Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Puyol terug na 222 dagen: 'Alsof hij zijn debuut maakt'

Laatste update:
/

Carles Puyol maakt na 222 dagen afwezigheid zijn rentree in de wedstrijdselectie van Barcelona. De 35-jarige aanvoerder, die op 12 maart 2013 een kwartiertje speelde in het Champions League-duel met AC Milan (2-0), is hersteld van een knieblessure. Trainer Gerardo Martino is onder de indruk van de mandekker.

“Ik ben verrast door zijn enthousiasme”, laat Martino optekenen in de Spaanse media. “Het lijkt wel alsof hij op het punt staat om zijn debuut te maken. Zelfs ik word er enthousiast van. Zijn terugkeer is geweldig nieuws voor het team en ook voor hem is het natuurlijk fantastisch. Hij kon niet wachten", aldus de oefenmeester.

Mogelijk komt Puyol zaterdag direct in actie, want collega-verdediger Gerard Piqué is niet inzetbaar. Piqué krijgt rust. “Hij heeft dit seizoen al veel gespeeld”, aldus Martino. Naast Puyol keren ook Lionel Messi en Javier Mascherano terug in de wedstrijdselectie.

Carles Puyol hoort nog altijd bij de beste verdedigers ter wereld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een held en wat een liefde voor de club heeft deze man. Puyol begint nu toch wel hard te slijten maar ik ben ervan overtuigd dat hij nog van waarde kan zijn voor Barcelona.

18 oktober 2013 om 15:30

Ik heb zijn revalidatie goed gevolgd hij heeft er zo hard voor gewerkt en hij lijkt echt in topconditie te zijn. Ik ben benieuwd hoe hij er voor staat, hopen dat hij tegen Milan een half uurtje mee kan pikken.

18 oktober 2013 om 15:57

Yes carles puyol is terug wordt nog blijer als puyol meedoet met barca brengt altijd iets extra aan het team ook een beest van een verdediger alleen kwa snelheid wat minder.

18 oktober 2013 om 15:39

Ik ben ervan overtuigd dat als deze jongen geboren was in welk gehucht dan ook buiten Barcelona en Madrid hij nooit zolang een club trouw zou zijn gebleven. Het is veel makkelijker om je hele carrière bij Barcalona te spelen, als je het niveau aan kan, dan je hele voetbalcarrière te spelen voor bijvoorbeeld FC Emmen of Almere City FC. Tuurlijk heeft hij zijn club lief, maar dat had ik ook als ik Puyol zijnde was en ik een zwembad vol goudstukken heb verdient bij de club, en eerlijk is eerlijk, dat mag je niet vergeten naar mijn idee.

18 oktober 2013 om 15:44

Is dat niet logisch dan? Als jij de potentie had om de wereldtop te bereiken zou je toch niet bij een provincie clubje je hele carriere afwerken? Iedereen wil toch hogerop? En als je op handen gedragen wordt en bij de fans zo geliefd bent en ook nog eens wekelijks een ton verdient is er toch geen reden om daar weg te gaan?

18 oktober 2013 om 16:28

hij heeft clubliefde ik zou voor je zweren dat mensen als puyol Iniesta en xavi gewoon bij barcelona zouden blijven ookal zou barca degraderen barca is alles voor hun hebben hun alles gegeven hun hele leven hebben ze te danken aan barca , en als ik het goed begrijp heb je geen clubliefde als je voor een club speelt die gewoon voor alles mee doet hoezo niet?

18 oktober 2013 om 16:48

tuurlijk wel, maar echt testen kan je het niet. Het is nog maar de vraag of ze niet hun biezen hadden gepakt als Espanyol bijvoorbeeld de topclub was van Barcelona. En er zal in zekere zin wel sprake zijn van clubliefde, dat sowieso, maar er zijn verschijnselen waar veel meer sprake is van clubliefde. Jongens die hogerop kunnen maar gewoon bij hun 'slechte' club blijven uit liefde, terwijl als Puyol bijvoorbeeld hogerop kon dat hij dat wellicht wel had gedaan.

18 oktober 2013 om 17:13

Maar heb je clubliefde als je bij je eigen club blijft? Een Heitinga voelt ook wel clubliefde, maar hij heeft zelf ook nog een persoonlijke carriere. Dat hij dat ook ambieert is zijn goed recht, maar dat betekent niet dat hij meteen geen clubliefde kent. Natuurlijk is het echte clubliefde als hij jaren bij Ajax zou blijven en voor geen andere club zou uitkomen, maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die hetzelfde als Heitinga zouden doen en ook wel eens voor een andere club willen uitkomen.

18 oktober 2013 om 17:16

In het begin van zijn carriere was Barca echt niet de beste in Spanje Xavi bijvoorbeeld kon op zijn 19e al naar Real maar dat heeft ie geweigerd uit liefde voor zijn stad en zijn club. Ik weet wel zeker dat er interesse was voor Puyol.

18 oktober 2013 om 17:39

Wat hij bedoelt te zeggen is dat clubliefde makkelijker te bereiken is als je begint bij een enorm goede club. Dan hoef je niet te kiezen tussen clubliefde en carriere en kun je het combineren.

18 oktober 2013 om 18:49

Dat denk ik ook. Er is 1 speler die echt voor zijn clubliefde gaat en dat is Totti. Hij kon zeker wel naar een topclub.

Puyol is niet meer de beste maar zeker waardevol, Ook qua mens. Weet nog Joan Gampher trofee waar hij Ronaldinho uitnodigde voor groepsfoto en ook trofee gaf aan hem.

18 oktober 2013 om 19:31

Het is gewoon lastiger meten, maar als je op je gevoel afgaat dan kan je goed inschatten wie echt liefde voor de club heeft denk ik. Dan blijft niet alleen Totti over, die iedereen altijd als cliché pakt.

Neem een Abidal, die er zonder pardon uit wordt geknikkerd, maar alsnog aangeeft dat hij terug wil keren bij Barcelona.

19 oktober 2013 om 00:15

Gerrard?

19 oktober 2013 om 02:03

@ uacimbom

Ik weet niet of je Matt Le Tissier kent, dat vind ik pas een speler met een hart vol liefde voor zijn club. En geloof me hij kon bij de beste clubs ter wereld spelen.

The Braveheart is back, dit is de oplossing voor alle problemen achterin. Ik hoop echt dat hij niet meer geblesseerd raakt we hebben m erg hard nodig.

Visca Puyol

Held! Ben blij dat hij terug is. Hij en piqué vind ik toch nog altijd een van de beste centrale duo's ter wereld.

18 oktober 2013 om 15:43

Dan kijk je naar mijn idee niet echt objectief. Tuurlijk een prima duo maar dat komt vooral omdat Puyol, ondanks zijn leeftijd, erg goed zijn mannetje staat. Pique is een mwoa, kan prima mee met het niveau van Barcelona, maar eerlijk is eerlijk, hij hoort zeker niet in het rijtje top 20 verdedigers. Duo's als Ramos / Peppe ( of Varane ), Vidic / Ferdinand, Terry / Luiz, Silva / Alex, Silva / Luiz ( bij Brazilië ), Agger / Skrtel, Boateng / Dante, Subotic / Hummels, etc. etc.
Stuk voor stuk betere verdedigers en meteen ook betere koppels.

18 oktober 2013 om 15:55

Ik ben het met je eens, maar Boateng/dante horen niet echt in dat rijtje thuis. Ze maken beiden nog regelmatig foutjes

18 oktober 2013 om 15:56

Leuk dat je ferdinand en vidic noemt, maar dan mag je dit jaar wel eens een wedstrijd van hun gaan kijken. Het beste is er daan echt wel af.

Verder ook agger en skrtel, een goed duo, maar zeker niet wereldtop.

18 oktober 2013 om 16:03

objectief of niet, tis leuk voor puyol dat hij terug is en weer plezier kan hebben door te spelen.

18 oktober 2013 om 16:12

Ik vind dat je in dit rijtje prima mertesacker/koscielny kunt noemen... Eerder dan anger/skrtel

18 oktober 2013 om 16:53

Ik kan er nog veel meer bij zetten hoor, daar niet van, en daar horen inderdaad de jongens van Arsenal ook nog bij. Agger en Skrtel zitten dan in een dipje, maar je kan ze zeker niet negeren want tot voor kort was het een 's werelds duo, en ik weet zeker, mochten ze beiden blijven, dat ze dat ook weer worden.

18 oktober 2013 om 17:04

Het belgische centrale duo mag er ook wezen! En BMI en de Vrij natuurlijk

18 oktober 2013 om 17:04

stop gewoon met reageren!!! Ergenis

19 oktober 2013 om 00:17

Jij hebt echt geen idee waar je het over hebt.

19 oktober 2013 om 11:26

Het duo Vidic / Ferdinand stamt ook alweer uit het vorige decennium. Puyol en Pique zijn jarenlang het beste centrale duo van de wereld geweest, ook al is Puyol momenteel bijna versleten en komt Pique uit een grote dip.

Mooi dat hij eindelijk terug is, vind wel dat we nog een verdediger moeten halen. Denk niet dat hij gaat spelen morgen.
Zal een lastige wedstrijd worden in Pamplona, hoop dat we winnen zodat we Real misschien op 7 punten kunnen zetten volgende week.

18 oktober 2013 om 15:33

Wie zou je dan graag zien komen? Alle goede Cv's zijn bezit, ik zie echt heel graag Bagnack bij het eerste om af en toe minuten te maken of anders verhuren voor een halve seizoen. Als Puyol fit blijft is het probleem achterin grotendeels wel opgelost denk ik.

18 oktober 2013 om 16:38

N'koulou van Marseille en/of Papadopoulos van Schalke. Echter lijkt Balante (ofzo) van River de meest realistische optie momenteel.

18 oktober 2013 om 17:11

Een speler die vorig jaar nog in de tweede divisie in Argentinie speelde en opeens naar Barca halen lijkt me wel iets te ver gaan. En 15 miljoen is ook veel te veel voor die jongen.

Papadopoulos is wel een goede optie en ik vind Howedes ook niet verkeerd.

18 oktober 2013 om 15:34

Top dit is zeer zeker een toegevoegde waarde voor het elftal! Dit zou de de oplossing kunnen zijn voor de achterhoede!

Dit wordt 7 punten voorsprong op Madrid! Kat in een bakkie..

18 oktober 2013 om 15:46

Je bedoelt 8 punten?

Puyol is een icoon voor Barcelona maar hoort nu niet meer bij de beste. Ramos, Kompany en Thiago Silva vormen de top 3 (niet in volgorde). Daarna heb je spelers als Pepe, Luiz, Vidic, Puyol enz.

18 oktober 2013 om 15:36

Ramos en Pique zijn allebei even waardeloos sinds de laatste seizoen vind ik. Ik denk dat Silva, Luiz en Hummels de top drie vormen momenteel. Kompany is trouwens ook niet meer wat het vorig jaar en jaar daarvoor was.

18 oktober 2013 om 15:41

Hummels maakt laatste tijd juist fouten.. er was laatst zelfs een artikel op vz erover.

18 oktober 2013 om 15:47

Dat klopt wel, maar Ramos maakt er echt veel meer. Ik zie hem elke wedstrijd wel een foutje of 2 maken die je nek kan kosten tegen een topclub.

18 oktober 2013 om 16:02

Je hebt gelijk hij maakt laatste tijd best veel fouten. Hij komt er wel weer boveb op met Varane naast hem gaat het een stuk beter.

18 oktober 2013 om 15:43

@ramos. Ik ben het met je eens dat Ramos bij de beste ter wereld behoort, maar om Pepe hier vlak achter te zetten vind ik niet terecht. Komt vaak in als een idioot en maakt zo heel vaak domme en onnodige overtredingen. Vind bijvoorbeeld Mascherano al beter dan Pepe. Hem (Mascherano) vind ik wat slidings betreft de beste ter wereld.

18 oktober 2013 om 15:44

Bij=tot*

18 oktober 2013 om 15:51

Pepe is zonder die domme overtreding van hem zelfs top 5. Vind je Puyol beter dan Pepe dan?

18 oktober 2013 om 15:57

Puyol is op zijn top beter als Pepe geweest, maar Puyol is niet meer de snelste.
Hij is nu een pak minder dan 2jaar terug.

18 oktober 2013 om 16:04

Dat is een moeilijke vraag. Puyol heeft een bijna een jaar geen wedstrijd gespeeld en Pepe is ook niet altijd basis speler. Maar ik ben bang dat Puyol redelijk op zn retour is en dus minder zal zijn dan Pepe. Maar dat zullen we misschien a.s. zaterdag al zien of dit ook zo is.

18 oktober 2013 om 16:05

Puyol was in zijn tijd inderdaad beter dan Pepe. Maar Pepe is als je naar verdedigende kwaliteit kijkt wel een van de beste. Dan heb ik het niet over meevoetballen en die aggresiviteit enz.

18 oktober 2013 om 15:55

Puyol is voor mij altijd de beste, maar objectief gezien is hij dat natuurlijk niet meer. Spelers als Silva, Kompany en Ramos zijn inderdaad de beste op dit moment.
De kracht van Puyol zit echter in hoe hij de rest laat spelen. Hij houdt echt veel schoten tegen en zit er vaak goed tussen. Door zijn inzet gaan andere spelers ook net dat tikkeltje beter voetballen en dat maakt hij zo belangrijk.

De beste? Neen. De belangrijkste? Ja!

18 oktober 2013 om 16:03

Hij was in zijn tijd wel gewoon een van de beste. Zijn inzet is fenomenaal vond hem altijd op een leeuw lijken met zijn doorzettings vermogen!

18 oktober 2013 om 17:10

Nou, vind Messi toch wel belangrijker

18 oktober 2013 om 19:37

Het gaat toch over verdedigers..

offtopic, maar waarom geen bericht over WK -17 dat nu live op eurosport is? omdat Nederland niet speelt?

Als voetbal 1 tegen 1 was, zou hij veruit de beste zijn. Er is zelfs een film over hem gemaakt; The Gladiator.

er zijn behoorlijk wat top verdedigers over de wereld, ik denk niet dat puyol tot de top5 hoort maar zeker wel ergens in een top10-15.
want persoonlijk vind ik spelers als miranda/godin/hummels/dante/david luiz en noem ze maar op ook top verdedigers die niet onder doen voor puyol.

het is ook lastig te voorspellen hoe goed puyol nu nog is, zo'n lange tijd eruit is natuurlijk niet niks. hoop voor barca en puyol zelf dat alles goed komt en zijn niveau van voor de blessure weer terug krijgt.

Wat een beest!

Pinto
Puyol
Puyol
Puyol
Puyol
Puyol
Puyol
Puyol
Xavi
Messi
Iniesta

"een matige aankoop, te oud" - Wenger

18 oktober 2013 om 15:57

Puyol weer als captain is best wel raar. Maar wat zal dat weer mooi zijn alleen jammer dat het niet in camp nou wordt gespeeld. Dit zal een boost zijn voor de hele team weer!

Tarzan is back! Welkom terug in de wedstrijdselectie Puyi, ook al speel je misschien niet meer als toen je 25 was, jij bent echt een regelrechte held!
Hij zal misschien nog niet direct 90 minuten spelen, maar 5 minuten is al genoeg om het team een enorme boost te geven.

Met hem naast Piqué speelt die ook nog eens een 50% beter, dus we krijgen er 1.5 verdedigers bij door zijn terugkeer! Hopelijk blijft hij nu lang fit, want hij is zooooo belangrijk!

lekker lekker volgende week, maar gelijk in de basis tegen madrid

Wauw, wat heb ik Carles Puyol gemist.

Goed dat hij terug is want Barcelona had de laatste tijd echt defensieve zorgen bij weliswaar gewonnen wedstrijden, maar niet zonder kleerscheuren. Counters werden makkelijk uitgespeeld, te veel ruimte achtergelaten en te veel fouten gemaat zoals struikelen van Pique en Alves of een verkeerde bal bij de opbouw. Allemaal (teveel) blunders die werden gemaakt door de Barça-defensie. Carles Puyol is in alle 3 de beste bij Barcelona dus goed dat hij terug is voor de wedstrijden in Pamplona, Milaan en in Camp Nou tegen Real Madrid. Want hij kan voor oplossingen zorgen.

Ben blij dat hij terug is, op naar Osasuna!

Ben erg blij voor je Capi je verdient het na alle harde werk ..
blij dat messi Masche en cuenca ook terug zijn , hopen op een mooie pot morgen uit tegen ossasuna altijd lastig hopen op 3punten

en wat hou ik van het rotatie systeem van Martino lekker alves pique alexis laten rusten geweldig we hebben ze nodig tegen Milan/real volgende week

Un abrazo , Fijn weekend en een fijne vakantie Culés

Wat een lijpe man, el torro!! Vindt hem echt een geweldige verdediger. Eentje die altijd vol in de strijd gaat en met zin hart speeld. Een echte voorbeeld voor de jeugd.

18 oktober 2013 om 16:25

ja zeker een voorbeeld voor de jeugd hij heeft ervoor gezorgd dat bartra niet weg is gegaan en barta is opdit moment onze beste CV en zijn strijdlust is ongekend ik hoop dat we nog lang van hem mogen genieten al zijn het een paar minuutjes

18 oktober 2013 om 16:29

Vraagje hat die muniesa ofzo niet meer potetie dan batra wat is er met hem gebeurt?

Vette foto van Puyol op de voorpagina

Zeer mooi dat hij weer terug is. Hopelijk dat hij zijn oude niveau nog haalt en nog kan schitteren in de CL.

Tarzan is back geweldig nieuws met hem zal de verdediging weer sterk zijn op na de cl en la liga winst Visca Barça

Kijk eens naar die foto, kom op zeg Barca dit kan toch niet? De man is haast nog ouder dan Sinterklaas en kan zijn oude niveau al lang niet meer halen. Barca haal nou gewoon 2 centrale verdedigers erbij en laat die samen met pique uitmaken wie er in de basis moet staan met Bartra daar weer achter. Mashcherano en Puyol verkopen en bedanken voor bewezen diensten

hij had al 222 dagen geleden moet stoppen. hij kan alleen maar op zijn bek gaan met deze comeback

el gran CAPI PUYOL! the beast is back!

wat een held is hij ook. hou vooral van z'n instelling op het veld. die kerel is niet te breken.
vond het ook mooi dat hij pique op z'n lazer gaf omdat hij met vuurtjes/scheids zat te klooien terwijl er een corner kwam.
heerlijke mentaliteit deze man. jammer dat hij niet de jongste meer is maar als hij topfit is blijft hij z'n meerwaarde houden. hopenlijk krijgt bartra ook nog z'n kansen aangezien die steeds beter speelt.

Een van de meest respectvolle spelers die er momenteel rondlopen. Diepe respect voor Puyol.

Zoveel respect voor deze man! Hij hoort in mijn ogen niet meer tot de beste verdedigers van de wereld maar kan nog zeker waardevol zijn voor Barca.

Zoveel respect voor deze man! Hij hoort in mijn ogen niet meer tot de beste verdedigers van de wereld maar kan nog zeker waardevol zijn voor Barca.

Hoe lang gaat het duren ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren