Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Broer van Brobbey speelde onder Ajax-doelwit Farioli: ‘Hij is echt goed’

Laatste update:

Ajax wil de 35-jarige Francesco Farioli binnen enkele weken presenteren als nieuwe hoofdtrainer. De Italiaan was voorheen keeperstrainer en staat pas sinds drie jaar voor een spelersgroep als hoofdcoach. Derrick Luckassen, de broer van spits Brian Brobbey, maakte Farioli mee in Turkije.

Farioli was daar werkzaam als trainer van Fatih Karagümrük en Alanyaspor. Sinds dit seizoen is hij de coach van OGC Nice, waarmee hij momenteel vijfde staat in de Ligue 1.

Luckassen speelde uiteindelijk zo’n vier maanden onder Farioli, die in december 2021 bij Fatih Karagümrük vertrok om een stap omhoog te maken. In diezelfde maand kondigde oud-topverdediger Mehdi Benatia zijn voetbalpensioen aan, daarbij had hij volgens Luckassen mooie woorden over voor Farioli.

“Toen hij zijn speech afsloot, bedankte hij onze trainer, Francesco Farioli”, vertelt de Nederlandse verdediger tegenover het Algemeen Dagblad.

“Benatia zei: ‘Ik heb veel trainers meegemaakt, maar jij snapt het spelletje.’ En tegen ons: ‘Blijf naar hem luisteren, want dit kan wel eens een grote worden.’” Benatia had op dat moment een roemrijke carrière achter de rug en werkte bij Bayern München en Juventus onder Pep Guardiola en Massimiliano Allegri.

Luckassen kon de woorden van Benatia uiteindelijk alleen maar beamen. “Het was niet dat ik toen kon voorspellen dat hij drie jaar later al de trainer van Ajax kon worden, maar ik zag het talent, omdat hij na trainingen nog vele uren bezig was met beter worden en zijn tactiek tot in detail perfectioneren.”

De voormalig verdediger van onder meer PSV noemt de keuze van Ajax voor Farioli ‘origineel’ en ‘goed’. “Ik heb ook tegen mijn broertje gezegd dat ik hem écht een goede trainer vind. Hoe Brian reageerde? ‘We gaan het zien.’”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Als de broer van Brobbey dat zegt zal het wel goed komen…….

14 mei 2024 om 08:46

Als een ex-speler van PSV dat zegt, zal het wel goed komen......

Benatia speelde bij Juventus, nooit bij Man City

14 mei 2024 om 09:08

Gaat natuurlijk over Bayern Munchen, maar wel onder Pep gevoetbald.

Het lijkt me wel een trainer die voetbal ademt en die de 24 uur per dag met hey spelletje bezig is. Natuurlijk is het een risico, maar bij welke trainer heb je een garantie dat het 100% gaat draaien.

wie het ook wordt, ik heb het idee dat er (misschien) nog een grotere taak bij het technische gedeelte ligt, om een fatsoenlijk elftal op de been te krijgen volgend jaar. Waar de trainer ook hier en daar zijn goedkeuring aan kan geven zodat er spelers bij zitten die de wil hebben om te spelen zoals er gevraagd wordt.

14 mei 2024 om 09:03

De Telegraaf meldt dat Ajax op hoofdlijnen akkoord heeft met Farioli. Dus hij lijkt het nu echt te gaan worden..

Die onderkoelde reactie van Brobbey… 😆

Begin hem steeds meer te waarderen

14 mei 2024 om 09:17

En gelijk heeft ie. Al die verhalen, alsof Pep Guardiola him self komt tekenen. Laten we het gewoon maar zien.

14 mei 2024 om 12:10

Nee hoor, dat is wat jij er weer van maakt.

Het lek is boven, volgend jaar worden we weer kampioen!

Het zal zeker een prima trainer zijn maar je bent zo goed als je materiaal waarmee je moet werken. Ben daarentegen wel erg benieuwd. Ajax durft eindelijk eens buiten de lijntjes te kleuren en dat is gewaagd.

14 mei 2024 om 13:12

Of ze kleuren eindelijk terug binnen de lijnen? Dit is een De Zerbi- adept en uiteindelijk dus een Cruijffista. Een echte Ajax-trainer dus qua voetbalopvatting. Dat waren Steijn, De Boer e.a. trainers bij Ajax niet bepaald in het laatste decennium (Op Bosz en Ten Hag na).

Beste man staat momenteel 5e met Nice, dat is toch een heel goed resultaat lijkt me. Uiteraard geen garantie dat het bij Ajax ook goed gaat draaien onder hem, maar dit lijkt me toch wel een doordachte keuze geweest te zijn.

14 mei 2024 om 12:11

In een jaar dat Lens, Rennes, Marseille en Lyon het laten afweten is het niet zo spannend hoor. Structureel betere ploegen die hoger horen dan Nice. Dan zouden ze rond plek 9 a 10 uitkomen en dan is gewoon normaal. Aantal jaar terug eindigde Nice ook op plek 5.

14 mei 2024 om 12:37

Hij lijkt op Heitinga. Dus met Ajax DNA zit het ook wel goed.

14 mei 2024 om 16:07

Iemand die weer zegt dat andere teams het laten liggen en dit als excuus voor andermans succes gebruiken hebben de wereld. Overal een antwoord op maar het is voornamelijk gelul.

Hij doet het gewoon goed en als je er zelf geen bal van kan dan zal je ook dan door het ijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren