Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Rad van Ongeluk’ bepaalt ludieke straffen voor spelers bij RB Leipzig

Laatste update:

Ralf Rangnick heeft het momenteel erg naar zijn zin als trainer van RB Leipzig. De zestigjarige Duitser, die dit seizoen als tussenpaus geldt voordat Julian Nagelsmann volgend jaar het stokje overneemt, heeft een ludiek strafsysteem in het leven geroepen om de sfeer bij de Bundesliga-club optimaal te houden.

Rangnick, die eerder ook als technisch directeur werkzaam was bij Leipzig, heeft namelijk het 'Rad van Ongeluk' geïntroduceerd. Het rad bepaalt welke straf een speler moet krijgen nadat hij iets verkeerds heeft gedaan, zoals te laat komen of de telefoon gebruiken op het trainingsveld. "Boetes werken zelden", zegt de trainer van de Duitse club, geciteerd door BILD.

"Het doet de spelers meer pijn als ze bijvoorbeeld minder vrije tijd hebben. Zoals drie uur werken in de fanshop." In totaal zijn er twaalf ludieke opties die de spelers kunnen krijgen. Spelers moeten bijvoorbeeld ballen oppompen, assisteren bij een jeugdteam van Leipzig, een stadiontour presenteren of het trainingsveld verzorgen.

Andere straffen bij de huidige nummer veertien van de Bundesliga zijn een roze shirt of tutu dragen tijdens de training, als 'barman' fungeren en een week lang flesjes water verzorgen, in de keuken werken, de bus laden met kleding en andere spullen of alle leden van de staf een klein cadeau geven. Komende zaterdag hervat Leipzig de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen Hannover 96.

Een goed systeem bij RB Leipzig?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Behalve dat het een leuk systeem is, zijn sommige straffen ook heel goed gekozen. Zoals helpen met de jeugd. Of de ballen oppompen.

13 september 2018 om 16:17

Ik denk dat het systeem juist negatief effect kan uitoefenen binnen RB Leipzig. Spelers zullen nu meerdere keren gaan nadenken om daar te tekenen. 1 minuut te laat en je krijgt al zo'n rot straf. Dit zal alle maar averechts werken in de toekomst.

13 september 2018 om 16:19

Natuurlijk niet. Zo rot zijn die straffen nou ook weer niet. Het is niet alsof je de wc moet gaan boenen ofzo.

13 september 2018 om 16:23

hahah denk je nou echt dat spelers hierdoor niet naar Leipzig zouden willen komen? Als jeje aan de regels houd heb je er sowieso geen last van dus dat slaat natuurlijk nergens op.

Te laat komen ligt sowieso aan je zelf. Ik rij 60.000 KM per jaar voor afspraken door heel het land en ik ben nooit te laat ondanks de files omdat ik gewoonweg optijd vertrek.

Voetballers moeten al helemaal niet mouwen die hebben zeen van tijd omdat ze genoeg geld hebben om vanalles uit te besteden.

13 september 2018 om 16:23

Dan lijkt het me dat je niet te laat moet komen toch? Het zijn geen straffen waarvan je denkt "wat bereik ik hiermee" het zijn straffen die andere ook een plezier doen en een glimlach op hun gezichten zetten.

13 september 2018 om 16:28

@Zermatt, denk jij serieus dat spelers daarom niet naar Leipzig zullen gaan? Wat een onzin. Bovendien zouden deze straffen beter kunnen werken dan een geldboete.

13 september 2018 om 16:30

"dan lijkt het me dat je niet te laat moet komen toch?"

Als het om een kwartier of meer te gaat, snap ik het nog, maar stel je komt door een file slechts 1 minuut te laat, dan slaat het nergens op om dan al dat rad van ongeluk te moeten gebruiken. Het is natuurlijk wel een goed idee, maar zoiets kan ook averechts werken.

13 september 2018 om 16:47

Zermatt

Ik denk niet dat een minuut erg is door een file oid.
Het heeft meer te maken met te laat komen door bijv. verslapen en dat soort ongein of te laat vertrokken want moest dit en dat doen, of een kater/
Trainers zijn erg maar geen monsters, als je in de file zit zou die speler denk ik heus wel een appje doen of een belletje en snapt de trainer dat ook.

13 september 2018 om 18:54

1 minuut te laat is ook te laat. Anders had je je wel dan mogen melden.

13 september 2018 om 22:10

Dat zeg ik toch ook in m’n laatste zin?

13 september 2018 om 20:10

Ik vind het leuk. De straffen zijn ook zinvol.

14 september 2018 om 11:08

Behalve die roze tutu dan. Dat is complete onzin. En van puberaal niveau. Al die praktische opdrachten kan ik me wel in vinden.

Origineel. Zouden ze bij meer clubs in moeten voeren. Boetens werken inderdaad zelden, die gasten verdienen zeker in de grotere competities bakken met geld daar liggen ze niet wakker van.

13 september 2018 om 23:20

Panerai, hoe kom jij nooit te laat als je zoveel km per jaar in de auto zit? Kan ik een cursus bij je volgen? On: vind het een fantastisch systeem. Veel beter dan boetes. Bovendien kan de supporter bij een aantal ook flink baat hebben. Super initiatief.

Mooi systeem. ook wel leuk als je een stadion tour krijgt van 1 van de spelers. Of je shirtje komt halen in de fanshop en mag afrekenen bij een speler. Ik denk ook oprecht dat het beter werkt.

13 september 2018 om 16:29

En dan moet jij een shirtje kopen van de speler waardoor hij gepasseerd is 😜

13 september 2018 om 16:53

Hahaha ja mooi😂 vind het goed draagt ook bij dat de spelers meer betrokken raken bij de club!

Ik krijg 'opeens' een briljant idee voor de groep tieners die ik training geef.... Iets met een rad ofzo...

Briljant bedacht en goed voor de sociale omgang van voetballers.

Had zich beter kunnnen richten op een aantal versterkingen. Vooral op het middenveld hebben ze niks gehaald. Die Adams komt pas in de winter. Maar paar versterkingen van Salzburg hadden ze zeker wel kunnen gebruiken.

Grappig dat een profclub ook zoiets heeft. Hebben wij bij ons team al jaren, al staan daar vooral boetes tussen 5 en 50 euro op. Naast de boetes ook enkele aparte vakken zoals lekker zwijnen (mazzel en niets hoeven), rondje krijgen (van iedere speler krijg je een biertje en binnen een bepaalde tijd moeten ze leeg. Bedacht uit het oogpunt dat laatkomers vaak zijn wezen stappen en niet zitten te wachten op weer een sloot bier), Bierbitch (de hele middag bier moeten halen zodra minstens 3 spelers er 1 willen), rondje geven en bvb opnieuw draaien.

Groot succes en ook gewoon goed voor de teamsfeer.

Ik vid het een prima idee omdat je toch wel enige discipline van de heren mag verwachten.
Laten we eerlijk zijn, bij welke club moet een speler zich voor 9.00 uur melden ? Nergens.
Mag je dan verwachten dat ze er om 9.00 uur dan wel zijn ? Lijktt mij wel.
Zeker als je weet wat er bij RB Leipzig aan die gasten wordt betaald.
En inderdaad, een boete is dan vaak een zinloos ding.
Een beetje geld inhouden op die bak geld die ze verdienen.
Ik vind het een prima idee dat ze zich vervolgens voor een of ander klusje moeten melden waarmee de fans dan in positieve zin worden verrast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren