Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Qua werkethiek is hij nog Duitser dan de Duitsers’

Laatste update:

Bayern München werkt nu anderhalf seizoen samen met Josep Guardiola en heeft nog geen moment spijt gehad van zijn aanstelling. De ex-trainer van Barcelona is erin geslaagd het goede werk van Jupp Heynckes te continueren en maakte de club vorig seizoen al in recordtempo kampioen. Halverwege de huidige competitie loopt alles weer crescendo in München, maar Guardiola doet het nu zeker niet rustiger aan.

/

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is onder de indruk van wat Guardiola in de winterstop allemaal heeft verricht. “Hij werkt echt keihard. Hij is Duitser dan de Duitsers, als het aankomt op werkethiek. Als de spelers klaar zijn met trainen en thuis al lang en breed op de bank liggen, is Guardiola nog altijd op de club en werkt hij een plan uit voor de eerstvolgende wedstrijd”, heeft Rummenigge al gemerkt.

Bayern bouwde in de eerste seizoenshelft een voorsprong van elf punten op, richting VfL Wolfsburg. Vorig jaar rond deze tijd had de club twee punten meer dan nu, maar was het ook Herbstmeister. De competitie wordt aanstaande vrijdag hervat en dan staat er direct een kraker op het programma. In de Volkswagenarena treffen dan de nummers twee en één elkaar.

Rummenigge ziet daar al naar uit, zoals hij ook uitziet naar een langdurige samenwerking met de 44-jarige Guardiola. “Hij is volgend seizoen sowieso nog onze trainer. We geloven in elkaar en ik hoop dat Pep nog lang blijft. Op dit moment wil hij zich niet aan ons binden, maar zolang zijn gezin en hij zich hier goed voelen, blijft hij. Guardiola is vastberaden het team permanent naar een hoger niveau te tillen”, aldus Rummenigge in gesprek met Kicker.

Hoeveel prijzen wint Bayern München dit seizoen, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo lovend als Rummenige elke keer is, zo sceptisch ben ik. Ik vind dat het spel van FCB sinds zijn aanstelling alleen maar eentoniger is geworden en ik blijf dan ook roepen dat ik de veelzijdigheid van Heynckess zijn spel blijf missen

27 januari 2015 om 11:51

Dat vind ik ook, maar ik vind het helemaal niet zo erg. Mourinho weet perfect hoe je zo'n speelstijlen moet aanpakken.

Maar het Bayern van Heynckes was inderdaad flexibeler en directer. Leuker om naar te zien.

27 januari 2015 om 12:00

Bus parkeren bedoel je?

27 januari 2015 om 12:16

Als het zo simpel was dan zou Bayern denk ik niet elf punten losstaan.

27 januari 2015 om 12:48

Guardiola's systeem is eigenlijk behoorlijk veelzijdig.

27 januari 2015 om 13:27

@ Rodeduivelfan

Je gaat me toch niet vertellen dat "de bus parkeren" een of andere tactische meesterzet is. Mou laat zijn spelers niet over de eigen helft gaan. Het liefs 8 man in de eigen 16 en dan wachten op een fout van het team dat probeert aan te vallen.

Dat kan elke clubs heel simpel toepassen. Zelfs een of andere plaatselijke amateurclub, een senioren vereniging en noem het maar op.

De andere clubs in de Bundesliga kunnen dat zeker doen, maar sommigen willen het niet en de gene die het wel doen komen op sommige vlakken gewoon tekort om Bayern alsnog pijn te doen.

27 januari 2015 om 13:36

Ik zeg niet dat het een tactische meesterzet is. Wat ik wilde zeggen is dat het niet zo simpel is als enkel de bus neer te zetten.

Blij dat ik zie dat je weet wat Mourinho het liefst doet. Zegt ook genoeg eerlijk gezegd.als je Chelsea bezig hebt gezien dit seizoen dan zie je dat ze aanvallend en controlerend spelen.

27 januari 2015 om 14:45

Als het allemaal zo makkelijk was, Acolinho, waarom doet dan niet elke niet-topclub dat, als ze daarmee grote clubs als Bayern en Barça kunnen verslaan? Een 'bus' neerzetten en tactisch afstemmen is nog altijd een lastige opgave, want je moet altijd alert zijn en veel communiceren.

Overigens hoop ik dat je ziet dat Mourinho meerdere tactieken beheerst als trainer: hij kan op meerdere manieren spelen en dat zien we nu ook in de Premier League. Het is niet dat hij altijd een bus parkeert ofzo.

Ik zou Guardiola graag een keer aan het werk zien bij een minder sterk team. Bijvoorbeeld AC Milan of Tottenham of zo. Ben benieuwd wat hij met zo een team kan presteren. In ieder geval heeft hij bewezen wel met een topclub te kunnen presteren.

27 januari 2015 om 12:45

Weet niet of ik moet blijven dromen , maar het lijkt me geinig om hem bij ajax te zien.
En een FDB juist bij een hoog team.
Ajax wilt alleen vast nooit zijn salaris eissen volbrengen

Hadden de spelers onder Heynckes een meer vrije rol.mn onder pep zitten ze toch meer in een keurslijf, in beide gevallen een schitterend elftal met goed voetbal natuurlijk

27 januari 2015 om 10:40

Hoezo meer keurslijf? Muller zegt vorige week nog dat ze in de voorhoede helemaal geen taken mee krijgen. Ze worden juist volledig vrijgelaten.

27 januari 2015 om 10:44

Juist onder heycknes was alles zeer strikt. Waarom denk je dat Robben onder heycknes grotendeels op de bank zat? Deels omdat hij zich niet aan de strikte afspraken hield.

27 januari 2015 om 12:49

Met zo'n voorhoede kan dat. want Muller,robben,lewa,ribery etc kunnen overal spelen. Dat ging toch een stuk lastiger met een Mario Gomez of Mandzukic

27 januari 2015 om 13:38

Maar vooral om zijn ego te breken.

Mooi dat deze man zegt dat hij een plan uitwerkt voor de volgende wedstrijd, terwijl de spelers vooral zeggen dat ze vrij worden gelaten en ze niet verteld wordt wat ze moeten doen.

Wat ik door heb gekregen afgelopen jaren van Guardiola is dat hij aan, voornamelijk de voorhoede en het middenveld, aangeeft waar de zwaktes van de spelers en vooral de zwakte in de linies liggen. Wat de spelers ermee doen, dat is aan de spelers zelf.
Laat je creativiteit gaan en weet waar je je winst kan pakken.

Guardiola houdt oprecht van het spelletje. Hij schijnt bijna bezeten te zijn. Lijkt me geweldig om met zo een bevlogen trainer te werken. Dat zorgt ervoor dat je zelf ook beseft hoe mooi het is om profvoetballer te zijn. Geweldige trainer imo.

Voorlopig vind ik het huidige Bayern beter dan het Bayern van Heynckes in 2013.
De aanval heeft juist veel vrijheid en Bayern speelt flexibel onder Pep. Wie dat ontkent, houdt zich alleen bezig met scorebordjournalistiek.
Vorig seizoen was er het probleem van de titelverdediging in de Champions League. Nadat de Duitse voetballers het WK 2014 wonnen, is Bayern weer gemotiveerd om eventueel de cups in Berlijn te veroveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren