Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV volgt Ajax in winterstop met trainingskamp naar Qatar

Laatste update:

PSV reist in januari af naar Qatar voor een trainingskamp, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens het regionale dagblad ziet de club het als een sportieve investering. Ook Ajax gaat in januari op trainingskamp in Qatar, maar krijgt daar zeven ton voor betaald. De Amsterdammers zijn uitgenodigd om stadions te testen voor het WK van 2022. PSV heeft geen uitnodiging ontvangen en draait zelf voor de kosten op.

Ajax kreeg veel kritiek te verwerken dat het de uitnodiging heeft geaccepteerd, omdat in Qatar de mensenrechten geschonden worden en arbeiders worden uitgebuit. “Bij PSV is eerder aangegeven dat de club weliswaar begrip heeft voor veel standpunten, maar sport en politiek wel gescheiden wil houden. Ook vorig jaar kreeg de Eindhovense club uit meerdere hoeken kritiek”, zo meldt het regionale dagblad.

PSV bereidde zich vorig seizoen in Doha voor op de tweede helft van het seizoen. In januari reist de selectie van trainer Mark van Bommel dezelfde kant op. Er zal een oefenwedstrijd gespeeld worden, al is de tegenstander nog onbekend. Een oefenduel met Ajax staat in ieder geval niet op het programma. Net als de Amsterdammers gaat PSV trainen in de zogeheten Aspire Zone, een gigantisch sportcomplex in Doha.

Ajax-directeur Edwin van der Sar reageerde vrijdag op de kritiek die de club kreeg naar aanleiding van de geplande reis naar de hoofdstad van Qatar. "We zijn een voetbalclub, geen politieke partij. Het sportieve belang van de trainingsweek staat voorop", citeert het Algemeen Dagblad. "Het levert ook aandacht op voor de situatie in Qatar. Die situatie zelf kan Ajax niet veranderen. Dat is ook niet onze rol", aldus de oud-keeper.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uitstekende accommodaties heb ik gehoord...

16 november 2019 om 10:27

Ook lekker weer, en de huishoudelijke hulp is lekker goedkoop.

16 november 2019 om 10:36

Wat ik nou het meest bijzondere vind aan dit soort structuren, is dat in Nederland iedereen zich afvraagt 'hoe het in godsnaam kan dat het WK naar Qatar gaat?!'. Nou mede omdat clubs bereid zijn om even lekker de geweldige, met behulp van moderne slavernij gebouwde, accommodaties te testen. De clubs laten zich voor een paar ton en een luxe hotel voor het karretje spannen.

16 november 2019 om 11:45

En de hypocriete verbolgen Psv fans die gisteren afgaven op Vd.Sar en Ajax mogen ook weer stil zijn. Hun club gaat nota bene op vrijwillige basis naar een land waar de mensenrechten worden geschonden en gaat trainen op een trainingsaccomodatie wat gebouwd is door omgekomen arbeiders.

16 november 2019 om 11:49

Wordt Ajax gedwongen dan?
Ik vind de keuze van beide clubs kansloos

16 november 2019 om 12:04

Adam24 mensen als jij zijn onwetend of hypocriet, kies zelf maar. Jij mag wel met het vingertje wijzen naar Ajax, maar zelf leef je waarschijnlijk op een manier die de rijkdom van Qatar mede mogelijk heeft gemaakt en nu nog in staat houdt. Qatar is rijk geworden door olie, maar zonder olie hadden wij in NL het luxe leventje niet wat wij hebben. Sowieso dat jij wel eens onnodig met de auto bent gegaan of gaat, onnodig kunststof producten koopt of gebruikt, mensen willen er bij horen en kopen een tablet, mobieltje en laptop, want lekker makkelijk en handig. Allemaal producten (deels) op olie basis en grotendeels geproduceerd door machines die olie gebruiken. Het zelfde met die klimaat stakende kinderen; er is maar 1 planeet, we moeten er goed voor zorgen. Maar wel allemaal een Samsung of Apple telefoon en kleren die met containerschip naar Europa worden gebracht. Want we moeten er tenslotte wel bij horen. Waarom zou Ajax niet naar Qatar mogen, maar wij als Nederlanders wel massaal met de auto naar ons werk gaan, of de nieuwste telefoons moeten hebben, of al die producten in ons huis die van kunststof gemaakt zijn? Wie A zegt moet daar ook naar leven: vind je dat landen als Qatar, China, Iran, etc. een schande zijn? Leef daar dan naar, doe je auto weg, koop geen plastic of kunststof meer, doe je telefoon en tablet weg, etc. Zolang mensen als jij dat niet doen moet je ook vooral niet met je vingertje wijzen naar andere. En de dooddoener Ajax heeft een voorbeeldfunctie, nee een betere wereld begint bij je zelf en niet bij een ander.

16 november 2019 om 12:08

LawPI, wat ben jij ongelooflijk simpel zeg. Is het zo moeilijk voor te stellen dat de PSV-fans die het trainingskamp van Akax afkeuren, dat ook bij hun eigen club doen? Niet iedere supporter is zoals jij een blinde volgeling van alles wat er bij hun club besloten wordt.

16 november 2019 om 12:12

Oke wacht even, dus het hebben van een telefoon(waar eigenlijk niet meer zonder te leven is als er een beetje verantwoordelijkheid in je baan zit) is hetzelfde als een professionele voetbalclub die in een massagravenstadion gaat spelen TERWIJL er alternatieven zijn? Bovendien kun je zoveel mogelijk proberen bij te dragen, met jou instelling waren we niet eens gekomen waar we nu zijn. Dommigheid ten top als je het mij vraagt.

16 november 2019 om 12:13

Er zijn ook genoeg Ajax fans die het niet eens zijn met de keuze voor een trainingskamp daar. Maar ook genoeg fans die het geen probleem vinden dat Ajax daar een trainingskamp houdt. Bij Psv fans zal dat niet anders zijn. En mijn bericht is dan ook gericht tot de hypocriete fans.

16 november 2019 om 12:20

Dat jij een telefoon een basisbehoefte noemt (kan je niet zonder leven) bewijst mijn punt, want je kan prima leven zonder mobiel. Dat wij dat in NL niet meer denken te kunnen is een andere discussie. En daarnaast zelfs al heb je gelijk dat een telefoon zeker nodig is, hoe zit het dan met de tablets die wij massaal hebben? De Xbox, Playstation? De steeds groter wordende tv's? Allemaal luxe wat wij als Nederlanders, als het puntje bij paaltje komt, nooit zouden opgeven. Zo'n klein land, maar wel allemaal massaal met de auto, juist ook bij kleine stukjes naar werk of zelfs naar de supermarkt of sportvereniging. Als alle mensen die schande spreken van het feit dat Ajax naar Qatar gaat dat niet meer zouden doen, dat zou pas effect hebben.

16 november 2019 om 12:25

Inderdaad, mensen pakken zelfs de auto hier in NL om naar de supermarkt te gaan 10 minuten fietsen van hun huis. Of moeten perse met hun auto naar hun sportclub terwijl ze met 10 minuten fietsen ook bij hun sportclub kunnen zijn.

16 november 2019 om 12:27

@Bakkert: ik zie je alleen maar zaken voor mij invullen. Ik zeg nergens dat een telefoon een basisbehoefte is. Farsoenlijl kunnen eten, drinken, slapen, kakken, pissen. Dat plaats ik onder de noemer basisbehoefte.
Van de telefoon zeg ik dat, als je een beetje uitdagende baan hebt, je BIJNA niet zonder kon.

Dat een Nederlander dat nooit zou opgeven is een aanname. Ik heb geen tv, geen auto, geen gameconsole. Ik ben absoluut niet de enige.

Ik vind je starre houding stuitend, zie je zelf niet in dat je twee uiterste aan elkaar probeert te binden?

16 november 2019 om 13:04

Bakkert, naast het feit dat je een totaal, helaas veelgebruikte, onzinnig argument met 'ja maar jij-ook' gebruikt, is er nog één heel groot verschil, Ajax en PSV (en andere clubs) gaan niet 'ergens' in Qatar voetballen, toevallig een land waar mensenrechten ernstig worden geschonden, ze gaan naar de plek die gebouwd is waarbij deze mensenrechten ernstig zijn geschonden. En niet honderd jaar geleden, nee, dit is nu aan de gang. 1-op-1 relatie. Door hierheen te gaan, draag je direct bij aan de verkoopbaarheid van het WK in Qatar. Of denk je dat het toeval is dat Qatar alvast wat wintertoernooitjes aan het organiseren is? Daarnaast zeg ik niet dat deze voetbalclubs nu crimineel zijn en hun licentie moet worden ingenomen, ik lever slechts kritiek op het gevoerde beleid en hoop altijd dat voetbalclubs de macht die ze hebben gebruiken en dit soort plekken vermijden.

16 november 2019 om 13:06

Het is gewoon larie om te beweren dat je bijna niet zonder een telefoon kan. Wij hebben onszelf technisch gezien afhankelijk gemaakt, maar wij kunnen prima leven zonder een mobieltje. En leuk en aardig dat jij geen TV, auto of gameconsole hebt, maar het merendeel van NL wel. 8,5 miljoen personenauto's in NL, dat is ruim 1 op de 2 mensen (waarvan een groot gedeelte niet eens mag / kan rijden), 89 procent van de Nederlanders heeft een smartphone, allemaal voor werk? 97 procent van de huishoudens heeft een TV, luxe product. M.a.w. praktisch heel Nederland heeft een TV, auto en smartphone. Allemaal voor werk? Allemaal nodig? Nee natuurlijk niet. Puur luxe. Mijn punt is: 99 procent van de mensen die zeiken over Ajax of Psv, of het milieu of wat dan ook, komen die mening, hoe je het wend of keert, zelf niet na. Dat vul ik niet in, dat is een feit, want anders zouden wij in NL niet massaal aan de iphone, Samsung, auto, elektrische fiets of wat dan ook zitten. Dat is gruwelijk hypocriet. Ik zeik niet op Ajax, PSV of welke club dan ook die naar Qatar, China of wat voor land dan ook gaan, om de simpele reden dat wij als Nederland zonder die landen totaal zouden instorten. Natuurlijk mag je de mensenrechten aankaarten, maar hoe gebeurt dat nu? Beste China, beste Qatar, Beste Iran, stop alsjeblieft met mensenrechtenschending, want anders... nouja wat anders geen idee, wij blijven gewoon vrolijk al je producten afnemen. Als Nederlandse economie en bevolking massaal olie in kopen, massaal producten gemaakt in die landen en massaal gebruiken maken van producten geproduceerd door die landen. Maar even lekker deugpunten scoren als Ajax besluit wel af te reizen naar dat land! Want als Ajax niet zou gaan gaat het WK opeens niet meer door? Gaat Qatar opeens wel goed met mensenrechten om? ik verbind helemaal geen uiterste aan elkaar, ik heb een schijthekel aan hypocriet gelul. Als jij vind dat Qatar slecht is, maar je wel massaal producten koopt die mede mogelijk zijn gemaakt door Qatar? Hypocriet. En met jij bedoel ik de Nederlanders in het algemeen, blijkbaar heb ik net de uitzondering te pakken...

16 november 2019 om 13:08

Tja het zijn dezelfde Nederlanders die jarenlang shirtjes van Barcelona kochten met Qatar Foundation op de borst.

16 november 2019 om 13:21

@bakkert Wat een bullshit verhaal. Ik word daar zo moe van van dat gelul. Het vergoeielijkend wijzen naar een ander “ja maarJij dan , jij koopt benzine en kijkt naar het wk”. Ajax en PSV zijn gewoon clubs die wel degelijk invloed hebben. Als ik geen benzine koop of geen wk kijk heeft 0 invloed. Kappen nu met dat stomme kutsmoesje want ik ben klaar met dat simplistische argument om de zwaar a-morele acties van een voetbalclub goed te praten .

16 november 2019 om 13:36

@pprins: nou nou, het mag wel wat minder heftig haha. Bakkert heeft ook gewoon zn mening. Dat afdoen als kutsmoesje vind ik niet zo netjes.@Bakkert: toch denk ik dat je een beetje mijn, en pprins zijn punt mist. Wij als persoon hebben vele malen minder invloed dan een BVO. Hoe mooi zou het zijn als een dergelijke grote club als Ajax en/of Psv een statement zou maken door niet te gaan, wellicht als er 1 schaap over de dam is..Wat vind jij dan? Dat je maar klakkeloos en blindelings overal in moet stappen? Je hebt namelijk veel kritiek op mijn standpunt, maar meld geen enkele keer wat jij vind dat er moet gebeuren? Ook graag met onderbouwing, want ben oprecht niewsgierig geworden.

16 november 2019 om 13:57

Natuurlijk heb je gelijk in je stelling dat wij allemaal even hypocriet zijn door onwetendheid en onbereidheid overtuigingen om te zetten in daden. Echter, het gaat hier specifiek om deze keuze van Ajax en PSV. Zij kiezen niet voor Qatar omdat ze dat nu eenmaal altijd doen of omdat ze zijn opgegroeid met het idee dat naar Qatar gaan normaal is. Dat is het verschil. Zodra we ons bewust zijn van schadelijke consequenties van onze consumptie, hebben we de verantwoordelijkheid er iets aan te doen. De kennis (en hopelijk daarmee het bewustzijn) van de misstanden in Qatar zijn alom bekend, wat betekent dat je willens en wetens meewerkt aan het in stand houden daarvan, als je besluit af te reizen.
Ter vergelijking: ik zag laastst een documentaire over 'moderne' slavernij bij tomatenteelt in Italië. Ik werd me bewust van iets dat ik daarvoor niet wist. Dan vind ik dat ik nu de plicht heb te onderzoeken welke tomaten wel op een fatsoenlijke manier geteeld worden en die te kopen (ook al zijn ze misschien wat duurder).

16 november 2019 om 14:10

@gluubster : ok. Nou ja ik vind het zo simplistisch . Ajax en PSV gaan gewoon op massagraven voetballen. Als dit soort clubs , niet alleen Nederlandse hoor ook bayern en Liverpool staan er vrolijk , zeggen dit is niet OK, dan maakt dat echt wel indruk. Als bakkert de 50 km naar zijn werk op de fiets aflegt , dan maakt dat toch net even wat minder indruk. Tenslotte is de kans dat die benzine daadwerkelijk uit quatar komt nihil ; kan ook gewoon gewonnen zijn in een raffinaarderij waar niks mis mee is; terwijl Ajax en PSV 100% weten wie ze steunen. En het wk niet kijken is helemaal een kul-argument . Net alsof ze daar wakker van liggen .....he did you see ...bakker from Holland didnt watch....ohh nooo

16 november 2019 om 14:14

@pprins, jij mag het bullshit vinden. Ik vind de gemiddelde Nederlander hypocriet in dit soort discussies. Ik geloof heel erg in practice what you preach en zolang wij Nederlanders massaal vasthouden aan een lineare economie, gemakzucht en de behoefte blijven houden voor luxe en onnodige producten houd je dit soort regimes in stand. Qatar gaat niet veranderen als Ajax een standpunt in neemt, er veranderd pas wat als wij als Nederland / Europa niet meer zo afhankelijk (willen) zijn van olie en de bijproducten.en jouw argument is precies wat er mis is met dit standpunt. Als jij het echt schandalig vind dat een WK wordt gehouden in Qatar dan ga je simpelweg niet kijken. Nee je maakt geen verschil, maar je vind het schenden van mensenrechten toch vast wel wat belangrijker dan een paar voetbalwedstrijden kijken? @gluubster. Mijn kritiek op jouw standpunt is wat ik hierboven zeg: practice what you preach. Als je zo begaan bent met de mensenrechten van de inwoners uit Qatar, China, Iran, etc. koop dan geen producten die gemaakt zijn in dit land, mijd die producten. En mijd het WK natuurlijk. Wij stappen als Nederland zijde al klakkeloos overal in, want wij doen zaken met al die landen die mensenrechten schenden. Zolang onze rijksoverheid zaken doet met Qatar vind ik niet dat Ajax/psv hierin verplicht is een standpunt in te nemen. Sterker nog dat zou ik van Ajax heel hypocriet vinden, aangezien zij een kantoor / samenwerking in China hebben geopend. Over mensenrechtenschending gesproken... Ik meld niet wat ik vind dat er moet gebeuren, omdat ik niet vind dat er wat moet gebeuren. Ik koop graag producten uit China, dus ik ga niet zeiken dat China mensenrechten schend. Ik kies er voor om, voor mijn werk, 200km per week met de auto te rijden, dus ga niet zeiken op Qatar, Iran, Saudie Arabiã«, etc. Is het goed wat er in die landen gebeurd? Nee, zeker niet. Maar zolang ik bewust de keuze maak om producten te kopen waarvan ik weet dat ze uit die landen komen ga ik niet het heilige boontje uithangen en zeggen hoe schandalig die landen bezig zijn.

16 november 2019 om 14:23

@ppprins: alleen gaat niemand het verschil maken, maar als jij en al jouw medestanders wereldwijd bewust de auto laten staan en geen producten meer kopen die gemaakt zijn door het gebruik van olie (direct of indirect) dan ga je zeker verschil maken. Overigens: kijk eens naar de grootste olielanden, dit zijn vrijwel allemaal landen waar mensenrechten worden geschonden, dus de kans dat je benzine uit Qatar komt is misschien klein, maar de kans dat het uit een land komt waar ze het niet zo nauw nemen met de mensenrechten is heel groot.maar jij, en dus als jouw medestanders, kiezen er bewust voor om geen verschil te maken, want jullie blijven met de auto rijden, of onnodige producten kopen, of de nieuwste Iphone willen hebben, etc. Ik noem dat hypocriet.wel klagen, maar er 0,0 aan doen om zelf wel verschil te maken...

16 november 2019 om 15:10

Maar bakkert, je hebt geen idee wat de mensen waar je hier tegen praat wel en niet doen. Je projecteert je eigen denken en handelen op andere mensen. Terwijl er zat mensen wel degelijk bezig zijn met bewuste en ethische keuzes maken.

16 november 2019 om 18:24

Waarom moet ik stil zijn? Ik ben voor PSV en keur deze beslissing van PSV ook af. Snap ook niet waarom ze naar zo'n land gaan op trainingskamp.

16 november 2019 om 18:28

Omdat wij tot een bepaalde hoogte niet zonder die producten kunnen, danwel omdat producten onmisbaar zijn (telefoon en laptop bijvoorbeeld voor werk), danwel dat alternatieven te duur zijn of er geen echte alternatieven zijn. Als ik miljonair was, zou ik zo duurzaam als maar kan leven. Nu ben ik geen miljonair, maar probeer het wel nog steeds (zonnepanelen, met de trein naar het werk, etc.) Ajax en PSV daarentegen zijn in de positie dat ze wel andere keuzes kunnen maken. Ipv een traningskamp in Qatar hadden ze ook naar Portugal of Zuid Spanje kunnen gaan. Ook lekker klimaat en ook goede accommodaties. Verder zijn PSV en ajax miljoenen bedrijven met een sociale voorbeeldfunctie. Dat is moeilijk te vergelijken met Jan Modaal.

16 november 2019 om 18:30

Inderdaad, dat die Lawpi ook nog 63 likes krijgt op zijn bericht en Bakkert 25 laat al zien wat voor schapen er tussen zitten. Blindelings je club volgen en geen kritiek tolereren tegen je club. Doet me beetje denken aan de Russische en Chinese regeringen. Tegenspraak wordt niet geduld. Heel eng.

16 november 2019 om 18:31

Bakkert je leest Gluubster zijn bericht verkeerd. Hij zegt letterlijk: 'ls er een beetje verantwoordelijkheid in je baan zit'. En dat klopt ook.

16 november 2019 om 19:48

Ga jij nog actie ondernemen tegen je club PSV of wijs je alleen even met je vinger en laat het daarbij ?

Ik vraag me nog steeds af wat PSV daar in de vorige winterstop heeft gedaan. Sinds dat trainingskamp zijn het voetbal en de resultaten echt belabberd

16 november 2019 om 13:40

Daarom was ik ook zo blij dat Ajax daar nu heen ging, in de hoop dat ze in de tweede seizoenshelft 15 punten laten liggen.......maar ja, als psv nu ook weer gaat....

16 november 2019 om 14:55

Ik gok dat ze daar vervloekt zijn door een traditionele medicijnman en ze nu weer terug gaan om het hopelijk ongedaan te maken. Nee maar serieus, dat is natuurlijk puur toeval.

Toch vrij treurig. Dat clubs als PSV en Ajax hun morele kompas pas erbij pakken als ze eenmaal hun bloedgeld hebben ontvangen. Alsof je in de winter geen fantastische alternatieven hebt.

16 november 2019 om 10:18

PSV krijgt niks betaald. Betalen zelf voor deze reis.

16 november 2019 om 10:21

Dat is nog erger.

16 november 2019 om 10:22

Klopt, maar PSV ontvangt dus helemaal geen ''bloedgeld".

16 november 2019 om 10:24

Nee dat is juist minder erg.

16 november 2019 om 10:25

Hoe is dat minder erg?..

16 november 2019 om 10:27

PSV geeft geld om te mogen spelen op deze massagraven. Die gaan er lekker als toerist kijken.

16 november 2019 om 10:28

Wat mij betreft is het precies even erg.

16 november 2019 om 10:29

Hoe is dat minder erg dan Glory? Ajax heeft in ieder geval nog een reden om te gaan, namelijk die 7 ton. (Ik keur dit overigens niet goed, er zijn genoeg andere opties), maar PSV betaald ervoor om naar Qatar te gaan, terwijl je in andere landen zoveel beter af bent in elk opzicht.

16 november 2019 om 10:51

Excuses, ik was in de veronderstelling dat ook PSV hier geld voor kreeg. Doet niets af aan dat ik vind dat die clubs daar niks te zoeken hebben.

16 november 2019 om 10:57

Heb je helemaal gelijk in Orgullo. Clubs hebben daar ook niks te zoeken. Er zijn zo veel andere opties die in alle opzichten zo veel beter zijn. Ajax gaat er alleen heen vanwege het geld en dat vind ik eerlijk gezegd best wel triest.

16 november 2019 om 11:23

Ik geef ze groot gelijk, stom links gebrabbel. Landen mijden omdat ze een andere cultuur hebben vind ik zo idioot. Alsof wij een monopolie op de juiste cultuur hebben.

16 november 2019 om 11:32

Cultuurrelativisme is juist links gedachtengoed. Anyway, we mogen toch wel concluderen dat slavernij een "foute" cultuur is lijkt me.

16 november 2019 om 11:36

@ajax1812 dus cashen over de rug van de mensen die zijn omgekomen bij de bouw van die stadions in erbarmelijke werkomstandigheden vind jij minder erg? Ajax en PSV zitten beiden net zo fout en mogen zich diep schamen imo

16 november 2019 om 12:01

Ik vind dat minder erg als dat je erheen gaat en Zelf betaald, ja, want PSV heeft er verder geen baat bij om daar hun trainingskamp te doen, die hebben helemaal Geen reden om daarheen te gaan, terwijl Ajax die 7 ton kan incasseren. Nogmaals, ik schaam me kapot dat mijn club naar zo'n land op trainingskamp gaat, ik keur het alles behalve goed.

16 november 2019 om 12:11

Het gaat niet om de andere cultuur, het gaat erom dat er honderden, duizenden, arbeiders onder erbarmelijke omstandigheden aan die stadions hebben gewerkt en zelfs zijn omgekomen. Blijkbaar is het "links gebrabbel" als iemand daar moeite mee heeft. Mijn hemel zeg.

16 november 2019 om 12:46

Makkelijk en goedkoop scoren Japie... Ajax en PSV zijn niet verantwoordelijk voor de politieke daden in de buitenlanden, laat staan voor de mensenrechten. Of gaan we landen als Rusland en Turkije ook boycotten?

16 november 2019 om 13:44

@dirk_borst makkelijk bagatalliseren bedoel je! als er nu honderden mensen zouden sterven door slechte werkomstandigheden bij het bouwen van het nieuwe Feyenoord stadion had ik mensen wel eens willen horen. Ajax en PSV werken mee aan het in stand houden van deze slavenarbeid door daar vrijwillig aan toernooitjes mee te doen om even een paar tonnetjes op te halen. ik vind het een schande maar jij mag daar anders over denken en zal dan wel weer naar anderen gaan wijzen die dit ook doen om het recht te praten

16 november 2019 om 17:50

Japie wat een kromme vergelijking zeg. Je weet gewoon dat in dat soort landen altijd wel wat mis is of het nou Rusland is waar je als homo zijnde niet eens op straat komt of Turkije waar de Koerdisch volk onderdrukt en vernedert wordt. Nog maals het is allemaal niet goed, maar het is niet zo dat wij als mens daar verantwoordelijk voor zijn. Nee en het vingertje wijzen is dan ook makkelijk gedaan. Maar politiek is politiek of kijk je ook bij het boeken van een vakantie of het wel een correct land is? Verder heeft een andere mening niks met goed praten te maken. Want ik beheer ook nergens dat ik het goedkeur wat er in die landen. Ik reageer enkel op de naïeve kritiek richting Ajax en PSV.

16 november 2019 om 10:18

Ik snap je punt, maar Ajax en PSV kunnen, zoals van der Sar al zegt, daar niets aan veranderen. Ik vind het sowieso hypocriet dat iedereen het roept maar ondertussen wel merkkleding of chocolade koopt die beide ook onder embarmlijke situaties worden gemaakt. Hoe cru het ook klinkt, wij als Nederlanders of Ajax/PSV als voetbalclubs hebben nul invloed.

16 november 2019 om 10:22

Dat jij merkkleding koopt en geen slaafvrije chocolade ligt aan jou maar scheer alsjeblieft niet iedereen over 1 kam. In Nederland zijn genoeg mensen die zulke dingen uitzoeken net zoals verzorgingsproducten die niet op dieren worden getest.

16 november 2019 om 10:29

Wij als Nederlanders hebben wel degelijk invloed. En de keuzes die individuen hier maken hebben invloed op de leven van mensen die in erbarmelijke omstandigheden werken aan de andere kant van de wereld.

16 november 2019 om 10:30

je kan er niks aan veranderen maar je kan er wel aan mee werken en dat is wat ze nu doen. je kan ook een statement maken als ambassadeurs van het Nederlandse voetbal wat deze clubs zijn en niet mee doen aan deze vrijwillige activiteit waar verder geen consequenties aan vast zitten als je niet gaat

16 november 2019 om 10:32

Ik denk dat dat percentage dusdanig klein is dat ik daar over kan generaliseren. Daarnaast zijn er genoeg chocolademakers die pretenderen slaafvrij te zijn en hun medewerkers een halve euro en een droog broodje als loon geven en dat maakt het niet veel beter. Erger me gewoon aan al die hypocrieten die 'red de slaven in Qatar' roepen terwijl ze in hun Nike trui zitten. Geef gewoon toe dat wij als mensen het tolereren als we er zelf beter van worden. Doe ik ook, is namelijk altijd zo geweest helaas en daar gaan Ajax en PSV niets aan veranderen.

16 november 2019 om 10:36

Het percentage is niet nul, dus je hebt invloed, en hoe meer mensen besluiten ethische keuzes te maken hoe meer invloed je collectief hebt. Het probleem is dat jij jouw eigen apathie generaliseert naar andere mensen en daardoor bijdraagt aan het in stand houden van de problemen. Een betere wereld begint bij jezelf.

16 november 2019 om 10:42

Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik geen verschil maak in het grote plaatje. Het is een utopie om te denken dat wij het als collectief kunnen veranderen, daar is de mens veel te egoïstisch voor. Daarom probeer ik op kleine schaal (in mijn omgeving) mensen te helpen, want daar heb ik wel invloed op. Een uurtje vrijwilligerswerk zet veel meer zoden aan de dijk dan geen Adidas trainingspak kopen.

16 november 2019 om 10:51

Het is op zich een uitstekend punt om op de agenda te zetten, slaafvrij consumeren, maar het is totaal een ander punt*. Wat met name Ajax doet, Ajax wordt er immers voor betaald, is het meewerken met en goedkeuren van een staat welke openlijk homo's en vrouwen onderdrukt en gastarbeiders voor een hongerloontje moedwillig de dood in jaagt om goede sier te maken. *sommige multinationals gebruiken in het geniep kinderen en (praktisch)slaven en vervuilen het milieu om meer winst te halen; het is niet zo dat de consument hier perse willens en wetens aan meewerkt en dat is een significant verschil; buiten dat je als consument geen publiek persoon of vereniging bent en dus geen voorbeeldfunctie hebt.

16 november 2019 om 10:56

"ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik geen verschil maak in het grote plaatje. Het is een utopie om te denken dat wij het als collectief kunnen veranderen, " Dit is helemaal niet waar, je ziet duidelijk een bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel opkomen in de maatschappij; dit zaadje is ooit bij een persoon begonnen, dus je kan als individu het verschil maken. Het punt is dat die ene vervuilende en grootverbruikende hufter voor tien of misschien wel honderd telt in je geheugen; sowieso, wat een ander doet is helemaal niet interessant want daar kan je niets aan veranderen als men star is. Je kan wel prima het goede voorbeeld geven en dat is altijd zinvol. Ik doe al vijf jaar een dag in de week aan vrijwilligerswerk, maar daarnaast probeer ik steeds bewuster te consumeren/minderen. Dat kan prima naast elkaar bestaan. Je bent gewoon cynisch, maar gelukkig kan je ook daar wat aan doen! Als je dat wil kan ik aanraden de boeken van Rutger Bregman te lezen.

16 november 2019 om 10:59

@yamiown dus omdat er chocolademakers zijn die het doen is dat nu een reden om te stellen dat Ajax en PSV niet fout zitten? schuif de schuld maar af op een ander, dat is natuurlijk altijd makkelijker dan naar jezelf kijken en je hand in eigen boezem steken. en natuurlijk maakt het wel verschil. er zijn honderden doden gevallen bij de bouw van die stadions en Ajax en PSV gaan dan vrolijk in deze stadions voetballen om een paar tonnetjes rijker te worden. het zou ze meer sieren als ze daarnaar toe gaan en de slachtoffers daar die misbruikt worden een paar dagen volgen, hun woordje laten doen en ze een hart onder de riem steken maar dat is commercieel gezien niet interessant natuurlijk. een club als Ajax met Joodse verbanden zou bekend moeten zijn met het verhaal van onschuldige doden want die zullen het tweede wereldoorlog verhaal wel kennen en dan ga je nu wel vrolijk voetballen in Qatar waar er veel onschuldige doden zijn gevallen bij de bouw van die stadions

16 november 2019 om 11:01

Weet wat je zegt over kleding.. de merkkleding wordt doorgaans gemaakt in landen waar omstandigheden oké zijn zoals Portugal,Turkije en zelfs een luxer gedeelte van China... de kleding van primark,H&M,Zara en pool and bear dat wordt onder erbarmelijke omstandigheden geproduceerd. kijk daarvoor nos documentaire genaaid en je koopt nooit meer zo’n goedkope jeans of iets anders.... psv moet lekker daar naar toe gaan als ze denken dat dat goed is of mogen wij ook niet meer tanken? Want dat komt daar ook vandaan!

16 november 2019 om 11:05

@ramondore man man man, alsof wij er een keuze in hebben waar de overheid onze benzine vandaan haalt. wat een argumentatie weer. we kunnen hier moeilijk zelf een gat in de grond gaan boren en hopen dat er benzine uit komt om onze auto te laten rijden. of misschien moeten we het voorbeeld van wereldverbeteraar Ajax maar volgen en allemaal de trein pakken naar ons werk en dan vervolgens met ons salaris in de zomer allemaal de prachtige stadions in Qatar gaan bezoeken. dan kunnen we die aardige mensen daar een handje helpen om de slavernij in stand te houden

16 november 2019 om 11:07

Als een halve euro het standaard loon is in dat land dan is dat wat anders dan slavernij.

Ajax en PSV kunnen het niet in één klap veranderen, maar nu ondersteunen ze de slavernij. Dat is een schande.

16 november 2019 om 11:33

Je kan ook gewoon met de fiets gaan als je echt zo een wereld verbeteraar bent. Dus hou maar gewoon op

16 november 2019 om 11:53

Een club als Ajax kan daar wel degelijk iets aan veranderen!!
Ajax is wereldwijd bekend, als die een statement maken met; wij willen op geen enkele manier direct gelinkt worden aan praktijken die daar plaatsvinden, dan krijgt het echt wel aandacht wereldwijd hoor en veranderen ze er direct of indirect wel degelijk wat aan

16 november 2019 om 12:03

Yamiown, dus als ik het goed begrijp moet je alles accepteren als je nike draagt? Wat een onzin zeg, je mag altijd iets van misstanden zeggen ook al ben je wellicht niet zuiver, anders vervalt het moraal kompas helemaal.

16 november 2019 om 12:03

@japie_krekel Ach wat mag je Ajax en PSV verwijten? Die stadions komen daar voor een WK waar alle landen ter wereld aan mee gaan doen om zich te kwalificeren en hopen dat WK te halen. De rest is geen haar beter

16 november 2019 om 13:46

@hansje1969 nee maar dat de rest geen haar beter is wil niet zeggen dat Ajax en PSV totale lak hebben aan de doden die daar zijn gevallen, zolang ze maar een paar tonnetjes kunnen verdienen. en je dan zogenaamd bekommeren om de wereld door een milieuvriendelijke trein te pakken. wat een ongelooflijke poppenkast!

16 november 2019 om 10:22

Ontvangen? Ajax krijgt er 7ton voor. PSV betaalt alles zelf. Niet dat het wat verandert maar ik persoonlijk vind dat nog opmerkelijker. Wel benieuwd wat al die PSV supporters nu te zeggen hebben, na de afgelopen dagen Ajax constant af te zeiken..

16 november 2019 om 10:41

Ik ben PSV-supporter en was vorig jaar al kritisch over dit onderwerp en dat ben ik nu nog steeds. Volgens mij zijn er genoeg andere opties om in de winter op trainingskamp te gaan.

16 november 2019 om 12:06

Messibazoer; heel simpel, het is een schande

16 november 2019 om 12:47

Waarom ben je daar benieuwd naar? Is het zo moeilijk voor te stellen dat mensen ook hun eigen club kritisch kunnen benaderen?

16 november 2019 om 15:44

Boris19ik weet niet of er meer PSV fans zijn die tegen dit besluit zijn ? Anders zou ik zeggen verenig u een laat met zijn alle weten hoe jullie er over denken . Boycot een wedstrijd of zoiets , misschien veranderen ze dan van gedachten

16 november 2019 om 10:31

Ach, de eeuwige dooddoener "maar jullie zijn ook fout geweest". Laten we vooral nu toestaan wat vroeger gebeurde en wat we nu dus door voortschrijdend inzicht als 'slecht' bestempelen, alsnog elders toestaan omdat het vroeger ook al is gebeurd.

16 november 2019 om 10:33

Ja het verschil is dat Qatar zich NU schuldig maakt aan slavernij en mensenrechtenschendingen.

16 november 2019 om 10:58

Nijogeth, veel van de werkers hebben geen keuze en krijgen niet (of nauwelijks) betaald. De term slavernij is wel op zijn plaats. Lees anders even de wiki over human rights in qatar.

16 november 2019 om 11:16

@messibarca. precies, daarom zijn er ook honderden doden gevallen bij de bouw van die stadions, omdat het allemaal wel mee valt en het helemaal niet zo slecht is gesteld met die werkomstandigheden daar

16 november 2019 om 11:29

Slavernij houdt in dat deze personen geen keuze hadden en niet betaald krijgen. Uiteindelijk is het een eigen keuze en krijgen ze een slaapplek en salaris. Van slavernij kun je dus niet spreken. En mensenrechtenschendingen vind ik zo'n idiote manier om dingen die wij niet goedkeuren maar mee af te doen, dat ik er niet eens op in ga. Sinds wanneer is het westen de standaard geworden en denken wij iedereen de maat te moeten nemen?

16 november 2019 om 12:08

Nijogeth, steek je kop maar lekker in het zand jonge. Schandalig ook dat we iets tegen IS hebben gedaan, die denken gewoon anders toch?

16 november 2019 om 12:48

Njiogeth wat ben jij een misselijkmakend figuur zeg. Lekker vanuit je Nederlandse privileges gaan bepalen wat slavernij is en zo laatdunkend praten over duizenden doden. Sodemieter op man.

16 november 2019 om 16:18

Ik vind het eerder treurig dat niemand van zich laat horen over Qatar totdat het een Nederlandse club betreft.
Dan is de wereld te klein, maar daarvoor maakt niemand zich er druk om.

Dat clubs zo nodig voor een paar centen naar Qatar gaan, moeten ze zelf weten, maar dat goedpraten eromheen (het sportieve aspect, sport en politiek gescheiden houden etc.) is toch belachelijk en maakt het alleen maar meer ongeloofwaardig. Net als Ajax vol trots bekendmaken maatschappelijk verantwoord en duurzaam met de trein naar Lille te gaan en daarmee het goede voorbeeld wil geven, maar ondertussen wel doodleuk vliegen naar een op zijn minst dubieus land voor een paar ton en dan ook nog roepen dat mensen makkelijk willen scoren over de rug van Ajax.

16 november 2019 om 10:58

Psv betaalt om er naar toe te gaan

16 november 2019 om 13:42

Maakt niks uit , het is beide even belachelijk .

Pakte vorig jaar ook zo geweldig uit.

Lekker slim nadat Ajax al die kritiek over zich heen heeft gehad, jezus mina.

16 november 2019 om 10:32

De titel is niet correct. Psv maakt dezelfde keuze als vorig jaar, de keuze van Ajax staat daar helemaal los van. Psv volgt Ajax dus ook niet. Maar de redactie heeft graag Ajax in de titel staan en dan krijg je dit.

16 november 2019 om 10:59

Je snapt toch wat ik bedoel? PSV had dit jaar na Ajax ook nog gewoon voor iets anders kunnen kiezen

Psv maakt naar mijn weten geen gebruik van deze stadions. Hierover werd veel geklaagd bij Ajax maar ze trainen wel op hetzelfde complex. Er zit dus wel degelijk een verschil tussen het doel van Psv en Ajax

16 november 2019 om 10:41

Dat trainingscomplex is ook gewoon gebouwd onder dezelfde omstandigheden als de stadions.

Los van alle politieke argumenten. Ik vind het altijd onprofessioneel van clubs om in warme landen hun winterstop te gaan houden om daar te trainen. Na de winterstop beginnen traditiegetrouw de koude maanden met koude lucht en spelcondities (bevroren veld etc.) Waarom niet naar een kouder oord en ga je niet alvast aan deze condities wennen? Zo bereid je je toch veel optimaler voor de belangrijke fase na de winterstop?

16 november 2019 om 10:54

Aan de andere kant is het veel prettiger werken bij een graad of 23 en ik voor je mentale gesteldheid lijkt me dat prettiger dan een trainingskamp onder winterse omstandigheden.

16 november 2019 om 11:11

@cameo123 voor onze clubs is dat prettiger werken inderdaad. helaas was het minder prettig werken voor al die mensen die zijn omgekomen bij de bouw van die stadions waar onze clubs nu in gaan voetballen om een paar tonnetjes op hun al rijk gevulde bankrekening te kunnen bijschrijven

16 november 2019 om 11:32

Misschien vonden die arbeiders het ook fijner werken bij 23 graden dan vrieskou. We kunnen het ze helaas niet meer vragen.

16 november 2019 om 12:22

Nijogeth, wat een ongelooflijk domme, zelfs schandalige opmerking. En jij bent zogezegd een 'bewezen lid'? Dat stelt hier dus ook geen ruk voor. Je moet je schamen.

16 november 2019 om 12:44

Waarom mag deze schandalige opmerking hier blijven staan? Sodemieter op man.

16 november 2019 om 14:39

Orgullo, 'bewezen leden' kunnen blijkbaar met meer wegkomen, zelfs met zo'n onbeschofte opmerking die ieder ander een ban zou opleveren.

16 november 2019 om 13:46

Ik begrijp dat ook nooit. Vorig jaar
Kwamen dan ook zowel PSV als Ajax slecht uit de winterstop. Fijn bij 25 graden op een biljartlaken spelen tegen bayern B op standje relaxed . Maar half januari wacht bij wijze van spreken op een gure avond bij -5 op het ku(ns)t gras van VVV tegen een stel gasten die de beuk erin gooien .....

Ik vind het altijd zo schijnheilig wanneer clubs maatschappelijk onverantwoord gedrag vertonen en zich verschuilen achter de loze kreet "we zijn een voetbalclub, geen politieke partij". Doen clubs dit ook wanneer het draait om racisme, een terreuraanslag of homo-emancipatie? Het is gewoon cherry-picken uit idealen waarmee het meeste geld kan worden verdiend. Wees gewoon eerlijk, je bent toch geen politieke partij? Dus je hoeft niet bang te zijn stemmen te verliezen.

16 november 2019 om 12:02

Precies. Kap dan ook met je sociale programma in de wijken als je vindt dat het volledig los staat van elkaar. Couldnt agree more.

En in Nederland houden de clubs zich zogenaamd bezig met sociale projecten of nog erger, ze pakken de trein naar Lille. Wat een lachertje.

Ajax en PSV: Leve de slavernij!

16 november 2019 om 11:23

Ik zie mensen steeds die treinreis erbij halen. Maar het voornaamste doel dat ze dat doen is omdat het efficiënter is en minder vermoeiend...

16 november 2019 om 12:01

Uh, nee niet bepaald. Persbericht ging eruit waarin stond dat Ajax hiermee het goede voorbeeld wil zetten op het gebied van duurzaamheid. Dan ben je wel degelijk aan het pronken daarmee. Wat ik overigens prima vind, maar dan moet je daarna niet opeens naar Qatar gaan of all places.

16 november 2019 om 12:29

Directeur Edwin van der Sar van AFC Ajax: “complimenten voor de NS en Eurostar dat deze treinreis mogelijk wordt gemaakt. We leven in een klimaatbewuste tijd en wij willen als club graag een goed voorbeeld geven. Lille leent zich qua ligging uitstekend voor een treinreis, vandaar dat wij met dit idee bij de NS hebben aangeklopt. Voor Erik ten Hag en zijn mannen lijkt dit ons een efficiëntere en minder vermoeiende reis. Want de prestatie die Ajax in Lille moet leveren staat natuurlijk voorop.”

16 november 2019 om 12:31

Omdat ze airco’s in de stadions hebben? Ik vind het een beetje overdreven allemaal.
In het zelfde persbericht stond dat de sportieve prestaties voorop staan en dat ze met de trein de spelers gewoon minder vermoeid aankomen. Dus dat was wel degelijk het voornaamste doel. Dat ze daarnaast zo lopen te pronken over het klimaat is misschien niet handig als je daarna naar Dubai gaat, maar nogmaals de sportieve prestaties staan voorop en dan kan ik me voorstellen dat Dubai hele goede faciliteiten heeft voor een goed trainingskamp. En als je daarnaast gewoon er nog voor betaald krijgt maakt de keuze alleen nog maar wat makkelijker.

16 november 2019 om 12:37

Bedankt Xyzz. Dus het voornaamste doel Is idd het sportieve aspect zoals ik al zei..

16 november 2019 om 13:49

Dat is het ook. Toch probeerde de Ajax PR afdeling er en passant mooie sier mee te maken dat Ajax toch o zo sociaal betrokken en milieubewust is.
Nou, die woorden mogen ze de komende 10 jaar nu niet eens meer uitspreken .

Ik schaam me kapot als supporter. Misschien toch maar een nieuwe directeur?

16 november 2019 om 12:23

Spreek voor jezelf, simpele. Er wordt al vanaf de toewijzing van het WK in Qatar schande over gesproken door mensen met fatsoensnormen en principes. Word wakker.

16 november 2019 om 12:29

Dan moet je bij de Fifa je beklag doen. Hun hebben Qatar toegewezen voor het WK. Degenen die naar het WK toegaan/WK stadions zullen testen kun je weinig kwaad nemen. Ze kunnen een statement maken dat ze het oneens zijn met de keuze van de Fifa. Maar verder als ze daar niet naartoe gaan duperen ze alleen zichzelf daarmee. Daar zou je toch op tegen zijn of niet?

16 november 2019 om 12:31

Dit bericht gaat niet over "hun", maar over Psv. Die overigens niet meespelen in het WK.

16 november 2019 om 12:32

@lawpi en wat heeft een vrijwillig toernooitje om te cashen voor Ajax en PSV met het WK te maken dan? omdat de Fifa geen principes heeft wil toch niet zeggen dat Ajax en PSV dan ook maar hun principes moeten verloochenen en als ze dat niet aan het doen zijn, zijn ze dus geen haar beter als de schandalige Fifa. en als er dan een keer het een of tweede ring van De Arena of het Phillips Stadion er af zou vallen met honderden doden als gevolg dan staan ze bij deze clubs waarschijnlijk wel als eerste in de rij om hun zogenaamde sympathie te tonen aan alle supporters die zijn overleden

16 november 2019 om 12:37

Volgens mij hadden ze op het WK in Zuid Afrika ook slachtoffers met de bouw van de stadions. Ook toen moesten stadions eerst getest worden. Voordat jij een auto koopt wil jij er ook eerst zeker van zijn dat hij goed functioneert. Ook al is de bouwer van de auto omgekomen. Ja je kan medelijden hebben dat een arbeider bij de bouw van de auto is omgekomen. Maar laat je daarom je droomauto maar zitten en koop je hem maar niet? Je moet zaken ook los van elkaar kunnen zien.Als je vind dat geen clubs daar heen moeten gaan om de stadions te testen dan ben je straks vast de eerste om te zeggen dat als er straks dingen mis zijn aan of in het stadion en spelers of mensen daardoor geblesseerd raken dat je het onbegrijpelijk vind dat de stadions niet eerst getest zijn voor ze gebruikt worden.

16 november 2019 om 13:51

@lawpi mooi! Feyenoord gaat misschien een nieuw stadion bouwen dus laten we dan ook wat Nederlanders gebruiken als proefkonijnen om de capaciteit uit te testen. een paar honderd doden meer of minder maakt toch niet uit blijkbaar, zolang er maar geld kan worden verdiend aan lucratieve oefentoernooitjes

16 november 2019 om 14:52

Sowieso moeten stadions eerst getest worden op allerlei zaken zoals o.a. veiligheid voordat stadions gebruikt mogen worden.

16 november 2019 om 12:28

Onzin. Deze discussie laait hier op Voetbalzone iedere keer weer op zodra iemand een zak geld gaat ophalen in het Midden Oosten.

Oh oh oh, die Toon met z'n grote mond over fatsoensnormen en waarden. Wat gaat die man finaal af zeg.

Ik snap eerlijk gezegd weinig van deze keuze. Gewoon lekker normaal doen. Heb je net een fantastisch nieuw complex neergezet op de Herdgang, ook met het oog op duurzaamheid, ga je met je vlaggenschip naar een land waar het woordje duurzaam niet bestaat. Daarnaast vind ik Edwin van der Sar ook niet echt sterk in dit artikel. Hij gaf op 14 oktober nog aan dat "klimaatbewust Ajax het goede voorbeeld wil geven" door met de trein naar Lille te reizen. Tja dan sla je toch ergens de plank mis wat mij betreft.

Is denk ik een ideale plaats om je voor te bereiden . Prima accommodaties en omstandigheden voor clubs om zich volledig om de tweede helft van seizoen te richten

Oud nieuws maar ondergesneeuwd door Ajax omdat deze ervoor betaald krijgen.

Hahah hypocriete zooi.
Ja inderdaad PSV betaald de trip zelf, maar om daar te trainen en een oefenwedstrijd te spelen, daar krijgen ze wel degelijk geld voor!
Apart dat dit weggelaten wordt in het artikel...
Maargoed, het o zo heilige en warme PSV mag niet bekritiseerd worden, want dan worden de forumleden hier kwaad.

16 november 2019 om 12:44

Haha inderdaad, dat wordt gewoon weggelaten dat ze wel degelijk geld ervoor krijgen. Zo zie je maar weer hoe de media te werk gaat.

16 november 2019 om 12:45

Pardon? Lees je de reacties überhaupt wel? Verreweg de meeste mensen spreken hier ook schande van, en ja, ook fans van PSV. Dat jij wellicht een blinde volgeling van je eigen clubje bent, betekent niet dat anderen hun club niet kritisch benaderen.

16 november 2019 om 13:00

“Van je eigen clubje”
Want insinueer je daar mee?
Ik ben namelijk fan van Norwich, maar het valt me iets teveel op dat PSV altijd met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt, terwijl een club als Ajax alleen maar stront over zich heen krijgen,

16 november 2019 om 13:06

Nogmaals, lees de reacties.

16 november 2019 om 13:20

Heeft niets met de reacties te maken maar over hoe de media ermee omspringt. Ruim een maand geleden verklaarde Gerbrands al zijn beweegredenen om naar Qatar te gaan en werd het stil en later maakt Ajax bekend dat ze op uitnodiging naar Qatar en half Nederland komt in opstand. Laat ik voorop stellen dat ik ook niet blij ben met de keuze van Ajax maar dat ben ik ook niet met die van PSV en eventueel met het NL elftal. Die stadions zijn gebouwd met bloed van de moderne slaven.

Ik snap dat mensen hier kritiek op hebben, maar het is jammer dat vele waarschijnlijk erg hypocriet zullen zijn. Gaan we straks ook met z'n allen niet naar het WK kijken? Ik betwijfel het...

16 november 2019 om 16:21

Ik ga lekker niet kijken. Zo!

Was toch al een tijd bekend dat wij ook naar Qatar gaan...

NRC, 9 maart 2011: Beatrix arriveert in Qatar voor economisch belangrijk staatsbezoek.

16 november 2019 om 19:03

Eindelijk iemand die het zegt

Toch benieuwd hoe de psv'ers reageren, die de afgelopen dagen Ajax hierover hebben afgebrand.

16 november 2019 om 18:05

Gelukkig zijn er voldoende mensen die wel voorbij de clubkleuren kunnen kijken en in beide gevallen hetzelfde zeggen. Helaas zijn er ook bij die het toch de ene of de andere kant op willen fraaien

Voetbal op het hoogste niveau gat om winnen. Om de kans te vergroten om te kunnen winnen heb je geld nodig. Financieel herzien is zo'n trip naar Qatar dus interessant. Ik vind ook dat voetbalclubs los van politiek moet kijken wat het beste is van hun club. Qatar heeft terecht een negatief beeld in de westerse wereld. Moet je daarom niet gaan? Ook niet naar Rusland, China, Israel, Syrië, Venezuela, Saudi Arabië, turkey etc...
Lastige keuze desalnietemin. Willen de mensen die commentaar hebben even checken of ze geen kleren van een grote goedkope kledingketen hebben. Veelal gemaakt in bekende sweatshops door zwaar onderbetaalde en uitgebuite arme mensen. Of rijden in elektrische auto's, waarvan de grondstoffen onder erbarmelijke omstandigheden, vaak door kinderen, uit mijnen worden gehaald. Of een lekker plofkippetje eten. Of misschien even via Ali express of Ali baba goedkoop spulletjes kopen. Nemen jullie ook je verantwoordelijkheid of blijft het bij klagen over een ander. Kijk in de spiegel... En check of je moreel kompas voor jezelf net zo streng is als voor een ander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren