Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘PSV zit voor altijd in mijn hart, maar eventuele aanbiedingen bekijk ik rustig’

Laatste update:

Érick Gutiérrez voelt zich goed bij PSV. De Mexicaanse middenvelder staat sinds 2018 contract in Eindhoven, maar sluit niet uit dat hij komend seizoen de deur in het Philips Stadion achter zich dichttrekt. “Als er aanbiedingen komen, bekijk ik die rustig met mijn zaakwaarnemer en is het ook belangrijk wat PSV wil”, aldus Gutiérrez.

Gutiérrez is dit seizoen geen onbetwiste basisspeler meer bij PSV. Onder Ruud van Nistelrooij staat de teller momenteel weliswaar op 37 officiële duels. Slechts negentien keer begon hij daadwerkelijk aan de aftrap. Toch is Gutiérrez blij dat hij vorig jaar zijn contract tot medio 2025 verlengde. “Deze stad betekent heel veel voor me en niet alleen vanwege het voetbal”, zegt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. “Mijn kinderen zijn nu drie en vier jaar oud, hier geboren en helemaal gewend aan de omgeving. Het is voor altijd de plek waar mijn grootste geluk de eerste stappen in het leven zette.”

“Als je hier speelt, wil je zoveel mogelijk minuten maken en dat kon dit seizoen niet altijd”, geeft Gutiérrez aan. “Tegelijkertijd zie ik ook dat er met ‘Sanga’ (Ibrahim Sangaré, red.) en Joey (Veerman, red.) hele goede spelers bij de ploeg zitten. Voor de trainer is het soms moeilijk om keuzes te maken en die moet je dan accepteren.” De controleur stond afgelopen zomer welwillend tegenover een nieuwe samenwerking met Roger Schmidt, die als trainer van PSV naar Benfica vertrok. De Mexicaans international voelde uiteindelijk toch meer voor een langer verblijf in Eindhoven.

Naast Benfica toonden ook clubs uit Engeland, Spanje en Duitsland in de zomer van 2022 interesse in Gutiérrez. De kans bestaat dat hij na dit seizoen alsnog bij PSV vertrekt. “Ik ben hier straks vijf jaar en de club zit in mijn hart, voor altijd. Als er aanbiedingen komen, bekijk ik die rustig met mijn zaakwaarnemer en is het ook belangrijk wat PSV wil. Eerst wil ik nog zes prachtige weken op het veld beleven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

lekker verkopen als er een gek wat miljoenen voor geeft.
is toch niet echt geworden wat er van werd verwacht, hobbelt vaak leuk mee.
snap dat hij destijds vooral gehaald was om lozano beetje blij te houden/maken.
stond ook wel te boeken als talent, maar vind het geen geweldenaar. psv is zijn niveau en dat is niet verkeerd natuurlijk

14 april 2023 om 15:57

"hobbelt vaak leuk mee"

Ik vind dit echt een meer dan capabele speler die altijd alles geeft. Scoren in de beker finale en ook in de competitie in Amsterdam.

Goede invallers zijn een must voor elke topclub. Eric is daar 1 van.

14 april 2023 om 16:24

Mooi gezegd. Alleen is Gut geen goede invaller, Guti is dit seizoen een multifunctionele basisspeler (die zeker als middenvelder hartstikke goed functioneert). Voor de top van Nederland inderdaad een prima speler. Eén waar veel gekken wel wat miljoenen voor zouden willen geven

14 april 2023 om 16:01

Wat zeg jij nou? Guti is vaak belangiijk, en een van de weinige met de correcte instelling.

Alles geven en niet halfslachtig over dat veld wandelen omdat het moet.

14 april 2023 om 16:02

Het probleem is ook dat er niet echt een ideale samenstelling te maken is met de middenvelders die er nu bij PSV rondlopen. De afgelopen 1,5-2 jaar doet hij het naar mijn mening gewoon goed en hij mag van mij dan ook zeker blijven. Hij en Sangare gaan gewoon niet heel lekker samen, omdat PSV niet echt een creatieve nummer 10 heeft. Simons zou het kunnen zijn maar op dit moment heeft PSV gewoon te veel problemen dat er dan weer een niet creatieve aanvaller instaat en ook Veerman de creatiefste man zou je dan moeten wisselen.

Als Sangare vertrekt dan zou ik hem eerlijk gezegd wel de kans willen zien krijgen.

14 april 2023 om 16:37

Ik vind dat Guti en Sangaré juist uitstekend samen gaan. PSV ging vorig jaar als een trein vanaf het moment dat die twee samen speelden. Sangaré is een waanzinnige fysieke machine die dynamisch is, duels wint en ontzettend veel ballen verovert. Maar Sangaré is niet een speler die voor de verdediging blijft hangen. Sangaré is een jager. Guti hangt wel voor de verdediging en kon daarom de gaten opvullen die Sangaré in zijn jacht achterliet. Doordat Guti daar stond, kon Sangaré excelleren en was hij vorig jaar naar mijn idee de beste middenvelder van de eredivisie (sangaré dus). De rest van het jaar moet het middenveld gevormd worden door Veerman - Guti - Sangaré en dan Simons op linksbuiten.

14 april 2023 om 16:57

Laat ik het anders verwoorden dan ik denk dat zij wel samen kunnen spelen maar vind dat het door de andere spelers in de selectie dus niet goed lukt.

Als je naar de backs kijkt die brengen aanvallend vrijwel niets, gelukkig is van Aanholt er nu bij, want Max was waardeloos. Mwene is een degelijke back, hetzelfde geldt voor Teze maar gewoon echt niets bijzonders en brengen aanvallend echt veel te weinig. Maar we hebben echt veel betere backs gehad waardoor PSV echt veel creatiever was.

Bakayoko is niet constant en El Ghazi heeft het ook niet laten zien, de Jong moet het ook niet van zijn creativiteit hebben. Ook Veerman is niet echt een nummer 10.
Ik vind dat er dan net wat te weinig creativiteit in de hele ploeg zit, waarom ik dus wel begrijp dat je het middenveld anders in wil vullen. Al met al moet er gewoon creativiteit bij.

14 april 2023 om 21:45

Ben het met Rubentje eens dat Guti en Sangare uit de twee middenvelders die samen MOETEN spelen. Toen zij samen speelden had je meer evenwicht in het team. Zeker ook, omdat je slechtste linie de achterste linie is. En dan heb je twee strijders met punten naar achteren nodig. En vond ze ook goed samen spelen, in de wedstrijden die ze samen speelden

14 april 2023 om 16:03

Hij was vorige maand nog aanvoerder van Mexico, hield vorige week Sangare op de bank en speelde dit seizoen al 37 wedstrijden voor PSV. Niet slecht voor iemand die "leuk meehobbelt" en waar alleen een gek wat miljoenen voor zou geven.

14 april 2023 om 17:19

Ik ben het eens met Oreely. De wedstrijden dat Guti echt het verschil heeft gemaakt, zijn op één hand te tellen. Ik vind Guti teveel zwaktes hebben (zoals Sangare dat ook heeft) en daardoor is de as van PSV erg zwak.

Om mijn mening wat inhoud te geven; Guti is dramatisch in de kleine ruimte en op een goede steekbal is hij ook nauwelijks te betrappen.

14 april 2023 om 17:35

Ik denk dat jij misschien iets vaker psv moet kijken. Guti is dit seizoen een hele belangrijke pion.

14 april 2023 om 21:03

@vp10arsenal:

Tja, ieder z'n mening.

Als ik hier de reacties lees, dan valt het me echter wel op dat vrijwel alle PSV-supporters heel positief over hem zijn, en dat de kritische reacties eigenlijk alleen komen van niet-PSV-supporters. En ik gok dat over het algemeen de PSV-supporters toch wel wat vaker een hele wedstrijd van de club zien. Dan kun je misschien nog zeggen dat die bevooroordeeld zijn, maar zeker dit seizoen is het toch echt niet zo dat het PSV-publiek blind positief is over alle eigen spelers.

15 april 2023 om 06:54

Ik ben zelf psv supporter en heb een zwak voor guti. Maar hij maakt ons niet sterker (er zijn er maar weinig die dat de laatste jaren doen). We beginnen in het oude Feyenoord te veranderen waar hard werken als belangrijk werd gezien. Tegenwoordig spelen die voetbal waar wij al jaren op hopen en wij zitten met harde werkers op een enkele uitzondering na.

14 april 2023 om 16:19

Hij komt gewoon tekort tegen topploegen. Hij is leuk voor in de breedte, maar daar is ook alles mee gezegd. Wil je straks meedoen in de groepsfase champions league heb je op die positie gewoon een betere speler nodig.

Guti moet gewoon als een van de eerste op het wedstrijdformulier staan. Hij kan als de beste het balans in het elftal bewaken. Heeft tenminste guf in zijn spel en dat kan miet iedereen in Eindhoven zeggen

Ik heb echt een zwak voor Guti. Kwam bij PSV binnen als een mooie Guardado-achtige voetballer, kreeg (te) weinig kansen, maar zeurde niet, bleef altijd een vrolijke en positieve uitstraling houden en heeft zich ontwikkeld tot een echte strijder die elk duel met 100% overtuiging in vliegt en veel vuil werk opknapt. Ik vind dat hij eigenlijk altijd moet spelen. Ik begrijp het dat hij eventuele toekomstige aanbiedingen niet bij voorbaat af wil slaan, maar van mij mag Guti nog jaren in Eindhoven blijven.

14 april 2023 om 16:04

Onder van Bommel was het wel redelijk snel klaar met hem, maar hij is ook niet altijd even fit geweest gedurende zijn eerste seizoenen, veel blessures.

Ik vind eigenlijk ook dat hij altijd moet spelen maar dat vind ik van Veerman ook eerlijk gezegd en hetzelfde geldt voor Sangare. Die 3 op het middenveld samen zie ik niet echt zitten, want dan mis je toch wel wat creativiteit.

Als je Sangare verkoopt kan je misschien een middenvelder halen die iets meer bij Veerman en Guti past. Of gewoon Simons op 10 zetten natuurlijk.

14 april 2023 om 16:11

Mee eens. Na afgelopen seizoen was ik eigenlijk wel met stomheid geslagen dat Guti wã©ã©r voor zijn plekje moest vechten. Vond die contractverlenging vorig jaar zo verdiend. Natuurlijk, Guti begon niet goed aan zijn PSV periode en ik heb lange tijd gedacht dat hij als niets anders dan vriendje van Lozano werd gehaald. Ik was éã©n van zijn grootste criticasters. Maar Schmidt heeft al zijn zwakke plekken eruit gekregen (concentratie, dom balverlies op gevaarlijke plekken, trage omschakeling) en nu hebben we een echte krijger. Dit is captain materiaal. En ik hoop dat hij nog heel lang bij PSV blijft. Hij krijgt absoluut niet de waardering die hij verdient. (edit: van Ruud dan he, qua speeltijd, de supporters waarderen Guti zeker.)

Het is dat Sangarã© zo'n dikke transfersom vertegenwoordigt, maar die loopt er de laatste tijd bij alsof hij mentaal al afscheid heeft genomen van PSV. Dan heb ik 100x liever Guti.

Mijn favoriete PSV speler. Geeft altijd alles en heeft een postieve uitstraling. Hoop dat hij nog een seizoen bij PSV blijft.

In mijn ogen is Guti een speler zoals Mendez of Hutchinson destijds, al waren dat spelers die vaker tegen de basis 11 aan zaten. Guti komt naar mijn mening net tekort voor een structurele basisplaats maar is wel een cruciale speler binnen de selectie die altijd tot het gaatje gaat. Die assist op Lozano tijdens zijn eerste wedstrijd vergeet ik nooit meer maar dat hoogstandje bleek helaas toch een zeldzaamheidje.

Persoonlijk zou ik hem bijna altijd opstellen. Ik zou er dus ook geen probleem mee hebben indien ruud hem tegen ajax niet zou opstellen.

Onbegrijpelijk dat Guti dit seizoen niet altijd in de basis staat. Hij heeft een enorme drive en felheid ontwikkeld. Hij loopt veel gaten dicht en stuurt ook andere spelers. Credits voor Schmidt, want ik denk dat menig supporter het al had opgegeven.
Na dit seizoen Sangare verkopen en het middenveld zo aanvullen dat je met Guti en Veerman kunt spelen.

Zeer gewaardeerde speler die nooit klaagt. Ideaal om bij je ploeg te hebben vind ik. Dat middenveld is al jaren het probleem bij PSV. Het klopt nou nooit echt voor een langere periode.

Wat ik mij ineens binnen schiet, een middenveld met Guti op CVM en Veerman en Sangare er voor, dat is toch een evenwichtig middenveld? Gewoon 1 controleur en 2 wat hoger op het veld. Xavi doet het dit seizoen ook uitstekend op linksbuiten. Vraag me alleen dan weer af, hoe de opbouw zou verlopen met alleen Guti lager op het middenveld. Wat vinden jullie?

14 april 2023 om 16:23

Dat kan prima als je met Boscagli achterin staat, bovendien komt Veerman de bal vak zat halen en we moeten ook niet doen alsof Guti er helemaal niets van kan aan de bal. Zijn lange bal is bijvoorbeeld beter dan gemiddeld. Voornaamste probleem bij PSV is dat er te weinig beweging voorin is, waardoor de spelers de bal niet kwijt kunnen.

15 april 2023 om 10:57

Ja eens hoor. En die rechterkant achterin word ik ook moedeloos van.. Terwijl wat mij betreft Teze CV kan en dan een aankoop/ Sambo voor de rechtsback al zoveel verschil maakt

Statistieken zijn duidelijk dat PSV beter presteert met Guti dan zonder Guti. PSV behaalt gemiddeld meer punten, scoort meer goals en krijgt minder goals tegen met Guti in de basis. Het is aan de bal misschien niet de meest spannende speler, maar hij is zo belangrijk in het bewaken van de balans. Verovert gewoon heel veel ballen, en door hem spelen de andere middenvelders ook gewoon beter (sangaré speelde vorig jaar het beste met Guti naast hem, Veerman kan hoger spelen als Guti achter hem staat en daardoor vaker in de positie komen om gevaarlijk te zijn). Echt een heerlijk slot op de deur. Ik zou hem voor de rest van het jaar in de basis zetten.

14 april 2023 om 16:43

Hij kan ook fantastisch koppen. Dat wordt vaak onderbelicht. Maar zowel aanvallend als verdedigend is hij daarin zo belangrijk. Sterker nog, op het middenveld is hij één van de weinige Eredivisiespelers die gericht kan koppen.

Is een ergernisje van mij, daarom benoem ik het. Als in de Eredivisie op het middenveld gekopt moet worden zie je toch vaak van die ongerichte ballen met een boogje over en weer gekopt worden tot iemand hem kan controleren. Lijkt nergens op.

Spelers die roepen dat de club waar zij spelen in hun hart zit wantrouw ik per definitie. Ik heb dat iets te vaak horen zeggen door gasten die even later met de clubleiding overhoop lagen omdat ze elders meer konden verdienen maar de clubleiding niet aan een (tussentijdse) transfer mee wilde werken. Daarom moet ik ook niks hebben van die kusjes op het shirtlogo na een doelpunt. Een week later en een paar miljoen rijker staan ze zo het volgende logo te knuffelen. Komedianten zijn het.

14 april 2023 om 19:12

Het is toch logisch dat Psv en Eindhoven in zijn hart zit. Hij geeft zelf al aan dat hij hier zijn gezinsleven is begonnen. Lijkt mij het belangrijkste in het leven. Dan is voetbal een belangrijke bijzaak en voor hem een zeer goede bron van inkomen en financiele onafhankelijkheid. Hij zeurt nooit en werkt hard. Ik hoop dat hij nog vaak het logo van PSV mag kussen.

Gefeliciteerd PSV onder 21 met het bereiken van de finale van de Premier League International Cup. Lijkt me noemenswaardig genoeg om te plaatsen Voetbalzone! Volgens mij kwam er over een andere jeugd wel een artikel....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren