Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV’er legt uit: ‘Dat is mijn positie en niet centraal achterin’

Laatste update:

Jorrit Hendrix focust zich dit seizoen op een basisplaats op het middenveld. Trainer Phillip Cocu liet een maand geleden weten hem ook als verdediger te willen uittesten, maar de voorkeur van de twintigjarige Hendrix gaat duidelijk uit naar een plekje in de middelste linie van PSV.

/

“Aan het begin van de voorbereiding heb ik het er met de trainer over gehad om te kijken hoe het centraal achterin zou gaan, maar dat mijn voorkeur toch wel op het middenveld ligt. In de voorbereiding is naar voren gekomen dat dat mijn positie is en niet centraal achterin”, zegt de linkspoot in gesprek met De Telegraaf.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Groningen vormden Jeffrey Bruma en Nicolas Isimat-Mirin het hart van de Eindhovense defensie. Cocu laat in de krant weten het liefst met een linksbenige stopper te spelen, maar het is nog maar de vraag of de transfer van Héctor Moreno van Espanyol wordt afgerond.

De krant Mundo Deportivo meldt dat zaakwaarnemer Mino Raiola zich dinsdag in Barcelona meldt om met zijn cliënt alle opties door te nemen. Fiorentina heeft de Mexicaan ook een aanbieding gedaan en Espanyol wil langer met Moreno door, maar dat zou hij niet zien zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk toch dat ie daar op veel meer speeltijd gaat kunnen rekenen. Maar ja, de meeste voetballers zijn wat dat betreft stronteigenwijs.

Zijn eigen trainer was een zo'n type speler met een linkerbeen. Die nam als middenvelder vaker dan eens de rol van centrale verdediger of linksback aan. Misschien eens een voorbeeld aan nemen.

4 augustus 2015 om 08:54

Meer speeltijd, maar hij komt zwaar tekort voor de defensie. Herinner me pure gatenkaas achterin met hem als cv. Moet gewoon enkel als middenvelder spelen daar hoort hij.

4 augustus 2015 om 12:49

@fcexclusief

Hendrix is totaal geen cv vind ik. Hij heeft totaal geen fysiek. Hij zou dan hooguit als derde linksback kunnen fungeren achter Jetro en Poulsen.

Hij moet zich gewoon focussen op het middenveld, hoewel de concurrentie daar groot is.

Als Fiorentina ook een aanbieding heeft gedaan en Raiola erbij betrokken is lijkt het haast een optelsom..

4 augustus 2015 om 09:03

Klinkt als een optelsom, maar PSV heeft wel CL en Fiorentina slechts EL. Het is dus een beetje afwachten.
Wat betreft Henrikx: hij moet gaan voor de plek waar hij het beste rendeert en niet als een Emanuelson fungeren.

4 augustus 2015 om 09:08

Ja voor die 6 potjes CL zal hij zeker overstag gaan?! -.- in Italie kan hij tegen clubs als Juventus, AC Milan, Inter, AS Roma, Lazio en Napoli spelen.. dat zijn al dubbel zoveel topwedstrijden.

4 augustus 2015 om 09:24

Toch weegt CL voor veel spelers zwaar. Het is het hoogste podium...
Italie is leuk... leuk om tegen Juve te spelen en tegen Asr, maar Inter en ACM is toch wel een beetje vergane glorie op het moment.
Met die onnozele beredenering van jou zou onze top van de eredivisie niet eens bestaan in deze hoedanigheid...

4 augustus 2015 om 09:41

Als je hebt gezien wat die 2 clubs hebben gekocht deze zomer.. denk dat ze beide weer boven in mee willen/gaan doen.

4 augustus 2015 om 10:55

Inter en AC beginnen juist prima op te krabbelen met alle aankopen die ze gedaan hebben, en dan met name inter. Die zie ik op het moment na juventus als favoriet voor de titel.

4 augustus 2015 om 11:02

@oxxis en m1elelfc: volgens mij moet iedere ploeg in Italie nog erg veel wedstrijden spelen en zijn aankopen geen garantie voor succes (zie Kaka bijvoorbeeld). Met andere woorden: je kunt nog vrij weinig zeggen over aankomend seizoen en we moeten het doen met hoop/verwachting... ik verwacht dat ACM en Inter het iets beter doen dan afgelopen seizoen maar niet veel beter.

4 augustus 2015 om 11:29

Naja beter tegen dat soort clubs dan tegen 1 of misschien 2 topclubs en een gaar Oostblokland in de CL.

Vind Hendrix een iewat onderschatte speler, tenminste dat idee heb ik. Terwijl die van grote waarde was, voor het PSV van afgelopen seizoen. Ik vind het centrum van PSV met Bruma en Isimat niet goed genoeg. Isimat gaat veel steken laten vallen, wil te zelfverzekerd spelen en gaat hierdoor nochelant spelen.

4 augustus 2015 om 09:43

Zeker onderschat, maar dat is juist goed voor iemand op zijn positie, niet opvallend en toch zeer belangrijk. Zou me niets verbazen als hij vaste klant bij Oranje wordt over niet al te lange tijd.

4 augustus 2015 om 10:00

Als CVM zal hij dan moeten concurreren met o.a. Bazoer, Blind, Clasie. Het is een vrij zwaar bezette positie. Of ja, niet dat er echte toppers tussen zitten, maar het zijn wel allemaal spelers met ongeveer dezelfde potentie.

4 augustus 2015 om 10:25

Als die genoeg speel tijd krijgt heet dat

4 augustus 2015 om 10:34

@hoppa! Ik vind Hendrix qua voetbalintelligentie zeker niet minder dan Clasie en Blind en puur voetballend is Hendrix wellicht in potentie van een hoger niveau.

Bazoer is een uitzonderlijk talent, maar ik denk dat Hendrix en Bazoer op 1 middenveld zeker gaat lukken. Vooral als Bazoer de nieuwe Yaya Toure genoemd wordt, dan kan Bazoer zelfs profiteren van iemand als Hendrix.

Speelde in de johan cruijff schaal weer briljant als verdedigender middenvelder. Lekker op die positie blijven focussen.

Ik vond hem tegen Groningen de beste man van het veld. Hij moet zich op de positie van verdedigende middenvelder blijven richten en dan sluit ik niet uit dat Maher het kind van de rekening wordt. Hendrix, Guardado, Propper is het beste middenveld.

4 augustus 2015 om 10:02

Dat denk ik ook ja. Maher scoorde weliswaar mooi in de wedstrijd om de Fruitschaal, maar buiten dat was hij weer net zo onzichtbaar als altijd. Hij wordt langzaamaan weer de momentenvoetballer die hij bij AZ was, maar meer dan dat zit er volgens mij echt niet in.

Hendrix als CVM en dan Guardado links op het middenveld en Pröpper rechts. Dat is de sterkste bezetting en daarmee ben je gewoon in de Eredivisie voorzien van een absoluut top-middenveld.

4 augustus 2015 om 15:43

Ik vind Hendrix ook een prima voetballer, maar vergis je niet in Maher. Dat vind ik misschien wel de meest onderschatte speler van de eredivisie.

Maher is over het algemeen niet zo'n heel erg spectaculaire speler. Als je een samenvatting maakt van een wedstrijd van Psv, dan komt Maher daar soms niet of nauwelijks in voor. Maar als je tijdens een wedstrijd een tijdje op hem blijft letten, dan zie je dat hij eigenlijk maar zelden een fout maakt, dat hij vaak een belangrijke schakel is in de opbouw en dat hij over het algemeen best slim voetbalt. Bovendien heeft hij echt een erg goed schot in de benen. Mijn enige "maar" is dat hij fysiek nog wat sterker moet worden.

Prima speler als verdedigende middenvelder. Lekker daar laten spelen en alleen in echte noodgevallen dat je hem als centrale verdediger gaat gebruiken.

Erg groot talent speelde vorig jaar het hele seizoen (dacht ik) en dat pas op 19 jarige leeftijd. Verder erg goede passer, en maakt ook vaak een goede tackle.

Waarom wil cocu een linksbenige, je kan beter een vervanger voor bruma kopen (rechtsbenig) want isimat vind ik wel beter dan bruma

Een hele slimme voetballer, die Hendrix. Doet een beetje denken aan Timmy Simons qua spel. Geen gekke dingen maar toch effectief en belangrijk voor de balans in een elftal.

Ik vind dat hij het als centrale verdediger ook altijd prima gedaan heeft en eigenlijk denk ik dat hij op die plek ook meer kans maakt op speeltijd.

Er zijn maar drie plekken te vergeven op het middenveld en daarvoor heeft PSV Guardado, Maher, Pröpper, Hendrix, Schaars, Ritzmaier en Vloet en bovendien kan ook Pereiro goed uit de voeten op het middenveld. Bovendien zou ik het niet eens heel gek vinden als Cocu ook nog eens zou gaan experimenten met Locadia in de spits en De Jong in een soort Toivonen-rol als nummer 10. Conclusie: op het middenveld is het behoorlijk dringen geblazen.

Centraal achterin heeft PSV momenteel alleen Bruma en Isimat. Van Isimat ben ik eigenlijk nog lang niet overtuigd. Ik vind hem vaak nog erg slordig, hij maakt teveel fouten die een speler van bijna 24 eigenlijk al uit z'n systeem zou moeten hebben gewerkt. En Bruma vind ik op zich wel goed, maar dat is natuurlijk ook niet één van de sterren bij Psv. Als Hendrix zich zou focussen op een plek centraal achterin, dan denk ik dat hij wel een basisplek kan veroveren. Op het middenveld waarschijnlijk niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren