Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV zet fraaie tegengoal van Malen recht via discutabele penalty van De Jong

Laatste update:

De heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tussen PSV en Borussia Dortmund heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. De Eindhovenaren kwamen voor rust op achterstand door een doelpunt van uitgerekend ex-PSV'er Donyell Malen, de gevaarlijkste man aan Duitse zijde. Via een zeer discutabele penalty van Luuk de Jong behaalde PSV in de tweede helft een gelijkspel: 1-1. De return is op woensdag 13 maart in Duitsland.

Bosz verraste met een aanvallende opstelling. Daarin stond Jerdy Schouten als centrumverdediger opgesteld en was het middenveld met Joey Veerman, Malik Tillman en Ismael Saibari offensief te noemen. Johan Bakayoko, die ziek was geweest, keerde terug op zijn vaste positie van rechtsbuiten. Bij Dortmund stonden met linksback Ian Maatsen, die van Chelsea wordt gehuurd, en rechtsbuiten Malen twee Nederlanders opgesteld.

PSV kende een ijzersterke openingsfase, waarin drie dreigende momenten ontstonden. Hirving Lozano stuitte in een gevaarlijke counter op Mats Hummels. Even later verloor Maatsen op een zeer gevaarlijke positie de bal aan Malik Tillman. De aanvallende middenvelder had Luuk de Jong een intikker willen schenken, maar de breedtepass kon nog net worden onderschept door de defensie van Dortmund.

De grootste kans uit het eerste kwart van de wedstrijd was in de zestiende minuut voor Tillman, die na een handig passje van De Jong plotseling enorm veel ruimte had. Tillman vuurde echter vrij ver naast.

Gaandeweg de eerste helft leek Dortmund de controle steeds meer in handen te nemen. Knullig balverlies op eigen helft van Malik Tillman leidde in de 24ste minuut de openingstreffer van de Duitsers in. Malen had na een sterke demarrage over de rechterkant van het strafschopgebied wat geluk dat zijn schot via een blok van Sergiño Dest en de onderkant van de lat binnenviel: 0-1.

PSV voerde de druk in het slot van de eerste helft op. Een goede voorzet van Saibari bood Bakayoko een grote kans, maar de rechtsbuiten raakte de bal uit de stuit slecht en zag zijn poging naast eindigen.

Vroeg in de tweede helft viel de treffer van PSV alsnog. De Eindhovenaren kregen een een penalty voor een vermeende overtreding van Mats Hummels op Tillman. De Duitse verdediger claimde de bal te spelen en dat leek ook zo op de beelden, maar de strafschop bleef staan. De Jong knalde van elf meter raak: 1-1.

Het meeste balbezit bleef voor PSV na de gelijkmaker, maar Dortmund stichtte het meest gevaar. Malen probeerde het na een aanname op de borst uit een heel lastige hoek, maar stuitte op doelman Walter Benítez. Even later kreeg Malen de bal bij een hoekschop van heel dichtbij niet in het doel gefrommeld.

Nog dichterbij kwam Dortmund in de 72ste minuut. Een vrije trap van Maatsen werd door Marius Wolf gevaarlijk verlengd. De poging spatte uiteen op de paal. Acht minuten later ging Dest over de linkerflank knap voorbij Julian Ryerson. Dest had kunnen afleggen, maar schoot zelf uit een lastige hoek en stuitte op Meyer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat er gewoon net teveel niet thuis gaven bij PSV. Lozano, Tillman en met name Bakayoko. Na die fortuinlijke gelijkmaker is PSV raar genoeg een beetje gestopt met voetballen. Dit Dortmund was gewoon te pakken, want dit is gewoon helemaal geen bijzondere ploeg. PSV heeft het hier echt laten liggen, want in Dortmund zie ik ze heel moeilijk winnen.

20 februari 2024 om 22:57

Schrok echt van Bakayoko, wat was hij matig vandaag. Tijd voor even op het bankie. Lozano probeerde het nog maar was ook matig helaas.

20 februari 2024 om 22:59

Doe ff normaal joh één mindere wedstrijd en gelijk op de bank? En voor wie dan?

20 februari 2024 om 22:59

Ik vond Lozano velen malen slechter dan Bakayoko vandaag. Bakayoko had continu dubbele dekking. Doordat Lozano steeds in de diepte werd gezocht kreeg hij veel meer ruimte. Maar deed er werkelijk niks mee.

20 februari 2024 om 23:00

Speelt al een tijdje matig.

20 februari 2024 om 23:00

Verbaas me altijd hoe explosief hij is, maar tegelijkertijd vaak slappe schotjes of voorzetten heeft.

20 februari 2024 om 23:07

Met name Bakayoko zelf moet van Bakayoko schrikken. Die jongen staat op lijstjes van topclubs, maar schiet hiermee zijn eigen carriere in de voet. Samen met Lozano de zwakste van het veld, en dat is jammer omdat PSV juist zo een wapen heeft met Luuk de Jong, dat alleen functioneert als de buitenspelers af en toe iets goed doen.

20 februari 2024 om 23:08

Ik schrik niet van hem, zo ontzettend bijzonder is hij niet, speelt ook veel voor zichzelf.

20 februari 2024 om 23:12

Lozano was de enige die ik echt sterk aan de bal vond kwam vaak z'n mannetje voor bij alleen de afwerking was echt slecht maar dat geldt voor heel psv

20 februari 2024 om 23:16

Speelt al weken matig, dus een keer mogen daar best consequenties voor zijn.

20 februari 2024 om 23:17

Ik vind Bakayoko al een tijdje niet zo sterk….

20 februari 2024 om 23:22

Huh? Heb je het wel over de wedstrijd van vandaag?

20 februari 2024 om 22:58

Boscagli wel erg goed. Mooie strakke ballen. PSV de betere ploeg, maar mag door die penalty alsnog spreken van geluk.

20 februari 2024 om 22:58

Lozano was slecht, maar durfde te voetballen. 9 van de 10 dingen mislukken, maar dat zie ik dan toch liever dan een Bakayoko die alles op safe speelt.

21 februari 2024 om 07:07

Dat Lozano in CL wedstrijdem slecht is maar toch teveel dingen probeert is al een thema sinds die wedstrijd tegen Barça jaren geleden.

20 februari 2024 om 22:59

Slordig in meerdere opzichten. Zonde want daardoor kom je vooral in de tweede helft tot weinig kansen. Veel verkeerde keuzes en toch veel spelers een tandje te traag aan de bal. Vanuit achteruit werd er goed gevoetbald.

20 februari 2024 om 23:01

Dortmund is inderdaad momenteel totaal geen sprankelende ploeg. Ze moeten het hebben van individuele spelers, maar als die niet in vorm zijn is het niks. Vandaag ook weer zoveel fouten. Dortmund heeft bar weinig laten zien. Vond dat PSV mee ging in dat niveau. Veel fouten en onnauwkeurigheid. Jammer ik denk dat PSV het zichzelf nu lastig heeft gemaakt.

20 februari 2024 om 23:05

Terzic is het probleem. Zet zon Alonso, Hoeness of zelfs Bosz voor deze groep en er valt echt wel wat van te maken. De breedte is ook prima als je nog jongens als Brandt, Moukoko, BynouGittens kan laten invallen en dan heb je normaliter ook nog Adeyemi, Haller, Sule, Bensebaini en Nmechda.

20 februari 2024 om 23:14

Dan vergeet je Brandt nog als invaller. Bizar eigenlijk hoe ze onderpresteren.

20 februari 2024 om 23:06

Psv speelde gedurfd terwijl 1-1 speelde heerlijke pot er waren kansen om te winnen. Uit zijn we zeker niet kansloos.

20 februari 2024 om 23:08

Die Malen is gewoon drie klassen beter dan die wereldvoetballer Sancho. Is gewoon veruit de beste aanvaller en misschien wel beste speler van Dortmund. Wat hebben we allemaal zitten slapen over de echte kwaliteiten van deze jongen.

20 februari 2024 om 23:17

Overdreven naar mijn idee. Hij is gevaarlijk, maar maakt zoveel domme keuzes

20 februari 2024 om 23:50

Echt absurd hoeveel 100% kansen die Tillman verneukt. Verder is 1-1 een prima uitslag

Geluk moet je hebben maar als dit een penalty is kunnen we net zo goed ophouden. Hoe kan dit toch gebeuren met een VAR erbij. Valt verder nog niets van te zeggen. PSV had wel overwicht zonder heel gevaarlijk te zijn.

20 februari 2024 om 22:58

Obvious. Zonde om te veel discussie over te voeren. Leuker om het gewoon over de wedstrijd te hebben toch? Zeer vermakelijke wedstrijd met met name de eerste helft een onwijs hoog tempo heen en weer. 2e helft was PSV in mijn ogen ook gewoon beter dan Dortmund. Maar als ik zou zeggen dat PSV het écht goed heeft gedaan zou ik hun kwaliteiten te kort doen. Die bescheidenheid zie ik dit seizoen vaak nog wel bij veel psv supporters op dit forum, dat siert jullie ook, maar jullie hebben gewoon een ploeg om thuis van Dortmund te winnen. Het gekozen middenveld toont de ballen van Bosz wederom aan, maar helaas haalden ze individueel vandaag niet hun niveau (zelfde voor de flanken trouwens). Heeft natuurlijk wel ook wel iets met ritme te maken. Saibari groeide wel in de wedstrijd en naarmate de druk hoog op het veld van Dortmund af nam zagen Veerman en Tillman er ook iets beter uit. Jammer dat Lang geblesseerd is want Lozano raakte écht geen bal vandaag en Pepi is natuurlijk geen echte winger (viel overigens prima in). Boscagli zou dit seizoen op dit niveau bij geen enkele club ter wereld te kort komen. Echt een bizar niveau wat hij haalt; in mijn ogen nog wel hoger dan blind in 2018/2019, ook in zijn passing, echt heel knap. Hoop dan ook echt dat hij niet langdurig stuk is.13 maart moeten er een paar jongens iéts scherper zijn en wat zuiniger in het balbezit dan heb je gewoon een zeer goede kans daar. Zeker als je bedenkt dat de logge Süle dan tegenover de beweeglijke aanval van PSV komt te staan. Tot slot ook leuk om te zien dat Malen zich, na wat jaren van relatieve stagnatie, weer goed lijkt te ontwikkelen. Nog steeds pas 25.

20 februari 2024 om 23:28

Dest en Boscagli links samen in de verdediging, daar is echt geen druk op te krijgen. Alleen jammer dat Lozano ervoor staat. Zet daar Lang neer en dan heb je echt een geweldige flank.

20 februari 2024 om 23:30

Zo Eredivisie Ajax dat ga ik onthouden voor als Feyenoord weer eens een momentje mee heeft… Ik vond PSV prima voor de dag komen, maar de laatste weken lijkt ook PSV een beetje vleugellam met allemaal buitenspelers die niet in beste vorm verkeren. Misschien Tilman eens op rechts posteren als Bakayoko zo blijft schutteren, man wat was die slecht vandaag.

20 februari 2024 om 22:59

Snap vooral niet dat dit soort dingen met VAR nog gebeuren. Idem met lang in de kuip.

20 februari 2024 om 23:09

De VAR overruled (te) vaak niet omdat er ergens nog een argument voor de genomen beslissing te maken is. Op dit moment zijn de regels zo gemaakt dat de VAR enkel mag ingrijpen bij een "clear and obvious error".

Zoals nu wordt de speler van PSV wel degelijk geraakt waardoor er discussie mogelijk is. Dat 99% vind dat de beslissing verkeerd is doet er dan niet toe.

20 februari 2024 om 23:11

Kom, er is hier totaal geen discussie mogelijk. Doe even normaal zeg.

20 februari 2024 om 23:13

Ja maar dan moeten ze maar zelf gaan kijken. Buitenspel situaties kunnen ook 5 minuten duren dus dan moet je bij deze cruciale beslissingen ook maar de tijd nemen.

20 februari 2024 om 23:29

Maar toen was Bosz met veel bombarie overduidelijk in zijn conclusie en nu zegt hij lafjes: "ik ben geen scheids".

20 februari 2024 om 23:06

Speler werd heel lichtjes geraakt. VAR mag dan niet overrulen

20 februari 2024 om 23:11

Dat is echt je reinste onzin.

20 februari 2024 om 23:09

Hoezo geen penalty? Hummels raakt de bal weliswaar maar neemt ook Tillman mee waardoor hij niet meer bij de bal kon komen. De bal was direct na die tackle overigens nog geen halve meter van hem vandaan, waardoor dus een doelpoging ontnomen werd.

20 februari 2024 om 23:12

Nondeju, wat een belachelijke redenaties zie ik hier allemaal om te stellen dat dit een penalty is, ongelofelijk.

20 februari 2024 om 23:14

Of PSV wint of verliest kan mij echt helemaal niks schelen. Ik vond het objectief gezien gewoon een penalty. Hij wordt toch gewoon duidelijk geraakt?

20 februari 2024 om 23:19

Men staat niet achter de beslissing maar probeert jou uit te leggen wat de beredenering van de VAR mogelijk is. Probeer een beetje tussen de regels te lezen kerel.Edit: was op je reactie richting achmedn bedoeld.

20 februari 2024 om 23:19

Ja, hij wordt HEEL lichtjes geraakt, nadat overduidelijk de bal gespeeld wordt. Bal was al weg uit de 16 op het moment dat Tilman viel, nooit een penalty.

20 februari 2024 om 23:20

Inderdaad Emilio, daarom zegt hij ook dat het een penalty is.

20 februari 2024 om 23:21

@Linley - Hummels raakt eerst de bal. Doordat Tillman uithaalt raken ze elkaar. Nooit is dit een penalty.

20 februari 2024 om 23:29

@messibazoer
Ze raken elkaar niet, Hummels zijn domme tackle raakt Tillman nadat hij de bal toucheerde. Met andere woorden Hummels schakelt een speler uit in de 16 meter gebied terwijl de bal nog in het spel was. Dus een penalty. En ja domme tackle omdat je zo een sliding nooit in de 16 meter gebied moet doen. Dat vraagt om problemen.

20 februari 2024 om 23:45

Dit is geen penalty gozer.

20 februari 2024 om 23:53

Dus jij vind elk contact in de 16 een penalty? Man man man, objectief, zegt ie dan.

21 februari 2024 om 06:00

Hij wordt heel lichtjes geraakt ja goeie.
De bal raakt ie ook heel lichtjes.
Feit is dat ie met een gestrekt been inkomt. Dat is al een overtreding op zich.
Dus bij zon split second kan ik het de beslissing van de scheids voorstellen.en begrijpen dat dit een discutabele beslissing is.

21 februari 2024 om 09:15

Die man komt als een idioot invliegen dan moet je ook niet klagen dat je een pingel tegen krijgt inderdaad.

20 februari 2024 om 23:16

Nou ja, alle kansen bij elkaar opgeteld kan ik niet zeggen dat PSV niet gevaarlijk is geweest. Slechte aanname van Bakayoko en de zelfzuchtigheid van Dest brengen ze ook nog twee 100% kansen in mindering. Had een overwinning voor PSV wel terecht gevonden.

Echt een leuke wedstrijd gezien. Tegengoal was eigenlijk gewoon pech dat ie van richting werd veranderd, maar dat is wel classic Nederlandse club in Europa dat zoiets binnen vliegt.

De penalty zat wel echt mee, want ik vond het geen penalty.. Gewoon een slechte eerste aanname.

Kwam (vooral 1e helft) heel veel dreiging af van Lozano, maar toch wat ongelukkig. Schouten speelde wel echt fantastisch weer.

Dan voor NL elftal: wat zou het toch mooi zijn als Malen fit blijft en zijn goede vorm door zet. Je ziet aan alles dat die gast zo goed kan voetballen, maar hij moet dit constant laten zien.

Ps ja ik heb dit van tevoren getypt.

20 februari 2024 om 22:59

Ik vind het bij Malen echt wel meevallen. Zo bijzonder is het niet. PSV kan Dortmund gewoon pakken, zeker als je dat stadion een beetje stil krijgt met het positiespel dat PSV kan spelen (zoals ze eerder dit seizoen in topwedstrijden hebben laten zien). Maar dan moeten de kansen er wel in. Tilman was vandaag ongelukkig maar heb wel genoten van hem. Wat een atleet

20 februari 2024 om 23:09

Victor, als jullie de scheids weer mee krijgen zoals vandaag, zal het geen probleem mogen zijn.

20 februari 2024 om 23:11

Dat zou heerlijk zijn. Met name de tweede helft kregen we alles mee, waardoor Dortmund nooit in hun spel kwam. Leuk om een keer mee te maken!

20 februari 2024 om 23:15

een keer mee te maken; volgens mij is je observatie vermogen ernstig verstoord.

20 februari 2024 om 23:16

Scheids meekrijgen? Eerste helft duurt het een half uur voordat Dortmund eindelijk geel krijgt voor dezelfde overtredingen als Lozano.. penalty wel heel discutabel maar hummels komt ook wel stevig en hard in.

20 februari 2024 om 23:23

Haha, PSV mag (net als Feyenoord en Ajax trouwens) zelden tot nooit over arbitrage klagen inderdaad. Dat is normaal gesproken zo absurd bij deze 3 clubs. Alleen Europees zie je dat niet vaak. En om dan eens een pingel zo mee te krijgen is wel lekker voor hen dan

20 februari 2024 om 23:27

NjfromVOL; gaat ie? Zie je niet dat ik wat cynisch ben met mijn uitroepteken? Je komt nogal gefrustreerd over

20 februari 2024 om 23:30

Ik kan geen gedachten lezen via leestekens; jij moet geen uitspraken doen over gemoedstoestanden; ben je ook niet zo goed in.

20 februari 2024 om 23:33

Vind je t gek Victor, aangezien jij in elk Feyenoord topic loopt te brallen over hoeveel geluk ze wel niet hebben met de scheids.

20 februari 2024 om 23:44

Vreemd dat je dat niet uit mijn reactie kon halen, ik zal voortaan proberen om het duidelijker voor jou te formuleren . Dan hoef je niet zo te reageren en kunnen we normaal met elkaar praten . Waarom mag ik geen uitspraken doen over gemoedstoestanden?

20 februari 2024 om 23:56

Omdat je er niet zo goed in bent en dat mij in een verkeerd daglicht zou zetten.

Fijn dat je wat explicieter zegt wat je bedoelt; 90 procent op VZ kan geen gedachten lezen,

20 februari 2024 om 23:00

Een leuke wedstrijd? Als supporter zal het vast spannend zijn geweest. Vooral erg slordig en een matig Dortmund. Had er wel wat meer van verwacht.

20 februari 2024 om 23:01

@wooshx, was wel degelijk een leuke en open wedstrijd. Wat had jij verwacht dan?

20 februari 2024 om 23:03

PEC tegen Eagles kan ook leuk en open zijn. Verwacht een hoger niveau in de CL.

20 februari 2024 om 23:04

Ik vond het ook geen leuke wedstrijd. Ik had gehoopt op meer sprankelende aanvallen. Er ging echt veel mis.

20 februari 2024 om 23:04

Vond het ook een vermakelijke wedstrijd hoor.

20 februari 2024 om 23:04

Nou.. zo boeiend was het niet hoor. Vooral de tweede helft niet.

20 februari 2024 om 23:10

Leuk en goed zijn 2 verschillende dingen he..

20 februari 2024 om 23:18

Het was wel een open wedstrijd die op en neer ging. Veel ruimtes. Weinig tikkies breed of terug. Daarnaast altijd sportief die Duitse ploegen. Geen matennaaiers of zeikerds zoals Spanjaarden of Italianen. Dat is ook wel een keer lekker om naar te kijken (een eerlijk voetbalgevecht).

20 februari 2024 om 23:00

Zonde dat jullie jezelf niet meer beloond hebben. Kansen genoeg gehad. Maar tegen dit Dortmund maken jullie uit ook nog wel kans, al wordt het niet makkelijk. Succes in ieder geval!

Vond Malen vooral uitblinken in domme keuzes. Komt wel gevaar vanaf, maar zo weinig overzicht.

Wel erg benieuwd hoe lang er trouwens over die penalty moment wordt nagepraat en hoeveel artikelen er nog over komen

20 februari 2024 om 23:06

Haha ik snap je laatste comment, laten we maar afspreken dat we met zijn allen op Europees niveau er geen ding van maken oké?

Malen is geen wereldtop een enorm dreigende speler. Zo houd je ook een aantal verdedigers bezig

20 februari 2024 om 23:06

In Duitsland zal er veel over worden nagepraat. In Nederland niet zo. Net zoals Rotterdammers het liever niet hadden over dat momentje 😜

20 februari 2024 om 23:22

Het verschil is wel dat zo’n beetje elke PSV supporter roept dat dit geen penalty had mogen zijn. Dat was na die bekerwedstrijd wel even anders.

20 februari 2024 om 23:30

@emilio estevez, ik wil de discussie hier verder niet opnieuw voeren of het wel of niet iets was. Ik vond de consternatie die volgde ruim overdreven. Hoe de media er op sprong, met Kraaij voorop en hoe psvers en trainer er op reageerden, de heksenjacht op de Var etc Bosz die heel hard aangaf dat hij van "eerlijk spel houdt" en die nu zegt "ik ben geen scheidsrechter". Ik had ook niet verwacht dat hij nu zou zeggen "ik vind het geen penalty", maar dat zegt genoeg over de overdreven reacties van toen.Vandaar mijn twee zinnetjes als flauwe steek terug, meer niet

20 februari 2024 om 23:32

Ik heb inderdaad tot nu toe geen enkele psver horen zeggen dat het een penalty was. We hebben de scheidsrechter aan onze kant gehad, zeker in de tweede helft. Eigenlijk kunnen zulke scheidsrechters niet. En dan nog de var die gewoon niet ingrijpt. Schaf het lekker helemaal af

20 februari 2024 om 23:35

FR10; grappig dat je DIE discussie niet opnieuw wil voeren, maar wel de consequenties even wil bespreken. Volgens mij was jij degene die het eerst geen penalty vond voor psv, toen was het buitenspel volgens jou, en daarna kon je er ook niet meer omheen nadat Slot het toegaf. Ironisch. Verder ga ik het echt niet meer over dat moment hebben, want dat is al weken geleden. Het slaat nergens meer op. Bovendien heb ik aan je andere reacties gemerkt dat je echt wel realistisch kan zijn, maar dit onderwerp ligt nog gevoelig bij (terwijl Feyenoord nota bene door is!!!). Succes in Rome! Hopen op een goed resultaat

20 februari 2024 om 23:35

Emilio hou toch op man, dat was letterlijk alles waar jij over kon praten. Zo ongeveer iedereen gaf toe dat het een pingel had moeten zijn. Jij had notabene topcomment over hoe onrechtvaardig het wel niet was en nu lekker in de doofpot stoppen, beetje hypocriet vind je niet? Overigens speelde PSV gewoon prima dus dat puntje hebben ze zeker verdient.

20 februari 2024 om 23:39

@victor,
Nee dat heb je verkeerd gezien. Buitenspel dacht ik eerst idd. Dat ik er niet omheen kon is onzin. Slot werd woorden in de mond gelegd door Kraaij.
Dat werd nu bij Bosz niet gedaan, die kwam mooi weg met "ik ben geen scheidsrechter" maar prima. Ik ben blij voor jullie ofja blij, doodzonde dat jullie vandaag niet gewoon de punten gepakt hebben. Er lagen echt kansen

20 februari 2024 om 23:54

Maar na al die discutabele beslissingen in de Kuip (die laatste was de druppel, de vorige was beslissend in de titelstrijd) nu na een Europese wedstrijd van PSV nog komen sneren? Haha wauw..

20 februari 2024 om 23:03

Compliment voor het spel van PSV tot de 1-1. Dynamisch en snel met goed druk zetten. Jammer dat de vleugels niet thuisgaven.

Over die penalty hoeven we het niet te hebben, wat een mazzel.

Jammer dat het na de 1-1 slordig werd. Imo niet nodig. PSV was de betere van de 2.

Wel een mooie goal van Malen.

21 februari 2024 om 00:00

Mwa, Malen is net als z'n concurrenten in Oranje vreselijk wisselvallig. Die speelt vandaag een goede pot, maar presteert in de Bundesliga ook bijna alleen maar tegen het lagere rechte rijtje. Die speelt eens per maand eens een leuke wedstrijd. Onderaan de streep is het allemaal lood om oud ijzer en stuk voor stuk komen ze niet enigszins in de buurt van de top.

Maak van discutabel maar absurd.Wat een belachelijke penal. En wat een slechte tweede helft.Echter wel genoten van de eerste helft en dan vooral van Schouten, Veerman en Boscagli. Teze en Dest speelden wel aardig. De rest erg matig, vooral Saibari, Bakayoko en Lozano.Wordt trouwens tijd dat laatstgenoemde eens een extra gele kaart krijgt voor dat gejank om een kaart.Mogen scheidsrechters wmb veel vaker doen. Klote gebaartje de hele tijd.1-1, alles kan nog!

20 februari 2024 om 22:58

Ik herinner me deze scheidsrechter nog wel van Feyenoord - Wolfsberger. Gaf toen 3 pingels waarvan 2 opzichtige duikelingen waren.Sindsdien was hij al niet meer serieus te nemen en vandaag maakt hij zich wederom belachelijk. De penalty voor PSV sloeg nergens op, eerst de bal van Hummels. Die Ryerson had ook al heel snel geel moeten hebben (Dest kreeg immers ook geel), en wel meer warrige beslissingen. Toch blijft hij regelmatig dit soort CL-wedstrijden krijgen. Geeft wel aan hoe UEFA te werk gaat bij de aanstellingen van scheidsrechters.

20 februari 2024 om 23:04

Saibari niet zijn niveau gehaald maar alsnog heel nuttig. Beresterk in duels, bracht voetballend ook gewoon iets extra’s waardoor PSV lekker kon door voetballen.

Als de VAR nog niet failliet was, dan is het dat vanavond

20 februari 2024 om 23:01

Ik snap ook niet dat ze hem niet even laten kijken. Buitenspel checken kan 5 minuten duren. Maarja het is vaak genoeg andersom geweest.

20 februari 2024 om 23:07

Is de normale scheids dan ook failliet? Die had toch ook al kunnen zien dat dit geen penal was. Wat de var hier mee te maken heeft is mij een raadsel, want met of zonder var het resultaat is hetzelfde (een onterechte penal).

20 februari 2024 om 23:13

De scheids stond er achter en zag wss enkel de tackle en niet dat de bal werd geraakt. Dus dat is niet zo gek.

21 februari 2024 om 00:03

Haha wat de var er mee te maken heeft. De scheidsrechter moet in een split second beslissen, dus logisch dat die een fout kan maken. De var kan 160x die beelden terugkijken en adviseren de beslissing terug te draaien.

PSV mag niet klagen gezien de veel te makkelijk gegeven penalty. Voor de return is het te hopen dat Bakayoko en Lozano weer iets van vorm hebben. PSV had Vertessen vanavond goed kunnen gebruiken. Stewart heeft hem veel te makkelijk laten gaan

21 februari 2024 om 00:02

Volgens mij wou Vertessen ook koste wat het kost weg. Dan houdt het gewoon op.

Pfoe, wat is dat Dortmund matig zeg. Al met al sowieso niet echt een visitekaartje voor de CL geweest deze wedstrijd. PSV komt nog heeel goed weg met een gratis penalty.

20 februari 2024 om 22:59

Ik heb zelden een CL-knockout wedstrijd gezien met zoveel balverlies. Het was echt beschamend. Dat maakte het er wel een leuke wedstrijd van.

20 februari 2024 om 23:12

Een wedstrijd waarin (vooral de eerste helft) over en weer zoveel druk wordt gezet resulteert altijd in fouten, dat kan niet anders. Helaas dat door dat hoge tempo de wedstrijd na 60 minuten inkakt.

Nou, de theorie is weer bewezen. Soms krijg je waar je recht op hebt en soms niet. Benieuwd of Peter straks ook zo uit zn stekker gaat over dit moment 😉

20 februari 2024 om 23:02

Bosz houdt van eerlijk spel, dus zal treuren om deze penalty

20 februari 2024 om 23:07

Alsof Bosz en Slot heel anders zijn in dit soort situaties jongens. Die reageren precies hetzelfde.

20 februari 2024 om 23:17

Behandel ze dan ook hetzelfde. Dat is na de bekerwedstrijd overduidelijk niet het geval geweest. De manier hoe Bosz zich liet gaan mag nu best een beetje teruggekaatst worden.

20 februari 2024 om 23:32

@psver, denk wel dat Slot er nog wat vaker op terug zou komen

Wat krijgen we nou, speelde psv in de kuip?

20 februari 2024 om 23:02

Daar leek het de tweede helft wel op inderdaad. We kregen alles mee

20 februari 2024 om 23:02

Ik denk dat de psv supporters de eerste zijn die erkennen dat het geen penal was. Daar kunnen zij ook niks aan doen behalve lekker uitpakken dat cadeautje. Wat irritanter is, is wanneer veel van de Feyenoord supporters die na die bekerpot beweerden dat het geen penal was. Of veel mede Ajacieden die niet konden begrijpen waarom die bal tegen Heerenveen niet als goal werd erkend. Je kunt supporter zijn, maar je kunt ook een beetje objectief proberen te blijven.

20 februari 2024 om 23:09

Beter had ik het niet kunnen verwoorden !

20 februari 2024 om 23:10

Ik hoop, en denk, dat de meeste van mijn mede PSV supporters ook wel zullen beamen dat dit nooit een pingel was.

20 februari 2024 om 23:12

Hulde voor jou! Was geen penalty inderdaad maar dan moet je hem wel gewoon maken.

20 februari 2024 om 23:19

Dan mag jij mij vertellen welke Feyenoordsupporters het geen pingel vonden? Er waren sommige die de andere kant ook wilden belichten, maar ook die personen vonden dat we sowieso goed wegkwamen.

20 februari 2024 om 23:27

Het waren feyenoordpietje en Roffa00867. Weet ik veel kerel, maar we hebben het volgens mij allemaal gelezen.

20 februari 2024 om 23:34

@FrDirk, volgens was dat Ruperti haha

20 februari 2024 om 23:44

Heb het even gecheckt (vraag me niet waarom ik daar in trap) en het was onder andere jij @FR010FRDAM : “ Volgens mij was het al buitenspel. Stom dat daar niet voor gefloten wordt. En daarbij raakt Wieffer eerst de bal.” maar met jou ook o.a. feye_88. Toch geen onbeduidende namen op dit forum.

20 februari 2024 om 23:52

Hahah check het nou niet na. Je zet ze voor t blok nu

20 februari 2024 om 23:52

@eredivisieAjax, klopt.
Ik blijf ook bij die lezing dat Wieffer eerst de bal raakt. Daar heb ik genoeg beelden van gezien.
Maar nog steeds, en daarom reageer ik dus cynisch, vond ik het uitvergroten van het moment ruim overdreven. Dat is ook nooit gedaan op momenten dat Feyenoord benadeeld werd.
Achja, you win some, you lose some en dat is vandaag weer duidelijk

20 februari 2024 om 23:57

@victor, hoezo? Ik ontken het toch niet? Soms mogen mensen toch andere meningen of inzichten hebben? Maar @EredivisieAjax en @victor, jullie vonden niet dat de pers etc dit moment buiten proportioneel groot hebben gemaakt dan? En dit mogen we dus voortaan altijd verwachten als er een keer een nadelige beslissing wordt genomen?

21 februari 2024 om 00:04

Tuurlijk irriteerde ik mij na een halve dag ook aan de media. Maar dat heb ik al gauw want die melken alles uit wat een paar clicks krijgt. Vond het wel een hele grote en bepalende beslissing destijds. Mijn punt was trouwens dat ik de nuance dan mis bij deze supporters, zoals jij. Nu ook verplaats je de discussie, in plaats van dat je wat objectiviteit aanbrengt.

21 februari 2024 om 00:09

Maar als ik nou toch vaak probeer objectief te zijn en in dit geval toch een wat afwijkende mening heb dan de meute. Dan moet dat toch ook kunnen? Dan kan er nog steeds nuance zijn

21 februari 2024 om 00:14

Dat is waar. En dat mag ook. Agree to disagree 🤝

21 februari 2024 om 00:17

Haha prima. Fijne avond!

Gelijkspel is zeker terecht.
Helaas miste net dr extra scherpte om te kunnen profiteren van de kansen die er zeker waren.
Wordt nog wat bij de return.

Ondanks de berg aan gemiste kansen mag je uiteindelijk niet klagen denk ik. God mag weten hoe dit ooit een penalty was. Dan kun je net zo goed geen verdedigers meer opstellen als ze toch de bal niet mogen pakken.

Zo lekker cadeautje voor PSV, Dortmund voelt zich heel erg genaaid. PSV hoeft voor dit Dortmund niet bang te zijn trouwens uit. Veerman en Boscagli bij de beteren, ook een paar heel zaak.

20 februari 2024 om 23:00

Andersom hoeft Dortmund ook niet bang te zijn. Aanval is ook wel treurig hoor (in deze vorm)

20 februari 2024 om 23:23

Aanval van Dortmund was net zo matig en uit krijgt bakayoko wel meer ruimte. Zit zeker meer in.

Jammer, niet slecht gespeeld, maar er zat meer in.

20 februari 2024 om 23:01

Ik zou je roze psv bril eens af doen. Je mag god op je blote knieën bedanken dat je vanavond gelijk speelt

20 februari 2024 om 23:05

Hahaha want? Penalty makkelijk gegeven inderdaad maar toch verdiende gelijkmaker.

20 februari 2024 om 23:11

Onzin joh. PSV was zelf niet zo scherp maar er zat zeker meer in. Niks met een PSV bril te maken.

21 februari 2024 om 00:05

Ach gossie. Heb je weer zo'n kinderlijke supporter van een andere club die het niet kan verkroppen dat PSV zo'n goed seizoen draait. De afgunst druipt van de reactie af.

PSV komt goed weg met de gegeven penalty, maar Dortmund komt weer erg goed weg met de gemiste kansen. Een gelijkspel was wel het minimale wat PSV verdiende.

1ste helft was een stuk leuker dan de 2dw helft... Maar wel mooie pot gezien, Psv nog de belangrijke 1-1 gemaakt! Wel wat geluk want was totaal geen penalty maar wat boeit ons dat.

Gaat zeker lastig worden daar.. je had hier eigenlijk moeten winnen!

Benieuwd wat Bosz nu vindt nu hij zelf een onterechte penalty mee krijgt. Nu hoor je hem niet huilen

20 februari 2024 om 23:26

Sterker nog, hij reageert er niet op, "omdat hij geen scheidsrechter is" hahaha, ironisch...

20 februari 2024 om 23:27

Nu hoor je hem niet huilen? Wat een kinderachtige gelul zeg.

Was ook zeer dictutabel, netjes gezegd. Deze mag je nooit op de stip leggen. Des te fijner zijn ze dan

Tja veel de bal hebben en dan met een gelukje gelijkspelen….

Vreemd dat Hummels de wedstrijd heeft mogen afmaken. Eerste helft verdiende hij al een gele prent voor het afzagen van Lozano en bij de pingel had ie z'n tweede gele kaart moeten krijgen wegens veroorzaken van een Elfmeter...

20 februari 2024 om 23:03

Dat is niet hoe voetbal en het gele kaarten geven werkt, nogmaals, ga korfbal kijken.

20 februari 2024 om 23:06

Gast heb jij de wedstrijd wel gezien?

20 februari 2024 om 23:12

Ja hoor, daarom kan ik ook zeggen dat jij korfbal moet gaan kijken. Was namelijk nooit een 2e gele.

20 februari 2024 om 23:14

Het was niet eens een pingel, laat staan geel. Wat zeg jij nou😂

20 februari 2024 om 23:15

Sinds wanneer mag je met gestrekt been inkomen..?

20 februari 2024 om 23:19

Oh mijn god, Voetbalfreak, pak alsjeblieft een enkeltje naar specsavers en neem een boekje met de spelregels van het voetballen mee. Korfbal boekje thuis laten liggen!

20 februari 2024 om 23:21

@voetbalfreak wat een rare argumenten draag je aan. Voor een voetbalfreak heb je wel bar weinig verstand van het spelletje.

20 februari 2024 om 23:35

@voetbalfreak, heb jij het juiste reglement erbij gepakt? Of toevallig per ongeluk de zaalvoetbal regels opgezocht?

21 februari 2024 om 09:17

Met andere woorden, je mag iemand verrot schoppen als je maar wel de bal raakt. Bijzonder.

21 februari 2024 om 15:25

Verrot schoppen? Welke tackle heb je over? Er is contact inderdaad, maar dit wegdoen als een zaagactie slaat nergens op.

De reactie tegen jou over korfballen is overigens infantiel. Hou ik ook niet van.

Hele leuke pot gezien zeg! Mooi open spel met een terechte uitslag. Ik heb wel met verbazing zitten kijken dat lozano eruit werd gehaald en niet Bakayoko. Die heeft niks goed gedaan vandaag. Verder had Bosz op het eind sowieso nog wel mogen wisselen aangezien er een aantal echr doorheen zaten. Dit dortmund is over 3 weken echt te pakken!

20 februari 2024 om 23:08

De penalty was natuurlijk wel een absoluut cadeautje! Wel goed het het uitgepakt werd uiteraard. Heb al zin in de return na deze leuke pot

Zeer aantrekkelijke wedstrijd waarin het alle kanten op kon. Weinig van Dortmund gezien en PSV had zich echt wel mogen belonen met de overwinning. Pluspunten: het samenspel, het aantal gecreëerde kansen, de pressie en het feit dat je overduidelijk de betere was. Minpunten: De blessures van Saibari en Boscagli. En Lozano en Bakayoko speelde onvoldoende. Lozano is heel erg uit vorm en Bakayoko wil de wereld maar niet laten zijn dat hij rijp is voor een grote club.

Cijfers

Benitez: 7
Niet bijzonder veel te doen gehad maar haalde later wel een bal goed uit de hoek.

Teze: 8
Wat een seizoen beleefd Teze. Hij was vandaag een groter gevaar voor Dortmund dan dat Bakayoko dat was. Aanvallend goed en prima voorzetten. Een hele goede wedstrijd van Teze.

Schouten: 7.5
De “CL opstelling” met Schouten achterin is geslaagd en hij is een van de redenen dat je zoveel balbezit kon houden.

Boscagli: 7
Solide wedstrijd maar was qua passing minder aanwezig dan Schouten

Dest: 8
Aanvallend onwijs sterk vandaag. Wat een gevaar kwam er van hem af.

Veerman: 8
De architect op het middenveld en de meester in het balbezit en verdeling van het spel. Geniale speler voor PSV.

Saibari: 6
Fysiek kon hij goed mee maar was vandaag zwak in de passing.

Tilman: 6.5
Hij houdt de bal goed vast maar Tilman miste grote kansen en speelde geen bijzondere wedstrijd.

Bakayoko: 6
Matig, weinig rendement, geen hele goede overzicht. Hij houd altijd een man of 2 bezig maar dit zijn de wedstrijden waarin Bakayoko moet opstaan.

Luuk de Jong: 8,5
Onze krijger. Meeverdedigen, aanspeelbaar zijn, doorkoppen, de penalty feilloos binnen schieten en de leider op het veld.

Lozano: 5
Aan het begin van het seizoen dachten we dat hij de Eredivisie kapot zou schieten maar Lozano zit in een gigantische vormdip. Ballen over de lijn laten gaan, slechte passing, wild overschieten terwijl je de bal kan voorgeven. De zwakste aan PSV zijde.

20 februari 2024 om 23:01

Boscagli zijn passes waren weer fenomenaal, die heeft echt veel mooie crosses gehad.

Voor wat betreft Teze: helemaal mee eens, wat vind ik hem voortaan goed.

20 februari 2024 om 23:15

Boscagli inderdaad echt wereldklasse! Maar jongens: Veerman een 8!? Onder de hoge druk in de eerste helft verzoop hij gewoon. Mooie voetballer die in de 2e helft ook echt wel weer wat mooie passjes strooit, waar ik ook van geniet, maar vooral doordat Dortmund niet meer zo hoog druk zette. Als hij onder druk staat mist hij gewoon handelingssnelheid en verdedigend inzicht. In zijn verdediging: vandaag zat het ook niet mee dat hij net terug komt van een blessure.

20 februari 2024 om 23:26

Tillman onvoldoende, kansen gemist en meerdere droommomenten waar hij balverlies leidt. Achterin werd vrij goed en snel rondgespeeld en vrijwel niks weggegeven.

20 februari 2024 om 23:45

EredivisieAjax
Veerman is niet zomaar door de UEFA uitgeroepen tot man of the match.

20 februari 2024 om 23:51

@STORING; meen je dat? Dat heb ik écht niet gezien. Maargoed, de UEFA draaide ook de penalty niet terug ;p

20 februari 2024 om 23:02

Mooie cijfers. Heb de wedstrijd niet gezien maar het is 5-0 geworden begrijp ik?

20 februari 2024 om 23:02

Haha sorry maar je hebt 1-1 gespeeld door een gelukkige penalty. Jouw cijfers zou ik normaal vinden bij een 3-0 overwinning.

20 februari 2024 om 23:25

PSV heeft zichzelf niet beloond vandaag. Maar betekent dat automatisch dat de spelers geen goede wedstrijd kunnen hebben gespeeld. Gewoon een goede prestatie. Ik herinner mij zat wedstrijden uit het verleden waarin we ook opportunistisch speelde maar het naïef werd genoemd omdat we vervolgens verloren.

20 februari 2024 om 23:02

Boscagli qua passes minder dan Schouten 😂 Boscagli heeft met zijn cross passes en passes door de linie psv echt veel beter laten voetballen

20 februari 2024 om 23:04

Niet helemaal eens met de beoordelingen. Schouten, veerman en boscagli zouden zeker de hoogste beoordeling moeten hebben. Naast zijn goal vond ik de jong echt totaal niks toevoegen; hij kreeg ook heel weinig aangevoerd doordat de zijkanten gewoon heel erg matig waren, maar hij verdient ook zeker geen 8,5.

20 februari 2024 om 23:26

Die werd zo zwaar gedekt dat die hoge ballen bijna nutteloos zouden zijn.

20 februari 2024 om 23:04

Lozano een 5 geven is echt niet eerlijk. Ik weet niet waar dan vandaan komt, maar je hebt er dan niet echt kijk op. In de eerste helft was hij namelijk de meest dreigende man.

20 februari 2024 om 23:28

Een scherpe Lozano had vandaag het verschil gemaakt. De hoofdreden dat PSV vandaag niet heeft gewonnen zijn Lozano en Bakayoko.

20 februari 2024 om 23:04

Gozer, wat zijn dit voor cijfers. Je hebt 1-1 gespeeld tegen een belachelijk slecht Dortmund, en die 1-1 had niet eens mogen vallen.

20 februari 2024 om 23:30

In de CL tegen Dortmund zo goed spelen verdiend respect. Dat je het nalaat om te winnen betekent niet dat een aantal spelers geen hele goede wedstrijd konden hebben gespeeld.

20 februari 2024 om 23:33

Nee sorry, tegen dit dortmund zo spelen verdiend niet deze cijfers. Dortmund was echt niveau bal op 't dak 28.

20 februari 2024 om 23:40

Bodo/Glimt zou geen schijn van kans maken tegen dit Dortmund.😉

20 februari 2024 om 23:54

Bodo/Glimt investeert dan ook geen miljoenen in het elftal. Zijn inderdaad ook bijzonder matig, net als Ajax die hier met 28-0 hadden verloren, maar dit is een wedstrijd van PSV.

20 februari 2024 om 23:05

Lozano en Bakayoko een 4. Verder wel eens dat andere Psvers een voldoende halen maar niet zo hoog toch? Ik ben wel een De Jong fan als ajacied, wanneer hij niet tegen ons speelt.

20 februari 2024 om 23:08

PSV met 10 man gespeeld vandaag zo te zien? Wel knap dan 1-1 tegen Dortmund.

20 februari 2024 om 23:09

Heb je dit eerst gepost op een PSV forum en zeiden ze toen ‘keigoed STORING’ ? Er zit een royale bonuspunt of 1,5 per speler op….

Schandalige penalty en een nog grotere schande dat de VAR niet ingrijpt. Desalniettemin een verdiend punt voor PSV en nog volop kansen op de kwartfinale.

Uiteindelijk vind ik PSV wel tegenvallen. Dit Dortmund is helemaal niet zo speciaal en hadden ze op een betere dag zeker wel van kunnen winnen. Het leek wel of ze in de loop van de tweede helft een gelijkspel wel okee vonden.Maar nu mag je heel blij zijn met de opmerkelijke penalty die werd gegeven.

20 februari 2024 om 23:28

Psv is ook niet in de vorm van voor de winter, zeker aanvallend is het een stuk matiger de laatste weken. Alles moet van luuk komen nu. Saibari en bakayoko zijn minder en lozano gewoon dramatisch.

Ja maar ja. Dan speel je met Luuk de Jong in de spits en doen je buitenspelers dit. Bakayoko en Lozano lieten te weinig zien om De Jong te laten shinen. Zonde. Nu moet je hopen dat je buitenspelers hiervan leren en het volgende keer wel laten zien, zeker Bakayoko moet gewoon beter als die iets wil worden later. Wel enorm respect voor De Jong, die er altijd staat. En uiteindelijk toch een redelijk resultaat (?), succes Psv'ers volgende keer!

20 februari 2024 om 23:55

Ja lijp he. En dan heb je De Jong, gewoon een van de beste koppers van Europa, dus totaal niet gebruikt. Zonde inderdaad. En voor De Jong maakt in- of uitdraaiend ook niet uit toch, gooi ze er gewoon in dacht ik.

21 februari 2024 om 20:29

Ja absoluut. Gisteren ook weer genoten van aantrekkelijk op-en-neer-voetbal. Echt indrukwekkend, zelfs als je buitenspelers even een wedstrijd niet mee doen, heb je als kijker gewoon altijd spektakel. En het is Bosz gegund, want hoe die man wordt gepakt op 'nooit iets gewonnen' sloeg ook nergens op. En dan was ik als ajacied echt geen fan van Bosz for some reason.

Dat was een cadeautje van de scheidsrechter maar over 90 minuten wel een terechte stand in mijn ogen. Lozano was echt heel matig zoals hij dat eigenlijk al het hele seizoen is, ik had gehoopt dat hij vandaag zou opstaan maar los van zuigend gedrag kwam er weinig van terecht. Bakayoko is ook duidelijk niet in vorm en Tilman wisselde sterke momenten af met zwakke momenten. Defensie stond goed, Teze, Boscagli, Dest en Schouten allemaal prima. Veerman en Saibari blonken vandaag uit wat mij betreft. Mooie goal van Malen, klasse dat hij zich inhoudt.

20 februari 2024 om 23:16

Saibari is altijd betrouwbaar in dit soort wedstrijden. Vond Veerman juist niet optimaal vandaag.

20 februari 2024 om 23:47

Veerman is door de UEFA uitgeroepen tot man of the match.

21 februari 2024 om 01:28

Ach wat weten die er nu van? 😉

Psv speelde met een soort van 3 roterende liberos. Zat zoveel voetbal in het centrum. Dat is heel lastig druk zetten. Alleen jammer dat saibari en tillman het niet hadden vandaag.

Toch eigenlijk wel een typisch Nederlandse wedstrijd. Twee keer zoveel kansen creëren en het toch niet kunnen afmaken. Nog geluk gehad met die penalty. Hopelijk wordt de volgende wedstrijd wat vaker de lange bal gespeeld. Dat werkte een paar keer heel goed in de eerste helft.

1e helft leuk, 2e helft erg slordig. Wel een terecht resultaat, psv de beste kansen maar de pingel is er geen.

Leuk potje. Gewoon volle bak gaan door beide ploegen, ipv saai strategisch geschuif.

PSV aan de bal vaak aardig, maar zo besluiteloos in het laatste kwart. Tillman, Dest, Veerman, Bakayoko en Lozano handelden allemaal traag en weifelend op de helft van Dortmund als er juist heel direct gespeeld moest worden. Zonde, want er had meer in gezeten.

Zeker een verdiend gelijkspel maar de strafschop had natuurlijk niet door mogen gaan .

20 februari 2024 om 23:09

Lastige. Hij raakt eerst een beetje de bal en dan heel veel de man. Tillman had nog volop kansen gehouden als hij niet zo onderuit getrapt was. De bal was helemaal niet weg.

20 februari 2024 om 23:11

Speelt genoeg bal. Ik zou hem nooit geven maar ik ga er ook niet over klagen.

20 februari 2024 om 23:13

Zou ik ook niet doen als supporter 😉

21 februari 2024 om 09:27

Speelt ook genoeg Tillman...

PSV en Dortmund waren gewoon vandaag redelijk gelijkwaardig, maar schaf die VAR maar af. Wat een grap.

Kansen genoeg gehad en dan is het jammer dat het via een goedkope penalty gelijk wordt. Vertrouwen is er wel voor de return maar we moeten ons echt gaan belonen als we dit spel op het veld leggen. Als Tillman z’n dag had vandaag win je hier gewoon want die stond vaak op de juiste plek. Lozano ook erg sterk gespeeld alleen dat vragen voor kaarten is nergens voor nodig; al had hij wel gelijk. Over drie weken ligt nog alles open !

Hoe heeft de VAR dit goedgekeurd? Waren ze daar aan het slapen? Idiote beslissing.

20 februari 2024 om 23:12

Lastige hoor. Hij raakt de bal heel licht en die valt eigenlijk best goed voor de aanvaller, maar die kan er niet bij omdat hij onderuit gehaald wordt. Ik vond het niet zo eenduidig.

20 februari 2024 om 23:13

Geen idee. In het stadion vond niemand het iig een penal..

20 februari 2024 om 23:14

Ik ook niet toen ik het live zag. In herhaling vond ik het twijfelachtiger.

Zonde. Als een Tillman iets klinischer was geweest had ome Aad gelijk gekregen. Trots op PSV en nu al zin in de uitwedstrijd in Dortmund!

Ik ben dit seizoen een enorme Schouten fan geworden. Wat een speler. Vanavond ook weer uitstekend gespeeld en altijd rustig, waardoor PSV altijd kan voetballen van achteruit. Topspeler.

Kan nog alle kanten op gaan in Dortmund. PSV heeft zeker nog een kans.
Lozano is wel uit vorm zeg.

Resultaat met potentie ook al was de tweede helft niet top. Overigens wel genoten van de passes van Boscagli. Absoluut geweldig.

Leuke wedstrijd gezien ondanks dat ik me ergerde aan Bakayoko in het bijzonder, telkens tikkie terug. Boscagli en Schouten sterk.

Die Ooijer hoef je niet meer uit te nodigen.

Jammer dat bij zoveel wedstrijden tegenwoordig het gesprek nadien alleen maar over de VAR gaat of arbitrale dwalingen. Misschien heb ik het verkeerd maar ik heb het idee dat het sinds de intrede van de VAR juist verwarrender is geworden ipv eerlijker.

Verder slordige wedstrijd, zat weinig niveau in. Veel hoge druk maar vervolgens ook weer net zo snel balverlies, beiden ploegen verloren zichzelf in ijverigheid. Bakayoko en Lozano die hun matige vorm van de afgelopen weken voortzetten.. het hield niet over.

Van dit Dortmund uit winnen wordt lastig maar niet onmogelijk, hoewel dat stadion wel echt een twaalfde man is daar.

20 februari 2024 om 23:33

Zonder var was dit toch net zo goed besproken?

20 februari 2024 om 23:39

Maar dan was het vooral frustratie over een arbitrale dwaling. Nu voelt de frustratie dubbel zo groot bij de benadeelde partij omdat de VAR er juist voor zou moeten zorgen dat dit soort situaties eerlijker beoordeeld worden.

Vaak levert het echter meer vragen dan duidelijkheid op.

21 februari 2024 om 00:05

Maar zo werkt het dus in de praktijk niet. Als de hoofdscheids niet gaat kijken en iedereen interpreteerd dingen anders ben je nog geen stap verder. In slow motion zien dingen er gewoon dramatischer uit.. Vond het geen penal!

De enige reden die ik kan bedenken dat de VAR die penalty niet overruled is dat Hummels zn been strekt en met de noppen vooruit Tillman raakt. En dat je op volle snelheid dan risico neemt. Maar man, ik zou gek worden als we ‘m op die manier tegenkrijgen! In dit geval gewoon heel erg veel geluk. Lozano eerste helft dreigend, goed aan t meeverdedigen, 2e helft totaal de kluts kwijt. Bakayoko en Dest die geen enkele voorzet goed hebben gegeven. En Tillman die er minimaal 2 moet maken.

Al met al wel goed gespeeld, en nauwelijks iets weggegeven, maar denk toch echt dat je t hier had moeten beslissen. Gaat daar in die heksenketel erg lastig worden. Hopen dat Bakayoko en Lozano in de tussentijd hun vorm hervinden.

Tevens matig van Bosz om een helemaal leeggespeelde Tillman te laten staan, ipv Babadi te brengen.

De defensie stond goed.
Teze prima. Schouten op dat instapmoment ook uitstekend. Boscagli de motm voor mij. Defensief sterk. Passend fantastisch. Die crossballen, extra wapen hoor.
Het is dat Bakayoko & Lozano niet echt in vorm waren…
Tilmann vond ik goed drukzetten, maar verder vrij ongelukkig. En moet die kans maken, 100% goal.
Saibari ook degelijk, maar ook onzuiver aan de bal. Wel hard gewerkt en veel duels gewonnen.
Mauro degelijk ingevallen
Dest bleef ook maar gaan en defensief stond hij maar 1 a 2 keer slecht, zonder gevolgen.
Veerman samen met Boscagli & Schouten de beste bij PSV.

Luuk onzichtbaar, op de pingel en de bal op Malik na. Relatief goed gespeeld.

Jammer dat Hummels geen geelckreeg vandaag, die verdiende hij wel bij Lozano in de eerste helft (Lozano kreeg voor minder ook direct geel), dan was die ook geschorst

Schlotterbeck er niet bij volgende week.

Wel geschrokken van sommige spelers bij BvB.
Die Ryerson vond ik exht heel matig. Idem dito voor Reus (vandaag), Fullkrug, maar ook die Wolf. Wat doet die Wolf uberhaupt bij bvb? Breng dan BynoeGittens man…
Sancho viel ook zwaar tegen.

20 februari 2024 om 23:58

Kan Sancho nog tegenvallen?

21 februari 2024 om 09:30

Blijkbaar wel, haha. Ik vond hem een zeer matige indruk maken. Zocht wanneer hij het kon ook niet gelijk de actie zoals voorheen...

Benieuwd wat er nog van hem terecht gaat komen.

Ik ben als PSV uiteindelijk redelijk tevreden met een resultaat ook omdat ik denk dat de ploegen zo aan elkaar gewaagd zijn dat je ook in Duistland nog kan winnen. Het grootste probleem vandaag was toch dat de vleugelspelers wel kunnen dribbelen en snelheid hebben maar toch vaak niet een voorzet hebben, te vroeg schieten of de rust hebben om een goede beslissing te nemen. Mischien moet je af en toe de bal wat langer rondspelen. Achterin zag het er toch degelijk uit en vond ik Jordan Teze de uitblinker. Als je Tillman vandaag ziet vraag je je af of hij te angstig is ? Dank denk ik toch heel stiekem terug aan de wedstrijden waar Bababi in het 1e speelde. Als laatste wil ik credit geven aan Luukinho die tot de laatste minuut druk blijft zetten en blijft rennen.

21 februari 2024 om 09:32

Teze de uitblinker? Dat vond ik toch overduidelijk Boscagli. Volgens mij amper tot geen duels verloren en in aanvallend opzicht met zijn crossballen toch wel de gevaarlijkste man vanuit achteruit.

Teze speelde defensief ook prima, maar vooral aanvallend kwam hij, helaas, ook niet echt aanbod met zijn (vroege) voorzet richting de Jong. Dat zal beter moeten in Dortmund!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren