Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli verslikt zich in laagvlieger Cremonese en ligt uit de Coppa Italia

Laatste update:

Napoli ligt uit het Italiaanse bekertoernooi. In het eigen San Paolo bleek Cremonese na strafschoppen te sterk. De ploeg van trainer Luciano Spalletti kwam in de stromende regen op achterstand via Charles Pickel, maar dankzij Juan Jesus en Giovanni Simeone herstelden de Napolitanen zich. In de slotfase maakte Felix Afena-Gyan er 2-2 van en kon Napoli niet voorkomen dat er een verlenging aan te pas moest komen. Na strafschoppen wonnen de bezoekers alsnog, nadat een misser van Stanislav Lobotka fataal bleek. Op 1 februari speelt Cremonese in eigen huis de kwartfinale tegen AS Roma.

Napoli begon met vele wijzigingen aan het duel met Cremonese. Zo zaten Victor Osimhen, Piotr Zielinski, Matteo Politano en André-Frank Zambo Anguissa op de bank. Spalletti had daardoor basisplaatsen in huis voor onder anderen Simeone, Alessio Zerbin, Leo Østigård en Gianluca Gaetano. Kvicha Kvaratskhelia en Hirving Lozano maakten geen deel uit van de selectie. Aan de kant van Cremonese ontbrak Cyriel Dessers. De voormalig Feyenoorder ontbrak wegens een lichte blessure die hij zaterdag opliep tijdens het Serie A-duel met AC Monza (2-3 nederlaag).

Cremonese staat met zeven punten laatste in de Serie A en won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Desondanks begonnen i Violini goed aan het bekerduel en dat leidde in de achtste minuut tot een schietkans voor Giacomo Quagliata. De rechtermiddenvelder zag zijn poging geblokt worden door de Napolitaanse verdediging. Een inzet van Matteo Bianchetti belandde een minuut later naast de paal. Napoli kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, maar moest desondanks de 0-1 slikken. David Okereke werd diep gestuurd, waarna zijn pass onbedoeld bij de tweede paal voor de voeten van Pickel belandde. De Zwitser kon simpel binnenlopen: 0-1.

Okereke (schot naast) en Quagliata probeerden de score vervolgens te verdubbelen. Het schot van laatstgenoemde kon net op tijd worden gekeerd door de alerte defensie. Napoli schrok wakker en stelde na een half uur spelen orde op zaken. Een kiezelhard schot van Tanguy Ndombele kon nog worden gekeerd door doelman Marco Carnesecchi, die de bal echter niet goed kon wegwerken. Simeone kopte in de rebound tegen de lat, waarna het voor Jesus een koud kunstje was om de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1. Tien minuten voor rust kwam Napoli op voorsprong. Op aangeven van Zerbin kopte Simeone via de grond op fraaie wijze raak: 2-1. In het restant van de eerste helft controleerde Napoli het spel, zonder tot kansen te komen.

Na rust speelde Napoli voornamelijk in de tweede versnelling, terwijl het aardig spelende Cremonese voor weinig gevaar kon zorgen. Giacomo Raspadori en Simeone probeerden het met schoten die naast de linkerpaal belandden. In de 65e minuut wisselden beide ploegen veelvuldig, maar tot echt grote kansen leidde dat in eerste instantie niet. Napoli kreeg in de 87e minuut onverwachts de gelijkmaker tegen. Een voorzet van Luca Zanimacchia kwam terecht op het hoofd van Afena-Gyan, die het leer in de verre hoek plaatste. Napoli-doelman Alex Meret stond aan de grond genageld: 2-2. De ploeg van Spalletti probeerde het karwei nog in de reguliere speeltijd te klaren, maar slaagde daar ondanks enkele dreigende momenten niet in.

In de tiende minuut van de verlenging toonde leidsvrouw Maria Sole Ferrieri Caputi voor de tweede keer geel aan Leonardo Sernicola na een overtreding op Zambo Anguissa. Direct daarna viel Osimhen in en hij werd gevaarlijk met een schot dat Carnesecchi tot een puike redding dwong. In de rebound kopte Simeone tegen de paal. Napoli voerde de druk in het tweede bedrijf op en via twee schoten van Politano en een van Zambo Anguissa kwam het dicht bij de voorsprong. Zij zagen hun pogingen respectievelijk gered worden, in het zijnet belanden en over gaan. Tijdens de strafschoppenserie miste Lobotka de vierde Napolitaanse penalty, waarna Emanuele Valeri en Osimhen wel raak schoten. Afena-Gyan bekroonde zijn memorabele invalbeurt vervolgens door de beslissende strafschop in de rechterbovenhoek te doen belanden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg leuke pot zo laat op de avond. Wat een verrassing zeg. Vraag mij alleen af of het verstandig was om nog door te gaan terwijl je de flitsen en knallen van de onweer op tv hoorde.

18 januari 2023 om 00:01

Zo zeg wat een stunt van Cremonese. Staan laatste in de Serie-A met nul winstpartijen uit 18 wedstrijden. En dan de nummer 1 verslaan. Bekerwedstrijden blijven altijd verrassingen opleveren. Zie laatst Groningen vs Spakenburg.

Ik heb alleen door de scheidsrechter en haar assistenten heel weinig van het spel zelf kunnen zien. Zelfs de weergoden waren van slag

18 januari 2023 om 00:16

Een compleet B elftal dus zo knap is het nou ook weer niet

18 januari 2023 om 07:56

Zelfs het B elftal van Napoli heeft op bijna elke positie een betere speler staan dan Cremonese, dus knap is het zeker.

Die Carnesecchi keept volgens mij zeer goed de laatste wedstrijden. Daarnaast is die ook nog eens jong. Ben benieuwd hoe hij zich ontpopt.

Denk dat dit voor Napoli niks uitmaakt want dan kunnen ze zich nu volledig op de competitie focussen, ik zie ze wel kampioen worden sws.
Overigens lijkt het ook dat de topploegen er dit seizoen geen zin in hebben om de coppa te spelen, Inter liet zich bijna uitschakelen door Parma en Milan dag erna door Toro.

In de serie A hebben ze dit seizoen nog niet kunnen winnen maar nu wel even Napoli uit de beker knikkeren. Knap zeg hahaha.

Was ook wel echt verdiend. Beetje te makkelijk gedacht van Napoli

Spalleti heeft zich hier lelijk in verslikt door een B-elftal het veld in te sturen. Cremonese wilde en verdiende ook meer dan Napoli vanavond.
Ondanks dat het misschien niet verstandig was om met onweer & bliksem door te spelen, was het wel een prachtig “final boss” theme in aanloop naar de strafschoppenserie.

Speelde met een halve B-selectie tegen Cremonese, dus de focus ligt gewoon op de competitie. Focus ligt gewoon op de competitie. Wel geinig dat Napoli en Arsenal in even wil wedstrijden (18 wedstrijden) net zoveel punten hebben gescoord (47 punten). En precies dezelfde aantal tegengoals (14), maar heeft Napoli net ietsjes meer goals gemaakt (44 tegenover 42). Waarbij de afstand tussen de nummer 1 en 2 in beide competities ook vrij identiek is (milan 38 punten en City 39 punten). Beide clubs hebben redelijk dezelfde profielen, dus clubs die al lang geen kampioen zijn geworden van hun land (arsenal natuurlijk recenter ten opzichte van Napoli). Wel geinig dat die titelstrijd vrij identiek verloopt.

18 januari 2023 om 00:14

Als Feyenoord of Fc Twente ook kampioen wordt en heel misschien Lens(al is dat wel erg ver weg) dat is het een seizoen van de outsiders geweest!

18 januari 2023 om 00:30

En wie weet Freiburg (4 punten achterstand) haha. Voor Sociedad is het wel een iets langere rit om Real en Barca bij te benen (respectievelijk 3 en 6 punten achterstand, waarbij Real en Barca een wedstrijd minder hebben gespeeld). Ook al zijn de clubs niet echt te vergelijken met elkaar natuurlijk. Feyenoord vind ik, in hun respectievelijke competities, van het niveau Arsenal. Napoli is een club van zichzelf. Lens is 1 keer kampioen geweest met een coupe de la ligue. En freiburg heeft nooit een prijs gewonnen. Maar zal wat zijn.

18 januari 2023 om 00:19

Denk echt wel dat napoli wou winnen alleen dachten ze dat de b elftal beter was dan Cremonese. Beginnen beetje naast hun schoenen te lopen ben ik bang

18 januari 2023 om 00:33

Ik denk juist dat ze niet zoveel energie willen leggen in de beker. CL en de competitie hebben toch wat meer prio. CL zullen ze waarschijnlijk niet winnen, maar valt veel geld te verdienen. Daarnaast is het een elitaire competitie. Waarbij de Scudetto natuurlijk de absolute droom zal zijn voor Napels. Nu hebben ze maar twee competities om op te focussen, waardoor er minder belasting is op de spelers.

18 januari 2023 om 00:56

Ja zou goed kunnen idd maar hoe dan ook Forza Napoli

18 januari 2023 om 09:16

True!

Al is de druk en passie bij een Napoli wel echt 100x zo intens bij een Napoli.

Dat is daar sowieso altijd al niet normaal, ook in de lagere divisies tot 15 jaar geleden.
Nu en in 2018 echt niet meer te doen, en de aanloop is nu langer dan in 2018. Dus heviger dan ooit 😁

Kan PSV Lozano niet huren voor een half jaar?

Typisch gevalletje van hoogmoed.

Als het een veredeld B-team is geweest van Napoli, dan heeft Spalletti zichzelf overschat en niet Napoli.

Leuke stunt! Napoli zal het niet heel veel uitmaken, Natuurlijk wil je altijd winnen. Maar Kampipen worden is echt het doel van Napoli. Heel jammer dat Parma het op het einde weg gaf tegen Inter. Zou grappig zijn mocht een kleinere club de beker winnen

Er waren trouwens 3 vrouwelijke scheidsrechters, dat was niet best hoor haha.

Vooral met die vrije trap dat zij de muur op 18 meter oid liet staan 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren