Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart: ‘Hij maakte veel fouten, maar was als enige zichzelf’

Laatste update:

Rafael van der Vaart is van mening dat het Nederlands elftal 'geweldig' aan het WK is begonnen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal had maandagavond alle mogelijke moeite met Senegal, maar sloeg in de slotfase toch twee keer toe: 0-2. Cody Gakpo en invaller Davy Klaassen werden de verlossers. Volgens Van der Vaart maakte Frenkie de Jong echter de meeste indruk. De middenvelder van Barcelona was vaak slordig aan de bal, maar werd ook beslissend met de assist op Gakpo.

Van der Vaart zei halverwege de tweede helft tegen Tom Egbers dat hij Frenkie de beste man van het veld vond. "Hij maakte heel veel fouten de tweede helft, maar hij was de enige die zichzelf was", aldus de oud-middenvelder bij de NOS. "In zijn acties vooral. Hij was niet bang en ging ervoor. Maar ik denk dat Senegal echt een geweldige ploeg is. Dit resultaat is geweldig. Dit is een typische eerste wedstrijd op een toernooi. Wat dat inhoudt? Een beetje gespannen, je voelt je niet top. Wij hadden dat in 2010 ook tegen Denemarken. Dat was ook een slechte wedstrijd, maar die win je wel (met 2-0, red.). Dat is een lekker gevoel."

Van der Vaart is naast Frenkie ook positief gestemd over het aandeel van de invallers. Van Gaal bracht Memphis Depay na een uur, Klaassen en Teun Koopmeiners tien minuten voor tijd en Marten de Roon in de absolute slotfase. "Koopmeiners at het gras op, maar ook De Roon en Klaassen. Memphis zag er ook goed uit na heel lang niet te hebben gespeeld. Er gebeurt toch iets als hij (Memphis, red.) erin komt. Ondanks dat het een hele saaie wedstrijd was, is dit een goed resultaat", aldus Van der Vaart, die nogmaals zijn lof uitspreekt richting Frenkie. "Hij speelde zoals hij ook bij zijn club speelt. Ik vond dat te veel spelers stijf stonden van de spanning."

Met name Matthijs de Ligt leek moeite te hebben met de spanning. "Berghuis was oké, maar die kan ook meer brengen. De Ligt vond ik matig spelen, met name in de eerste helft. Ik denk dat dit resultaat echt heel goed is tegen een goed Senegal." Van der Vaart vindt het 'te makkelijk' om nu al te zeggen dat Memphis het verschil kan maken. "Maar je ziet dat hij bezig is en sleurt. Hij is sterk en houdt die bal vast. Bij de laatste goal is hij ook betrokken. Van Gaal had het zo in zijn hoofd. Eerst Janssen en uur en dan Memphis brengen. Dat heeft goed uitgepakt."

Henry Schut vindt het opmerkelijk dat Van der Vaart Senegal 'een geweldige ploeg' vindt. "Het is wel de Afrikaans kampioen", aldus Marco van Basten. "Het was best een stugge ploeg. Het positieve is dat je een wedstrijd weet te winnen die je niet goed speelt. Dat is een kenmerk van een goede ploeg." Oranje heeft een aantal dagen om zich op te lappen. Vrijdagavond staat de tweede groepswedstrijd op het programma. Dan is in Doha Ecuador de tegenstander. De Zuid-Amerikanen wisten hun eerste groepsduel met 0-2 te winnen van gastland Qatar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoveel aanvallende spelers op je middenveld werkt gewoon niet. Je hebt vijf verdedigers, waarvan er eentje met Dumfries meer naar voren aan het rennen is. Je controlerende spelers zijn Berghuis en De Jong, waarvan eentje alleen maar diep ging en de anders constant met de bal aan de voet het halve veld wilde oversteken. Als je de bal dan kwijtraakt, wat vaker dan lief was gebeurde loop je tegen een counter aan en maakt het echt niet uit of je twee of drie centrale verdedigers hebt. Ik zou Berghuis volgende wedstrijd wisselen voor koopmeiners, dan heb je een stuk meer balans in je elftal

21 november 2022 om 19:42

Nou ik zou lekker Bergwijn wisselen voor koopmeiners en dan Gakpo doorschuiven naar voren

21 november 2022 om 23:13

Bergwijn was heel erg slecht, totaal uit vorm al maanden. Hij geeft Schreuder de schuld, maar ik vind Bergwijn heel moe en opgeblazen ogen. Alsof hij te dik is. Verder had ik Dumfries eruit gehaald in de laatste 10 minuten en Frimpong erin gegooid. Malacia voor Blind. Oranje mist teveel snelheid voorin die mannetjes kunnen uitspelen. Gelukkig heeft Van Gaal een sterke bank met Xavi, Frimpong, Malacia en Taylor.

21 november 2022 om 19:43

Vond Gakpo ook echt matig. Ook slechte corners, op 1 na. Koopmeiners brengt wel meer voetbal idd vanuit t midden. Maar zou zelf met De Jong diep, en Depay zwervend spelen. Met Berghuis wel erin. Maar gaat ie niet doen, dat weet ik 😉

21 november 2022 om 19:47

Dat zijn nog meer aanvallers!!

21 november 2022 om 20:08

Gakpo staat ook niet op zijn positie.
Zet idd Gakpo voorin naast Depay en Berghuis op 10

21 november 2022 om 20:37

Daar kan ik me wel in vinden. Bergwijn er even naast laat die eerst maar eens vorm op de training laten zien. Zou overigens dan op het middenveld naast Frenkie eens proberen met Koopmeiners. die viel goed in

21 november 2022 om 20:03

Veel aanvallers??? Je speelt met 3 cv's en jij wil er doodleuk nog 1 controlerende middenvelder bijzetten?

Gewoon kappen met 5-3-2 en 4-3-3 gaan spelen. Met 5 speelde je het wk in 2010 en 2014 omdat dit de zwakke linie was. Nu is dat de sterkste linie en is het voorin matiger. Man weg achterin en man erbij voorin. Van Dijk, Ake en dan Dumfries en Malacia. Middenveld kun je dan de Roon of Koopmeiners controlerend neerzetten met Frenkie ernaast. Op 10 Simons of Berguis en voorin Gakpo, Depay en dan maar Bergwijn ofz. Nu moet alles vanaf de vleugel komen, voornamelijk dan vanaf rechts. Daar staat een non voetballer die kneiterhard werkt en rent, nou als het daar vanaf moet komen..

21 november 2022 om 20:08

Helemaal eens. Nu lijkt het aanvallend helemaal nergens op. Een back is vaak een aanvaller die niet goed genoeg was. Nu rennen ze naar voren om een slechte pass te geven. Als ze dit zo konden waren het wel aanvallers.

21 november 2022 om 20:33

Dat zal de schoonheid van het voetbal zeker ten goede komen, echter denk ik dat als je wereldkampioen wil worden je een stugge counterploeg moet zijn die af en toe verrassend goed aan de bal is. Ake van dijk de ligt is tegen topploegen een oersterk verdedigend blok, evt de vrij als derde verdediger ipv de ligt. We hebben helaas niet de selectie van Brazilië met 6 wereldaanvallers, als je straks in een topwedstrijd niet verder komt dan Vincent Janssen als wissel om de overwinning te forceren ga je het echt afleggen imo

21 november 2022 om 20:39

Als je middenveld tegen Senegal al overlopen wordt omdat iedereen die niet bij die drie cv's hoort op de helft van de tegenstander wil spelen, ben je kansloos tegen de betere landen

21 november 2022 om 21:06

Eens, vandaar de geluiden om meer controlerende spelers

Echt Noppert de MotM. Voor de rest iedereen zo passief als de neten. Klaassen en Depay brachten iig nieuwe energie. Maar leek alsof we speelden om niet te verliezen.

21 november 2022 om 19:42

100% en Noppert is ook zichzelf tijdens de interviews, heerlijke gozer

Helemaal mee eens! Was als enige zichtbaar, eiste alles op, verstopte zich niet, durfde een man te passeren. De dirigent van dit team en ik snap echt niet hoe zovelen hem af kunnen branden. Tuurlijk had hij foute passes, maar ik hoop dat de volgende wedstrijd meer spelers met zijn insteek voetballen en de bal durven op te eisen

21 november 2022 om 19:57

Klopt. Ja hij maakte fouten, maar hij bleef het wel steeds proberen. Waardoor ook uiteindelijk de 1-0 viel.

Zoiets deed hij al eerder tegen Duitsland niet zo lang geleden. Oranje werd in de eerste helft van kastje naar de muur gestuurd, maar sleepte er zo toch een gelijkspel uit.

21 november 2022 om 22:50

@vDijk, en ik snap niet hoe vele hem altijd blijven maar ophemelen en verdedigen als hij een gewone wedstrijd heeft gespeeld met een cijfer 6 bijv. Ja de Jong doet hele leuke dingen met een bal, soms erg nuttig maar ook heel vaak niet. Te lang treuzelen, kappen, draaien, wachten wat ook heel vaak zo onnodig en vertragend is. Maar goed op Frenkiezone mag je hem nooit afvallen, hij moet altijd een 8+ krijgen hier, ook al speelt hij matig. Vandaag was hij niet super, ook niet heel slecht. Deed leuke dingen afwisselen met dom verlies of te nonchalant . Zoals gezegd een 6je, nou prima toch.

Van der Vaart die een creatieve speler de beste vind op het veld, omdat die zichzelf was. Klassieke van der Vaart opmerking.Tegen een betere ploeg hadden zijn fouten heel anders kunnen aflopen. Hopelijk was dit zijn minste wedstrijd van het toernooi. We hebben hem nodig.

21 november 2022 om 21:14

Fouten?
Noem al die fouten eens op.

Keurig resultaat tegen de kampioen van afrika. Wie t niet probeert, groeit ook niet in t toernooi. Forza holland. Maar tsjonge jonge geen goede wedstrijd dit.

Oneens, we vergeten iemand: Blind! Zeer betrouwbaar en solide… geen gekke dingen. Ik heb de cijfers niet maar ik denk meest foutloos in passes vooruit.

Nu kan je de grap maken dat hij tov de laatste weken daarom juist niet zichzelf was…

Hulde aan van gaal want met ake erachter kan blind z’n ding doen zonder dat zijn zwakten eenvoudig bloot gelegd worden en dan is hij met z’n passing absoluut een meerwaarde.

21 november 2022 om 19:56

Misschien opent het de ogen van Schreuder en Soccerfan..?

21 november 2022 om 20:09

ik heb soms moeite om sarcasme te spotten, maar je had me bijna!

Frenkie en Noppert prima. Maar algeheel was het gewoon niet best. Maar je wint en dat is een heerlijk begin! Zou wel wat wisselingen erin brengen. Teun voor Berghuis. Timber voor de Ligt en natuurlijk Memphis erin en eigenlijk ook wel Malacia voor Blind (al ziet Blind aan de bal wel altijd van die fijne pass opties).

Beetje lullig, maar 2e helft was Frenkie echt matig, voor zijn doen. Je verwacht van hem altijd een 7. Gelukkig belangrijk met assist, volgende pot kan alleen maar beter. 3 pnt en verder

21 november 2022 om 22:37

Waarom is dat lullig precies?

Ik vond Frenkie een uitstekende assist had. Maar vond m slecht. Noppert en Blind vond ik de beteren. Ik ben altijd super kritisch op Blind. Vind m al jaren geen oranjemateriaal. Maar heeft t vertrouwen van vGaal niet beschaamd . En mij positief verrast.

21 november 2022 om 23:12

hij heeft letterlijk al zijn duels verloren... ik snap niet waarom je hem een van de betere vond

Noppert maakte een solide debuut bij Oranje. Die bal die hij uit de hoek tikte, dat zie ik Pasveer bv niet doen.
Frenkie nam veel risico, maar blijft , ondanks dat het fout gaat, kalm en probeert zijn fout te herstellen.

Hij was wat slordig, wat je niet van hem gewend bent. Toch zijn het wel vaak spelers die wat kunnen forceren. De beweging die De Jong brengt is niet zonder risico's, maar zorgt wel voor verrassing waar de tegenstander op moet anticiperen, met het gevaar dat hij gaten laat vallen waar Oranje van kan profiteren. Van zulke spelers hebben we maar weinig. En bij Bergwijn en Gakpo kun je er nooit van op aan of ze die dag gaan leveren. Ik begreep dan ook totaal niet waarom Van Gaal Xavi Simons niet inbracht de tweede helft; dat was precies zo'n speler die - net als De Jong, maar dan vanuit een offensievere rol - ook een opening kan forceren in een schaakspel als dat van vanmiddag.

In plaats daarvan eindigden we de wedstrijd met Klaassen, Koopmeinders en De Roon in de middenlinie. Een walhalla van klasse en creativiteit dat ik sinds de samenstelling van Van Bommel met Hendrix, Rosario en Sadilek in 2019 niet meer heb gezien. Smullen gewoon!

Was geen assist hij schoot op doel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren