Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV start met Carlos Vinícius; Berghuis wederom aan de aftrap bij Ajax

Laatste update:

De opstellingen van Ajax en PSV zijn bekend voor de kraker in de Eredivisie. Erik ten Hag geeft op het middenveld bij de thuisploeg opnieuw de voorkeur aan Steven Berghuis boven Davy Klaassen. Roger Schmidt moet het bij de bezoekers onder meer doen zonder smaakmakers Cody Gakpo en Noni Madueke. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is twee punten in het voordeel van de Amsterdammers. Het duel tussen Ajax en PSV begint om 16.45 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bij Ajax kan Berghuis wederom op een basisplek rekenen. De linkspoot houdt Klaassen momenteel buiten de basis en krijgt van Ten Hag het volledige vertrouwen op de nummer 10-positie. De oefenmeester van de koploper heeft op een aantal langdurig geblesseerden na geen blessuregevallen. De geblesseerden Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber zijn er niet bij, terwijl André Onana nog een schorsing uitzit. Ajax start tegen PSV ongewijzigd ten opzichte van het Champions League-duel met Borussia Dortmund (4-0).

Bij PSV kampt Gakpo met een enkelblessure. De Oranje-international ging tegen AS Monaco op eigen helft een kopduel aan en kwam daarbij ongelukkig terecht. De aanvaller heeft zich na afloop van de verloren Europa League-wedstrijd laten onderzoeken in het ziekenhuis en heeft daar het slechte nieuws te horen gekregen. Madueke greep in de wedstrijd tegen de Monegasken naar zijn hamstring en moest zich eveneens laten vervangen. Zijn plek wordt ingenomen door Carlos Vinícius, terwijl Gakpo zijn plek ziet worden ingenomen door Bruma.

De basisplek van Vinícius betekent dat Schmidt vermoedelijk teruggrijpt naar het 4-2-2-2-systeem van afgelopen seizoen. De van Benfica gehuurde spits vormt daarin een spitsenkoppel met Eran Zahavi. Het gemis van Gakpo en Madueke zal groot zijn bij de Eindhovenaren. Eerder dit seizoen eiste Madueke een absolute hoofdrol voor zich op in het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. De buitenspeler nam twee treffers voor zijn rekening in het met 0-4 gewonnen duel. Gakpo scoorde drie keer en gaf zeven assists. Daarmee was hij alleen al betrokken bij tien van de 22 Eredivisiedoelpunten dit seizoen namens PSV.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Tadic; Haller

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Van Ginkel, Sangaré; Götze, Bruma; Venícius, Zahavi

Wat wordt het resultaat bij Ajax - PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Berghuis scoort altijd tegen psv.

24 oktober 2021 om 15:47

Klopt maar dat doet iedereen in een Feyenoord shirt tegen PSV. Vooral Toornstra en Berghuis waren bij Feyenoord altijd in wereldvorm als ze tegen PSV stonden.

24 oktober 2021 om 15:55

En Jorgensen niet te vergeten

24 oktober 2021 om 16:01

Klopt die ook inderdaad

Geen verassingen bij Ajax. Geen 5-3-2 oid bij PSV dus. 4-2-2-2? Systeem van vorig jaar lijkt het op.

24 oktober 2021 om 15:48

Sangarnee! 1-2

Gelukkig weer Berghuis!

Dan mis je toch wel wat beweeglijkheid voorin met Vinicius en Zahavi samen.

24 oktober 2021 om 15:40

Begrijp deze keuze ook niet. Met Vertessen heb je een wapen dmv diepte, nu heb je niets. Schmidt op zijn best zullen we maar zeggen

24 oktober 2021 om 15:50

Vind het best logisch eigenlijk. Vertessen z’n snelheid heb je meer aan als de tegenstander vermoeid is. Alleen zonde als het voor die tijd al is beslist.

24 oktober 2021 om 15:59

Hoezo alleen dan? Als je gaat counteren tegen een Ajax waarvan je weet dat ze veel ruimte weg zullen geven, dan zet je een Vertessen er wel in.

24 oktober 2021 om 16:20

En dan? Die kan alleen hard lopen

24 oktober 2021 om 16:20

En ook weer met van Ginkel. Dit wordt helemaal niks zo. Ik ga maar even wat anders doen. Beter voor mijn huwelijk....

Ik had er al weinig vertrouwen in maar met deze opstelling nog minder. Gewoon weer een verkapte 4222 dus. En waarom geen Vertessen? Vinicius heeft nog nooit een goede wedstrijd voor PSV gespeeld en Bruma doet het sporadisch aardig als invaller maar dat is het dan ook wel

Ik had toch liever Vertessen aan de aftrap gezien dan onze vriend Bruma.

24 oktober 2021 om 15:41

Ik als Ajacied snap niet wat mensen in Vertessen zien. Kan niks anders dan hard rennen. Bruma is veel beter

24 oktober 2021 om 15:44

Precies wat nodig is in deze wedstrijd. Vertessen kan een hele grote plaag zijn dan.

24 oktober 2021 om 15:45

Wat kan Bruma verder nog dan? Met zijn snelheid is Vertessen gewoon een enorm wapen tegen Ajax, dat hebben we in de voorgaande twee ontmoetingen nog kunnen zien

24 oktober 2021 om 15:46

Als je als voetballer sneller dan gemiddeld bent zijn mensen snel geneigd om te zeggen dat een speler 'alleen maar hard kan rennen'. Vertessen heeft een aardige actie, kan redelijk afmaken (moet hij nog zeker verbeteren) en heeft goed gevoel voor diepte. Bruma is vergelijkbaar maar zeker niet 'veel beter'.

24 oktober 2021 om 15:52

Vertessen vind ik vaker iets een goede voortzetting hebben dan Bruma. Die kan best een beetje pingelen maar komt echt maar zelden echt iets doelgerichts uit.

24 oktober 2021 om 15:52

Ik vind Vertessen ook prima, super snel en inderdaad technischer dan hij lijkt.

Afmaken moet hij nog wel ff op oefenen, maar hij is dan ook pas 20/21 ?

24 oktober 2021 om 16:29

Met hard rennen komt er tenminste nog dreiging vanaf. Wat Vinicius heeft als kwaliteit is mij dan een raadsel. Die heeft geen snelheid en schieten kan die ook niet.

Oeioei, had dan toch wel voor de sterkste 11 gekozen met Obispo en Propper ipv Boscagli en van Ginkel, dit word echt je hart vasthouden achterin als PSV-er.. Ik zou tekenen voor een gelijkspel. Ik zie ons niet gelijk met meer dan 5 goals verliezen van Ajax.

24 oktober 2021 om 15:47

Bij Brighton was die blessure van Pröpper ook al zo vaag, heb het toen helemaal nagezocht maar vond niet veel info. Hij was basisspeler tot een slepende achillespeesblessure, waarbij hij een terugval had, en waarvan het niet duidelijk is wanneer dat genezen is. Daarna raakte hij bij Brighton volledig buiten beeld. Het schiet nu niet echt op met zijn fitheid nu bij Psv... dus ik vraag me ernstig af of we geen kat in de zak hebben gekocht, ook omdat hij zo goedkoop was.

Kan me niet voorstellen dat Schmidt hem 'gewoon' passeert continu, die heeft ook ogen.

Verder ook niet zo blij met deze opstelling. Alle hoop gevestigd op Sangaré.

24 oktober 2021 om 15:51

Hij was wel opvallend goedkoop idd. Vrees met oog op Afrika cup dat we in de winterstop de boer op moeten.

24 oktober 2021 om 15:51

Hij was transfervrij, dus dat scheelt. Ik had hem inmiddels overigens ook al wel basis verwacht, al speelde ie nog niet geweldig als ie wel meedeed.

24 oktober 2021 om 15:59

Transfervrij dus zelfs. Nahja, daar val je je in principe geen buil aan. Maar zoals Sir Paul zegt moeten we in de winterstop wel een middenvelder halen, want naast Sangaré hebben we dus twee halve middenvelders, en de rest voldoet kwalitatief niet.

Had al weinig vertrouwen maar vinicius??
Kun je net zogoed met 10 man spelen.

Vond hem afgelopen week zo slecht, kon nog geen bal aannemen.

24 oktober 2021 om 15:40

Onzin. De wedstrijd misschien nog een keer terugkijken, was een van de betere PSVers.

24 oktober 2021 om 15:41

En uitgerekend die slecht aanname leverde een goal op haha!

24 oktober 2021 om 15:53

Zul je zien dat hij er nu ineens 2 inschopt...

Verschil is 1 punt op de ranglijst.....

24 oktober 2021 om 16:25

Binnenkort 4 hopelijk!

Ik denk dat ajax en psv een mooie wedstrijd op de mat zullen laten zien,en dat ajax de punten in Amsterdam houd.

24 oktober 2021 om 15:41

Zahavi staat er ook in. Verder goed verhaal, lekker kort.

24 oktober 2021 om 15:52

Deze reactie was niet voor jou, Dilima.

24 oktober 2021 om 16:03

Daar ging ik ook van uit 👍

24 oktober 2021 om 15:46

Opstelling wel gelezen?, of alleen de titel?, zahavi speelt nl ook gewoon.

De melding dat Berghuis speelt lijkt me inmiddels toch wel overbodig.

Haha. Op de counter met Vinicius en Zahavi!!! We gaan er kansloos af vandaag. 5-0, geen 1 schot op doel van ons.

24 oktober 2021 om 15:46

Als dit plan verkeerd uitpakt mag Schmidt s zijn tactische kunde wel even onder de loep genomen worden. 4222 wederom. Met Zahavi Vinícius voorop. Probeer indien weer mogelijk het s met Madueke Gakpo in de spits en Gotze daar kort achter. Kun je Propper Ginkel Sangare daarachter zetten als zijnde soort 442 met ruit..

24 oktober 2021 om 16:05

Die tactische kunde hoef je niet onder de loep die nemen, want die is er niet

24 oktober 2021 om 16:16

@itstom verander je avatar eens vent. Zo overduidelijk. Ja PSV is de laatste wedstrijden niet echt in goede doen maar ik zie jou alleen maar negatief reageren. Zo nu en dan zo’n gemaakt positief bericht ertussen voor de vorm. Wie hou je voor de gek? OT: Ajax duidelijk de favoriet vooral als ze zo spelen als tegen Dortmund. Toch heeft een Ajax in vorm het vaker lastig gehad tegen een PSV uit vorm. Tevens is counteren met Vinicius toch niet zo gek gezien zijn snelheid en fysiek aan de bal?Succes mede PSV supporters en ook alle Ajacieden natuurlijk. Hopelijk een mooie pot!

Ajax veel sterker momenteel. Normaal verwacht ik 3-0/3-1 gezien de opstellingen. Hopelijk gaat PSV verrassen. Begint te kriebelen. Prettige match iedereen.

Van mij mocht Klaassen of Kudus wel een keer op de plek van Gravenberg. Is al weken de minste en heeft het wat te hoog in de bol.

24 oktober 2021 om 15:55

Minste misschien wel. Maar hij speelde ook prima potten, als hij kon afmaken had hij afgelopen dinsdag gewoon een hattrick gehad.
Hopen dat die daar de hele week op heeft geoefend dus :P

24 oktober 2021 om 16:06

@pelletje, daarom ben jij ook geen trainer, afgelopen dinsdag was hij op het middenveld de motor kwa druk zetten op de tegenstander, die jongen was overal te vinden en zat overal kort op, kwa afwerken moet het zeker beter en aan de bal is hij nog iets te vaak slordig maar het is natuurlijk niet voor niks dat Ten Hag altijd met hem speelt

Kansloze opstelling van Schmidt. 4222 met 2 statische spitsen, vermoeiend dit

24 oktober 2021 om 15:48

Doet mij aan een noodgreep denken. Pure gok. Ik twijfel ernstig aan zn tactisch vernuft.

24 oktober 2021 om 15:57

Schmidt denkt volgens mij dat een fitnesstrainer hetzelfde inhoud als een voetbaltrainer

En Schmidt is weer terug bij zijn 4222, wat vorig jaar geen enkele wedstrijd werkte. Hoe verzint hij het.

Eerlijk gezegd verwacht ik dat Ajax dit seizoen meer moeite gaat hebben met Feyenoord dan met PSV. Roger Schmidt blinkt nou niet bepaald uit in het neerzetten van een goed werkend tactisch plan deze opstelling is weer een goed voorbeeld hiervan. Iets waar Arne Slot juist wel weer heel sterk in is. Dat heeft hij bewezen met die 0-4 in Eindhoven dit seizoen met Feyenoord en in het verleden ook als trainer van AZ tegen alle topclubs waar ze toen van wonnen. De tactische aanpassingen die Slot dan toepast werken altijd uitstekend. En ja PSV won ook met 0-4 van Ajax dit jaar maar toen was Ajax nog maar net compleet, had nog geen ritme, en won PSV door individuele kwaliteit op de counter.

Correctie: Ajax staat 1 punt voor op PSV (geen twee zoals in het artikel staat)

24 oktober 2021 om 16:20

Met doelsaldo kan je het als 2 interpreteren 😉

Blij dat barca vs real bijna gelijk tijdig is, bespaart me weer een hoop ellende en hoef ik alleen de uitslag te lezen... veel kijk plezier... mogen de beste winnen.

Bij een verlies met 4 of meer doelpunten verschil (ga ik overigens niet van uit hoor), zou ik als PSV zijnde Schmidt direct ontslaan. Ondanks een redelijk goed aantal punten in de ED (wat PSV overigens verplicht is), ziet het er de laatste weken niet uit en met name in Europees verband. Om nog over zijn media-optredens te zwijgen...

Gelijkspelletje bitte. Zou wel lekker zijn. Dan zijn beide clubs weer volledig in het vizier. En nee ik ga er niet meteen vanuit dat we er dan wel overheen knallen en dit seizoen wel even kampioen worden, maar zo lang mogelijk volgen is Feyenoord verplicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren