Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rangers bezorgt Nederland goed nieuws na tweeluik met veertien treffers

Laatste update:

Rangers FC heeft zich na een spectaculair tweeluik geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De ploeg van manager Steven Gerrard was op het eigen Ibrox met 5-2 te sterk voor het Belgische Royal Antwerp. De return was in navolging van de heenwedstrijd een doelpuntenfestijn, aangezien de eerste ontmoeting vorige week in België op de Bosuil in 3-4 eindigde. Met de veertien treffers in het tweeluik zorgen Rangers en Antwerp voor een record in de knock-outfase van de Europa League.

Door de sensationele zege in Antwerpen had Rangers een uitstekende uitgangspositie voor de return. Antwerp stevende in de heenwedstrijd tot tien minuten voor tijd af op een 3-2 overwinning, tot het duel volledig kantelde. Ryan Kent tekende in minuut 83 voor de 3-3, Abdoulaye Seck kreeg vijf minuten later een rode kaart en Borna Barisic bezorgde Rangers in blessuretijd vanaf de strafschopstip nog een 3-4 overwinning.

Het werd al snel duidelijk dat de return in Glasgow niet zonder doelpunten zou blijven. Met negen minuten op de klok schoot Alfredo Morelos namens de thuisploeg de openingstreffer tegen de touwen, met dank aan defensief geklungel in de Belgische defensie. Antwerp liet zich ondanks een vroege achterstand niet uit het veld slaan en kwam na een halfuur spelen op gelijke hoogte, toen Lior Rafaelov bij de eerste paal een voorzet van Jordan Lukaku binnentikte.

De tweede helft was pas zestien seconden aan de gang, toen Morelos Nathan Patterson lanceerde en hij van dichtbij de 2-1 op het scorebord schoot. Toen Kent tien minuten later op aangeven van Morelos de 3-1 verzorgde, leek het tweeluik definitief in het slot. Twee minuten later keerde de spanning echter alweer terug, toen Didier Lamkel Zé Connor Goldson en doelman Allan McGregor te slim af was en de marge terugbracht tot één. Een megastunt bleef echter uit, want Barisic en Cedric Itten bepaalden met rake strafschoppen in minuut 79 en minuut 92 de eindstand op 5-2.

De uitschakeling van Antwerp betekent goed nieuws voor Nederland met het oog op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA, aangezien concurrent België een club verliest en alleen Club Brugge nog in de race heeft in Europa. Rangers bereikt zo voor het tweede jaar op rij de achtste finale van de Europa League, waarin vorig seizoen Bayer Leverkusen te sterk was. In eigen land stevenen the Gers af op de eerste landstitel in tien jaar, aangezien de voorsprong op naaste achtervolger en aartsrivaal Celtic maar liefst achttien punten bedraagt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wedstrijd uiteraard niet gezien, want Ajax speelde. Maar wat moet dit een heerlijke tweeluik geweest zijn zeg! 14 goals in twee wedstrijden is echt ongekend veel.

Ook heerlijk om Rangers weer een rol van betekenis te zien spelen in Europa en zeker in Schotland. Nog heerlijker dat een topper als Gerard daar aan de leiding staat.

Rangers is ook gewoon een dark horse voor de winst van de EL. Die winnen echt praktisch alles dit seizoen.

25 februari 2021 om 21:07

Geluk stopt ook wel ooit hoor.

25 februari 2021 om 21:20

Hoezo geluk? Licht dat eens nader toe? Ik vind dat Rangers toch een aantal uitstekende spelers heeft lopen met bijv. Kent, Aribo en Kamara. Ook kan die Tavernier best een beetje ballen en staat het gewoon best solide. Eerste drie zijn ook gewoon uitstekend gescout in Engeland, van Aribo (transfervrij vanaf het tweede niveau in Engeland), Glen Kamara (55 duizend euro gekost vanaf Dundee, maar aardige poos in de jeugd van Arsenal gebald) tot Kent (dat is de speler waarin geïnvesteerd is met 7 mil, maar dat is dan ook echt een smaakmaker). Ik heb deze wedstrijd niet gezien dus misschien is daaruit een ander beeld gebleken, maar dat hoor ik dan ook graag.

25 februari 2021 om 21:25

Ze hebben inderdaad een goed team. Maar een dark horse voor de EL? Dat is nog wel een ander paar mouwen. Dit seizoen zit het trouwens ook echt allemaal mee voor hen. Letterlijk in elke wedstrijd die ik van hen gezien heb, viel het kwartje voor hen de goede kant op en dat stopt uiteindelijk wel. Daarnaast ook 5 goals tegen Antwerp en die hebben dan ook 4 penalties weggegeven.

25 februari 2021 om 21:44

Nee van wat ik er van gezien heb vind ik het ook geen dark horse voor de CL hoor, maar had het idee dat jij het team helemaal niks vond. Interpretatie via dit is ook wel moeilijk af en toe . Maar, ik vind dat je dat soort dingen wel afdwingt. Het is echt geen toeval dat sommige spelers veel penalties meekrijgen, net als dat het bijv echt geen toeval is dat sommige ploegen vaak in de laatste minuten scoren. Net als dat kansen wel of niet afronden gewoon kwaliteit is. Toekomst zal uitwijzen of dit seizoen echt een eenmalig succesje is, of dat ze toch nog kunnen verrassen. Allang blij dat Celtic niet weer saai met twee vingers in de neus kampioen wordt.

25 februari 2021 om 21:19

Zo goed was Rangers echt niet.

25 februari 2021 om 21:21

Thugvz,

Daar hebben ze totaal de kwaliteit niet voor! Een Tottenham of Ajax schat ik een stuk hoger in.
Tenzij ze eindeloos geluk hebben dan kan je winnen, maar daar geloof ik zelf niet echt in.

Ik zou het zelfs fijn vinden om Rangers te loten. Er zijn zoveel clubs met meer kwalitiet dan de Rangers hoor...maar neemt niet weg dat ik het wel leuk voetbal van ze vind.

Maar om FC Antwerpen als maatstaaf te nemen...ze hebben zelf 9x gescoord, maar ook 5 totaal tegen gekregen tegen Antwerp.

25 februari 2021 om 21:25

Ken je de definitie van 'Dark Horse'?

25 februari 2021 om 21:43

Ja, dat is de reden dat ik er niet in geloof...niet omdat ik ze niet weinig kans toedicht...het is niet een paard wat ik zijn eentje kan verrassen niet? Een heel team...

Als het nog om 1 speler ging tegen een andere zou ik nog zeggen ok...maar in zo een teamsport heb je meer kwaliteit nodig dan ze hebben.

Ze zijn voor mij totaal geen dark horse.

25 februari 2021 om 21:29

Als ze alles winnen dit seizoen dan gaan ze 100 procent zeker de EL winnen. Nee zonder gekkigheid, de Schotse competitie is enorm zwak, dat ze daar alles winnen betekend niks voor hun kansen in de El.. Ook de uitschakeling van Antwerp doet daar weinig aan af. Met andere woorden, ik vind het lastig om hun niveau in te schatten. We mooi dat zo'n roemrijke club weer een rol van betekenis speelt in Europa

25 februari 2021 om 22:01

Rangers heeft Galatasaray in de voorrondes uitgeschakeld en Benfica 2 keer op een gelijkspel gehouden in de groepsfase. Niet de "minste" clubs die je als Rangers zijnde op je pad krijgt. Er zit wel degelijk een verrasing in als ze zo doorgaan.

25 februari 2021 om 22:10

En Willem 2 niet te vergeten Maar je hebt helemaal gelijk, zeker een outsider voor de eindoverwinning. En ze hebben zelfvertrouwen, dat is ook erg belangrijk

25 februari 2021 om 21:34

Bizar wat ze presteren dit seizoen. Ongeslagen in de competitie na 30 wedstrijden en in de EL. Prachtig voor de loyale fans na wat ze mee hebben gemaakt afgelopen jaren. Ook geweldig voor Gerrard natuurlijk, als er iemand toch een titel verdient... Maakt het des te treuriger dat er geen publiek is dit jaar.

25 februari 2021 om 21:51

Dank horse vind ik echt zwaar overdreven. Wel een steengoed elftal dat in een Beneliga samen met Ajax en Club in de top 3 zou eindigen momenteel. Gerrard heeft het daar aardig voor elkaar. Niet het mooiste elftal maar echt zo'n geslepen ploeg met bakken winnaarsmentaliteit. Ze gaan ook verdiend door en zijn duidelijk een maatje te groot voor Antwerp, maar dit is ook niet het beste Antwerp. En alsnog scoren die er ook 5. Met een eervolle vermelding voor Mister Europe Refaelov, wat een klasbak.

26 februari 2021 om 00:47

Neejoh, die gaan er echt hard vanaf tegen clubs als United, Roma, Ajax etc

Leuk te zien hoe Gerrard het doet daar. Zou leuk zijn ajax ze loot

Schotland wordt komend jaar de grootste concurrent dus lange termijn is dit helemaal niet zo goed voor Nederland

25 februari 2021 om 21:08

Echt niet. Rangers kan nu iets maar dat is het ook wel. Celtic is ook niet meer geweldig en over de rest moeten we het niet hebben. Vanaf volgend jaar komt er nog een nietszeggende schotse ploeg bij en dan worden de punten niet zoals nu gedeeld door 4 maar door 5.

25 februari 2021 om 21:37

Echt wel. Op de ranglijst is het stuivertjes wisselen over twee jaar. Kan best zijn dat Nederland beter gaat presteren dan Schotland maar dat moet dan eerst nog maar gebeuren. Dus daar loop ik liever niet op vooruit.

Belangrijker NL heeft nu niets te winnen tov Belgie want plek 7, 8 of 9 maakt allemaal niet uit. Maar we hebben straks wel wat te verliezen tov Schotland omdat we afhankelijk van de prestaties van Ajax en hopelijk PSV mogelijk terugzakken naar plek 9 a 10.

25 februari 2021 om 21:41

De enige reden dat Schotland zo snel vordert is omdat hun punten nu slechts door 4 gedeeld worden. Elke overwinning van hen is dus meer waard dan een van een Nederlandse ploeg. Vanaf volgend jaar is dat gedaan en dan hebben ze dat voordeel niet meer. En zoals gezegd, de rest van die teams stelt echt niet veel voor.

25 februari 2021 om 21:56

Ik weet wel hoe het systeem werkt. Maar de enige reden dat Schotland zo snel vordert is dat ze zo goed presteren en daarbij worden ze inderdaad geholpen door het aantal teams.

Rangers presteert laatste twee jaar heel goed en Celtic presteert al jaren stabiel. Als ze dat volgend jaar weer doen dan en het team wat erbij komt pakt een of twee punten dan zijn ze gewoon een gevaarlijke concurrent.

25 februari 2021 om 21:10

Valt mee.

Buiten celtic en rangers heeft er nooit een schotse ploeg wat gepresteerd in de afgelopen jaren.

Meestal is het één van de twee ook die wat verder komt. Celtic bijvoorbeeld is allang uitgeschakeld. Nederland heeft ajax die veel punten binnenhalen en zo nu en dan psv en az.

Na die potjes tegen AZ heb ik echt een afkeer gekregen tegen dat Antwerp. En daar tegenover staat dat ik het schitterend vind dat de Rangers er weer helemaal bij zijn. Fernando's ex ploeg. Wat zal hij van boven stilletjes genieten dat zijn good old club vanavond gehakt maakte van zijn tegenstander in Europa!

25 februari 2021 om 21:07

Nou idd wat een tokkies daar destijds op de tribune.

Waren fantastische wedstrijden om te kijken maar toch vooral teleurstellend. Antwerp heeft zich zo te kort gedaan, Rangers heeft over de 2 wedstrijden 4 penalty's gehad en nog een hoop andere goals cadeau door geklungel. Morelos wel echt top vandaag.

25 februari 2021 om 21:16

Die Morelos was toch zo’n gek die elk seizoen een flink aantal rode kaarten verzamelde. Toch hulde hoe hij sportief de bal afgaf toen die speler van Antwerp zich blesseerde. Het was toch wel een potentieel kansrijke situatie voor Rangers toen. Ik heb alleen maar de eerste helft gezien, maar ik vond Lukaku aanvallend wel best goed. Misschien een optie voor de Nederlandse top 3?

25 februari 2021 om 21:19

Goh Jordan Lukaku. Het is nogal een enigma. Ik zou er als topclub niet aan beginnen eerlijk gezegd. Niet constant genoeg.

25 februari 2021 om 21:56

Heeft de Nederlandse top 3 nog een terreinverzorger nodig? Want als linksback kan die echt niet hoor. Ik durf er gerust om wedden dat Antwerp zijn huurbeurt dan ook niet in een definitieve transfer zal omzetten. Eigenlijk is die ook alleen maar in de ploeg gekomen omdat vaste linksback Juklerod naar de B-kern verbannen werd, niet omdat hij de concurrentiestrijd won. Verdedigend veel en veel te zwak.

25 februari 2021 om 22:31

Oh ik baseer mijn mening op de eerste helft van de wedstrijd. Jullie zullen er een betere kijk op hebben. Toch deed hij het vroeger bij Oostende toch ook niet onaardig. Niveau Lazio was kennelijk wel te hoog gegrepen.

Normaal gezien verwacht je toch dat je door bent naar de volgende ronde als je vijf keer scoort.

25 februari 2021 om 21:26

Als je 4 penalties weggeeft dan gaat het altijd moeilijk worden.

Sinds Gerrard aan het roer is, is Rangers er echt vooruit op gegaan. Vorig jaar ook al de laatste 16 gehaald van de EL en nu zie ik ze dit jaar zelfs de laatste 8/4 halen (afhankelijk van de loting)

25 februari 2021 om 23:17

Nee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren