Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-transfer tien seconden voor tijd ingeschreven op Deadline Day

Laatste update:

PSV verhuurde spits Fodé Fofana op Deadline Day aan Vitesse, maar het had niet veel gescheeld of deze transfer was niet doorgegaan. Rik Elfrink meldt zaterdagochtend namelijk dat de KNVB de inschrijving van de jongeling pas tien seconden voor de deadline om 00:00 uur accepteerde. "Binnen de tijd is binnen de tijd", aldus Elfrink.

"Het was spelen met vuur", schrijft de journalist van het Eindhovens Dagblad. "Maar de spits van PSV kan naar Arnhem." Met de inschrijving bij de voetbalbond was de transfer van Fofana naar Vitesse afgerond. De Arnhemmers huren de twintigjarige spits voor een jaar. Eerder in de transferzomer schreef Elfrink ook al over interesse van Vitesse in Fofana, maar destijds kwam een deal niet van de grond. Ook Willem II had naar verluidt belangstelling, maar de aanvaller wilde niet aan de Tilburgers verhuurd worden.

Fofana heeft op zijn nog jonge leeftijd al een interessante carrière achter de rug. Op tienjarige leeftijd werd hij in 2013 gescout door FC Barcelona, terwijl de aanvaller nog in de jeugd van de Groningse amateurclub GVAV-Rapiditas speelde. Twee jaar later haalde PSV hem weer terug naar Nederland, waar hij zijn wedstrijden tot nu toe voornamelijk in het beloftenelftal van de Eindhovenaren speelde.

In totaal speelde Fofana 34 wedstrijden voor Jong PSV. Dit aantal had aanzienlijk hoger kunnen liggen, maar de spits heeft regelmatig last gehad van blessures. In 2021 maakte hij zijn officiële debuut voor de hoofdmacht, in een duel in de voorrondes van de Champions League tegen FC Midtjylland. Daarna zou Fofana nog tweemaal uitkomen voor het eerste van PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
2 september 2023 om 13:15

Ik begrijp deadline day nooit zo, en dan ook nog transfers die op 8 sec na rond of niet rond komen.

2 september 2023 om 13:31

Tja, ik snap wel dat ze de lijn ergens trekken. Als je bij wijze van spreken nog twee uur extra geeft schuift het allemaal twee uur op en zullen er alsnog mensen een aantal seconden te laat zijn.

2 september 2023 om 14:48

Daarnaast weet je al maanden vantevoren wanneer de deadline is.

Jongen met potentie, die eigenlijk continu geblesseerd raakt. Het zou heel mooi zijn als die zich bij Vitesse kan bewijzen. Ben alleen bang dat hij weer een blessure krijgt.

off-topic: iemand bekent met Dantaye Gilbert, volgens Rik Elfrink ook nog aangetrokken. Speler voor jong psv?

On topic: ben benieuwd of fofana een jaar kan presteren zonder geblesseerd te raken in de eredivisie. Was altijd een leuke speler in het beloftenelftal.

2 september 2023 om 13:07

Ik kijk jammer genoeg niet wekelijks naar de Trinidadiaanse competitie om meer over Gilbert te kunnen vertellen.

2 september 2023 om 13:14

Iedereen die zegt die speler al te kennen, liegt 😉

2 september 2023 om 17:54

Haha ja was misschien een beetje overmoedig statement van mij maar ik dacht wie weet van het spel footballmanager. Jammer trouwens dat je afscheid genomen hebt van die Ramalho profielfoto, ik vond die erg lollig.

Zou mooi zijn als hij daar een jaar fit kan zijn en veel minuten maakt. Zit veel potentie in maar erg blessuregevoelig.

Hij was het alternatief voor van wolfswinkel. Die wouden ze eerst halen. Maar mog alleen weg als ze bij twente nog een spits konden vinden.

Te vroeg is ook niet op tijd zeg ik altijd maar

Lag dit aan de clubs of aan de knvb? Vind dat de laatste tijd de KNVB zoveel moeite heeft met Vitesse. Die overname is ook bog niet rond terwijl naar mijn weten alles bij de KNVB ligt qua papieren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren