100%” kans? Is dat een compliment voor Tadiç? Hij krijgt m op een presenteerblaadje.
Alsof hij die 100% kans krijgt door zijn toedoen.

26 oktober 2022 om 23:52

Als hij die had gemaakt was de kritiek op Tadic wel een stuk minder geweest.

Ajax heeft nog geluk dat ze bij zo’n matige ploeg als Rangers zitten. Die hebben echt niks te zoeken in de CL. 3-0 tegen de B-ploeg van Napoli.

26 oktober 2022 om 23:12

En pech dat ze bij een weergaloos Napoli en liverpool zitten. Liverpool is met hun kwaliteiten nog steeds erg goed. Lachwekkend hoe iedereen doet alsof ze er niks meer van kunnen (niet jij ).

26 oktober 2022 om 23:20

Er is helemaal niks weergaloos aan het liverpool van dit sezoen. Staan 11e in de competitie en verliezen van de rode lantaarndrager. Als je zelfs dit liverpool niet kunt pakken dan heb je niks in de cl te zoeken.

26 oktober 2022 om 23:20

Napoli is weergaloos, maar Liverpool absoluut niet. Met een beetje geluk win je vandaag van Liverpool.

26 oktober 2022 om 23:29

Met geluk winnen kan een keer, maar niet iedere keer. Je moet met kwaliteit willen winnen toch?

27 oktober 2022 om 00:28

Europees is totaal ander voetbal dan in de CL dat weet jij ook wel. Daar spelen de teams altijd met 100% scherpte.

26 oktober 2022 om 23:19

Wat is erger? 3-0 tegen de b ploeg van Napoli in Napels of 1-6 onderuit gaan in eigen huis?

Je kan nu toch beter dit weekend gaan spelen tegen Vitesse aangezien Rangers toch geen 4-0 gaat winnen. De extra rust lijkt nu overbodig voor Ajax

Eerst maar eens per direct afscheid nemen van Alfred Schreuder. Dat moet er als eerste gebeuren bij Ajax.

Boys ben benieuwd wat Napoli met z,n eerste tegenslag doet. Wat als Napoli genadeloos onderuit gaat in Liverpool. Hoe gaan ze om met tegenslagen nu zit wel alles echt mee. Forza fratelli e Forza grande Napoli

27 oktober 2022 om 08:38

Genadeloos onderuit is geen erge tegenslag. Ze zijn toch al door. Wel jammer dat, als ze met meer dan drie verschil winnen, ze geen groepswinnaar worden

27 oktober 2022 om 15:37

Ja klopt. Maar bedoelde ook meer als ze een keer verliezen. Niet per definitie in de CL. Ben benieuwd hoe ze daar mee omgaan. Dit blijft natuurlijk niet eeuwig zo door gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren